Gość: ??? IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 09.02.04, 23:53 Jesli ktoś zna jakieś ciekawe strony na ten temat - b. proszę. Rynek, Wawel, forty austriackie.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ypsilon Re: Szukam zdjęć starego Krakowa XIX - pocz. XX w IP: 217.96.22.* 10.02.04, 12:22 Ciekawa sprawa, piszcie , moze cos ciekawego ktos namierzy. Ja dopiero zaczynam na forum, chetnie poczytam Odpowiedz Link Zgłoś
cavy Re: Szukam zdjęć starego Krakowa XIX - pocz. XX w 10.02.04, 18:45 republika.pl/hrekris2/ Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Szukam zdjęć starego Krakowa XIX - pocz. XX w 11.02.04, 07:56 Podczas niedzielnych zakupów pod Halą Targową kupiłam (nie zaglądając do środka) stareńskie opakowanie na wywołany film. W domu okazało się, że w środku jest film... w bardzo dobrym stanie!!! Wywołałam w sepii- zdjęcia są ciekawe. Na pewno część z Krakowa. Inne? Któż to wie... Czas powstania szacuję (aczkolwiek mogę się mylić) na okres międzywojenny. Może kiedyś je zeskanuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Forty i dawne widoki Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 21:27 Oto parę adresów: Stronghold www.twierdza.art.pl/ Ciekawa strona z opisami fortów, w dziale Galeria znajdziesz archiwalne fotografie i widokówki (CK Kraków, I wojna i in). Twierdza Kraków i inne fortyfikacje w Polsce: www.fortykrakow.prv.pl/ Strona Towarzystwa Przyjaciół Fortyfikacji (Oddział Kraków): www.tpf.netax.info/ Dawne widoki Podgórza: www.podgorze.pl/?link=galeria Archiwalne fotografie Krakowa, nieistniejące budowle, ryciny itp - polecam: www.wawel.net/images/myszka/myszka.htm Miłego oglądania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszek193 Re: Forty i dawne widoki Krakowa IP: *.local.pl / *.lama.net.pl 11.02.04, 22:23 szukaj na stronach z aukcjami np. allegro, w działach stare pocztówki. Sam ściągnąłem sobie sporo ciekawych zdjęć własnie stamtąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skdk Re: Forty i dawne widoki Krakowa IP: *.aine.pl 16.02.04, 00:40 Potwierdzam, na Allegro kiedyś kupiłem starą z 36 roku mape Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skdk Re: Szukam zdjęć starego Krakowa XIX - pocz. XX w IP: *.aine.pl 20.02.04, 19:36 www.tpfkrakow.netax.info/fa/tk/ro/2rejobr/artil%20wiel/artil%20wiel.php Odpowiedz Link Zgłoś
kocibrzuch Re: Szukam zdjęć starego Krakowa XIX - pocz. XX w 21.02.04, 11:00 Też ci podam adres, tyle że nie w necie. Idź do Muzeum Fotografii na Józefitów, albo do Archiwum Państwowego na Sienną, przejrzyj katalogi, nie wszystkie zbiory są przecież zeskanowane, 99% nie jest. No i Archiwum Dokumentacji Mechanicznej w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś