Gość: ag. IP: *.chello.pl 24.04.10, 18:32 Pyły zabiły już dinozaury. Mogą i nas pokonać :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mimi Pomijam fakt, IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.04.10, 22:28 ze ob. Michał Olszewski nie pisze poprawnie po polsku. Bledow stylistycznych i gramatyczncyh az nadmiar. No coz, tak teraz nie tylko akceptuja, ale rowniez do druku przyjmuja. Przykre i bezsensowne, bo jezyk polski rozni sie struktura i dynamika od angielskiego, karmiacego sie zywotnoscia swa. Co dziennikarz wiedziec powinnien i jak decyduje sie lamac reguly, to ... wg regul. Sciegola, ni? Po namysle oszczedze Michalowi analizy tekstu zdanie po zdaniu, slowo po slowie. Zapewniam, jest sie czego czepiac. Facet z trudnoscia dobiera pomysly, z trudnoscia artykuluje niepoprawne zdania, z trudnoscia zapewne ... (coz, ale chyba mozna zaryzykowac bez obawy sadu ostatecznego) skonczyl studia, a znajomosci zapewnily reszte. Jak tego nie widzi, tym gorzej dla niego i jego nauczycieli. Napisze za to, ze dawno nie widzialem tak ... naiwnego tekstu. Poziom? - ktoras klasa liceum. Niekoniecznie az trzecia. Temat - czlowiek w swiecie wspolczesnym. I panienka Magda wali na klawiaturowy papier tekst na temat wiezowcow zaslaniajacych slonce i nieludzkiego zycia w piekle ulicznych wawozow. Panienka Magda ma lat 16-17 i nie odroznia przyczyn i skutkow. Maciej ma lat (ze zdjecia) 30 i nie ma pomyslu na zycie i zarabianie. 13-14 lat pozniej! Za to ma pomysl na zatrucie jezyka polskiego. Zycie juz zweryfikowalo pomysly Michala na poziom "Pezda minus jeden". Wystarczy wrzucic "pezda" w wyszukiwarke, by znalezc takie kwiatki o jakich kosmos nie snil. Oby Michalowi poszlo nieco lepiej, bo ja zawsze dobrze ludziom zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
ondskan Re: "dawcy czekają na organy" 25.04.10, 13:27 "w radiu krzyczą, że dzieje się tragedia niewyobrażalna, ale bynajmniej nie dlatego, że dawcy czekają na organy, które nie mogą dolecieć z innego kontynentu. Dzieje się tragedia, bo piłkarze Barcelony musieli pojechać do Mediolanu autokarem" Artykuł ogólnie ciekawy, ale żenujące jest to populistyczne zakończenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Ojjjj, IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.04.10, 22:41 zapomnialbym!! Ten nocleg w okolicach wyglada znakomicie... Wicie, rozumicie, bywam w Cannes - czytaj "kan-nes", polskimi literami koniecznie (Autentyk!, Michalku). Bardotka mi sie peta... Narod i tak nie odroznia Cannes od St. Tropez. A to tylko pare km-ow. Wicie, JA bywam. Wracam z kan-nes! Serdecznie gratuluje. Jak hiszpanski? (milosierny facio jestem, o meksykanski lub brazylijski moglbym przeciez zapytac) Polecam wrazliwosc odpowiednia do rozmiarow. To mozna rozumiec, sam pan wisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Ojjjj, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 01:19 a co to za slow "tychczasowy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qwe Re: Wybuchł wulkan i nasz świat legł w gruzach IP: *.chello.pl 25.04.10, 07:06 Rodzice Maksa Caskie (miasteczko Woking w południowej Anglii) wydają 8 tys. funtów, żeby ich syn zdążył z Hiszpanii na egzamin maturalny. ----------------------------------------------------------------------- To się w głowie nie mieści coś takiego opublikować, po co ten nawias okrągły? po jakiemu to jest, bo nie po polskiemu? Najgorszy to banał tekstu. Zresztą, czego spodziewać się po Gazecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: major Wybuchł wulkan i nasz świat legł w gruzach IP: *.chello.pl 25.04.10, 14:26 hehe a propos wioski globalnej w 2003 roku siedzac w Central Parku dziwiłem się dlaczego nie działa fontanna ... ale doszedłem do wniosku że przecież "naszych" też jest tam sporo wiec nie ma sie co dziwić ...ale praktyczniem w tym samym momencie tak około 17 tamtejszego czasu, zadzonil do mnie rodzice z Polski że w NY nie ma prądu ;) za 6 godzin już nie działały telefony komórkowe i nie było już tak wesoło...natomiast ludzie w metrze przeżyli gorsze chwile.... na szczęście to były tylko "ćwiczenia", a i miasta na drugi dzień nie zapomnę nigdy żaden film nie potrafi tego oddać takiej głuchej pustki z wyjącymi tylko syrenami.... Odpowiedz Link Zgłoś