Gość: tutuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 23:34 Co to za idiotyczny tytuł? Na PR to łowi Platforma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aloha Jak zakony łowią na PR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 00:12 Fucha twojego zycia. Spokoj, zero stresu, wikt i opierunek plus zapobiegliwa gosposia na plebanii. Nie daj sie zwiesc mirazom swiata biznesu. Chodz do nas, men in black. Tak trzeba sie reklamowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfg Jak zakony łowią na PR IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.10, 07:57 Śp. O. Jan Maria Bocheński: "Sutanna wielu uratowała od pasania krów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwajcar Re: Jak zakony łowią na PR IP: 94.72.99.* 06.02.10, 18:00 Chyba Józef Maria. A poza tym to pierwsza prawda ks. Tschnera. Odpowiedz Link Zgłoś
bantus Re: Jak zakony łowią na PR 06.02.10, 23:48 > Chyba Józef Maria. A poza tym to pierwsza prawda ks. Tschnera. Chyba Tischnera, góralskiego filozofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedaó Jak zakony łowią na PR IP: *.ver.abpl.pl 06.02.10, 09:54 "dziwne ,ze nie szukają chętnych w Domach Dziecka, czy też Zakładach Karnych" wcale nie dziwne. szukają przy okazji potencjalnych spadkodawców z "normą" mentalną. po co im patologia, bez grosza przy duszy w dodatku z racji życiowego położenia myśląca? Odpowiedz Link Zgłoś
cioran11 Re: Jak zakony łowią na PR 06.02.10, 16:14 Platforma to też taki sam zakon jak reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Jak zakony łowią na PR IP: *.pools.arcor-ip.net 06.02.10, 17:33 Trzeba tu dodac ze chodzi o Kosciol rzymsko-katolicki,zeby wyznawcy innych wyznan sie nie wstydzili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Jak zakony łowią na PR IP: *.eriepa.dsl-w.verizon.net 06.02.10, 17:44 A nie mozna by tak jak to w PRL-u bylo z wojskiem? Zrobic poprawke do konkordatu i wszyscy do zakonu, moze by ta ktory potem zostal w klasztorze czy na plebani. Odpowiedz Link Zgłoś
leniuch102 Słuchałem kiedyś fantastycznej rozmowy 06.02.10, 18:49 z siostrą-misjonarką w jakimś katolickim radio. Reporterka próbowała wmusić w nią zgrozę i przerażenie brakiem powołań do wspomnianego zakonu. Brakowało im już zakonnej obsady do szkół i szpitali, które zorganizował w Afryce. Siostra odpowiedziała w bardzo spokojnym tonie, że taka widać wola boża i zakon wypełnił już swoją misję. Mówiła to bardzo przekonująco, z pktu widzenia osoby, która ma trochę szerszą niż doczesna, "korporacyjna" perspektywa. Food for thought. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.gajdowski Re: Słuchałem kiedyś fantastycznej rozmowy 06.02.10, 19:09 Według mnie tych "powołań" jest za dużo. Widać to na każdym kroku, gdy trudno trafić na księdza który by nie odstraszał. Do tego dodałbym zmianę procedur wyświęceń z nakierowaniem na ostrzejszą selekcję pod kątem rozwoju emocjonalnego i intelektualnego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Jak zakony łowią na PR IP: *.chello.pl 06.02.10, 18:57 urzędy pracy powinny robić 2 tygodniowe kursy noszenia habitu oraz obsługi tacy ręcznej wiklinowej i natępnie przymusowo wcielać do tego fachu pod grożbą utraty "kuroniówki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Le Panta rei IP: *.opera-mini.net 06.02.10, 19:23 Wszystko płynie... a współczesne zakony być może dobiegają końca... Ale tak naprawdę, koncepcja wspólnotowego życia nabiera rozpędu. Myślę, że nowe zakony typu stowarzysznia w formie prałatur personalnych mają wielką przyszłość. Takie zakony- niezakony, powiedzmy coś w rodzaju OPUS DEI. Kibicuję takim ruchom. Odpowiedz Link Zgłoś
mamagra Re: Panta rei 08.02.10, 20:08 Gość portalu: Le napisał(a): > Wszystko płynie... a współczesne zakony być może dobiegają końca... > Ale tak naprawdę, koncepcja wspólnotowego życia nabiera rozpędu. > Myślę, że nowe zakony typu stowarzysznia w formie prałatur personalnych mają wi > elką przyszłość. Takie zakony- niezakony, powiedzmy coś w rodzaju OPUS DEI. > Kibicuję takim ruchom. Kibicuj, kibicuj. Kto sędziuje, jaki jest wynik do przerwy i dla kogo? A na ławce zmian siedzą siostry skrytki? Tylko się pytam, gdzie w tym wszystkim jest prawdziwe powołanie? Marketing, zarządzanie, PR i co jeszcze? Przecież to wszystko jest niczym innym jak najzwyklejszym naborem. Taka bardziej zawoalowana branka. Odpowiedz Link Zgłoś
halflitra Jak Redemptoryści spalą na stosie Rydzyka to się 06.02.10, 19:31 do nich zgłoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: Jak Redemptoryści spalą na stosie Rydzyka to 06.02.10, 22:46 halflitra napisała: > do nich zgłoszę. Kobiet akurat redemptoryści (pisze się z małej litery :) , "Oni" nie "One") do zakonu nie przyjmują :) Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Jak zakony łowią na PR 06.02.10, 20:34 Mam talent - mogę zostać swiętym !. Niby tak, tylko po co ?. Żeby inni po mojej śmierci się do mnie modlili ?. Jeżeli o mnie chodzi, to mało kusząca perspektywa. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 I co z tego? Co kogo obchodzą czyjeś wybory? 06.02.10, 22:40 Ani osobie piszącej, ani komentatorom nic do tego. To są prywatne sprawy ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: I co z tego? Co kogo obchodzą czyjeś wybory? 07.02.10, 07:52 Ten artykuł nie ocenia wyborów ludzi, a tylko opowiada w jak nowoczesny sposób, zakony zachęcają do dokonania wyboru . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talibaba Re: Dlaczego nie brak talibanow? IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.10, 18:31 Ale to funkcjonuje tylko, gdzie jest duzo bezprizjornych dzieci. Zdrowe i silne rodziny tak szybko swoje dzieci czarnym, czerwonym czy zielonym nie oddadza. Nawet religia w szkolach nie pomoze, bo to funkcjonuje tylko w odosobnionych placowkach, gdzie mozna poddac delikwentow prawdziwemu praniu mozgu. Dlatego tak chetnie zabiera sie dzieci ma te obozy. Ale z drugiej strony, przewaznie za malo czasu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amrik Dominacja czarnych bedzie sie powoli konczyla IP: *.belf.cable.ntl.com 07.02.10, 20:56 i bardzo dobrze, ten PR to tylko smiech na sali. Kto da sie nabrac na powrot do sredniowiecza? Bo to wlasnie proponuje kosciol. No i niebawem, nawet w kraju wybranym kosciol bedzie skansenem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iskra Jak zakony łowią na PR IP: *.chello.pl 07.02.10, 21:40 REKLAMA zawsze była dzwignią handlu,internet też, wybieraj sam tę przygodę!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś