Dodaj do ulubionych

Referendum

13.05.11, 14:42
wiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/krakow-bedzie-drozszy-to-zmiana-regul-w-czasie-gry,1,4302870,region-wiadomosc.html
i
polskalokalna.pl/wiadomosci/malopolskie/krakow/news/krakowian-czeka-seria-podwyzek,1630517,3320

Ciekawe ile się zarabia na ciepłym stołku prezydenta Krakowa, bo chyba za dużo i się „ w dupach poprzewracało” od tego wszystkiego naszemu urzędnikowi, którego to my wybraliśmy. Ludzie żyją na granicy nędzy, a ten będzie podwyższał między innymi czynsze i opłaty MPK. Ale nie dlatego że kasa miejska świeci pustkami, bo ponoć nie świeci, ale by zdobyć punkty gdzieś tam na szczytach władzy. Mocno żałuję że na niego głosowałem.

Co myślicie drodzy mieszczanie o odwołaniu tego urzędnika (Majchrowski) w referendum, i wywaleniu go na zbita gębę z ciepłej posadki, i obsadzenie potem tego stanowiska kimś kto dba o dobro Krakowian a nie o własne?
Obserwuj wątek
    • zgr-edo To PO nas załatwiło, a nie prezydent Majchrowski 14.05.11, 09:15
      nie żałuję , że na niego głosowałem. Żal mam do rządu PO i większości parlamentarnej PO-PSL która zalegalizowała taką ustawę.
      Rostowskiemu właśnie o to chodziło, aby postawione pod ścianą samorządy miast, podniosły podatki gdyż nie mają innej możliwości spłaty długów.
      Kraków pięknieje i się rozwija, o inwestycjach w mieście nie decyduje tylko prezydent miasta ale także rada miejska POPiS, która może się nie zgodzić na podniesienie podatków.
      Myślę ,że propozycja referendum to kolejna bezczelna prowokacja sztabu nieutulonego w żalu po przegranej wyborach samorządowych, niudolnego wojewody Kracika.

• krakowianin.eu Re: To PO nas załatwiło, a nie prezydent Majchrow 14.05.11, 12:55
        Ale niby czemu krajowy dług publiczny ma być spłacany akurat tylko przez krakowian, do tego tych niezbyt zamożnych? Chcą spłacać dług to niech obetną politykom kasę i ich kolesiom urzędnikom, bo aparat biurokratyczny mamy rozrośnięty niemal jak USA przy o wiele mniejszym państwie... Do tego odciąć Kościół od żłobu z kasy państwowej, i już mamy oszczędności wielomiliardowe w skali roku. Ale Majchrowski chce iść po najmniejszej linii oporu w zdobywaniu wpływów politycznych, bo jego te zmiany przecież nie dotkną...

p.s.
        A co do jakiś sztabów i prowokacji, to ja proponuję znów zacząć łykać tabletki przepisane przez lekarza, bo to chyba objawy paranoi wietrzyć wszędzie spisek. ;)
    • to_straszne Re: Referendum 14.05.11, 09:57
      WybraliŚCIE?

No to teraz macie zmartwienie.
      Trzeba się było zastanawiać przy urnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka