Gość: olka IP: 193.24.32.* 28.04.10, 08:09 Bo w tym miejscu, z dala od osiedli mieszkaniowych, powinna stanac hala widowiskowa, a nie kolejne centrum handlowe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i Bo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 08:12 mieszkam w Krakowie, a do tej pory nie byłam w Bonarce, jak dla mnie niedogodny dojazd z Olszy, bo musiałabym się przesiadać, a do galerii Krakowskiej czy Kazimierz mam blisko i jednym autobusem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.admin.pk.edu.pl 28.04.10, 08:33 A slyszalas o autobusie 184? Zakladam, ze tak, skoro twierdzisz, ze do Galerii Kazimierz masz bezposredni autobus (m.in. 184). Teraz zobacz na stronie MPK jaka jest trasa tej linii i dowiesz sie, ze Krakow nie konczy sie na Rondzie Grzegorzeckim (Kotlarskim). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 08:46 Tylko po co jechać do Bonarki jak cała jej oferta jest w Galerii Krakowskiej? W ogóle to jakiś idiotyzm otwieranie kolejnych molochów powielających to co już jest na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaa Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.scansafe.net 28.04.10, 14:52 zgadzam sie w zupelnosci. powinni po pierwsze postarac sie zaoferowac cos czego jeszcze na krakowskim rynku nie ma, zaloze sie ze otwarcie np river island, top shop,czy innych butikow ktorych w krakowie nie uswiadczysz a ktore sa popularne i dostepne dla klienteli o srednich potfelach, znacznie przyciagneloby zakupoholikow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Bonarke zabija zła lokalizacja IP: *.chello.pl 28.04.10, 20:28 oraz kiepskie skomunikowanie przez mpk bardzo kiepskie a z NH to tragiczne Odpowiedz Link Zgłoś
jablonska83 Re: Bonarke zabija zła lokalizacja 28.04.10, 20:48 I bardzo dobrze Dlaczego całe miasto ma płacić za specjalne linie dla bonarki ?? Jak chcą niech sobie autobus "bonarka" zrobią jak zakopianka lub czyżynY jA CZĘŚTO KORZYSTAM ZE 144 LUB 173 I NIE WYOBRAŻAM OBIE traciły czas na objazd bonarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument Nie będę płakał po Bonarce :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 20:37 Bardzo się ucieszę, jak toto zdechnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzej Re: Bonarka robi błąd za błędem IP: 151.193.120.* 28.04.10, 09:13 Mieli równocześnie budować biurowce (nic z tego nie wyszło), mieli budować osiedla mieszkaniowe. Powinni wybudować basen i centrum rekreacji, coś na kształt Parku Wodnego, na południu bardzo brakuje tego typu obiektu. Cokolwiek co byłoby wyjątkowe i przyciągało ludzi. Bo na dzisiaj mój wybór to Gal. Kazimierz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Silesia Feel nie pomógł, to błędu nie powtórzą IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 09:45 > Mieli równocześnie budować biurowce (nic z tego nie wyszło), mieli budować > osiedla mieszkaniowe. W Katowicach ledwo zbudowali "ekskluzywne" Dębowe Sedesy. Tfu, Tarasy. Feel reklamował, konkursy były, a "luksusowe apartamenta z widokiem na parking TESCO" puste stoją. Drugi raz mieli ten sam błąd powtarzać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Bonarka robi błąd za błędem IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 23:25 > Powinni wybudować basen i centrum rekreacji, coś na kształt Parku Wodnego, na > południu bardzo brakuje tego typu obiektu. Jest bardzo fajny basen w Wieliczce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annika Re: Bonarka robi błąd za błędem IP: *.ghnet.pl 28.04.10, 23:54 Bonarek lubie, brak lumow,czysto, duzy wybor, ale tez uwazam ze centrum takie jak park wodny byloby o wiele lepszym rozwiązaniem! Przeprowadzilam sie na Podgórze z Olszy i pod tym wzgledem w tym rejonie jest beznadziejnie!! Zadnego basenu poza tym na krancu Ruczaju, kluby fitness male i nieciekawe:(. Fakty sa takie ,ze rynek nie jest gąbką chlonną bez ograniczen, i chyba po prostu za duzo tych galerii juz jest.Po otworzeniu Galerii Krakowskiej inne zaliczyły duzy odplyw klientow, tak wiec naprawdę trudno mi pojac,czego właściciele Bonarki sie spodziewali?W koncy nadal gros uczelni miesci sie w obrębie centrum, studenci raczej do Bonarki nie jezdza, a na turystow to juz w ogole nie mozna tu liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANtek Re: Bonarka robi błąd za błędem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.10, 00:17 Jest niedawno wyremontowany basen przy ul. Kalwaryjskiej w Koronie, jest nowy piękny basen na Kurdwanowie przy ul. Wysłouchów - nie jest tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 15:16 a ja jestem wygodna i wole do krakowskiej lub kazimierz, zwlaszcza ze oferta tam jest taka sama pozdrawiam pracownicę Bonarki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Ogłaszam konkurs na przetłumaczenie słów : IP: *.chello.pl 28.04.10, 08:14 Ogłaszam konkurs na przetłumaczenie słów : "City Center" i jak się to odnosi do centrum handlowego "Bonarka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm To faktycznie śmieszne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 11:15 Już samo "City" nie jest adekwatne do niczego poza naprawdę ścisłym centrum Warszawy :-), a "City Center" to pasuje najbliżej do ścisłego centrum Berlina... Ni jak się to ma do słabo zamieszkałego obszaru jakim bez wątpienia jest "dzielnica" Bonarka. No ale wiadomo marketingoidzi muszą jakoś przyciągać lotnymi hasłami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mts Re: Ogłaszam konkurs na przetłumaczenie słów : IP: *.net.autocom.pl 28.04.10, 20:30 To bardzo proste City = Centrum, bo przecież City jest zawsze w centrum. Center= Handlowa, no bo wszystko kręci się wokół handlu, czyli handel musi być gdzieś w centrum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Silesia Silesia City Center IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 08:22 Pierwsze było Silesia City Center w Katowicach. I Silesia, w odróżnieniu od Bonarki, radzi sobie lepiej niż znakomicie. Dlaczego Bonarka tak cienko przędzie? Może dlatego, że Silesia jest olbrzymie i parterowe. Tesco jest w Silesii, podobnie jak Saturn, tylko dodatkiem do uliczek ze sklepami, knajpkami itp. W Krakowie zrobili Bonarkę dwupoziomową. Główną część "optycznie" zajmuje Auchan. Resztę upchnięto na pięterku i z tyłu hipermarketu. Knajpki zebrano razem. Nie ma klimatu. Poza tym, na Śląsku Auchanów jest dużo i jest to najbardziej "śmieciowy" hipermarket, prawie jak taka większa Biedronka. Z najtańszą i najgorszą chińszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
agnewa Re: Silesia City Center 28.04.10, 09:04 no prosze, to proponuje zakupy na sląsku. Bonarka ma klimat - zobacz, jakie tam ladne szerokie pasaże, ile światła. ładnie jest. i ostatnio - 3/4 osób, ktore widzialam jakos w poludnie, to kobietki z wozkami - przynajmniej o nikogo sie nie obijaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reklama Re: Silesia City Center IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 09:19 > no prosze, to proponuje zakupy na sląsku. Bonarka ma klimat - > zobacz, jakie tam ladne szerokie pasaże, ile światła. ładnie jest. i > ostatnio - 3/4 osób, ktore widzialam jakos w poludnie, to kobietki z > wozkami - przynajmniej o nikogo sie nie obijaja Doskonała antyreklama! :-)))) Pusto i szeroko. :-)))) Idź do Bonarki. Tam tak pusto, że nawet kobietki z wózkami mogą jeździć jak po pustym placu. Mnie by się co prawda na piętro z wózkiem po ruchomym stromym chodniku pchać nie chciało.... Ale tam to już zupełnie pusto być musi. :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: Silesia City Center IP: 62.29.174.* 28.04.10, 09:52 Co ty gadasz? Auchan w Mikołowie to NAJLEPSZY hipermarket na Śląsku. Najczyściej, największy wybór (również towarów z "wyższej półki"), najlepsza obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Silesia City Center 28.04.10, 12:33 Silesia radzi sobie znakomicie z innego powodu. Leży prawie w centrum Katowic, niemal dokładnie w centrum aglomeracji, tuż obok DTŚ i z niezłym dojazdem z innych ważnych dróg. Zaraz obok przebiega bardzo obłożona linia tramwajowa i szereg linii autobusowych. Lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja. To warunkuje sukces Silesii. Bonarka, z tego co czytam, leży na jakimś zatyłczu - zważywszy, że wszystkie te plazy i sitisęntra oferują to samo to nie dziwi, że jest mało popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokalizacja Bonarka ma dobrą lokalizację IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 18:59 > Bonarka, z tego co czytam, leży na jakimś zatyłczu - zważywszy, że > wszystkie te plazy i sitisęntra oferują to samo to nie dziwi, że > jest mało popularna. Bonarka leży po stronie Zakopianki. To znakomita lokalizacja dla połowy Krakowa która leży po drugiej stronie Wisły co Galeria Krakowska. Nawet tego atutu nie potrafią wykorzystać, bo dużo mniejszy CH Zakopianka z takim samym dojazdem radzi sobie znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokalizacja Re: Bonarka ma dobrą lokalizację IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 19:05 W linii prostej z Bonarki będzie 4, góra 5 kilometrów do Wawelu. To naprawdę żadne zadupie i peryferia. Google Maps pokazuje, że samochodem spod Wawelu, jeśliby przyjąć, że Wawel to dobre miejsce do Bonarki jest 4,9 km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostyk Re: Bonarka ma dobrą lokalizację IP: *.chi01.dsl-w.verizon.net 29.04.10, 10:40 Taka odleglosc to jakies 50 min na piechote od rynku. Dziekuje, mam 10 minut na piechote do Krakowskiej, a do Kazimierz z 25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasir Re: Bonarka ma dobrą lokalizację IP: 78.133.244.* 21.09.10, 11:06 chyba nie bywasz w CH Zakopianka. Ja mieszkam w okolicy od 8 lat i wyraźnie widać pogarszający się ruch. Przez pierwsze 5 lat było super, teraz regularnie padają sklepy. Ja uważam, że olbrzymia wina w tym Carrefoura - którego poziom cen jest już bardzo wysoki. Kupując np. rzeczy dla dzieci (kosmetyki, jedzenie) idę do Rossmana (od razu obok) i kupuję kilka/kilkanaście procent taniej (czasem nawet 20-30 %). W tygodniu nawet w godzinach 17-19 pasaż sklepowy świeci pustkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damiano Nazwa ronda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 08:24 "Jest bardzo źle - mówi Jacek Wąsik, właściciel restauracji McDonald's w Bonarce i przy rondzie Matecznym..." To jest rondo Antoniego Matecznego, czyli "przy rondzie Matecznego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Nazwa ronda IP: *.chello.pl 28.04.10, 08:48 Wyczytałeś w przewodniku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Nazwa ronda IP: *.chello.pl 28.04.10, 08:58 Przynajmniej przeczytał przewodnik, a nie tylko gazetkę reklamową. Przy okazji ty się czegoś dowiedziałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteczne Re: Nazwa ronda IP: 81.219.66.* 28.04.10, 15:08 od dawien dawna się mówi "matecznym", przy matecznym, za metecznym, od matecznego,do matecznego,albo i nawet mateczne. tak sie ostało i tak sie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: Nazwa ronda IP: 67.159.45.* 28.04.10, 15:13 Gość portalu: meteczne napisał(a): > od dawien dawna się mówi "matecznym", przy matecznym, za metecznym, > od matecznego,do matecznego,albo i nawet mateczne. > tak sie ostało i tak sie mówi. tylko wieśniaki tak mówią, przynajmniej łatwo można poznać kto jest z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Nazwa ronda IP: *.chello.pl 28.04.10, 16:13 Bo oni myślą że to od mataczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Nazwa ronda IP: *.chello.pl 29.04.10, 09:35 Po twojej jakże głębokiej wypowiedzi wnioskować można, że nie tylko wioskowym ludkom słoma z trepów wystaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czasami krakus Re: Nazwa ronda IP: *.chi01.dsl-w.verizon.net 29.04.10, 10:42 Wiesniaki? Raczej ludzi mieszkajacy w Krakowie od dawna, w odroznieniu od przyjezdnych studentow polonistyki pochodzacych z malych miasteczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikolaj Re: Nazwa ronda IP: *.tktelekom.pl 01.05.10, 01:35 Forma "na matecznym" jest potoczna..co prawda używana przez część mieszkańców (głównie gorzej wykształconych), ale wciąż potoczna i niepoprawna, nie do przyjęcia w języku pisanym.Basta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damiano Re: Nazwa ronda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 09:28 Wiem to od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Nazwa ronda IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 11:49 od kiedy to "makdonaldsy" mają czelność nazywania się restauracjami? To jest fastfood czyli co najwyżej bar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: 77.236.0.* 28.04.10, 08:35 Byłem tam raz, niedługo po otwarciu - w środku praktycznie brak jakiejkolwiek informacji, mapek, piktogramów itp. Po wyjściu z kina krążyliśmy dobre kilkanaście minut, żeby wrócić do galerii, a i tak ostatecznie znaleźliśmy się... na zewnątrz - liczba oznaczeń w korytarzach wynosiła wtedy dokładnie zero. Całkowity brak ławek, gdzie można by usiąść i odpocząć. A cały "kącik" gastronomiczy pomyślany w taki sposób, że ludzie stojący w kolejkach blokują całe przejście, a potem nie mają nawet gdzie usiąść ze względu na mała liczbę stolików. Na parkingu podziemnym o mało co nie rozwaliłem samochodu, bo ktoś tak mądrze zaprojektował potężne podpory że nie sposób dostrzec samochodów nadjeżdżających z prostopadłych uliczek. To było kilka tygodni po otwarciu, może coś się zmieniło od tego czasu. Ale szczerze w to wątpię. Ja już tam nie wrócę. Żadne palmy i kampania reklamowa nie są w stanie mnie do tego skłonić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ReklamaBonarki Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 09:23 > A cały "kącik" > gastronomiczy pomyślany w taki sposób, że ludzie stojący w kolejkach blokują > całe przejście, a potem nie mają nawet gdzie usiąść ze względu na mała liczbę > stolików. Na parkingu podziemnym o mało co nie rozwaliłem samochodu, bo ktoś ta > k > mądrze zaprojektował potężne podpory że nie sposób dostrzec samochodów > nadjeżdżających z prostopadłych uliczek. > > To było kilka tygodni po otwarciu, może coś się zmieniło od tego czasu. Ale > szczerze w to wątpię. Ja już tam nie wrócę. Żadne palmy i kampania reklamowa ni > e > są w stanie mnie do tego skłonić. Zapewne zlikwidowali filary na parkingu i dobudowali pasaż dla knajpek. Z knajpkami to poroniony, by je zebrać w jednym miejscu. Choć mają już pierwszy sukces. Na początku nie było w Auchan zasięgu telefonów komórkowych. Już jest! :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nora Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 14:52 Masz rację. Dla "ułatwienia" wjazd na wyższe poziomy parkingu oznakowany jesta napisem WYJAZD, więc chcąc nie chcąc odbyłam wycieczkę wysokogórską krętą ścieżką. Też nie lubię tej galerii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiol Handlowcy wieszczą klapę finansową IP: *.85-226-89.dsl.completel.net 28.04.10, 08:35 A moze po prostu juz za duzo jest tego typu centrow handlowych w Krakowie i bezposrednich okolicach? Moze Bonarka jest po porostu za ogromna, a inwestorzy mieli wielkie wizje i apetyty nieprzekladalne na rzeczywistosc?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikki Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 08:48 Też tak myślę. Dodatkowo zdenerwowało mnie stwierdzenie : "Stowarzyszenie Najemców Bonarka City Center wytyka też zarządowi, że nie postarał się o przesunięcie przystanków komunikacji miejskiej i zmiany w rozkładach jazdy autobusów poruszających się obok centrum." Oczywiscie powinno się wprowadzić obowiązek odwiedzenia centrum handlowego, ze szczególnym uwzględnieniem wycieczek szkolnych. Również bezczelne nie zmieniono przystanków i rozkładu jazdy - no oburzające wg. sklepikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiol Handlowcy wąchają klapę IP: *.85-226-89.dsl.completel.net 28.04.10, 09:42 No pewnie - wszyscy do centrum handlowego! I jeszcze platny wstep zrobmy. Rozwalaja mnie ludziki, ktorzy bardzo chwala sobie "niewidzialna reke rynku" poki im sie dobrze powodzi, a jak zaczyna byc niewesolo - patrza tylko, jak by tu jakies pieniadze od kogos wyciagnac w ramach wspomozenia dzialalnosci. Co do dojazdu - przeciez dojechac mozna komunikacja miejska. A skoro komus nie pasuje, bo twierdzi, ze nie da sie - bardzo prosze, przeciez mozna zrobic darmobusy, znane juz skadinad. I dowozic klientow na sam parking centrum handlowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Handlowcy wąchają klapę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 12:08 proste, w tym hipermarkecie nie ma niczego, co w Krakowie już nie jest dostępne w innych sklepach. nie ma się po co fatygować. niech sprowadzą marki, których brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazer Re: Handlowcy wąchają klapę IP: 217.147.104.* 28.04.10, 12:22 Bonarka to antyprzykład jak nie należy robić obsługi miejsca handlowego komunikacją. Dobre przykłady to np. Shepherds Bush czy Stratford w Londynie czy choćby Krakowska/Dworcowa tu na miejscu. Mały Solway jest elegancko dostępny tramwajem, a Bonara? Przecież tam nawet wiaty na 164 w kierunku centrum miasta nie ma. Równie dobrze mogli to wybudować pod Myślenicami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Bonarka w stanie agonalnym IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 08:36 "Treści wskazane przez Stowarzyszenie (...) rodzą podejrzenia podjęcia działań noszących znamiona nieuczciwej konkurencji, polegających m.in. na ujawnieniu tajemnic przedsiębiorstwa (...)". I zapowiedział podjęcie "kroków prawnych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisco Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: 77.236.0.* 28.04.10, 08:37 Nie przesadzajmy, centrum jest ciekawe i nie bardzo rozumiem z dala od jakich osiedli - Kurdwanów 5 min., Wola Duchacka 3 min, Łagiewniki 5 min, Prokocim, 9 min itd Nie ma kłopotów z parkowaniem, z tego co podają to 3200 miejsc robi wrażenie, dobre sklepy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quest Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: 212.160.172.* 28.04.10, 08:45 Czym Bonarka różni się od innych centrów handlowych ? Niczym ! jest wszystko to , co ma konkurencja. Powinno w Bonarce znaleść się coś co da im przewagę , coś czego nie ma konkurencja ! Choćby kręgielnia ! Sklep AGD RTV powienien być o wiele większy ! Ludzie uwielbiają ogromne Elektromegamarkety - w Bonarce jest relatywnie mały ! Ktoś dał ciała już na etapie planowania rozmieszczenia powierzchni :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszoow Jednak to obrzeża Krk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 08:45 Dojazd z centrum i północnej części miasta to problem, a gdy do tego doszedł remont na Nowohuckiej część ludzi w ogóle omija tamte rejony. Poza tym - nie byłem i prędko tam nie będę - już Galeria Krakowska mnie zniechęca rozmiarem - wpadam kupić coś konkretnego a muszę zrobić kilka km po piętrach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BonarkaParking 3000 pustych miejsc parkowania robi wrażenie IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 09:50 > Nie przesadzajmy, centrum jest ciekawe i nie bardzo rozumiem z dala > od jakich osiedli - Kurdwanów 5 min., Wola Duchacka 3 min, > Łagiewniki 5 min, Prokocim, 9 min itd Nie ma kłopotów z parkowaniem, > z tego co podają to 3200 miejsc robi wrażenie 3000 pustych prawie miejsc do parkowania robi wrażenie. Piorunujące, zwłaszcza na handlowcach. Bonarka to jedyny hipermarket gdzie nawet w weekend mogę zaparkować tuż obok wejścia bo zawsze są wlne miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Zadupie IP: *.chello.pl 28.04.10, 08:40 Kto i po co ma jeździć na to zadupie? Skąd to zdziwienie że Plaza ma lepsze wyniki, przecież ma zdecydowanie lepszą lokalizację i połączenia komunikacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i Bo... IP: 78.133.245.* 28.04.10, 08:49 RONDZIE MATECZNEGO!!!!!!!!!! - naucz się redaktorzyno pisać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierzyniecki oj , czytelniczyno.... IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 28.04.10, 12:50 ....nie pyskuj tak. W Krakowie od dawna funkcjonuje forma 'Na Rondzie Matecznym'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: oj , czytelniczyno.... IP: 67.159.45.* 28.04.10, 15:28 Gość portalu: zwierzyniecki napisał(a): > ....nie pyskuj tak. W Krakowie od dawna funkcjonuje forma 'Na Rondzie > Matecznym'. taka forma jest chyba w podkrakowskich wioskach, wśród dzieci sojuszu chłopsko-robotniczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: oj , czytelniczyno.... IP: *.chello.pl 29.04.10, 09:39 Boli Cię coś, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czasami krakus Re: oj , czytelniczyno.... IP: *.chi01.dsl-w.verizon.net 29.04.10, 10:52 Mieszkam w Krakowe od dziecka, ta "wiejska" forma jest uzywana od dawna i to przez rodowitych mieszkancow. W podstawowce juz slyszalem, ze tak ludzi mowia. Czyzby wszyscy byli wiesniakami? Zreszta wole wiecniakow podkrakowskich, to w koncu ludnosc lokalna, od przyjezdnych z innych czesci Polski co pouczaja nas jak poprawnie po polsku mowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaro Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i Bo... IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 28.04.10, 08:49 Mieszkam niedaleko ale jakoś nie chciało mi się nawet tam zajrzec :) sam nie wiem czemu. Może po prostu już wystarczy mi galeria krakowska i kazimierz w zupełności. Czasem nawet do plazy zajrzę ale do Bonarki mam jakoś nie po drodze. Jak jest gorzej niż w Plazie to jest naprawdę źle :D To rzeczywiście było dobre miejsce na salę widowiskową bo jest dobrze skomunikowane i sporo miejsca na parking. Szkoda bo sklepów jest już nadmiar a pieniędzy człowiek ma mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal bylem raz i juz nie pojade.kiszka jest i tyle. IP: 79.97.168.* 28.04.10, 08:56 zreszta po cholere te same sklepy na jeszcze wiekszym odludziu?obsluga nachlna byle by cos kupic. a po trzecie zagranica jest taniej....i jak sie czujecie hucparzyki krakowskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halinka Re: bylem raz i juz nie pojade.kiszka jest i tyle IP: *.ghnet.pl 29.04.10, 00:11 co za oszoly piszą ,ze bonarka to zadupie?? Chyba z jakiegos kranca Huty sie urwaliscie albo z innego osiedla pelnego apartamentowcow typu kliny.4(!)przystanki autobusowe do ronda grunwaldzkiego, 3 na Kazimierz,rzeczywiście "zadupe" ,że hej.Do szkoły wróćcie, geografii sie lepiej pouczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czasami krakus Re: bylem raz i juz nie pojade.kiszka jest i tyle IP: *.chi01.dsl-w.verizon.net 29.04.10, 10:48 Pewnie, ze zadupie. Kazde miejsce dalej niz max 40 minut na piechote z rynku to zadupie. W dodatku tam malo autobusow jezdzi, do paraku wodnego jest ich calkiem sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_wieliczka Bylem raz i wiecej nie pojade ... IP: *.zetosa.krakow.pl 28.04.10, 09:05 Bonarka to kompletnie bezsensowny moloch .Mnie sie tonie podoba .Absolutnie nie ma tam konkurencyjnych cen .Szkoda czasu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i Bo... IP: *.scansafe.net 28.04.10, 09:05 Będzie kolejny szkieletor. Można by przyciągać turystów hasłem : Miasto szkieletorów :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.ibd.gtsenergis.pl 28.04.10, 09:13 Porównanie do Galerii Krakowskiej nie ma sensu. To jest poczekalnia przydworcowa. Odpowiedz Link Zgłoś
agnewa Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i Bo... 28.04.10, 09:10 no nie wiem, jakies podejrzane z tym stowarzyszeniem. To w Plazie, gdzie juz full zamknietych sklepow tego nie ma, a jest w Bonarce? W niedzxiele nie bylo nawet gdzie zaparkowac. No i mnostwo fajnych sdklepow, ktorych nie ma Krakowska. A zreszta - do krakowskiejj to ja sie boje chodzic, po tym, jak wyborcza napisala, ze tam odpoadają płyty z fronku i architekci nie zgadzaja sie na jakies poprawki, ktore chce galeria. I - takie galeroie powinny byc na obrzezach, a nie w centrum miasta. A co do artykulu - to Mariusz czy dariusz jest dyrektorem? Nie ma autobusow? - sa, jadą pod samą bonarke. I rejklamy mnostwo w calym Krakowie, juz nie moge patrzec. Ech, panie redaktorze - zamiast pisac na kolanie i na lapu - capu - moze troche więcej staranności, zamiast sensacji. Pozdrawiam porannie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ART Ch..J WAM W D..E!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 09:22 To że zbankrutujecie, to normalne, ale ładując swoje dupy tam nie interesowało was że w promieniu paru kilometrów wykonczycie wszystko,a już przykład d..a co ma mc super prosperującego i tam włazi??? koncze likwidować sklep w podgórzu, jak go zakładałem 4 lata temu nikt nie raczył mnie poinformować że będzie jakaś galeria 1 kilometr ode mnie!! jestem 100 tysiaków w dupe!!moge tylko współczuć [choć niby czemu?] doradzcie auchanowi żeby znowu rozdawał towar za darmo, to przez chwile będziecie mieli ruch oglądaczy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parking Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 09:26 > no nie wiem, jakies podejrzane z tym stowarzyszeniem. To w Plazie, > gdzie juz full zamknietych sklepow tego nie ma, a jest w Bonarce? W > niedzxiele nie bylo nawet gdzie zaparkowac. Byłem w niedzielę i co, jak co, ale wolny parking to tam jest zawsze. I w Auchan pustki przy kasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo do agnewy IP: *.128.12.82.static.crowley.pl 29.04.10, 10:18 Agnewa, jakie stanowisko pełnisz w BCC czy też firmie PR ją obsługującej? Czujna jesteś, brawo. Jednak arogancji Mariusza/Dariusza nie da się zamieść pod dywan. Pozdro. Olo. Odpowiedz Link Zgłoś
pfg Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i 28.04.10, 09:25 Dojazd do Bonarki zawsze był kiepski, a teraz, na skutek przebudowy Nowohuckiej i korków tam i w całej okolicy, stał się koszmarny. Poza tym leżąca nieco na uboczu Bonarka nie może się stać "naturalnym" miejscem spotkań, jak Galeria Centrum czy Galeria Kazimierz. A poza tym, może w Krakowie mamy już za dużo galerii handlowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Klimek Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: 193.111.41.* 28.04.10, 09:37 Jestem świeżo po wizycie w lizbońskim Parku Narodów (Parque das Nações) - to takie nowoczesne centrum handlowo-biznesowe, zbudowane na tzw. zadupiu, dość daleko od historycznego centrum miasta. Jednym z elementów tego centrum jest taka galeria handlowa, jednak mniejsza niż nasza Bonarka. Podstawowa różnicą jednak jest to, że obok tej galerii zrobiono sporą przestrzeń otwartą, z alejkami, fontannami, ławkami. Do tego dojazd z centrum jest bardzo wygodny, gdyż prowadzi tam linia metra. Odniosłem wrażenie, że jest to bardzo przyjemne miejsce zarówno na zakupy, jak i na spędzenie wolnego czasu z przyjaciółmi lub rodziną. I nikomu nie przeszkadza, że kiedyś było to zadupie. Wielka szkoda, że nie mamy czegoś takiego w Krakowie. Chciwy inwestor wolał zbudować molocha, zakładając że ludzie będą mdleć na widok kolejnych sklepów, i że wystarczy im do do szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st_cyco Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.chello.pl 28.04.10, 09:48 Racja, te same refleksje mam po niedawnej wizycie w Monachium. Galerie małe kompaktowe, przyjazne i dobrze funkcjonalnie wkomponowane. BCC to moloch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanos Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.aster.net.pl 28.04.10, 11:07 > Dojazd do Bonarki zawsze był kiepski, a teraz, na skutek przebudowy > Nowohuckiej i korków tam i w całej okolicy, stał się koszmarny. Poza > tym leżąca nieco na uboczu Bonarka nie może się stać "naturalnym" > miejscem spotkań, jak Galeria Centrum czy Galeria Kazimierz. I tu jest pies pogrzebany, do Bonarki jest daleko, a dojazd wcale nie jest intuicyjny. Wycieczka do Banrki (do kilku ciekawych sklepów) to dla mnie wyprawa przynajmniej na pół dnia, a inne galerie są po prostu po drodze. > A poza > tym, może w Krakowie mamy już za dużo galerii handlowych? To raczej nie, gdyby tak było to wszystkie galerie odczuwałyby spadek przychodów po otwarciu nowej. Bonarka jest wybitnie poza głównym obiegiem klientów i turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Hytry x2 traci, a wielka galeria to nie gwarancja IP: *.tktelekom.pl 28.04.10, 09:27 jak sie podpisuje umowe najmu rok przed tym jak sie zobaczy co bedzie tak nie sety bywa. za 100m kw jesli ktos potrafi zapłacic 30tys złnetto miesiecznie, to naprawde chyba liczy na żyłe złota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spe ceny sztucznie napompowane IP: *.tktelekom.pl 28.04.10, 09:28 wielokrotnie zawodowo uczestniczylem w rozmowach z firmami komercjalizujacymi galerie, i wiem ze czesto ceny proponowane sa chore, i bardzo czesto nie poparte zadnymi obliczeniami handlowiec sprzeda - dostanie papier, a głupi inwestor potem ma kontrakt na 40stron, z ktorego nie moze sie wycofac bedziecie płacić do konca - zaden sąd Wam dobrze podpisanej umowy nie rozwiąże - to byloby łamanie prawa - koniec Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i 28.04.10, 09:29 i co tu się dziwić. w Krakowie jest przesyt tego typu centrów handlowych z tymi samymi sklepami. Krakowska, Kazimierz, Plaza, Zakopianka, Solvay, M1... hala widowiskowa byłaby faktycznie lepszym pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMA Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i Bo... IP: *.tpnet.pl 28.04.10, 09:47 Mieszkam na pradniku białym, więc mam tam fatalny dojazd. O ile kiedyś by mi się opłacało tam pojechać (jak Auchan rozdawał towar za pół ceny) to teraz - po co mam się tam fatygować. Nic mnie tam nie zaskoczy, nie ma żadnej marki, która by mnie interesowała i nie była dostępna w Galerii Krakowskiej czy Kazimierz. Nikt nie pomyślał o sprowadzeniu nowych marek, których nie ma jeszcze w Krakowie i w Polsce. Naiwnie myśleli, że ludzie będą się podniecać kiczowatą palmiarnią i magią największego centrum handlowego w czymśtam (Polsce/Europie/kosmosie* - niepotrzebne skreślić). Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i 28.04.10, 12:56 Dokładnie. Nawet z południowej części miasta, skąd teoretycznie jest bezpośrednie połączenie, wcale nie chce się tam jechać. O wiele lepiej jest wpaść do krakowskiej przy okazji przebywania w prawdziwym centrum miasta. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annika Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.ghnet.pl 29.04.10, 00:17 Nie unos sie tak:)I dla informacji; w Krakowie jest tez sporo innych osiedli poza pradnikiem...To ze Tobie nie pasuje lokalizacja nie znaczy ze innym tez nie. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silka Słaby ten artykulik IP: 77.236.0.* 28.04.10, 09:52 Dziwię się ze Gazeta leci na takie sensacje. Publikujecie podrzucone informacje. Takie podejscie szkodzi wizerunkowi Gazety a przynajmniej Bonarka zyska jeszcze więcej zainteresowania. A dyrektor to chyba Dariusz a nie Mariusz. Więcej staranności i rzetelności. W Krakowskiej na pewno więcej bezdomnych i przemykających podróżnych podnoszących frekwencję. Ale co tam...Jak dla mnie Bonarka jeszcze sie rozkręca..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIAR Znakomity artykuł IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 10:08 Znakomity artykuł. Tylko ty nie masz pomysłu jak poprawić wizerunek firmy w sieci. :-))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edir23 Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i Bo... IP: *.ericpol.com 28.04.10, 10:07 byłam wczoraj na zakupach 3 godziny, zaparkowałam przy wejściu, a więc parking średnio obciążony, sklepy prawie puste- fajnie się kupuje w pustym sklepie, jest dużo sklepów obuwniczym i prawie w jednym ciągu to jest fajne jak się poszukuje konkretnego obuwia, prawie puste korytarze - fajnie, nikt się nie obija i nie jest ciasno, sama przyjemność robić zakupy kiedy jesteś jedynym klientem , aczkolwiek poza niektórymi sklepami nikt nie pytał się mnie czy pomóc a ja chciałam żeby mi ktoś pomógł poszukać tego konkretnego co szukam... dużo klientów był Auchan, dużo jeździ tam po tanie sadzonki a mimo że obroty spadły - nie zauważyłam aby były jakieś obniżki.... uważam że lepsza by była tam hala widowiskowa lub basen z aqua parkiem którego brakuje na południu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PustySklep fajnie się kupuje w pustym sklepie IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 10:13 > byłam wczoraj na zakupach 3 godziny, zaparkowałam przy wejściu, a więc parking > średnio obciążony, sklepy prawie puste- fajnie się kupuje w pustym sklepie, Fajnie, ale handlowców z pustego sklepu szlag trafia. :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Louis Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i Bo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 10:11 A może Bonarka jest za duża? Od samochodu do sklepu są kilometry, trzeba mieć zdrowe nogi i dużo czasu. Potem szukaj na ogromnym parkingu swojego samochodu. Wmówiono nam, że większe jest lepsze, ale to nie jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reklama Handlowcy wieszczą klapę finansową Bonarki IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 10:12 Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i Bonarki Taki jest tytuł lokalnej krakowskiej Wyborczej. Ogólnopolski to "jedno z centr handlowych". )))))))))))))))) Autocenzura, bo może Bonarka wyłoży kilkadziesiąt mionów na kampanię reklamową w krakowskiej wyborczej i wtedy pojawią się inne artykuły. Odpowiedz Link Zgłoś