Gość: Maria IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 14.01.04, 15:45 Pragne zamieszkac w Krakowie, najchetniej kupie dom , ale pomozcie Krakowianie! wybrac najladniejsza dzielnice. Dziekuje Maria Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peteen no to teraz sie zacznie jazda... 14.01.04, 15:48 faaajny pomysl mialas... ;c) ja glosuje za pasternikiem... :c) Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: no to teraz sie zacznie jazda... 14.01.04, 15:52 peteen napisał: > faaajny pomysl mialas... > ;c) > > ja glosuje za pasternikiem... hm. a dlaczego nie za zielonkami? Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: no to teraz sie zacznie jazda... 14.01.04, 15:54 bo mialo byc o Krakowie !!! poza tym zielonki to syf, ja mieszkam na marszowcu, rzuc okiem na mape, a docenisz roznice! ;c) ps. do zamieszkania Kazek ? a fe !!! Odpowiedz Link Zgłoś
m.in wiesz 14.01.04, 16:02 są rózne Kazki na Starowiślnej to bym nie zamieszkał ale jest jeszce parę innych ulic (np moja - bardzo dobra uważam) natomiast domek na Kazku trudno kupić, nie da się ukryć cichy kącik jest fajny, ale tam chyba ruch w nieruchomościach jest zerowy peteen napisał: do zamieszkania Kazek ? a fe !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: no to teraz sie zacznie jazda... 14.01.04, 16:02 peteen napisał: > bo mialo byc o Krakowie !!! > poza tym zielonki to syf, ja mieszkam na marszowcu, rzuc okiem na mape, a > docenisz roznice! > ;c) > > ps. do zamieszkania Kazek ? a fe !!! każmirz niejedno ma imię. mi się tam dobrze mieszkało. a Marszowiec to insza para kaloszy. to czemu nie polecasz? w zasadzie Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: no to teraz sie zacznie jazda... 15.01.04, 19:06 gph napisał: > peteen napisał: > > > faaajny pomysl mialas... > > ;c) > > > > ja glosuje za pasternikiem... > > hm. a dlaczego nie za zielonkami? > > Bo Zielonki nie leżą w Krakowie. CBDO Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Wybierzcie mi dzielnice 14.01.04, 15:49 Gość portalu: Maria napisał(a): > Pragne zamieszkac w Krakowie, najchetniej kupie dom , ale pomozcie > Krakowianie! wybrac najladniejsza dzielnice. > Dziekuje Maria gdybym miał kupować kupiłbym mieszkanie na kazimierzu a dom, to chyba gdzieś na krowodrzy może w okolicach bronowic? Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Wybierzcie mi dzielnice 15.01.04, 19:08 Oj Pane Boze, Boziczku ależ Wam ta reforma 1975 namieszała w głowach...gdzie Bronowice. a gdzie Krowodrza?? Kobita dostanie kręćka... Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: Wybierzcie mi dzielnice 14.01.04, 19:02 mnie osobiscie marzy sie cos nad rudawa, tzn dom, trudno powiedziec jaka to dzielnica, bo rudawa plynie sobie przez kilka... ladne tereny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Wybierzcie mi dzielnice - nagroda IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 14.01.04, 19:12 Dziekuje internautom za odpowiedz, ale jeszcze bladze.Ja nie jestem z Krakowa i wasze enigmatyczne skroty nie sa dla mnie czytelne np. Kazk? Po decyzjii , ze miastem do zamieszkania bedzie Krakow a nie Warszawa, wcale to nie takie proste jaka dzielnice wybrac.Posrednicy chca szybko sprzedac a ja chce zeby to byla bezpieczna dzielnica, zielona no i z dobrym dojazdem do centrum. Moze dla osoby ktora znajdzie odpowiedni dom bedzie nagroda? Musi byc parterowy w ladnym otoczeniu i z umiarkowana cena. Szukamy? Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: Wybierzcie mi dzielnice - nagroda 14.01.04, 19:20 moze salwator- okolice aleji waszyngtona, tez ladne tereny no i blisko do centrum (pol godziny wolnym krokiem na rynek, kilka minut tramem) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: Wybierzcie mi dzielnice - nagroda 14.01.04, 19:22 i cena będzie umiarkowana?:) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Wybierzcie mi dzielnice - nagroda 14.01.04, 19:28 to pojecie bardzo wzgledne. ale jak chce kupic dom za 100tys to proponuje przedmiescia wieliczki, czy innej skawiny Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: Wybierzcie mi dzielnice - nagroda 14.01.04, 21:27 oj, znowu się nadymasz:) btw. skąd ci się wzięło 100 tys?. jeżeli kolezanka maria prosi o wskazanie okolicy z umiarkowanymi cenami, to proponowanie salwatora czy woli justowskiej jest pozbawione sensu, bo tam ceny nie należą do umiarkowanych:) żeby nie zawieść cię w przekonaniu o złośliwości wrodzonej życzę ci spełnienia marzeń, znaczy domu nad rudawą. ona wylewa czasami :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Wybierzcie mi dzielnice - nagroda IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 14.01.04, 21:36 Do emka 1. Za 100 tys. to mozna zrobic chyba lazienke na rudo, no w ostatecznosci wlosy. Ja pytam na powaznie liczac, ze ludzie w Krakowie sa goscinni a takze zyczliwi.Nagroda jest tez na powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 to pomyłka:) 14.01.04, 23:11 100 tys. jest wymysłem sevena. proszę uprzejmie dokładnie czytać:) btw. włosy znacznie taniej. chyba, że mamy na myśli implanty. Odpowiedz Link Zgłoś
garg_ul Re: Wybierzcie mi dzielnice - nagroda 14.01.04, 22:11 >ona wylewa czasami :))) Ja to chciałem powiedzieć ;) Ale bez związku z jakąkolwiek złośliwością :))))) _______________________________________ Na początku było Słowo – a na końcu Frazes.. Odpowiedz Link Zgłoś
corrado7 Re: Wybierzcie mi dzielnice 14.01.04, 21:08 Zdecydowanie wybrałabym obrzeża Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Wybierzcie mi dzielnice IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 14.01.04, 21:27 Cena domu w granicach od 400.000 Pl do max 600.000Pl Jesli obrzeza to jakie? Aha! A jakich dzielnic unikac? Dziekuje Maria Odpowiedz Link Zgłoś
stalynick Re: Wybierzcie mi dzielnice 14.01.04, 21:40 Nowej Huty Tutaj mieszkają tylko wybrańcy i elity :) Stąd pochodzą wielcy tego świata, ale Nową hutę trzeba potrafić odkryć - nie wolno nikogo namawiać (a wręcz należy każdym sposobem odstraszać i odradzać). Takie miejsca się pielegnuje :) Takie miejsca nobilitują. W takich miejscach nie może mieszkać ktoś, kto nie ma własnego ja, własnego zdania i własnych opinii (a podpiera się tym co mówią inni). :) To jest jak egzamin - jak przesiewanie najlepszych z najlepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio56 Re: Wybierzcie mi dzielnice IP: *.comnet.krakow.pl 14.01.04, 21:47 Tylko Krowodrza. Bezpieczna,zielona ładnie położona dzielnica Krakowa. Nie wypuszczaj się za aleje Trzech Wieszów. Tam jest jak w dżungli.Tutaj prawie każde osiedle ma zabudowę domków jednorodzinnych Tonie, Witkowice,Marszowiec, Bronowice Stare i Nowe, Pasternik,Wola Justowska,Mydlniki.Blisko centrum,oraz wyjazdu z Krakowa w kierunku Warszawy,Kielc,Katowić,Zakopanego,Tarnowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Wybierzcie mi dzielnice IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 14.01.04, 22:01 Do Pana Henio! Dziekuje za podpowiedz, ale jak sprawdzam ceny domow w Woli Justowskiej to sa wyzsze niz w dobrej dzielnicy w Californii. Odpowiedz Link Zgłoś
garg_ul Re: Wybierzcie mi dzielnice 14.01.04, 22:34 Ale nikt nie mówi, że to musi być akurat Wola. Ja mieszkałem na osiedlu Widok dośc długo - tuz obok, a na bank taniej, a i dojazd lepszy. Teraz mieszkam w okolicach Toń - też nie narzekam, chociaż wolałem poprzednie miejsce :)) W ramach lokalnego patriotyzmu powinenem natomiast polecić ogólnie Bronowice. Każde, a które konkretnie to zależy co ważniejsze - czy zieleń, czy kasa, czy dojazd... :)) _______________________________________ Na początku było Słowo – a na końcu Frazes.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria do Garg Re: Wybierzcie mi dzielnice IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 14.01.04, 22:46 Wazna jest zielen i bezpieczna dzielnica. Co do kasy to w granicach 150.000$ Mam samochod , ale nie lubie b.duzych odleglosci.Ja jestem juz w paczkach i jak przyjade do Krakowa to nie chce zeby posrednik obwozil mnie po miejscach , ktore potem bede przeklinac. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak hm_tak do Marii 15.01.04, 19:19 Gość portalu: Maria do Garg napisał(a): > Wazna jest zielen i bezpieczna dzielnica. Co do kasy to w granicach 150.000$ > Mam samochod , ale nie lubie b.duzych odleglosci.Ja jestem juz w paczkach i > jak przyjade do Krakowa to nie chce zeby posrednik obwozil mnie po miejscach , > ktore potem bede przeklinac. Mogę tylko powtórzyć to, co napisałem uprzednio hm_tak Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Wybierzcie mi dzielnice 15.01.04, 19:14 Gość portalu: Maria napisał(a): > Cena domu w granicach od 400.000 Pl do max 600.000Pl > Jesli obrzeza to jakie? Aha! A jakich dzielnic unikac? > Dziekuje Maria No dobrze. Propozycja wygląda na poważną. Proszę o liścik w tej sprawie na adres: hm_tak@gazeta.pl Być może mogę zaoferować coś od razu, coś co spełnia Twoje warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beaataa Re: Wybierzcie mi dzielnice IP: 195.116.22.* 14.01.04, 21:49 a ja polecam okolice Łokietka.co o tym miejscu sądzicie mieszkańcy grodu Kraka (z nieco dłuższym stażem niż ja)? sama niedawno tam kupiłam fajniutki domek za umiarkowaną (jak na Kraków) cenę i niedługo w nim zamieszkam. A co do sympatycznych miejsc, to chyba Krowodrza i Bronowice, ale cenki trochę wyższe.Ogólnie jest tu drożej niż np. w takiej Wielkopolsce, a porównywalnie z Wa-wą chyba.pozdrawiam wszystkich z Łokietka:)) i nie tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Wybierzcie mi dzielnice IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 14.01.04, 21:56 Do Beaty. Bardzo dziekuje, ale co masz na mysli ? piszac drozej tzn.drozej niz 600.000PL? Ja nie dodalam , ze marze o domku w stylu dworku, a te nowe sa zykle bez fundamentow . Ja swoj dom sprzedaje w lutym w innym miescie i to prawda , ze najdrozsze sa w Warszawie, ale Krakow przeciez jest najpiekniejszy no i miasto moich pradziadkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beaataa Re: Wybierzcie mi dzielnice IP: 195.116.22.* 14.01.04, 22:09 oglądałam kilka w cenie do 600000, ale nie były to dworki. Raczej domki do niewielkiego remontu, albo wykończenia. albo zbyt małe jak dla nas(np. 2 sypialnie i salon)interesował mnie rejon Bronowic, Krowodrzy, a i zachwalany przez peteena Pasternik. Taniej jest we wsch.-pd. części miasta, ale mnie to nie interesowało. Jeśli dojazdy nie są dla Ciebie problemem, to tańsze dworki znajdziesz w pasie na obrzeżach miasta. powodzenia w szukaniu. ps. nam pomogło biuro nieruchomości. fakt że biorą swoją dolę, ale wszystkie formalności załatwiają sami i sprawdz. księgę wieczystą i te inne rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio56 Re: Łokietka jest długą ulicą biegnacą przez trzy IP: *.comnet.krakow.pl 15.01.04, 01:02 osiedla. Ale wszędzie jest ładnie.Też przy niej mieszkam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Wybierzcie mi dzielnice IP: *.nwrk.east.verizon.net 15.01.04, 01:17 uwazaj bo kilkanascie domow stoi juz bardzo dlugo i posrednictwa probuja je wciskac, a maja swoje minusy nie zawsze widoczne na pierwszy rzut oka; dla mnie ladne sa Witkowice, Marszowiec (tez choc deczko za Krakowem), a moze Pd Krakowa np Swoszowice, sa tam ze trzy domki w tej cenie parterowe z mieszkalnym poddaszem, zreszta sprzedawane przez wlascicieli wiec ok 15 000 w Twojej a nie posrednictwa kieszeni; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sialala Re: Wybierzcie mi dzielnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 01:34 Obejrzyj Pychowice i Tyniec czy Podgórki Tynieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
gph kup dom na szlachtowskiego 15.01.04, 09:25 jest tam jeden dosyć ładny, niedawno wybudowany ;) ale chyba nie na sprzedaż. niemniej jakbyś miała okazję, to polecam tą ulicę. centrum miasta a jest jak na wsi.. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen dworku za 6 stow nie bedzie... 15.01.04, 10:59 chyba ze w stanie surowym, w tej chwili, w zwiazku z oczekiwanymi zmianami, nie tylko w wysokosci vat, ceny nieruchomosci poszly ostro w gore (czyzby koniec recesji ?), szeregowka na os.lokietka ïdzie"za 5 - 5,5 stowy... marszowiec sie spsil, od kiedy nadziubdziali setki domow na malenkich dzialkach (sam mam taki ;c)), ale ciagle tam spokoj i cisza (za to brak infrastruktury i dobrego transportu)... dzis kupilbym cos raczej na pasterniku, gdzies w bok od ojcowskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
rrenduda Re: Wybierzcie mi dzielnice 15.01.04, 11:15 Jestem pośrednikiem, polecam szczególnie Bronowice zarówno Te Małe, Nowe jak i te właściwe czyli Bronowice (to ten obszar do Armii Krajowej) - dużo zieleni, dobra komunikacja i infrastruktura. Niezła jest też okolica ul. Cegielnianej Tu atutem jest komunikacja. W Bronowicach wydaje mi się nie będzie łatwo kupić tanio domu - ceny są dość wysokie. Wola Justowska niezła, ale za droga i przereklamowana. Chyba?????? Dużo ofert ale nie ma tanich. O i zapomniałbym Os. Oficerskie naprawdę robi wrażenie - budynki architektonicznie są przepiękne (choć nie nowe). Jeśli jesteś zainteresowana więcej szczegółów prześlij na: rafal.renduda@ober-haus.com. Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Wybierzcie mi dzielnice 15.01.04, 11:43 Kostrze? droga na Centrum wprawdzie dziurawa, ale nowy most jest przy Salwatorze, zieleni mnóóóstwo no i ani jedego bloku (czyli też blokersów) w okolicy :) (proponowanie okolic Łokietka wydajwe mi sie dziwne...) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Wybierzcie mi dzielnice 15.01.04, 11:47 m.in napisał: > (proponowanie okolic Łokietka wydajwe mi sie dziwne...) a niby dlaczego ? lokietek konczy sie az za toniami i w tamtej okolicy jest ladnie... Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Wybierzcie mi dzielnice 15.01.04, 11:49 no właśnie jakoś mnie nie zachwyca kumpel tam mieszka no i trzeba sie liczyć z tym, ze obwodnica moze kiedyś powstać, a co to za widok z domu na autostradę... Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Wybierzcie mi dzielnice 15.01.04, 11:51 a obok ton pekowice, tez ladne... i lokietek blisko... ;c) a obwodnica pojdzie blizej miasta, nawet moj marszowiec mija w bezpiecznej odleglosci (wiem, bom widzial plany )... Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Wybierzcie mi dzielnice 15.01.04, 11:55 wiesz, osobie spoza Krk nie nie będzie łatwo zorientowac się któredy ją rysują, a pośrednik może wcisnąć własnie takie ryzyko miałem takie przejścia z pośrednikami, ze do dzisiaj mnie telepie :) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Wybierzcie mi dzielnice 15.01.04, 12:01 phi, joli to melduj... ;c) ja do dzis mam przejscia (o ktorych czesciowo wiesz), trzeba jednak przyznac, ze ten tu wykazal sie czujnoscia nieledwie komsomolska... tylko bez posrednictwa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Wybierzcie mi dzielnice 15.01.04, 12:46 fakt, peteenie, Twoje przejscia są nie do podrobienia jakbym cie nie znał, to bym pomyślał, ze bajki piszesz.... ale myślę, ze będzie dobrze nieprawdaż? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gph chcecie zgarnąć premię od Marii?? 15.01.04, 12:54 myślę, że gość z oberhauhau was wyprzedzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen moze tylko zyczliwi jestesmy, he ?... ;c) 15.01.04, 14:47 maria w swoich postach i tak sprawia wrazenie osoby z innej planety (te hasla w stylu: 6 stow to duzo etc.)... ale za to jaka fajna dyskusja sie wywiazala... :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Wybierzcie mi dzielnice Maria dziekuje IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 15.01.04, 14:24 Kochani inernauci! Jestescie wspaniali i dziekuje pieknie za pomoc.Pomaga mi to wyciagnac duzo wnioskow.To naprawde nie jest latwe przyjechac do miasta , w ktorym sie nie urodzilo.Pisza niektorzy , ze Krakow to brzydkie i brudne miasto.Mysle , ze w calej Polsce , w kazdym miescie sa ladne i brzydkie miejsca, takze na swiecie (sporo zwiedzilam). No to co ? Warszawa bylaby lepsza?? KRAKOW czy WARSZAWA ??? Internauci pomagaja mi , bo wiem juz , ktore dzielnice brac pod uwage.Pisal jeden Pan-posrednik o Osiedlu Oficerskim - co sadzicie o tym?, gdyz zacheca ladna architektura.Acha! czy w Krakowie sa specjalne magazyny w ktorych moglabym umiescic rzeczy , gdyz w okresie przjsciowym tzn.po sprzedaniu domu w innym miescie musze gdzies je ulokowc. Uzywacie tez terminow tanio, drogo.Przeciez suma 600.0000zl.to dla kazdego, na calym swiecie ,to bardzo duzo-jesli zapracowalo sie uczciwie. Wszystkie wypowiedzi przechowam i jak cos kupie to naprawde ufunduje nagrode osobie , ktora wynajdzie mi cos ciekawego. Bardzo Wam dziekuje i dalej bede z Wami Maria Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Wybierzcie mi dzielnice Maria dziekuje 15.01.04, 14:53 Za 600 stów na osiedlu Oficerskim można kupić chałpkę do totalnego ramontu - właściwie to można powiedzieć, że kupijesz działkę. I to w miejscu raczej c- klasowym:(( A cos na ten temat wiem - róg Kasprowicza i Kieleckiej - w tym roku ktoś kupił za 800tyś. Moniuszki 600, Grunwaldzka - 1/3 trójniaka 500. Odpowiedz Link Zgłoś
importowany_krakus Mario! Kraków to brzydkie miasto... 15.01.04, 12:48 Mario! Kraków to brzydkie miasto. Wiem, że za takie stwierdzenie może kilku krakusów zlinczowaloby mnie. Ale... W Krakowie ladne jest Stare Miasto. Tak, to prawda. Podoba mi się. Ale stamtąd wynioslo sie już kilku znanych ludzi, bo jest glośno, brudno itp. Nie chcialbym mieszkać w kamienicy. Brrr... Trudno znaleźć w Krakowie ladną dzielnicę do zamieszkania, bo okolice Krakowa do pięknych nie należą. Naprawdę wiem, co mówię czy raczej piszę... Szukam dzielnicy, w której móglbym kupić mieszkanie (na dom mnie nie stać) i... jeszcze takiej nie znalazlem! Jeżeli nie chcę mieszkać w wieżowcu, bloku z plyty i w Hucie, to wybór mam naprawdę niewielki! Zaledwie w kilku dzielnicach budowane są nowe domy, już raczej nie bloki, bo są one budowane technologią tradycyjną. Jaki jest wybór? Ruczaj- tam zbudowano dużo nowych bloków, ale są one ciasno "poukladane". Bliskie sąsiedztwo blokowiska z lat 80-tych nie jest zbyt kuszące... Krowodrza- tam, to dopiero jest ciasno. Wcisnięte bloki między starsze budynki. Choć ceny bywają konkurencyjne... Wola Justowska- tam też są male budynki, apartamentowce. Ale te ceny... Lokalizacje i tam bywają delikatnie pisząc dziwne. Patrz przyklad: Villa Vinci (deweloperzy wiedzą zapewne o który budynek chodzi). Niby mieszkań do sprzedania nowych i starych jest dużo, ale jak przychodzi do konkretnego szukania dzielnicy (nie wybrzydzania dotyczącego danego mieszkania), to jest ciężko... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen a kopernik byla kobieta !!! 15.01.04, 13:14 i nieprawda jest, ze dach przeciekal, zwlaszcza, ze prawie w ogole nie padalo... pozdrawiam turpistow, czyli forumkow zakochanych w tym brzydkim miescie... :c) Odpowiedz Link Zgłoś
skks a jednak sie kręci!! 15.01.04, 14:09 Fakt, poza szerokim centrum Kraków jest brzydki!! 1. Kurdwanów - ciekawa dzielnica ale w części slams w części blokowisko zagęszczone do granic absurdu. 2. Prokocim - jw. tylko brzydziej. 4. Rżaka - czy może byc dalej. 5. Złocień - jednak może - choć osiedle ciekawe i jakby nie odległość - to pomieszkać idzie:)) 6. Kliny - paskudne, dogęszczone domo i blokowisko. Dupa:(( 7. Ruczaj - jaki jest kaźden widzi. 8. Cała huta z wyjątkiem "starej" to slams. Stara część warta gzrechu i tam można mieszkać. 9. Kazłówek i Piaski 0000000!!!!!! 10.Azory no to taki gorszy Kurdwanów. 11.Wola Justowska - dolna część malaryczna i powoli zablokowana jak Prokocim. 12. Górna - lepsza no nie mam uwag. 13. Salwator - już się tam przeprowadzam, wzgórze św. Bronisławy - perełka. 14. Kazimierz - głośny, zadufany, nabzdyczony, kochany:))) 15. Grzegórzki - no dzielnica mojej młodości:))) nie może mieć wad!!! 16. Oficerskie - można mieszkać ale kto by tam sprzedał co? 17. I te wszystkie :Górki, Łokietki, Balice nie znam!! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: a jednak sie kręci!! 15.01.04, 14:49 kazda pliszka swoj ogonek chwali... ale w dosc powszechnej opinii te twoje rzaki, kurdwanowy i prokocimie - to slabiutkie dzielnice sa... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: a jednak sie kręci!! 15.01.04, 14:57 peteen napisał: > kazda pliszka swoj ogonek chwali... Nie rozumiem - niby ja Kurdwanów chwalę? albo Prokocim, Rżąkę? Peteen ta Stolyca chyba Ci na mózg siadła - bo czytać to Ty akurat umiesz:)) > ale w dosc powszechnej opinii te twoje rzaki, kurdwanowy i prokocimie - to > slabiutkie dzielnice sa... A może ja mówię coś innego? Peteenku czy aby post nie napisany tylko po to by napisać coś?:)))) > ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in generalnie jest tak 15.01.04, 16:48 ze ludkowie róznie postrzegają te same miejsca ja uwazam, ze Kostrze jest de best bo: - mie ma bloków i nie będzie - do centrum jest jedna, srednioobciązona droga - dookola same domki i łąki - widoki na przegrzaly i bielany - cudne - ceny nie takie chamskie, jak na woli j.czy klinach - mój pies jest z hodowli z Kostrzy i jest jedwabiscie cudny :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: generalnie jest tak 15.01.04, 19:30 m.in napisał: > ze ludkowie róznie postrzegają te same miejsca > ja uwazam, ze Kostrze jest de best bo: > - mie ma bloków i nie będzie > - do centrum jest jedna, srednioobciązona droga > - dookola same domki i łąki > - widoki na przegrzaly i bielany - cudne > - ceny nie takie chamskie, jak na woli j.czy klinach > - mój pies jest z hodowli z Kostrzy i jest jedwabiscie cudny :)))) Witam, 1, Kostrze rodzaju mężczyźnianiego, TO Kostrze. BTW 2. Zawsze podejrzewałem, że coś nas łączy, czy to aby nie podpalany owczarek?! Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: a kopernik byla kobieta !!! 15.01.04, 19:24 peteen napisał: > i nieprawda jest, ze dach przeciekal, zwlaszcza, ze prawie w ogole nie > padalo... > > pozdrawiam turpistow, czyli forumkow zakochanych w tym brzydkim miescie... > :c) O kurtka na Wacie, to w Vinci też dach? Ja wiedziałem tylko o Villa Verde... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: a kopernik byla kobieta !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 19:40 hm_tak napisała: > peteen napisał: > > > i nieprawda jest, ze dach przeciekal, zwlaszcza, ze prawie w ogole nie > > padalo... > > > > pozdrawiam turpistow, czyli forumkow zakochanych w tym brzydkim miescie... > > :c) > > O kurtka na Wacie, > > to w Vinci też dach? Ja wiedziałem tylko o Villa Verde... a ja myślałem,że specjalistą od dachów to jest Loegler... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: a kopernik byla kobieta !!! 15.01.04, 19:46 Ja zaś słyszałem,że to zaraźliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TGIF Re: Wybierzcie mi dzielnice IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 16.01.04, 06:37 Tak jak Peteen przepowiedzial, zaczela sie jazda....2 lata temu tez przez to samo przechodzilem. Kilka uwag "czlowieka po przejsciach": 1. Z taka cena, do $150 tys. to powinnas zmienic temat "co ja moge kupic w Krakowie za te pieniadze" zamiast "wybrac najladniejsza dzielnice". Gdy ja szukalem mieszkania na Starym Miescie, przy tej samej kwocie co Ty, pani posrednik rozesmiala sie i powiedziala, ze chyba szukam "strychu do suszenia bielizny". Jezeli chcesz cos naprawde dobrego kupic, to licz sie z wiekszymi pieniedzmi. 2. Radzilbym najpierw wynajac od kogos mieszkanie i pomieszkac w Krakowie, zeby "poczuc bluesa". Po kilku miesiacach bedziesz wiedziala, gdzie Ci najbardziej odpowiada. Ja zdecydowalem sie na Stare Miasto, bo uwazam, ze lokacja jest najwazniejsza. Poza tym otoczenie jest piekne-zabytki, planty, teatry, restauracje-wszystko na wyciagniecie reki.Jezeli masz dusze artystki /w pozytywnym tego slowa znaczeniu/ i chcesz byc czescia cyganerii i bohemii, kup cos na Kazimierzu. Jezeli chcesz byc blizej klasy robotniczej, polecam Nowa Hute /uwaga: bardzo wysoka statystyka kryminalna/. 3. Uwazaj przy samej tranzakcji zakupu- w Polsce operuje sie gotowka i mozna bardzo latwo kogos naciagnac. Uwazaj na czystosc hipoteki, bo wlasciciel do dnia sprzedazy moze ja obciazyc i Ty bedziesz musiala ja splacac. 4. Uwazaj na posrednikow- ja przeszedlem z nimi przez pieklo, ksiazke moge na ten temat napisac. Malo profesjonalizmu, a bardzo wysokie wymagania w stosunku do kupujacego. Do tego wysokie procenty dla firmy - a przy tym nic nie pomagaja. Pokaza Ci cos raz i krzycza,zeby kupowac bo im zabierasz czas. Zmuszaja do podpisywania umowy, zeby nie korzystac z innych firm. Najlepiej miec swojego notariusza, zeby nie pracowal dla drugiej strony, bo tez Cie moga naciagnac. Powodzenia! Napisz gdzie kupilas dom! Pamietaj, ze kupujac w Krakowie, kupujesz kawalek polskiej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: del Re: Wybierzcie mi dzielnice - do TGIF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 11:00 czesc, wlasnie szukam mieszkania czy a propos punktu 4 moglbys polecic, badz odradzic jakies konkretne posrednictwo? moj mail: freee@wp.pl dzieki Odpowiedz Link Zgłoś