Dodaj do ulubionych

Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu

• Gość: Krzysiek Jestem lekarzem, jest mi wstyd, gdy o tym czytam. IP: *.128.14.110.static.crowley.pl 04.03.10, 10:47
      Czasami wstydzę sie być lekarzem. Gdy słyszę o kolejnej aferze
      głupio mi jest iść korytarzem szpitala w fartuchu. Nie ja
      przyszedłem pijany do pracy, nie ja biorę łapówki, nie ja okazałem
      się prymitywnym chamem - a mimo to wstydzę się. Za kogoś ze swoich
      kolegów. I nie czuję się z tym dobrze.
      • Gość: Grześ Re: Jestem lekarzem, jest mi wstyd, gdy o tym czy IP: 217.98.19.* 04.03.10, 10:53
        Ok. Jesteś w porządku. Zdarzyło mi się poznać wielu fajnych lekarzy. Trudno się
        wstydzić za cały świat. Rób swoje bo to jest najważniejsze. Pozdr.
      • Gość: gosc Re: Jestem lekarzem, jest mi wstyd, gdy o tym czy IP: *.skarzysko.vectranet.pl 05.03.10, 08:30
        Mimo,ze generalnie nie mam najlepszej opinii o lekarzach,sama jestem
        cierpiaca na bol i znieksztalcenia kosci od kilku lat,zmienilam
        lekarza,ostatnia pani doktor dala mi broszurke z cwiczeniami,ASO
        przekroczylo norme,odczyn lateksowy dodatni,anemia ,granatowe since
        po oczami i zero reakcji-wszystko w normie.A ja w wieku 55 lat nie
        moge wstac z lozka,uczesac sie,ubrac,z rak mi wszystko wypada,szok i
        niemoc.Ale spotkalam tez normalnych lekarzy i wierze ze jest troche
        lekarzy z powolania,takich jak Pan doktorze .I przykre,ze niewinni i
        uczciwi musz sie wstydzic za kolegow-pseudolekarzy.
    • Gość: monia Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.10, 10:54
      Pozostaje tylko podac imie i nazwisko tego pseldo lekarza i rozpocza
      kampanie tak aby jak najwiecej osob o tym moglo przeczytac. Juz
      mysle nad tego typu serwisem ale musze sprawdzic czy prawnie mozna
      cos takiego zrobic.
      • Gość: ciekawski Re:>czy prawnie mozna cos takiego zrobic< IP: 188.33.101.* 04.03.10, 11:14
        Droga moniu,
        Możesz wszystko, wszak potęga rozumu, choć skromnego czyni cuda.
        Wyobraź sobie, że możesz nawet podać swe personalia "łorganom sondowniczym".
        Daję głowę, rękę i cały swój majątek -a on niemały-że to drugie podawanie będzie cię czekać niechybnie a rychło po upublicznieniu twoich "rewelacyj" hehehe
    • Gość: aska Re: Przysięga Hipokratesa IP: *.chello.pl 04.03.10, 11:02
      niespełnione marzenia?trzeba było się uczyć!
    • Gość: smok wawelski lekarz?toż to niedudacznik! IP: *.multi-play.net.pl 04.03.10, 11:30
      bezczelny cham z tego lekarza!!!wyrzucił bym go z roboty na zbity pysk, tak by
      sam płakał z bólu!
      • tuuska1 Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu 04.03.10, 12:01
        E tam , żartowniś z tego lekarza, no bo wiecie- służba zdrowia( już śmiesznie z nazwy) to specyficzne poczucie humoru!!!
    • korniz Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu 04.03.10, 12:06
      Wniosek jest jeden nie ma w tym kraju pracy dla personelu medycznego
      z powołania.Zawsze dostaną się ci co umią kombinować a przede
      wszystkim ci co pracują dla pieniedzy .Sama jestem po medycznej
      szkole i szukam pracy bo kocham ten zawod ale co z tego jak dla mnie
      jej nie ma.
    • Gość: veto chamom i dobrze że uciekli, bo co taki IP: *.icpnet.pl 04.03.10, 12:35

BEZCZELNY SZCZENIAK MÓGŁ POMÓC, chamskoburacki wstęp mówi o
      psudolekarzyku wszystko !!!!!
    • Gość: czereśnia54 Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 12:42
      To nie lekarz!To konował!!!!!!!!!
    • Gość: minime Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: 91.106.6.* 04.03.10, 12:47
      Bo sie nadal lekarzom wydaje ze naleza do wyzszej kasty
      spolecznej,nie chce ublizac ogolowi ale takich palantow jak ten
      lekarz wyksztalcily polskie universytety medyczne,z przestarzalym
      systemem edukacji i mania wyzszosci.Przydalaby im sie lekcja z
      odpowiednim podejsciem do pacjenta,gdzie szacunek i chec niesienia
      pomocy drugiej osobie jest ich powinnoscia.w koncu taki sobie
      wybrali zawod.ale coz kasa wazniejsza...
    • Gość: tfu Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.chello.pl 04.03.10, 12:51
      Zawsze znajdzie sie jakas czarna owca (i to w kazdym srodowisku)-
      niestety, w lekarskim najczesciej. Takich konowałów jak ten tu
      opisany, powinno sie wysyłac na Sybir! A jak zmarznie i zaboli go
      ucho np.- to nalezy zanurzyc go szybko w beczce z gorącą smołą.
    • Gość: gosc maria Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 13:02
      szybki domowy sposob - na bole ucha dla dzieci bardzo pomaga oklad z
      posiekanej cebuli; przylozyc dziecku na ucho i obwiazac recznikiem by
      trzymalo cieplo
    • il_pino Zapalenie ucha to prosta i czesta przypadłość 04.03.10, 13:18
      która rozpoznaje i leczy kazdy pediatra w ramach tzw. opieki całodobowej czyli
      np. na Galla. Rodzice poruszyli pół Krakowa zamiast od razu się tam udać.
      Wiekszosc rodziców wie gdzie leczyc swoje dziecko a ja ktos nie wie to znaczy
      że .........
    • Gość: ? Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: 193.164.255.* 04.03.10, 14:02
      ból nie wystąpił na pewno w nocy, tylko już w dzień, więc czas żeby iść z dzieckiem do lekarza był. Poza tym i babcia i rodzice dziecka zamiast wydzwaniać po wszystkich szpitalach, powinni wiedzieć, że po to jest szpital w Prokocimiu, żeby tam właśnie jechać z dzieckiem jak się coś dzieje i że reszta szpitali jest dla dorosłych. Jak pisze: na pewno by przyjęli. Z drugiej strony, to nie dziwię się za bardzo temu doktorowi z tego szpitala, bo jak zauważyłem większość szpitali ma laryngologa pod telefonem na dyżurze, a wszystkie stosują spychoterapię do wojskowego, a Prokocim to już przesadził.
    • Gość: Pacjentka Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: 109.95.149.* 04.03.10, 14:15
      To nie lekarz i chyba się pomylił ze powołaniem i życzę mu aby jego
      spotkał taki ból i nikt nie udzieli mu pomocy. Pytam sie gdzie jest
      nasza pani minister zdrowia chyba na karaibach a przed
      dziennikarzami będzie się wypowiadać jaką mamy wspaniałą służbę
      zdrowia .
    • dobra_zona Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu 04.03.10, 14:39
      Lekarz cham, ale rodzice zamiast przez pół nocy szukać laryngologa powinni
      pójść do dyżurującej apteki po lek przeciwbólowy - czyli standardowe
      postępowania w przypadku zapalenia ucha. Do lekarza należy się udać jeżeli ból
      utrzymuje się przez dłużej niż dwa dni ( chyba, że wystąpią inne objawy ).
      • Gość: :| Re: Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.chello.pl 04.03.10, 18:50
        Dobrze Ty się czujesz? Na zapalenie ucha nijak nie wystarczy środek przeciwbólowy...
        • kzet69 Re: Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu 06.03.10, 01:14
          a n i b y co w I dobie choroby, medyku z psich kiszek?
    • Gość: lussi lekarz ubrał fartuch IP: 193.164.157.* 04.03.10, 14:45
      mówi się: ubrał się w fartuch, albo założył fartuch, panstwo
      redaktorzy
    • beatabryzik Lekarze powinni być nazywani rakarze 04.03.10, 14:48
      I nie że uogólniam, bo to coraz częstsze zachowanie. A jesli to
      srodowisko samo nie wytępi takich gnid to powinno być nazywane
      konowałami czy rakarzami. A p. min Kopacz chyba już dawno powinna
      odejść
      • Gość: ANtek Re: Lekarze powinni być nazywani rakarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 17:35
        beatabryzik napisała:

> I nie że uogólniam, bo to coraz częstsze zachowanie. A jesli to
        > srodowisko samo nie wytępi takich gnid to powinno być nazywane

Pisząc "gnid" masz oczywiście na myśli opiekunów dziecka... Co to za ludzie,
        mający dziecko, a którzy nie wiedzą, gdzie się jedzie w nocy z dzieckiem do
        lekarza! A potem jeszcze pretensje do całego świata - pretensje powinni mieć do
        siebie.
    • Gość: niko Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 15:23
      Gwarantuję wam, że w razie wystąpienia jakichkolwiek powikłań rodzice dziecka
      przyjętego przez lekarza, który dzieci nie leczy, podadzą go do sądu i będą
      żądać milionowych odszkodowań. Koronnym argumentem prokuratora będzie fakt, że
      lekarz ten nie miał dyżuru na pediatrii czy laryngologii dziecięcej a podjął
      się leczenia.
      • Gość: balbin Re: Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.acn.waw.pl 04.03.10, 17:15
        Gość portalu: niko napisał(a):

> Gwarantuję wam, że w razie wystąpienia jakichkolwiek powikłań rodzice dziecka
        > przyjętego przez lekarza, który dzieci nie leczy

Chyba kazdy z lekarzy nie wazne z jakiej specjalizacji ma podstawowa wiedze...no
        chyba ze bumelowal na wykladach/praktykach w szpitalach
        • Gość: niko Re: Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: 87.204.55.* 04.03.10, 19:33
          Idź do nauczyciela od polskiego i żądaj żeby uczył twoje dziecko matematyki, pewnie podstawową wiedzę ma. Albo oddaj swojego nowego merca do naprawy w wiejskiego kowala :-)
    • Gość: efekt Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.tktelekom.pl 04.03.10, 15:25
      Ale czego się spodziewali rodzice? że pan doktor przyłoży kojącą rękę i
      przestanie boleć? czy że wyjmie z szuflady cudowne lekarstwo niedostępne w
      aptekach po którego zażyciu natychmiast ból ustąpi? poza tym komu miałby
      zlecić podanie leków i na jakiej zasadzie? Pacjentowi spoza szpitala
      (niebędącego pacjentem przyjętym) nie można ot tak sobie na gębę udzielać
      pomocy i badać go na sprzęcie szpitalnym, o ile nie ma zagrożenia życia! Jest
      to niezgodne z ustawą u zawodzie lekarza i zdrowym rozsądkiem!
    • Gość: jak Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.szczecin.mm.pl 04.03.10, 15:48
      a dlaczego nie podali nazwiska lekarza!Płacę na jego wynagrodzenie!Chce
      wiedzieć, komu płacą!!!
    • Gość: Wierzbno Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.chello.pl 04.03.10, 16:01
      Czytaj artykuł ze zrozumieniem. Kobieta nie chciała, by on go tulił, tylko
      zredukował ból. Swoją drogą, ciekawe, czy taki byłby kozak, jakby przyjechał
      sciśnieniowany ojciec z dzieckiem...
    • Gość: G1234 Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.bph.pl 04.03.10, 16:15
      "Panu lekarzowi" życzymy takiego samego traktowania jak sam bedzie
      cierpiał. Skąd się biorą tacy frustraci? Może warto aby "pan lekarz"
      się przekwalifikował na rzeźnika? Bo chyba powołania do pracy w
      zawodzie nie ma.
    • Gość: zeromski Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.devs.futuro.pl 04.03.10, 16:17
      70 % lekarzy to konowały ,chamy i prostaki traktujące pacjenta jak śmiecia (
      ... w sumie praca fajna tylko po co ten pacjent co się kreci ....) nie
      umiejące się zachować liczy się tylko kasa. na podstawie doświadczeń szpital
      Żeromskiego reszta to prawdziwi lekarze ale ich jest strasznie mało taka jest
      prawda
      • Gość: aska Re: Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.chello.pl 04.03.10, 19:55
        70%pacjentów to niedomyci śmierdziele,niewiedzący jakie leki biorą na
        stałe,kłamiący i kombinujący jak się leczyć nie płacąc za to,często bez
        ubezpieczenia.
        • Gość: Asik Re: Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.ip.jarsat.pl 05.03.10, 01:48
          Nie sadzę, abyś miała cokolwiek więcej wspólnego z medycyną , niż posada salowej. W Twoich wypowiedziach słychac tyle chamstwa i prostactwa, ze kwalifikujesz sie na absolwentke OHP. Rok temu obroniłam doktorat i nigdy mi nie przyszło do głowy obrażanie ludzi mniej wykształconych ode mnie. Sa tak samo potrzebni np. do sprzątania, jak moje badania GUM. Miałam z podobnym do ciebie lekarzem do czyniania raz, ale mnie stac było na dobrego prawnika. W przeciwieństwie do osób mniej zamoznych. Ten pan utracił prawo do wykonywania zawodu. Mam równiez zajęcia ze studentami medycyny, niektórzy śmierdzą i kłamią nie mniej od swoich przyszłych pacjentów. Rzygac się chce, jak bedąc tak zapatrzonymi w samych siebie, przychodzą na ezgamin i płaszcza się z prosba o lepsza ocene. A ich rodzice (często równiez lekarze)próbują ugłaskiwac wykładowców korzyściami majatkowymi, aby tylko synalek lub córka zdały na kolejny semestr.
          Ja nie muszę korzystać z żałosnej opieki medycznej dostępnej w państwowych szpitalach, bo stac mnie na opłaty w prywatnej klinice, a jesli bedzie trzeba pojade leczyc się na zachód. Niestety większośc obywateli nie ma takiej mozliwości.
          Sa tez wspaniali lekarze, którzy potrafia połączyc i troskę o pacjenta i asertywość (powiedzą rodzicom, gdzie maja sie zgłosić z dzieckiem, bez chamstwa i prostactwa), potrafia też zarabiać godziwe pieniądze, zachowując jednoczesnie ludzki odruch chęci pomocy.
          Niestety takich jest ciągle zbyt niewielu.
          Mocno wierzę, ze w końcu wejdzie system dodatkowych ubezpieczeń, a nawet całkiem prywatnych, a wtedy bydlaków bedzie eliminował rynek. Bo pies z kulawa nogą nie przyczołga się do ich gabinetu. A lekarz nie bedzie panem zycia i smierci, bo w razie pomyłki zapłaci odszkodowanie rzedu kilku milionów euro, tak jak jest np. w USA.
          • Gość: aska Re: Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.chello.pl 05.03.10, 08:14
            idealna wszechmocna się odezwała:)masz przerwę w myciu kibli?
          • kzet69 Re: Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu 06.03.10, 01:19
            Rok temu obroniłam doktorat

w razie pomyłki zapłaci odszkodowanie rzedu kilku milionów euro, tak
            jak jest
            > np. w USA.

i nie nauczyli cię że w USA obowiązuje USD a nie euro? z czego ten
            doktorat ? z teorii konserwacji powierzchni płaskich?
    • Gość: olorin Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: 80.68.239.* 04.03.10, 16:27
      Taki sam przypadek miałem we Wroclawskim Szpitalu Wojskowym na
      Weigla, gdy w nocy, z powodu półpaśca twarzy wiłem sie z bólu.
      Lekarz nawet nie chciał mi przpisać środka przeciwbólowego. Nawet
      nie miałem siły mu przylać, gdy usłyszałem podobne teksty jak ten
      malec. Opodatkować wszystkich lekarzy !!!
      • Gość: aska Re: Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.chello.pl 04.03.10, 19:56
        w dzień ciebie nie bolało?a co morfinę chciałeś?Podatki płacą.
    • Gość: XAV Niech ten konował z grzeczności dla ludzkości... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 16:32
      zajmie się po prostu czymś innym...
    • gelbigel słuzba z socjaliźmie 04.03.10, 16:37
      Ja pół dzieciństwa spędziłem w socjalizmie i nie pamiętam lub nie wiem by
      kiedykolwiek odmówiono mi/rodzicom/dziadkom jakiejkolwiek opieki medycznej
      choć nieraz byłem na izbach przyjęć/ ostrych dyżurach latałem po laryngologach
      pediatrach, szyto mnie miałem ataki astmy, wstrząśnienia mózgu jak to prawie
      każde dziecko. A dzisiaj żyję i już mało choruję, do lekarza sporadycznie. Mam
      nadzieję że kiedy będę już stary i będę potrzebował opieki lekarzy to wszystko
      już się wyklaruje w służbie zdrowia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka