Dodaj do ulubionych

Widok z okna...

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 17:08
Jaki macie widok z okna?? Bo ja do du...y, widze dwa kominy elektrowni Leg i
wrony siedzace na drzewach. Chcialbym zaznac uczucia "Schadenfreude" i
uslyszec, ze ktos tez ma paskudny widok:-))). Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • magazyn1 Re: Widok z okna... 17.02.02, 17:14
      Kiedys(hohoho)te kominy byly bialo-czerwone.A teraz?
      Wrony chyba byly czarne? Nie bylo widac koloratek.A teraz?
      Czy ry(d)zykujom krakajac?
      Pozdrawiam,
    • Gość: Aga Re: Widok z okna... IP: *.bratniak.krakow.pl 17.02.02, 17:21
      No to ja się muszę pochwalić. Ze swojego okna widzę Muzeum Narodowe. A jak
      stanę z boku to nawet Bibliotekę Jagiellońską. Niezwykle pobudzający
      intelektualnie widok :-)))
    • Gość: bies Re: Widok z okna... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 17:44
      ja miałem do niedawna całkiem całkiem
      tzn skałki twardowskiego
      Ale mi dodatkowy blok przed oknem wybudowali
      i teraz mam widok na tyłek sąsiada
      a z drugiej strony na Tesco
    • trybowski Re: Widok z okna... 17.02.02, 18:24
      Kiedyś, zwłaszcza w pochmurne dni, byl bardzo modernistyczny
    • Gość: X-ray Re: Widok z okna... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 18:25
      Aaa... zapomnialem dodac, ze ulice pod moim domem oswietla latarnia. Wlasnie
      swieci ta latarnia (X-ray spojrzal przez okno). Spod tej latarenki buchnieto
      nam cztery kolka. Traumatyczne przezycia...
      • renia-s Re: Widok z okna... 17.02.02, 21:38
        Z okna widzę albo pole buraków/rzodkiewki/marchewki (niepotrzebne skreślić, z
        drugiej strony widzę Kraków- gdzieś tam widać Ikea, kopiec kosciuszki, jak się
        wychylę to nawet wawel i kościół mariacki.a jak już jest dobra pogoda widzę
        babią górę i tatry... nie jest zły ten mój widok:)
        • Gość: Tomaszek Re: Widok z okna... IP: 192.168.2.* 17.02.02, 21:50
          Na pierwszym planie walący się krzywy domek z drewnianym płotem, psią budą i
          piwniczką na węgiel lub ziemniaki, obok taki sam domek tyle, że ze studnią na
          korbę, domek zaś ten, w połowie nie ma dachu. Na drugim planie parę hektarów
          pustego pola, po którym często biegają zające. Trzeci plan to bloki z wielkiej
          płyty ale na pocieszenie między nimi widzę Wawel!!!To tylko 3 km w prostej
          linii od Dzwonu Zygmunta. Chyba inni mają gorzej!
    • Gość: zuzka Re: Widok z okna... IP: *.chello.pl 17.02.02, 22:04
      Widzę niezwykłe rzeczy. Rozwalający się domek-klepisko sąsiada-wariata, a dalej
      skałki twardowskiego, kopiec kościuszki, klasztor zmartwychwstańców, potem
      wawel, nawet prawie dobrze, a przez lornetke to nawet dokladnie, i ratusz, ale
      kosciol mariacki to mi jakies cholerne brzydkie drzewo zaslania, no a z
      drugiego okna widze klasztor kamedulow na bielanach i palace sie swiatlo u
      drugiegio sasiada- psychopaty, ktory stoi w otwartym oknie w krotkim rekawku
      nawet podczas sniezycy, pali paierosy i patrzy sie w nasze. zawsze. i to nie
      jest manekin. straszne, ale juz sie przyzwyczailismy. co do widoku, to ogolnie
      w porzadku. zgadnijcie teraz, gdzie moge mieszkac. podpowiedz- jedna osoba
      pisala juz o tym miejscu.
      • Gość: Tomaszek Re: Widok z okna... IP: 192.168.2.* 17.02.02, 22:19
        Zuzka! Chyba mieszkamy po sąsiedzku! Nie obawiaj się, nie jestem tym facetem
        co stoi w oknie jak manekin. Mieszkasz na Ruczaju, prawda?
        Pozdrawiam!
        • Gość: Yaskier Re: Widok z okna... IP: 213.77.2.* 18.02.02, 09:02
          Czytam z zainteresowaniem - za parę miesięcy sam będę mieszkał na Ruczaju ;)
        • Gość: zuzka Re: Widok z okna... IP: *.chello.pl 18.02.02, 20:15
          Tomaszek, na jakiej ulicy mieszkasz? Czy twój walący się krzywy domek to ten
          sam co mój, tj. z malowniczym rozsypującym się dachem i panem, który ponoć
          strzela do przechodniów, albo wylatuje na nich z siekierą? pozdrawiam.
          • Gość: Tomaszek Re: Widok z okna... IP: 192.168.2.* 18.02.02, 23:53
            Zuzka, czyli trafiłem! Myślę jednak, że mieszkamy na innych ulicach. Na mojej
            stoi tylko jeden nowy blok, więc łatwo byłbym zdekonspirowany! W prostej linii
            do bloków na Ruczaju mam około 600-700m. Uliczka moja ma najładniejszą
            wiosenną nazwę w całym Krakowie! Zgadniesz? Pozdrawiam!
            • Gość: zuzka Re: Widok z okna... IP: *.chello.pl 19.02.02, 09:41
              I tu wychodzi na jaw moja średnia znajomość osiedla. Jak własną kieszeń znam
              drogę do pętli autobusowej, która zajmuje mi cztery minuty,ale tak poza tym...
              Wiem, że jest na Ruczju ulica Pastelowa... Ja w każdym razie mieszkam na
              Grota-Roweckiego. Aha! No i umiem trafić do Tesco!
    • puppetmaster Re: Widok z okna... 20.02.02, 15:46
      Pola rozlegle, jak z Sienkiewicza, na nich czasem zajace i bazanty. A hen,
      daleko - domki z czerwonymi dachami... :)
      • renia-s Re: Widok z okna... 20.02.02, 20:11
        czyli widzę,że Ty pewnie też gdzieś po sąsiedzku:) u mnie- jak już wcześniej
        pisałam- też i pola, i zające...a ostatnio i sarnę widziałam:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka