Dodaj do ulubionych

NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH??????????????????

29.07.10, 12:02
od 2.08.2010 wchodzi nowa firma sprzatajaca,z tego co czytalem na innych
forach,to jest to najgorsza firma w
krakowie,forum.gazeta.pl/forum/w,410,92234202,95572118,Zamkna_dom_kultury_na_Ruczaju_.html
Obserwuj wątek
    • atenyy Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 29.07.10, 14:10
      No też słyszałem co nieco o nowej firmie sprzatajacej która
      prawdopodobnie zajmie się "sprzataniem" w Atenach i nie było to nic
      dobrego.
      A tak na marginesie to jeżeli wolno wyrazić własne zdanie to ja
      osobiście oprócz zmiany firmy sprzątającej zmienił bym również
      Administratora-Zarządce.
      Z moich obserwacji wychodzi że z każdym miesiącem jest gorzej na
      linii mieszkaniec wspólnoty-administracja!
      • rochlik Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 30.07.10, 10:32
        Zgadzam się,
        Zarząd pięknie gada na zebraniach, a jak przychodzi co do czego to jest
        wielka lipa. Administracja?No cóż, za taką stawkę jaką się im płaci to nie spodziewałbym się cudów. Wszędzie cięcia kosztów i wynikiem tego
        jest nowa firma sprzątająca o niezbyt dobrej reputacji. Szkoda że
        zarząd-administracja bierze pod uwagę tylko i wyłącznie cenę.
        Pozdrawiam,
        • atenyy Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 02.08.10, 13:22
          Tylko dlaczego Zarząd - Administracja(Zarządca) nie poszukają
          oszczędności u siebie.
          Na zebraniu zarówno Zarząd jak i Administracja pięknie mydlą oczy,
          opowiadają różne bajki zupełnie odbiegające od rzeczywistości.
          Trzeba wymusić lepszą prace na zarządzie lub go wymienić na taki
          który będzie cos chciał zrobić, a nastepnie wywalić obecną
          administracje i zacząć NORMALNIE mieszkać!
          Według mojej skromnej osoby szukają oszczędności tam gdzie nie
          powinni. Jak mamy płaćić firmie sprzątającej kase za coś czego nie
          bedzie wykonywać to już pokaz 100% tupetu ze strony Zarządu i
          Administracji!
    • aneczkaa71 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 04.08.10, 16:55
      Pewnie połowa z tych postów to wpisy Szczurkowej, dla której zarząd Aten wybrany
      spośród właścicieli jest solą w oku.

Współczuje mieszkańcom kwartałów zarządzanych przez Szczurkową. Ustala sobie
      stawki jakie chce, dobiera firmy według własnych interesów, a właściciele nie
      mają nic do powiedzenia.

Na zebraniu w Atenach zarząd wręcz zachęcał inne osoby do pracy w zarządzie i
      chętnych nie było, więc okażmy tym ludziom trochę szacunku, bo pracę wykonują
      społecznie.
      • atenyy Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 05.08.10, 08:53
        WOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!
        Ktoś z ZARZĄDU Aten wkońcu zareagował na wpisy i niezdowolenie
        mieszkańców Aten.
        No to może teraz coś drgnie.
        Wystarczyło uderzyc w stół a nożyce szybciej niż sie spodziewano
        odezwały się!!!!!!!!!!!!!
        Polecam sprawdzić w słowniku co oznacza słowo "PRACA" a nie pisać że
        zarząd pracuje.
        ps.
        Nie interesuja mnie i myślę że poszostałych mieszkańców Aten sprawy
        innych wspólnot, dlatego drogi członku Zarządu lub Administratorze
        nie wprowadzaj zastepczych tematów i wątków do spraw dotyczących
        Wspólnoty Ateny!
        Do pracy kochani do pracy!
      • swiety-1 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 05.08.10, 10:39
        "Na zebraniu w Atenach zarząd wręcz zachęcał inne osoby do pracy w
        zarządzie..." - PUNKT WIDZENIA ZALEZY OD PUNKTU SIEDZENIA. Byłem na
        zebraniu i odniosłem zupełnie inne wrażanie.
        Zarząd przedstawił wszystko w różowych kolorach, powiedział że nad
        wszystkim panuje i wszystko załatwi. Czekam podobnie ja pozostali
        mieszkańcy wspólnoty na konkrety i widoczne działania.
    • aneczkaa71 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 05.08.10, 13:01
      Ja też uważam, że zarząd mógłby być lepszy, ale przynajmniej patrzy na ręce
      administracji, a we wspólnotach zarządzanych przez p. Szczurek takiej kontroli
      nie ma i jest to celowo tak zorganizowane. Wybrane zostały "rady mieszkańców"
      które prawnie nie mają nic do powiedzenia. Jakby p. Szczurek tak dbała o
      mieszkańców, to by sama zaproponowała zarząd właścicielski. Widocznie miała w
      tym jakiś interes, aby było inaczej.

U nas przynajmniej jak się komuś praca zarządu nie podoba, to może sam się
      zgłosić i działać, tylko chętnych brak.

Do p.Szczurek:
      zarząd jest jaki widać, jednym się podoba innym nie, a ideałów jak wiadomo nie
      ma. Ale to że Pani bez przerwy pisze pod coraz to nowymi nickami jest nieetyczne
      i żałosne. Można dbac o swoje biznesy, ale pewna kultura i zasady międzyludzkie
      obowiązują.

• adammalysz_2010 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 05.08.10, 15:11
      Mi się wydaje iż gorzej niż obecnie ze sprzataniem to już być nie
      może,obym sie tylko nie mylił! Pożyjemy zobaczymy, nie ma co sie
      martwić na zapas.
      Ps.
      Strasznie nerwowych mamy członków zarządu, kilka głosów
      niezadowolenia i odrazu takie wyładowanie swoich emocji.

• maniekoe Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 05.08.10, 15:26
        Zgadzam się z Toba Adamie, należy poczekać i zobaczy się jak będzie
        wyglądało sprzątanie.
        Wątek poświecony sprzątaniu a po chwili już pisanie o wszystkim i
        niczym - typowa Polska.
        "aneczkaa71" - wyluzuj, wygląda na to iż twój nick pojawił się na
        forum dopiero 4 sierpnia a już tyle agresji wlałaś w to forum.
    • aneczkaa71 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 05.08.10, 17:47
      To prawda, że mój nick pojawił się 4 sierpnia, ale nicki misiokrk5 i
      atenyy też powstały tylko na potrzeby tego wątku. Podobnie było w starszych
      wątkach o atenach. Sami sobie sprawdźcie.

Ten temat nie miał być w zamierzeniu rzadną dyskusją o sprzątaniu tylko tubą
      propagandową p.Szczurek. Dla tego jestem wzburzona. Ktoś powinien położyć kres
      takim praktykom.
      • maniekoe Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 05.08.10, 18:20
        "aneczkaa71" masz tyle energii i agresji w sobie iż polecam Ci
        wyjazd do Warszawy pod Pałac Prezydencki, tam koczują podobni tobie
        ludzie pełni podejrzeń, szukania spisków i obwiniania wszystkich o
        wszystko.

• atenyy Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH- aneczkaa71 06.08.10, 09:27
        Z uwagi że mam zamiar jeszcze kiedyś coś napisać na forum, a nie
        chce być posądzany że jestem kimś innym postanowiłem napisac kilka
        słów.
        W Atenach mieszkam od dwóch lat, przez półtorej roku wraz z
        rodzicami i to głównie oni zajmowali się czynszem, mieszkaniem i tym
        podobnymi sprawami, ja jedynie co to byłem tylko na ostatnim
        zebraniu.
        Niestety pół roku temu rodzice mieli tragiczny wypadeki.
        Splot wydarzeń spowodował ze zwolniłem tryb życia, więcej czasu
        przebywam w mieszkaniu, gdzie kiedyś byłem tylko nocnym lokatorem.
        Z każdym dniem coraz więcwej rzeczy mnie irytuje na naszym osiedlu,
        pozostawianie worków ze śmieciami,nie posprzatane przy śmietnikach,
        jak było w zimie z chodnikami to każdy widział ale to jeszcze mogłem
        zrozumieć bo zima była mega, psie kupy obecne wszędzie, nie
        domykające się drzwi itp itd.
        Próbowałem rozmawiać na ten temat z różnymi osobami ale jakoś bez
        rezultatów, przyznawano mi racje i na tym sie sprawa kończyła,
        dlatego jak pojawił się wątek dotyczący sprzątania to postanowiłem
        napisać swoje zdanie.
        I to tyle -aneczkaa71 - informuje że nie jestem agentem,
        tranwestytą, iluzjonistą itp itd, jestem zwykłym Polakiem który po
        obaleniu komuny ma prawo wyrazić swoje zdanie. A twoja reakcja na
        wpisy jasno pokazuje kogo reprezentujesz. Szkoda że w realu tak
        szybko nie działasz.
        • paika Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH- aneczkaa71 07.08.10, 00:31
          fajnie. ale rok, to jest rodzaj męski. półtorej to możesz poprosić
          kiełbasy w sklepie
          • xpreacher Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH- aneczkaa71 27.10.10, 11:54
            Szanowni forumowicze, europejskie to skarbonka dla p.Szczurek. Jeśli ktoś uważna ze jest inaczej to niech płaci u niej czynsz który dochodzi do 600 PLN za mieszkanie 55 m2. Powodzenia a skąd się biorą takie stawki - z wysokich kosztów przeglądów, konserwacji itd....
            Na Atenach i tak macie tanio i sadze że wasz zarząd angażuje się w prace Wspólnoty pomimo tego że niby jest tak źle. Macie tam czysto przynajmniej w porównaniu z reszta osiedla itd..
            Nie marudźcie jak nie ma o co, a to że możne być lepiej, jasne ze może szkoda tylko że nikt się nie chce wziąć za prace poza Zarządem.
            Myślę, ze ci co narzekają mogą śmiało zaprezentować swoje pomysły i nawet je realizować, Zarząd na pewno pomorze a takie opluwanie to rzeczywiście wskazuje na agentów lub przynajmniej złą wole.
            • adammalysz_2010 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH- aneczkaa71 27.10.10, 18:04
              Ciekawe skąd wiesz jak jest u nas w Atenach skoro mieszkasz w Amsterdamie. Wiem wiem zaraz powiesz że masz przyjaciół, kolegów, koleżanki itp.
              Jeżeli nie jesteś mieszkańcem Aten to nie powinieneś wypowiadać się w sprawach tej wspólnoty. Wszystko musi się cały czas docierać, raz jest gorze raz lepiej ale najważniejsze by się nie cofać.
              Idź sobie siać zamęt gdzie indziej!!!!!!!!!!!, napewno znajdziesz przymierzeńców bo na forum tych od bicia piany nie brakuje.
            • xezaq Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH- aneczkaa71 28.10.10, 08:26
              > Zarząd na pewno pomorze

Ejj, chwila, my tu Małopolska, góry niedaleko, może Ty osiedla mylisz? Może masz na myśli jakieś inne Ateny, gdzieś tam hen, na Pomorzu?
              • tomekk1960 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH- aneczkaa71 28.10.10, 18:23
                Najwyraźniej "klakier" zarządu lub zarządcy Aten się uaktywnił. Czyżby przeczuwali kłopoty i zaczynaja kampanię jak to u nas jest cacy???????????
                ps.
                Najlepiej ignorować takich podpuszczaczy!
                Zbliża się sezon skoków i to jest wiadomośc godna zauważenia
                • xezaq Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH- aneczkaa71 03.11.10, 13:01
                  > Najwyraźniej "klakier" zarządu lub zarządcy Aten się uaktywnił.

Ty tak zawsze i każdemu?

> Najlepiej ignorować takich podpuszczaczy!

Albo nie popełniać podstawowych ORTOGRAFÓW bo tylko tego się przyczepiłem. Ale nie, lepiej szczekać o klakierach niż myśleć. Po co - przecież to boli.
                  • magdunia13 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH- aneczkaa71 12.12.10, 01:20
                    Drodzy Państwo,
                    FIRMA ALODIA PORZĄDKOWAŁA TEREN..........TEŻ BYŁO WG WAS ŹLE. TO TERAZ MACIE LEPIEJ. ZARZĄD CO ROKU SZUKAJĄC TAŃSZYCH EKIP PROWADZI DO TEGO ,ŻE JEST CORAZ WIĘKSZY BAŁAGAN.
                    • misiokrk32 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH- aneczkaa71 12.12.10, 10:11
                      WITAM,jak ma byc dobrze,jak ciagle zmiana firmy niby na lepsza.tzn tansza i gorsza,ALODIA to byla najlepsza z firm do tej pory,dbala o teren ,parkingi,itd,widocznie komus cos znow nie bylo na reke,ledwo rok byli i znowu zmiana,teraz nie jest lepiej,wystarczy spojrzec na teren,bo w sumie klatki nawet czyste,
                      • adammalysz_2010 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH- aneczkaa71 20.12.10, 18:18
                        Odwilż idzie to i śnieg nie będzie zalegał bo stopnieje!
            • bdmax "....proszę użyć szczotki" 23.03.11, 00:02
              xpreacher napisał:

> Nie marudźcie jak nie ma o co, a to że możne być lepiej, jasne ze może szkoda t
              > ylko że nikt się nie chce wziąć za prace poza Zarządem.

Geniusze, to się nazywa mieć szczęście - sroce z pod ogona nie wypadli....
              "Zawsze może być gorzej" - prawdaaaa...??

> Myślę, ze ci co narzekają mogą śmiało zaprezentować swoje pomysły i nawet je re
              > alizować, Zarząd na pewno pomorze a takie opluwanie to rzeczywiście wskazuje na...

"Pomorze, pomorze" - już nie jednemu pomógł ..... ostatnio to już zaraza we władzach, a to poziom gimnazjum - .... proszę użyć szczotki !!!!.

• tomeek34 Co do firmy ALODIA 01.01.11, 22:37
      Alodia zniszczyła zieleń na osiedlu w trakcie koszenia trawy. Uszkodziła większość drzew i ucieła wiele krzewów. Zachowywali się przy tym bardzo arogancko gdy zwracano im uwagę. Również później zlekceważyli całą sprawę. Dobrze, że już ich nie ma, bo takiego chamstwa i tupetu nie można tolerować. A kosili właściciele firmy osobiście a nie ich pracownicy.
      • yjustice Re: Co do firmy ALODIA 02.01.11, 18:03
        Nic się nie przejmuj. Bardzo dobrze, chamstwa tolerować nie wolno.
        Niestety obawiam się że każda kolejna firma załatwi Was podobnie. Podkaszarki skutecznie niszczą ogrodzenia usuwając farbę odkrywając warstwę ocynku która w następnej kolejność (kolejne sezony) też zostanie uszkodzona.
        Dobra firma od zieleni podsypuje wszystkie drzewa i krzewy podsypką z kruszonych gałęzi dzięki czemu nie rośnie w tych miejscach trawa i nie ma konieczności koszenia samego drzewka - niestety tandeciarze tego nie wiedzą wolą udawać że wszystko jest OK a my zapłacimy za dosadzanie zieli kolejne 3 tys rocznie i wszytko się kręci.
        • bdmax Re: Co do firmy ALODIA 23.03.11, 00:39
          yjustice napisał:

> Nic się nie przejmuj. Bardzo dobrze, chamstwa tolerować nie wolno.
          > Niestety obawiam się że każda kolejna firma załatwi Was podobnie. Podkaszarki s
          > kutecznie niszczą ogrodzenia usuwając farbę odkrywając warstwę ocynku która w n
          > astępnej kolejność (kolejne sezony) też zostanie uszkodzona.
          > Dobra firma od zieleni podsypuje wszystkie drzewa i krzewy podsypką z kruszonyc
          > h gałęzi dzięki czemu nie rośnie w tych miejscach trawa i nie ma konieczności k
          > oszenia samego drzewka - niestety tandeciarze tego nie wiedzą wolą udawać że ws
          > zystko jest OK a my zapłacimy za dosadzanie zieli kolejne 3 tys rocznie i wszyt
          > ko się kręci.

Chamstwem i bezczelnością jest mówienie komuś, że to dla jego dobra.
          Tak "dobra firma od zieleni" jak Ci co ją wybrali.
          Jeśli myślisz, że wiesz wszystko, to znaczy, że zostałaś źle poinformowana.
          Zanim nazwiesz kogoś "tandeciarze" spójrz do lustra.
          Mamy nadzieję, że sama odejdziesz bez pomocy taczek z .... -
      • adammalysz_2010 Re: Co do firmy ALODIA 03.01.11, 17:50
        Jeżeli to prawda to ciekawe jak wytłumaczą sie z tego nasz "kochany" zarząd oraz "kochany" zarządca firma PRODOMO, które są odpowiedzialne za to co się dzieje w Atenach.
        Trzeba będzie poruszyć temat na zebraniu wspólnoty.
        • tomekk1960 Re: Co do firmy ALODIA 04.01.11, 18:03
          Nic sie nie martw Adamie wszystko załatwi nasz lokalny cudotwórca i specjalista "XPREACHER"!!!!
          • xpreacher Re: Co do firmy ALODIA 05.01.11, 10:38
            troll
        • tomeek34 Re: Co do firmy ALODIA 05.01.11, 00:17
          Takie typowo polskie pieniactwo. Nic nikogo nie interesuje, nikt nic nie robi, ale ponarzekać na forum można. Ateny mają własny zarząd, który już na ostatnim zebraniu zachęcał mieszkańców do współpracy. Więc jeśli chce ktoś coś usprawnić, to droga jest otwarta. Tylko że nikomu się widocznie nie chce, narzekanie jest łatwiejsze.

Cieszmy się, że choć tych kilka osób z zarządu jest chętne do społecznej pracy, bo by nas inaczej dveloper i zarządca kiwał jak chciał (tak jest pewnie w pozostałych kwartałach).
          • xpreacher Re: Co do firmy ALODIA 05.01.11, 10:38
            Popieram takie wypowiedzi - zgadzam się po całości.
            • nika-ika Re: Co do firmy ALODIA 05.01.11, 12:40
              ja też zgadzam się z wypowiedzią tomka :)
              • adammalysz_2010 Re: Co do firmy ALODIA 05.01.11, 17:12
                NO jeszcze sobie buzi dajcie z radości iz zebrała sie was trójka dla której w Atenach jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                Czy wy myślicie iż pozostali członkowie wspólnoty mają zaburzoną świadomość i nie zauważają o co chodzi w tych waszych postach na forum.
                • mikolaj1977 Re: Co do firmy ALODIA 05.01.11, 17:30
                  :)
                  brawo brawo brawo
                • tomeek34 Re: Co do firmy ALODIA 05.01.11, 19:29
                  A kto mówi, że jest super. Tylko jesli masz małysz jakieś racjonalizatorskie pomysły, to zgłoś się do pracy na ochotnika. Zarząd w każdym razie o to prosił. Narzekać to każdy potrafi.

Zarząd zresztą też można zmienić albo rozszerzyć, ale chętnych brak.

Niemniej w Atenach przynajmniej zarząd tworzą osoby, które zostały wybrane przez mieszkańców, a w innych kwartałach rządzi firma wyznaczona przez developera. Jakoś cieńko to widzę, żeby interes takiej firmy pokrywał się z interesem mieszkańców, chyba żeby się ta firma nazywała "Matka Teresa & Co.".

Mam znajomą, która jest współwłaścicielem kamienicy i też tam mają zarząd właścicielski i do tego firmę, która administruje. I powiem szczerze, że własciciele musieli by chyba być niespełna rozumu, żeby powierzyć cały zarząd zewnętrznej firmie bez żadnej kontroli tak, jak to jest na Europejskim (oprócz Aten). A na Europejskim dajecie się paść jak stado baranów, a jak xpreacher chce coś zmienić, to zaraz pojawia się kilku głupków, którzy są kontra (no chyba że to sama Szczurkowa pisze).
                  • nika-ika znowu BRAWA dla Tomka 05.01.11, 19:40
                    ale nie do końca tak jest. Szczurek I Wójciak to nie jest ciocia Cesia, siostra prezesa Novo Mar, tylko firma taka sama jak Prodomo czy Greń. Wybrał ja developer ale TYMCZASOWO.
                    Tak jak właściciel Prodomo może sobie kupić lokal na OE tak Szczurek&Wójciak zrobiły i dlatego są blisko. Zarządzają dobrze tylko, że drogo takie jest moje zdanie.
                    • yjustice Re: znowu BRAWA dla Tomka 07.01.11, 16:41
                      Cała w tym sztuka właśnie żeby było tanio i skutecznie, jak się ma furę kasy to jak to sztuka wydać ja jak najlepiej - poza tym nie jestem tego zdania że dobrze zarządzają. Ekipy serwisowe sa chyba najdroższe w Krakowie a i tak ciągle nie mogą sobie poradzić z tymi samymi usterkami. Są nieskuteczni i kosmicznie drodzy. 1 GJ = 65PLN za ciepło to najwyższy stawka o jakiej słyszałem. Nie zapominajmy, że to budynek w nowej technologi skąd więc taki koszt ??
                  • adammalysz_2010 Re: Co do firmy ALODIA 06.01.11, 08:50
                    tomeek34 napisał:

"... to zaraz pojawia się kilku głupków..."
                    Radze Ci tomeek34 - liczyć się ze słowami. To tyle w tym temacie
      • bdmax Re: Co do firmy ALODIA 23.03.11, 00:08
        Dni Twojej chwały dobiegają końca - Pani ....
    • jedyny.czikita30 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 13.01.11, 14:14
      www.alodia.eu/
      • mikolaj1977 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 13.01.11, 17:10
        Co do firmy ALODIA
        Autor: tomeek34 01.01.11, 22:37

OdpowiedzAlodia zniszczyła zieleń na osiedlu w trakcie koszenia trawy. Uszkodziła większość drzew i ucieła wiele krzewów. Zachowywali się przy tym bardzo arogancko gdy zwracano im uwagę. Również później zlekceważyli całą sprawę. Dobrze, że już ich nie ma, bo takiego chamstwa i tupetu nie można tolerować. A kosili właściciele firmy osobiście a nie ich pracownicy.
        • yjustice Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 13.01.11, 20:06
          Ja myślę że to były krasnoludki. Na innych etapach gdzie kosi inna firma jest tak samo a nawet gorzej. Niesolidne "tanie" nic nie warte firmy, za to nasuwa się pytanie dlaczego za to że ktoś skosił dzewaka i uszkodził ogrodzenie dostał pieniądze. Na mój rozum jak ja zamawiam fachowca sprawdzam później jak wykonał prace jak nie jestem zadowolony to mu nie płace i do tego żądam odszkodowania z ubezpieczenia takiej firmy - proste chyba co ??
          Wy tam na Atenach nie macie źle popatrz jak jest na innych etapach zanim zaczniesz marudzić.
          • mikolaj1977 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 13.01.11, 20:51
            No super super niedługo z twoim kolegą zaczniesz pisać a może nawet śpiewać pieśni wychwalające jak to cudnie i wspaniale jest w Atenach.
            Pożal się Boże
            • londyn2 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 14.01.11, 15:52
              ty mikolaj tylko mieszasz i siejesz zamęt na wszystkich forach,nie wiesz jak było to nie pisz bzdur i nie oczerniaj nikogo jak cie tam nie bylo.a wiem to napewno,prawde to ty nigdy nie slyszales a niby to na atenach mieszkasz,tyle ze pod krakowe,;d
          • magdunia13 NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 22.03.11, 22:28
            Chyba mało jednak wiecie o tym co się dzieje na kwartale. Wspólnocie zostało wypłacone odszkodowanie za zniszczone drzewka podczas koszenia przez ubezpieczyciela firmy Alodia. I to nie mała kwota bo starczyło by na 3 razy tyle rośłin co zostało uszkodzonych. Pozatym czasami wystarczy taki pretekst by nie wypłacić sprzątania i odśnieżania za dwa miesiące. Jeżeli tak jesteście zorientowani i przekonani o wspaniałomyślności Zarządu to zapytajcie ich dlaczego sprawa trafiła do sądu i dlaczego Wspólnota przegrała tą sprawę? Odwołano się owszem, ale to tylko przeciągnie sprawę wypłacenia z Waszych prywatnych kieszeni za zaległą pracę oraz koszty procesowe. Myślę, że czasami winy trzeba poszukać na SAMEJ GÓRZE ! Łatwo jest dyrygować i brać za to pieniążki ... sprawa się komlikuje gdy trzeba zabrać się za mopa lub łopatę. Trochę szacunku. Szanujmy się nawzajem.
            • tomeek34 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 23.03.11, 12:24
              magdunia13 napisała:

> Chyba mało jednak wiecie o tym co się dzieje na kwartale. Wspólnocie zostało wy
              > płacone odszkodowanie za zniszczone drzewka podczas koszenia przez ubezpieczyci
              > ela firmy Alodia. I to nie mała kwota bo starczyło by na 3 razy tyle rośłin co
              > zostało uszkodzonych. Pozatym czasami wystarczy taki pretekst by nie wypłacić s
              > przątania i odśnieżania za dwa miesiące. Jeżeli tak jesteście zorientowani i pr
              > zekonani o wspaniałomyślności Zarządu to zapytajcie ich dlaczego sprawa trafiła
              > do sądu i dlaczego Wspólnota przegrała tą sprawę? Odwołano się owszem, ale to
              > tylko przeciągnie sprawę wypłacenia z Waszych prywatnych kieszeni za zaległą pr
              > acę oraz koszty procesowe. Myślę, że czasami winy trzeba poszukać na SAMEJ GÓRZ
              > E ! Łatwo jest dyrygować i brać za to pieniążki ... sprawa się komlikuje gdy tr
              > zeba zabrać się za mopa lub łopatę. Trochę szacunku. Szanujmy się nawzajem.

A to dobre!!! Z tego, co zarząd mówił odszkodowanie wyniosło 1300zł, a wspólnota domaga się kilkudziesięciu tysięcy złotych. To tak gwoli ścisłości. Żadna sprawa nie została też przegrana, bo odbyło się tylko postępowanie uproszczone o wstrzymaną przez wspólnotę zapłatę i sprawa się toczy dalej.

Szanowna Alodio: nie kompromitujcie się jeszcze bardziej!
              • tomekk1960 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 06.04.11, 22:12
                Czy cos wiadomo w sprawie odszkodowania. Czas płynie więc powinno się coś wyjaśniac. Każda złotówka w Atenach na wage złota.
            • tomekk1960 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 29.03.11, 18:45
              ciekawy wpis
        • londyn2 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 14.01.11, 13:44
          tak mikolaj nadajesz,a popatrz co jest teraz na Atenach????to wyjdz i popatrz dookola a nie narzekaj na alodie ze krzewy zniszczyli,to byl jedyny taki przypadek,zapomniales jak czysto bylo na terenie i klatkach,pewnie dlugo nie bedzie takiej firmy jak byla,na innych kwartalach sprzata sasan-po firma i nie jest rewelacyjna,nie ma pracownikow porzadnych,ciagle znieniaja na inne i tak jest caly czas,pozdrawiam,;d
          • mikolaj1977 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 14.01.11, 17:24
            Czysto było hahahha
            To czemu postanowiono zwolnić ALODIĘ - za czystość? No nie żartuj że wierzysz iż ALODIA została wygoniona z Aten dlatego że było czysto i wszystko robiła super.
            • yjustice Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 14.01.11, 19:58
              to wichrzyciel nie słuchajcie go. Ateny są wzorem samorządności !! Może czasami jest lepiej czasami gorzej ale to oni sami decydują co chcą i na kogo zmieniają, mało tego każdy członek wspólnoty może się zgłosić do pracy z zarządzie i będzie tak traktowany. Ciekawe czemu ci maruderzy co im tak źle nie chcą się zaangażować w prace Zarządu - bo to lenie i podjudzacze co sieją ferment
              Na innych etapach ludzie jak barany tylko mogą płacić czynsz a w garażach jest taki syf że masakra !! nie mówiąc już o innych sprawach.
              • adammalysz_2010 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 14.01.11, 20:04
                yjustice napisał:
                "...oni sami decydują co chcą i na kogo zmieniaj..."
                Z tego co piszesz to jesteś już drugą osoba która nie mieszka w Atenach a wie jak tam jest "wspaniale"
                Jasnowidz czy co?
                A może bliźniaki ?
                • londyn2 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 15.01.11, 07:59
                  mieszkalem w Atenanach to wiem jak bylo,obecnie na londynie a tam sytuacja jest katastrofalna,niby firma ta sama tylko panie sprzatajace sie zmieniaja.syf taki jest od polowy grudnia,a na atenach jestem pare razy w tygodniu u znajomych to widze teren zaniedbany,a alodia za krzewy byla zwolniona i tylko za to.pozdrawiam,
                  • loveeuropejskie Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 15.01.11, 12:53
                    A był syf w Atenach tylko mamy tu taką fajną panią z zarządu która trzyma rękę na tym wszystkim, i ostatnio chyba zwróciła uwagę odpowiednim władzą bo na drugi dzień to panie uwijały się jak mrówki ze sprzątaniem terenu :) i nawet mamy nowe słupeczki :) ja proszę więcej takich słupków
                  • yjustice Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 15.01.11, 17:58
                    W Londynie jest inna firma zarządzająca która ma swoje firmy serwisowe lub najmuje preferowane przez siebie firmy.
                • yjustice Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 15.01.11, 17:57
                  o mamy jasnowidza - skąd wiesz że nie mieszkam ??
                  • londyn2 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 16.01.11, 14:16
                    mieszkasz mieszkasz,dobrze ze macie pania R,,,,,bo by tak wygladaly ateny jak pozostale osiedla,a pozatym to teren sprzata sie na bierzaco a nie jak pani R zwroci uwage,
    • londyn2 Re: NOWA FIRMA SPRZATAJACA W ATENACH????????????? 18.01.11, 13:12
      www.mknieruchomosci.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=42&Itemid=72

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka