Dodaj do ulubionych

Drogowcy przepraszają za walec w godzinach szczytu

IP: *.n4u.abpl.pl 29.10.10, 19:23
KRETYNI z ZIKIT-u, znowu
Obserwuj wątek
    • Gość: zz Drogowcy przepraszają za walec w godzinach szczytu IP: *.acn.waw.pl 29.10.10, 19:25
      "Bardzo nam przykro z tego powodu i możemy zapewnić jedynie, że to się już więcej nie powtórzy" - klamstwo! I oni to wiedza.

W PL to nagminne, ze za symboliczne oszczednosci i niekompetencje wykonawcow / inwestorow placa normalni ludzie. Stoja w korkach, pala paliwo, traca czas, nerwy... a kto by sie tym przejmowal. Lepiej zamknac droge/ulice na pol roku, a tym czasie nawet kon z kulawa noga nic tam nie robi.
      • Gość: vvv A umowa, jakie kary za niedotrzymanie warunków? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.10, 19:44
        Panie rzeczniku Bartlewicz, do tablicy.
        Jakie kroki podejmie inwestor wobec niesolidnego wykonawcy, a?
      • Gość: oł jeee Re: Majchrowski, Majchrowski, Majchrowski!! IP: *.ghnet.pl 29.10.10, 21:23
        Ludzie kiedy w końcu dotrze do publiki, że to nie jest jakiś tam ZiKIT, to nie jakieś tam władze, to jest konkretny człowiek, który od 8 lat demoluje Kraków.
        Oczywiście nie sam tylko przez swoich dyrektorów, doradców itp.
        wcześniej był Tajster teraz jest kto inny... ale sytuacja ani na jotę nie uległa zmianie i będzie tak dopóki u władzy będzie ekipa dziadka Majchrowskiego.

czas na zmiany, i nieważne czy będzie to Kracik czy Duda
    • Gość: <<<<<<<<<<<< ZiKiT umie tylko przepraszać, IP: *.ver.abpl.pl 29.10.10, 19:49
      odda kasę za spalone niepotrzebnie paliwo?
      • Gość: vvv jak ich pozwiesz i wygrasz to odda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.10, 20:57
        podstawy masz bo komunikowali że roboty będą tylko w nocy

hi, hi, dziś dodali komunikat że prace zakończono czyli te dziury w jezdni gdzie nowe nie styknęlo się ze starym to pewnie kara za nasze bluzgi pod ich adresem :)
    • Gość: Krakusik Nic się nie zmieniło od czasów Jana T. IP: *.multi-play.net.pl 29.10.10, 19:59
      Od kiedy główny protegowany Jacka Majchrowskiego, Jan T. (aktualnie ma sporo zarzutów prokuratorskich) rozkręcił afery najpierw w Zarządzie Cmentarzy Komunalnych, później kierował ZDITem, który został po jego odejściu przekształcony w ZIKiT, nic się nie zmieniło. Jakie władze miasta, takie urzędy miejskie. ZIKiT absolutnie nie wyłamuje się z utartej tradycji lenistwa, niekompetencji, bezczelności i korupcji.
    • Gość: Leonidas operacje przedwyborcze IP: *.multi-play.net.pl 29.10.10, 20:02
      Bo Majchrowski nakazał na gwałt wykonanie iluś tam robót, żeby było czymkolwiek się chwalić przed wyborami za 3 tygodnie, no to drogowcy wzięli sobie do ślepo do serca ROTFL
      800 metrów Lema budowane prawie 3 lata, prowadzi donikąd. To tak na prawdę tylko zaczęta inwestycja, ale trzeba pokazać cokolwiek przed wyborami, jak się nie ma nic do pokazania.
    • Gość: ? Drogowcy przepraszają za walec w godzinach szczytu IP: 77.236.16.* 29.10.10, 20:03
      a nie mógł jechać tramwajem ten "wykładacz" ????
      • Gość: fafik Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: *.tktelekom.pl 29.10.10, 20:37
        Pewnie i mógł ale nie wypada. Na prowincji (a wciąż nią jesteśmy), samochód jest wyznacznikiem statusu społecznego.
        • Gość: vvv dziś już tylko elity nie jeżdżą samochodami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.10, 20:52
          zresztą mało wygodnie byłoby przemieszczać się między śmietnikami samochodem
        • Gość: a Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: *.chello.pl 29.10.10, 20:53
          a może nie mógł? Czy każdy MUSI jeździć tramwajem, bo wtedy jest eko i nie z prowincji? A może jednak doszedł do wniosku, że tyranie godzinę tramwajem (dojście na przystanek + jazda) tylko po to by się spóźnić albo jazda z przesiadką by być 40 mi przed czasem lub się spóźnić, mu się po prostu nie kalkuluje (krakow.jakdojade.pl, przyjazd na Westerplatte o 8.15). Może ma dziecko w szkole na Woli Duchackiej i musi go odebrać? Matkę w szpitalu czy jakikolwiek powód by jednak jechać autem? Ale nie. Wy wiecie lepiej. A oni są z wioski. I pewno jeżdżą przywiezionym z Reichu 20 letnim szrotem z fajnym znaczkiem.
          • Gość: kibicka Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: *.n4u.abpl.pl 29.10.10, 21:35
            Ale nius! Godny europejskiego dziennika p.t.Gazeta Wyborcza.
            Ten krakowski dodatek wstyd porządnej gazecie przynosi.Czepia się każdego g...,by tylko Majchrowskiego opluć.A i gawiedź internetowa przy okazji swoje frustracje wyleje.
            Żałosne to.
            • Gość: bleee Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: *.chello.pl 30.10.10, 11:37
              Jak dla mnie ważne, spóźniłem się w piątek do pracy przez ten "walec" i pewnie nie tylko ja bo al. Pokoju była zupełnie zablokowana w stronę centrum. Droga należy do miasta i za to odpowiada ten kto rządzi, bez względu czy wybory są za rok czy za miesiąc. Dali ciała i nie ma ich co usprawiedliwiać.
          • Gość: krakusek Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: *.chello.pl 29.10.10, 21:41
            Pan Wykładowca, pomimo, że wykłada na uczelni, nie myśli racjonalnie. Gdyby zostawił swoją dumę na parkingu wraz z samochodem, to mógłby dostać się z przystanku Centralna do pracy w 28 minut! Do przystanku Centralna mógłby z łatwością dojechać samochodem i zostawić go później na pobliskich uliczkach. Mógł również jechać rowerem i przypiąć go na stacji benzynowej. Wtedy nie spaliłby 10 litrów paliwa jadąc na zimnym silniku.
            "Poszkodowany" sam jest sobie winny. Właśnie tacy ludzie powodują utrudnienia drogowa w Krakowie i w każdym innym mieście.
            • Gość: minikrakusek Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: 195.234.21.* 29.10.10, 22:06
