Gość: 666 IP: 67.159.45.* 14.01.10, 19:39 akurat szukałem takiego ręczniczka do polerowania butów - może jeszcze będą te z gwiazdą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maj.47 Łajdactwo! gdyby były krzyże,wizerunek Papieża, to 14.01.10, 19:43 jazgot byłby na całą UE... Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Łajdactwo! gdyby były krzyże,wizerunek Papież 14.01.10, 20:39 maj.47 napisał: > jazgot byłby na całą UE... _________NIE! Ludzie by kupowali , wieszali na scianie i modlili sie do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: nie nisczyc tych recznikow 14.01.10, 20:45 Nie pasuja bo ... Nie wazne. Zniszczenie bedzie szkodliwe dla srodowiska. Zapakowac i wyslac na Haiti.Sa przeciez darmo.Tam nie maja czasu na zastanawianie sie czy to poprawne religijnie czy nie. I Zydow tam chyba nie ma bo w takiej bidzie to i Zyd nie wytrzyma. CNN pozniej pokaze te reczniki i chwala za pomoc spadnie na wiadomo kogo.L.King oznajmi ze dzieki izraelskim recznikom uratowano tysiace istnien ludzkich a wskaznik higieny wzrosl o 300% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REG Re: Towar jak każdy inny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 13:17 faktycznie ale mi atrakcja! co z tego? przecież mamy wolność i można sprzedawaś co się chce. Madona miała płonący krzyż i nie przeszkadzało nikomu. sztuczny problem robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tea42 JHWH - to rejestracja samochodu w Krakowie IP: 95.155.120.* 16.01.10, 18:23 i co wy na to? prowokacja niedouczonego urzędnika? co na to Kardynał? co na to przewodniczący Gminy Żydowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Łajdactwo! gdyby były krzyże,wizerunek Papież 14.01.10, 22:06 No wlasnie,krzyz w prywatnym domu,klasie szkolnej w sejmie,to w/g moskow ,panstwo wyznaniowe.- Uwazam ,ze powinnismy na kazdym kroku pokazywac skad korzenie chrzescjanskie wyrastaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na90procent Re: Łajdactwo! gdyby były krzyże,wizerunek Papież IP: *.chelmnet.pl 14.01.10, 22:13 aj waj!! w odpowiedzi na ten incydent światowy kogres żydów pozwie Polskę oogromne odzkodowanie. A potem wytoczą nam proces za pogwałcenie wolności religijnej poprzez propagowanie znaku krzyża na znakach drogowych (znak równorzedne skrzyżowanie dróg). Oj posypią się pozy o odszkodowania od GDDKiA .. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hawranekslonko Re: Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie 14.01.10, 19:47 Buty recznikiem? Czysty zwariowal.Moze jeszcze Sam je bedziesz czyscil? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rek888 Re: Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie 14.01.10, 20:00 Byl tez papier toaletowy z podobnym nadrukiem,ale cala partie wykupila Mlodziez Wszechpolska i ONR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie IP: *.chello.pl 14.01.10, 19:50 A co z haftem krzyżykowym? Też zakazać? Bez przesady, naruszony został może dobry smak, ale od tego do celowej obrazy uczuć religijnych jeszcze daleko. W Jerozolimie widziałem mnóstwo paskudnych dewocjonaliów używających symboliki chrześcijańskiej - ręczników akurat nie pamiętam, ale ścierki (przynajmniej co do formy, bo może nie intencji) i owszem. Nie wpadajmy w paranoję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie IP: *.chello.pl 14.01.10, 19:51 Polskojęzyczni a szczególnie GW uwielbiają codzienną porcje obrażania katolików i rysowania napaskudniejszych karykatur Jezusa, a tu aj waj i obraza uczuc religijnych, zakłamana nacja. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie 14.01.10, 20:02 A gdzie to widziales jakies karykatury Jezusa? A nawet jakby Zydzi takie karykatury rysowali, to co w tym zlego? Przeciez Jezus byl Zydem i zydem a nie chrzescijaninem. Ze swojego wlasnego zawsze przeciez moga kpic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie IP: *.chello.pl 14.01.10, 20:16 Żydzi nie uznawali Jezusa za Żyda według Talmudu był bękartem, więc był wykluczony. A codziennie katolicyzm w GW jest przedstawiany negatywnie, i tylko negatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franeko Re: Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie IP: *.chello.pl 14.01.10, 20:26 Ano to złego, że to może obrażać moje uczucia religijne i mogę pozwać takiego osobnika do sądu. Poza tym, jakbyś się czuł jako Żyd, gdybyśmy nagle zaczęli sobie kpić z Mojżesza i jego wyznawców? W końcu Stary Testament tez jest świętą księgą Katolików i także mamy prawo kpić z tych postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie 14.01.10, 20:38 Gość portalu: franeko napisał(a): Ano to złego, że to może obrażać moje uczucia religijne i mogę pozwać takiego osobnika do sądu. Poza tym, jakbyś się czuł jako Żyd, gdybyśmy nagle zaczęli sobie kpić z Mojżesza i jego wyznawców? W końcu Stary Testament tez jest świętą księgą Katolików i także mamy prawo kpić z tych postaci. ---------1.Jak bym sie czul jako Zyd gdyby ktos kpil z Mojzesza? Tak samo jak muzulmanin kiedy kpia z Mahomeda.Mowili mi ze karykatury Mahomeda sa zgodne z wolnoscia wypowiedzi.To czemu gwiazda nie jest? Chyba ze sa lepsze i gorsze religie. 2.A jakby tak dopisac na reczniku uzywac tylko do twarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franeko Re: Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie IP: *.chello.pl 14.01.10, 21:10 Odpisywałem elucidatorowi. Jestem przeciwny kpieniu z symboli i postaci każdej religii, nieważne czy to Żydów, Buddystów czy Muzułman. Choćby przez szacunek dla drugiego człowieka i jego wiary. Co do tych ręczników to mam mieszane uczucia. Być może ktoś nie wyczuł wrazliwości Żydow , albo przesadził po prostu. W końcu gwiazda Dawida tez jest na fladze Izraela, a dość sporo się produkuje 'ręczników-flag' Z drugiej strony, jeśli potraktujemy to jako symbol religijny, to ja na przykład nie chciałbym,żeby ktoś umieszczał wizerunki Jezusa, krzyż czy hostię na przedmiotach, które jak ktoś powiedział, można sobie coś tam podcierać. Dlatego rzeczywiście lepiej jest coś takiego wycofać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraqs Re: Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 12:24 Jestem niewierzący (a raczej wierzący t y l k o w Boga) - ale jest coś takiego jak dobre obyczaje. Porównywalne z tym, ze publicznie się nie kopuluje, nie smarka na ulicę, nie chodzi nago (chyba, ze jest się Anglikiem na urlopie w Polsce...). Że mówi się "dzień dobry" nie tylko znajomym ale i wchodząc do windy, że się używa dezodorantów i nie je się palcami. I szanuje się czyjeś symbole religijne też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 13:20 Jesteś przeciwny z kpienia z symboli religijnych ? a nie wymieniasz krzyrza lub z nazwy chrześcijan? to jesteś niewiarygodny bo stronniczy. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franko Re: Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie IP: *.chello.pl 14.01.10, 20:05 Gdy jakiś Duńczyk narysował karykaturę Mahometa, to GW się dziwiła, ze Muzułmanów to zdrowo wkurzyło. Widzę tu dwulicowość. Od Żydów wara, reszte można obrażać w dowolny sposób. To ma być niezależna gazeta? Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie 14.01.10, 19:51 Sieć supermarketów real,- należy do niemieckiego koncernu Metro AG i tam należy kierować pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (.)(.) [...] IP: 89.100.241.* 14.01.10, 19:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janjj Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 19:53 Ale ludzie są ręczniki z flaga polski z orłem , są ręczniki a nawet majtki w kolorach i symbolach wszystkich państw i nikt z tego afery nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupi Re: Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie IP: *.devs.futuro.pl 14.01.10, 20:02 dokladnie. w wyborczej na prawde pogrzani ludzie pisza. juz nie wiedza co wymyslec. pewnie niedlugo bedzie artykul o "nauczycielce - nazistce", ktora zapomnaila poprawic uczniowi w wyprawcowaniu wyrazu izrael, ktory ten mlody antysenita naapisal z malej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eddi Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie IP: 194.181.22.* 14.01.10, 19:56 W Miami na plaży widziałem dzieci żydowskie grające w plażowego tenisa paletkami na których z jednej strony była gwiazda Dawida a z drugiej menora. Nie widziałem żeby ktoś się oburzał. No ale gdy jakiś goj, a już (tfu!) Polak coś takiego by zrobił to gewałt na cały kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborcza man Re: Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie IP: *.devs.futuro.pl 14.01.10, 20:06 jak smiesz pisac takie bzdury? to na pewno nie byli zydzi, ale arabowie w przebraniu, ktorzy szkalowali zydowskie symbole religijne :P mozliwe, ze w tych rakietkach byly ukryte rakiety ziemia- powietrze :D Odpowiedz Link Zgłoś
parkomat u mnie na rynku... 14.01.10, 19:56 ... sprzedają ręczniki, dywaniki z papieżem (chyba z Wojtyłą, chociaż nieraz są na tyle brzydkie, że mógłby to być też stylizowany Ratzinger) i co? i nic, ludzie kupują (kto nie chce - nie kupuje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie IP: *.chello.pl 14.01.10, 19:58 Znowu Izrael będzie chciał wypowiedzieć nam wojnę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alpepe Re: Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie IP: *.pools.arcor-ip.net 14.01.10, 21:03 świetne Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Nie przesadzajmy 14.01.10, 19:58 Jakubowicz przesadza. Nie widze nic zdroznego w tym ze takie symbole sa na reczniku. Nie widzialbym tez problemu z takimi symbolami jak krzyz, polksiezyc etc. Ciekawe jest natomiast to, ze recznik najwyrazniej wyprodukowano w ...Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruperto bertollini he, he, alke reklama IP: *.devs.futuro.pl 14.01.10, 19:59 trudno o lepsza reklame, niz taka, jak ta. ja osobiscie nie widze nic obrazliwego w umieszczaniu symboli religijnych na recznikach. sa reczniki z krzyzem i z papiezem i nikt nie robi rabanu na ten temat. recznik z gwiazda dawida pewnie fajnie by wygladal w jakiejs koszernej restauracji. ale dzieki temu artykulowi pewnie znajdzie sie wiele chetnych do zakupum, ktorzy bynajmniej nie beda uzywali go do wycierania akurat rak... :P Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie 14.01.10, 19:59 Wystarczy ze ktos krzywo powiesi krzyz a juz ortodoksyjni katoliccy oszolomy podnosza jazgod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starduster Re: Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 20:08 A po polsku potrafisz coś napisać nieuku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izi Kupię ten ręcznik IP: *.ats.pl 14.01.10, 20:03 W moim realu go nie ma. jeśli ktoś ma taki (nieużywany )to odkupię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tunika cię unika Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie IP: *.lublin.mm.pl 14.01.10, 20:04 Ale ta gwiazda i menora to nie są wcale świętymi symbolami! Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie 14.01.10, 20:04 Ja gdybym kupił taki ręcznik to bym uszanował... Odpowiedz Link Zgłoś
robot_humano No i ...? 14.01.10, 20:06 Taka na przykład flaga amerykańska jest dostępna na wszystkim a sami amerykanie są z tego zadowoleni. Ale w GW w temacie izraelskim panują chyba inne standardy. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Moze mi ktos kupic? 14.01.10, 20:11 Jesli ktos moze, prosze niech kupi ze 2 takie reczniki. O wiadomosc prosze na moja skrzynke mailowa. Oczywiscie zwracam wszystkie koszta plus cos jeszcze. P.S. Przypominam sobie ze swego czasu na odpustach (teraz nie wiem, bo nie bywam na takich imprezach) mozna bylo kupic rozniaste gadzety z matka boska, papiezem i Jezusem. Nie dziwily makatki i figurki, ale byly rowniez otwieracze do butelek, talerze, a nawet popielniczka przy czym facjata papy widniala wlasnie tam, gdzie gasi sie pety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamiętliwy77 Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 14.01.10, 20:19 O co ta sprawa!? Pamiętam, jak w wiodącej demokracji - USA - wypuszczono na rynek wielokrotnie produkty z symbolami katolickimi. Pamiętam papier toaletowy z symbolami katolickimi i podobizną Jana Pawła II. Ciekawe jakiej narodowości byli tamci produceńci? Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 Re: Gwiazda Dawida na w 14.01.10, 20:20 Re:Gosc portalu:666 napisal(a):mamy pierwszego katolickiego ortodoksa oszoloma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie IP: *.pk.edu.pl 14.01.10, 20:21 GW to żydowska gazeta i umieszczanie na pierwszej stronie takich informacji mnie śmieszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocnik Artykul kolekcjonerski IP: 85.222.87.* 14.01.10, 20:21 Musz taki miec by nim wycierac swoj koszerny zadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Gwiazda Dawida na wagę w hipermarkecie IP: *.chello.pl 14.01.10, 20:22 Moze rabin nie dał świadectwa koszernosci ręcznikom, a to kosztuje, stąd obraza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) kupiłam te ręczniki IP: *.217.146.194.generacja.pl 14.01.10, 20:26 kupiłam te ręczniki, bo trzeba czymś czasem kupe wytrzeć Odpowiedz Link Zgłoś