Dodaj do ulubionych

Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i Bo...

IP: 193.24.32.* 28.04.10, 08:09
Bo w tym miejscu, z dala od osiedli mieszkaniowych, powinna stanac
hala widowiskowa, a nie kolejne centrum handlowe
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i Bo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 08:12
      mieszkam w Krakowie, a do tej pory nie byłam w Bonarce, jak dla mnie
      niedogodny dojazd z Olszy, bo musiałabym się przesiadać, a do galerii
      Krakowskiej czy Kazimierz mam blisko i jednym autobusem
      • Gość: P Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.admin.pk.edu.pl 28.04.10, 08:33
        A slyszalas o autobusie 184? Zakladam, ze tak, skoro twierdzisz, ze do Galerii
        Kazimierz masz bezposredni autobus (m.in. 184). Teraz zobacz na stronie MPK jaka
        jest trasa tej linii i dowiesz sie, ze Krakow nie konczy sie na Rondzie
        Grzegorzeckim (Kotlarskim).
        • Gość: abc Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 08:46
          Tylko po co jechać do Bonarki jak cała jej oferta jest w Galerii Krakowskiej? W
          ogóle to jakiś idiotyzm otwieranie kolejnych molochów powielających to co już
          jest na rynku.
          • Gość: aaaaaaaa Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.scansafe.net 28.04.10, 14:52
            zgadzam sie w zupelnosci.
            powinni po pierwsze postarac sie zaoferowac cos czego jeszcze na
            krakowskim rynku nie ma,
            zaloze sie ze otwarcie np river island, top shop,czy innych butikow
            ktorych w krakowie nie uswiadczysz a ktore sa popularne i dostepne
            dla klienteli o srednich potfelach, znacznie przyciagneloby
            zakupoholikow:)
            • Gość: lolek Bonarke zabija zła lokalizacja IP: *.chello.pl 28.04.10, 20:28
              oraz kiepskie skomunikowanie przez mpk

bardzo kiepskie
              a z NH to tragiczne
              • jablonska83 Re: Bonarke zabija zła lokalizacja 28.04.10, 20:48
                I bardzo dobrze Dlaczego całe miasto ma płacić za specjalne linie dla bonarki
                ?? Jak chcą niech sobie autobus "bonarka" zrobią jak zakopianka lub czyżynY
                jA CZĘŚTO KORZYSTAM ZE 144 LUB 173 I NIE WYOBRAŻAM OBIE traciły czas na objazd
                bonarki
                • Gość: konsument Nie będę płakał po Bonarce :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 20:37
                  Bardzo się ucieszę, jak toto zdechnie.
        • Gość: ramzej Re: Bonarka robi błąd za błędem IP: 151.193.120.* 28.04.10, 09:13
          Mieli równocześnie budować biurowce (nic z tego nie wyszło), mieli budować
          osiedla mieszkaniowe.
          Powinni wybudować basen i centrum rekreacji, coś na kształt Parku Wodnego, na
          południu bardzo brakuje tego typu obiektu. Cokolwiek co byłoby wyjątkowe i
          przyciągało ludzi.

Bo na dzisiaj mój wybór to Gal. Kazimierz.
          • Gość: Silesia Feel nie pomógł, to błędu nie powtórzą IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 09:45
            > Mieli równocześnie budować biurowce (nic z tego nie wyszło), mieli budować
            > osiedla mieszkaniowe.

W Katowicach ledwo zbudowali "ekskluzywne" Dębowe Sedesy. Tfu, Tarasy.
            Feel reklamował, konkursy były, a "luksusowe apartamenta z widokiem na parking TESCO" puste stoją.

Drugi raz mieli ten sam błąd powtarzać?
          • Gość: kr Re: Bonarka robi błąd za błędem IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 23:25
            > Powinni wybudować basen i centrum rekreacji, coś na kształt Parku Wodnego, na
            > południu bardzo brakuje tego typu obiektu.

Jest bardzo fajny basen w Wieliczce.
          • Gość: annika Re: Bonarka robi błąd za błędem IP: *.ghnet.pl 28.04.10, 23:54
            Bonarek lubie, brak lumow,czysto, duzy wybor, ale tez uwazam ze centrum takie
            jak park wodny byloby o wiele lepszym rozwiązaniem! Przeprowadzilam sie na
            Podgórze z Olszy i pod tym wzgledem w tym rejonie jest beznadziejnie!! Zadnego
            basenu poza tym na krancu Ruczaju, kluby fitness male i nieciekawe:(.
            Fakty sa takie ,ze rynek nie jest gąbką chlonną bez ograniczen, i chyba po
            prostu za duzo tych galerii juz jest.Po otworzeniu Galerii Krakowskiej inne
            zaliczyły duzy odplyw klientow, tak wiec naprawdę trudno mi pojac,czego
            właściciele Bonarki sie spodziewali?W koncy nadal gros uczelni miesci sie w
            obrębie centrum, studenci raczej do Bonarki nie jezdza, a na turystow to juz w
            ogole nie mozna tu liczyc.
            • Gość: ANtek Re: Bonarka robi błąd za błędem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.10, 00:17
              Jest niedawno wyremontowany basen przy ul. Kalwaryjskiej w Koronie, jest nowy
              piękny basen na Kurdwanowie przy ul. Wysłouchów - nie jest tak źle.
        • Gość: ja Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 15:16
          a ja jestem wygodna i wole do krakowskiej lub kazimierz, zwlaszcza ze oferta tam
          jest taka sama
          pozdrawiam pracownicę Bonarki :)
    • Gość: obserwator Ogłaszam konkurs na przetłumaczenie słów : IP: *.chello.pl 28.04.10, 08:14
      Ogłaszam konkurs na przetłumaczenie słów : "City Center" i jak się to odnosi
      do centrum handlowego "Bonarka".
      • Gość: mm To faktycznie śmieszne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 11:15
        Już samo "City" nie jest adekwatne do niczego poza naprawdę ścisłym centrum
        Warszawy :-), a "City Center" to pasuje najbliżej do ścisłego centrum Berlina...
        Ni jak się to ma do słabo zamieszkałego obszaru jakim bez wątpienia jest
        "dzielnica" Bonarka.

No ale wiadomo marketingoidzi muszą jakoś przyciągać lotnymi hasłami.
      • Gość: mts Re: Ogłaszam konkurs na przetłumaczenie słów : IP: *.net.autocom.pl 28.04.10, 20:30
        To bardzo proste City = Centrum, bo przecież City jest zawsze w
        centrum.
        Center= Handlowa, no bo wszystko kręci się wokół handlu, czyli
        handel musi być gdzieś w centrum :)
    • Gość: Silesia Silesia City Center IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 08:22
      Pierwsze było Silesia City Center w Katowicach.
      I Silesia, w odróżnieniu od Bonarki, radzi sobie lepiej niż znakomicie.

Dlaczego Bonarka tak cienko przędzie?

Może dlatego, że Silesia jest olbrzymie i parterowe.
      Tesco jest w Silesii, podobnie jak Saturn, tylko dodatkiem do uliczek ze sklepami, knajpkami itp.

W Krakowie zrobili Bonarkę dwupoziomową. Główną część "optycznie" zajmuje Auchan. Resztę upchnięto na pięterku i z tyłu hipermarketu.
      Knajpki zebrano razem.
      Nie ma klimatu.

Poza tym, na Śląsku Auchanów jest dużo i jest to najbardziej "śmieciowy" hipermarket, prawie jak taka większa Biedronka.
      Z najtańszą i najgorszą chińszczyzną.
      • agnewa Re: Silesia City Center 28.04.10, 09:04
        no prosze, to proponuje zakupy na sląsku. Bonarka ma klimat -
        zobacz, jakie tam ladne szerokie pasaże, ile światła. ładnie jest. i
        ostatnio - 3/4 osób, ktore widzialam jakos w poludnie, to kobietki z
        wozkami - przynajmniej o nikogo sie nie obijaja
        • Gość: Reklama Re: Silesia City Center IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 09:19
          > no prosze, to proponuje zakupy na sląsku. Bonarka ma klimat -
          > zobacz, jakie tam ladne szerokie pasaże, ile światła. ładnie jest. i
          > ostatnio - 3/4 osób, ktore widzialam jakos w poludnie, to kobietki z
          > wozkami - przynajmniej o nikogo sie nie obijaja

Doskonała antyreklama! :-))))
          Pusto i szeroko. :-))))

Idź do Bonarki. Tam tak pusto, że nawet kobietki z wózkami mogą jeździć jak po pustym placu.

Mnie by się co prawda na piętro z wózkiem po ruchomym stromym chodniku pchać nie chciało.... Ale tam to już zupełnie pusto być musi. :-))))
      • Gość: Albin Siwak Re: Silesia City Center IP: 62.29.174.* 28.04.10, 09:52
        Co ty gadasz? Auchan w Mikołowie to NAJLEPSZY hipermarket na Śląsku.
        Najczyściej, największy wybór (również towarów z "wyższej półki"), najlepsza
        obsługa.
      • swoboda_t Re: Silesia City Center 28.04.10, 12:33
        Silesia radzi sobie znakomicie z innego powodu. Leży prawie w
        centrum Katowic, niemal dokładnie w centrum aglomeracji, tuż obok
        DTŚ i z niezłym dojazdem z innych ważnych dróg. Zaraz obok przebiega
        bardzo obłożona linia tramwajowa i szereg linii autobusowych.
        Lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja. To warunkuje sukces Silesii.
        Bonarka, z tego co czytam, leży na jakimś zatyłczu - zważywszy, że
        wszystkie te plazy i sitisęntra oferują to samo to nie dziwi, że
        jest mało popularna.
        • Gość: Lokalizacja Bonarka ma dobrą lokalizację IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 18:59
          > Bonarka, z tego co czytam, leży na jakimś zatyłczu - zważywszy, że
          > wszystkie te plazy i sitisęntra oferują to samo to nie dziwi, że
          > jest mało popularna.

Bonarka leży po stronie Zakopianki.
          To znakomita lokalizacja dla połowy Krakowa która leży po drugiej stronie Wisły co Galeria Krakowska.
          Nawet tego atutu nie potrafią wykorzystać, bo dużo mniejszy CH Zakopianka z takim samym dojazdem radzi sobie znakomicie.
          • Gość: Lokalizacja Re: Bonarka ma dobrą lokalizację IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 19:05
            W linii prostej z Bonarki będzie 4, góra 5 kilometrów do Wawelu.
            To naprawdę żadne zadupie i peryferia.

Google Maps pokazuje, że samochodem spod Wawelu, jeśliby przyjąć, że Wawel to dobre miejsce do Bonarki jest 4,9 km.
            • Gość: agnostyk Re: Bonarka ma dobrą lokalizację IP: *.chi01.dsl-w.verizon.net 29.04.10, 10:40
              Taka odleglosc to jakies 50 min na piechote od rynku. Dziekuje, mam 10 minut na
              piechote do Krakowskiej, a do Kazimierz z 25
          • Gość: tomasir Re: Bonarka ma dobrą lokalizację IP: 78.133.244.* 21.09.10, 11:06
            chyba nie bywasz w CH Zakopianka. Ja mieszkam w okolicy od 8 lat i wyraźnie widać pogarszający się ruch. Przez pierwsze 5 lat było super, teraz regularnie padają sklepy. Ja uważam, że olbrzymia wina w tym Carrefoura - którego poziom cen jest już bardzo wysoki. Kupując np. rzeczy dla dzieci (kosmetyki, jedzenie) idę do Rossmana (od razu obok) i kupuję kilka/kilkanaście procent taniej (czasem nawet 20-30 %).

W tygodniu nawet w godzinach 17-19 pasaż sklepowy świeci pustkami
    • Gość: damiano Nazwa ronda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 08:24
      "Jest bardzo źle - mówi Jacek Wąsik, właściciel restauracji McDonald's w Bonarce i przy rondzie Matecznym..."

To jest rondo Antoniego Matecznego, czyli "przy rondzie Matecznego".
      • Gość: maciek Re: Nazwa ronda IP: *.chello.pl 28.04.10, 08:48
        Wyczytałeś w przewodniku?
        • Gość: Witek Re: Nazwa ronda IP: *.chello.pl 28.04.10, 08:58
          Przynajmniej przeczytał przewodnik, a nie tylko gazetkę reklamową.
          Przy okazji ty się czegoś dowiedziałeś.
          • Gość: meteczne Re: Nazwa ronda IP: 81.219.66.* 28.04.10, 15:08
            od dawien dawna się mówi "matecznym", przy matecznym, za metecznym, od
            matecznego,do matecznego,albo i nawet mateczne.
            tak sie ostało i tak sie mówi.
            • Gość: krk Re: Nazwa ronda IP: 67.159.45.* 28.04.10, 15:13
              Gość portalu: meteczne napisał(a):

> od dawien dawna się mówi "matecznym", przy matecznym, za metecznym, > od
              matecznego,do matecznego,albo i nawet mateczne.
              > tak sie ostało i tak sie mówi.

tylko wieśniaki tak mówią, przynajmniej łatwo można poznać kto jest z Krakowa
              • Gość: Witek Re: Nazwa ronda IP: *.chello.pl 28.04.10, 16:13
                Bo oni myślą że to od mataczenia.
              • Gość: Ja Re: Nazwa ronda IP: *.chello.pl 29.04.10, 09:35
                Po twojej jakże głębokiej wypowiedzi wnioskować można, że nie tylko wioskowym
                ludkom słoma z trepów wystaje...
              • Gość: czasami krakus Re: Nazwa ronda IP: *.chi01.dsl-w.verizon.net 29.04.10, 10:42
                Wiesniaki? Raczej ludzi mieszkajacy w Krakowie od dawna, w odroznieniu od
                przyjezdnych studentow polonistyki pochodzacych z malych miasteczek
            • Gość: Mikolaj Re: Nazwa ronda IP: *.tktelekom.pl 01.05.10, 01:35
              Forma "na matecznym" jest potoczna..co prawda używana przez część mieszkańców
              (głównie gorzej wykształconych), ale wciąż potoczna i niepoprawna, nie do
              przyjęcia w języku pisanym.Basta.
        • Gość: damiano Re: Nazwa ronda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 09:28
          Wiem to od dawna.
      • Gość: hmmm Re: Nazwa ronda IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 11:49
        od kiedy to "makdonaldsy" mają czelność nazywania się restauracjami?

To jest fastfood czyli co najwyżej bar
    • Gość: dan Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: 77.236.0.* 28.04.10, 08:35
      Byłem tam raz, niedługo po otwarciu - w środku praktycznie brak jakiejkolwiek
      informacji, mapek, piktogramów itp. Po wyjściu z kina krążyliśmy dobre
      kilkanaście minut, żeby wrócić do galerii, a i tak ostatecznie znaleźliśmy
      się... na zewnątrz - liczba oznaczeń w korytarzach wynosiła wtedy dokładnie
      zero. Całkowity brak ławek, gdzie można by usiąść i odpocząć. A cały "kącik"
      gastronomiczy pomyślany w taki sposób, że ludzie stojący w kolejkach blokują
      całe przejście, a potem nie mają nawet gdzie usiąść ze względu na mała liczbę
      stolików. Na parkingu podziemnym o mało co nie rozwaliłem samochodu, bo ktoś tak
      mądrze zaprojektował potężne podpory że nie sposób dostrzec samochodów
      nadjeżdżających z prostopadłych uliczek.

To było kilka tygodni po otwarciu, może coś się zmieniło od tego czasu. Ale
      szczerze w to wątpię. Ja już tam nie wrócę. Żadne palmy i kampania reklamowa nie
      są w stanie mnie do tego skłonić.
      • Gość: ReklamaBonarki Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 09:23
        > A cały "kącik"
        > gastronomiczy pomyślany w taki sposób, że ludzie stojący w kolejkach blokują
        > całe przejście, a potem nie mają nawet gdzie usiąść ze względu na mała liczbę
        > stolików. Na parkingu podziemnym o mało co nie rozwaliłem samochodu, bo ktoś ta
        > k
        > mądrze zaprojektował potężne podpory że nie sposób dostrzec samochodów
        > nadjeżdżających z prostopadłych uliczek.
        >
        > To było kilka tygodni po otwarciu, może coś się zmieniło od tego czasu. Ale
        > szczerze w to wątpię. Ja już tam nie wrócę. Żadne palmy i kampania reklamowa ni
        > e
        > są w stanie mnie do tego skłonić.

Zapewne zlikwidowali filary na parkingu i dobudowali pasaż dla knajpek.

Z knajpkami to poroniony, by je zebrać w jednym miejscu.

Choć mają już pierwszy sukces.
        Na początku nie było w Auchan zasięgu telefonów komórkowych.
        Już jest! :-)))))
      • Gość: nora Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 14:52
        Masz rację. Dla "ułatwienia" wjazd na wyższe poziomy parkingu
        oznakowany jesta napisem WYJAZD, więc chcąc nie chcąc odbyłam
        wycieczkę wysokogórską krętą ścieżką.
        Też nie lubię tej galerii.
    • Gość: Gosiol Handlowcy wieszczą klapę finansową IP: *.85-226-89.dsl.completel.net 28.04.10, 08:35
      A moze po prostu juz za duzo jest tego typu centrow handlowych w Krakowie i
      bezposrednich okolicach? Moze Bonarka jest po porostu za ogromna, a inwestorzy
      mieli wielkie wizje i apetyty nieprzekladalne na rzeczywistosc?...
      • Gość: kikki Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 08:48
        Też tak myślę.
        Dodatkowo zdenerwowało mnie stwierdzenie :
        "Stowarzyszenie Najemców Bonarka City Center wytyka też
        zarządowi, że nie postarał się o przesunięcie
        przystanków komunikacji miejskiej i zmiany w rozkładach
        jazdy autobusów poruszających się obok centrum."
        Oczywiscie powinno się wprowadzić obowiązek odwiedzenia
        centrum handlowego, ze szczególnym uwzględnieniem
        wycieczek szkolnych.
        Również bezczelne nie zmieniono przystanków i rozkładu
        jazdy - no oburzające wg. sklepikarzy.

• Gość: Gosiol Handlowcy wąchają klapę IP: *.85-226-89.dsl.completel.net 28.04.10, 09:42
          No pewnie - wszyscy do centrum handlowego! I jeszcze platny wstep zrobmy. Rozwalaja mnie ludziki, ktorzy bardzo chwala sobie "niewidzialna reke rynku" poki im sie dobrze powodzi, a jak zaczyna byc niewesolo - patrza tylko, jak by tu jakies pieniadze od kogos wyciagnac w ramach wspomozenia dzialalnosci.

Co do dojazdu - przeciez dojechac mozna komunikacja miejska. A skoro komus nie pasuje, bo twierdzi, ze nie da sie - bardzo prosze, przeciez mozna zrobic darmobusy, znane juz skadinad. I dowozic klientow na sam parking centrum handlowego.
          • Gość: gosc Re: Handlowcy wąchają klapę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 12:08
            proste, w tym hipermarkecie nie ma niczego, co w Krakowie już nie jest dostępne
            w innych sklepach. nie ma się po co fatygować. niech sprowadzą marki, których
            brakuje.
          • Gość: pasazer Re: Handlowcy wąchają klapę IP: 217.147.104.* 28.04.10, 12:22
            Bonarka to antyprzykład jak nie należy robić obsługi miejsca handlowego komunikacją. Dobre przykłady to np. Shepherds Bush czy Stratford w Londynie czy choćby Krakowska/Dworcowa tu na miejscu. Mały Solway jest elegancko dostępny tramwajem, a Bonara?

Przecież tam nawet wiaty na 164 w kierunku centrum miasta nie ma. Równie dobrze mogli to wybudować pod Myślenicami.
    • Gość: Krakus Bonarka w stanie agonalnym IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 08:36
      "Treści wskazane przez Stowarzyszenie (...) rodzą podejrzenia podjęcia działań noszących znamiona nieuczciwej konkurencji, polegających m.in. na ujawnieniu tajemnic przedsiębiorstwa (...)". I zapowiedział podjęcie "kroków prawnych".
    • Gość: sisco Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: 77.236.0.* 28.04.10, 08:37
      Nie przesadzajmy, centrum jest ciekawe i nie bardzo rozumiem z dala
      od jakich osiedli - Kurdwanów 5 min., Wola Duchacka 3 min,
      Łagiewniki 5 min, Prokocim, 9 min itd Nie ma kłopotów z parkowaniem,
      z tego co podają to 3200 miejsc robi wrażenie, dobre sklepy...
      • Gość: quest Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: 212.160.172.* 28.04.10, 08:45
        Czym Bonarka różni się od innych centrów handlowych ? Niczym ! jest wszystko to
        , co ma konkurencja. Powinno w Bonarce znaleść się coś co da im przewagę , coś
        czego nie ma konkurencja ! Choćby kręgielnia ! Sklep AGD RTV powienien być o
        wiele większy ! Ludzie uwielbiają ogromne Elektromegamarkety - w Bonarce jest
        relatywnie mały ! Ktoś dał ciała już na etapie planowania rozmieszczenia
        powierzchni :(
      • Gość: tomaszoow Jednak to obrzeża Krk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 08:45
        Dojazd z centrum i północnej części miasta to problem, a gdy do tego doszedł
        remont na Nowohuckiej część ludzi w ogóle omija tamte rejony. Poza tym - nie
        byłem i prędko tam nie będę - już Galeria Krakowska mnie zniechęca rozmiarem -
        wpadam kupić coś konkretnego a muszę zrobić kilka km po piętrach.
      • Gość: BonarkaParking 3000 pustych miejsc parkowania robi wrażenie IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 09:50
        > Nie przesadzajmy, centrum jest ciekawe i nie bardzo rozumiem z dala
        > od jakich osiedli - Kurdwanów 5 min., Wola Duchacka 3 min,
        > Łagiewniki 5 min, Prokocim, 9 min itd Nie ma kłopotów z parkowaniem,
        > z tego co podają to 3200 miejsc robi wrażenie

3000 pustych prawie miejsc do parkowania robi wrażenie.
        Piorunujące, zwłaszcza na handlowcach.

Bonarka to jedyny hipermarket gdzie nawet w weekend mogę zaparkować tuż obok wejścia bo zawsze są wlne miejsca.

• Gość: M Zadupie IP: *.chello.pl 28.04.10, 08:40
      Kto i po co ma jeździć na to zadupie? Skąd to zdziwienie że Plaza
      ma lepsze wyniki, przecież ma zdecydowanie lepszą lokalizację i
      połączenia komunikacyjne.
    • Gość: luki Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i Bo... IP: 78.133.245.* 28.04.10, 08:49
      RONDZIE MATECZNEGO!!!!!!!!!! - naucz się redaktorzyno pisać!!!
      • Gość: zwierzyniecki oj , czytelniczyno.... IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 28.04.10, 12:50
        ....nie pyskuj tak. W Krakowie od dawna funkcjonuje forma 'Na Rondzie
        Matecznym'.
        • Gość: 666 Re: oj , czytelniczyno.... IP: 67.159.45.* 28.04.10, 15:28
          Gość portalu: zwierzyniecki napisał(a):

> ....nie pyskuj tak. W Krakowie od dawna funkcjonuje forma 'Na Rondzie
          > Matecznym'.

taka forma jest chyba w podkrakowskich wioskach, wśród dzieci sojuszu
          chłopsko-robotniczego
          • Gość: Ja Re: oj , czytelniczyno.... IP: *.chello.pl 29.04.10, 09:39
            Boli Cię coś, prawda?
          • Gość: czasami krakus Re: oj , czytelniczyno.... IP: *.chi01.dsl-w.verizon.net 29.04.10, 10:52
            Mieszkam w Krakowe od dziecka, ta "wiejska" forma jest uzywana od dawna i to
            przez rodowitych mieszkancow. W podstawowce juz slyszalem, ze tak ludzi mowia.
            Czyzby wszyscy byli wiesniakami? Zreszta wole wiecniakow podkrakowskich, to w
            koncu ludnosc lokalna, od przyjezdnych z innych czesci Polski co pouczaja nas
            jak poprawnie po polsku mowic.
    • Gość: yaro Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i Bo... IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 28.04.10, 08:49
      Mieszkam niedaleko ale jakoś nie chciało mi się nawet tam zajrzec :)
      sam nie wiem czemu. Może po prostu już wystarczy mi galeria
      krakowska i kazimierz w zupełności. Czasem nawet do plazy zajrzę ale
      do Bonarki mam jakoś nie po drodze.
      Jak jest gorzej niż w Plazie to jest naprawdę źle :D
      To rzeczywiście było dobre miejsce na salę widowiskową bo jest
      dobrze skomunikowane i sporo miejsca na parking. Szkoda bo sklepów
      jest już nadmiar a pieniędzy człowiek ma mało.
    • Gość: rafal bylem raz i juz nie pojade.kiszka jest i tyle. IP: 79.97.168.* 28.04.10, 08:56
      zreszta po cholere te same sklepy na jeszcze wiekszym odludziu?obsluga nachlna byle by cos kupic.
      a po trzecie zagranica jest taniej....i jak sie czujecie hucparzyki krakowskie?
      • Gość: halinka Re: bylem raz i juz nie pojade.kiszka jest i tyle IP: *.ghnet.pl 29.04.10, 00:11
        co za oszoly piszą ,ze bonarka to zadupie?? Chyba z jakiegos kranca Huty sie
        urwaliscie albo z innego osiedla pelnego apartamentowcow typu
        kliny.4(!)przystanki autobusowe do ronda grunwaldzkiego, 3 na
        Kazimierz,rzeczywiście "zadupe" ,że hej.Do szkoły wróćcie, geografii sie lepiej
        pouczcie.
        • Gość: czasami krakus Re: bylem raz i juz nie pojade.kiszka jest i tyle IP: *.chi01.dsl-w.verizon.net 29.04.10, 10:48
          Pewnie, ze zadupie. Kazde miejsce dalej niz max 40 minut na piechote z rynku to
          zadupie. W dodatku tam malo autobusow jezdzi, do paraku wodnego jest ich calkiem
          sporo.
    • Gość: andy_wieliczka Bylem raz i wiecej nie pojade ... IP: *.zetosa.krakow.pl 28.04.10, 09:05
      Bonarka to kompletnie bezsensowny moloch .Mnie sie tonie podoba .Absolutnie
      nie ma tam konkurencyjnych cen .Szkoda czasu ...
    • Gość: aaa Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i Bo... IP: *.scansafe.net 28.04.10, 09:05
      Będzie kolejny szkieletor. Można by przyciągać turystów hasłem :
      Miasto szkieletorów :D
      • Gość: asd Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.ibd.gtsenergis.pl 28.04.10, 09:13
        Porównanie do Galerii Krakowskiej nie ma sensu.
        To jest poczekalnia przydworcowa.
    • agnewa Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i Bo... 28.04.10, 09:10
      no nie wiem, jakies podejrzane z tym stowarzyszeniem. To w Plazie,
      gdzie juz full zamknietych sklepow tego nie ma, a jest w Bonarce? W
      niedzxiele nie bylo nawet gdzie zaparkowac. No i mnostwo fajnych
      sdklepow, ktorych nie ma Krakowska. A zreszta - do krakowskiejj to
      ja sie boje chodzic, po tym, jak wyborcza napisala, ze tam odpoadają
      płyty z fronku i architekci nie zgadzaja sie na jakies poprawki,
      ktore chce galeria. I - takie galeroie powinny byc na obrzezach, a
      nie w centrum miasta. A co do artykulu - to Mariusz czy dariusz jest
      dyrektorem? Nie ma autobusow? - sa, jadą pod samą bonarke. I
      rejklamy mnostwo w calym Krakowie, juz nie moge patrzec. Ech, panie
      redaktorze - zamiast pisac na kolanie i na lapu - capu - moze troche
      więcej staranności, zamiast sensacji. Pozdrawiam porannie
      • Gość: ART Ch..J WAM W D..E!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 09:22
        To że zbankrutujecie, to normalne, ale ładując swoje dupy tam nie interesowało
        was że w promieniu paru kilometrów wykonczycie wszystko,a już przykład d..a co
        ma mc super prosperującego i tam włazi??? koncze likwidować sklep w podgórzu,
        jak go zakładałem 4 lata temu nikt nie raczył mnie poinformować że będzie jakaś
        galeria 1 kilometr ode mnie!! jestem 100 tysiaków w dupe!!moge tylko współczuć
        [choć niby czemu?] doradzcie auchanowi żeby znowu rozdawał towar za darmo, to
        przez chwile będziecie mieli ruch oglądaczy.....
      • Gość: Parking Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 09:26
        > no nie wiem, jakies podejrzane z tym stowarzyszeniem. To w Plazie,
        > gdzie juz full zamknietych sklepow tego nie ma, a jest w Bonarce? W
        > niedzxiele nie bylo nawet gdzie zaparkowac.

Byłem w niedzielę i co, jak co, ale wolny parking to tam jest zawsze.
        I w Auchan pustki przy kasach.
      • Gość: olo do agnewy IP: *.128.12.82.static.crowley.pl 29.04.10, 10:18
        Agnewa, jakie stanowisko pełnisz w BCC czy też firmie PR ją obsługującej? Czujna
        jesteś, brawo. Jednak arogancji Mariusza/Dariusza nie da się zamieść pod dywan.
        Pozdro. Olo.
    • pfg Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i 28.04.10, 09:25
      Dojazd do Bonarki zawsze był kiepski, a teraz, na skutek przebudowy
      Nowohuckiej i korków tam i w całej okolicy, stał się koszmarny. Poza
      tym leżąca nieco na uboczu Bonarka nie może się stać "naturalnym"
      miejscem spotkań, jak Galeria Centrum czy Galeria Kazimierz. A poza
      tym, może w Krakowie mamy już za dużo galerii handlowych?
      • Gość: Bartosz Klimek Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: 193.111.41.* 28.04.10, 09:37
        Jestem świeżo po wizycie w lizbońskim Parku Narodów (Parque das Nações) - to
        takie nowoczesne centrum handlowo-biznesowe, zbudowane na tzw. zadupiu, dość
        daleko od historycznego centrum miasta. Jednym z elementów tego centrum jest
        taka galeria handlowa, jednak mniejsza niż nasza Bonarka. Podstawowa różnicą
        jednak jest to, że obok tej galerii zrobiono sporą przestrzeń otwartą, z
        alejkami, fontannami, ławkami. Do tego dojazd z centrum jest bardzo wygodny,
        gdyż prowadzi tam linia metra. Odniosłem wrażenie, że jest to bardzo przyjemne
        miejsce zarówno na zakupy, jak i na spędzenie wolnego czasu z przyjaciółmi lub
        rodziną. I nikomu nie przeszkadza, że kiedyś było to zadupie.

Wielka szkoda, że nie mamy czegoś takiego w Krakowie. Chciwy inwestor wolał
        zbudować molocha, zakładając że ludzie będą mdleć na widok kolejnych sklepów, i
        że wystarczy im do do szczęścia.
        • Gość: st_cyco Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.chello.pl 28.04.10, 09:48
          Racja,

te same refleksje mam po niedawnej wizycie w Monachium. Galerie małe kompaktowe,
          przyjazne i dobrze funkcjonalnie wkomponowane. BCC to moloch.
      • Gość: Sanos Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.aster.net.pl 28.04.10, 11:07
        > Dojazd do Bonarki zawsze był kiepski, a teraz, na skutek przebudowy
        > Nowohuckiej i korków tam i w całej okolicy, stał się koszmarny. Poza
        > tym leżąca nieco na uboczu Bonarka nie może się stać "naturalnym"
        > miejscem spotkań, jak Galeria Centrum czy Galeria Kazimierz.

I tu jest pies pogrzebany, do Bonarki jest daleko, a dojazd wcale nie jest
        intuicyjny. Wycieczka do Banrki (do kilku ciekawych sklepów) to dla mnie wyprawa
        przynajmniej na pół dnia, a inne galerie są po prostu po drodze.

> A poza
        > tym, może w Krakowie mamy już za dużo galerii handlowych?

To raczej nie, gdyby tak było to wszystkie galerie odczuwałyby spadek przychodów
        po otwarciu nowej. Bonarka jest wybitnie poza głównym obiegiem klientów i turystów.
    • Gość: spec Hytry x2 traci, a wielka galeria to nie gwarancja IP: *.tktelekom.pl 28.04.10, 09:27
      jak sie podpisuje umowe najmu rok przed tym jak sie zobaczy co bedzie tak nie sety bywa.
      za 100m kw jesli ktos potrafi zapłacic 30tys złnetto miesiecznie, to naprawde chyba liczy na żyłe złota.
    • Gość: spe ceny sztucznie napompowane IP: *.tktelekom.pl 28.04.10, 09:28
      wielokrotnie zawodowo uczestniczylem w rozmowach z firmami komercjalizujacymi galerie, i wiem ze czesto ceny proponowane sa chore, i bardzo czesto nie poparte zadnymi obliczeniami
      handlowiec sprzeda - dostanie papier, a głupi inwestor potem ma kontrakt na 40stron, z ktorego nie moze sie wycofac
      bedziecie płacić do konca - zaden sąd Wam dobrze podpisanej umowy nie rozwiąże - to byloby łamanie prawa - koniec
    • inaa1 Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i 28.04.10, 09:29
      i co tu się dziwić. w Krakowie jest przesyt tego typu centrów
      handlowych z tymi samymi sklepami.
      Krakowska, Kazimierz, Plaza, Zakopianka, Solvay, M1...

hala widowiskowa byłaby faktycznie lepszym pomysłem.
    • Gość: AMA Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i Bo... IP: *.tpnet.pl 28.04.10, 09:47
      Mieszkam na pradniku białym, więc mam tam fatalny dojazd. O ile kiedyś by mi
      się opłacało tam pojechać (jak Auchan rozdawał towar za pół ceny) to teraz -
      po co mam się tam fatygować. Nic mnie tam nie zaskoczy, nie ma żadnej marki,
      która by mnie interesowała i nie była dostępna w Galerii Krakowskiej czy
      Kazimierz. Nikt nie pomyślał o sprowadzeniu nowych marek, których nie ma
      jeszcze w Krakowie i w Polsce. Naiwnie myśleli, że ludzie będą się podniecać
      kiczowatą palmiarnią i magią największego centrum handlowego w czymśtam
      (Polsce/Europie/kosmosie* - niepotrzebne skreślić).
      • dystansownik Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i 28.04.10, 12:56
        Dokładnie. Nawet z południowej części miasta, skąd teoretycznie jest
        bezpośrednie połączenie, wcale nie chce się tam jechać. O wiele lepiej jest
        wpaść do krakowskiej przy okazji przebywania w prawdziwym centrum miasta. :P
      • Gość: annika Re: Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i IP: *.ghnet.pl 29.04.10, 00:17
        Nie unos sie tak:)I dla informacji; w Krakowie jest tez sporo innych osiedli
        poza pradnikiem...To ze Tobie nie pasuje lokalizacja nie znaczy ze innym tez
        nie. Proste?
    • Gość: silka Słaby ten artykulik IP: 77.236.0.* 28.04.10, 09:52
      Dziwię się ze Gazeta leci na takie sensacje. Publikujecie podrzucone
      informacje. Takie podejscie szkodzi wizerunkowi Gazety a
      przynajmniej Bonarka zyska jeszcze więcej zainteresowania. A
      dyrektor to chyba Dariusz a nie Mariusz. Więcej staranności i
      rzetelności. W Krakowskiej na pewno więcej bezdomnych i
      przemykających podróżnych podnoszących frekwencję. Ale co tam...Jak
      dla mnie Bonarka jeszcze sie rozkręca.....
      • Gość: PIAR Znakomity artykuł IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 10:08
        Znakomity artykuł.
        Tylko ty nie masz pomysłu jak poprawić wizerunek firmy w sieci. :-)))))))))))))))))))
    • Gość: edir23 Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i Bo... IP: *.ericpol.com 28.04.10, 10:07
      byłam wczoraj na zakupach 3 godziny, zaparkowałam przy wejściu, a więc parking
      średnio obciążony, sklepy prawie puste- fajnie się kupuje w pustym sklepie,
      jest dużo sklepów obuwniczym i prawie w jednym ciągu to jest fajne jak się
      poszukuje konkretnego obuwia,
      prawie puste korytarze - fajnie, nikt się nie obija i nie jest ciasno, sama
      przyjemność robić zakupy kiedy jesteś jedynym klientem , aczkolwiek poza
      niektórymi sklepami nikt nie pytał się mnie czy pomóc a ja chciałam żeby mi
      ktoś pomógł poszukać tego konkretnego co szukam...
      dużo klientów był Auchan, dużo jeździ tam po tanie sadzonki

a mimo że obroty spadły - nie zauważyłam aby były jakieś obniżki....

uważam że lepsza by była tam hala widowiskowa lub basen z aqua parkiem którego
      brakuje na południu
      • Gość: PustySklep fajnie się kupuje w pustym sklepie IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 10:13
        > byłam wczoraj na zakupach 3 godziny, zaparkowałam przy wejściu, a więc parking
        > średnio obciążony, sklepy prawie puste- fajnie się kupuje w pustym sklepie,

Fajnie, ale handlowców z pustego sklepu szlag trafia. :-))))
    • Gość: Louis Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i Bo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 10:11
      A może Bonarka jest za duża? Od samochodu do sklepu są kilometry, trzeba mieć
      zdrowe nogi i dużo czasu. Potem szukaj na ogromnym parkingu swojego samochodu.
      Wmówiono nam, że większe jest lepsze, ale to nie jest prawda.
    • Gość: Reklama Handlowcy wieszczą klapę finansową Bonarki IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 10:12
      Handlowcy wieszczą klapę finansową - swoją i Bonarki
      Taki jest tytuł lokalnej krakowskiej Wyborczej.

Ogólnopolski to "jedno z centr handlowych". ))))))))))))))))
      Autocenzura, bo może Bonarka wyłoży kilkadziesiąt mionów na kampanię reklamową w krakowskiej wyborczej i wtedy pojawią się inne artykuły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka