Dodaj do ulubionych

List pełnomocnika rządu ds. równego statusu kob...

IP: *.lama.net.pl / 62.233.214.* 28.04.04, 20:11
Pani Jaruga itd. jest w błędzie stwierdzając, że "tolerancja to nie tylko
zgoda na istnienie innych poglądów", bo słowo tolerancja wywodzi się od
łacińskiego toleratio, które znaczy dokładnie zgodę na istnienie innych
poglądów (tylko tyle i aż tyle) pani Jarudze itd. pomyliło się słowo
tolerancja z akceptacją. Zanim się zacznie znowu wypowiadać na temat znaczenia
słów powinna kupić słownik j. polskiego i trochę poczytać.

A tak z innej strony patrząc, co ma równy status płci wspólnego z chorobą
homoseksualizmu?
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Homoseksualizm jest chorobą IP: *.lama.net.pl / 62.233.214.* 28.04.04, 20:19
      Spółkowanie osób tej samej płci nie jest rzeczą normalną. Gdyby wszyscy
      przedstawiciele jakiegoś gatunku (np. homo sapiens)byli homoseksualistami, to
      gatunek nie przetrwałby z powodu braku potomstwa. Dlatego homoseksualizm jest
      chorobą, jak np. bezpłodność. Nie oznacza to, że powinniśmy być wrogo nastawieni
      do gejów i lezbijek. Należy im się szacunek, jak każdemu człowiekowi. Nie można
      jednak promować homoseksualizmu, tak jak nie promuje się schizofrenii,
      bezpłodności, AIDS, czy raka.
      • Gość: Piotr Re: Homoseksualizm jest chorobą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 08:21
        Sam jestes chory. Od zarania wiekow homoseksualizmy byl i bedzie. CZy tego
        chcesz, czy nie. Wystepuje nie tylko u ludzi ale rowniez u zwierzat. Tego sie
        nie leczy z tym sie zyje. Chore to jest tylko spoleczenstwo z takimi osobnikami
        jak TY... bo to one sobie wmawia dla swojego dobra, ze to choroba. Jak ktos nie
        chce miec dzieci to tez jest chory? A poza tym kto powiedzial, ze
        homoseksualista nie moze miec dziecka?
      • Gość: bebe Re: Homoseksualizm jest chorobą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 17:53
        jeżeli to choroba to należy ich lecyć .Tu nie chodzi o tolerancje, niech sobie
        żyją jak chcą , ale po co te ,, brudne ;; marsze?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Ferdek katoliku żyj i pozwól życ innym IP: 217.96.48.* 06.05.04, 08:32
        Czy ktoś się interesuje jak ty żyjesz co robisz co myślisz? Zajmij się sobą i
        nie wpieprzaj się do cudzego życia. Zyj i pozwól żyć innym
      • Gość: piszedalej Re: Homoseksualizm jest chorobą IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.05.04, 09:47
        Gość portalu: obserwator napisał(a):

> Nie można
        > jednak promować homoseksualizmu, tak jak nie promuje się schizofrenii,
        > bezpłodności, AIDS, czy raka.

A kto "promuje" homoseksualizm? Nie wydaje mi sie, ze tego mozna kogos
        nauczyc. Ja wiem, ze jestem heteroseksualista i nic tego nie zmieni, tak po
        prostu jestem nakrecony. Jedynie osoba ktora sama przezywa kryzys tozsamosci
        pod tym wzgledem moze twierdzic, ze homoseksualizm moze byc "promowany".
    • Gość: podatnik nie chcę płacić na pedałów!!! IP: *.lama.net.pl / 62.233.214.* 28.04.04, 20:33
      Wolę, aby pieniądze z moich podatków (płacę bardzo wysokie podatki w Polsce, a
      mógłbym transferować zyski za granicę, bo moja firma ma filie na Słowacji, na
      Węgrzech i w Czechach) wydawane były na wspieranie malarstwa osób malujących
      nogami, albo wspieranie pantomimy dzieci autystycznych. Cieszyłbym się też,
      gdyby część tych pieniędzy wspomagała biednych rzeźbiarzy z zespołem Downa. Nie
      chcę natomiast dofinansowywać "kultury gejowskiej", dlaczego my podatnicy nie
      mamy wpływów na to jak są wydawane pieniądze z podatków?

mam nadzieje, że GRUPA TRZYMAJĄCA WŁADZĘ odejdzie szybko, a z nią pani JARUGA
      • Gość: zdrowy Re: nie chcę płacić na pedałów!!! IP: *.lama.net.pl / 62.233.214.* 04.05.04, 11:20
        Ja też nie chcę na nich płacić i nie chcę ich parad w moim mieście
      • Gość: prokocim Współczuję gejom i lesbijkom, ale nie chcę ich par IP: *.lama.net.pl / 62.233.214.* 04.05.04, 11:22
        ad w Krakowie, niech jadą do Wieliczki do kopalni paradować
    • Gość: ojciec DLACZEGO MOJE DZIECKO MA OGLĄDAĆ ZBOCZEŃCÓW IP: *.lama.net.pl / 62.233.214.* 28.04.04, 20:36
      chodząc po mieście, czy władze nie szanują ludzi (większości w Krakowie), którzy
      nie chcą być narażani na takie widoki?
      • Gość: Piotr Re: DLACZEGO MOJE DZIECKO MA OGLĄDAĆ ZBOCZEŃCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 08:17
        Jakie widoki tatulku Cie przerazaja? Normalnych ludzi? Co CIe interesuje co oni
        robi w lozku. A defilade w tym kraju moze zrobic kazdy.Zycze Ci by Twoje
        dziecko za pare lat odwazylo sie powiedziec ze jest gejem lub lesbijka. Coi
        polecisz z nim do lekarza? Stwierdzisz, ze jest chore? Zboczone? Otworz oczy...
        dookola Ciebie sa ludzie inni niz ty... i beda!
      • edziecko_ulcik Re: DLACZEGO MOJE DZIECKO MA OGLĄDAĆ ZBOCZEŃCÓW 01.05.04, 21:40
        czy idący faceci, kobiety ulicą to coś złego ??

ulcik
      • Gość: Zdziwiona Re: DLACZEGO MOJE DZIECKO MA OGLĄDAĆ ZBOCZEŃCÓW IP: *.biuro.net.pl 04.05.04, 08:52
        Ale jakie widoki? Przecież ci ludzie nie chodzą nago po ulicy. A nawet gdyby?
        Czyżbyśmy jako Polacy katolicy (dla mnie jest to synonim nienawiści do
        wszystkiego co inne) nie potrafili uszanować odmienności? No i to przeciez
        tylko natura. Czy autor powyższej wypowiedzi kąpie się w ubraniu i zamyka oczy,
        żeby nie oglądać niecenzuraknych obrazków, czyli własnego ciała?
    • m_q Tak jak podejrzewałem :-( 29.04.04, 09:17
      "Pełnomocnik, na prośbę Stowarzyszenia Kampania przeciw Homofobii, organizatora
      Dni Tolerancji w Krakowie, wyraził zgodę na objęcie imprezy swoim honorowym
      patronatem i udzielił KPH pomocy finansowej."

Dziura w budżecie coraz większa, rząd podnosi podatki i akcyzy jak obłakany a
      p. Jaruga wydaje pieniądze wydarte ciężko pracującym ludziom oraz wdowom i
      sierotom na hobbystyczne działania grupy pragnącej promować swoje
      niekonwencjonalne i społecznie nieakceptowane praktyki płciowe.

Nie ma pieniędzy na szkoły, szpitale i emerytury, ludzie giną z powodu dziur na
      drogach a rząd ciepłą rączką sponsoruje prywatne hobby głośnej mniejszości
      seksualnej? Czy to nie przegięcie?

Oczywiście p. Jaruga jest równie głupia jak poprzedni szef Unii Pracy p. Pol,
      ale to już przesada!

MQ
    • Gość: rogalik Re: List pełnomocnika rządu ds. równego statusu k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 19:51
      tolerowanie pedalstwa - ok
      ale manifestacja pedalstwa -nie
      niech spierdalają z naszego miasta w pizdu
    • Gość: wojtek Jesteście chorzy skoro w gejach widzicie zagrożeni IP: 62.233.211.* 02.05.04, 12:45
      ..e. To tyle. Chorzy, ciemni, niedouczeni i prymitywni - jak to polskie
      społeczeństwo.
    • Gość: ROBAK Re: List pełnomocnika rządu ds. równego statusu k IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.04, 18:19
      Tym, którzy nie mają szacunku dla (ich zdniem)odszczepieńców od (ich zdaniem)
      normalnych ludzi, w pierwszym rzędzie polecam zdobyć się na odwagę i zwrócić
      się do Stwórcy z pretensjami za jego niedoskonałość (albo rozmaitość) kreacji
      żywych istot.
      W tym pojęciu leży także tolerancja interpretacji i zaprzeczeń.
      • Gość: krakus Kraków jest miastem konserwatywnym, dlaczego IP: *.lama.net.pl / 62.233.214.* 04.05.04, 11:17
        mamy oglądać pederastów; niech pani Jurga zorganizuje im gej-parady w Warszawie
        albo w Łodzi, które to miasta mają inny charakter. Krakowianie nie chcą, żeby
        ich uszczęśliwiać na siłę paradami zboczeńców i to w dodatku za pieniądze podatników
    • Gość: Nomos Nic przeciwko gejom, duzo przeciwko Jarudze IP: 195.150.92.* 05.05.04, 00:30
      Heh,
      Pani Jaruga Nowacka zastapila na stanowisku blazna pana Pola. Jest to wiec
      obecnie troche inny gatunek kabaretu. Bardzo poprawia mi humor sluchanie jej
      opowiesci dziwnej tresci - ni to o rownouprawnieniu, ni to nie ;). Mam ja nawet
      nagrana na komputerku.... :)
      Buhahahah.
      A do gejow i lesbijek nic nie mam - zwlaszcza przeciwko. Ale akurat nie uwazam,
      aby protestowanie na ulicy bylo a) smaczne b) skuteczne c) zagrozeniem dla
      kogokolwiek.
      Jako zagorzaly heteryk uwazam, ze robienie widowiska z faktu, ze sie kocha
      osobe tej samej plci, moze razic estetyke takich heterykow jak ja.
      Ale oczywiscie moje obiekcje maja sie nijak do prawa homoseksualistow do
      protestow, a mi sie nei wszystko musi podobac :). Na szczescie mamy demokracje
      i zarowno oni maja prawo maszerowac, jak ja mam prawo krzywic nos :)).

Pozdrawiam

• Gość: Ordynacka List pełnomocnika rządu ds. równego statusu k IP: 149.156.52.* 10.05.04, 15:01
      1. Pani Jaruga-Nowacka przekracza swoje kompetencje i wykorzystuje zajmowane
      stanowisko do wymuszenia rozwiązań korzystnych dla jednaj ze stron. Tym samym
      narusza Kodeks Karny. A prywatnie życże, by spedalono synka i zlesbowano
      córeczkę. Może wtedy zrozumie, za czym optuje.
      2. Jeśli nie wolno publicznie np. spożywać alkoholu, to równie dobrze może nie
      być wolno latać publicznie z etykietkami: Jestem Lesbijką, albo Jestem Pedałem.
      Ale pani Jaruga ... wiadomo: czym skorupka za młodu, tym na urzędzie trąci.
      3. Kleptomami muszą kraść, jednak nie jest to powodem dla zwalniania ich z
      odpowiedzialności karnej.( za wyjątkiem niektóryzh rządzicieli) Nie ma i nie
      będzie tolarancji dla zachowań antyspołecznych ludzi, których wyrzekli się
      własni Ojcowie i Matki, dla chwastu społecznego, pasożytów na społeczeństwie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka