Gość: _krakus IP: *.n4u.abpl.pl 29.10.10, 19:23 KRETYNI z ZIKIT-u, znowu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zz Drogowcy przepraszają za walec w godzinach szczytu IP: *.acn.waw.pl 29.10.10, 19:25 "Bardzo nam przykro z tego powodu i możemy zapewnić jedynie, że to się już więcej nie powtórzy" - klamstwo! I oni to wiedza. W PL to nagminne, ze za symboliczne oszczednosci i niekompetencje wykonawcow / inwestorow placa normalni ludzie. Stoja w korkach, pala paliwo, traca czas, nerwy... a kto by sie tym przejmowal. Lepiej zamknac droge/ulice na pol roku, a tym czasie nawet kon z kulawa noga nic tam nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv A umowa, jakie kary za niedotrzymanie warunków? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.10, 19:44 Panie rzeczniku Bartlewicz, do tablicy. Jakie kroki podejmie inwestor wobec niesolidnego wykonawcy, a? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oł jeee Re: Majchrowski, Majchrowski, Majchrowski!! IP: *.ghnet.pl 29.10.10, 21:23 Ludzie kiedy w końcu dotrze do publiki, że to nie jest jakiś tam ZiKIT, to nie jakieś tam władze, to jest konkretny człowiek, który od 8 lat demoluje Kraków. Oczywiście nie sam tylko przez swoich dyrektorów, doradców itp. wcześniej był Tajster teraz jest kto inny... ale sytuacja ani na jotę nie uległa zmianie i będzie tak dopóki u władzy będzie ekipa dziadka Majchrowskiego. czas na zmiany, i nieważne czy będzie to Kracik czy Duda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <<<<<<<<<<<< ZiKiT umie tylko przepraszać, IP: *.ver.abpl.pl 29.10.10, 19:49 odda kasę za spalone niepotrzebnie paliwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv jak ich pozwiesz i wygrasz to odda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.10, 20:57 podstawy masz bo komunikowali że roboty będą tylko w nocy hi, hi, dziś dodali komunikat że prace zakończono czyli te dziury w jezdni gdzie nowe nie styknęlo się ze starym to pewnie kara za nasze bluzgi pod ich adresem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakusik Nic się nie zmieniło od czasów Jana T. IP: *.multi-play.net.pl 29.10.10, 19:59 Od kiedy główny protegowany Jacka Majchrowskiego, Jan T. (aktualnie ma sporo zarzutów prokuratorskich) rozkręcił afery najpierw w Zarządzie Cmentarzy Komunalnych, później kierował ZDITem, który został po jego odejściu przekształcony w ZIKiT, nic się nie zmieniło. Jakie władze miasta, takie urzędy miejskie. ZIKiT absolutnie nie wyłamuje się z utartej tradycji lenistwa, niekompetencji, bezczelności i korupcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonidas operacje przedwyborcze IP: *.multi-play.net.pl 29.10.10, 20:02 Bo Majchrowski nakazał na gwałt wykonanie iluś tam robót, żeby było czymkolwiek się chwalić przed wyborami za 3 tygodnie, no to drogowcy wzięli sobie do ślepo do serca ROTFL 800 metrów Lema budowane prawie 3 lata, prowadzi donikąd. To tak na prawdę tylko zaczęta inwestycja, ale trzeba pokazać cokolwiek przed wyborami, jak się nie ma nic do pokazania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Drogowcy przepraszają za walec w godzinach szczytu IP: 77.236.16.* 29.10.10, 20:03 a nie mógł jechać tramwajem ten "wykładacz" ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: *.tktelekom.pl 29.10.10, 20:37 Pewnie i mógł ale nie wypada. Na prowincji (a wciąż nią jesteśmy), samochód jest wyznacznikiem statusu społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv dziś już tylko elity nie jeżdżą samochodami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.10, 20:52 zresztą mało wygodnie byłoby przemieszczać się między śmietnikami samochodem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: *.chello.pl 29.10.10, 20:53 a może nie mógł? Czy każdy MUSI jeździć tramwajem, bo wtedy jest eko i nie z prowincji? A może jednak doszedł do wniosku, że tyranie godzinę tramwajem (dojście na przystanek + jazda) tylko po to by się spóźnić albo jazda z przesiadką by być 40 mi przed czasem lub się spóźnić, mu się po prostu nie kalkuluje (krakow.jakdojade.pl, przyjazd na Westerplatte o 8.15). Może ma dziecko w szkole na Woli Duchackiej i musi go odebrać? Matkę w szpitalu czy jakikolwiek powód by jednak jechać autem? Ale nie. Wy wiecie lepiej. A oni są z wioski. I pewno jeżdżą przywiezionym z Reichu 20 letnim szrotem z fajnym znaczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicka Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: *.n4u.abpl.pl 29.10.10, 21:35 Ale nius! Godny europejskiego dziennika p.t.Gazeta Wyborcza. Ten krakowski dodatek wstyd porządnej gazecie przynosi.Czepia się każdego g...,by tylko Majchrowskiego opluć.A i gawiedź internetowa przy okazji swoje frustracje wyleje. Żałosne to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: *.chello.pl 30.10.10, 11:37 Jak dla mnie ważne, spóźniłem się w piątek do pracy przez ten "walec" i pewnie nie tylko ja bo al. Pokoju była zupełnie zablokowana w stronę centrum. Droga należy do miasta i za to odpowiada ten kto rządzi, bez względu czy wybory są za rok czy za miesiąc. Dali ciała i nie ma ich co usprawiedliwiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakusek Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: *.chello.pl 29.10.10, 21:41 Pan Wykładowca, pomimo, że wykłada na uczelni, nie myśli racjonalnie. Gdyby zostawił swoją dumę na parkingu wraz z samochodem, to mógłby dostać się z przystanku Centralna do pracy w 28 minut! Do przystanku Centralna mógłby z łatwością dojechać samochodem i zostawić go później na pobliskich uliczkach. Mógł również jechać rowerem i przypiąć go na stacji benzynowej. Wtedy nie spaliłby 10 litrów paliwa jadąc na zimnym silniku. "Poszkodowany" sam jest sobie winny. Właśnie tacy ludzie powodują utrudnienia drogowa w Krakowie i w każdym innym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minikrakusek Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: 195.234.21.* 29.10.10, 22:06 @krakusek Najlepiej odbierz wszystkim samochody, niech "bedzie" sprawiedliwie i wszyscy niech poruszają się śmierdzącym i niepunktualnym MPK. Zastanów się co Ty wypisujesz, jak nie masz ochoty/uprawnień jeździć samochodem , to tego nie rób, ale nie każ tego robić innym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: *.chello.pl 29.10.10, 22:32 @krakusek - myślę że powinieneś jeszcze postać trochę w korkach zanim zmądrzejesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakusek Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: *.chello.pl 30.10.10, 08:48 @minikrakusek & @ jojka Wcale mnie nie dziwi, że nic nie zrozumieliście z mojej wypowiedzi. W ogóle zastanawiam się, jakimi liniami MPK się poruszacie [jeśli w ogóle], że uważacie autobusy i tramwaje za śmierdzące? Może tak sądzicie, bo ostatnio jechaliście zbiorkomem w talach '90? Ja na szczęście potrafię uczyć się na błędach innych osób [w tym waszych] i nie pcham się samochodem do centrum. Szkoda pieniędzy, nerwów i czasu. Ale skoro tak bardzo lubicie stać w korkach we własnych samochodach, to proszę bardzo. Z uśmiecham na twarzy będę was wyprzedzał jadąc tramwajem, albo rowerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apel Drogowcy przepraszają za walec w godzinach szczytu IP: *.ghnet.pl 29.10.10, 22:30 Rodowici mieszkańcy Krakowa już dawno zauważyli ,że w tym mieście nie da się normalnie żyć .Kilkaset tysięcy studenckiej stonki i napływowa okoliczna wiocha ,która tutaj przyjeżdża do pracy skutecznie paraliżuje miasto ,którego infrastruktura nie jest w stanie przyjąć takiego tłumu . Nie bardza zatem rozumiem ,dlaczego z moich podatków mają powstawać drogi dla robotników z KLI ,KBR ,KW ,KM a KR stoi w korkach po kilka godzin. Pytam więc po co Kraków staje się miastem innych niż mieszkańcy ludzi . Czy ktoś normalny ze wsi jedzie do innej wioski pospacerować ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siw-y Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 23:35 twoja wypowiedź świadczy,że powinneś udać się na badania przy ul. Babińskiego w KRAKOWIE....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skosem Aha. Też jestem wiochą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 13:30 sprzed 30 lat. Dziękuję za diagnozę. Odpowiedz Link Zgłoś
prtzn Drogowcy przepraszają za walec w godzinach szczytu 29.10.10, 22:41 to proste. nie zdążyli w nocy bo palili fajki i się opierd*alali. nigdy jeszcze nie widziałem, aby robotnicy na budowie, przy drodze czy na chodniku pracowali, oni tylko stoją i narzekają. a odp na inne pytanie, czyli 'kto wybiera taka porę na remont i wyjazd walcem': też proste, tylko półgłówki, kretyni, idioci i barany. ja bym ich wszystkich wyrzucił na pysk, kopa w dupę zasadził i zatrudnił chińczyków. zero kompromisów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /mk2 Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: 195.234.20.* 29.10.10, 23:13 Zamiast obrażać ludzi sam chwyć za łopatę i zmieniaj świat. Sa pewne technologie,których nie da się zmienić i przeskoczyć. Jak się coś robi to jest źle, jak sie nic nie robi to też nie dobrze. A Ty jesteś buc i prostak !!!! Chińczyków byś zatrudnił....je*bnij sie w głowe i to mocno!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francjosef Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 08:54 Jest też i zdrowy rozsądek i umiejętność planowania MK2 - do Ciebie to mówię. Powierzchnia do zalania masą, czas stygnięcia, czas walcowania, można oszacowanć dokadnie czas robót. Więc nie ma piep-rzenia, że nie zdążyli. Dobrze wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
prtzn Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz 30.10.10, 11:17 widzę, że ty ty też nie grzeszysz inteligencją MK. albo jesteś budowlańcem, albo w jakikolwiek sposób czerpiesz zysk z tego, że na pracę robotnicy przeznaczają ok 10% czasu. czy ty się z choinki urwałeś pisząc że on tak muszą? a szacowany czas pracy od czego jest i jak to mieli skończyć w nocy to było pobożne życzenie niby niezwiązane z rzeczywistością? spójrz do cholery co oni tam robią na drodze i policz ilu z nich pracuje a nie obrażaj mnie za słowa w 100% ZGODNE Z FAKTAMI. nie jest tak, że tylko stoją i palą szlugi? nie jest? zaprzecz, proszę zaprzecz i daj dowód że oni to robią w ten sposób bo innego nie ma. kolejna grupa idiotów to ci, którzy winą obarczają polityków. to politycy tam pracują czy robotnicy? jak mnie kasjerka w Biedronce źle obsłuży to też mam obwiniać Kracika albo Majchra? nie będę bo mam mózg, jeśli tym zdaniem kogoś obrażam to dodam jeszcze apel o rozsądek i samokrytykę. jak się ktoś opie... to są opóźnienia i nie da się zaprzeczyć tak jak nie da się zaprzeczyć że robotnicy w Polsce to najleniwsza grupa zawodowa. 10 lat temu miałem okazję pracować kilka dni na budowie, kiedy brałem taczkę i łopatę reszta spojrzała na mnie jak na wariata, potem ze złością zasugerowano mi żebym się nie wygłupiał a na przerwie poczęstowano winkiem. nie twierdzę że wszyscy robotnicy piją ale w mniejszym lub większym stopniu taka mentalność jest z tą grupą związana. i nie chcę słyszeć tłumaczeń co do ich pracy bo będą to tylko i wyłącznie usprawiedliwienia winnego. bo nikt nigdy nie jest bezpośrednio winny, zawsze jest coś przez kogoś, nigdy 'przeze mnie', po gombrowiczowsku wszyscy się upupiają, banda niedojrzałych emocjonalnych gó...arzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś To nikt z ZIKiT-u nie nadzorował prac w nocy? IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.10, 23:37 Coś tym nieudacznikom nie wierzę. Co wezmą w swoje łapki to zepsują. Tak jak sprawdzony-zepsuty prezio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balusz Drogowcy przepraszają za walec w godzinach szczytu IP: *.multi-play.net.pl 30.10.10, 00:04 ZIKIT to jedna z najgorzej działających komórek w tym mieście. Masa niekompetentnych urzedników. 90% nadaje się do wywalenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sprawazlewa Drogowcy przepraszają za walec w godzinach szczytu 30.10.10, 09:01 Ten Kracik to naprawdęmocny facet. Załatwił w nocy mróz, żeby drogowcy nie mogli normalnie pracować , po to by dokopać Majchrowskiemu. Tak trzymać takiego gościa potrzebujemy na prezydenta Krakowa. Magika!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianin 30 w nocy mróz, żeby drogowcy nie mogli normalnie pr IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.10, 10:07 > Ten Kracik to naprawdęmocny facet. Załatwił w nocy mróz, żeby drogowcy nie mogl > i normalnie pracować , po to by dokopać Majchrowskiemu. Tak trzymać takiego goś > cia potrzebujemy na prezydenta Krakowa. Magika!! Musiałem cały post zacytować, bo większych bzdur dawno nie czytałem. Toż to goście z ZIKiT w czasie zimy na mrozie i wilgoci od śniegu i deszczu "przerabiają" dużą część kasy przeznaczonej na remonty dróg w Krakowie. Efekt? Co roku często dziura jest łatana w tym samym miejscu. Mamy potem prawdziwe tory przeszkód wjeżdżając na kolejne łaty na łacie i wpadając w kolejne dziury. Przykłady? Klasztorna, Mała Góra i wiele innych. A prezydent Majchrowski w programie wyborczym sprzed 8 lat zapewniał, że zajmie się problemem dziur w Krakowie. Takie są namacalne efekty jego działań, że mamy rurę Bernatkę i 2,5 stadionu ( też Hutnik ), a dziury w drogach są cały czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skosem Kracik to potęga, prawie Zeus! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 13:34 i jeszcze wcześniej zesłał mgłę i... wulkan uruchomił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posesjant Drogowcy przepraszają za walec w godzinach szczytu IP: 178.56.55.* 30.10.10, 11:19 Bardzo dobrze, że magister filologii angielskiej Wyższej Szkoły Europejskiej zwrócił na ten fakt uwagę, (magister z WSE) Brawo, rozumiem, że z każdym podobnym problemem zwraca się do GW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Drogowcy przepraszają za walec w godzinach szczytu IP: 109.243.119.* 01.11.10, 22:16 Nic nowego, nowością jest że ktoś za tą głupotę przeprasza! Od lat powtarzam i widać zaczyna do niektórych docierać, ze kontrakty na wszelkie roboty drogowe powinny otrzymywać firmy, które zagwarantują ciągła pracę przy wykonywaniu/remoncie drogi przez 24 godziny, a takie jak wspomniana - od wieczora do poranka. W ten sposób Zakopianka była by już dawno gotowa do samego przejścia granicznego na Łysej Polanie i Zakopanego. Odpowiedz Link Zgłoś