Dodaj do ulubionych

Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demontaż ...

23.06.11, 14:44
kościół w polsce to demontaż chrześcijaństwa
Obserwuj wątek
    • Gość: kret [...] IP: *.ittp.media-com.com.pl 23.06.11, 14:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: x Nigdy nie rozumiem- skąd ludzie religijny biorą to IP: 109.202.224.* 23.06.11, 14:59
      przekonanie, że mają odpowiedzi na wszystkie pytania i wiedzą jak należy żyć?. Gdyby tylko życie było takie proste... Aborcja jest ZAWSZE zła, dobre są TYLKO heteroseksualne związki na całe życie, przedmałżeńskie doświadczenia seksualne to GRZECH, w szkołach i urzędach MUSZĄ wisieć krzyże, itd. Pewnie wygodnie przyjąć sobie taki zbiór twardych zasad, tylko przykre, że jednocześnie wyłącza się myślenie, empatię i umiejętność refleksji.
      • Gość: sally83 Re: Nigdy nie rozumiem- skąd ludzie religijny bio IP: *.trzebinia.mm.pl 23.06.11, 15:30
        zgadzam sie z toba w zupełnsci!! :D
      • Gość: leXXX Re: Nigdy nie rozumiem- skąd ludzie religijny bio IP: *.hsd1.pa.comcast.net 23.06.11, 15:52
        Sam niewiele jeszcze "wlaczyles" przemysl wczesniej co zamierzasz napisac bo bredzisz
        • Gość: x Nie rozumiem...? Możesz wyjaśnić czemu IP: 109.202.227.* 23.06.11, 16:52
          uważasz, że "bredzę"?
      • Gość: angrusz1 Od tego są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 20:05
        biskupi i Biskup Rzymu , żeby ustalali ,co jest grzechem a co nie , co jest zgodne z nauką Jezusa a co nie .
        Takie są zasady w Kościele Katolickim . Nikogo nie zmusza się do bycia członkiem KK.
        Ale jeśli tego chce to musi się podporządkować . To oczywiste dla wierzących .
      • Gość: gość Przekonania to pan pikuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 21:19
        Kazdy może miec przekonania. Te idee są nawet dość słuszne. Sęk w tym, że opasłe purpuraty nie przestrzegają ich (od przestrzegania - i dawania na tace - są inni). Biskupi i kardynałowie to jeszcze więksi hipokryci niż politycy. Przykre jest to, że 25 tysięcy facetów w sukienkach wciąz terroryzuje prawie 40 milionowy kraj.
    • Gość: krakusek [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.11, 15:00
      • Gość: kultywator Re: Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demonta IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.11, 16:21
        oczywiście, że nie można. Małżeństwo jako forma już jest całkowicie skompromitowane. Myślę, że dwóch kochających się facetów nie chciałoby żeby ich tak nazywać.
      • komarrek Re: Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demonta 23.06.11, 16:30
        Nie masz pojęcia o tym co jest normalne, a co nie jest. Może gdybyś (uwaga werble) kiedyś coś przeczytał to mógłbyś się czegoś dowiedzieć o otaczającym Cię świecie.
      • Gość: .. Re: Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demonta IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.11, 20:16
        domyślam się ile musisz fantazjować o seksie z drugim facetem skoro wywołuje to u ciebie tyle emocji.
      • anarcho-emeryt Re: Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demonta 24.06.11, 00:50
        Natomiast moralnie poprawna (w duchu chrzescjanskiej milosci) jest sodomia katabasow oraz ich pociag do nieletnich...tak!!!!!! I w ogole jest poprawne chronienie tych jak to okresliles "anormalnych, pedalow ...." przez takie "autorytety jak np. JP2, nasz swiety papa!!!
    • aarvedui biskupi to najwięksi wrogowie chrześcijaństwa 23.06.11, 15:06
      biskupi to najwięksi wrogowie chrześcijaństwa - z ich postępowaniem, chciwością, hipokryzją, politykierstwem...

tylko kościół narodowy - bez zwierzchności obcego państwa i biskupów - agentów watykanu
    • Gość: xcvb Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demontaż ... IP: *.centertel.pl 23.06.11, 15:09
      kapciowy bredzi jak zawsze
      • Gość: pioquk Re: Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demonta IP: *.tktelekom.pl 23.06.11, 15:12
        Za to twój komentarz to mądrości krynica.
    • Gość: krakus Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demontaż ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.11, 15:16
      Związek pedałów????? Brrrrrrrrrrrr!!!!!! Fuj!!!!!!!!!!!!!
    • pj.pj Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demontaż ... 23.06.11, 15:22
      Nie wiem, czy znam większe pustosłowie niż to "pochylanie się" (czasem jeszcze "z duszpasterską troską").
      • totus.tytus jest jeszcze "ubogacanie" Kościoła i kleru 23.06.11, 15:50
        a ze śmiesznych, bełkotliwych tekstów to "cieszcie się i radujcie".

Tutejszy cenzor mnie nienawidzi i ma alergię na moje teksty, więc pewnie zaraz mnie skasuje. Ale póki co, bierzcie i czytajcie to wszyscy.
        • gaissa Re: jest jeszcze "ubogacanie" Kościoła i kleru 23.06.11, 16:17
          Czy uznanie związków partnerskich coś odbierze małżeństwom? Serio pytam.
          • aarvedui odbierze - monopol i kasę dla KK 23.06.11, 18:10
            gaissa napisała:

> Czy uznanie związków partnerskich coś odbierze małżeństwom? Serio pytam.
            >

odbierze - monopol i kasę dla KK. bo przecież nie o wiarę tu chodzi, tylko o pieniądze, władzę i wpływy.

śluby to prawdziwa żyła złota dla kościoła.
            no i jak się mówi a, mówi się tez be - czyli za ślubami kościelnymi rośnie prawdopodobieństwo chrzcin, komunii, namaszczeń i innych popłatnych rytuałów.

z samego pokropienia kropidłem na zlecenie rządu i samorządowych głupków nie da się tak dobrze wyżyć.
            emerytury opłacane z budżetu nie wystarczą na dobrą whisky, dziwki, samochody i hazard - najlepsze hobby księży.
            wynajem naszych nieruchomości oddanych KK to zysk dla nielicznych.
            biskupi dbają też o kasę na rozrywki dla swoich podwładnych.
            • gaissa Re: odbierze - monopol i kasę dla KK 23.06.11, 18:17
              Racja.
              Tyle że związki homoseksualne i tak płodzić dziateczek nie będą (więc tu i tak strat nie ma), a jak heterycy nie chcą się zalegalizować, to się nie zalegalizują również obecnie.

Mi jednak chodziło o szkody dla instytucji małżeństwa poprzez zalegalizowanie związków partnerskich, przecież żadne prawa małżeństw nie zostaną tym samym uszczuplone.
          • Gość: YO Re: jest jeszcze "ubogacanie" Kościoła i kleru IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.11, 21:12
            Kobiety będą miały konkurencję. Gejów jest od groma! Nie wiem z czego to wynika. może z zatrucia środowiska. Lesbijek jest znaczenie mniej.
    • Gość: sally83 Re: Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demonta IP: *.trzebinia.mm.pl 23.06.11, 15:32
      Zgadzam sie!!!! :D
      • Gość: ja Re: Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demonta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 15:53
        To nie jest dobre miejsce na wypowiadanie się, ale nie mogę już słuchać tych bredni.
        Już niedługo kościół przestanie dyktować warunki w tym kraju, i nie będzie ładnymi, gładkimi słówkami szerzyć nienawiści do drugiego człowieka za jego odmienność. Trzeba z Polski jak najszybciej uciekać, bo tu nie ma życia, także przez taką instytucję jak kościół.
        MAM DOŚĆ WYSŁUCHIWANIA, ŻE JESTEM GORSZY, NIEUPRAWNIONY DO CZEGOŚ, JESTEM WARTOŚCIOWYM CZŁOWIEKIEM I NIE ŻYCZĘ SOBIE TAKIEJ PROPAGANDY.
        Już niedługo, przynajmniej taką mam nadzieję.
        • Gość: ooo Tylko czemu od razu uciekać? Zamiast starać się IP: 109.202.227.* 23.06.11, 16:55
          zmienić to, co ci się nie podoba...?
          • Gość: ja Re: Tylko czemu od razu uciekać? Zamiast starać s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 17:07
            a w jaki sposób można zmienić mentalność całego społeczeństwa? To są długotrwałe procesy, żyje jeszcze pokolenie, które ma wmówione, że za upadek komuny kościołowi należy się dozgonne potakiwanie i bezwarunkowe oddanie. Trochę czasu jeszcze musi minąć, i nie mam zamiaru czekać w nieskończoność na te zmiany.
            Poza tym, kiedy czyta się takie bzdury typu tej homilii po raz któryś z rzędu, kiedy widzi się powszechne przyzwolenie na używanie takich słów jak "pedał", to naprawdę odechciewa się wszystkiego. W Polsce można dostać depresji od samego czytania gazet.
            • Gość: Michał Re: Tylko czemu od razu uciekać? Zamiast starać s IP: *.ghnet.pl 26.06.11, 09:33
              Brawo! Całkowicie się z Tobą zgadzam. Ja zadałem sobie niedawno pytanie: czy za mojego życia Polska stanie się taka, jaką chciałbym ją widzieć (tj. pluralistyczna)? Odpowiedź: nie. Wniosek: wyjechać i przeżyć CHOĆ TROCHĘ lat w spokoju i bez atmosfery nienawiści.
    • Gość: as Co on takiego wie o małżeństwie IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.11, 15:50
      czego my nie wiemy ?
    • Gość: Ja Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demontaż ... IP: *.zax.pl 23.06.11, 16:21
      Instytucja małżeństwa i rodziny jest starsza niż Chrzescijaństwo. Była w od samego poczatku kultury ludzkiej. To nie jest problem religijny tylko społeczny. Małżeństwo, rodzina to jest przede wszystkim ochrona dzieci i kobiety. I po to zostało to stworzone. To, ze małżeństwo w Katolicyźmie jest sakramentem jest sprawą wtórną.

Poza tym zastanawiam się jaka jest różnica czy się pójdzie do urzędu zarejestrować "związek partnerski" czy małżeństwo? I tu, i tu jest wpis w urzędzie i papier. Jaka więc różnica?
    • komarrek Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demontaż ... 23.06.11, 16:29
      Powiedział ten, który nie ma żony ani dzieci, przynajmniej oficjalnie. Dziś była niezła demonstracja siły w krk. Pytanie tylko dlaczego ludzie którzy akurat pracują w okolicach runku muszą słuchać tego zawodzenia? Człowiek czuje się jakby wrócił do średniowiecza. Smutne to strasznie, jakby jakiś pogrzeb. Na marsz gejów mówią że tamci niepotrzebnie się afiszują ale przemarsze katolików to już ok?
    • Gość: medstud "i których miłość jest płodna, rodząca nowe życie" IP: *.60.classcom.pl 23.06.11, 16:46
      Mam nadzieję, ze kard. nie miał dosłownie na mysli płodnosci, bo osoby bezpłodne mogłyby się poczuć odpowiedzialne za "demontaż" rodziny i społeczeństwa.

Na szczęście istnieje instytucja adopcji, która ratuje osoby nie mogące spłodzić ze sobą dziecka.
    • bierfreund [...] 23.06.11, 16:47
    • Gość: tupkal Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demontaż ... IP: *.ists.pl 23.06.11, 17:11
      Ja znam związki partnerskie (konkubinaty), w których nie brakuje Miłości o Dzieci! Skąd Dziwisz czerpie wiedzę o tym, że takie związki są ex definitione dysfuncyjne? Pomijam oczywiście wiedzę objawioną ......
    • Gość: Krakus z emigracji Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demontaż ... IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 23.06.11, 17:26
      Pogański kraj. Zamiast za prace się wsiąść, to raz wiara w zielone gałęzie, innym razem w ciała.Mało miejsca w Świątyniach, ulice są potrzebne.
      • Gość: YO Re: Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demonta IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.11, 21:16
        To wynieś się do czech jak ci kościół przeszkadza. To jedno znajbardziej zaiteizowanych państw. Z krakowa całkiem blisko.
    • Gość: balusz Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demontaż ... IP: *.multi-play.net.pl 23.06.11, 18:11
      A komisja majątkowa i jej przekręty to demontaż, poczucia "minimum przyzwoitości". Prosze kardynała
    • Gość: angrusz1 Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demontaż ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 20:01
      Ma rację ks. Kardynał ale ... ale trzeba popierać odpowiednich ludzi .
      Czy to ksiądz robi ?
    • Gość: Tadeusz Brawo Kardynal IP: 64.134.156.* 23.06.11, 20:05
      Dewianci chca opanowac wysokoplatne stanowiska, pomagac "rodzinie" tzn w ich slangu innym dewiantom i deprawowac dzieci i mlodziez
    • komarrek Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demontaż ... 23.06.11, 20:20
      Powiedział ekspert od demontażu... państwa.
    • Gość: 000 a celibat to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 21:07
      produkcja dewiantów
    • Gość: Krzysiek Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demontaż ... IP: *.ghnet.pl 23.06.11, 21:19
      Stasiu Dziwiszu, mądralo nad mądrale, życie w celibacie (urozmaicone czasami pedofilią) to jest dopiero demontaz rodziny!!!!
    • Gość: kar Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demontaż ... IP: *.cela.pl 23.06.11, 22:38
      jak ateiści przestaną płacić ze swoich podatków na rozpasanych biskupów wtedy zobaczymy jak Stasek będzie cieńko śpiewał...
    • Gość: konrad.b Kard. Dziwisz: Związki partnerskie to demontaż ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 00:37
      kapłaństwo to demontaż rodziny.
    • Gość: noone Kard. Dziwisz pozwolił splugawić Wawel IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.11, 01:45
      przez wsadzenie tak Kaczora.

Kard. Dziwisz jest już dla mnie nikim.

noone

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka