kjs13 13.04.10, 18:32 Podczas wywiadu z Dziwiszem usłyszałem ze ma być jakaś demonstracja przeciwko pochowaniu Kaczyńskiego na Wawelu. Wiecie coś o tym czy to jakaś wiadomość tylko dziennikarska. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikix Re: Protest w Krakowie 13.04.10, 18:37 Prawdopodobnie dziś o 20.00. Szkoda, że Stasiu nie posłuchał Bp Pieronka. Odpowiedz Link Zgłoś
kjs13 Re: Protest w Krakowie 13.04.10, 18:53 Nic już to pewnie nie zmieni ale życzę dobrej frekwencji. Żałobe trzeba uszanować, powinnien byc pochowany w godnym miejscu, ale to godne miejsce znajduje sie w Warszawie. Jeżeli pochowamy Kaczyńskiego na Wawelu to jak odpowiemy rodzinie Jaruzelskiego, Wałęsy, Kwaśniewskiego że przykro nam nie ma miejśc czy że trzeba było podczas lotów naciskać na pilotów? Odpowiedz Link Zgłoś
atlass Re: Protest w Krakowie 15.04.10, 10:42 Czy osoby Jaruzelskiego , Kwasniewskiego ,Walesy, aspirują już do wawelskiego pochówku? Nie bądźcie smieszni - zdeklarowany czlowik Kremla na Wawelu? Dziwisz odczytał znak dany przez tlumy Polakow spontanicznie manifestujacyhch żalobe po prezydencie.Marginalny protest przeciwko decyzji kardynala wskazje na trafnośc jego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17.2 Wielu ludzi czyli tłumy 15.04.10, 11:17 Albowiem jeśli wielu ludzi uważa tak samo to MUSI to być prawda, a przynajmniej racja. Prawda? Od jutra wyniki w matematyce i fizyce - przez głosowanie. Kto postąpi inaczej, ten nie jest dobrym patryjotą. Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: Protest w Krakowie 13.04.10, 18:57 ponoć o 20 pod kurią. ja się wybieram, bo k.. takiej żenady nie widziałem w swoim życiu i pierwszy raz mam potrzebe zaprotestować przeciwko "władzy". Odpowiedz Link Zgłoś
astrum-on-line Re: Protest w Krakowie 13.04.10, 19:04 Nie dam dzisiaj rady, ale chętnie bym poszła. To już się robi paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
brebankowe Re: Protest w Krakowie 13.04.10, 19:05 Dobrze, k.., że kościelnej... I jeszcze koło Piłsudskiego.... wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
free.bzyyk Re: Protest w Krakowie 13.04.10, 22:03 I jeszcze koło Piłsudskiego.... wstyd. Piłsudskiego za życia wyzywali od faszystów i dyktatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnik_i_pys protest w Krakowie 13.04.10, 19:11 Ja też sie wybiera, bo to juz przeszło ludzkie pojecie. Ja rozumiem, że wielka strata prezydenta, że szkoda i żal człowieka, ale to już gruba przesada! Pan Stanisław Dziwisz powinien się najpierw spokojnie zastanowić zanim wyskoczy z takim nazwijmy to dziwnym pomysłem. Wawel to miejsce królów polskich! Warszawa to miejsce dla prezydentów! Odpowiedz Link Zgłoś
atlass Re: Protest w Krakowie 15.04.10, 14:25 Żałuj ,ze tak mało w zyciu widzialeś. Odpowiedz Link Zgłoś
tumizwis Pożal się Boże Krakusy... 13.04.10, 21:01 Ludziska opanujcie się, jest żałoba a wy już ujadacie, już dzielicie społeczeństwo, ile wy macie lat, jaką wiedzę historyczną że mówicie co mają robić dorośli i doświadczeni życiem ludzie. Jak zobaczyłem przed chwilą w tvn średnią wieku manifestujących i wypowiadających się dzieciaczków to pierwsze co mi na myśl przyszło smutek do jakiego stopnia jest odmóżdżona Polska młodzież, która tyle wie co im rodzice pod nos podsuną. Ja jestem po czterdziestce a więc nie jestem ani stary ani młody, ale jak się widzi i słucha to co mówią ludzie którzy mają mozliwość przejęcia władzy za 15-20 lat to mi się włos na głowie jeży kto mógłby być w przyszłości moim prezydentem czy moim premierem. Zawsze lubię wracać do Krakowa choćby na jeden dzień ale od dziś będę zupełnie inaczej postrzegał jej niezrozumiale fanatycznych mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
aligator.1 Re: Pożal się Boże Krakusy... 13.04.10, 21:17 Do tumizwis To nie ujadanie tylko słuszny, społeczny protest. Jeżeli żyjemy w wolnym kraju, to każdy (i młody, i stary) może głosić swoje poglądy, nawet jeśli nie są zgodne z poglądami oficjalnymi. Wiedza historyczna nie ma tu wielkiego znaczenia. Chodzi przecież o dyktatorską decyzję, o której naród informuje kardynał a nie przedstawiciel władzy państwowej. Ja też jestem po czterdziestce i z tym protestem się całkowicie zgadzam. I, żeby było jasne, bardzo ubolewam nad stratą wielu wartościowych dla Polski osób. Szkoda, że się nie zastanowiłeś, że może ta "odmóżdżona polska młodzież" po prostu ma rację. A jak chodzi o obywateli Krakowa, to nie obawiaj się, nadal jesteśmy nieszkodliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
tumizwis Re: Pożal się Boże Krakusy... 13.04.10, 21:25 Ale ten protest brzmi jak "Kraków dla Krakowian", dla mnie to brzmi strasznie, wręcz jako lokalny swoisty nacjonalizm. Przykre to ale chyba prawdziwe, nienawiść do wszystkiego co warszawskie przesłania Krakusom zdroworozsądkowe podejście do rzeczywistości, która nas dopadła w sobotni poranek. Odpowiedz Link Zgłoś
kraluch Re: Pożal się Boże Krakusy... 13.04.10, 21:59 Nie ma w tym proteście nawet śladu "nienawiści do wszystkiego co warszawskie", więc nie pisz głupot. Poza tym trochę pokory człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
krakuska.pl Re: Pożal się Boże Krakusy... 13.04.10, 22:12 Co ty za głupoty tu prawisz człowieczku?! Jaka nienawiść w tym przypadku? Co to ma wspólnego z Warszawą? Weź no się ogarnij trochę, bo bredzisz. Poczytaj na innych forach. Warszawiacy też się z nami całkowicie zgadzają. W tym przypadku jesteśmy właśnie wspólnotą. Kraków i Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
afgun Re: Pożal się Boże Krakusy... 13.04.10, 22:48 Córka prezydenta opłakuje śmierc swojego ojca i matki, a wy piszeci,że nie są godni pochowania na Wawelu!!!Czy wy wogóle wiecie ile zrobił Kaczyński dla naszego kraju.Nie macie wstydu ani godności. W takich sytuacjach wstydze się że jestem Polką.Pewnie piszą jacyś sklepikarze i chcą sie pochwalic że wiedzą kto jest pochowany na Wawelu Odpowiedz Link Zgłoś
aztlan Re: Pożal się Boże Krakusy... 13.04.10, 23:02 Sklepikarze? Hmm...a jaką branżę sugerujesz? dewocjonalia może? Odpowiedz Link Zgłoś
shemreolin Re: Pożal się Boże Krakusy... 14.04.10, 21:38 To ja ci odpowiem z innej - warszawskiej - beczki. Mnie wkurza nawet nie to, że Kaczyński ma być pochowany na Wawelu w Krakowie, ale fakt, że Warszawa okazała się być idealna do prezydentury jako kolejny schodek w drabinie do stanowiska Prezydenta Polski, jednak jako miejsce pochówku nagle okazuje się nie być wystarczająco dobra. I powiem ci coś jeszcze. Pracowałam w ratuszu, podczas gdy był on prezydentem Warszawy i zastanawiam się dlaczego właśnie były prezydent stolicy ma być pochowany w Krakowie? Wygląda na to, że nie Kaczyński jest niegodny pochówku na Wawelu, tylko Warszawa jest w mniemaniu rodziny, niegodna by spoczął na jej ziemi jej były prezydent. I to mnie jako warszawiankę wkurza! ie dziwię się krakusom, że nie chcą tego pochówku. To chyba jeden z niewielu momentów, gdy Warszawa i Kraków łączą się we wspólnym proteście. Odpowiedz Link Zgłoś
iga.b co zrobił?. 15.04.10, 15:04 afgun napisała: !Czy wy wogóle wiecie > ile zrobił Kaczyński dla naszego kraju. Coś nadzwyczajnego???????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
adria231 Re: co zrobił?. 15.04.10, 22:26 Jego największa zasługą jest to,że zginął tragicznie.Przed tą tragedią nikomu nie przyszłoby do głowy,że miejscem jego pochówku mógłby kiedyś zostac Wawel. Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick Re: Pożal się Boże Krakusy... 13.04.10, 21:23 tumizwis napisał: > Ludziska opanujcie się, jest żałoba a wy już ujadacie, już dzielicie > społeczeństwo, Nie ujadamy, tylko oponujemy, my nie dzielimy społeczeństwa, społeczeństwo dzieli bardzo głupia decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
atlass Re: Pożal się Boże Krakusy... 15.04.10, 14:21 Tak wiec skieruj protest swój światły do papieża ze skarga na kardynała Dziwisza. Jaka racja taki protest. Odpowiedz Link Zgłoś
kasek Re: Protest w Krakowie 13.04.10, 23:04 Przyjedzie Obama i ujrzy swe imię .............. Odpowiedz Link Zgłoś
hasch Paranoja w Krakowie 14.04.10, 00:08 Skumbria w tomacie, Chcieliśie stolicy No to ją macie Parafrazując poetę. Faktem jest iż decyzja jest "dyskusyjna", ów ma leżeć koło Marszałka, kiedy jedynym co robił to usiłował skłócić nas z całym światem. Warszawa pozdrawia trzeźwo myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
anja30 Prośba 15.04.10, 08:50 Chciałabym bardzo wszystkich prosić żeby Ci, którzy są przeciw zaprzestali tych protestów pod Kurią. Sama jestem przeciw, ale kurcze to nie tak powinno być. Nie tak i nie tam i nie w tym czasie. W końcu każdemu człowiekowi należy się spokój po śmierci i odpowiedni szacunek. Rozumiem protesty w necie, telefony i pisma do kurii, do mediów, ale ... to nie tak powinno wyglądać jak wygląda :( Odpowiedz Link Zgłoś
entrada Re: Prośba 15.04.10, 09:30 Jeżeli ktoś chce zaprotestować to jest do tego specjalna petycja pod adresem: www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5181 Odpowiedz Link Zgłoś
krakuska.pl Re: Prośba 15.04.10, 09:35 Niestety, nie jest to proste. Próbowałam wczoraj i nic z tego nie wyszło. Albo serwer obciążony, albo jakaś blokada. Odpowiedz Link Zgłoś
entrada Re: Prośba 15.04.10, 11:09 Ja też wczoraj próbowałam i udało mi się wpisać, tylko nie mogę potwierdzić, bo nie dostałam nic na maila :( Ale podpis jest! Odpowiedz Link Zgłoś
marl57 Re: Prośba 16.04.10, 01:13 jest też kolejna petycja przeciw temu pochówkowi na Wawelu, jest ona tutaj: www.petycje.pl/petycja/5180/petycja_przeciwko_pochowkowi_prezydenta_kaczynskiego_oraz_pierwszej_damy_w_katedrze_na_wawelu.html Odpowiedz Link Zgłoś
adria231 Re: Prośba 15.04.10, 22:38 Prezydent,który obejmując Urząd meldował prezesowi swojej partii wykonanie zadania nie jest godzien Wawelu. Możemy teraz przypuszczać,jak wyglądać będą kampanie wyborcze PIS.Zaczynac sie będzie mszą na Wawelu,oddawaniem czci ukochanemu prezydentowi.Przeniosą nawet zjazdy na Wawel. My,wyborcy możemy zaprotestować oddając głos na kandydatów spoza PIS.Nic więcej nie możemy zrobić, gdyż decyzja o pochówku nie zostanie cofnięta. Odpowiedz Link Zgłoś
marl57 Re: Prośba 16.04.10, 01:22 zupełnie jakby był na polecenia, czyli na posyłki u swojego brata. Taki stan świadomości reprezentował. Reprezentował PiS i nikogo więcej. W zaparte. I to była jedyna wersja jego partiotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicza_24 Re: Protest w Krakowie 15.04.10, 11:21 A jest jakiś protest o to żeby wszyscy mieli wolne w niedziele???? Czy już nic się nie da zrobić??? Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Protest w Krakowie 15.04.10, 14:31 Gdybym był Krakowianinem zacząłbym od dzisiaj ostentacyjnie wychodzić gdy tylko Kard. D. gdzies się oficjalnie pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
marl57 Re: Protest w Krakowie 16.04.10, 01:18 owe motto znałem w postaci, że Kto wie - nie mówi o tym. Kto mówi - nie wie tego. ------------------------------------------------------------------------------------- moje czyny są szczere, lecz są to tylko czyny aktora .... Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Protest w Krakowie 16.04.10, 02:27 Zależy od tłumaczenia, orginał hinduski. Odpowiedz Link Zgłoś
atlass uszanujcie pamięć 16.04.10, 11:04 Dlaczego admin nie skasuje tego głupiego wątku ludzi , którzy szargają pamięcią prezydenta i usiłują ośmieszyć nasze państwo przed światem? Wielu nadal myli krytykę z prostackim krytykanctwem uprawianym przez pseudointelektualistów. Odpowiedz Link Zgłoś
magmam Jednak nie Dziwisz ? 16.04.10, 12:01 Przynajmniej tak twierdzi kardynał w wywiadzie : wiadomosci.onet.pl/2156176,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
westowatyonly Re: uszanujcie pamięć 18.04.10, 16:45 atlass napisał: > Dlaczego admin nie skasuje tego głupiego wątku ludzi , którzy szargają > pamięcią prezydenta i usiłują ośmieszyć nasze państwo przed światem? > Wielu nadal myli krytykę z prostackim krytykanctwem uprawianym przez > pseudointelektualistów. Hahaha, kocham czytać takie bzdury, pseudo profesorkiem jest IRAsiad, szanuję go jako człowieka ale prezydent z niego kiepski. na Wawel nie zasługuje, i powinni pogonić ich stamtąd, skoro jak rodzina może wyrazić zgodę na pochówek na Wawelu, to ja chce tam rodziców pochować... Ale nie będę mógł bo mlaskacz tam będzie za parę minut leżeć Odpowiedz Link Zgłoś
hasch Do protestujących przeciw.... 18.04.10, 15:11 Dziękuję Wam za ten protest. Szczegulnie za jego spokojny i mertoryczny przebieg, w stosownym czasie i wymiarze. H Asch warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
aztlan Re: Do protestujących przeciw.... 18.04.10, 15:24 Ależ Szanowny Kolego, nie ma za co! Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś