al-kochol-8 28.06.10, 00:47 postkomunisci w panice Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wampir-wampir Re: no to magister nie dorosl do profesora 28.06.10, 01:03 Ale którego profesora, ale jacy postkomuniści? Czyżbyś o tych pisał, co przed Jarusiem chcącym im wylizać wieją gdzie pieprz rośnie? Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: no to magister nie dorosl do profesora 28.06.10, 08:01 magister z niego pelna geba - w 11 dni prace magisterska napisal i obronil z latwoscia, pomimo ze w podziemiu byl. Inny Bronek z opozycji w tamtym czasie zostal zawieszony w prawach studenta na V roku przez samego rektora UJ. Widac w Krakowie trudniej bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
brebankowe Re: no to magister nie dorosl do profesora 28.06.10, 08:24 A dziadek był z Wermachtu. Główny polski hakowy, Jarosław, syn komuszkowatego wyrobnika - willa na Żoliborzu potrafi tylko jątrzyć, mieszać, nienawidzić. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: no to magister nie dorosl do profesora 28.06.10, 09:48 Kto niby miałby by ć tym "profesorem"? Ech ta pisowska tytułomania... Kompleksy sobie tak leczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: no to magister nie dorosl do profesora 28.06.10, 10:05 a (niezgodny z zasada rownosci szlacheckiej) tytul hrabiowski ci nie przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: no to magister nie dorosl do profesora 28.06.10, 10:31 A u was biją murzynów? Odpowiedz Link Zgłoś
to_straszne Re: no to magister nie dorosl do profesora 28.06.10, 10:49 O - ho! Ktoś sobie nie doczytał. Czas sobie odświeżyć postanowienia Konstytucji Marcowej. Czym innym historia, a czym innym UŻYWANIE tytułu. Czy Bronek używa tytułu?? Odnośnie zaś do różnicy pomiędzy uniwersyteckimi stosunkami Bronka W. do Bronka K., to nie były to te same czasy. Mamy luki, jak widzę. Co jest dziwnego w napisaniu pracy magisterskiej w 11 dni? NAPISANIU, powiadam, co dziwnego? 6 stron dziennie to nie jest szczególnie wyśrubowany wynik, chyba , że się nie wie, o czym mowa i trzeba na kolanie zwalać ze źródeł. A tu zdaje się zachodzi coś innego. W tamtych czasach kolego sympatyczny, to się źródła miało w domu, bo w bibliotekach były na nie zapisy RARA i nie wypożyczali nawet do czytelni. Ale trzeba to było przeżyć, żeby pamiętać. Przeżyć, a nie siedzieć z kotem u mamusi pod pierzynką i spotykać się z ładnymi, młodymi chłopcami. Też pod pierzynką. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: no to magister nie dorosl do profesora 28.06.10, 11:07 > Odnośnie zaś do różnicy pomiędzy uniwersyteckimi stosunkami Bronka W. do Bronka K., to nie były to te same czasy. Mamy luki, jak widzę. ktore luki masz na mysli? oba Bronki urodzone w 1952 roku! Odpowiedz Link Zgłoś
to_straszne Doczytać sobie a nie pitolić. 29.06.10, 02:49 al-kochol-8 napisał: > > Odnośnie zaś do różnicy pomiędzy uniwersyteckimi stosunkami Bronka > W. do Bronka K., to nie były to te same czasy. Mamy luki, jak widzę. > > ktore luki masz na mysli? oba Bronki urodzone w 1952 roku! Otóż mam na myśli rażące luki w Twojej wiedzy. Bronek W. studiował 9 lat (1971-1980) i nie skończył polonistyki, a Bronek K. studiował lat siedem (1970-1977) - i skończył historię. Bronka W. skreślono z listy studentów, bo wyjechał na emigrację i tyle go widzieli (w 1980 r. a nie w Stanie Wojennym, jak byś sądził). Może rektor miał go prosić żeby wrócił i dokończył studia? Dlatego też Twoja rewelacja, że oba Bronki są z 1952 r. - jest niewiele warta. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: Doczytać sobie a nie pitolić. 29.06.10, 05:32 Bronek W. nie mogl skonczyc studiow bo zostal zawieszony w prawach studenta przez rektora-komucha. Nie wywalony, a zawieszony, stad te 9 lat. Byl zawiesziny na V roku, podczas gdy studia w tym czasie skrocono do IV lat, a wiec zeby go odwiesic musieliby go cofnac o rok do tylu. "Zawieszenie" bylo wynikiem jego dzialalnosci. Podobna dzialalnosc rzekomo prowadzil Bronek K, ale ten prowadzil ja bezkarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: Doczytać sobie a nie pitolić. 29.06.10, 06:28 > Bronka W. skreślono z listy studentów, bo wyjechał na emigrację On nie wyjechal, on uciekl w poplochu przed wladza ludowa, ktora byla na jego tropie po tym jak pobil kilku agentow SB. Na szczescie paszport mial w kieszeni wraz z wiza na zjazd demokratow w Madrycie. Tak wiec mieli podstawe zeby go skreslic z listy studentow akurat wtedy w 1980, ale zawieszony byl od bodajze 1977. Odpowiedz Link Zgłoś
to_straszne C2H5OH 29.06.10, 10:38 Czy Ty masz piętnaście lat? Polskę ludową znasz chyba z opowiadań. Z polskim paszportem i hiszpańską wizą Bronek W mógł sobie uciec w popłochu najdalej do Świnoujścia albo do Wołosatego. Najpierw zaś musiał ten paszport DOSTAĆ (formularz - 8 stron A3, maczkiem). Granicy by nie przekroczył. A już żelaznej kurtyny to na pewno. Władza ludowa NA TROPIE to mogła być chyba w książkach o Panu Samochodziku. W prl-u miała raczej wszystkich na tacy. Nawet Bujaka w końcu namierzyli. Tu naprawdę było BARDZO dużo donosicieli. Do dziś jest. W oficjalnym życiorysie Bronka W. stoi napisane, że STUDIOWAŁ 9 lat. Co do Bronka K. to lania się po mordach z ubowcami nie uważam za jedyną przepustkę do historii. Były i inne sposoby. Zdolny absolwent kończący studia w terminie był dla ubowców i ich partyjnych mocodawców dużo groźniejszą postacią, niż zagończyk. Choć dobrze im to robiło (tym ubowcom), kiedy dostawali po mordzie. Pamiętam jak się bali, kiedy obstawa Jancarza miała ich rozpisanych w detalach - i sfotografowanych. Z adresami. Bardzo przekonująca scena likwidowania mieszkania Piotrowskiego z "Zabić księdza" Agnieszki Holland, bardzo przekonująca. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: C2H5OH 29.06.10, 10:52 1980-81 to byl czas zawirowania... ciebie wtedy nie bylo na swiecie. Bronek W mial paszport w kieszeni, ja wtedy okolo pol roku chodzilem z paszportem w kieszeni nie wiedzac co robic dalej... dawali kazdemu kto chcial... zapytaj swiadkow zamiast konfabulowac korzystajac z wikipedii Odpowiedz Link Zgłoś
to_straszne Re: C2H5OH 29.06.10, 14:38 Alkohol? Puknij Ty się w czółko i zacznij czytać to, co do Ciebie piszę. Nie ucz psa szczekać, a księdza pacierza: miałem tego samego rektora co i Bronek W. Z konieczności wiem jak było, i to lepiej od Ciebie. Wikipedia nie jest mi potrzebna do przeglądania własnej pamięci. Rozumie osoba? Odpowiedz Link Zgłoś
brebankowe Re: C2H5OH 30.06.10, 08:07 zastanawiam się, drogi alkocholu, dlaczego prawie wszystkie piśdziackie mendy sa takie właśnie mendowate - jak ty. Zupełny brak argumentacji a jeżeli już jakiś ogór postara się to zawsze musi obrazić i to po chamsku a nie inteligentnie. Bo niech osoba wie, że obrażać też można inteligentnie a nie tylko piśdziacko. Osoba powinna zastanowić się nad ukończeniem jakiegoś gimnazjum albo niech osoba jakieś kursy porobi bo trudno będzie jej pojąć zmieniający się szybko świat. Chciałem użyć trudnych słów ale domyśliłem się, że osoba ich nie zrozumie i znowu coś szczeknie. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: C2H5OH 30.06.10, 08:10 poczytaj jeszcze raz swoje teksty i sam sobie odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
to_straszne Po północy - jak widać - postępuje 30.06.10, 11:49 ...uzależnienie. Smutno zdechłeś. Lepiej było się nie sadzić, jak kogut na fabrykę. Zniknij. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Al - widziałes to świństwo ? 30.06.10, 16:56 Na prośbę MSZ Clinton nie złoży kwiatów na grobie Kaczyńskich wiadomosci.onet.pl/2191755,11,na_prosbe_msz_clinton_nie_zlozy_kwiatow_na_grobie_kaczynskich,item.html Sekretarz stanu Hillary Clinton, która przyjeżdża do Krakowa na konferencję 10-lecia Wspólnoty Demokracji z udziałem ministrów spraw zagranicznych z całego świata, nie złoży kwiatów na grobie Marii i Lecha Kaczyńskich. Była to wyraźna prośba polskiego MSZ - informuje radio RMF FM. Odpowiedz Link Zgłoś
brebankowe Re: Al - widziałes to świństwo ? 30.06.10, 18:40 I widzisz Rito, takie piśdziackie zagrywki, kłamstwa mają ogromnie krótkie nożyny. MSZ w bardzo oficjalnym wystąpieniu zdementował ta piśdziackie kłamstwa. Poszukaj w necie znajdziesz odpowiednie pismo, ja Ci nie pomogę bo mi się nie chce. Rita, Rita - a taką kiedyś byłaś rozsądną kobietą. Co Ci się stało? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Al - widziałes to świństwo ? 30.06.10, 21:23 Człowiek się zmienia i to na korzyść. Ja tam nie wierzę nawet mediom. A widzisz, taką wiadomość media podały więc nie obwiniaj z góry. "Pokaż mi swoich przyjaciół, a powiem ci kim jesteś" - rozumiesz ? Zdanie z debaty wypowiedziane przez Komorowskiego. A jakich ma przyjaciół to Ci może wyjaśnić Alkochol, bardzo kulturalny człowiek. > Co Ci się stało? Nic, po prostu pamiętam datę 10 kwietnia 2010. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Al - widziałes to świństwo ? 30.06.10, 23:53 rita100 napisała: > > Co Ci się stało? > Nic, po prostu pamiętam datę 10 kwietnia 2010. Rita, 10 kwietnia zginęło 96 osób, nie tylko Kaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Al - widziałes to świństwo ? 01.07.10, 00:00 > Rita, 10 kwietnia zginęło 96 osób, nie tylko Kaczka. No właśnie to po pierwsze , po drugie - nie bądżmy wiecznie ofiarami :( , po kolejne - człowiek nie zawsze - niestety - zmienia sie na korzyść choć tak by się marzyło.... gosia Odpowiedz Link Zgłoś
brebankowe Re: Al - widziałes to świństwo ? 01.07.10, 08:23 No i Ricie uderzyło źle. A najgorsze, że zaślepienie i brak trzeźwej oceny postępuje. Odpowiedz Link Zgłoś
brebankowe Re: Al - widziałes to świństwo ? 01.07.10, 08:21 rita100 napisała: > Człowiek się zmienia i to na korzyść. Ja tam nie wierzę nawet > mediom. A widzisz, taką wiadomość media podały więc nie obwiniaj > z góry. A kogo, niby, obwiniam? Przecież Ty tylko zacytowałaś informację podaną przez piśdziacką szczekaczkę "Rzeczpospolitą" i Radio Maryja". Oczywiście wg mnie trudno Rzepę i RM nazwać "mediami" ale jak kto wyrozumiały to niech tak nazywa. Oczywiście szybko taką informację podchwycili wszyscy piśdziaccy "politycy" i szkalowali /jak to mają w zwyczaju/ gdzie się da... Oczywiście nie przeprosili - bo przeprosić umie i chce tylko kulturalny człowiek - a w PiSie takich nie uświadczy. /w PO tez ich mało ale jednak są/. A co ma 10 kwietnia do tego co Ty tu wypisujesz? Nie rozumiem. Chyba, że sprytnie twierdzisz, że to Tusk zestrzelił samolocik by zdobyć etat Prezydenta dla Komorowskiego. No i, że mały Kaczor nie upierał się by lądować... Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: no to magister nie dorosl do profesora 28.06.10, 12:07 > Przeżyć, a nie siedzieć z kotem u mamusi pod pierzynką i spotykać się z ładnymi, młodymi chłopcami. Też pod pierzynką to masz na mysli? : More recently, Poland’s leading national newspaper, Rzeczpospolita, leaked documents from the files of the former Soviet secret service indicating that Jaroslaw had been investigated for homosexual orientation under the communists. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: no to magister nie dorosl do profesora 28.06.10, 23:41 Widziałeś to Al ? www.youtube.com/watch?v=rMFByatbaVI&feature=player_embedded#! Odpowiedz Link Zgłoś
to_straszne Czy sądzisz, że wszyscy są jednakowo durni? 29.06.10, 02:54 al-kochol-8 napisał: > > Przeżyć, a nie siedzieć z kotem u mamusi pod pierzynką i spotykać > się z ładnymi, młodymi chłopcami. Też pod pierzynką > > to masz na mysli? : > > More recently, Poland’s leading national newspaper, > Rzeczpospolita, leaked documents from the files of the former Soviet > secret service indicating that Jaroslaw had been investigated for > homosexual orientation under the communists. Nie czerpię swoich wiadomości ze dziennika Rzeczpospolita. Mam lepsze źródła. Mieszkając w Warszawie trzeba się naprawdę BARDZO starać, by nie znać klubów, w których Jareczek bywał widywany - w przerwach pomiędzy pobytami pod pierzynką mamusi. Jeden z jego chłopaków bawi obecnie w Belgii. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: Czy sądzisz, że wszyscy są jednakowo durni? 29.06.10, 05:35 gdyby to byla prawda to juz dawno zostalaby oficjalnie uzyta przeciwko niemu w kampani wyborczej, lamiac zasade dyskryminacji na tle orientacji seksualnej Odpowiedz Link Zgłoś
brebankowe Re: Czy sądzisz, że wszyscy są jednakowo durni? 29.06.10, 07:46 Lata mi to czy jest gejem, czy hetero, czy się przyznaje do gejostwa, czy przyznaje się do hetero, czy nie mówi na ten temat bo nie powinno to nikogo obchodzić. Natomiast nie jest mi obojętnym sposób sprawowania Urzędów przez tego człowieka. Zawiść, nienawiść do wszystkiego i wszystkich, brak akceptacji inności, ruso i germanofobia, brak umiejętności porozumiewania się z oponentami politycznymi. I na sam koniec: nie znoszę kotów. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: Czy sądzisz, że wszyscy są jednakowo durni? 29.06.10, 08:27 jestes ofiara medialna. nie znoszę kotów. jak mozna cos takiego powiedziec o jakichkolwiek zwierzetach! jesli nie lubisz zwierzat (jak Komorowski), to nie lubisz rowniez i ludzi (kobiety dla ciebie to kaszaloty). Mam nadzieje ze nie dadza ci strzelby do reki. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Czy sądzisz, że wszyscy są jednakowo durni? 29.06.10, 08:38 al-kochol-8 napisał: > jestes ofiara medialna. > > nie znoszę kotów. > > jak mozna cos takiego powiedziec o jakichkolwiek zwierzetach! jesli > nie lubisz zwierzat (jak Komorowski), to nie lubisz rowniez i ludzi > (kobiety dla ciebie to kaszaloty). Mam nadzieje ze nie dadza ci > strzelby do reki. Ja nie znoszę komarów i karaluchów. I gołębi. To też zwierzęta. I co, nie wolno mi? A Komorowski nigdy nie wyrażał niechęci do żadnych zwierząt. Nawet do tych, które wymieniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Ja w kwestii orientacji seksualnej :) 29.06.10, 08:54 Nie przeszkadza mi zupełnie , że ktoś jest gejem , nawet Jareczek i Zbysiu nie przeszkadzaja mi , że są homoseksualistami - ale jako prywatni ludzie - a i nawet jako politycy . Jest tylko jedno "ale" ... Należy zwrócić uwagę - co "oni" w tym temacie publicznie ?! To tak jakby ktoś był naprawdę bardzo religijny i okradał groby ! gosia Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: Ja w kwestii orientacji seksualnej :) 29.06.10, 09:01 a JP2 albo Benedykt XVI, co z nimi? jak ich zaklasyfikowac? Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Ja w kwestii orientacji seksualnej :) 29.06.10, 09:02 Wali mnie, kto kogo wali, ale hipokryzji też nie znoszę. BTW co robi Jaruś, gdy go pytają o sex? Odwraca kota :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Ja w kwestii orientacji seksualnej :) 29.06.10, 09:12 Al - nie wszyscy księża są homo , chociaż spora ilość ... a ZZ akurat znam :))))) gosia I żeby życie miało smaczek - raz dziewczynka raz chłopaczek Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: Ja w kwestii orientacji seksualnej :) 29.06.10, 09:25 ZZ? no nie mow ze Zbigniew Zapasiewicz tez... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Ja w kwestii orientacji seksualnej :) 29.06.10, 09:30 Oj Al , Al - a czy każdemu psu Burek na imię ? ;) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
nikix Re: Jaki profesor? 28.06.10, 12:01 Może "profesor" najpierw by się mówić nauczył. I może lepiej niech nie powtarza "sukcesu" Franka Dolasa . Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Zamknąć oczy, zatkać uszy 01.07.10, 14:31 i głosować na Kaczyńskiego - tak rzecze JKM wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosci/,1,3314859,aktualnosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Zamknąć oczy, zatkać uszy 01.07.10, 14:47 A właśnie, że na niego nie zgłosuję. Musiałbym potem przez pięć lat chodzić z zamkniętymi oczami i zatkanymi uszami. Odpowiedz Link Zgłoś