              @krakusek
              Najlepiej odbierz wszystkim samochody, niech "bedzie" sprawiedliwie i wszyscy niech poruszają się śmierdzącym i niepunktualnym MPK. Zastanów się co Ty wypisujesz, jak nie masz ochoty/uprawnień jeździć samochodem , to tego nie rób, ale nie każ tego robić innym!
              • Gość: jolka Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: *.chello.pl 29.10.10, 22:32
                @krakusek - myślę że powinieneś jeszcze postać trochę w korkach zanim zmądrzejesz.
              • Gość: krakusek Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: *.chello.pl 30.10.10, 08:48
                @minikrakusek & @ jojka
                Wcale mnie nie dziwi, że nic nie zrozumieliście z mojej wypowiedzi. W ogóle zastanawiam się, jakimi liniami MPK się poruszacie [jeśli w ogóle], że uważacie autobusy i tramwaje za śmierdzące? Może tak sądzicie, bo ostatnio jechaliście zbiorkomem w talach '90? Ja na szczęście potrafię uczyć się na błędach innych osób [w tym waszych] i nie pcham się samochodem do centrum. Szkoda pieniędzy, nerwów i czasu.
                Ale skoro tak bardzo lubicie stać w korkach we własnych samochodach, to proszę bardzo. Z uśmiecham na twarzy będę was wyprzedzał jadąc tramwajem, albo rowerem.
    • Gość: skosem dziś - Armagedon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 20:45
      .
    • Gość: Apel Drogowcy przepraszają za walec w godzinach szczytu IP: *.ghnet.pl 29.10.10, 22:30
      Rodowici mieszkańcy Krakowa już dawno zauważyli ,że w tym mieście nie da się normalnie żyć .Kilkaset tysięcy studenckiej stonki i napływowa okoliczna wiocha ,która tutaj przyjeżdża do pracy skutecznie paraliżuje miasto ,którego infrastruktura nie jest w stanie przyjąć takiego tłumu . Nie bardza zatem rozumiem ,dlaczego z moich podatków mają powstawać drogi dla robotników z KLI ,KBR ,KW ,KM a KR stoi w korkach po kilka godzin. Pytam więc po co Kraków staje się miastem innych niż mieszkańcy ludzi . Czy ktoś normalny ze wsi jedzie do innej wioski pospacerować ?
      • Gość: siw-y Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 23:35
        twoja wypowiedź świadczy,że powinneś udać się na badania przy ul. Babińskiego w KRAKOWIE.......
      • Gość: skosem Aha. Też jestem wiochą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 13:30
        sprzed 30 lat. Dziękuję za diagnozę.
    • prtzn Drogowcy przepraszają za walec w godzinach szczytu 29.10.10, 22:41
      to proste. nie zdążyli w nocy bo palili fajki i się opierd*alali. nigdy jeszcze nie widziałem, aby robotnicy na budowie, przy drodze czy na chodniku pracowali, oni tylko stoją i narzekają. a odp na inne pytanie, czyli 'kto wybiera taka porę na remont i wyjazd walcem': też proste, tylko półgłówki, kretyni, idioci i barany. ja bym ich wszystkich wyrzucił na pysk, kopa w dupę zasadził i zatrudnił chińczyków. zero kompromisów
      • Gość: /mk2 Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: 195.234.20.* 29.10.10, 23:13
        Zamiast obrażać ludzi sam chwyć za łopatę i zmieniaj świat. Sa pewne technologie,których nie da się zmienić i przeskoczyć. Jak się coś robi to jest źle, jak sie nic nie robi to też nie dobrze. A Ty jesteś buc i prostak !!!! Chińczyków byś zatrudnił....je*bnij sie w głowe i to mocno!!!!
        • Gość: francjosef Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 08:54
          Jest też i zdrowy rozsądek i umiejętność planowania MK2 - do Ciebie to mówię. Powierzchnia do zalania masą, czas stygnięcia, czas walcowania, można oszacowanć dokadnie czas robót. Więc nie ma piep-rzenia, że nie zdążyli. Dobrze wiedzieli.
        • prtzn Re: Drogowcy przepraszają za walec w godzinach sz 30.10.10, 11:17
          widzę, że ty ty też nie grzeszysz inteligencją MK. albo jesteś budowlańcem, albo w jakikolwiek sposób czerpiesz zysk z tego, że na pracę robotnicy przeznaczają ok 10% czasu. czy ty się z choinki urwałeś pisząc że on tak muszą? a szacowany czas pracy od czego jest i jak to mieli skończyć w nocy to było pobożne życzenie niby niezwiązane z rzeczywistością?

spójrz do cholery co oni tam robią na drodze i policz ilu z nich pracuje a nie obrażaj mnie za słowa w 100% ZGODNE Z FAKTAMI. nie jest tak, że tylko stoją i palą szlugi? nie jest? zaprzecz, proszę zaprzecz i daj dowód że oni to robią w ten sposób bo innego nie ma.

kolejna grupa idiotów to ci, którzy winą obarczają polityków. to politycy tam pracują czy robotnicy? jak mnie kasjerka w Biedronce źle obsłuży to też mam obwiniać Kracika albo Majchra? nie będę bo mam mózg, jeśli tym zdaniem kogoś obrażam to dodam jeszcze apel o rozsądek i samokrytykę.

jak się ktoś opie... to są opóźnienia i nie da się zaprzeczyć tak jak nie da się zaprzeczyć że robotnicy w Polsce to najleniwsza grupa zawodowa. 10 lat temu miałem okazję pracować kilka dni na budowie, kiedy brałem taczkę i łopatę reszta spojrzała na mnie jak na wariata, potem ze złością zasugerowano mi żebym się nie wygłupiał a na przerwie poczęstowano winkiem. nie twierdzę że wszyscy robotnicy piją ale w mniejszym lub większym stopniu taka mentalność jest z tą grupą związana. i nie chcę słyszeć tłumaczeń co do ich pracy bo będą to tylko i wyłącznie usprawiedliwienia winnego. bo nikt nigdy nie jest bezpośrednio winny, zawsze jest coś przez kogoś, nigdy 'przeze mnie', po gombrowiczowsku wszyscy się upupiają, banda niedojrzałych emocjonalnych gó...arzy
    • Gość: ktoś To nikt z ZIKiT-u nie nadzorował prac w nocy? IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.10, 23:37
      Coś tym nieudacznikom nie wierzę. Co wezmą w swoje łapki to zepsują. Tak jak sprawdzony-zepsuty prezio.
    • Gość: balusz Drogowcy przepraszają za walec w godzinach szczytu IP: *.multi-play.net.pl 30.10.10, 00:04
      ZIKIT to jedna z najgorzej działających komórek w tym mieście. Masa niekompetentnych urzedników. 90% nadaje się do wywalenia.
    • sprawazlewa Drogowcy przepraszają za walec w godzinach szczytu 30.10.10, 09:01
      Ten Kracik to naprawdęmocny facet. Załatwił w nocy mróz, żeby drogowcy nie mogli normalnie pracować , po to by dokopać Majchrowskiemu. Tak trzymać takiego gościa potrzebujemy na prezydenta Krakowa. Magika!!!
      • Gość: krakowianin 30 w nocy mróz, żeby drogowcy nie mogli normalnie pr IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.10, 10:07
        > Ten Kracik to naprawdęmocny facet. Załatwił w nocy mróz, żeby drogowcy nie mogl
        > i normalnie pracować , po to by dokopać Majchrowskiemu. Tak trzymać takiego goś
        > cia potrzebujemy na prezydenta Krakowa. Magika!!
        Musiałem cały post zacytować, bo większych bzdur dawno nie czytałem. Toż to goście z ZIKiT w czasie zimy na mrozie i wilgoci od śniegu i deszczu "przerabiają" dużą część kasy przeznaczonej na remonty dróg w Krakowie. Efekt? Co roku często dziura jest łatana w tym samym miejscu. Mamy potem prawdziwe tory przeszkód wjeżdżając na kolejne łaty na łacie i wpadając w kolejne dziury. Przykłady? Klasztorna, Mała Góra i wiele innych. A prezydent Majchrowski w programie wyborczym sprzed 8 lat zapewniał, że zajmie się problemem dziur w Krakowie. Takie są namacalne efekty jego działań, że mamy rurę Bernatkę i 2,5 stadionu ( też Hutnik ), a dziury w drogach są cały czas.
      • Gość: skosem Kracik to potęga, prawie Zeus! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 13:34
        i jeszcze wcześniej zesłał mgłę i... wulkan uruchomił.
    • Gość: posesjant Drogowcy przepraszają za walec w godzinach szczytu IP: 178.56.55.* 30.10.10, 11:19

Bardzo dobrze, że magister filologii angielskiej Wyższej Szkoły Europejskiej zwrócił na ten fakt uwagę, (magister z WSE)
      Brawo, rozumiem, że z każdym podobnym problemem zwraca się do GW?
    • Gość: Max Drogowcy przepraszają za walec w godzinach szczytu IP: 109.243.119.* 01.11.10, 22:16
      Nic nowego, nowością jest że ktoś za tą głupotę przeprasza! Od lat powtarzam i widać zaczyna do niektórych docierać, ze kontrakty na wszelkie roboty drogowe powinny otrzymywać firmy, które zagwarantują ciągła pracę przy wykonywaniu/remoncie drogi przez 24 godziny, a takie jak wspomniana - od wieczora do poranka. W ten sposób Zakopianka była by już dawno gotowa do samego przejścia granicznego na Łysej Polanie i Zakopanego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka