Gość: supermacy lawki pasuja do krakowa jak kobyla do karety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 13:33 pewnie jakas znajoma majchrowskiego je 'projektowala' nadaja sie do spania i w...lenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt makabreska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 21:18 szanowni koledzy którzy popełnili owo dzieło powinni zastanowić się poważnie nad dalszym uprawianiem tego wspaniałego zawodu bo to co wydali z siebie nazwać można jedynie archiwybroczynami - przepraszam ale to naprawdę rozpacz czarna rozpacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też arch. do czarnej owcy IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 05.06.10, 22:05 pochwal się! a co interesującego w Krakowie zaprojektowałeś? / z chęcią "forum zobaczy i oceni" :-) / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.10, 10:09 Bardzo oryginalna i odważna aranżacja, ale się opłacało, robi efekty. Mi się bardzo podoba, coś ciekawego - blisko rynku. A tym co się nie podoba: taki już niestety jest Kraków, pełen wiecznie niezadowolonych obywateli z wszystkiego. Ale to może ta pogoda tak działa :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Fontanna OK, ławki - makabra !!! IP: 188.33.49.* 04.06.10, 10:47 Zabierzcie w cholerę ta ławki !!! Co to jest ??? Krupówki ??? Jeeeeez..... Odpowiedz Link Zgłoś
funky_piter Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon 04.06.10, 11:48 taaa, a dziury w drogach jak byly tak sa, tylko coraz wieksze... o pozostalych brakach w podstawowej infrastrukturze w calym miescie juz nawet nie wpsominam, bo szkoda mi klawiatury :/ Odpowiedz Link Zgłoś
funky_piter Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon 04.06.10, 11:50 jezcze jedno - nie zdziwie sie jak fontana po kilku tygodniach zacznie sie psuc.. tak niestety wygladaja inwestycje krakowskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z krakowa Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: 80.54.132.* 04.06.10, 13:50 Owszem fonntanna nieco kiczowata, ale przynajmniej krakusi przełamują lęk przed wodą. Nie bójcie się, nie gryzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianin Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: 77.236.0.* 05.06.10, 09:44 Fontanna i ławki to dramat.Brak gustu, wyczucia. Zła kolorystyka ławek, forma fontanny niestety jest kiczem. Bardzo to przykre i szkoda wydanych pieniędzy.Naprawdę w Krakowie powinny być ogłaszane konkursy architektoniczne, bo inaczej decyzje są podejmowane w gronie kilku osób, które nie mają gustu, no i chyba wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tereska Mogło być gorzej IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.10, 09:51 Mogliśmy mieć na środku pomnik księdza skargi, albo krzyż, a nie mamy, więc nie jest żle. Fontanna lepiej wyglada ja tryska wodą. Kule trochę po nic, ale już widziałam, że ludzie po prostu na nich siadają. Tylko jak są kule, nie zmieszczą się budy.Ławki beznadziejne, ale to szczegół, można wymienić jak się zniszczą. Wczoraj tam był pokaz plenerowy krakowskiego festiwalu, muzyka grała, fontanna mrugała kolorami, nie było źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianin Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: *.ghnet.pl 05.06.10, 12:33 To jest niesamowite, naprawdę brak mi słów. Czy można sobie wyobrazić coś gorszego? Szpetota doskonała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuna Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.10, 17:34 Galeria Krakowska, Filharmonia, stadion Wisły, Plac Szczepański, pomniki (zobaczcie co się dzieje w Parku Jordana), nadbudowy i te wszystkie inne koszmary, które co rusz pojawiają się w mieście. Mam wrażenie, że ktoś po prostu bierze kasę i przymyka oczy, bo nie wierzę , że rozsądny, kulturalny człowiek jest w stanie to zaakceptować - (przy budowie małego, tradycyjnego domu pod miastem, Parki Jurajskie musiały zaakceptować kształt okien i kąt nachylenia dachu! Inaczej nie dostałabym pozwolenia na budowę)-Kto na to pozwala? Imię i nazwisko urzędnika, który się pod tym podpisał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kola Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 10:46 Najbardziej uderzają ławy i kosze na śmieci, myślę, że te dodatki dopełniły dzieła... jeśli ktoś nie ma do końca sprecyzowanego zdania to dzięki nim na pewno będzie na NIE! Dramat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funiu Jak po wybuchu w pracowni protetycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 14:50 Fontanka wygląda jak nieudany albo pokiereszowany odlew do zrobienia protezy. Wybuch poprzesuwał też bez ładu i składu różne dziwne sprzęty. Mocno trzymają się na miejscach tylko ciężkie kule. To co wydaje się ławeczkami jest naprawdę ucieszne. Już widzę, jak artystycznie będą komponować się na nich żule o nożętach popodwijanych w te malownicze meandry. Przez okienecko pośrodku konstrukcji będą też mogli sobie wzajem gwarzyć lub wyznania czynić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollyn krakowianie to konserwy IP: *.ksknet.pl 07.06.10, 13:40 mamy nareszcie plac na miere europejską, więc skąd takie negatywne opinie? Podejżewam, iż wypowiadają się negatywnie tylko Ci, którzy nigdy nie wystawili swojego nosa poza własne miasto! Lepszy rozwalający się stary Kraków od nowoczesnej Metropolii europejskiej? Ludzie dajcie na luz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: 195.81.13.* 07.06.10, 15:58 Co to za architekt gdzie szkole konczyl naogladal sie za granica roznosci i przeniosl ta glupote na plac zaburzajac calkowicie styl tego miejsca Kto za to zaplacil?Jak zwykle OBYWATEL PODATNIK Fajnie sie zadzi cudzymi pieniedzmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.10, 19:32 brzydkie, wszystko brzydkie: i proporcje i materialy i kolory. Po cwiercwieczu spedzonym w coraz ladniejszej Francji jestem przerazona brakiem smaku polskich architektow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc AGa Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 22:31 Ciekawe czy w zalozeniu inwestorow i Miasta bylo stworzenie darmowego basenu dla dzieci. Dzisiaj fontanna sluzy;a dzieciomi i malym i duzym za basen- i to nie przypadkowy- dzieic poprzebierane w stroje kapielowe,WSTYD!!! Strazay Miejskiej nie uswiadczysz. A miszkancy i turysci patrza na taka wioche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: *.chello.pl 10.06.10, 08:51 No cóż , lubimy wszystko nadmiernie krytykować i co by nie zrobiono to wszystko jest be. Piękna fontanna,ławeczki,bez smrodu samochodowego, czysto, ale zawsze będzie niektórym źle i źle i źle.:>( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: *.ip.netia.com.pl 11.06.10, 22:46 bez przesady, sa gorsze miejsca w Krakowie, tylko wyborcza się ich nie czepia Odpowiedz Link Zgłoś
mojko-2 polskie krytykanctwo 15.06.10, 12:44 Co za kraj, co za ludzie ? Każdy odnowiony metr Krakowa przyciąga jak sępy do padliny setki spragnionych ulżenia sobie na wylewaniu pomyj. Nie pamiętam jednej inwestycji , która nie pociągnęłaby za sobą krytykanctwa . Nic nowego ale za każdym razem tak samo smutne . Odwiedziłam Plac Szczepański w niedzielę i przyznam się że pierwszy raz od ponad 40 lat widziałam oznaki zainteresowania i jakiegokolwiek życia na tym Placu. Nawet turyści się tam pojawili - no cud po prostu. Fontanna piękna , zieleńce ładne ,ławeczki wygodne , ogólne wrażenie bardzo przyjemne . Chciałam zauważyć że remont Rynku od kilku lat radośnie żyje swoim życiem choć miał zakończyć się dawno temu i prawdę mówiąc efekt nie zachwycił mnie tak jak Plac Szczepański ale nie słyszałam "autorytetów" , które z takim zapałem krytykowałyby ten fakt. Pewnie dlatego , ze to zbyt długo trwa i się znudziło. Brakuje mi tam tylko kawiarenek ... Gratulacje dla projektantów i wykonawców. Krakuska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Nowy plac Szczepański to jarmark, a nie salon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 18:03 "Nowy" plac Szczepański ma poziom podrzędnego supermarketu .Jest żenujące,że główny architekt miasta Krakowa pozwala na tak niski poziom. Kto go wybrał i czy ktoś wie z czego jest znany . Wstyd mi ,że coś takiego powstaje w Stolicy Kultury Europejskiej. Czy naprawde nie mozna zlecić opracowania projektu placu rodzinie Likusów, którzy dodają swoimi inwestycjami wartości temu miastu zachowując najwyższy poziom kultury Odpowiedz Link Zgłoś