Dodaj do ulubionych

PROMBUD w Bieżanowie po raz kolejny...

IP: *.pliva.pl 06.04.04, 07:59
Interesuje mnie bardzo osiedle "Zielone wzgórza" w Bieżanowie przy
Wielickiej. Widziałem stojące i zamieszkałe bloki i ciekaw jestem waszej
opinii na temat wykończenia oraz ( ważniejsze ) wiarygodności tego developera.
Piszę bo mam wiele wątpliwości co do podpisywanej umowy, dotyczącej
mieszkania, którego de facto jeszcze nie ma - przy dostaniem kluczy trzeba
wpłacić całą sumę ale NIE OTRZYMUJE SIĘ RÓWNOCZEŚNIE AKTU WŁASNOŚĆI, tak
więc mieszka się nie w swoim mieszkaniu a kasa popłynęła...
Czy moje wątpliwości są słuszne ?
Jeśli ktoś mieszka na Zielonych... - proszę o wypowiedź.
Słyszałem też o uciążliwych sąsiadach z pobliskiego baraku - czy developer
stara się w jakikolwiek sposób zapewnić bezpieczeństwo na osiedlu ?
Czekam niecierpliwie na wasze opinie.
JOT
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: PROMBUD w Bieżanowie po raz kolejny... IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.04.04, 19:36
      Pańskie obawy i wątpliwości są w pełni uzasadnione.
      Po prostu nie polecam tego developera, jest NIESŁOWNY i NIESOLIDNY.
      to bardzo krótka charakterystyka acz jak sądzę trafna.
      Życzę szczęścia w w dalszych poszukiwaniach, bo mnie niestety ono ominęło
      bezpowrotnie.
      • Gość: jot Re: PROMBUD w Bieżanowie po raz kolejny... IP: *.pliva.pl 22.04.04, 13:20
        Dziękuję za reakcję - napisz proszę jakie masz uwagi wobec Prombudu, na co
        uważać i w ogóle nieco szerzej. Wszystko to będzie dla mnie bezcenne!
        Pozdrawiam
        Jot
        • Gość: MIESZKANKA Re: PROMBUD w Bieżanowie po raz kolejny... IP: 213.77.99.* 26.04.04, 13:41
          UWAZAM ZE OSIEDLE JEST SUPER MIESZKA MI SIE TU BARDZO DOBRZE I NIE MIALAM I NIE
          MAM ZADNYCH KLOPOTOW Z PROMBUDEM JAKOSC WYKONCZENIA MIESZKAN JEST OK
      • Gość: mieszkaniec Re: PROMBUD w Bieżanowie po raz kolejny... IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 24.05.04, 11:20
        Z tego co piszesz to wynika, ze miałeś wyjątkowego pecha. Niestety tak się
        zdaża, ze na taka duża ilość osób zawsze ktoś będzie niezadowolony. Ja ogólnie
        jestem zadowolony- Jak również moi znajomi z tego osiedla. Chciałbym żeby to
        osiedle było już zamknięte, ale jak wiadomo nie odrazu Kraków zbudowano. :-)
        • Gość: mieszkaniec 2001 Re: PROMBUD w Bieżanowie po raz kolejny... IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 26.11.04, 23:18
          mieszkam na podleskiej od 2001 roku (bylem jednym z pierwszych którzy sie tam
          wprowadzili). I:
          1. Mieszkania zostaly sprzedane bez pelnego prawa wlasnosci gruntu - 2 lata
          odkrecania sprawy - na szczescie powiodlo sie - DEWELOPER PRZEDSTAWIL
          NIEAKTUALNE DOKUMENTY
          2. OPOZNIENIA Z ODBIOREM, OSIEDLE MIALO BYC ZAMKNIETE W 2001 ROKU - NIE JEST
          ZAMKNIETE DO DZISIAJ
          3. W momencie zakupu nie bylo mowy o kolejnych blokach...
          4. Nie miejsc parkingowych, w miejscu gdzie mialy byc stoja teraz nowe
          bloki!!!!!!!!
          5. Mieszkam na 7 pietrze, winda ... lepiej nie opisywac.
          6. Przez 2 lata nie zostala unormowana kwestia wspolnoty lokatorow
          7. Jakosc mieszkan, pomimo wszystko calkiem przyzwoita
          ...mam jeszcze kilka zastrzezen, zwlaszcza do fachowosci personelu i podejscia
          do klienta.

pozdrawiam
          • Gość: Mieszkanka Re: PROMBUD w Bieżanowie po raz kolejny... IP: 217.153.199.* 29.11.04, 11:23
            ja tez kupiłam mieszkanie w 2001r. i jakoś wiedziałam ze beda nowe bloki, a akt
            notarialny tez mialam bez problemu. Także nie problemuj facet.
            • Gość: klops Re: PROMBUD w Bieżanowie po raz kolejny... IP: *.bj.uj.edu.pl 02.12.04, 17:45
              a ja tam wynajmuje. chcialem kupic przy okazji w tym co sie buduje, ale
              faktycznie "fachowosc personleu" byla tak wielka, a sam personel tak
              dobroduszny, mily, ciekawy, uprzejmy i kulturalny, ze majac perspektywe
              wspolpracy z nim (osiedle jest nie tylko budowane ale i administrowane przez
              prombud) zaraz po wyjsciu z biura pojechalem na targi mieszkaniowe szukac
              czegos innego...
              • Gość: Ania Re: PROMBUD w Bieżanowie po raz kolejny... IP: 217.153.199.* 03.12.04, 09:54
                No to masz pecha bo to naprawde super osiedle klopsie
      • Gość: GOŚĆ Re: PROMBUD w Bieżanowie po raz kolejny... IP: *.czyzyny.sdi.tpnet.pl 29.12.04, 11:00
        Witam, jestem mieszkańcem osiedla Zielone Wzgórze - niestety niezadowolonym
        mieszkańcem. Problemy pojawiały się już od samego początku tzn. po przelaniu
        pieniędzy. Wcześniej obsługa sekretarka+prezes byli b.milusińcy i wiarygodni
        ale tak jak mówię przed przelaniem kasy. Później diametralnie wszystko się to
        zmieniło.
        Po pierwsze:
        1. Standardowo wystąpił poślizg w przekazaniu mieszkania.
        2. Nieunomrmowana prawnie własność działek co wiązało się z problemem uzyskania
        aktu notarialnego.
        3. Niezrealizowane plany infrastrukury osiedla tj. brak parkingów. TO OLBRZYMI
        PROBLEM WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW. Prombud nic z tym nie robi, czeka na łosi
        którzy wykupią miejsca postojowe pod blokami po cenach jak na komercyjnych
        osiedlach krakowskich w centrum miasta.
        4. Niewłaściwe administrowanie osiedlem tj. obskurne klatki schodowe,
        nieremontowane jak na patologicznych osiedlach z wielkiej płyty.
        Można wymieniać wiele innych uniedogodnień.
        Wnioski z tych superlatyw wyciągnijcie sami.

• Gość: Mieszkanka Re: PROMBUD w Bieżanowie po raz kolejny... IP: 217.153.199.* 03.01.05, 10:25
          ja jakoś dziwnie mialam akt notarialny na cas nie bylo z niczym zadnych
          problemow i jakoś dziwnie mam bardzo ladna klatke, ludziska tylko potraficie
          narzekac
        • mogw Czesc mieszkan komunalnych na Zielone Wzgorze ? 03.01.05, 10:46
          Proponujemy zeby czesc mieszkan z Kobierzyna przezucic na os. Zielone Wzgorze,
          pytanie do Was mieszkancy i potencjalni mieszkancy ile mieszkan jestescie
          wstanie przyjac ???
          Nie wiem czy wiecie ale miasto chce w Nowym Ruczaju wybudowac osiedle blokow
          komunalnych ok 2500 rodzin, protestujacy chca te mieszkania rozrzucic po
          miescie tocza sie nawet rozmowy z prezydentem krakowa
          Pytanie ile mieszkan jestescie w stanie przyjac ???
          Bo rozmowy z developerem to juz nie problem przeciez jak mu miasto zaproponuje
          wykupienie calego bloku to bedzie rece zacieral i budowal z usmiechem na buzi
          • mogw mieszkania komunalne na os Zielone Wzgorze 03.01.05, 11:18
            A tu watek gdzie szef prowokatorow ustala gdzie te mieszkania maja byc, a nawet
            daje przyklad ze takie mieszkania moga byc nawet na osiedlach chronionych

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=19068451&a=19075937
            miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,2469637.html
            • Gość: tomek Re: mieszkania komunalne na os Zielone Wzgorze IP: *.ey.com.pl 03.01.05, 13:26
              No mogw, widzę że próbujesz zwrócić przeciwko protestującym z Ruczaju inne
              dzielnice. Jeśli przeczytają więcej wątków, w tym twoje poprzednie wypowiedzi,
              zrozumieją, że najgorszym prowokatorem na tym forum jesteś ty sam. Pozdrowienia
              od mieszkańca Bieżanowa
              • mogw Kobierzyn chce wypchac problem do innych dzielnic 03.01.05, 14:08
                Wlasnie po to dalem Wam znak co sie dzieje zebyscie potem nie mowili w panice
                nie wiedzialam nie wiedzialem co sie dzieje, protestujacy z Kobierzyna chca sie
                uwolnic od problemu bo wyliczaja ile to straca, zreszta poczytajcie moje watki
                i nie tylko to zobaczycie co sie swieci, a rozmowy juz trwaja
                Czy Wam developer w umowie zagwarantowal ze nie sprzeda czesci mieszkan miastu
                na mieszkania komunalne ???
                • ruczaj.x divide et impera 03.01.05, 14:24
                • Gość: tomek Re: Kobierzyn chce wypchac problem do innych dzie IP: *.ey.com.pl 03.01.05, 14:52
                  To w koncu do innych dzielnic czy osiedli? bo jak do innych dzielnic to nie ma
                  problemu, oni tez sa z Podgorza ;-)
                  A tak poza tym, to jest to chore, ladowac tyle komunalnych w jedno miejsce.
                  Jesli juz takie cos robic, to w szczerym polu, z dala od istniejacej zabudowy.
                • forum4 Re: Kobierzyn chce wypchac problem do innych dzie 03.02.05, 20:18
                  Mogw wykrakałeś .My nie będziemy mieli osiedla ,ale pół siedmiopiętrowego bloku i kilka mieszkań w innym .Co na to poradzić . Już nic
                  • Gość: paweł garaż do wynajecia IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 10.02.05, 20:25
                    mam do wynajecia zamykany garaz na parkingu podziemnym bloku nr 11 przy ul
                    podleskiej
                    tel 0608-695-945
    • Gość: Amber Re: PROMBUD w Bieżanowie po raz kolejny... IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.01.05, 17:45
      No wlasnie, pytanie do mieszkancow (obecnych i przyszlych) osiedla: czy ktos
      zna moze status mieszkan w nowym bloku (tym siedmiopietrowym w budowie)?
      Osiedle w ogole zniknelo z krakowskich serwisow ofert, wiec mozna by pomyslec,
      ze deweloper sprzedal wszystko miastu na komunalne (albo gorzej). Czy ktos ma
      dokladniejsze informacje?

Z gory dziekuje.
      • Gość: trox Re: PROMBUD w Bieżanowie po raz kolejny... IP: *.ae.krakow.pl 30.01.05, 11:41
        Witam!

Kupiłem tam mieszkanie i...
        www.cyfronet.krakow.pl/mk/bip/rada/zarzadzenia/pliki/zp_1867_04.pdf
        Pozdrawiam
        • Gość: Asia strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 12:58
          czy ta firma ma stronke internetowa o tym osiedlu?
        • Gość: Asia strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 12:58
          czy ta firma ma stronke internetowa o tym osiedlu?
          • Gość: klops Re: strona IP: *.bj.uj.edu.pl 31.01.05, 15:39
            Kobieto! na razie jest tu calkiem milo ale jak przeczytasz ten text z linku to
            zobaczysz ze bedzie tu osiedle socjalne ;-) stronki nie ma. mozna podjechac i
            pogadac - zycze mocnych nerwow...
          • forum4 Re: strona 01.02.05, 23:46
            Klopsie, czemu straszysz kobietę i podajesz złe informacje ?
            Skoro tak bardzo nie podoba ci się to osiedle a ty wynajmujesz mieszkanie, więc nic cię tu nie trzyma. Jest w Krakowie tyle mieszkań do wynajęcia. POSŁUCHAJ Myszki on Ci dobrze radzi.
            Strona jest, ale tak bardzo skomplikowana ;) i tak dużo zawiera informacji, że szkoda ją odwiedzać.
            www.zielonewzgorze.lama.net.pl/index.php
            • Gość: klops Re: strona IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.02.05, 16:53
              moja wina! ale jeszcze niedawno googlalem namietnie i nic nie bylo. moje doswiadczenia biora sie stad, iz probowalem kupic tu mieszkanie i nie bylo przyjemnie juz na poziomie kontaktu z biurem firmy. wynajmuje, bo tanio. i nie pisze ze sa same minusy. sa i plusy jak np. ww. cena. internet dobry za male pieniadze. przyczepic sie moge do projektu arch., bo nie do wykonania (stalbud jest ok). problemy z parkowaniem - nie mam samochodu ale musze sie przebijac miedzy tymi na trawnikach. no i to, ze sporo mieszkan moze byc socjalne a to zawsze ryzyko... pozdrawiam! i dzieki za adres www.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka