Dodaj do ulubionych

Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon

• Gość: supermacy lawki pasuja do krakowa jak kobyla do karety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 13:33
      pewnie jakas znajoma majchrowskiego je 'projektowala' nadaja sie do spania i w...lenia...
    • Gość: architekt makabreska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 21:18
      szanowni koledzy którzy popełnili owo dzieło powinni zastanowić się
      poważnie nad dalszym uprawianiem tego wspaniałego zawodu bo to co
      wydali z siebie nazwać można jedynie archiwybroczynami - przepraszam
      ale to naprawdę rozpacz czarna rozpacz
      • Gość: też arch. do czarnej owcy IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 05.06.10, 22:05
        pochwal się!

a co interesującego w Krakowie zaprojektowałeś?
        / z chęcią "forum zobaczy i oceni" :-) /
    • Gość: Rafi Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.10, 10:09
      Bardzo oryginalna i odważna aranżacja, ale się opłacało, robi efekty. Mi się
      bardzo podoba, coś ciekawego - blisko rynku. A tym co się nie podoba: taki już
      niestety jest Kraków, pełen wiecznie niezadowolonych obywateli z wszystkiego.
      Ale to może ta pogoda tak działa :) Pozdrawiam.
    • Gość: Bea Fontanna OK, ławki - makabra !!! IP: 188.33.49.* 04.06.10, 10:47
      Zabierzcie w cholerę ta ławki !!! Co to jest ??? Krupówki ???
      Jeeeeez.....
    • funky_piter Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon 04.06.10, 11:48
      taaa, a dziury w drogach jak byly tak sa, tylko coraz wieksze...
      o pozostalych brakach w podstawowej infrastrukturze w calym miescie juz nawet
      nie wpsominam, bo szkoda mi klawiatury :/
    • funky_piter Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon 04.06.10, 11:50
      jezcze jedno - nie zdziwie sie jak fontana po kilku tygodniach zacznie sie
      psuc.. tak niestety wygladaja inwestycje krakowskie
    • Gość: z krakowa Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: 80.54.132.* 04.06.10, 13:50
      Owszem fonntanna nieco kiczowata, ale przynajmniej krakusi
      przełamują lęk przed wodą. Nie bójcie się, nie gryzie.
    • Gość: krakowianin Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: 77.236.0.* 05.06.10, 09:44
      Fontanna i ławki to dramat.Brak gustu, wyczucia. Zła kolorystyka ławek, forma
      fontanny niestety jest kiczem. Bardzo to przykre i szkoda wydanych
      pieniędzy.Naprawdę w Krakowie powinny być ogłaszane konkursy architektoniczne,
      bo inaczej decyzje są podejmowane w gronie kilku osób, które nie mają gustu,
      no i chyba wyobraźni.
    • Gość: tereska Mogło być gorzej IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.10, 09:51
      Mogliśmy mieć na środku pomnik księdza skargi, albo krzyż, a nie
      mamy, więc nie jest żle. Fontanna lepiej wyglada ja tryska wodą.
      Kule trochę po nic, ale już widziałam, że ludzie po prostu na nich
      siadają. Tylko jak są kule, nie zmieszczą się budy.Ławki
      beznadziejne, ale to szczegół, można wymienić jak się zniszczą.
      Wczoraj tam był pokaz plenerowy krakowskiego festiwalu, muzyka
      grała, fontanna mrugała kolorami, nie było źle.
    • Gość: krakowianin Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: *.ghnet.pl 05.06.10, 12:33
      To jest niesamowite, naprawdę brak mi słów. Czy można sobie wyobrazić
      coś gorszego? Szpetota doskonała.
    • Gość: mamuna Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.10, 17:34
      Galeria Krakowska, Filharmonia, stadion Wisły, Plac Szczepański, pomniki
      (zobaczcie co się dzieje w Parku Jordana), nadbudowy i te wszystkie inne
      koszmary, które co rusz pojawiają się w mieście. Mam wrażenie, że ktoś po
      prostu bierze kasę i przymyka oczy, bo nie wierzę , że rozsądny, kulturalny
      człowiek jest w stanie to zaakceptować - (przy budowie małego, tradycyjnego
      domu pod miastem, Parki Jurajskie musiały zaakceptować kształt okien i kąt
      nachylenia dachu! Inaczej nie dostałabym pozwolenia na budowę)-Kto na to
      pozwala? Imię i nazwisko urzędnika, który się pod tym podpisał!
    • Gość: Kola Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 10:46
      Najbardziej uderzają ławy i kosze na śmieci, myślę, że te dodatki dopełniły dzieła... jeśli ktoś nie ma do końca sprecyzowanego zdania to dzięki nim na pewno będzie na NIE! Dramat!
    • Gość: Funiu Jak po wybuchu w pracowni protetycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 14:50
      Fontanka wygląda jak nieudany albo pokiereszowany odlew do zrobienia protezy.
      Wybuch poprzesuwał też bez ładu i składu różne dziwne sprzęty. Mocno trzymają
      się na miejscach tylko ciężkie kule. To co wydaje się ławeczkami jest naprawdę
      ucieszne. Już widzę, jak artystycznie będą komponować się na nich żule o
      nożętach popodwijanych w te malownicze meandry. Przez okienecko pośrodku
      konstrukcji będą też mogli sobie wzajem gwarzyć lub wyznania czynić.
    • Gość: pollyn krakowianie to konserwy IP: *.ksknet.pl 07.06.10, 13:40
      mamy nareszcie plac na miere europejską, więc skąd takie negatywne opinie? Podejżewam, iż wypowiadają się negatywnie tylko Ci, którzy nigdy nie wystawili swojego nosa poza własne miasto! Lepszy rozwalający się stary Kraków od nowoczesnej Metropolii europejskiej? Ludzie dajcie na luz.
    • Gość: Karolina Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: 195.81.13.* 07.06.10, 15:58
      Co to za architekt gdzie szkole konczyl naogladal sie za granica roznosci i
      przeniosl ta glupote na plac zaburzajac calkowicie styl tego miejsca Kto za to
      zaplacil?Jak zwykle OBYWATEL PODATNIK Fajnie sie zadzi cudzymi pieniedzmi
    • Gość: be Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.10, 19:32

brzydkie, wszystko brzydkie: i proporcje i materialy i kolory. Po cwiercwieczu
      spedzonym w coraz ladniejszej Francji jestem przerazona brakiem smaku polskich
      architektow
    • Gość: gosc AGa Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 22:31
      Ciekawe czy w zalozeniu inwestorow i Miasta bylo stworzenie
      darmowego basenu dla dzieci. Dzisiaj fontanna sluzy;a dzieciomi i
      malym i duzym za basen- i to nie przypadkowy- dzieic poprzebierane w
      stroje kapielowe,WSTYD!!! Strazay Miejskiej nie uswiadczysz. A
      miszkancy i turysci patrza na taka wioche
    • Gość: Iwa Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: *.chello.pl 10.06.10, 08:51
      No cóż , lubimy wszystko nadmiernie krytykować i co by nie zrobiono to
      wszystko jest be. Piękna fontanna,ławeczki,bez smrodu samochodowego, czysto,
      ale zawsze będzie niektórym źle i źle i źle.:>(
    • Gość: krak Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: *.ip.netia.com.pl 11.06.10, 22:46
      bez przesady, sa gorsze miejsca w Krakowie, tylko wyborcza się ich nie czepia
    • mojko-2 polskie krytykanctwo 15.06.10, 12:44
      Co za kraj, co za ludzie ? Każdy odnowiony metr Krakowa przyciąga jak sępy do
      padliny setki spragnionych ulżenia sobie na wylewaniu pomyj. Nie pamiętam
      jednej inwestycji , która nie pociągnęłaby za sobą krytykanctwa . Nic nowego
      ale za każdym razem tak samo smutne .
      Odwiedziłam Plac Szczepański w niedzielę i przyznam się że pierwszy raz od
      ponad 40 lat widziałam oznaki zainteresowania i jakiegokolwiek życia na tym
      Placu. Nawet turyści się tam pojawili - no cud po prostu. Fontanna piękna ,
      zieleńce ładne ,ławeczki wygodne , ogólne wrażenie bardzo przyjemne .
      Chciałam zauważyć że remont Rynku od kilku lat radośnie żyje swoim życiem choć
      miał zakończyć się dawno temu i prawdę mówiąc efekt nie zachwycił mnie tak jak
      Plac Szczepański ale nie słyszałam "autorytetów" , które z takim zapałem
      krytykowałyby ten fakt. Pewnie dlatego , ze to zbyt długo trwa i się znudziło.
      Brakuje mi tam tylko kawiarenek ...
      Gratulacje dla projektantów i wykonawców.
      Krakuska
    • Gość: krakowianka Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 18:03
      "Nowy" plac Szczepański ma poziom podrzędnego supermarketu .Jest żenujące,że
      główny architekt miasta Krakowa pozwala na tak niski poziom. Kto go wybrał i
      czy ktoś wie z czego jest znany . Wstyd mi ,że coś takiego powstaje w
      Stolicy Kultury Europejskiej. Czy naprawde nie mozna zlecić opracowania
      projektu placu rodzinie Likusów, którzy dodają swoimi inwestycjami wartości
      temu miastu zachowując najwyższy poziom kultury

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka