Dodaj do ulubionych

Dołem, górą, na litość... Jak wchodzą na Zakrzówek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 08:08
nie żal mi ludzi którzy spadają ze skał................
Obserwuj wątek
    • Gość: Yogi Dołem, górą, na litość... Jak wchodzą na Zakrzówek IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 31.08.11, 08:23
      Tutaj widać jak się szanuje prywatną własność.

Ja by osobiście wybrał metodę: podsadzanie koleżanki noszącej spódniczkę.
    • Gość: krakus Dołem, górą, na litość... Jak wchodzą na Zakrzówek IP: *.ksi-system.net 31.08.11, 08:27
      Reporterzy GW jak zwykle porażają kompetencją. Wózki w pobliskim supermarkecie (takim na T z S w środku) nie mają zamknięć, nie trzeba inwestować ani złotówki wystarczy zabrać wózek. Jeśli wszystkie informacje w tym tekście są równie wiarygodne to szkoda to wogóle czytać.
      • Gość: qewr Re: Dołem, górą, na litość... Jak wchodzą na Zakr IP: *.motorola-solutions.com 31.08.11, 08:36
        > Reporterzy GW jak zwykle porażają kompetencją. Wózki w pobliskim supermarkecie
        > (takim na T z S w środku) nie mają zamknięć, nie trzeba inwestować ani złotówki
        > wystarczy zabrać wózek

Twoja kompetencja to dopiero cud. Kauflanda nie widziałeś?
      • Gość: foo Re: Dołem, górą, na litość... Jak wchodzą na Zakr IP: *.dllstx.dsl-w.verizon.net 31.08.11, 08:37
        oj Krakus, cos slabo znasz swoje miasto. Oprocz supermarketu "takiego na T z S w środku" jest jeszcze troche innych w Krakowie. I wyobraz sobie, ze o wiele blizej Zakrzowka jest market Kaufland, w ktorym do wozka *trzeba* wlozyc monete...
      • Gość: erqq [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 09:31
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • misself Re: Dołem, górą, na litość... Jak wchodzą na Zakr 31.08.11, 09:56
        Gość portalu: krakus napisał(a):

> Reporterzy GW jak zwykle porażają kompetencją. Wózki w pobliskim supermarkecie
        > (takim na T z S w środku)

Nie wiem, czy Tesco jest tak blisko zalewu, pieszo z wózkiem to dobre dwadzieścia minut trzeba by iść, bo dookoła. Z Kauflandu jest bliżej. Czekam na wynalazki typu kartonowe krzesło ;-)
    • Gość: taka prawda Dołem, górą, na litość... Jak wchodzą na Zakrzówek IP: *.nsystem.pl 31.08.11, 08:27
      Sam już nie chodzą od paru lat na Zakrzówek, z wyjątkiem ogólnodostępnych miejsc, ale nie dziwi mnie to, że ludzie tam chodzą, bo od 20 lat chodzili i będą chodzić, a miasto musi wreszcie ogarnąć temat i zrobić tam porządek, a nie grodzić płotem i kłódkami.

• Gość: Grzesiek Totalna hipokryzja i medialna manipulacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.11, 08:31
      Dotychczas nie pojawiły się żadne informacje o tym, że nad sam zalew można się dostać nie tylko od strony okrytej złą sławą plaży, ale również (a może przede wszystkim) od strony najbardziej stromych zboczy, które w gruncie rzeczy są najbardziej niebezpieczne! Od momentu ogłoszenia zamknięcia Zakrzówka byłem tam kilkakrotnie, o ile częścią wokół plaży jakoś się zajęto (załatano dziury w ogrodzeniu, zamknięto samo dojście, pojawiły się betonowe zapory dla samochodów i ochroniarz, który albo kryje się przed upałem w samochodzie albo siedzi pod parasolem - w każdym razie funkcji swojej na pewno nie spełnia) to zabezpieczeniem najbardziej niebezpiecznych miejsc już nikt sobie głowy nie zawracał, w siatce ogrodzeniowej dziura na dziurze, bez żadnych problemów można się znaleźć nad trzydziestometrową przepaścią. Medialny szum sprawia wrażenie, że ktoś się tym miejscem zajął co w ogóle nie jest zgodne z prawdą! Prawdopodobnie większość osób, która tam zginęła zmarła na skutek upadku z tej stromej przepaści a nie w czasie korzystania z tej małej plaży lub przypadkowego utonięcia podczas zażywania kąpieli w zbiorniku. Oczywiście nikt o tym jeszcze nie wspomniał, no cóż, taka u nas dziennikarska rzetelność.
      Nie będę tutaj podnosił tematu czy rzeczywiście Zakrzówek powinno się zamknąć dla ludzi i zostawić go samemu sobie, bo każdy kto tam choć raz był doskonale zdaje sobie sprawę, że Zakrzówek to nie tylko zbiornik wodny ale także piękne tereny rekreacyjne, które pozostawione bez nadzoru niszczeją! Ludzie to niestety tylko ludzie, zaśmiecony teren staje się coraz bardziej niebezpieczny a wycieczki po nim coraz mniej przyjemne.
      W każdym razie niech w końcu ktoś jasno powie, że Zakrzówek nijak nie jest zabezpieczony i te Wasze informacje o forsowaniu przez mieszkańców ogrodzenia wprowadzają zamęt i robią z mieszkańców dzikich złoczyńców, co może i jest prawdą, ale tylko częściową. Niech miasto w końcu określi co chce zrobić z tym miejscem i się tym zajmie, bo chowanie głowy w piasek to fatalna taktyka w naszych czasach. Trzeba działać a nie gadać!!!
      • misself Re: Totalna hipokryzja i medialna manipulacja 31.08.11, 10:05
        Gość portalu: Grzesiek napisał(a):
        > ochroniarz, który albo kryje się przed upałem w samochodzie albo siedzi pod paras
        > olem - w każdym razie funkcji swojej na pewno nie spełnia)

A co miałby robić?
        On tam jest po to, żeby pilnować szlabanu i wpuszczać samochody, które dojeżdżają do Krakena (tej drugiej, starej bramy). Nie posadzili go po to, żeby łapał na lasso ludzi, którzy przechodzą przez płot :-)

> Medialny szum sprawia wrażenie, że ktoś się tym mie
        > jscem zajął co w ogóle nie jest zgodne z prawdą!

To prawda, ale czy w ogóle jest możliwe całkowite zabezpieczenie tego terenu?
        Ludzie są przyzwyczajeni, żeby się tam kąpać (ja uważam, że to głupie przyzwyczajenie, ale moja opinia nie tworzy prawa, na szczęście), przez lata robili dziury w siatkach i wskakiwali do wody przy tabliczce "zakaz kąpieli", teraz też znajdują sposoby.

> Prawdopodobnie większość osób,
        > która tam zginęła zmarła na skutek upadku z tej stromej przepaści a nie w cza
        > sie korzystania z tej małej plaży lub przypadkowego utonięcia podczas zażywania
        > kąpieli w zbiorniku. Oczywiście nikt o tym jeszcze nie wspomniał, no cóż, taka
        > u nas dziennikarska rzetelność.

Przyczyna śmierci Agnieszki Miedziak nie została oficjalnie podana i chyba nawet jeszcze jej nie ustalono na pewno.
        Jedna z ofiar zginęła na skutek upadku ze skały, druga utonęła.

> Zakrzówek to nie tylko zbiornik wodny ale także piękne ter
        > eny rekreacyjne, które pozostawione bez nadzoru niszczeją! Ludzie to niestety t
        > ylko ludzie, zaśmiecony teren staje się coraz bardziej niebezpieczny a wycieczk
        > i po nim coraz mniej przyjemne.

Trudno się nie zgodzić, tylko że plażowicze i grillowicze wcale nie polepszają sprawy.
        Istnienie wspólnoty ma ten plus, że zamiast uiszczenia opłaty można sprzątać tamtejszy teren. Mam wrażenie, że śmieci jest mniej. (Inna sprawa, że ja mam jakiegoś pecha i zawsze, kiedy sobie zaplanuję fajny spacer po Skałkach, spotykam onanistę. Nie uważam więc tych terenów za "przyjemne", choć gdyby spytać tych panów, to pewnie powiedzieliby co innego ;-))
      • Gość: Sulik Re: Totalna hipokryzja i medialna manipulacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 10:20
        Tamta strona nie należy do Geminium, tylko Miasta Krakowa i innych pomniejszych właścicieli prywatnych.

Więc jak by nie było Geminium zrobiło co mogło na swojej stronie, reszty ruszyć nie może. A Kraków uważa, że go nie stać na to, resztę właścicieli to zupełnie nie interesuje.
    • Gość: Ryba Piła Freedom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.11, 08:34
      Tak myślałem, że członkowie stowarzyszenia będą łazić po nowe klucze co tydzień a raz w miesiącu dokonywać dodatkowej opłaty w związku z wydatkami na zabezpieczenie.
      A co będzie jak ktoś zawiesi swoje kłódki? To nie jest rozwiązanie. Rozwiązań mam kilka
      i uwzględniają one skomplikowaną sytuację prawną terenu;
      1. Demontaż ogrodzenia przez złomiarzy
      2. Uroczyste przekazanie mapki z dojazdem na kładkę Bernadkę dla Zarządcy terenu aby tam mógł zawieszać sobie kłódki
      3. Zakrapiany grill nad brzegiem urwiska dla urzędników, deweloperów i innych ludzi dobrej woli
      4. Machnięcie ręką na Zakrzówek, spuszczenie wody i powrót do wydobycia kamienia na budowę osiedlaaaa
    • Gość: Lay C. Ale te dziewczyny z Modraszka.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.11, 08:38
      Kiedy, kiedy one przychodzą, ktoś wie?..
    • Gość: omega204 Dołem, górą, na litość... Jak wchodzą na Zakrzówek IP: *.opera-mini.net 31.08.11, 08:42
      jakim trzeba byc przegrancem zeby placic za kluczyk skoro bez problemu mozna wejsc, oczywiscie mam na mysli inne miejsca procz pseudo plazy na ktora chodza juz totalnie przegrani zyciowo ludzie ;)
    • Gość: Michał to włamywacze i wchodzą na własną odpowiedzialność IP: 77.236.26.* 31.08.11, 08:53
      Przecież jeśli ktoś się włamuje na czyjąś nieruchomość, to nie jest zadaniem właściciela tej nieruchomości zapewnienie mu bezpieczeństwa podczas akcji przestępczej. Podobnie właściciel zabezpiecza swoją własność tak, jak mu się podoba, a nie jak życzy sobie tego krakowska zrzęda (mowa o pewnej redakcji lokalnej pewnej gazety, która w mutacji ogólnopolskiej jest totalnie inna).
      • Gość: gość [...] IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 09:11
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Współwłaściciel Bzdura! przeciez wchodzą na swój teren (gminy=nasz IP: *.183.187.147.dsl.dynamic.t-mobile.pl 31.08.11, 09:31
        jak wchodzisz do swojego domu to tez sie "wlamujesz" ???

jako członkowie wspólnoty czyli gminy Kraków jesteśmy współwłaścicielami tego terenu !!

to ze próbuje sie go nam zagarnąć jest złodziejstwem , a odpowiadajacy z to urzednicy powinni beknąć i ponieść odpowiedzialność materialną za niegospodarne zarządzanie naszym majatkiem

lista radnych "obłaskawionych" przez gerium jest w internecie
        • Gość: aaaa Re: Bzdura! przeciez wchodzą na swój teren (gminy IP: 194.246.16.* 31.08.11, 09:47
          niebiezpieczna plaza? To ona polyka plazowiczow czy moze wciaga ich w swoje odchlanie??
        • Gość: jam Re: Bzdura! przeciez wchodzą na swój teren (gminy IP: *.ceti.pl 31.08.11, 10:48
          Tylko, że nie cały teren należy do Gminy Kraków. Poza tym idąc Twoim tokiem myślenia, to powinniśmy mieć dostęp np do wszystkich budynków należących do Gminy Kraków nawet o 1 nad ranem bo przecież jako członkowie gminy Kraków mamy do tego święte prawo!
          Wg mnie łamanie zakazów wejścia, przeskakiwanie przez ogrodzenie czy niszczenie kłódek tylko po to by się dostać do wody, to szczyt głupoty. A tłumaczeniem tego, że ludzie się przyzwyczaili się do wypoczynku w tym miejscu w ogóle do mnie nie przemawia.
          • Gość: a To z karta wstepu sie nie utopisz? IP: *.play-internet.pl 31.08.11, 11:02
            Chodzi o bezpieczenstwo czy zarabianie kasy? Jak zaplacisz za karte wstepu to jestes bezpieczniejszy?
            • Gość: gość Re: To z karta wstepu sie nie utopisz? IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 11:12
              tak bo płacisz nurkom którzy cię telepatycznie uratują
          • misself Re: Bzdura! przeciez wchodzą na swój teren (gminy 31.08.11, 13:10
            Gość portalu: jam napisał(a):

> Wg mnie łamanie zakazów wejścia, przeskakiwanie przez ogrodzenie czy niszczenie
            > kłódek tylko po to by się dostać do wody, to szczyt głupoty. A tłumaczeniem te
            > go, że ludzie się przyzwyczaili się do wypoczynku w tym miejscu w ogóle do mnie
            > nie przemawia.

To jest szczyt głupoty, ale jeśli ludzie chcą być głupi, to żadnym zakazem, płotem, tabliczką ani kłódką ich od tego nie powstrzymasz. Niestety. Więc niech sobie są głupi - za swoje pieniądze.
    • misself To jest jakieś szaleństwo... 31.08.11, 09:54
      ...z tym Zakrzówkiem.
      Dotąd uważałam, że sensowne jest ograniczenie dostępu do tego miejsca, ale teraz widzę, że ludzie jak się chcą kąpać na terenie niebezpiecznym, to i tak będą to robić. Dobór naturalny, oby topili się tylko idioci.
    • Gość: gość Modraszek Walczy! IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 11:00
      CHWDG i nurkom też
    • Gość: obiketywny Zakrzówek dla wszystkich. IP: 195.150.224.* 31.08.11, 12:24
      Wg mnie Zakrzówek powinien być miejscem ogólnodostępnym. Przed wejściem powinny być ustawione tablice ostrzegawcze i że wchodzi się tam na własne ryzyko.

PS: ciekawe czy są jakieś związki między deweloper chcącym tam budować a dziennikarzolami z gaziety wybiórczej?
      • misself A po co tablice? 31.08.11, 13:14
        Czyżby bez tablicy "wstęp na własne ryzyko" można było domniemywać, że wchodzisz na ryzyko kogoś innego? Ale czyje? Właścicieli terenu? Policji? Ochroniarza? Nurków? Mamusi?

Każdy dorosły człowiek odpowiada za siebie. Chyba że jest ubezwłasnowolniony. Nie zmienią tego żadne tablice i żadne ostrzeżenia. Rozsądek nakazuje nie kąpać się w miejscu, gdzie jest zakaz kąpieli, nie przełazić przez bramę zamkniętą na kłódkę. Ale każdy ma prawo tego rozsądku nie posłuchać. I zapłacić za to - pieniędzmi, zdrowiem lub życiem.
    • Gość: gość portalu Dołem, górą, na litość... Jak wchodzą na Zakrzówek IP: 212.167.5.* 31.08.11, 12:35
      Trochę wstyd. Przecież nawet 50 zł płacić nei trzeba, wystarczy obiecać, że po sezonei się pomoże posprzątać po sobie i innych. Ale niet
      • ar.co Re: Dołem, górą, na litość... Jak wchodzą na Zakr 31.08.11, 16:00
        I wszystko po to, żeby kąpać się w bajorze, w którym co i raz znajduje się trupy w różnym stopniu rozkładu...
    • Gość: Sąsiad Co to za wielki problem, zapisac sie do tego... IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.11, 13:02
      pozniej dostac kluczyk do klodki, ewentualnie do klodek, wykonac 2 kopie kluczy i rozdac... pozniej znow ktos wykona te kopie z tych kopi kluczy i juz mozna wchodzic.
      Proste i skuteczne, przeciez nikt nie zabroni dorabic kluczy :)
      • Gość: judaszowy eeee .Sąsia, TO JEST podejście prawdziwego polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 07:32
        za tego typu numery mamy w świecie taką opinię, a nie inną. wstyd mi za rodaków, ukraść, oszukać itd. ech
        • Gość: Sąsiad Gość portalu: judaszowy napisał(a): IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.11, 11:11
          > za tego typu numery mamy w świecie taką opinię, a nie inną. wstyd mi za rodaków
          > , ukraść, oszukać itd. ech

A ty wolisz oczywiscie pracowniku firmy "Kraken", pobierac oplaty nie za swoje i do tego jeszcze bez poszanowania prawa.... prawda to takie polskie judaszu....
    • Gość: M Dołem, górą, na litość... Jak wchodzą na Zakrzówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 19:14
      Nie w trosce o bezpieczeństwo mieszkańców udają, że grodzą tylko po to aby nie płacić odszkodowań
      • judaszowy głupszego wytlumaczenia nie czytałem, 01.09.11, 07:35
        za to że wlazleś na czyjąś posesje mieli by Ci płacić odszkodowanie?, za to że wlazleś bez pozwolenia? ok wejde do Ciebie do mieszkania wsadze palec w kontakt i zaskarże Cie że mnie prąd poraził? głupek!
    • oldtime Czy po zapłaceniu owych 50 i 10 złotych 31.08.11, 19:45
      ludzie mają zagwarantowane bezpieczeństwo? Jeśli nie, to chyba zamknięcie Zakrzówka nie było podyktowane tymi trzema tragicznymi wypadkami.
    • Gość: gość Proponuję skok wzwyż i skok o tyczce. IP: *.ists.pl 01.09.11, 03:43
      Ten pierwszy dla chudych dryblasów, a ten drugi dla wszystkich chętnych.
    • aneta.nowik Dołem, górą, na litość... Jak wchodzą na Zakrzówek 02.09.11, 14:33
      Gazeta w Krakowie powinna się nazywać "Gazeta o Zakrzówku". Ile razy wejdę na portal, tyle razy teksty o tym samym. ciekawe kto ma interes w tym by bez ustanku publikować artykuły o zalewie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka