marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 18.03.10, 10:00 takie utwór pamieta się całe życie www.youtube.com/watch?v=mVvIfoNBY3w Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: Troszkę zapomniane utwory. 18.03.10, 10:24 jesli ricky nelson to i reszta rio bravo www.youtube.com/watch?v=l2OHR0F5GIo Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 18.03.10, 10:38 dzieki, to niesamowity śpiew,dodałem do ulubionych dla odmiany www.youtube.com/watch?v=NgeI0NeOjhI&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 18.03.10, 13:17 Ależ Wy tu ładnie gracie, głęboko, głęboko sięgacie do pamięci. W takim razie nie może zabraknąć i tego: Szczepka i Tońka pamiętacie ? www.youtube.com/watch?v=lHBiAhiddJ8&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 18.03.10, 17:33 Tego sie bałem, jak juz wejdziemy w ten temat, w te strony............ www.youtube.com/watch?v=ZXNdtEAGcT8&feature=related oraz www.youtube.com/watch?v=s6CPQlq_-Cc&feature=related i www.youtube.com/watch?v=FLZSFY92SnE&feature=related , eeech Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 18.03.10, 22:41 To już tu gramy na patriotycznych nutach :) Ta piosenka ściska serce www.youtube.com/watch?v=62F7avMdp04 Odpowiedz Link Zgłoś
myszka1969 Re: Troszkę zapomniane utwory. 18.03.10, 23:00 "Zapomniana piosenka" Kobuszewskiego;) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 20.03.10, 04:19 Kobuszewskiego? www.youtube.com/watch?v=QyqkXCrzzQI Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 20.03.10, 10:19 Moze lepiej tu pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Kobuszewski_%28aktor%29 www.polskastacja.pl/songs/Jan+Kobuszewski-Zapomniana+Piosenka Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 20.03.10, 10:46 Nie znam tego utworu, a poza tytułem nic mi się na podanej stronce nie otwiera. Ale jak już Fogga wkleiłem, to dorzucę przy okazji "Niebieskie róże", chociaż zdaje mi się, że ta piosenka "zagrała" w Warszawie Gajewskiego, więc nie jest tak do końca zapomniana. www.youtube.com/watch?v=x90cBfIAiI0 Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 20.03.10, 17:02 Juz dawno chciałem to przypomnieć www.ggn.kuria.gliwice.pl/1999/index.php?numer=12&art=191205 www.youtube.com/watch?v=xdApH1vsp_U Odpowiedz Link Zgłoś
myszka1969 Re: Troszkę zapomniane utwory. 20.03.10, 17:57 "Zapomniana piosenka" Kobuszewskiego to chyba inaczej "Już nie zapomnisz mnie...":)w każdym razie ma dwa tytuły...Juz pamiętasz?:) Wg mnie cudne... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 20.03.10, 21:05 Tak, to pamiętam, ale prawdę mówiąc nie kojarzyłem tej piosenki z Kobuszewskim tylko ze "starym kinem".Fantastyczna stylizacja :-))) www.youtube.com/watch?v=ESP6xlrineI No i słusznie kojarzyłem, heh: www.youtube.com/watch?v=LU9akPRODyY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Daj Jerzy Połomski 20.03.10, 21:12 www.youtube.com/watch?v=ttUZ7de53Ko&feature=PlayList&p=0D5987B761ABEDC9&index=16 "Daj czegoć nie ubędzie Byś najwięcej dała Daj czego mi dać żadna Przedtem dać nie chciała Daj co mi wzrok zczerwieni I serce połechce Daj czegoć chcę od ciebie A od innej nie chcę" Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo Re: Daj Jerzy Połomski 21.03.10, 00:42 ale ten Połomski to ponoć gej jak Hulewicz Odpowiedz Link Zgłoś
aztlan Re: Troszkę zapomniane utwory. 21.03.10, 01:05 www.youtube.com/watch?v=JJdY_9lKPZk Odpowiedz Link Zgłoś
aztlan Re: Troszkę zapomniane utwory. 21.03.10, 01:08 www.youtube.com/watch?v=MMdXeW7Oteg Odpowiedz Link Zgłoś
aztlan Re: Troszkę zapomniane utwory. 21.03.10, 01:28 www.youtube.com/watch?v=T7qpfGVUd8c&feature=fvw www.youtube.com/watch?v=m9Xanz4R_t4&feature=related www.youtube.com/watch?v=DN4ZDjFGUB0 www.youtube.com/watch?v=leAy2ruUCa8&feature=related www.youtube.com/watch?v=uDMI0jAdkcA a to znalezione właśnie po długim czasie... www.youtube.com/watch?v=g0lrZir3ook Odpowiedz Link Zgłoś
aztlan wklejam zatem dalej póki nikt nie protestuje 21.03.10, 01:55 www.youtube.com/watch?v=eQgDnZQogDM www.youtube.com/watch?v=uiCRZLr9oRw www.youtube.com/watch?v=iu-rLA4POkI www.youtube.com/watch?v=xj3MCL7gCqo dosyć bo mnie zlinczują;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: wklejam zatem dalej póki nikt nie protestuje 21.03.10, 02:23 Eee tam, nie przesadzaj, czemu mielibyśmy Cię zlinczować? Ale może napisz też coś o tym, co powklejałeś. A tymczasem ja sobie wrzucę "wampirzego" Stinga: Tej nocy nad Bourbon Street świeci Księżyc Widzę twarze mijające poniżej w świetle lamp Nie mam innego wyboru jak tylko odpowiedzieć na ten zew Jasnych lamp, ludzi oraz Księżyca, oraz wszystkiego Każdego dnia modlę się o siłę Ponieważ wiem, że to co robię musi być złe Nigdy nie ujrzycie mego cienia i nie usłyszycie odgłosu mych stóp Dopóki nad Bourbon Street świeci Księżyc Stałem się tym kim jestem wiele lat temu Byłem uwięziony w życiu jak niewinne cielę Teraz nigdy nie mogę pokazać mej twarzy w południe I ujrzycie mnie spacerującego tylko w świetle Księżyca Rondo mego kapelusza skrywa oczy bestii Mam twarz grzesznika, ale ręce kaznodziei Nigdy nie ujrzycie mego cienia i nie usłyszycie odgłosu mych stóp Dopóki nad Bourbon Street świeci Księżyc Każdego dnia chodzi ulicami Nowego Orleanu Jest niewinna i młoda, pochodzi z bogatej rodziny Wiele razy stałem na zewnątrz pod jej oknem Walcząc z mym instynktem w bladym świetle Księżyca Jakże mogę tak żyć skoro modlę się do Boga w Niebiosach? Muszę kochać to co niszczę i niszczyć to co kocham Nigdy nie ujrzycie mego cienia i nie usłyszycie odgłosu mych stóp Dopóki nad Bourbon Street świeci Księżyc www.youtube.com/watch?v=5i_0PkOqLKA&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: wklejam zatem dalej póki nikt nie protestuje 21.03.10, 06:52 Gigantyczne kroki cza brac Spacerujac po ksiezycu Mam nadzieje ze nie polamie nog Spacerujac po ksiezycu Moglibysmy spacerowac wiecznie Spacerujac po ksiezycu Moglibysmy zyc ze soba Spacerujac po ksiezycu Wracam od ciebie z domu Spacerujac po ksiezycu www.youtube.com/watch?v=vq2npgYfDTs&feature=related mam mieszane odczucia co do Stinga. Czy ten powyzej to nie gejowski tekst? Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: wklejam zatem dalej póki nikt nie protestuje 21.03.10, 08:53 Gejowski? Nie, chyba nie. Słyszałem, że inspiracją do napisania tego utworu była książka Anne Rice "Wywiad z wampirem" i oczywiście nowoorleański jazz. Stinga też lubię tak sobie, ale czasem słucham. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: wklejam zatem dalej póki nikt nie protestuje 21.03.10, 08:58 A tu masz sztandarowy gejowski hicior: www.youtube.com/watch?v=CS9OO0S5w2k&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: wklejam zatem dalej póki nikt nie protestuje 21.03.10, 09:47 spot on!! nawet nie obejrzalem do konca Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: wklejam zatem dalej póki nikt nie protestuje 21.03.10, 09:37 mnie wciaz nie daje spokoju ten moment gdy Sting polecial w usta z Little Britain, w TV na cala Anglie Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: wklejam zatem dalej póki nikt nie protestuje 21.03.10, 10:20 Hmm, nie znam sprawy i niech tak zostanie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dopiero sie rozkręcam... 22.03.10, 21:13 aztlan napisała: > mogę? Zabierz ze sobą też orkiestry dęte www.youtube.com/watch?v=HLhRJTN81Os&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
aztlan Re: Troszkę zapomniane utwory. 21.03.10, 13:06 Mamy wiele ulubionych utworów i co za tym idzie wykonawców. Zróżnicowani jesteśmy i tolerancyjnie muzycznie. Odkąd pamiętam kolekcjonujemy kasety/winyle/cd- czasami spodoba Nam się jeden kawałek i chcemy sprawdzić pozostałe więc kupujemy. Nie tolerujemy piractwa więc siłą rzeczy pozostają sklepy/amazon/ebay/allegro. Niektórych nagrań nie da rady dostać w kraju więc szukamy gdzie tylko możliwe. Trochę to "nałóg" w który przez 30kilka lat "poszło" kilka samochodów i ze dwa domy jak śmieją się znajomi. Nie wiem. Lubimy słuchać muzyki. Wszędzie. jeżdzimy też na koncerty- najbliższe TSA i potem AC/DC;-)Staramy się nie opuscić żadnego ważnego muzycznego wydarzenia. Teraz Misteria Paschalia i Wielkanocny Festiwal.Dla Nas telewizor mógłby nie istnieć, bo wiadomości i repertuar Nas irytują do granic mozliwości. Ale jest potrzebny do oglądania kaset/dvd muzycznych i starych filmów- kolejna nasza pasja.Pewnie wieczorem wkleję kolejne ulubione kawałki- tymczasem, miłej niedzieli wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 21.03.10, 18:43 Nigdy nie zapomniane utwory..... www.youtube.com/watch?v=IwgpmZZdDCU&feature=related i www.youtube.com/watch?v=2m9B3QQ55eE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 22.03.10, 21:12 Klimaty, klimaty, a każdy ma swój. Wszystko zależy od samopoczucia. Czy czujecie wiosnę ? Nic się nie zmienia Halina Kunicka www.youtube.com/watch?v=yu_6fx-bCK8 Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 22.03.10, 21:35 Rita, ach to Ty :-))) www.youtube.com/watch?v=q80BAs4QjQQ Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 22.03.10, 21:44 Nie dokazuj, miły nie dokazuj ;)))) www.youtube.com/watch?v=F6J_JROaIxs&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 22.03.10, 21:47 Etam, etam ;-))) www.youtube.com/watch?v=rW0TgYZn_tk&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 22.03.10, 21:52 Bo w ogrodzie rośnie plącze, dzikie wino www.youtube.com/watch?v=F6J_JROaIxs&feature=related Wampir, mam dla Ciebie Koronę, nawet Trzy, poczekaj Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 22.03.10, 21:54 To jest Korona fotoforum.gazeta.pl/72,2,858,103016008,107698810.html A tu są zapomniane Trzy Korony, piękny utwór www.youtube.com/watch?v=jpyAd74H0Vg Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 22.03.10, 22:04 O, dzięki. Fajne foty, szczególnie ta z torowiskiem. A jak napisałaś o Trzech Koronach, to pomyślałem, że weekendowo witałaś wiosnę w Pieninach zamiast Marzannę w Wiśle topić ;-))) www.youtube.com/watch?v=RjQPBog5YLM -- pl.youtube.com/watch?v=JuSZEBuDUC4 Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 22.03.10, 22:31 Mam zamiar, bo dawno w Pieninach nie byłam, a takie cudowne krajobrazy. Niech wodecka leci www.youtube.com/watch?v=xWW9d7eEIPg&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 22.03.10, 22:55 Ja sobie mogę pomarzyć. Od kwietnia zaczynam w nowej robocie i o urlopie na razie mowy nie ma. Może w październiku uda mi się wyżebrać jakieś dwa tygodnie, to wyskoczę w góry. www.youtube.com/watch?v=hKIiLQpwBu8 Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 23.03.10, 06:49 Jak dobrze wstać skoro świt :D www.youtube.com/watch?v=JrvHroMTKaY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 23.03.10, 06:57 I jeszcze to Wam wrzucę, bo wakacje już niedługo, ato był przebój kiedyś, że ho! www.youtube.com/watch?v=xr3ac6Qy_A0 Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 23.03.10, 21:04 Ho ho , jeszcze do wakacji daleko. Może jabłuszko pełne snów i Mieczysław Wojnicki www.youtube.com/watch?v=zKMWM9pj2qA Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 23.03.10, 10:01 Dzis bardzo aktualne......... www.youtube.com/watch?v=dF1fBsTMqQY&feature=player_embedded# oraz pomponik.pl/news/trwa-walka-o-zycie-gabrieli-kownackiej,1273178,4234 Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 23.03.10, 21:10 Smutne to, bardzo, ale nadzieja , nadzieja jeszcze jest www.youtube.com/watch?v=mbbIHKCl7vI Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Chmury wiszą nad miastem... 25.03.10, 05:34 Właściewie dlaczego nie graliśmy jeszcze Kory? Oj, trzeba naprawić to niedopatrzenie, a może nastąpi oczekiwana przez Corteza reaktywacja ;-))) www.youtube.com/watch?v=-FysG72APrs&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir No i jeszcze... 25.03.10, 13:59 ... nie było Kaliny Jędrusik: www.youtube.com/watch?v=I9J03mMgrvw Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: No i jeszcze... 25.03.10, 18:04 No fakt, Kalina Jędrusik była gwiazdą Starszych Panów ;))),Jednak najbardziej pamiętam ten utwór - na całych jeziorach ty www.youtube.com/watch?v=OxBmjlI4zaI&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: No i jeszcze... 25.03.10, 18:06 A dzisiaj są urodzinki Anety Franklin. Przypomnimy ją ? Al, na pewno ją zna, tą królową soulu. www.youtube.com/watch?v=z0XAI-PFQcA Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: No i jeszcze... 25.03.10, 19:01 Aretha Franklin zagrała Mrs Murphy w "Blues Brothers" i jakiś czas po tym filmie była bardzo popularna. Resztę to już pewnie Al opowie, bo ja się nią jakoś szczególnie nie interesowałem i nic więcej nie wiem. www.youtube.com/watch?v=qE41YPdPuis&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 25.03.10, 19:42 Nie wiedziałem że to jest na necie Z repertuaru Lucjana Kydryńskiego: www.youtube.com/watch?v=rearO6nToIw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 25.03.10, 20:22 A czegóż to nie ma na necie... Ja wygrzebałem hymn Dymnego i też się zdziwiłem: www.youtube.com/watch?v=I8Ezf9vA2_g Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 25.03.10, 22:56 Nie dziwcie się, to są niezapomniane utwory. Warte wspomnień. Znalazłam w radiu falę "Twoje Radio AM" na krótkich falach i jest to jedyna fala z samą muzyką bez reklam. Ani jednej reklamy nie ma, nic tylko stare przeboje, codziennie w godzinach 11-13.00 i dalej też Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 25.03.10, 23:23 A wiesz, na stronie głównej portalu u góry, po prawej jest "zrób swoje radio". Wprawdzie trzeba wpisać ulubionego wykonawcę, więc szansa na posłuchanie czegoś zaskakującego nie tak duża jak w tradycyjnym, ale mają naprawdę sporo utworów. Tych mniej znanych i nieobecnych na YT czy Wrzucie też. Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. WIOSNA 27.03.10, 14:20 www.youtube.com/watch?v=y3L9t1xob1Q&feature=player_embedded www.youtube.com/watch?v=RSTc3EJzr6E&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. WIOSNA 27.03.10, 14:30 www.youtube.com/watch?v=vgeZEdbv_m8&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. WIOSNA 27.03.10, 19:56 Idzie sobie wiosna słychać świergot ptaka ładna to piosenka tylko głupia taka Aaaaa już jest wiosna kwiaty rosną.... www.youtube.com/watch?v=N17YbVsM5xU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 27.03.10, 19:50 Nie, nie szukam komputerowego radia , jeno w pracy mam taki stary stary głośnik i tylko ta stację odbiera. Ale utwory iście z tego wątku i bez reklam. To jest "Twoje radio AM". Wszystkich zadziwiam ta muzyką. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 27.03.10, 20:37 Rita, wielkie dzięki za kabaret Potem. Nie pamiętałem, kto śpiewa moją ulubioną piosenkę i tylko sobie nuciłem, a to oni. www.youtube.com/watch?v=AkHd9oBGx4Q&NR=1 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory WIOSNA 27.03.10, 22:13 Oni, oni śpiewali o Wampirze. Był dobry czas na ten kabaret. Teraz pełno jest innych i też dobrych. A to pamiętacie ? www.youtube.com/watch?v=bvfXBSO-yOo&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory WIOSNA 27.03.10, 22:42 Chciałem Ci wrzucić za tą trąbkę "Ach to był szał, gdy Duduś grał na saksofonie" Młynarskiego, ale nigdzie nie ma. To posmęcę jazzowo, bo tylko to mi zostało: www.youtube.com/watch?v=ps4gvMcn5v8 A swoją drogą ciekawy zespół Melomani. O ich historii powstał nawet film "Był jazz". A na necie praktycznie nie istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 28.03.10, 16:30 1 : 0 dla mnie dano2005.wrzuta.pl/audio/5XcxO6S1R2o/zofia_i_zbigniew_framerowie_-_nasze_noce Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 28.03.10, 20:29 A to jest jakiś mecz na nocne piosenki? ;-))) www.youtube.com/watch?v=CosB9TVnoEM&feature=related Przyznaję, że nie czaję. Intelekt mi chyba szwankuje z powodu tej niedzieli ;-))) w449.wrzuta.pl/audio/5ESl4t1ylsx/04.leniwa_niedzielapozdrowki Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Dedykowane Wampirowi :) 30.03.10, 07:36 Wszystkiego Najlepszego :) Dzisiaj szczególnie dla niego ;), choć wszystkiego najlepszego nie tylko dzisiaj i nie tylko dla nie niego:) www.youtube.com/watch?v=3cnSbVjojzM&feature=PlayList&p=6F5C7259BD05A25D&index=2 Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Dedykowane Wampirowi :) 30.03.10, 10:21 adam.eu napisał: > Dzisiaj szczególnie dla niego Wow, zapamiętałeś Adamie, no, no... Dziękuję bardzo :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dedykowane Wampirowi :) 30.03.10, 14:23 Wszystkiego Najlepszego No to strzemiennego www.youtube.com/watch?v=QKKwoTu_upo Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 30.03.10, 14:15 i 1:0 dla mnie bo, nikt nie pamięta o Koconie. Tak , Framerów również zapomnieliśmy i o to chodzi chyba Wampir, o odkrywanie tego co zapomniane :) a nie o nockę hehe Przedstawiam Waldemara Koconia www.youtube.com/watch?v=-1zlh0lD7bQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 30.03.10, 15:26 rita100 napisała: > Tak , Framerów również zapomnieliśmy i o to > chodzi chyba Wampir, o odkrywanie tego co zapomniane :) a nie o nockę hehe Baby, ach te baby...;-))) www.youtube.com/watch?v=Hvn72N42aN0 No i jak nie kochać w taką, noc... www.youtube.com/watch?v=5NqqfkA8lIw&feature=related :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 30.03.10, 20:47 wampir-wampir napisał: rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=5NqqfkA8lIw&feature=related Te stare przedwojenne przeboje, to prawdziwe perełki, każdy jeden utwór i każdy wykonawca, a filmy z charakterem. www.youtube.com/watch?v=K2qQOub2Ofw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Let's Twist Again 30.03.10, 10:03 wlasnie skrecilem sobie kolano, a lekarz rzekl "wczesne stadium artretyzmu", no way man www.youtube.com/watch?v=aWaJ0s0-E1o Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Let's Twist Again 30.03.10, 14:26 Biedaczysko, kolanko to ciężka sprawa do wyleczenia i długa. Jednak jak to powiadają do wesela się wygoi i jeszcze nie jedną Polkę zatańczysz:) Iii haa www.youtube.com/watch?v=iiClaM8gMto&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Let's Twist Again 01.04.10, 21:26 Piękna gwarancja. Twoje kolano jak to słyszy to i krążenie ma lepsze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 30.03.10, 17:40 A co powiecie na to, Wilno, kochane Wilno, Krzysztof Cwynar www.youtube.com/watch?v=pnTI2iGP-Yg&feature=player_embedded i www.youtube.com/watch?v=MCqH_HSb-Zs&feature=player_embedded ------------ dodatek specjalny wiadomosci.wp.pl/gid,12124487,title,Wrocily-z-cieplych-krajow,galeria.html Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 30.03.10, 20:58 marian134 napisał: dodatek specjalny No tak , przylatują bociany, założą gniazda, wychowają młode i odlecą i znów przyjdzie zima. A Wilno w tych teledyskach przepięknie wypromowane. Tu Krzysztof Cwynar przepiękne romantyczne nutki śpiewa www.youtube.com/watch?v=ql230PBDZHI Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Slusznie zapomniana tandeta 03.04.10, 04:04 nawet fakt ze dziadek tej australijskiej piosenkarki urodzil sie we Wroclawiu i w 1954 otrzymal nagrode Nobla z fizyki (Max Born) nie jest w stanie obronic tej piosenki, ktora piosenkarka ta reprezentowala W.Brytanie (taka z niej Australijka) na festiwalu eurowizji w 1974 roku (wygrala wtedy Abba) www.youtube.com/watch?v=Ha75f7i0JMI&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: Slusznie zapomniana tandeta 03.04.10, 04:30 kontynuujac w swiatecznym nastroju, pora na kopciuszka rockefellera, hit z roku 1967 www.youtube.com/watch?v=GhkpcWNdob0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Krystyna Mazurowna & Gerard Wilk 03.04.10, 12:42 piekne www.youtube.com/watch?v=tEhoHk7XXNg Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 03.04.10, 14:46 To nie gwoździe Cie przybiły lecz mój grzech.......... www.youtube.com/watch?v=32s9Z8qjoqs&feature=PlayList&p=465495E5AF92E570&playnext_from=PL&playnext=1&index=13 i ....www.youtube.com/watch?v=HyGoShfHmM0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 05.04.10, 20:04 To ja przebijam Was tym świetnym przebojem „Ja to mam szczęście, że w tym momencie, żyć ci przyszło w kraju nad Wisłą. Ja to mam szczęście. Mój kraj szczęśliwy, piękny prawdziwy. Ludzie uczynni, w sercach niewinni, mój kraj szczęśliwy.... www.youtube.com/watch?v=9U4K0BfJ01k&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 05.04.10, 21:53 A czy znasz, ty bracie młody Te najdroższe dla Polaków Szarej Wisły srebrne wody I nasz stary polski Kraków...? www.youtube.com/watch?v=5cb4HyKRcrw&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Malcolm McLaren już po drugiej stronie... 09.04.10, 08:20 [*] www.youtube.com/watch?v=iJuW2GKlZLQ&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: Malcolm McLaren już po drugiej stronie... 09.04.10, 08:32 nigdy nie rozumialem skad tyle szumu wokol tego impresaria. Jakos nie wywarl na mnie impresji... ale wywarl na Jolce Kwasniewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: Malcolm McLaren już po drugiej stronie... 09.04.10, 08:47 zdaje sie ze juz wiem co bylo grane: McLaren's stepfather and mother owned a shmatte factory shmatte wiele wyjasnia Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Malcolm McLaren już po drugiej stronie... 09.04.10, 08:52 Hmmm, to się chyba zaczęło od brytyjskiego punka, którego propagował z wyczuciem i smakiem. A wrażenie wywarł też na Catherine Deneuve. Ja tam lubię ten album. www.youtube.com/watch?v=DuRe46kRpmc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 10.04.10, 08:01 Jacek Kaczmarski "Ballada Katyńska" www.youtube.com/watch?v=brSWMfhABlQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Życie choć piękne tak kruche jest..... 11.04.10, 06:46 Życie choć piękne tak kruche jest Wystarczy jedna chwila by zgasić je www.youtube.com/watch?v=w2XL2rz04pU&feature=PlayList&p=0D5987B761ABEDC9&playnext_from=PL&index=40 Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Życie choć piękne tak kruche jest..... 26.04.10, 21:41 No ale życie musi toczyć się dalej... Wracamy do tego wątka? www.youtube.com/watch?v=l39aybCiq-8&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Życie choć piękne tak kruche jest..... 27.04.10, 11:03 Piękny wątek tylko te niektóre piosenki............ www.youtube.com/watch?v=-urisV2Boyk&feature=player_embedded#! oraz www.youtube.com/watch?v=QBUxO-vEAzU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Życie choć piękne tak kruche jest..... 02.05.10, 08:16 Sam sie zdziwiłem ale zapomniałem juz www.youtube.com/watch?v=cop_EUldW0k&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Życie choć piękne tak kruche jest..... 02.05.10, 17:39 No i Ala Eksztajn, którą tak lubi Trooly: www.youtube.com/watch?v=0SuBnAkOX7I&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Wio koniku 10.05.10, 21:21 Mieliśmy żałobę. Przyznacie, że było to wielkie tragiczne zdarzenie. Ale życie toczy się dalej i czas ciągnąć wózek dalej :) Wio koniku, a jak się postarasz. Na kolację zajedziemy akurat ... Wio koniku, dla nich zimny garaż. Nam się lepiej żyje mimo starych lat ... www.youtube.com/watch?v=8ex-Md6oU9o Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Wio koniku 10.05.10, 21:52 Przyznaję, to była straszna tragedia, ale już po żałobie, kampania trwa, a my grajmy. Ty razem nie stare, ale na Krakforum mam nadzieję ciekawe: www.youtube.com/watch?v=FZtIFgo6Sdg&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Nie, nie, nie 11.05.10, 22:05 Tylko nie ten styl Wampirze, bo przecie to mają być piosenki zapomniane, a te to w ogóle są nieznane, więc jak je zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Czas relaksu turutululu 11.05.10, 22:08 fajniutka pioseneczka choć trochę leniwa. Mimo to troszkę nózką pod biurkiem można pokiwać. Macie coś lepszego ? www.youtube.com/watch?v=wCbWKZpfXek Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Czas relaksu turutululu 11.05.10, 22:26 To i ja w ten deseń. Przebój kiedyś wielki i do samodzielnego pośpiewania, bo tylko ścieżkę melodyjną znalazłem: www.youtube.com/watch?v=AAh9m6cP12o Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Czas relaksu turutululu 11.05.10, 22:29 Oj, pospieszyłem się. Jest na Wrzucie, sorki. niaka89.wrzuta.pl/audio/4ISpBxg00ic/andrzej_rybinski-----nie_licze_godzin_i_lat Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Czas relaksu turutululu 11.05.10, 22:45 Strasznie melodyczne są piosenki Andrzeja Rybińskiego. Nie zapomnijmy jednak o jego Elizie www.youtube.com/watch?v=sbDC1ukGOVQ Czasem popatrz w moje okno Zwykle tam siedzę. Na świecie zaraz zacznie padać deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Czas relaksu turutululu 11.05.10, 23:08 Tak mi się to jakoś z 2+1 skojarzyło, więc: chodź, pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko niech na niebie stanie tęcza malowana Twoją kreską... www.youtube.com/watch?v=CANx5RcdPdo Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Niesłusznie zapomniana Fryderyka Elkana 12.05.10, 01:49 W mieście tym kiedyś spotkam Cię... www.youtube.com/watch?v=m0-T8xd3ASU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Niesłusznie zapomniana Fryderyka Elkana 13.05.10, 22:19 Nie dziwię się, dziewczyna nadzwyczaj urokliwa :) choć jak wyczytałam to "A czy to nie jest głos Fryderyki Elkany. A na obrazku Małgorzata Zielińska." To co wybierasz Wampirze obrazek czy głos ? Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Niesłusznie zapomniana Fryderyka Elkana 13.05.10, 22:39 rita100 napisała: > To co wybierasz Wampirze obrazek czy głos ? Głos zdecydowanie. Pięknych kobiet jest w bród. Wszystkie kobiety są piękne, nie wszystkie jednak tak śpiewają. Fredę Elkanę widziałem kilka lat temu w tv, na jublu STS-u chyba. Ona w końcu l. 60-tych wyjechała do Szwecji i stamtąd wróciła na chwilę na ten jubel. Nooo, wyglądała też super. A tu jeszcze jedna jej piosenka i ona sama tym razem: www.youtube.com/watch?v=nuGq2_NerG4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Niesłusznie zapomniana Fryderyka Elkana 13.05.10, 22:48 Nie pamiętam Fryderyki Elkany, ani jej piosenek, ale polubiłam starocie i coraz bardziej zaczynam je lubić. Może to tęsknota za młodościa lub wspomnieniami. Tu jeszcze inna jest piesniczka www.youtube.com/watch?v=f82V7G47jxA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Czas relaksu turutululu 13.05.10, 22:16 chodź, pomaluj mój świat - to był przebój. Zawsze śpiewam tą piosenkę przy malowaniu jajek na świeta wielkanocne Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Czas relaksu turutululu 13.05.10, 22:42 I jeszcze "Windą do nieba" z tekstem Dutkiewicza. Poznałem w szpitalu dziewczynę, która pięknie śpiewała tę piosenkę. www.youtube.com/watch?v=JQkhJSFgpjs Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Czas relaksu turutululu 13.05.10, 22:54 Strzelasz celnie. Windą do nieba, utwór przy którym nie jedna panna wylewała łzy. Oj tak. I chociaż mówi o dziewczynie co kocha innego, to często grana jest na weselach jak utwór główny biesiady. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Czas relaksu turutululu 14.05.10, 23:17 BemiBeka nie wspominaliśmy jeszcze. Taki był ostatnio szpan na smooth jazz, a my przecież mamy perełeczki. Ot, Powrotna Bossa Nova choćby: mcz3.wrzuta.pl/audio/2ak7mm4Ep9R/jazz_-_smooth_jazz_cafe_1_-_08_-_beminbek_-_powrotna_bossa_nova Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Czas relaksu turutululu 15.05.10, 18:20 Beminbek , pamiętam, ale jakoś mi nie utkwił mocno w pamięci. Może dlatego, że jazz nie wchodzi tak do ucha jak melodyczna nitka Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Czas relaksu turutululu 15.05.10, 18:32 rita100 napisała: > Beminbek , pamiętam... BemiBek od nazwisk Ewy Bem i Andrzeja Beka. Na Wrzucie jest błąd w nazwie, nie powielaj, please ;-))) Posłuchaj tego, z tej samej płyty: w998.wrzuta.pl/audio/3FvJ9DEuiGP/bemibek_-_juz_cie_nie_kocham_by_rc.fm Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Czas relaksu turutululu 15.05.10, 22:41 Fajne :) W Kujawskim Solcu serduszko me kolca po kolcu pozbyło się..... Wampirze, świetny tekst i świetne wykonanie Ewy Bem, którą pamiętam z jednej słynnej piosenki - wyszłam za mąż zaraz wracam. Nie zapomnę tej piosenki, bo te słowa wydziergałam drutami na swetrze własnej roboty. Tak na plecach miałam napisane, choć byłam jeszcze panienką. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Czas relaksu turutululu 15.05.10, 23:14 rita100 napisała: > Nie zapomnę tej piosenki, bo te słowa wydziergałam drutami na swetrze własnej > roboty. Tak na plecach miałam napisane, choć byłam jeszcze panienką. Nie zapominaj. To fantastyczna piosenka. I inni też niech pamiętają: dano2005.wrzuta.pl/audio/4wLndxY2Fxe/ewa_bem_-_wyszlam_za_maz_zaraz_wracam I o księżniczce Annie przy okazji. W tym wątku tego nie grałem, ale w maju tegorocznym i owszem. Proszę zatem, póki jest: w577.wrzuta.pl/audio/5g0MXGbK7xT/ewa_bem-_kolega_maj Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Życie choć piękne tak kruche jest..... 05.03.13, 14:18 wampir-wampir napisał: > No i Ala Eksztajn, którą tak lubi Trooly: > www.youtube.com/watch?v=0SuBnAkOX7I&feature=related Usłyszałem kilka dni temu Alę Eksztajn w radiu. Ponieważ ta piosenka chodzić za mną to postanowiłem wstawić ją do wątku. Ale przypomniało mi się, że to już było. Sprawdziłem, owszem jest, ale link do niej okazał się już nieaktualny. A więc "Mój płacz ukoi wiatr" jeszcze po raz kolejny :) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Życie choć piękne tak kruche jest..... 05.03.13, 15:49 wampir-wampir napisał: > No i Ala Eksztajn, którą tak lubi Trooly: > www.youtube.com/watch?v=0SuBnAkOX7I&feature=related Wylogowało mnie przy pisaniu poprzedniego postu, nie zadziałał podgląd i ........ nie wkleiłem linku :( A więc poprawka. Usłyszałem kilka dni temu Alę Eksztajn w radiu. Ponieważ ta piosenka chodzić za mną to postanowiłem wstawić ją do wątku. Ale przypomniało mi się, że to już było. Sprawdziłem, owszem jest, ale link do niej okazał się już nieaktualny. A więc "Mój płacz ukoi wiatr" jeszcze po raz kolejny. Może teraz link mi wejdzie: www.youtube.com/watch?v=J-BxnElbviQ Swego czasu dość często to grali w audycji popularnej pod koniec lat 60-tych "Popołudnie z młodością" I znów mi podgląd postu nie zadziałał ale mam nadzieję, że link przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 15.05.10, 08:11 O, nie było mnie troche, byłem TAM gdzie kolana same sie uginają i łzy same napływają do oczu,i nie ma na to siły.A tymczasem tyle pięknych piosenek. Ta jest znana ale w tym wykonaniu chyba najpiękniejsza www.youtube.com/watch?v=PSwtTo3bDf8 Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 15.05.10, 14:11 To i ja w ten deseń. "Tak jak malował pan Chagall" słowa Wojciech Młynarski, muzyka Leopold Kozłowski i najlepsze moim zdaniem wykonanie Anny Frankowskiej: www.youtube.com/watch?v=adfY6pNKw1U Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 15.05.10, 18:33 A ja zaproponuje coś w wykonaniu Piotra Fronczewskiego: Pijmy wino za kolegów. Nastrojowa, liryczna piosenka Osieckiej www.youtube.com/watch?v=WBLxmOij0dY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 15.05.10, 18:24 Witam Marian, czas wrócić do normalnej pozycji stojącej i do listy niezapomnianych przebojów. Widzę, że zawładnęła Wami poezja śpiewana, ale ona ma sens i jest taka wrażliwa, że trzeba uważać, by nie popaść w melancholię. Magda Umer daje nastrój Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 15.05.10, 18:58 Piękne rita i przeze mnie zapomniane albo i nieznane, bede miał dwie niespodzianki dla Ciebie i dla wampira ale jeszcze to www.youtube.com/watch?v=lOhLtVttgro&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 15.05.10, 23:07 Przejmująca piosenka Bułata Okudżawy, a śpiewana przez Sławę Przybylska 'Pierwsze kłamstwo, myślisz: Ech, zażartował ktoś Drugie kłamstwo - gorzki śmiech, śmiechu nigdy dość. A to trzecie, gdy już przejdzie przez twój próg Głębiej zrani cię, niż na wojnie wróg." Bułat Okudżawa nigdy nie zostanie zapomniany, jego utwory mają już symboliczny statut. Ale też ostatnio zapadła mi w pamięci ta szczególna muzyka Michała Lorenca, który napisał utwór muzyczny nie wiedząc, że w ten sposób będzie kojarzona. Nie trzeba słów, ona sama mówi. www.youtube.com/watch?v=Fub7RQLaN-M Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 15.05.10, 19:34 znacie zapewne całą otoczke i klimat kiedy Bułat to śpiewał www.youtube.com/watch?v=xoRjh-pf5C0&feature=related i kochany Jacek www.youtube.com/watch?v=a4Pon0cZET0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 15.05.10, 22:36 Skoro "pamiętajcie wy o mnie co sił, co sił..." to i Epitafium dla Wysockiego zagrajmy: www.youtube.com/watch?v=FbdvbCePw1w&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 15.05.10, 23:13 Wysocki to tez klasa sama w sobie i Jacek Kaczmarski. Nic nie będzie zapomniane. Pożyjemy, umrzemy a po śmierci wypijemy w dobrej wierze parę lamp.... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 15.05.10, 23:18 marian134 napisał: > znacie zapewne całą otoczke i klimat kiedy Bułat to śpiewał > www.youtube.com/watch?v=xoRjh-pf5C0&feature=related i > kochany Jacek www.youtube.com/watch?v=a4Pon0cZET0&feature=related To jest wyjątkowa pieśń Okudżawy. Dzięki, pamiętam ją z czasów studenckich. Koleżanka śpiewała ją przy gitarze. Właśnie ten utwór. Aj, sentymentalnie, ale tez weszliśmy w klimaty miękkie, miękkie jak serducho. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 15.05.10, 23:41 No a mógłby ktoś przypomnieć piosenki z dawnych Juwenaliów? Ciocia mi zapodała takie fragmenty: Kiedy nam wojnę Wytoczy Ghana Roztralamy Ghanę Jutro z rana... oraz Pies łajka już nie żyje Zabili go dlatego Że wcale nie chciał wracać Do raju sowieckiego i Jeden pogrzebacz to smutne, to smutne Dwa pogrzebacze to jeszcze smutniejsze Trzy pogrzebacze to smutne, to smutne Cztery pogrzebacze to jeszcze smutniejsze... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
myszka1969 Re: Troszkę zapomniane utwory. 16.05.10, 10:47 A ogląda ktoś "Nostalgię" na TVPinfo w soboty po 23ciej? wczoraj był chyba Stan Borys a wczesniej piękne ujecia muzyczne ostatnich dekad...zawsze chyba najchetniej asięga sie do tego co stare- z przyjemnoscia obejrzalam lata 70te (bardzo melodyjne)i 80te (prawdziwy boom rocka no i moja młodosc- mialam wtedy kilkanascie lat:) )... Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Troszkę zapomniane utwory. 16.05.10, 10:58 wampir-wampir napisał: > No a mógłby ktoś przypomnieć piosenki z dawnych Juwenaliów? O Ghanie mógłbym przytoczyć z pamięci, niestety tekst nie nadaje się, nawet po "wypipkaniu", do przytoczenia na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 16.05.10, 14:47 O Ghanie wykropkowałem celowo. Znam go ;-))) Chodziło mi o piosenki, których fragmentów nie podałem. Gdyby ktoś pamiętał, to byłbym wdzięczny za teksty. Jeśli się nie nadają na forum, to bardzo proszę na maila :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 16.05.10, 15:22 Niestety, nie będę pomocna. Nic nie pamiętam. Przyłączam się do apelu Wampira. Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 403 16.05.10, 17:07 Nareszcie jest, może ktoś ma to w innym wykonaniu, pozdrawiam www.youtube.com/watch?v=6kB-z7dU3OE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 403 16.05.10, 21:03 To znaczy w wykonaniu Ordonówny ? Ha, o Hannie Skarżance jeszcze nie wspomnieliśmy, a warto, bo osobowość niepowtarzalna. Była młodszą koleżanką Hanny Ordonówny. I właśnie tą piosenkę przekazała. Co za tekst www.poezja-spiewana.pl/index.php?str=lf&no=3504 I nadszedł ten radosny dzień, w którym syn miał wrócić do matki, a tu nagle katastrofa, straszna rzecz..... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 403 16.05.10, 21:51 Ordonówny znalazłem tylko "Miłość ci wszystko wybaczy", "Na pierwszy znak" i "Świętego Antoniego". Mam też sześciopłytowe wydawnictwo "Yiddish songs", ale tego tam nie ma. Tekst zresztą jest polski, więc nie mogło być. Ale skoro te tematy i o Kazimierzu rozmawialiśmy z Ritą, to proponuję posłuchać Kroke i Kennedy'ego: www.youtube.com/watch?v=on9LCRKi5ik&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 403 16.05.10, 22:44 Oj tak, to klimaty kazimierzowskie. One powracają, ale już w innej formie. I nie pięknie ? Zamknijcie oczy, albo nie - wyobraźcie sobie ciepłą noc, gwiazdy, czarna kawa, ciasteczko i w tle ta muzyka. Taki jest dziś Kazimierz. Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 20.05.10, 09:58 Polacy mają prawo do marzeń. www.youtube.com/watch?v=39Q0q2-4a2Q&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 20.05.10, 20:38 A Piotr Szczepanik kojarzy mi się ze spokojem. Któż nie pamięta żółtych kalendarzy, pustych kopert czy goniąc kormorany ? Ale tego nie znałam:) Chciałby kiedyś tak niewiele, tylko raz cofnąć czas.... www.youtube.com/watch?v=birHX26pw9M&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
blackcab Re: Troszkę zapomniane utwory. 20.05.10, 20:50 Jest jeszcze cos innego co jest klasykiem, zobaczcie: www.wynajmijmnie.net Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 20.05.10, 21:01 A to coś śpiewa lub gra ? Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 20.05.10, 21:49 Nie wiem co to. Skopiowałem do przeglądarki, a strasznie długo się otwierało i się znudziłem. Ale skoro Szczepanika graliśmy, to nie może zabraknąć "Beaty z Albatrosa". Nie lubię tej muzyki, ale popularna była: www.youtube.com/watch?v=vs13f_uTTcU A to już bardziej lubię. Wkrótce wakacje :-))) www.youtube.com/watch?v=0JomK2kHS54&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 20.05.10, 22:23 A ja nawet nie otwierałam, bo cosik takie podejrzane to było aha. Beata z Albatrosa to ciareczki po plecach. Juz od dawna ciebie nie widziałem aha, tak mi smutno, tak mi źle, ale myślę, że kiedyś się spotkamy w Augustowie. Bo jestem Beatko zakochany aha..... To był też przebój www.youtube.com/watch?v=E4OxX8_QBZ0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 20.05.10, 22:29 Dla mnie Szczepanik jest niestrawny. No ale skoro o lecie i wakacjach pisałem, to i podróży w starym stylu nie może zabraknąć. O, to był hicior! www.youtube.com/watch?v=lW_XYk-Xc94 Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 20.05.10, 22:57 Joł, joł to był szaleńczy hicior jeszcze w tych czasach kiedy modnie było jechać autostopem. Szczepanik to inna liga, romantyczna Gdy niebo na wschodzie wędrowne gitary Śpiewaj gdy grają wędrowne gitary www.youtube.com/watch?v=fjjORvse5ic Piosenka cie woła czyś młody czy stary zaśpiewaj gdy grają wędrowne gitary dobrej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 21.05.10, 09:39 To wszystko przez ostatnie wydarzenia,oba niejasne www.youtube.com/watch?v=YNatVbJYGXg&feature=related www.youtube.com/watch?v=PHdHYnVZp0M&feature=related i jeszcze to www.youtube.com/watch?v=aO_EIXgNrpc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 21.05.10, 20:05 O wodzie ideszczu znalazłem Sośnickiej, nie takiego znów starocia, ale zapomnianego kompletnie. Posłuchajcie: dano2005.wrzuta.pl/audio/2K4RZWBHw08/zdzislawa_sosnicka_-_deszczowy_wielbiciel Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Lata dwudzieste, lata trzydzieste... 23.05.10, 02:41 Piosenka dobrze znana (chyba), ale jej wykonawczyni zapomniana zupełnie. Można znaleźć też inne piosenki Ludmiły Warzechy, ale ja ze wzgledu na tekst i jeszcze coś (tfu, tfu przez lewe ramię, żeby nie zapeszyć, ale się pochwalę w swoim czasie) wkleję Wam właśnie to. Wzrok pełen łez W Łazienkach bez Blask neonów co na jezdni mokrej lśni Po latach zatęsknicie za naszym pięknym życiem realnym tak jak my... www.youtube.com/watch?v=6ARKsZfxnNo&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Lata dwudzieste, lata trzydzieste... 23.05.10, 21:20 wampir-wampir napisał: > www.youtube.com/watch?v=6ARKsZfxnNo&NR=1 Bardzo stary utwór, całkiem inny świat Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 23.05.10, 21:19 Wampir, no oczywiście Sośnicka jeszcze ważna, przecież jej aleja gwiazd to wielki przebój Aleją gwiazd, aleją gwiazd biegniemy, Bóg drogę zna, pod niebem gwiazd, pod niebem gwiazd żyjemy, a każdy sam. www.youtube.com/watch?v=WHO3IPatguQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 23.05.10, 21:14 marian134 A co powiesz na to ? "Dom który czeka" - Wawele, tego chyba też nie było, a przepięknie Dom , co czeka na twój sen a szybki rzeki prąd niesie imie twe www.youtube.com/watch?v=t6xGzNiYAK4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 stare ale nowe 23.05.10, 09:29 www.youtube.com/watch?v=D4Qggda6tgk&feature=player_embedded#! wieszcz? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: stare ale nowe 23.05.10, 21:25 Jeszcze nowsza wersja. Pięknie naszą Parę Prezydencką przedstawiono w tym utworze. Wiesz, Alkochol-8, nie wierze w ten przypadek. Dziwi mnie to wszystko, to postępowanie bez dowodów. www.youtube.com/watch?v=C4d-BcD4TS8&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: stare ale nowe 23.05.10, 22:05 Rita, ja Cię proszę. Tam zginęło 96 osób! Krystynę Bochenek znałem i bardzo lubiłem. Nie wiem czy nie zginęła przez tępy upór prezydęęęęta. Nie przesadzajmy z tym wynoszeniem go na ołtarze. Według zapisów rejestratora dźwieku ktoś oprócz pilotów znajdował się w kokpicie, a nie powinien. Tak się wywiera presję. Że juz nie wspomnę o tym, kto ten samolot pilotował - drugi pilot pamiętnego lotu do Tbilisi, który wiedział przecież jakie nieprzyjemności spotkały jego dowódcę, który podjął decyzję samodzielnie. Poczekajmy na efekty śledztwa. Po katastrofie Casy poznaliśmy je przecież dopiero po kilku miesiącach. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: stare ale nowe 23.05.10, 23:09 Wampir ja Cię proszę, nie mów tak, jak nie masz dowodów. Łatwo jest rzucić w kogoś kamień, ale nie łatwo potem go cofnąć. Ja czytam wiele publikacji, a między innymi "Na łasce Anodiny" kataryna.salon24.pl/ I mogę sobie wysnuwać całkiem inne wnioski od Twoich. Gdybyś nie wierzył tej publikacji, są też inne, proszę bardzo, poczytaj smolensk-2010.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: stare ale nowe 23.05.10, 23:18 Dajmy spokój Rita. Te publikacje są tyle warte, co moje domniemania. Toczy się śledztwo. Wcale nie za wolno. Normalnie. Nie ma żadnych powodów do twierdzenia, że jest nierzetelne. Śledztwo się zakończy, poznamy wszystkie ustalenia. Ja rozumiem, że niektórzy nie mogą wytrzymać, bo kampania i trzeba koniecznie dokopać przeciwnikom. Dlatego napisałem, co napisałem - każdy może dokopywać na podstawie dostępnych informacji. Ja Kaczyńskiego nie lubiłem i uważałem za złego prezydenta, ale nie wiem czy doprowadził do tej katastrofy. Druga strona na swoje rewelacje też nie ma żadnych dowodów. Dajmy temu spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: stare ale nowe 24.05.10, 00:03 > Toczy się śledztwo. Bynajmniej sie nie toczy, naiwny wampirze, gmatwa sie coraz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: stare ale nowe 24.05.10, 00:16 Rita, Al to jest wątek o muzycznych przebojach, nie o przebojach kampanii wyborczej. Ani Wy mnie nie przekonacie, że Lech Kaczyński był świetnym prezydentem i trzeba teraz głosować na Jarka, ani ja Was, że był miernotą i należy nie dopuścić jego bratado tego urzędu. Szkoda czasu i z tematem niewiele ma to wspólnego. Proponuję starocia w pierwszym wykonaniu, którego słuchano ongiś po wszystkich stronach frontu: www.youtube.com/watch?v=8btnYYDbkqQ&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 24.05.10, 07:36 Oczywiście, zdania ludzie maja różne,ten wątek jest piękny i niech taki pozostanie, to jest jego zaleta i wielka wartość www.youtube.com/watch?v=PmzzhpfmzOk&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 24.05.10, 14:37 Tak, wróćmy do piosenek. Pamiętacie jeszcze bilet do wojska ? Łezka się wam pewnie zakręci w oku. www.youtube.com/watch?v=cKjS6_tNQ0Y Słoneczko się wychyliło Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 24.05.10, 14:55 Ja wole to www.youtube.com/watch?v=nPSX-19fiHM&feature=related i www.youtube.com/watch?v=YnbS5O2M7pg&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 24.05.10, 15:26 No ja jednak "Where have all the flowers gone" wspaniałej Marleny Dietrich: www.youtube.com/watch?v=f_ptqXqjsZw&feature=related I polskie wykonanie Sławy Przybylskiej: www.youtube.com/watch?v=bsn_tIhS7pw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 24.05.10, 17:48 Jacek Lech jest wspaniały, warto do niego często wracać. Ale przy okazji znalazłam cudownie melancholijną perełkę. Śpiewa Jerzy Grunwald. Mozna się troche przy tym pokołysać w swoich wspomnieniach i marzeniach. Balsam, prawda ? www.youtube.com/watch?v=DTo3Nag4kR4&feature=related Niebo nad rzeką niebo w rzece.... Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory. 24.05.10, 20:48 Marlena w orginale też dobre, a teraz www.youtube.com/watch?v=PK2HANwsUWg&feature=related plus zwróćcie uwagę na ilość wejść www.youtube.com/watch?v=5AfTl5Vg73A&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 24.05.10, 21:52 Piękne i nie dziwię się z ilości wejść na Lambade. Nie tak dawno był to przebój taneczny w tych mini mini falbankowych spódniczkach. Coś dla Panów, też nie do zapomnienia. www.youtube.com/watch?v=jeNsr_nQEfE Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Troszkę zapomniane utwory. 24.05.10, 22:02 No to jeszcze jeden letni przebój. Może słońce wreszcie wyjdzie, za chilę czerwiec przecież: www.youtube.com/watch?v=sqRAiOPwvrQ&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory. 24.05.10, 22:36 Oj tak, marzy nam się słoneczne lato, bo jak na razie to wilgoć w każdym kącie. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Piosenka na środek nocy 25.05.10, 02:04 Takie małe nicości - Catherine Deneuve & Serge Gainsbourg. Cudowne... www.youtube.com/watch?v=ousC0hGwHSM&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
marian134 Re: Troszkę zapomniane utwory.Dzień Matki 26.05.10, 09:28 dzień taki sentymentalny, trzeba zanieść kwiatki..... www.youtube.com/watch?v=PEUnK4tBA2Q&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Troszkę zapomniane utwory.Dzień Matki 26.05.10, 13:48 Jedna z moich ulubionych piosenek o matce. Posłuchajcie. Dedykuję ją wszystkim matkom, bo wiem jak bardzo one czekają na jedno słowo - kocham Cie mamo. Dziś już taki słów się nie używa, chyba. Cudowna pieśń w wykonaniu Hulewicza. www.youtube.com/watch?v=-rosuWIsrzQ Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Otwarcie 26.05.10, 12:57 na czesc Kaczora ktory myslal o niedzieli, a w sobote leb ucieli www.minorblue.com/Album/Philip%20Glass.htm Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 idiot achota na kaczorow, idiot achota 26.05.10, 13:16 www.minorblue.com/Album/Vladimir%20Vysotsky.htm Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: idiot achota na kaczorow, idiot achota 26.05.10, 13:57 al-kochol-8 napisał: > www.minorblue.com/Album/Vladimir%20Vysotsky.htm www.youtube.com/watch?v=pJ2E4cf46nw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Otwarcie 26.05.10, 13:54 Al, dziękuję za Twoją wrażliwość. Znacie piękny utwór Mieczysława Wojnickiego ? justynq.wrzuta.pl/audio/550PjyLsYgK/mieczyslaw_wojnicki_-_kaczuszka_i_mak Kaczuszka i mak Po ścieżce co wiodła przez pola kwitnące kaczor kaczuszkę prowadził za rączkę wśród maków czerwonych co do niej mrugały i kłaniały się Kaczuszka do ojca tak rzekła papa czy zdobyć czerwony mak łatwo się da niełatwo go zdobyć kaczuszko rzekł na to papa i potem dodał jedząc liść sałaty bądź mądra i posłuchaj swego taty Kaczuszko wiesz maki są tak duże duże duże a ty masz krótkie nóżki jak zwykle u kaczuszki Kaczuszko wiesz maki są czerwone tak jak róże kaczuszki są nieduże i tak już w życiu jest Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Otwarcie 26.05.10, 18:25 rita100 napisała: > Al, dziękuję za Twoją wrażliwość. Politcznych skojarzeń czar :-))) Przeżyjmy to jeszcze raz zatem. Słowa Osiecka, muzyka Rutkowski, śpiewa Renata Zarębska, a podkład video - samo życie... w760.wrzuta.pl/film/7lwEIeBLzTd/noc_z_renata Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Otwarcie 26.05.10, 21:06 wampir-wampir napisał: > Politcznych skojarzeń czar :-))) To Ci się spodoba www.youtube.com/watch?v=Gq9S8yUTnpE Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Otwarcie 26.05.10, 21:21 rita100 napisała: > To Ci się spodoba > www.youtube.com/watch?v=Gq9S8yUTnpE Już widiałem. Do łez bawią mnie apolityczne parabole w różnych odsłonach ;-))) www.youtube.com/watch?v=AGA_1HsP_C0 www.youtube.com/watch?v=_9uPAGQxT60&feature=related www.youtube.com/watch?v=RBDHYyOXr2E&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś