Gość: ANtek Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 17:27 Po co ci rodzice i babcia zawracali głowę lekarzom w szpitalu? I co to za tłumaczenie, że do przychodni na Galla nie mogli się dodzwonić? Lekarz tam zawsze jest - wiem bo zdarzyło mi się parę razy korzystać tam z pomocy w nagłych przypadkach. Trzeba było tam po prostu jechać, a nie zawracać głowę bzdurną sprawą, jak ból ucha, lekarzom w szpitalu. Przy takim nieodpowiedzialnym zachowaniu ludzi wcale nie dziwię się lekarzom, że potrafią byc niegrzeczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANtek Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 17:45 Dlaczego posty mówiące o tym, że rodzice którzy nie wiedzą gdzie się jedzie w nocy po pomoc na dziecka, i głupio tłumaczą się, że nie mogli się dodzwonić do przychodni na Galla - zamiast tam pojechać - SĄ PRZEZ REDAKCJĘ USUWANE? CZYŻBY TA SYTUACJA DOTYCZYŁA JAKIEGOŚ NIEODPOWIEDZIALNEGO RODZICA Z REDAKCJI GW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.joanitow.finemedia.pl 04.03.10, 18:08 Panie chamie gdyby tak pan potraktował moje dziecko z ręką na sercu mówię byłaby to pańska ostatnia odmowa.Niestety dużo jest chamów wśród lekarzy zarobki walą w głowę Izby Lekarskie bronią bydlaków inaczej nie można tego dziadostwa nazwać.Lekarze potrafią mówić jak mało zarabiaja i straszyć,że wyjadą do Anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Gdyby urynkowic sluzbe zdrowia to polowa IP: *.147.21.44.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.10, 18:10 lekarzy z uwagi na niekompetencje oraz chamstwo wylecialaby na morde z tego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Gdyby urynkowic sluzbe zdrowia to polowa IP: 109.243.252.* 04.03.10, 19:38 Drogi zenonie, Już niebawem twe idee "urynkowiające" się ziszczą, wszystko na to wskazuje. Tym samym ta nielubiana przez ciebie połowa znajdzie się na bruku, nieważne zresztą czyim bruku hehehe Ty zaś w razie pilnej potrzeby poratowania zdrowia zadzwonisz do pozostałej cudem w zawodzie połowy a oni, łamiąc karki, hurmem i niezwłocznie wpadną cię ratować z pieśnią na ustach hehehe A słyszał ty kiedy, co Lem powiedział nt internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Kolega widze malo rozumny albo lekarz IP: *.147.25.127.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.10, 21:20 i nie zrozumial slowa pisanego. Akurat tak sie sklada, ze w rodzinie mialem ostatnio kilka przypadkow popisu niekompetencji i olewactwa w wykonaniu lekarzy. Bledne diagnozy, brak czasu dla pacjenta, fatalne lecznie pooperacyjne przepisywane nawet przez ludzi z tytulami dr. Otoz, bardzo czesto spotykam sie z takimi opiniami moich kolegow, absolwentow tego samego liceum, ktorzy akurat zostali lekarzami. I oni - wielcy zwolennicy urynkowania sluzby zdrowia - zyja w przeswiadczeniu, ze od razu zaczna zarabiac po 10 tys. zl. I ja sie tylko pytam. Czy polscy lekarze zdaja sobie sprawe z faktu, ze bardzo wielu z nich prezentuje zalosny poziom wiedzy i zalosny poziom etyczny, co w przypadku zmian bedzie skutkowac szybkim wykluczeniem z zawodu??? Bo na prawdziwym wolnym rynku partacze bankrutuja albo nikt ich nie chce zatrudniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Kolega widze malo rozumny albo lekarz IP: 188.33.198.* 05.03.10, 08:45 Tym razem nie drogi zenonie a żałosny debilu, Zanim zaczniesz ponownie komukolwiek, prymitywie nie potrafiący sklecić poprawnie dwóch zdań na krzyż, zarzucać niezrozumienie tekstu, przeczytajże raz jeszcze swe dyrdymały spłodzone powyżej. Wysil wątły intelekt i pojmij semantykę słowa "połowa" oraz frazy "wylecieć na mordę z zawodu" tak, jak winny być pojmowane przez postronnych czytelników oraz jak się one mają, wtórny analfabeto, do stwierdzenia "w rodzinie mialem ostatnio kilka przypadkow popisu niekompetencji...". Gwoli ułatwienia: kilka w rodzinie versus połowa lekarzy ogółem i g..o mnie obchodzi twa miałkość emocjonalna wyrażana słowem pisanym. Poczytaj lepiej uważnie Lema a zwłaszcza jego przemyślenia nt internetu i takich jak ty żonglerów przypadkowym słowem. Aha, nie jestem lekarzem ani wielbłądem; no i nie mam zamiaru odpowiadać na twe ewentualne kolejne cymbalstwa, gdybyś się na nie jednak pokusił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.03.10, 19:21 Jakbym to był ja z moim dzieckiem to by tego lekarza zaraz też ucho rozbolało - po tym jakby dostał strzał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.chello.pl 04.03.10, 19:39 marzyciel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: 109.243.252.* 04.03.10, 19:46 Waleczny R, Cóż stoi na przeszkodzie, by "wziunć bejzbola" i rozprawić się z bydlakami w szpitalnych fartuchach, grasującymi bezkarnie w twoim mieście/powiecie? Powinieneś znaleźć bez trudu co najmniej kilku już w pierwszych minutach, wszak zenon z postu powyżej autorytarnie stwierdził, że co drugi to taki-owaki hehehe Oczyść świat z tałatajstwa, naród postami na forum cię wzywa! Odpowiedz Link Zgłoś
majk64 Koperta na parapecie 04.03.10, 19:40 Powini najpierw położyć na parapecie kopertę z zawartością. Dopiero potem należało prosić o pomoc łaskawcę, jaśnie wielmożnego pana "doktora". Może raczyłby zerknąć okiem fachowca i pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Koperta na parapecie 04.03.10, 21:28 Nie ceń wszystkich swoją miarą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Koperta na parapecie IP: *.skarzysko.vectranet.pl 05.03.10, 08:20 1000% pewne,ze zajalby sie dzieciakiem i nawet utulil.Takich medykow powinno sie pozbawiac prawa do wykonywania zawodu,wtedy pamietaliby po co konczyli medycyne i skladali przysiege hipokratesa.Pieknie gadaja,zeby robic badania,nie bagatelizowac wszelkich sygnalow,ale jak sie pojdzie,nawet skierowania na badania i do specjalisty trudno sie doprosic.Gdyby nie bierne podejscie do pacjenta,wielu juz nie zyjacych mozna by bylo uratowac.A w tym momencie chodzilo o dziecko- zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: 188.33.44.* 04.03.10, 20:09 katalog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adik Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 20:25 Lekarze w Polsce to jedna wielka banda gn..e nie dość, że państwowe posady grzeją, to jeszcze prywatne gabinety otwierają i tylko czekają na koperty. Fiskus powinien sie lekarzom do dupy dobrać i porozliczać co do złotówki tą bandę a jak coś nie pasuje to skonfiskowć mienie dać zakaz wykonywania zawodu i zapomogę i niech żyją za 800 zł a jak się nie podoba to niech wypirdal..ą. Wtedy może w koncu zaczeła by działać służba zdrowia jak powinna, bo lekarze to jedna wielka banda w tym kraju!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu 06.03.10, 01:29 poszukaj psychiatry, w twoim stanie za darmo cię przyjmie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mareks Kto to??? IP: *.147.45.155.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.10, 20:39 A wiadomo w końcu jak się ten "specjalista" nazywa? Mareks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panpi Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.03.10, 20:44 mnie to nie dziwi. sam jestem lekarzem i skoro robotnik na budowie zarabia wiecej o demnie to zaczynam rozumiec frustracje kolegow wiele razy slyszalem juz zeby zostac robotnikiem i chyba tak sie stalo w tym przypadku stad takie zachowanie skadinad nie przystojace nikomu z wyzszym wyksztalceniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mraeksik Sami specjalisci IP: *.147.45.155.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.10, 20:46 Czy ktos zna "dobrych" laryngologów, którzy tam przyjmują? Możecie kogos polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.belchatow.msk.pl 04.03.10, 21:33 takiemu konowałowi to się leje na dach samochodu słoik kwasu, lub farby, po zmianie auta dla odmiany sypie się karbit, tudzież kret łazienkowy i obserwujemy, czy pan doktor zaczyna być uprzejmy i zaczyna nam się kłaniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: >takiemu konowałowi to się leje...< IP: 188.33.198.* 05.03.10, 10:53 A zgadnijcie no, panie pacjent, co wam uczynią po przyłapaniu na tak sprawiedliwym acz niewątpliwie gorącym uczynku? Rzecz jasna mam na myśli organa ścigania i w kolejności - wymierzania sprawiedliwości drogą prawną a nie działania odwetowe rzeczonego konowała, który na ten przykład zrabowaną niecnie waszą kasę mógłby przeznaczyć na...co? No, domyślcie się, panie pacjent; myślenie nie boli, choć w waszym przypadku na wszelki słuczaj łyknąłbym cosik na nieuchronne dolegliwości najsampierw hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 22:10 Na ostry dyżur z zapaleniem ucha ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m I miał rację IP: *.chello.pl 04.03.10, 22:40 Zapalenie ucha nie postaje nagle tak jak zawał.Ale wygodna i cwana babcia wolała poczekać i walić do szpitala bo w przychodni jest kolejka. Jak można z tak wyrodna babcia zastawic wnuka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqnna Re: I miał rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 12:27 oŚLE TY JEDEN.jAK NIE MASZ DZIECI TO NIE WIERSZ ,ZE W PRZYCHODNIACH PELNIACYCH DYZUR CLO DOBOWO PO 22.00 NIE MA PEDIATRY TYLKO JEST POD TELEFONEM I TEZ DUPY NIE RUSZA ,ZEY PRZYJECHAC Z WIZYTA DO CHOREGO DZICKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: I miał rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.10, 23:30 Gość portalu: aqnna napisał(a): > oŚLE TY JEDEN.jAK NIE MASZ DZIECI TO NIE WIERSZ ,ZE W PRZYCHODNIACH PELNIACYCH > DYZUR CLO DOBOWO PO 22.00 NIE MA PEDIATRY TYLKO JEST POD TELEFONEM I TEZ DUPY > NIE RUSZA ,ZEY PRZYJECHAC Z WIZYTA DO CHOREGO DZICKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A ty oślico nie wiesz, że ucho dziecka raczej niewiele różni się od ucha dorosłej osoby?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: I miał rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.10, 23:39 Gość portalu: m napisał(a): > Zapalenie ucha nie postaje nagle tak jak zawał.Ale wygodna i cwana > babcia wolała poczekać i walić do szpitala bo w przychodni jest > kolejka. > Jak można z tak wyrodna babcia zastawic wnuka? I to jest podstawowy problem naszej opieki medycznej. Zamiast do przychodni, to najłatwiej pojechać na ostry dyżur do szpitala. A potem jeszcze awantury robić, że się zostało niewłaściwie obsłużonym, a jaśnie-pan-wnuczek płakał z bólu. Ból ucha to nie jakaś straszna nagła choroba - to chyba wie każda jako tako wykształcona osoba. A ucho podobno bolało dzieciaka już od rana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m A ja mam was wszystkich w dupie IP: *.chello.pl 04.03.10, 22:45 piszcie sobie te głupoty a i tak przyjdziecie do mnie po akt zgonu.Bez tego swistka was nawet do dziury nie wrzucą.Jak nie bedę spał na dyżurze i dacie mi koperte to dam wam ten swistek.Bo inaczej za dziatka nie dostaniecie kasy z ZUSu na stypę.Zycze zdrowia bo inaczej bedzie marnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _skryba_live Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.zetosa.com.pl 04.03.10, 23:18 Ten lekarz to tak w ramach przysięgi Hipokratesa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytajnik Zakaz wykonywania zawodu i spokój. IP: *.ists.pl 04.03.10, 23:20 Gdzie jest prokurator? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krytyk-Obserwator Czy ten lekarz jest z pokolenia JP2? IP: *.warszawa.mm.pl 04.03.10, 23:57 Jeśli lekarz miał (jak mówi babcia) 35 lat - to należy do tzw. "pokolenia JP2". Może kler się wypowie w tej sprawie... Odpowiedz Link Zgłoś
fushigi_hato Lekarz wojskowy...... 05.03.10, 00:06 Więcej nie trzeba dodawać... _____________________________________ Mądra Kobieta To Zaproszenie Do Raju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Lekarz: guzik mnie obchodzi, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 11:35 Witam.Ja mialam taka sam sytuacje tyle tylko ze mojemu dziecku lala sie krew z ucha po wczesniejszym stwierdzeniu zapalenia ucha przez lekarz pediatre.(rano)Dzwonilam od szpiatala do szpitala (Rydygier,Zeromski<Na ul.Strzeleckiej ,Prokocim)i nigdzie NIE BYLO LARYNGOLOGA na dyzurze wszyscy pod telefonem.W Prokocimiu uslyszalm ze lejaca sie krew z ropa z ucha to nie stan zagrozenia zycia a tylko w takich przypadkach przyjezdza lekarz z domu ...kazano mi przyjsc nastepnego dnia rano!!!!!!Paranoja i koszmar.W nerwach ubralam dziecko i pojechalam tam gdzie najblizej czyli do Narutowicza .Tam choc przyszedl pediatra i powiedzial ,ze on nie bedzie mu zagladal do ucha i nie ma Laryngologa ale wypisze skierowanie do szpitala(byl naprawde mily).Poradzil jechac do WOJSKOWEGO.Tam zaczal sie koszamr na izbie przyjec.Pani z recepcji byla nie mila, traktujaca mnie jak powietrze kazala CZEKAC !!!!POwiedziala ze bez zgody lekarza mnie nie zarejestruje .Wkoncu wpadla na pomysl i kazal mi z malym,zmeczonym, chorym dzieckiem ,wieczor isc do lekarza i go POPROSIC o przyjecie.A tam gdy zapuklam do dzwi (dyzurki lekarskiej ) po dluzszej chwili otworzyly sie drzwi i Pan lekarz powiedzial!!!!!!!!!!!"CZEGO"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dobrze ze chociaz nas przyja i wkoncu zagladnal do krwawiacego ucha stwierdzajac pekniecie blony bebękowej.Naprawde wsoplczuje ludziom ktorzy po 15.00 musza szukac laryngogloga w Krakowie.Anna Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_dobrze_poinformowany Zabrać gnojowi Prawo Wykonywania Zawodu do ... 05.03.10, 16:14 którego się NIE NADAJE !!! Niech idzie STRÓŻOWAĆ lub SPRZĄTAĆ - NIC MNIE TO NIE OBCHODZI CO BĘDZIE DALEJ ROBIŁ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Zabrać gnojowi Prawo Wykonywania Zawodu do .. IP: *.chello.pl 05.03.10, 17:51 mnie też nic nie obchodzisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.multimo.pl 05.03.10, 21:47 GICALA nie Gicała!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakózka Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 22:15 Terefere...Reprymenda! Ten "pan doktor" powinien już otrzymać wypowiedzenie ze skutkiem natychmiastowym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucho Lekarz: guzik mnie obchodzi, że płacze z bólu IP: *.77.classcom.pl 05.03.10, 23:03 Od kiedy w szpitalu wojskowym leczą dzieci??? się poplątało, ale rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś