Dodaj do ulubionych

Australia Open 2011

18.01.11, 01:57
Gdzies mi ksywka rity100 mignela czyli wrocila z Siewiernego.
Dlaczego wiec zajawki o turnieju i Asi nie zabezpieczyla?
A Asia juz gra - czy wygra z superseniorka Japonskiego i swiatowego tenisa?
Bylaby masakra gdyby udalo sie jej przegrac i czas na podsumowanie dorobku tenisowego a takze wydanie ksiazki :"Co robilam,ze mi sie nie udalo?"
Obserwuj wątek
    • bombullo Re: Australia Open 2011 18.01.11, 04:08
      Pisanie zostalo oddalone na 2 dni.
      Udalo sie wygrac w 3 setach,6:4;4:6;7:5.
      Starsza Pani z Japonii po raz pierwszy w AO zagrala 19 lat temu kiedy nasza niezwykle utalentowana Krakowianka tetrowe pieluchy na Pammpersy zamieniala.
      W 3 secie doszlo do zadziwiajacego przypadku.Przy "piorunujacym"(84km/h)odbiciu pilki przez Asie rakieta jej sie podzielila na 2 czesci,jedna zostala w rece(glowka) a rama ze siatka poleciala miedzy kangury.
      W II rundzie zagra z Chorwatka Matric ktora tez 3 sety mordowala sie z Australijka Ferguson.
      Mecz ogladalem,oczywiscie nie caly bo Nadala pokazywali wiecej,ale poczatek 2 i koncowke 3 seta ESPN2 pokazal.
      Kubot zrobil niespodziewanke.Czy skupi sie na singlu czy jednak na deblu?
      Pieniadze zadecyduja?
      • rita100 Re: Australia Open i Szczypiorniak 18.01.11, 22:08
        Tak się zapatrzyłam w szczypiorniaka, że w szaleństwie wrażeń i emocji zapomniałam o Isi.
        Słyszałam, że aby wzniecić ogień i wiarę w Agę, to rozpowszechniano plotkę o specjalnych treningach z Venus na jednym wspólnym korcie. A tu okazało się, że faktycznie trenowały na jednym korcie, lecz ze sobą nie wymieniły ani jednej piłki. Tak to już jest w tych mediach jak w raporcie Magu :)
        Bombullo ja zawsze twierdzę, że liczy się wynik nie gra. To, że grała z grubo starszą od siebie to tylko bardziej obciążało jej psychikę. Najważniejsze, że wygrała, teraz następny mecz i następny , coś na wzór naszych szczypiornistów, którymi jestem zauroczona i już się przygotowuję na następne kibicowanie przed telewizorem. Mecze na żywo o odpowiedniej porze to i przygotować się lepiej można do takiego prawdziwego kibicowania. Bo jest coś takiego jak prawdziwy kibic. Ano przygotowuję sobie dobrą kawę, biorę taką afrykańską grzechotkę i przy każdej bramce na konto Polaków niemiłosiernie hałasuję, tak strasznie tak grzechotka działa, że kot domaga się wypuszczenia z domu.
        Tak to jest.
        Bardzo szkoda, ze mecze naszej Krakowianki nie są transmitowane.
        • rita100 Re: Australia Open i Szczypiorniak 20.01.11, 10:02
          Śpisz ? Śpij spokojnie. Isia walczy dalej, łatwo i pewnie wygrała. Kubot zaś odpadł, ale to nic, będzie miał czas poświęcić się deblowi. Nie prześpij tylko walki szczypiornistów, naszych gladiatorów.
          • rita100 Re: Australia Open 2011 21.01.11, 21:16
            Ja już domyślam się dlaczego Bombullo milczy, nic to, niech siedzi i myśli.
            Bardzo mocno trzymam kciuki za Isi zwycięstwo. Dziś o pierwszej w nocy walczy.
            Złamania rakiety.

• bombullo Re: Domyslna rita. 22.01.11, 15:15
              Jaki to domysl w kwestii mojego milczenia zakielkowal ciebie w szarej masie komorkowcow?
              Bardzo jestem ciekawy.
              W tym roku szczescie w losowaniu usmiechnelo sie do Isi i juz ja mamy w 16.
              Czy poradzi sobie z Chinka?Przypuszczam,ze watpie.Niestety.
              Co do Wojow Kmiecia Wenty to dzisiaj powinni z plemnikami Hamleta se poradzic.
              Byle tylko frajerskich strat pilki nie usqteczniali jak to bylo z Rajtarami Karolusa Gustawa.
              Mam nadzieje,ze "Cyklop" Karol zagra tak,ze Dunczykom rece beda latac we wszystkie strony a nogi sie rozjezdzac jak narowistemu zrobkowi!
              W kazdym badz razie bedzie kawalek dobrego meczu a porazka jest wykluczona.Howgh!
              • rita100 Re:Australia Open 2011 22.01.11, 22:29
                Jak to Bombuleczko, nie wiesz ? Na pewno udajesz, że nie wiesz, ale ja nie będę Ciebie oświecać w sprawach patriotyzmu. Cieszę się, że razem ze mną oglądali film "Mgłę".
                Ale do rzeczy, teraz Isia gra z Chinką Peng, a Chineczki to ciężki orzech do zgryzienia. Jeśli tylko Isi piłka będzie siedziała w korcie to następne zwycięstwo będzie już sukcesem.

Oj, Wenta dziś szalał, szczególnie w pierwszej połowie i wcale mu się nie dziwię. Chłopaki coś ciskali piłki prosto w objęcia Duńskiego bramkarza i nie mogli się przebić ze swoim atakiem. Bielecki też nie poradził sobie, jakby miał blokadę strzałów. No cóż łatwo krytykować gorzej chwalić. Należy jednak i pochwalić za to , że do ostatniego momentu potrafili trzymać nas w emocjach, że walczyli do końca - jednak szczęście dopisało przeciwnikom, którzy mieli nie gorszego bramkarza od naszego Szmala.

Bombullo, co do Twoich przewidywań dobrego meczu to tak, zgadza się, ale z wykluczeniem porażki to wielki blef , ja już ta porażkę zatwierdziłam w pierwszej połowie, dlatego lżej ją zniosłam. Miau, miau.
    • al-kochol-8 Re: Australia Open 2011 22.01.11, 23:39
      Nie ogladam. Asia kontra Azja? Tenis usypia mnie z reguly w pierwszym secie, no chyba ze tenisistka ciekawie ubrana/rozebrana.
      • rita100 Re: Australia Open 2011 23.01.11, 00:09
        Właśnie tenis, szczególnie kobiecy podziwiają Panowie. Pamiętasz jak wielki wdzięk na korcie miała Kurnikowa ? Potem Szarapowa - pełne trybuny widzów płci męskiej.

pozdrawiam
        • al-kochol-8 Re: Australia Open 2011 23.01.11, 00:26
          a meskiego tenisa nie trawie. Ta rakietka zupelnie do tych osilkow nie pasuje. Bardziej do twarzy bylo by im z rakietka o wadze 20 kg plus, ewentualnie na korcie o rozmiarach boiska do pilki noznej. Trzeba pomyslec nad zmiana przepisow.
          • bombullo Re: Trawienie. 24.01.11, 00:07
            Moja osobliwa osobistosc nie trawi stenkania przy uderzeniach,chociaz od jakiegos czasu
            wiele "babolatow" przestalo szczytowac na korcie.Zdarzaja sie goscie co wydaja jakies frakcyjne pomruki ale to margines tenisowego swiata.
            Na Szaropowa chodza leqtkie zboczki ktorych jej jeki doprowadzaja do ejakulacyi.
            Trudnosci wielkie mam z trawieniem jazdy figurowej na lodowisku w wykonaniu wyczynowcow homosiow.Pary sportowe i owszem,taniec troche mniej moja wrazliwosc nadwyreza ale ci solisci?!
            Film "mgla" doprowadzil mnie do takiego samego stanu w jakim znajdowal sie "Smakosz" Blasiak przed wypadkiem i po wypadku.Tyle,ze mnie pomogla antykacopiryna a jemu oddech Lucyfera nie wrocil do stanu uzywalnosci.
            Powaznie jednak.Takich "arcydziel" nie ogladam.
            Isia zaraz na ukos bedzie przebijac czym wprawi w zdumienie Kitajke...
            • rita100 Re: Gratulacje dla Isi 24.01.11, 09:16
              Widzieliście, bo ja nie widziałam jak Isia wygrała z Chinką i weszła do ćwierćfinału. Wczoraj jeszcze czytałam krytykancki artykuł Fibaka wobec rodziny Radwańskich. Tak też się domyślałam, że zacznie się szarża na Radwańskich, a tu taka miła niespodzianka dla Polski.
              Isia już jest w ćwierćfinale i ten film "Mgła" wcale nie przeszkodził, wręcz przeciwnie, walczyła o zwycięstwo jak lew. Miała nawet przeciwniczka dwa meczbole w trzecim secie i Isia poradziła sobie. Mamy sukces. Ćwierćfinał w takim turnieju to już nie byle co.
              Gratulacje.

A jeśli chodzi o widokowe sprawy, estetyki piękności w tenisie to różnie na to się patrzy. Ja najbardziej skupiam wzrok na piłce tak u Pań jak i u Panów. Potem podziwiam ich stroje.

A czy zauważyliście zwycięstwo też naszych gladiatorów. Trzymali w napięciu do ostatniej minuty, żeby wreszcie wykrzyknąć końcowe YEEEEEEEEEEEEEEEES!
    • peteen 3 ćwierćfinały... 24.01.11, 09:08
      isia i dwa deble - ale, oczywiście, bombulkowi ciągle mało i będzie kręcił nosem...
      • rita100 Re: 3 ćwierćfinały... 24.01.11, 09:19
        W tym samym czasie pisaliśmy Peteenie.
        Fakt, należy się cieszyć ze zwycięstw, a nie szukać dziury w całym.
        • bombullo Re: 3 ćwierćfinały... 24.01.11, 15:47
          Wcale nie malo.Wystarczy,bez niczego.
          Co znaczy szczesliwe losowanie?Znaczy cwiercfinal.
          I chyba chwatit?
          "Mama" Kim to nie Ping,niestety.
          Moze jednak mgla nam pomoze?

W Szikagowie zaloba."Niedzwiedzie" nie zagraja o Super Bowl.
          Jazem wygral $10.Od ziecia...zalamane chopisko wraz z 7/8 fanow druzyny.
          • bombullo Re: Polska Sila(zenska) w AO 24.01.11, 17:27
            Ogladam teraz 3 set "naszej Isi"(na TennisChanel,u mnie 10:03,powtorka meczu)i jestem pod wrazeniem.Nie spanikowala w koncowce a wprost przeciwnie.I za to szacun.
            Ostatni gem sie zaczyna...serw Peng(na trybunach jeczenie polskich:poooolskaaaa,polskaaa.Mogliby se darowac taki doping,w morde)i mamy 15:40 i drugi mecz bol.I gramy z Clijsters!!!
            Brawo!Wreszcie sie usmiechnela....
            Autografy dla fanow.
            Zagladnalem na www.auopen.com aby zobaczyc fotki cwiercfinalistek.
            Agnieszka wyglada jak Barbie.W sumie jest OK i w moim odczuciu jest najladniejsza z 8.
            Na 8 zdecydowanie Francesca.Tutaj moze wiek zrobil swoje tyz.
            Wozniacka...taka mniej wiecej plebejska uroda.Nie moj typ.

Na koniec.W zenskim tenisie w AO Polki rzadza i Slowianki(5 razem)
            W finale moim zdaniem spotkaja sie "mama Kim" z ....Francesca czy Karolcia?Wot zagwozdka.
            Jednak Fran...
            Za kilka godzin popatrzymy na pierwsze cwiercfinaly.

Cracovia w opalach?
            • rita100 Re: Polska Siła(zenska) w AO 24.01.11, 22:40
              No widzisz, jak może być pięknie. Toś szczęśliwy z oglądania zwycięskiego meczu Isi.
              Dziękuję za relacje na żywo, ale co Ci przeszkadza ten doping ?

Jeszcze Słowianki rządzą, lecz jak spojrzałam na gry juniorskie, to Azjatki szturmują i dobrze pisał Al, że Azjatki wchodzą do gry światowej klasy.

Ciekawe też gry męskie będą. Wawrinka z Federerem może być energicznym meczem.
              • bombullo Re: Polska Siła(zenska) w AO 25.01.11, 03:04
                Doping moim zdaniem to ENERGIA!
                To co zaprezentowali Ziomale w Melbourne bylo ponizej wszelkich norm kibicowania.
                Ja w swoim zywocie,w czasach siermieznego I PRL bylem swiadkiem podobnego odglosu.
                Placzki (platne) w kaplicy cmentarnej po smierci mojego dziadka w 1961 roku taki odglos z siebie wydawaly i to bylo na miejscu,oczywiscie.
                Dobrze,ze Isia slyszac "toto",nie siadla i nie zaplakala.
                Z tymi "Skosami" to bedzie masakra.Co bedzie jak sie "Turbany" wezma za tenis?
                Na Li w czworce.Wygrala z bosniacka Niemka.Bez niczego.
                Ale co z naszymi malolatami?Tenis im "nie pasi"?
                Widzialem dwa nazwiska polskie.Jedno z USA(dziewczynka) a drugie chopczyk z Francji,Tomus(Thomas) Szewczyk.

Kubot z Marachem juz maja wolne i poluja na dziobaki przy pomocy Canonow czy innych Kodakow.Mam nadzieje.

Zaraz i nie wiem do ktorej w nocy bede przed ekranem bo Federer z Wawrinkiem Staszkiem
                Pozniej Karolcia z Frania.

Woje Kmiecia Wenty wygraja z Ustaszowcami?
                • bombullo Re: Polska Siła(zenska) w AO 25.01.11, 06:46
                  Energiczny byl tylko RF i Staszka zmiotl z kortu w expresowym tempie.

Frania wygrala I seta zdecydowanie.Teraz drugi w ktorym prowadzila 3:1 a teraz juz jest 5:3 ale dla Karolci.
                  Duzo stekania z obu cial sie wydobywa.Zdecydowanie bardziej sexy sa jeki Karoliny.
                  6:3 Wozniacka.5 gemow pod rzad.
                  Schavione przy 4:3 odpuscila.Wszystkie sily na set 3?
                  Bedzie energicznie? Pierwszy gem dla nas w III przy serwie Franceski.
                  Karolina jakies slodkie ciasteczko(energetyzyjace?) schrupala.
                  I juz wiemy skad te jej kraglosci.
                  • bombullo Re: Polska Siła(zenska) w AO 25.01.11, 07:43
                    Ja jeszcze nie spie a wy jeszcze w kimonach?
                    Skonczylo sie dobrze.Po 145 minutach 3:6,6:3,6:3 i owacja na stojaco kompletu widzow na trybunach.3 set wbrew wynikowi bardzo zaciety i widowiskowy.
                    Byloby super gdyby w finale....co mie sie pierniczy?!
                    Karolina powiedziala po meczu,ze gra z Frania to byla sama przyjemnosc a przed polfinalem musi sie spotkac jezeli nie z "Niewiem" w jezyku Aborygenow to z miskiem Koala na pewno.
                    Musi chyba od ludzi odpoczac?
                    Wstajemy,wstajemy tam w Kraku a my w Szikagowie uderzamy w Kim-e!!
                    Za 6 godzin jestem na klawiaturce i chce zobaczyc na monitorku ksywki znanych osobliwych osobistosci specjalistow od tenisa.
                    ahoy
                    • rita100 Re: Polska Siła(zenska) w AO 25.01.11, 09:41
                      Wstaję , wstaję jak w piosence
                      Stań prosto, podryfowaliśmy za granicę poszukiwania powodów.
                      Wczoraj zaczyna się jutro, jutro zaczyna się dziś.
                      Problemy zawsze będą istniały

Niestety, żadnej transmisji nie było, wszystko po oamcku się odbywa i widzę, że Karolina po walce pokonała Włoszkę, ale w następnej rundzie już czeka na nią Chineczka Na Li.
                      Czeka nas mecz Isi z przodowniczką Kim Clajsters. Dużych oczekiwań nie mam, ale wiara jest.
                      Bombullusie, ja myślę, że ten doping wziął się nagle i niespodziewanie, a większość tych dopingujących poszła za sercem i z sercem, więc nie ma co tak bardzo aj waj, może bardziej ich trzeba podziwiać. Z czasem naucza się kibicować na korcie. Może już na finale Isi :)
                      Jest w nas wiara, mocna wiara.
                      • rita100 Re: Polska Siła(zenska) w AO 25.01.11, 10:01
                        Dziś są nowe mecze. Wprawdzie Kubot nam odfrunął, ale jest szansa na Fyrstenberga i Matkowskiego. Nie spodziewałam się też tak szybkiego i gładkiego zwycięstwa Federera. Czytałam gdzieś jakoby ten Wawrinka to czarny koń turnieju i pójdzie jak burza na tym turnieju, ale niestety został rozjechany jak walcem. Pewnie rozpuścili plotkę, by obstawić zakład.
                        Mam taką stację satelitarną "supertenis" ale nigdy na niej nie ma meczów, ciągle jakieś migawki. Wisz coś o tej stacji ? Teraz akurat same reklamy zagraniczne w języku włoskim na dodatek.

I dziś mamy też mecz szczypiorniaków. Wenta to jest mistrz emocji :)
                        czas na obiad

• bombullo Re: Polska Siła(zenska) w AO 25.01.11, 19:32
                          "Szczypiorniakom" ciezko idzie chociaz Ustaszowcy ponoc imprezowali energicznie.
                          Za 7 godzin Flamandka z Malopolanka zacznie pojedynek.Ogladne jeden set na 100% reszte nagram albo jutro na ESPN2 ogladne powtorke.
                          Moze byc ciekawie?

O "Supertenisie" nic nie wiem.Ja mam TenisChannel,ESPN2 ktore "na zywo" i w powtorkach pokazuja zmagania tenisowe na swiecie.Ja mam DISH Network(satelita) i za sredni (130kanalow + 3 polskie -polsat2,itnv,tvn24)place wspolnie z zieciem,4 odbiorniki,152dolki.
                          Polskie badziewie bo inaczej nie da sie tego nazwac kosztuje 4 dychy!!!
                          Moich kilku znajomych ma program polskich tekewizji kablowych i tvp zakupiony i przekazywany internetem.Podobno kosztuje mniej jak $10.
                          Chyba trzeba bedzie sie zakrecic wokol tego.
                          Finaly Wielkiego Szlema pokazywane sa w sieci ABC lub NBC ktore jak wiesz sa kanalami ogolnodostepnymi czyli sa bezplatne.
                          ESPN-y,TenisChannel,Fox-y czy wiele innych sa dostepne w pakietach telewizji kablowych lub satelitarnych.Teraz jeszcze przez internet jest mozliwosc ogladania roznych wydarzen.
                          Ciekawe dlaczego tvp1 czy tvp2 nie przekazuje AO?
                          Co na kolacyonne usqtecznilas?

Ogladam teraz "Plenete Ziemia" wydana przez BBC.Odcinek pt.Gory.
                          Pierwszy raz "na zywo" sfilmowany zostal himalajski sniezny lampart.Polowanie na kozice zapiera dech w piersiach.Cudne kocisko.Jest ich juz ponoc tylko 300.

Do zobaczenia manana z rana u mnie,popldniu u ciebie.
                          • rita100 Re: Polska Siła(zenska) w AO 25.01.11, 20:32
                            Już za parę godzin będzie grała Isia z Kim. Jestem przygotowana, obym tylko nie zasnęła - tu będę oglądać, albo i nie, choć kto wie. Sen czasami jest mocniejszy.
                            www.sport.pl/tenis/1,103960,9002698,Australian_Open__Radwanska_z_Clijsters_o_polfinal.html
                            Ach, nie było już emocji na szczypiorniaku. Sam Szmal czy Wyszomirski nie wygrają meczu. Podziwiałam tylko ich obronę. Podziwiać cudowną obronę Szmala na bramce kiedy to Chorwat chciał go przelobować, a Szmal tak się wyciągnął po piłkę i odebrał piłce bramkę. Tak, tak, to warto było zobaczyć i podziwiać. Wydaje mi się, że naszym piłkarzom ręcznym brakuje solisty, mocnego dobrego solisty, który znalazł by receptę na dobry i szybki atak, a nie zabawę w gubienie piłek. Brak nam takiego pewniaka rzutowego w bramkę. Jak w masełko powinni wejść w obronę przeciwnika i strzelać. Dobrze mi się pisze, ale wiemy, że to twardy mocny sport i łatwiej mówić niż wykonywać zadania. Dla mnie najważniejsze, żeby oni byli w czołówce światowej.

Nie słyszałeś o stacji "supertenis" ? Dziwne, bo kupiłam dekoder na kartę tvn i ta stacja była na 165 kanale. Teraz widzę, że na tym kanale strasznie krzyczą i to po włosku. Może ten supertenis jest sezonowym kanałem włoskim. I o to chodzi, że ta telewizja na kartę jest dobra, bo nie muszę płacić abonamentu, a odbieram wszystkie programy niekodowane. Tyle mi wystarczy, bo jak zacznie się lato to zacznie się rower.

To trzymamy już kciuki za Isię.
                            • bombullo Re: Polska Siła(zenska) w AO 25.01.11, 20:53
                              Rower jak rower jaki jest kazdy widzi,uwazaj jednak na pedaly wiec staraj sie ubierac w miniowki i koszulki na ramiaczkach z energicznym dekoltem.
                            • bombullo Re: Polska Siła(zenska) w AO 25.01.11, 20:53
                              Rower jak rower jaki jest kazdy widzi,uwazaj jednak na pedaly wiec staraj sie ubierac w miniowki i koszulki na ramiaczkach z energicznym dekoltem.
                              • rita100 Re: Polska Siła(zenska) w AO 25.01.11, 22:30
                                A żebyś wiedział, że i takie piękne kobiety też siedzą na rowerach i energicznie szosują.
                                Dziś Isia zwycięży. Stawiam na ten wielki sukces.
                                • peteen dzielnieśmy stali... 26.01.11, 09:07
                                  ale, jak zwykle, przegrali...
                                  ;c)

mamuśka clijsters lepsza od isi, której pozostaje jedynie wzdychać, że "jeszcze nigdy nie była tak blisko półfinału w wielkim szlemie"
                                  • rita100 Re: dzielnieśmy stali...:) 26.01.11, 10:44
                                    Dzielnieśmy stali razem złączeni w kibicowaniu i nie pomogło.
                                    Mogła to Isia wygrać gdyby miała więcej wiatru w żaglach ;) Clajsters była dziś do zdobycia, szczególnie w drugim secie. Szkoda.
                                    • bombullo Re: dzielnieśmy stali...:) 27.01.11, 15:38
                                      Coz,Isia ma male zagle,niestety.
                                      Na Li ma jeszcze mniejsze i do tego starsze i prosze uprzejmie Karolcia dolaczyla do Isi.
                                      Dziobaki w niebezpieczenstwie,ma sie rozumiec.2 zawiedzione moze nawet wsciekle nastolatki
                                      dadza do wiwatu.
                                      RF zrobil mi przykrosc bo nie lubie tego Djokovica.Grajek nie kiepski ale jakos go nie trawie.
                                      Buzi bym mu nie dau!
                                      Frystenberg z Matkowskim tez po naszemu czyli do dupy!Za przeproszeniem,ofkors!
                                      Czy bedzie pierwszy wielkoszlemowy sukces kogos z dynastii Ming?
                                      • rita100 Re: dzielnieśmy stali...:) 28.01.11, 21:36
                                        Nic nam nie idzie Bombullinko. Wentowa ferejna tez przegrzmociła mecz. W prawdzie do końca grali na emocjach, no ale cóż wynik jest niekorzystny dla naszych. Hungaria przejmowała piłki i bach, bach na Szmala czy Wyszomirskiego. Niestety tak to było.

A w tenisie pełne zaskoczenie tej Chinki. Karolinka przegrała i widzisz wkrótce możemy powiedzieć, że Isia przegrała ze zwyciężczynią :) Lepiej to i godniej będzie brzmiało.
                                        Trzymam kciuki za Clajsters.
                                        W męskim tenisie zdaje mi się, że wszyscy na z 'r' i 'rr' przegrają i wygra Słowianin ;)
                                        A dlaczego nie lubisz tak Djokovica ?
                                        • bombullo Re: Mam takich wiecej... 29.01.11, 02:07
                                          ...do "nielubienia".
                                          Nadal,Djokovic,Muray... i jeden z nich wygra AO,sapristi.
                                          Szkot niby w spotkaniach s ND ma lepszy rezultat ale tutaj przegra w 3 setach.

U "Babolatow" tez mam na indexie pare nazwisk.Od SW po dwie "piekne drwalki" z Rosji.
                                          Chcialbym zeby wygral plemnik dynastii Ming ale "mama Kim" zrobi co do niej nalezy.
                                          Tym,ze Isia przegrala ze zwyciezczynia AO nie ma sie co podniecac.Cieszmy sie,ze losowanie
                                          bylo po naszej mysli i marzmy o tym by we FO bylo podobne.
                                          Cwiercfinal to szczyt mozliwosci naszej "Ziomalki" w turniejach Wielkiego Szlema.
                                          Karolina Wozniacka(ciekawe dlaczego polskojezyczne media pisane upierdliwie pisza Wozniacki?) grala wywiadami i celebra wokol siebie a nie rakieta na korcie.W dodatku ten
                                          kostiumik!!Wygladala jak BarbaMama-pamietasz dobranoicki z tymi mutantami?

O "szczyp" szkoda opuszqw paluszqw na klikanie w klawiaturke.
                                          Odrobili panszczyzne bo inaczej tego wystepu nie mozna skalsyfikowac.
                                          Kmiec Wenta tez nie jest bez winy.Juz "cuda wianki" opowiada z ktorych gowno wynika.
                                          Zawodnicy nie byli przygotowani fizycznie,psychicznie i taktycznie do tego turnieju.

Do Londynu jednak pojedziemy.

U mnie jutro(niedziela)mecz Gwiazd NHL a za tydzien Super Bowl.Szkoda,ze bez "Niedzwiedzi" ale oni tak grali w play-off jak "chopaki Wenty".
                                          • al-kochol-8 chcialbym zeby matka wygrala 29.01.11, 06:31
                                            ale pewnie nastapi przelom i wygra Chinka. Byloby to na reke Australii, ktora Chinom Ludowym zawdziecza swoje aktualne prosperity. To bez znaczenia ze Kim Clijsters byla niegdys narzeczona Lleytona Hewitta.
                                            • rita100 Re: chcialbym zeby matka wygrala 29.01.11, 11:40
                                              5:2 dla mateczki :) Oglądacie na żywo ?
                                              • rita100 Re: chcialbym zeby matka wygrala 29.01.11, 11:43
                                                Nerwowo się robi, gładko na 5:3 idzie.
                                                • rita100 Re: chcialbym zeby matka wygrala 29.01.11, 11:51
                                                  Trzy meczbole dla Clijsters. I juuzzzzzzzzzzzzz wygrała. No to pięknie. Isia przegrała nie z byle kim na AO.
                                                  Al, tak jest na tych turniejach, jak kobieta piorą pierze panu koszulki sportowe to może być to narzeczona ;)))))) Może Kim tez prała.

Teraz jeszcze Djokowicz wygra i AO przejdzie do historii.

Dzięki za pamięć Bombullo.
                                                  • al-kochol-8 Re: chcialbym zeby matka wygrala 29.01.11, 23:36
                                                    alez spocona miala koszulke Kim i jej nie wymieniala na swieza, widac ze slaba z niej praczka - nic dziwnego ze z Lleytonem musieli sie rozejsc. Chinka dla odmiany niegustownie ubrana, ale w zgodzie z zasadami komuny. Uspily mnie te dwie panie.
                                                  • rita100 Re: chcialbym zeby matka wygrala 30.01.11, 20:19
                                                    Nie ma jak to tradycyjne białe stroje tenisowe. Nie widać na nich tak potu.
                                                    Nie widziałam ich gry tylko śledziłam wynik na ekranie. To samo w kategorii panów, nie było zbyt emocji. Pewnie Djokowic wygrał
                                                    Za to oglądając MŚ - finał szczypiorniaka Danii i Francji można było ponieść się na falach emocji do końca.

I skończyły nam się igrzyska :)
                                                  • bombullo Re: chcialbym zeby matka wygrala 31.01.11, 00:58
                                                    Szkot oszczednie szafowal swoimi umiejetnosciami tenisowymi,jak to Szkot,i jak mowi nasze madre przyslowie:"Chytry trzy razy traci" stracil po raz 3 szanse.
                                                    W tym wypadku zbieg oklicznosci sprawil,ze "Jedrus" dobrnal do finalu.
                                                    Mam cos jeszcze w zanadrzu.Czy zauwazyliscie,ze moment w ktorym jeden z zawodnikow zaczyna gaworzyc nie istotne czy po wygranej pilce czy przegranej,jest poczatkiem jego(zawodnika)konca czyli porazki?

Szczypiorniosci,Ziomale,Woje Kmiecia Wenty przegrali z nie byle kim wczesniej bo z MISTRZAMI SWIATA!
                                                    Mamy sie cieszyc rito juz czy po al-koholu?

"i skonczyly sie nam Igrzyska -:)" > "czas na Chleb >:( "
                                                    "Panem et circenses" jak ktos byl qpe czasu temu rzekl i bidok jakby o NAS Polaczkach myslal.
                                                    Jak nie Cedynia to Legnica,jak nie Plowce to Grunwald,jak nie Wieden to 1920r. w koncu jak nie Powstanie '44 to Sjewiernyj.Taki my rozrywkowy Narod.Sacra!
                                                  • bombullo Re: Zabojady!?Znowu?! 31.01.11, 01:48
                                                    Bylem pewny,ze plemniki Hamleta zloja ogonki plemnikom Kard.de Richelieu tymczasem
                                                    wprost naprzeciw. I stad ten wpis wyzej.
                                                    "Toros" tyz spuscili banki "Karolusom".
                                                    Skad w tym poludniowozachodnim zakatku UE takie zdolnosci manualne?
                                                    O zdolnosciach dolnych odnozy wiadomo bylo ale,ze recami tak pracowac umia?
                                                  • al-kochol-8 a Nowak raz z broda, raz bez 31.01.11, 09:14
                                                    z broda wyglada obrzydliwie. Szkoda Murraya.
                                                  • al-kochol-8 szkoda Szkota 31.01.11, 09:22
                                                    a Nowak na Slowianina nie wyglada i tak
                                                  • bombullo Re: szkoda Szkota 31.01.11, 16:25
                                                    Hitler na Nordyka tez i co?
                                                  • rita100 Re: a Nowak raz z broda, raz bez 31.01.11, 16:51
                                                    Najbardziej jednak szkoda Radwańskiej, bo trafiła na Mistrzynię Australia Open Kim Clijsters.
                                                    No i szkoda, ze zespół Wenty nie wygrał z Duńczykami, bo mogliśmy my wtenczas być na miejscu srebrnym. Dwoma bramkami tylko przegraliśmy wtenczas.

Al, nie widziałam Nowaka z brodą. Tenisiście nie wypada mieć brodę, no chyba , że wiązałby ją na kokardkę ;)
                                                  • bombullo Re: "Szkoda","gdyby".A gdzie "moze?" 31.01.11, 21:29
                                                    Szkoda jest gdy krowa do studni wpadnie a gdyby babcia stanela na rekach bylaby skarbonka.
                                                    A moze? Moze bedzie dobrze moze bedzie zle,ale lepiej na pewno nie!Ole!

Co ciebie z ta Radwanska rito Dobrodziejko?
                                                    Trafila na Clijsters ktora jeszcze nie byla mistrzynia AO,tenisistke lepsza w kazdym centymetrze pod kazdym tenisowym wzgledem.

Dlaczego tenisiscie nie wypada miec brode?
                                                    Agassi,Borg,Courier,Becker od czasu do czasu pokazywali sie z broda na kortach.

Pytalem kiedys co z naszymi "mlodziankami" obydwu pci?
                                                    W Krakowie juz wszyscy olali ten piekny sport?
                                                    Czyli tak "po naszemu".
                                                    Do tenisa gdzie 95% sukcesu zalezy od pracy,cierpliwosci i wytrwalosci my nie mamy nerw.
                                                    A z 5% talentem zajsc mozna do 16tki.Kobiet.
                                                    A co z popaprancami z zarostem?Tu jest dopiero kaplica.Wieksza od tej na Rakowicach.
                                                  • szto_tawariszczi Re: "Szkoda","gdyby".A gdzie "moze?" 31.01.11, 21:33
                                                    bombul

a mógłbyś ty pisać po polsku??? polskim-literackim dokładniej....
                                                  • rita100 Re: "Szkoda","gdyby".A gdzie "moze?" 31.01.11, 21:46
                                                    Z polskim tenisem jest tak, że jaka Polska taki tenis ;)))))))) z wyjątkiem Radwańskich.
                                                    Po pierwsze trzeba mieć wielką kasę na treningi. W lecie kort kosztuje 40zł za godzinę, to co dopiero w zimie na hali. Przerzucamy się wszyscy na kopaczy, na Orliki.
                                                    Policz trenera, sprzęt. To jedna sprawa, a druga to, że dzieciaki siedzą na klawiaturach i grach wirtualnych. Rodzice mają spokój, a dzieciaki emocje i ciężko ich oderwać od tych gier.
                                                    Do szkółek mało kto się zapisuje, a klubom bardziej opłaca się wynająć korty.
                                                    Tak więc cieszmy się z naszej Isi, póki czas. Daje nam emocje i trzeba się cieszyć.

Nie wiem, czy chodzi wam o zarost czy o brodę ? Zarost jest ponoć modny niekiedy, ale broda ? Broda jest dobra dla wędrowców, a nie mistrzów. Znacie jakiegoś mistrza z brodą ? ;)
                                                  • bombullo Re: "Szkoda","gdyby".A gdzie "moze?" 01.02.11, 03:02
                                                    Znamy! Tomasz Majewski!!
                                                    Jaka Polska takie dzieci i tacy rodzice.
                                                    Dobrze,ze Dziadek Radwanski myslal jeszcze PRLowskim rozumem.
                                                  • al-kochol-8 Re: "Szkoda","gdyby".A gdzie "moze?" 01.02.11, 08:03
                                                    Wladyslaw Komar tez nosil brode, co go upodobnialo do starozytnych greckich lekkoatletow.
                                                  • rita100 Re: "Szkoda","gdyby".A gdzie "moze?" 01.02.11, 19:56
                                                    Kulomioci ! :) No faktycznie, przepraszam ich, że też nie skojarzyłam, ale wybaczcie, ostatnio broda kojarzy mi się z przeczytaną książką "Wspomnienia wędrownego kramarza" i tam był jeden taki bohater (żebrak), który się nie golił. Broda go ładnie postarzała i dzięki temu ludzie dawali mu większe datki do kapelusza. Dorobił się dzięki niej (brodzie) nawet dobrej fortuny. Posiadał dwa własne domy, miał też wielkie wzięcie u kobiet, no bo kasa , kasa , kasa. Az pewnego dnia zazdrośnicy tej wielkiej fortuny potajemnie zgolili mu brodę i już nie mógł dobrze odgrywać prawdziwego żebraka. Bo musicie wiedzieć, ze jedni datki przepijali, inni zaś składali na książeczkach PKO i dorobili się fortun. To było w czasach powojennych, kiedy jak pamiętacie zapewne pełno takich żebraków stało przy cmentarzach i kościołach oraz na odpustach. Tak tylko o tych brodach wspomniałam.
                                                  • bombullo Re: "Szkoda","gdyby".A gdzie "moze?" 01.02.11, 21:57
                                                    Na "owlosieniu" najgorzej wyszedl Samson.Jednak kiliudziesieciu huncwotow i hultai zabral ze soba.
                                                    Rasputin tez nie ciekawie skonczyl ale poczatek mial "w porzo".Wiadomo jednak,co kiedys stwierdzil klasyk,ze mezczyzne poznaje sie po tym jak konczy a nie jak zaczyna.

W Szikago wielkie oczekiwanie na potezny opad bialego puchu ktory nieublaganie zbliza sie z poludniowego zachodu.Pogotowie w 31 stanach od Texasu po Maine.
                                                    Sklepy spozywcze oblezone bo w telewizji pokazuja filmy i zdjecia z roku 1967 i 1979.
                                                    Na ulicach czai sie 274 poteznych plugow z solanka i 243 mniejszych.
                                                    Snieg ma zaczac padac o godzinie 5 ppld(tu nie ma 17:oo) i ma zakonczyc sie po 36 godzinach.Umiarkowane notowania meteorologow to +24'(stopy) czyli 24x2,54cm prawie 61 cm.
                                                    Wiele szkol juz dzisiaj zostalo zamknietych.
                                                    Wiatr 25 mph=40kmh
                                                    Temp 23F/-5C > odczuwalna 6F/-21C
                                                    W czwarte tylko bardzo zimno ale bez sniegu.
                                                    Sobota - niedziela juz OK.
                                                    Paniki nie ma.Ludzie kaprysy pogody przyjmuja ze zrozumieniem.
                                                    W sklepach slyszy sie,ze Matka Natura leqtko wqrzyla sie na zeszloroczne gadanie o ocipleniu i przypomina maluczkim do kogo nalezy Globus!
                                                    Wiecej paniki w Arlington TX gdzie w niedziele rozegrany zostanie Super Bowl poniewaz zawalil sie namiot ktory chronil murawe przed sniegiem.Organizatorzy obawiaja sie,ze pogoda sie nie zmieni i moze byc prblem.Wynie wiecie i nie zdajecie sobie sprawy co to jest Super Bowl dla 3/4 mieszkancow USA.Kto ciekawy moze zagladnac na > www.NFL.com <
                                                    Na ra,
                                                    jutro moge nadawac z igloo!
                                                  • rita100 Re: "Szkoda","gdyby".A gdzie "moze?" 01.02.11, 22:10
                                                    I Ty to nazywasz brodą ? Toż to mlodzieńczy zarost, jak mlodzienczy trądzik
                                                    www.nfl.com/

Bombullo, to jutro możesz nadawać z Zakopanego;))))) To jakaś plaga śniegowa u was ? Dachy wytrzymają ? Jutro też od zachodu stopniowo będą przemieszczać się opady śniegowe i nie zapowiadają się na jakieś ciężkie grzmoty śniegowe. Za to ma być niesamowicie ślisko, taka szklaneczka na której można się przejechać i wylądować na cztery literki.

Bombullo, nie zapomnij o parasolce antysniegowej.
                                                  • bombullo Re: "Collossal Winter Storm" 02.02.11, 02:22
                                                    Od 2 godzin sypie i wieje a tempereatura spadla do -25C(odczuwalna)a sypie tak,ze klekajcie narody,cytujac klasyka(mika_1).Pamietasz?
                                                    O godzinie 5:15 ppld zamkniete zostaly banki,sklepy,centra handlowe w Szikago i okolicach.
                                                    Szkoly Publiczne jutro(sroda)zamkniete po raz pierwszy od 12 lat.
                                                    Plugi na autostradach i glownych ulicach ale nie daja rady.I tak ma byc przez nastepne 12 godzin.
                                                    O"Hare i Midway zamkniete.A na nich setki ludzi.
                                                    Przezyjemy!Zima jest Zima i tak ma byc,w morde!
                                                  • al-kochol-8 Re: "Collossal cyclone" 02.02.11, 08:28
                                                    co ma zima w USA do tenisa w Australii?

Wasza zima to pikus do naszego cyklonu Yasi, ktory sie zbliza do Cairns. Media doradzaja zeby nie panikowac gdy porwie dach. Ale jest tez dobra wiadomosc: Torpedo wraca na basen!! Torpedo czyli Ian Thorpe.

• bombullo Re: "Collossal cyclone" 02.02.11, 16:16
                                                    No wlasnie.
                                                    Wytlumaczenie jest proste jak spiralka.Tenis to jaki sport?A snieg jaki jest?Capisci?
                                                    Co to za imie Yasi? Aborygenskie czy arabskie?Widzialem w nocy migawke o cyklonie.
                                                    A jak powodzianie sie czuja?
                                                    Ile lat ma "na liczniku" Thorpe?
                                                    W jakiej okolicy Krainy Kangurow wegetujesz energicznie?
                                                    Pytam,bo mam kolesia w Melbourne.
                                                    "Emilka" moglbys pchnac jakby co.Do mnie rzecz jasna.
                                                    Dzisiaj nie ide do pracy ze wzgledu na sniezyce.AA(American Air Lines)wznawiaja prace w czwartek o 4:oo rano.
                                                    Do domu wchodzilem dzisiaj 2 godziny.Od autobusu mam 50 m.Zeby wejsc do musialem przerzucic ze 2 tony sniegu.Pozniej do garazu sciezke zeby zieciowi umozliwic dotarcie do maszyny.W tej chwili slysze,ze pracuje.
                                                    Glowne ulice i autostrady jako tako przejezdne.Boczne czyli tzw.side streets moze w piatek zaczna odsniezac.Masakra!A snieg ma przestac padac okolo 5 po poludniu.Najgorszy jest jednak wiatr w granicach 40-60 km/godz.
                                                    Wszystko pozamykane.Gazetek z Polski nie ma i to mnie najbardziej wq...znaczy denerwuje.

• rita100 Re: "Collossal cyclone" 02.02.11, 20:15
                                                    Faktycznie, oglądałam te śniegi na wiadomościach. Okropnie to wygląda, aż nie do uwierzenia. To was tam Bombullo czeka tylko praca na biało ;) Nie wiem czy nie gorzej będzie w Australii, tam na tych terenach po powodzi idzie następny żywioł, a może już jest. Trzymasz się Al jakoś ?

• al-kochol-8 Re: "Collossal cyclone" 02.02.11, 20:54
                                                    ja sie przenioslem kilometr powyzej poziomu morza - tu jest bezpiecznie, no i bede mial Yule czyli Xmas w lipcu
                                                  • rita100 Re: "Collossal cyclone" 02.02.11, 21:37
                                                    To dobrze Al, żeś bezpieczny. W spokoju doczekasz Przesilenie Zimowe Yule :)
                                                    To może tą modlitwę na dziś zadedykujemy Bombullkowi.

Podczas obrzędu Yule wypowiadamy znamienne słowa:

"Nie smucę się, choć świat leży pogrążony we śnie,
                                                    Nie smucę się, choć lodowaty wiatr gna,
                                                    Nie smucę się, choć śnieżna zawierucha dmie,
                                                    Nie smucę się, wnet zniknie po nich wszelki ślad"

Musiałam znaleźć znaczenie slowa Yule.

• tytoniowy_dym Re: Australia Open 2011 04.02.11, 08:26
      Ten turniej nazywa się Australian Open... Znawcy tenisa i języka angielskiego...
      • al-kochol-8 Re: Australia Open 2011 04.02.11, 08:46
        bombullo zjadl literke bo byl glodny, zalujesz mu?
      • krzychut Re: Australia Open 2011 04.02.11, 10:11
        tytoniowy_dym napisała:

> Ten turniej nazywa się Australian Open...

Racja, tak się nazywa. Nasi forumowi fani pewnie też o tym wiedzą, może tylko pomyłkowo zjedli "n" .
        To nie jedyny problem językowy z tenisowymi turniejami.
        Bardzo często dziennikarze mówią o paryskim turnieju wielkoszlemowym: Turniej Rolanda Garro.
        Tymczasem nazwisko francuskiego bohatera wymawia się z "s" na końcu : Garros, a więc po spolszczeniu poprawnie będzie: Turniej Rolanda Garrosa.
        • rita100 Re: Australia Open 2011 04.02.11, 21:36
          Czy róża pod inną nazwą inaczej by pachniała?... ("Romeo i Julia" Shakespeare)

Tak sobie pomyślałam :)
          Ale skoro o gafach, to niektórzy mają do tego talent.
          Kiedyś zdawałam egzamin jeszcze wtedy na WSWF. I tam mi zadali pytanie takie: - Proszę wymienić cztery słynne zawodniczki grające w światowym tenisie. Odpowiedziałam jednym tchem: morozowagualogongkingkur , bo to był egzamin ustny. Komisja egzaminacyjna ogromna i dech im zatkało, długo milczeli, po czym jeden pan z komisji egzaminacyjnej, patrzy na mnie surowo i : - Proszę dalej mówić, jedną już mamy.

Ja wystraszona i sztywna jakby na pal mnie wbili, patrzę na nich zdziwiona i zaczęłam tłumaczyć , że to są cztery zawodniczki i każde nazwisko tłumaczyłam osobno. Już drugiego pytania mi nie zadawali. Sami byli zszokowani pewnie. A nie było łatwo w owych czasach znać światowy tenis, bo to granice pozamykane, tenis zabroniony, bo elitarny sport, dopiero dzięki Fibakowi drzwi się szeroko otworzyły. Zaczęły docierać do nas media zachodnie, czasopisma tenisowe. Otworzyły się inne czasy.

Pragnę jeszcze przypomnieć, że obowiązkowym językiem w szkole był wtenczas język rosyjski.

Już wkrótce Rolandzik Grosik ;))))))) Będę troszkę niepoprawna :)

Bombullos w śniegu zasypany, a Al zatrzymał wiatr ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka