Dodaj do ulubionych

Bo napuszczę "skinów białej rasy". Nazi-pamiątk...

IP: *.multi-play.net.pl 21.08.11, 18:06
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: anni Re: Bo napuszczę "skinów białej rasy". Nazi-pamią IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.11, 18:13
      Byłeś z dziewczyną? A ja wiem kto pisał ten tekst i wiem że jesteś dziennikarzem gw
      • Gość: Agent Tomek Re: Bo napuszczę "skinów białej rasy". Nazi-pamią IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.11, 19:43
        Autor się podpisał Sherlocku.
        • Gość: zniesmaczony [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 19:57
          • Gość: zniesmaczony nazistowskie szczury smiesza mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 07:41
            po wytknieciu sprawy kim sa jedyne na co ich stac to zglosic moje wpisy do administratora. I tak jestescie tym kim napisalem :-) To teraz mozecie oddac sie swojej ulubionej czynnosci. Nic innego nie potraficie
    • Gość: takisiaki A koszulki z gębą Che to wolno sprzeadać. IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.11, 18:14
      Hipokryzja dalej kwitnie.
    • Gość: kombatant za gubernatora Franka to byłoby nie do pomyślenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 18:27
      sprzedawca zostałby rozstrzelany na miejscu za nieprzestrzeganie regulaminu
    • Gość: tamiko Bo napuszczę "skinów białej rasy". Nazi-pamiątk... IP: *.play-internet.pl 21.08.11, 18:30
      Ludzie, czy wy już wszystko dla pieniędzy zrobicie? Wszystkim będziecie handlować? Kości własnej matki wykopcie i sprzedajcie na mydło. Co wam "żydostwo będzie dyktować"!
      • Gość: TAKITAM buhahhahaaa IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.11, 18:32
        a jakbys drogi czytelniku zobaczyl stare pamiatki z czerwona gwiazda tez bys zareagowal?
    • Gość: Tinky-Winky Zamknąć muzea IP: 77.236.28.* 21.08.11, 18:54
      Co komu przeszkadza co ktoś inny sprzedaje? Jest zakaz propagowania faszyzmu i komunizmu. Sprzedawanie czy kupowanie to nie propagowanie. Podobnie jak pokazywanie.
      • Gość: złośliwiec wredny za to twórca Berezy Kartuskiej (i "Bezdan") IP: 93.159.164.* 22.08.11, 00:07
        ma dziesiątki pomników i ulic a sam jest pochowany na Wawelu (i nie chodzi o byłego prezydenta - to uwaga dla przybyszów z Kongresówki). Ciekawa hipokryzja.
    • Gość: jj543 sezon ogorkowy nadal trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 19:22
      wiele halasu o nic - na florianskiej mozna kupic "pamiatki" po drugim zbrodniczym ustroju - i jedno i drugie mi wisi. znajomy zbiera kapsle z butelek po piwie i tez nikomu nic do tego
    • Gość: raj To jest jakas paranoja IP: *.ghnet.pl 21.08.11, 20:33
      że handel pamiatkami hitlerowskimi traktuje sie jako propagowanie nazizmu. O ile to są autentyczne np. ordery czy elementy umundurowania itp. handel nimi powinien byc jak najbardziej dozwolony - ludzie mają prawo nawet i takie rzeczy kolekcjonować i ograniczanie takiego prawa jest IMHO jakimś absurdem. Natomiast jeżeli to nie są zadne autentyczne pamiątki, tylko współczesnie wyprodukowane przedmioty zawierające symbole nazistowskie to zgadzam się, że wtedy mozna to podciągnąc pod propagowanie nazizmu. Ale tylko wtedy.
    • Gość: Kinga a na Cepeliadzie... IP: 212.160.151.* 21.08.11, 21:00
      ... badziew i chińszczyzna...
    • imw to nie są "nazi-pamiątki" 21.08.11, 21:23
      to są historyczne rzeczy, ja sam mam w klaserze znaczki z Hitlerem ale do głowy by mi nie przyszło, że to są pamiątki nazistowskie
    • Gość: ojtamojtam Bo napuszczę "skinów białej rasy". Nazi-pamiątk... IP: *.ghnet.pl 21.08.11, 21:44
      A co tak się wyborcza nagle wzięła za handel pamiątkami po nazizmie? Sezon ogórkowy czy jak? A ten pożal się Boże autor musiał się zachowywać jakby go z przedszkola wypuścili...
      • Gość: ? Re: Bo napuszczę "skinów białej rasy". Nazi-pamią IP: 77.236.16.* 21.08.11, 21:48
        aj waj

natychmiast zakopuję w lesie

album z znaczkami z Generalnego Gubernatorstwa
        i legitymację PZPR
        /zostały mi po dziadku/.....

i l
    • Gość: ? Bo napuszczę "skinów białej rasy". Nazi-pamiątk... IP: 77.236.26.* 21.08.11, 22:19
      jesteście żałośni "dziennikarze" z powołania.....
    • Gość: parafianin Bo napuszczę "skinów białej rasy". Nazi-pamiątk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 22:27
      Te, "cenzor", spółę masz z klechami?. Powiedz, nie wstydź się , ile ci płacą za czujność i ochronę swoich interesów?.
    • Gość: ehhhh Bo napuszczę "skinów białej rasy". Nazi-pamiątk... IP: *.ists.pl 21.08.11, 22:33
      Konfident dobrze Cie nazwali ....
    • Gość: Dominik Na Kazimierzu jest knajpa z Che nad wejściem IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 22:40
      Ktoś coś w końcu z tym zrobi? Komunistyczny zbrodniarz jest motywem przewodnim knajpy od paru lat i nic? A GW się znaczkami zajmuje...
    • aarvedui znowu w gazecie listy oburzonych kretynów 21.08.11, 22:53
      właśnie od zamiatania pod dywan i czynienia z niektórych rzeczy nie wiadomo czego - owocu zakazanego - takie rzeczy zyskują rozgłos i masę zwolenników.

im bardziej banda debili będzie ścigać babcie za sprzedaż znaczka z Adolfem, tym więcej młodych głupków zapała fascynacją do "zakazanych pamiątek" i ideologii.

ten list to kwintesencja polactwa, dulszczyzny i debilizmu - bo jak się coś pod dywanik zamiecie, to problem znika; czego oczy nie widzą, od tego sumienie nie rusza, etc
      • Gość: dolek Re: kwitensencja debilizmu jest twoj wpis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 07:44
        Bartosz zareagowal prawidlowo. Problem zniknie jak spotka sie z powszechym potepieniem, a nie jak z przerazajaca obojetnoscia.
        • bleku666 Re: kwitensencja debilizmu jest twoj wpis 22.08.11, 08:48
          Gość portalu: dolek napisał(a):

> Bartosz zareagowal prawidlowo. Problem zniknie jak spotka sie z powszechym pote
          > pieniem, a nie jak z przerazajaca obojetnoscia.

No jasne ze tak, znaczki pocztowe nie raz przyczyniły sie do obalenia ustroju! Ale to wciąż mało! Proponuję, żeby Bohaterski Bartosz lub jego zapewne liczni naśladowcy wzywali Policję także ilekroć ujrzą osobnika w koszulce z che guevarą lub czerwona komunistyczna gwiazdą na garderobie! Bohaterski Bartosz to po prostu zuch chłopak! Godny nastepca Pawlika Morozowa, nie ujdzie jego czujnemu oku żaden nazistowski znaczek pocztowy, drżyjcie filateliści!

• ar.co Re: kwitensencja debilizmu jest twoj wpis 22.08.11, 10:30
            Jeżeli Che Guevara ci przeszkadza, nikt ci nie broni protestować. Bartoszowi przeszkadza Hitler - i ma prawo do oburzenia, a zwłaszcza ma rację pisząc, że szczególnie oburzające jest sprzedawanie nazistowskich śmieci w Polsce i przez Polaków, przedstawicieli narodu skazanego pzrzez nazistów na bycie podludźmi, a w dalszej kolejności - na zagładę. Nie słyszałam o jakichś straszliwych krzywdach, które wyrządził Polsce Che Guevara. Ty takie znasz - reaguj.
            Ale tacy jak ty potrafią tylko drzeć ryje na forum, a nie zareagować w "realu".
            • ponury_swiniarz Re: kwitensencja debilizmu jest twoj wpis 22.08.11, 10:55
              Straszne! Pomysl sobie, ze ktos moze zbierac nazistowskie memorabilia jako np. lup wojenny. Jak kupujesz dany towar to od razu przyjmujesz propagande gloszona przez to co jest na opakowaniu? Naprawde wierzysz ze znaczek z Hitlerem zrobi z ciebie naziste a wibielacz Acze jest nad wszystkie inne wybielacze?
            • bleku666 Re: kwitensencja debilizmu jest twoj wpis 22.08.11, 11:02
              z cyklu wyrazy trudne: www.sjp.pl/ironia
    • Gość: agentura Politpoprawni zamordyści IP: *.aster.pl 22.08.11, 02:04
      Pan ćwiękalski niech poprosi o etat w ipn, skoro tak bardzo mu się podoba ściganie "przestępstw" polegających na propagowaniu nazizmu i komunizmu. Mam w domu mnóstwo artefaktów "komunistycznych" - wyprodukowane w prl zabawki, naczynia, meble, znaczki pocztowe. Rozumiem, że jestem wrogiem wolnego społeczeństwa. Nie ma większych wrogów wolności niż takie zideologizowane "myślenie" w stylu ipn. To prawdziwy zamordyzm. Jakoś ani jako prokurator, ani jako zatroskany obywatel pan bęcwalski nie oskarżał przed sądem bojówkarzy prawicowych, którzy paradując w czarnych bojówkach i wymachując ręką w geście nazistowskiego pozdrowienia mieli rzekomo na myśli rzymskie pozdrowienie cezara. Kolekcjonerów znaczków dużo łatwiej jest prześladować niż uzbrojonych w kastety kiboli, prawda?
      • anteas Re: Politpoprawni zamordyści 22.08.11, 15:46
        Gość portalu: agentura napisał(a):

> "Rozumiem, że jestem wrogiem wolnego społeczeństwa."

Nie jesteś wrogiem wolnego społeczeństwa. Jesteś wrogiem LUDU!!! Bo jeszcze nie zrobiłeś rewolucji komunistycznej.

A co u Ciebie robią dwudziestoletnie zabawki? Bawisz się nimi?
    • piq [...] 22.08.11, 03:44
    • Gość: pieniądz Nazi-pamiątki jako IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.11, 06:50
      wyroby polskiego rękodzielnictwa ludowego. Po prostu handel czym się da, byle zarobić.
    • ikcort Re: Składam doniesienie! 22.08.11, 08:16
      > Byłem w Oświęcimiu i widziałem nazistowski
      > napis na wejściu do byłego obozu.
      >
      > Proszę go jak najszybciej usunąć!

Już raz próbowali. ;)
    • ikcort Bo napuszczę "skinów białej rasy". Nazi-pamiątk... 22.08.11, 08:32
      Mam mieszane uczucia. Z jednej strony zachowanie bohatera artykułu pachnie przesadą i nadgorliwością, z drugiej rzeczywiście nigdy nie wiadomo, na ile takie pamiątki, a już reprodukcje w ogóle, to promowanie historii, a na ile zbrodniczej ideologii, jaką był nazizm. Groźby sprzedawcy sugerowałby jednak, że w tym akurat przypadku o historię raczej nie chodziło.

W każdym razie potrzebne byłoby tu wypracowanie jakiejś umowy społecznej, sama ustawa wiele nie zdziała.

Ale jest jeszcze jeden aspekt tej sprawy: otóż symbolika komunistyczna nie jest zwalczana w ogóle, również w Krakowie. Poza wspomnianą fizjonomią dr Ernesto Che, "romantycznego rewolucjonisty", na Kazimierzu, w centrum Krakowa jest jeszcze na przykład ogromnych rozmiarów głowa towarzysza Lenina, reklamująca bodajże jakiś "hostel" czy coś takiego. Oczywiście Lenin, choć nie mniej kipiał nienawiścią, nie był zbrodniarzem tego pokroju co Hitler, ponieważ bezpośrednią odpowiedzialność ponosi "zaledwie" za tysiące ofiar, wyczyny Hitlera liczone są w milionach, niemniej kto właściwie i jakim prawem decyduje o granicy liczbowej? (Bo, jak rozumiem, o liczby tu chodzi). Krótko mówiąc: albo zakazujemy promocji wszystkich zbrodniczych ideologii, albo żadnych.
    • swarozyc Potomkowie 22.08.11, 11:23
      łotrów i morderców stalinowskich żyją sobie spokojnie w Polsce, część "robi nawet za autorytety moralne" i nikt się tym nie bulwersuje..
      a tu taki rejwach o parę blaszek adolfa..
      • Gość: zatroskany Re: maly zlosny onanisto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 07:22
        • Gość: obiektywny Re: maly zlosny onanisto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 08:49
          Trafiło boleśnie w ten czarny wrzód to zatrudnili umyślnych, przezornie stojąc z tyłu. Och!!!, jak oni lubią z tyłu.
      • Gość: ? Re: Potomkowie IP: *.gemini.net.pl 05.11.11, 11:59
        !!!
    • Gość: ce co za upierdliwy gość IP: 67.159.45.* 22.08.11, 12:02
      pewnie lewak
      • Gość: ce Re: zamiast uprawiac onanizm jak ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 07:23
        to czepia sie wielbicieli nazimu
    • Gość: mrusio Nie medaliki, nie trawka tylko wóda... IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.11, 12:27
      1. Autor rzeczywiście zachował się jak rasowy konfident czyli kapuś.
      Wyręczanie organów ścigania w tego typu przypadkach nie można nazwać inaczej.
      2. Sprzedaż oryginalnych pamiątek z okresu II wojny światowej, nawet tych niemieckich jest absolutnie nieszkodliwa.
      3. Nieszkodliwa jest również współczesna produkcja i sprzedaż pamiątek z elementami nazistowskimi, to tylko niewinny biznes. Zakazany wyłącznie pod presją środowisk żydowskich.
      4. Szkodliwa jest obecność na każdym osiedlu kilkunastu sklepów monopolowych, które bez ograniczeń sprzedają alkohol i tytoń młodzieży i przyczyniają się do rozpijania społeczeństwa.
      5. Powszechność i łatwość dostępu do alkoholu degenerują społeczeństwo i ktoś ma w tym gruby interes interes - rząd na pewno.
      6. Nie swastyka na starym - nowym medaliku, którą nikt się nie podnieca, nie trawka do której nie ma łatwego dostępu i jest droga ale wszechobecna wóda, alkohol w każdej postaci jest przyczyną tragedii rodzinnych, wypadków śmiertelnych na drogach, deliktów przestępczych i .... i... i....
    • Gość: kermit.dolomit Bo napuszczę "skinów białej rasy". Nazi-pamiątk... IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.11, 12:29
      Gazeta może zainteresuje się straganami uginającymi się od koszulek z podobiznami komunistycznych ludobójców
      • Gość: obiektywny Re: Bo napuszczę "skinów białej rasy". Nazi-pamią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 22:35
        A co z wszechobecnymi krzyżami, symbolem zniewolenia i prześladowań religijnych?, co z figurkami papieża, szefa tej pasożytniczej i szkodliwej społecznie organizacji?. Co z mszami i kazaniami, ogłupiającymi i tak nie najmądrzejsze społeczeństwo?. To jest dopiero duża i kosztowna społeczna szkodliwość czynu.
        • Gość: obiektywny Re: a teraz lece sie onanizowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 07:21
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka