hero1119 Re: Żebracy zdobyli Kraków 11.09.09, 15:33 Zgadzam się i jakiś nakaz pracy w obozie. Odpowiedz Link Zgłoś
johnjj Re: Żebracy zdobyli Kraków 11.09.09, 16:10 Czemu talk skromnie, zaproponuj komorę gazowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: Żebracy zdobyli Kraków IP: *.toya.net.pl 12.09.09, 13:19 johnjj napisał: > Czemu talk skromnie, zaproponuj komorę gazowa. Ja jestem za! Mogą ich również rozstrzeliwać. Raczej hurtowo, żeby za dużych kosztów nie generowali. Osobiście jestem wdzięczny każdemu, który uwolni społeczeństwo chociaż od jednego takiego śmiecia. Ostatnio w Łodzi jakiś uprzejmy młody człowiek skopał takiego na tyle skutecznie, że wyekspediował go do lepszego świata. I ja mu za to dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc wywozic za miasto na taczkach, furmankach IP: 83.98.179.* 11.09.09, 16:34 w jedna strone!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Żebracy zdobyli Kraków 11.09.09, 16:42 Mnie to taki bezdomny jakoś mało przeszkadza. Jemu to mogę w najgorszym razie powiedzieć, aby się odstosunkował. A taka "samotna matka", której do pracy pod górkę, to będzie ssać mi z pensji do końca życia. 40% wydatków budżetowych idzie na takie baby. Niechby jedną dziesiątą tego wydano na leczenie tych ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Żebracy zdobyli Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 08:35 Tych "samotnych matek" jest cala fura. Zyja sobie w nieformalnych zwiazkach z mezczyznami nie odstajac od "normalnych" malzenstw, mnoza jak kroliki i ssia ile wlezie opieki spolecznej (czytaj, naszych podatkow) Krew zalewa normalnych, ciezko pracujacach ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: Żebracy zdobyli Kraków IP: 69.171.163.* 11.09.09, 16:53 Wstyd sie przyznac, jestem zwolennikime demokracji, wolnosci itd. ale PRLowskie metody byly skuteczniejsze. Niech tam sobie siedza czasmi i zebrza, jednak nachalne zachowanie, zalatwianie sie w tunelach, schodach przy dworcu itp powinno byc karane. Tak jak w PRLu (niech nie mowia, ze wowczas bylo tak samo jak teraz, bo pamietamy, ze zebrakow wowczas bylo bardzo malo), gdzie kierowano ich na przymusowe roboty. Na takich to najlepsza kara. Smierdzili pod przymusowe prysznice, za zanieczyszczanie, kubelek i szorowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech Winni są Ci, którzy dają na ulicy! IP: 213.76.147.* 11.09.09, 16:54 Jak ludzie macie wyrzuty sumienia, to wpłaćcie na konto Caritasu czy innej fundacji. Kupcie wór chleba dla jakiejś jadłodajni dla ubogich, ale nigdy, przenigdy nie dawajcie kasy na ulicy. 90% żebraków to oszuści! Odpowiedz Link Zgłoś
peryhelium Żebracy zdobyli Kraków 11.09.09, 16:59 Witam Mimo, że pomieszkuję w Krakowie od niedawna spotkałem się niestety wielokrotnie z bezkarnością przeróżnych indywiduów. Kilkakrotnie w miejscach publicznych byłem zaczepiany przez jakiś osikanych pijaków, ostatnio na plantach niecałą godzinę temu. Zdumiewa mnie po pierwsze tolerancja władz miasta dla służb, które z założenia powinny egzekwować bezpieczeństwo i porządek, a po drugie olbrzymie rozwarstwienie społeczne. Jak dotąd spotkałem zarówno wielką ilość osób niezwykle otwartych i życzliwych, ale z drugiej strony poraża wręcz ilość wszelkiej maści cwaniaczków, lumpenproletariatu wychylającego się z cuchnących moczem bram ruder w centrum, czy zwykłych meneli. Mam wrażenie, że zarówno ta sytuacja jak i niedawne bijatyki na rynku to po prostu wyraz skrajnej nieudolności służb porządkowych i braku odpowiedzialności za nie władz miasta . Pozdrawiam peryhelium Odpowiedz Link Zgłoś
olias Żebracy zdobyli Kraków 11.09.09, 17:01 tak mi się skojarzylo ... w przyrodzie musi istnieć pewna równowaga. każda roślina, każde zyjątko musi mieć swojego naturalnego wroga. jeśli w ekosystemie nie ma wroga dla danego organizmu rozrasta się i zabija otoczenie. rak. czyżby w krakowie zbyt gorliwie zwalczono neofaszystów i wyznawców "białj rasy"? udało się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiezniczka Re:1997 czerwiec IP: *.pools.arcor-ip.net 11.09.09, 17:15 Papiez w Krakowie, ja w Krakowie;) Amerykanie w Krakowie. Na Plantach, na ulicy przy Barbakanie - wszedzie zaczepki mlodych, nawet niezle ubranych ludzi i zebranie o datki. Kiedy nie dawalismy szly za nami gromkie przeklenstwa i zlorzeczenia. No to nic sie u Was nie zmienilo przez tyle lat. W Warszawie na Centralnym bylo podobnie. Nie przyjezdzam, nie dam sie wysylac do Polski. Jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyżul Żebracy zdobyli Kraków IP: 212.91.20.* 11.09.09, 17:13 niech jakiś pacan wymyśli nastepną akcje typu - wigilia dla bezdomnych , to napewno pozbedą się problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mwa0403 Uwaga na starszą kobietę w" Alma" na ul.Pilotów 11.09.09, 17:27 Czasami robię zakupy w markecie ALMA przy ul.Pilotów. Jakieś 2 miesiące temu stojąc przy półkach z herbatą, podeszła do mnie starsza kobieta (na moje oko jakieś 65-70 lat) i płaczliwym głosem "prosiła" o wsparcie , bo brakuje jej na herbatę. A w dłoni trzymała paczkę 100 szt. herbaty ....Lipton (?) , która nie należy chyba do najtańszych. Dałam tej pani kilka złotych (nie pamiętam ile dokładnie), choć w duchu klęłam na siebie, że to robię. Bo miałam dziwne uczucie, że ta kobieta poprostu mnie "naciąga". Jakiś tydzień temu znowu byłam w ALMIE . Stałam juz w kolejce do kasy i za mną stanęła... ta sama kobieta. Miała jakieś zakupy w ręce i znowu usłyszałam ten płaczliwy i proszący głos o wsparcie. Tym razem nie zareagowałam, tak jakbym jej wogóle nie słyszała. Wymownym wzrokiem spojrzałam tylko na ochroniarza, który zorientowal sie , że coś jest nie tak i przysunął sie bliżej kasy, bacznie obserwując te panią. Równiez po reakcji kasjerki zorientowałam się , że ta kobieta jest chyba dobrze znana w ALMIE. Jeżeli tak, to dlaczego nikt w ALMIE nie reaguje na "wybryki" tej pani?! Osobiście przestrzegam wszystkich robiących zakupy w ALMIE na Pilotów przed "atrakcją" tego marketu w postaci żebrzącej kobiety w wieku lat ok. 70. Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Jest gorzej niż było? 11.09.09, 17:32 Dawno nie byłem w Krakowie, ale już wtedy był wielki dramat z żebrającymi menelami. Domyślam się że jest jeszcze gorzej. Utwierdza mnie to w przekonaniu, że Kraków to jedno z najbardziej przereklamowanych miejsc w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Żebracy zdobyli Kraków IP: *.chello.pl 11.09.09, 17:58 Niestety nasze piękne, stare miasto staje się powoli rynsztokiem.W ostatnich latach problem nasila się w zastraszającym tempie. Niestety władze miasta swoją polityką "dobrotliwego wujka" sprowadziły nam mieszkańcom na głowę śmierdzących obdartusów, leni i wałkoni- akcje Wigili, wielkanocy. Kościuszko ze swoją kuchnią niech czyni dobro we własnych knajpach - tam ich zaprasza! Po takiej "jadłodajni" w mieście cuchnie od brudu, fekaliów, przez ulice nie można przejść - o tym wszystkim pisali poprzednicy. Płacimy podatki, a z obrzydzeniem idziemy na spacer do centrum - paranoja. Panie Majchrowski, proszę zabrać to towarzystwo pod własny dach, jeśli popiera Pan nierobów, obiboków,ż3ebraków, złodziei, alkoholików ,narkomanów i kogo tam jeszcze.Nie życzę sobie, aby moje podatki szły na dożywianie, leczenie tych "lumpów na własne życzenie" - niech jedzą trawę jeśli nie chcą pracować. Najwyższa pora oczyścić z tego miasto- żądam tego od władz miasta natychmias- !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc1 Żebracy zdobyli Kraków IP: *.cable.ubr07.blac.blueyonder.co.uk 11.09.09, 17:59 No tak. Problemem nie jest nieudolnosc politykow, zlodziej ZUS, skorumpowana policja, wysokie podatki, tylko zebracy. Jak zwykle Polacy chca likwidacji skutkow, nie patrzac na przyczyne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Żebracy zdobyli Kraków IP: *.mobile.playmobile.pl 11.09.09, 18:18 Straż miejska woli ścigać i wlepiać mandaty rowerzystom, którzy często z konieczności muszą jeździć po chodnikach, niż wziąć się za obdartych i śmierdzących meneli, którzy, póki mróz w du.pę nie daje, kręcą się po mieście i żebrają. Taka jest niestety smutna rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Żebracy zdobyli Kraków IP: *.multi-play.net.pl 11.09.09, 18:27 potwierdzam, sytuacja jest coraz gorsza... Najgorzej jest na Plantach, gdzie usiąść spokojnie nie można, by zaraz nie zaczepił jakiś menelik. Policja/Sm przechodzą spokojnie obok awanturujących się żuli, żeby wlepić mandaty jak grupka młodzieży spokojnie pije piwo, tymczasem alkohol pity przez żulków jakoś nikomu nie przeszkadza. Najgorzej jest w autobusach i tramwajach... :/ Wsiądzie taki, za bilet nie płaci, bo po co i pół tramwaju ścieśnia się w jednym miejscu bo wokół pana taka sfera rażenia, że oddychać nie ma czym. :/ Ostatnio pierwszym widokiem jakim powitał mnie Krk, na Dwrocu Głównym siedzący sobie żul, z "klejnotami" na wierzchu sikający pod siebie na przystanku obok kolejki ludzi kupujących bilet w automacie karty miejskiej...:/ Władze, które przemieszczają się limuzynami, siedzą w korupcji po uszy oraz strachliwa policja nie zauważyła problemu ;/ Faktycznie najwygodniej byłoby iść na Rynek i zbiorowo żebrać ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
cornerek Żebracy zdobyli Kraków 11.09.09, 18:33 To jest straszne. O ile mnie to na codzień nieszczególnie przeszkadza, bo i tak nigdy nie wspieram takich osobników, to gdy spacerowałem po Krakowie ze znajomym zza granicy, było mi autentycznie wstyd. No nie dało się po prostu przejść od Uniwersytetu Ekonomicznego do Wawelu nieustannie byliśmy zaczepiani. I to nie tylko przez menelów, ale także przez młodzież zbierającą na piwo (i o dziwo zaczepiano nas po angielsku). Na zaczepkach słownych się nie kończyło, bo oni pozwalali sobie nawet zatrzymywać łapiąc za rękaw czy kurtkę. Katastrofa! Nie mogłem ze znajomym zamienić słowa czy pokazać zabytków tylko musiałem oganiać żebraków. Domyślam się, że przechodnie dają im drobne. Gdyby nie - to przecież by sobie poszli. Niestety, nie dziwię się niektórym przechodniom, bo czasami aż strach odmówić. W centrum miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
adamk1940 Re: Żebracy zdobyli Kraków 11.09.09, 20:10 Doskonały materiał instruktażowy dla emerytów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingu tymczasem w sejmie kolejna dyskusja czy Katyn to IP: 205.210.132.* 11.09.09, 18:41 tylko "zbrodnia" czy juz "ludobojstwo" (przy okazji zero szacunku dla ofiar bo to tylko rozgrywka polityczna). podobne problemy wystepuja w duzych miastach w wielu krajach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mx Żebracy zdobyli Kraków IP: *.chello.pl 11.09.09, 18:41 Niestety nie można wyrywać takich chwastów i w tym cały problem. Jest masa instytucji, które pomagają wyjść innym z 'dołka' życiowego, a zaczepiający menele i żebracy są bezkarni. Przynajmniej wywieźć to za miasto i zwyczajnie wpier.... Odpowiedz Link Zgłoś
ktopyta jeden prosty i skuteczny sposob 11.09.09, 18:54 zapraszamy do radiowozu i 200 na gola dupe pasem zawsze skutkuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drojb Re: ten sposób dobry i na ciebie IP: *.aster.pl 12.09.09, 00:30 bo przemoc lubi się rozprzestrzeniać. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony-ruski-pedal kasujcie moje posty o Kosciuszce co organizuje 11.09.09, 18:57 zjazdy wigilijne dla lumpów z całej Polski i w TV sa przekazy a w nich radość że menelstwo zjeżdża się na Rynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Żebracy zdobyli Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 19:09 www.youtube.com/watch?v=pOWYw2-c-BI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Są firmy ochroniarskie IP: *.e-wro.net.pl 11.09.09, 19:35 Zatrudnia się paru Rosjan czy Ukraińców. Ci zrobią porządek tak ze na kilka miesięcy będzie spokój i wrócą do siebie. Kiedyś we Wrocławiu taki "bezdomny" podszedł do mnie gdy jadłem gyrosa, wsadził mi paluch do talerza i śmieje się do mnie. Pewnie myślał, że ta jak inny podaruję mu ten zapaskudzony posiłek. W sumie miał racje tyle, ze nie miał jak go zjeść bo złamałem mu palce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonomista skończyć z socjalizmem i naiwnością IP: *.ghnet.pl 11.09.09, 19:50 Ludzie bezdomnych dotują to ich mają coraz więcej. A dlaczego ktoś się staje bezdomnym? Bo wypada na margines, traci na trwałe pracę. Płaca minimalna wymuszona przez związki zawodowe sprawia, że praca pewnych ludzi jest nieopłacalna dla nikogo, dlatego też nigdzie nie są zatrudniani. Oliwy do ognia dolewa duży haracz państwa nakładany na pracę (tzw klin podatkowy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drojb Re:Ekonomisto, twoje rady - wieczny kryzys! IP: *.aster.pl 12.09.09, 00:33 Jesteś o 3 lata do tyłu. Takie jak twoje myślenie powoduje, że centrum cywilizacji znajdzie się w Azji. A wtedy i ty będziesz siedział na ulicy (może będziesz z tych pracowitych, to będziesz czyścił buty turyście z Chin). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruciok Żebracy zdobyli Kraków IP: *.multi-play.net.pl 11.09.09, 20:19 gdyby nadal istniał ten podły i wstrętny faszyzm to problemu by nie było,niestety AH już nam nie pomoże.. Odpowiedz Link Zgłoś
santa666 JEST METODA 11.09.09, 20:23 na to nie ma jednej metody w niemczech tez jest ten problem....i zebractwo ale wydaje mi sie ze ze nie jest takie bezwzglendne.... durzo pomaga ochrona prywatna i strarze cywilne ale generalnie po tym co przeczytalem.......to jest patologia innej kategorji jak n.p. w Kolonji, Heidelbergu, frankfurcie (niemcy) w hollandi (Arnhem, Amsterdam) jest podobnie. tam ale policjanci sa bezwzglwndni i nikt nie robi dramatu tak sobie poradzili w 90tych latach z heroina. W Frankfurcie (frankfurt & Rotterdam stolice Heroiny Europy) "spritziarzy" zamykali na sile na zimna odwykowke. A zebracy nie sa tacy agresywni BO LUDZIE NA TO NIE POZWALAJA. (we frankfurcie jest totalny multikulti, 200 Nacji, 650000 Mieszkancow ALE FRANKFURT JEST TAK ZWANY "EINZUGSGEBIET" DZIENNIE DLA 3,5 MIO OSOB! Dziennie!!!!!!!!!!!!!!!!!! CZEGOS TAKIEGO NIE MA W EUROPIE DRUGI RAZ. "kaiserstraße, syf kila i mogila najwiencej burdelow 6-7 pientrowych na tylko kilunastu tysacach metrow kwadratowych a jedna przecznica dalej najwieksze budynki i banki w Europie.... A JEDNAK TEGO PROBLEMU JAK W KRAKOWIE NIE MA dlaczego ?????? proste...... 1. ochraniarze miejscowi na dworcu "czerwone berety Deutsche Bahn, upominaja raz ! potem jest Gaz, Palka kable na rece i policja ktora jest we frankfurcie do dealerow i meliniarzy powietzmy "rustykalna" w miescie ochraniarze prywatni durzych sklepow, ktorzy tez skrupulatni nie sa. 2. Wlasciciele sklepow i kawiarenek/bramkarze klubuw i burdelow (niemcy, wlosi, grecy, turcy, francuzi ,hiszpanie i wiele innych) NIE TYLKO O SWOJA DUPE SIE MARTWIA TYLKO TRZYMAJA RAZEM. Jak sie natreciak pokarze to nie maja rzadnej litosci. BYLY PRZYPADKI ZE TACY LUDZIE PO PROSTU ZNIKALI !!!!!! 2 na rok, i jest ostrerzenie. Kropka. Konioec. 3. Infrastruktura policyjo-prywatna jest swietnie z organizowana. Piszecie o faceci ktory przy stolikach kawiarnych zebrze od klientow i PALCE DO OPCEGO RZARCIA WSADZA !!!!!!!!!!a expedientki staja w szoku ????? (sic!) WIECIE CO BY Z TAKIM GOSCIEM NA MIEJSCU ZROBIL WLOSKI ALBO TURECKI KELNER ??????? O Tolerancji......a policja dopuki nie ma powarznie rannych wspiera prywaciarzy. i Bramkarzy tez. GDZIE JEST TURYSTA TAM PRESENCJA POLICYJNO-OCHRANIARSK JEST MASYWNA. TO KOSZTUJE I KRAKOW MUSI W TO ZAINWESTOWAC !!!!!!! dUNCZYCY W kOPENHADZE JESZCZE LEPIEJ TO ROZWIAZALI: we wszystkich wejsciach na centrom staja ochraniarze przy metalowych kratach jak na lotnisku. I JAK IM SIE NIE PODOBASZ I NIE MASZ DOWODU TO NA MIASTO CIE NIE WPUSZCZA!!!!!!KROPKA Na wszysko jest metoda.......ale to tez kosztuje. Propozycja dla krakowa. Zrobic jak w Kopenhadze. Dorwiesz meliniarza bez dowodu z meldunkiem, to facia do miasta nie wpuscisz..... a jak sie stawia to gaz w twarz i pala. Tak robi Deutsche Bahn (kolejarze) Holendrzy i Dunczycy terz. I karzdy to rozumie !!!!!!! SPROBUJ W ROTTERDAMIE (n.p.) zadrzec z policja..... jak masz pecha to bez zebow do domu pojedziesz.... pozdro T. Odpowiedz Link Zgłoś