Gość: matura_1996 IP: *.bph.pl 29.04.10, 10:46 V to moje liceum - klasa matematyczna UJ. Liceum wspominam jako najlepszy okres w życiu - pozdrowienia dla uczniów, absolwentów oraz nauczycieli :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ufo V LO w Krakowie najlepsze w rankingu "Gazety" IP: 195.150.133.* 29.04.10, 11:27 Czyli górą "ósemka" (dwa licea o tym numerze) i górą Wyspiański (także dwa mają go za patrona!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jump Re: V LO w Krakowie najlepsze w rankingu "Gazety" IP: *.xdsl.centertel.pl 29.04.10, 16:49 Ano tak. Witek zanim został piątką był ósemką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abdulgdur V LO w Krakowie najlepsze w rankingu "Gazety" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 13:57 "Fał LO, Fał LO, Fał LO!!!" no to tylko potwierdzeie rzeczy zupełnie oczywistej dla każdego byłego lub obcenego "pracownika" V zakładu :) Odpowiedz Link Zgłoś
eso1984 Re: V LO w Krakowie najlepsze w rankingu "Gazety" 29.04.10, 15:53 szkoda ze licealisci nie pamietaja ze humanista to osoba wszechstronnie wykształcona a nie osoba nienawidzaca matematyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sobieski! Re: V LO w Krakowie najlepsze w rankingu "Gazety" IP: *.ip.netia.com.pl 29.04.10, 16:14 V LO, wylęgarnia konkursowych robocopów... Pzdr, dwójka i tak rządzi. A Jacka sobie zabierzcie, możecie go pogłaskać ode mnie po brodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: V LO w Krakowie najlepsze w rankingu "Gazety" IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.10, 19:36 WIEM humanista (łc. humanus ‘ludzki’) 1. nauk. specjalista w dziedzinie nauk humanistycznych, zajmujący się zawodowo m.in. kulturą, językiem, literaturą. 2. znawca kultury i literatury antycznej. 3. nauk., hist. przedstawiciel humanizmu (1); uczony okresu Odrodzenia. 4. przen. osoba dbająca o wartości ludzkie, godne życie człowieka. Hasło opracowano na podstawie „Słownika Wyrazów Obcych” Wydawnictwa Europa, pod redakcją naukową prof. Ireny Kamińskiej-Szmaj, autorzy: Mirosław Jarosz i zespół. ISBN 83-87977-08-X. Rok wydania 2001. Odpowiedz Link Zgłoś
17janek V LO w Krakowie najlepsze w rankingu "Gazety" 29.04.10, 17:06 Podając kto zwyciężył wypada podać kto przegrał. Ciekawa jest ostatnia dzieśiątka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietnastak V LO w Krakowie najlepsze w rankingu "Gazety" IP: 213.17.128.* 29.04.10, 17:59 A ja chodzę do XV i mój LOL skoczył do góry (ja uważam że ma niezły poziom tylko ziomki są tępe ps ja może też)uwielbiam PO, Polaka, Histę a kanał na majce a IV LOl poszedł w dół a tak w ogóle (chyba tak sie to pisze do d... z rankingami - po co sie podniecac - u mnie w szkole jest normalnie a nie wyścigi retsów jak w V czy II Pozdro dla wszystkich z Podgórza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyt Re: V LO w Krakowie najlepsze w rankingu "Gazety" IP: 195.150.22.* 29.04.10, 18:12 hm:) drogi przyjacielu nie retsów a ratsów jeżeli już na siłę w ponglishu. P.S. intrygujący jest fakt, jak to licealiści innych, mniej obleganych szkół wiedzą jaki to w Piątce wyścig szczurów. U nas nawet nie ma szczurów...:) są kuny, krety...ale żyjemy w symbiozie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolokolo Kolo Johnny Przecinek albo Miodek Z-ucha IP: *.171.138.2.static.crowley.pl 30.04.10, 10:29 Hm, drogi przyjacielu, po "przyjacielu" i po "ratsów" przecinki, jeśli już na siłę zgrywasz Miodka (co jest wszystkim na tym forum krytycznie do życia potrzebne). Po "wiedzą ..." również. Już nie mówię o tym, że "ale" z dużej litery i cała wypowiedź też. Ty masz na myśli ranking gimnazjów, czy liceów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.R. V LO w Krakowie najlepsze w rankingu "Gazety" IP: *.22.connectic.pl 29.04.10, 18:49 nie wiem czy wierzyć rankingowi skoro autorzy nie pofatygowali się nawet, żeby sprawdzić nazwy niektórych szkół... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiz Re: V LO w Krakowie najlepsze w rankingu "Gazety" IP: *.croy.cable.virginmedia.com 29.04.10, 19:24 no to pozdrawiam kolege!!! Tez matura 1996!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halny0 V LO w Krakowie najlepsze w rankingu "Gazety" IP: 83.136.224.* 29.04.10, 19:29 W 1978 ROKU NIE BYŁO INRENETU -UCZEŃ LO IM. WYSPIAŃSKIEGO W KĘTACH WYGRAL OLIMPIADĘ Z JĘZYKA POLSKIEGO Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 V LO w Krakowie najlepsze w rankingu "Gazety" 29.04.10, 19:56 Chodziłem do V LO jeszcze w PRLu. Najlepszy okres życia. Nie studia i napewno nie później. "Piątka" zawsze miała charakter i nie przeszkadzała w nauce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Korepetycje w V LO IP: 204.124.181.* 29.04.10, 22:52 Korepetytotzy z Krakowa bardzo sobie cenią uczniów tej elitarnej szkoły - są zdesperowani,biorą dużo lekcji a bogaci rodzice dobrze płacą.Za trzy lata słodkiego lenistwa trzeba zapłacic :)Trzymajcie tak dalej,można na Was dobrze zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Korepetycje w V LO IP: *.chello.pl 30.04.10, 10:15 Skąd pomysł, że do V LO uczęszczają dzieci tylko bogatych rodziców ? ....Skąd pomysł, że uczniowie V LO potrzebują korepetycji ?...W V LO uczą się dzieci zdolne i ambitne, często same udzielają korepetycji dorabiając sobie do kieszonkowego.Pozdrawiam wszystkich byłych,obecnych i przyszłych zakładowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
halny0 V LO w Krakowie najlepsze w rankingu "Gazety" 30.04.10, 07:15 W 1978 nie było jeszcze internetu - uczeń LO im Wyspiańskiego w Kętach wygrał olimpiadę z języka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes V LO w Krakowie najlepsze w rankingu "Gazety" IP: *.autocom.pl 01.05.10, 12:30 Dlaczego liceum VIII akademickie jest na drugim miejscu?Ma 2 olimpijczyków-I LO 29,a II 15.Ma jednego stypendystę,I LO ma ich czterech,a II trzech.Zdecydowanie gorzej niż w I LO wygląda zdawalność matur-Nowodworek jest drugi po V LO i ma 95 średnią a VIII jest DWUNASTE i ma średnią 87.Bezsensu jest ta metodologia,której rezultatem jest to,że szkoła gorsza pod każdym względem jest wyżej w rankingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala a co "Fakt" na to IP: 74.63.112.* 12.05.10, 19:30 Ciekawe, które LO wygrałoby w rankingu gazetki "Fakt" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Próg punktowy V LO 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.10, 09:16 Próg punktowy do V Liceum 143 ! Gdzie ci geniusie? " Nazwa oddziału: historia - język obcy - język polski Skrócona nazwa oddziału: A Przedmiot dodatkowy - filozofia. Łączna liczba miejsc na danym oddziale (oddziałach): 34 Liczba punktów ostatniego przyjętego: 143" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloger Re: Próg punktowy V LO 2010 IP: *.ists.pl 18.07.10, 00:44 do jakiej klasy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melodia_mgieł Re: Próg punktowy V LO 2010 IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.11, 08:52 Jeśli interesują Cię progi z drugiej rekrutacji (tj. z połowy lipca), nadal kieruj się tymi danymi. W drugiej rekrutacji zawsze "dopycha się" klasy i bierze każdego, nawet z miernym progiem punktowym. W pierwszej rekrutacji do klas A-B średnio trzeba mieć ok. 180 pkt, biol-chem najlepiej laureat (w roczniku 2008-2011 przyjęto tylko laureatów), mat-fiz takoż. Powodzenia dla przyszłych Piątkowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cogito V LO w Krakowie najlepsze w rankingu "Gazety" IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.11, 07:04 Nowodworek dba o całościowy rozwój osobowości uczniów; piątka - przede wszystkim o intelektualny, a właściwie tylko o sukcesy na olimpiadach. Zresztą 0.7 to żadna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda ósemka IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.11, 16:18 bardzo mocno przereklamowana szkoła ,modna ,a co modne nie zawsze dobrze służy każdemu Odpowiedz Link Zgłoś