Dodaj do ulubionych

jak to jest z tymi ŁAPÓWKAMI na UJ??

IP: *.iwonicz-zdroj.sdi.tpnet.pl 12.04.04, 18:10
hej!
troszke mnie to martwi poniewarz slyszy sie ze aby dostac sie na UJ sama
wiedza nie wystarczy... trzeba miec albo uklady albo kase albo jedno i
drugie :-/
wiadomo ci ktorzy napisza testy na max. nie maja sie o co martwic a reszta??
moze to jest tylko takie paplanie ludzi ktorzy sie nie dostali i teraz chca
na cos zwalic. ale jesli to prawda?? :-(
Obserwuj wątek
    • peteen jest tak... 12.04.04, 18:16
      ci z iwonicza płacą, pozostali nie...
      • Gość: :-P Re: jest tak... IP: *.iwonicz-zdroj.sdi.tpnet.pl 12.04.04, 18:21
        widze ze ci sie bardzo nudzi bo sie caly czas na forum udzielasz ale...
        niekoniecznie na temat :-P

skad niby takie glupawe informacje??
        albo placa wszyscy albo nikt. proste!
        • peteen jeśli mnie coś nudzi... 12.04.04, 18:24
          to czytanie tak debilnych postów jak twoje, idźże z bogiem studiować cokolwiek
          w krośnie, a nie tutaj...
          skąd to się bierze, ta wszechogaraniająca głupota, no skąd...
          • Gość: x NO TO PO CO TO CZYTASZ?? IP: *.iwonicz-zdroj.sdi.tpnet.pl 12.04.04, 18:38
            1)widzialam juz gorsze pytania niz moje
            pozatym pytanie jak pytanie po to jest to forum!!
            2)studiowac w krosnie nie bede
            3)czy masz jakies kompleksy dotyczace miejsca zamieszkania??
            4) to tylko swiadczy o tobie o tym jaki jestes plytki oceniajac kogos po jednym
            wpisie
            5) ten twoj cytacik pieknie pasuje do ciebie
            6)juz sie do ciebie nie odezwe bo szkoda mi czasu na jalowe dyskusje z jakims
            niedowartosciowanym gosciem
            • peteen nie drzyj się... 12.04.04, 18:49
              masz problem z tożsamością, najpierw piszesz, żeś "zrozpaczony", a poniżej
              używasz kńcówki żeńskiej "-a"...
              trzeba być chorym na umyśle, żeby takie bzdety wymyślać, jak twoje
              pseudopoważne pytanie...
              dziecko, zostań ty wśród łemków i szerz kulturę ludową, pożytek z tego będzie
              większy...
    • Gość: Ktoska Re: jak to jest z tymi ŁAPÓWKAMI na UJ?? IP: 62.233.214.* 12.04.04, 18:28
      ja sie z tym nie spotkalam
      • Gość: zr. Re: jak to jest z tymi ŁAPÓWKAMI na UJ?? IP: *.iwonicz-zdroj.sdi.tpnet.pl 12.04.04, 18:42
        to dobrze... czyli moze jednak nie jest tak zle??
        • Gość: eM Re: jak to jest z tymi ŁAPÓWKAMI na UJ?? IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 12.04.04, 20:36
          ani "tak", ani "w ogole" - skad sie to ludziom bierze? - dlaczego UJ a nie
          UW? - albo SGH - jak sie boisz, idz studiowac gdzieindziej -
          • peteen Re: jak to jest z tymi GŁUPKAMII w IWONICZU?? 12.04.04, 22:05
            bo słyszałem, a nie wiem czy to prawda, że co drugi tam to głupek leśny...
            i teraz boję sie tam jechać - doradźcie co mam zrobić...
    • Gość: Pepok wymówki dla półgłówów!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 01:37
      Ogólnie bierz się do roboty to się dostaniesz. Łapówy to wyjątki (nie mówię
      konkretnie o UJ). Zdarza się. Zazwyczaj przy odwołaniach jest pole do popisu...
      Najwięcej o nich mówią jednak ci, którzy nie potrafią się dostać w normalnym
      trybie i muszą jakoś sobie zracjonalizować swoją niewiedzę... (no bo przecierz
      wszyscy dostają się po znajomości albo zapłacili:) ). Jak się nauczysz to się
      na pewno dostaniesz.

Niech będzie, że nawet 15% gdzieś by się dostało po znajomości (masakryczny to
      byłby odsetek) to i tak 85% dostałoby się bo się po prostu najlepiej
      przygotowali a te 15 wiedziałoby, że są zwykłymi półgłówami. Nie zazdroszczę -
      współczuję.
      • Gość: gosc Re: wymówki dla półgłówów!! IP: *.iwonicz-zdroj.sdi.tpnet.pl 14.04.04, 09:49
        dzieki za jedyna mila odpowiedz... mam nadzieje ze faktycznie jest tak jak
        mowisz, a o tym lapowkarstwie opowiadaja ci ktorzy sie nie dostali (i przy
        okazji strasza mlodszych kolegow)
        a do roboty wzielam sie ostrrrrro :-)
        • Gość: kjsdahjhf Re: wymówki dla półgłówów!! IP: *.blast.pl / *.blast.pl 15.04.04, 14:24
          a na co sie wybierasz?
          • Gość: gość Re: wymówki dla półgłówów!! IP: *.iwonicz-zdroj.sdi.tpnet.pl 15.04.04, 14:48
            psychologia... tzw. ogólna i stosowana
            • Gość: Pepok Powodzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 16:06
              Powodzenia. Bo na psychologię ogólną było ostatnio 26 osób na miejsce, 7 na
              stosowaną. Jak jest 26 osób na 1 miejsce to nie tylko trzeba być bardzo dobrze
              przygotowanym ale jeszcze mieć szczęście. Po prostu dużo rozumu i jeszcze
              więcej szczęścia. Oczywiście nie piszę tego aby zniechęcić - przecierz ktoś się
              dostaje ale weż pod uwagę, że możesz się po prostu nie dostać mimo, że byłaś
              bardzo dobrze przygotowana. Po prostu: powodzenia! (i nie przejmuj się jak się
              nie dostaniesz). Większość osób nawet nie próbuje bo idą na łatwiznę...

P.S.
              Poszukaj sobie na forum wpisów na temat tej stosowanej i popytaj bo to jakiś
              cyrk może być. Ostatnio czyałem bo się właśnie dziwiłem dlaczego na UJ są dwie
              psychologie.
              Lubię psychologię z zainteresowania :)
            • Gość: eM Re: wymówki dla półgłówów!! IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 15.04.04, 21:57
              przejrzyj posty z forum "studia" na temat psychologii i psychologii stosowanej
              (sa o tym samym) a potem daruj sobie zdawanie na stosowana, bo ich dyplom
              (jesli takowy w ogole dostaniesz - brak akredytacji) bedzie nic nie warty....
    • Gość: TsyTsu Re: jak to jest z tymi ŁAPÓWKAMI na UJ?? IP: *.sebastiana.ceti.pl 01.05.04, 12:11
      Weź sie solidnie za naukę to sie dostaniesz ja nie płaciłem żadnych łapówek nie
      chodziłem na korepetycjie (to jest po prostu sposób na wyłudzenie pieniędzy,
      koleżanka chodziła do jednego z profesorów płacąc 300 zł za 2 h była w grupie
      8-mio osobowej i sie niedostała). Apeluje do wszyskich skończcie z łapówkami
      gdy nikt ich nie będzie wręczał to się cały proceder skończy tylko trzeba być
      solidarnym,sie nie wyłamywać.
      • connie1 Re: jak to jest z tymi ŁAPÓWKAMI na UJ?? 02.05.04, 13:11
        Zawiadamian uprzejmie ,że dostalam się kilka lat temu bez żadnych łapówek ,
        znajomości itd na jeden z trudniejszych Wydziałów UJ.
        Studia skończyłam zdając egzaminy za pierwszym podejściem , pracę znalazłam
        katorżniczą wprawdzie , ale przychodząć z ulicy...
        Dziwadło co?
        • Gość: swojak u nas na wsi wiedzo... IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 02.05.04, 13:26
          a w onym iwoniczu nie wiedzo, ze trza sie uczyc i jeszcze raz uczyc !
          nie pieprzyć, ino uczyć !
          a kuroka proboszczowi zanieść

ps. connie tyś mundra prawniczka, szkoda, że cie nie mozemy do naszy wsi wzionć,
          gratulujemy skonczenia prawa i znalezienia pracy (choc jeszcze kiepskiej),
          trzymamy kciuki za rozwój zawodowy !
          • connie1 Re: u nas na wsi wiedzo... 02.05.04, 14:19
            Dziękuję za ciepłe słóweczka, spiesze jednak donieść ,że ja inszy niżli prawo
            wydział kończyłam (czteroliterowy skrót z UJ w nazwie)
            żle się kojarzy ,ale cóż...
            • Gość: swojak łomatkoboskojezusicku... chemiczka... IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 02.05.04, 16:32
              u nos na wsi by sie zdało sprawdzić skład onego potoku, co to w nim pietruszke
              moczo miejscowe przed wyjazdem na targ...

ps. żałuję, że "nie robię" w chemii, za przeproszeniem wziąłbym cię od razu
              (mam tzw. czuja !)
              • connie1 Re: łomatkoboskojezusicku... chemiczka... 02.05.04, 19:02
                I nie chemiczka , oj musze napisać , skończyłam CMUJ (tez UJ ) w nazwie..
                Pozdrowionka
                Conka
                • Gość: swojak no a gdzie tu brzydki skrót ? IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 02.05.04, 22:44
                  być lekarzem - jakie to wzniosłe
                  zazdroszczę, trzymam kciuki

ps. u nos na wsi tyz jest jeden konował, a moze dwóch - ale oba cajmery, trza
                  by jednego, ale dobrego...
    • Gość: real nijak. nie ma. IP: 213.199.192.* 06.05.04, 19:06

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka