Gość: mixx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 14:14 pewnie przez miasto szli patrioci..a auta były niepolskie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.nsystem.pl 13.12.11, 14:14 Tytuł jest błędny. Co ma mecz do dewastacji w nocy samochodów ??? Nie widzę związku. Dewastatorami byli pewnie pijani dresiarze wracający z klubów do domów, a nie kibice wracający z meczu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zażenowany Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.11, 14:17 "Wandale, prawdopodobnie kibole," to w końcu kibole czy nie kibole? Ten artykuł/ list jest żenujący. Co ma mecz do tego ? Równie dobrze i zapewne najprędzej zrobiła to jakaś pijana grupa wracająca z imprezy. Może byli to studenci, a nie kibole ? Żenada i tyle. Rzetelność dziennikarska równa 0. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 20:02 Proponuje się wyluzować :). To na pewno byli wandale, bo zwandalizowali auta. Być może byli to kibole, bo te grupy są znane z takich wyczynów. Mogli to też być również studenci, albo babcie moherki. :). Proponuję też zwrócić uwagę, że to list osoby prywatnej a nie dziennikarza więc pisanie o żenadzie i braku rzetelności dziennikarskiej ma pewnie coś wspólnego z umiejętnością zrozumienia tekstu u czytającego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
banton Re: Masowa dewastacja samochodów po meczu 13.12.11, 20:46 A jak na Szewskiej kogoś pobiją, to czy nadają tytuł do artykułu "Kobieta pobita pod siedzibą Agory SA w Krakowie" ? Albo "Po spotkaniu pracowników Agory SA pobito przed siedzibą kobietę" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psy Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.net.aster.pl 13.12.11, 14:17 Oczywiście hołota z Reymonta się popisała. ZAMKNĄĆ TEN CYRK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar oczom nie wierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.11, 14:18 Oczom nie wierze jak to czytam, GW sięgnęła dna. Nie ma żadnych świadków, żadnych podejrzanych, ale gazeta już wie, że to kibice. Dlaczego? Bo wieczorem tego dnia 2 czy 3 km od rynku był rozegrany mecz piłkarski. Czy Wyście już całkiem stracili rozum w tej gazecie?! Nawet Wasi sympatycy nie zaakcpetują tak grubo szytej prowokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vtyqhel Re: oczom nie wierze IP: *.ghnet.pl 13.12.11, 15:59 Jak nie kibole, to kto? Pracownicy muzeum wracający z jubileuszu jakieś galerii? Albo aktorzy po nocnym spektaklu? A może mieszkańcy tych ulic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś tam Re: oczom nie wierze IP: *.lightspeed.cicril.sbcglobal.net 13.12.11, 17:05 Prowokacja? Dzień w dzień są na miesicie imprezowicze jakoś nie powodują takich zniszczeń na masową skalę. Akurat dziwnym trafem opisane akty wandalizmu miały miejsce po meczu, na ulicach które są akurat prawie w linii prostej od stadionu. A po murach to też nie kibole malują Wisła to Cracovia tamto. Widziałem nie raz zachowanie kibiców po meczu w autobusie czy tramwaju - wielce jest więc prawdopodobne, że te pourywane lusterka to robota podobnego typu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś inny Re: oczom nie wierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.11, 11:05 Prowokacja. Tydzień w tydzień odbywają się mecze. Akurat dziwnym trafem akt wandalizmu miał miejsce w dniu meczu ale nie bezpośrednio po nim. Miejsce zdarzenia nie znajduje się w pobliżu stadionu. Żaden ze świadków nie twierdzi jakoby widział ludzi w szalikach. Widziałem nieraz imprezowiczów w tramwajach i autobusach i wiem do czego są zdolni. Nie ma żadnego dowodu że zrobili to kibice więc artykuł to zwykłe pomówienie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptf Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.tktelekom.pl 13.12.11, 14:19 Publikacja tego listu w rocznicę stanu wojennego jest prowokacją i próbą bezprzykładnego ataku na młodych polskich patriotów popierających Prawo i Sprawiedliwość oraz jego Prezesa Jarosława Kaczyńskiego. Należy się zdecydowanie przeciwstawić szkalowaniu zdrowego trzonu młodzieży polskiej, który dzielnie stawia opór autorytarnym rządom PO. Samochody zostały z pewnością podstawione w miejsca opisane w tym paszkwilu, a ich właściciele (zbadać kto) sami pourywali lusterka. Polscy kibice nie byliby do tego zdolni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.11, 14:23 człowieku otrząśnij się. nawet z treści tego paszkwila ewidentnie wynika, że nikt nikogo nie widział. gośc tylko snuje podejrzenia i szuka sensacji. w weekendy nad ranem dzieją się różne sceny i są one powodowanie głównie przez pijane osoby wracające z imprez. Wśród nich sa katolicy, studenci, uczniowie, złodzieje, sklepikarze, rolnicy, harcerze, kibice, bezrobotni itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wally Re: Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.nsystem.pl 13.12.11, 15:19 ..żydzi, pedały i cykliści.. ja myśle, że to ci ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.11, 17:08 I TY ! BARANIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
sekmet jak to wandale!? 13.12.11, 14:21 to Polacy i patrioci, policja nie może interweniować, bo prezes będzie krzyczał pyskiem Blaszaka, że się demokrację ogranicza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś komendant Dyba i jego słynni wywiadowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 14:26 gdzie byli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wally Re: komendant Dyba i jego słynni wywiadowcy IP: *.nsystem.pl 13.12.11, 15:20 w domu, a gdzie niby mieli być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyzy roj Re: jak to wandale!? IP: *.bb.sky.com 13.12.11, 15:37 oj, durniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądry Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 14:26 Dopóki władze Krakowa będą dawać przyzwolenie na nocne eskapady pijanych prymitywów zwanych kibicami którzy topią swoje frustracje w tanim piwie i aktach wandalizmu skierowanym przeciwko "tym którym się udało" to nic się w tym mieście nie zmieni. Pijana swołocz wie, że jest bezkarna bo władze miasta konsekwentnie toleruje agresję, wyzwiska, chamstwo, zezwierzęcenie, s,ranie i lanie gdzie popdanie i niszczenie wszystkiego co bydłu (zwanemu kibicami) stoi na drodze. www.youtube.com/watch?v=VFUrA0ikR14 A prawda jest taka, że 90% tych podludzi przyjeżdza do centrum Krakowa z okolicznych wsi i osiedli i wraca na wieś ostatnim autobusem (któy też oczywiście niszczy i za,s,rywa). 5000 zł kary za przekleństwo na ulicy, 10000 kary za niszczenie mienia i w ciągu tygodnia problem zniknie... P.S. A gdzie są sądy 24-godzinne? Były minister C skutecznie je rozmatował bo były niekostytucyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 14:31 gdyby Kaczyński i jego PiSdzielcy nie uważali kiboli za bohaterów, to pewnie szumoiwiny nie byłyby tak pewne siebie. Zapewne trenowali przed kaczystowskim marszem niepodległości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: three-gun-max Re: Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 19:24 tak jest! muszę przyznać, że trenowałem przed tym marszem, wracałem z meczu z Reymonta i postanowiłem nadrobić te parę kilometrów byle tylko poniszczyć czyjeś samochody! było super! Zresztą to oczywiste KIBOLE zawsze tak robią, po każdym meczu rozchodzimy się po mieście i w odległości kilku-kilkunastu-kilkudziesięciu kilometrów od stadionu dewastujemy samochody! Aż dziwne, że Gazeta Wyborcza ten jakże dobrze znany, opiniotwórczy, obiektywny dziennik pisze o tym dopiero dzisiaj... Odpowiedz Link Zgłoś
banton Re: Masowa dewastacja samochodów po meczu 13.12.11, 20:47 I to piszesz w rocznicę wprowadzenia stanu wojennego? a jak nie będzie ktoś miał na mandat, to na roboty czy kulka w łeb? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Pomylił ulice? IP: *.183.149.140.dsl.dynamic.t-mobile.pl 13.12.11, 14:34 Bo na Starowiślnej to od lat codzienność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luc Listy. Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.net.autocom.pl 13.12.11, 15:13 I co to ma wspólnego z meczem. Równie dobrze można powiedzieć, że to wracjący ze spotknia z prof. Andrzejem Friszke, które odbyło się w piątek 9 grudnia o godz. 18 w Fundacji Judaica - Centrum Kultury Żydowskiej ul. Meiselsa 17 . Tak samo obiektywne powiązanie faktów , czsu i miejsca jak to, którym posłużył się autor artykułu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKANIEC Re: Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 15:16 oczywiście, że nie ma monitoringu. mnie pare miesięcy temu opadły ręce - mojego znajomego obrabowano w nocy na przystanku naprzeciwko poczty głównej, kiedy udał się na policję celem zgłoszenia kradzieży i poprosił o sprawdzenie monitoringu dowiedział się, że - cyt - "panie tam ciemno jest, przecież nic nie widać na taśmach" !!! k.. i taki jest ten monitoring w krk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Listy. Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 15:29 A gdzie te tajne patrole policji ? A dzielna Straż Miejska ? Jak działały kluby na Wielopolu to siedzieli do rana bo się mieszkańcy skarżyli. Pozostałą część Krakowa mają gdzieś. Co się będzie działo w tym mieście na Euro to lepiej nie mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Więcej monitoringu i patroli! IP: *.multi-play.net.pl 13.12.11, 15:48 Postępująca dewastacja tego miasta jest zatrważająca. Oprócz dewastowania samochodów, codzienne bazgranie kamienic, nowych wiaduktów, przystanków, ekranów... Nie wierzę że się nie da przynajmniej w części temu zapobiec, tylko komuś się nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
dama_ze_stolycy_w_krakowie Listy. Masowa dewastacja samochodów po meczu 13.12.11, 15:59 Jedyne wyjście to sprzedać samochód i jeździć MPK i taksówkami, w lecie można też rikszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? a może te samochody... IP: 77.236.16.* 13.12.11, 16:09 a może te samochody stały na chodnikach i zostawało tak z 40 cm przejścia, i jacyś przechodnie przeciskając się pomiędzy samochodami a ścianą zahaczali o lusterka i te się urywały ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazer proponuje pierwszy tramwaj IP: *.play-internet.pl 13.12.11, 18:37 4 do Huty w sobotę lub niedziele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rydzykowa Listy. Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 16:56 Dorodna polska młodzież to robi - takie ,,moje złote chłopaki". Patrioci i katolicy, cholera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Listy. Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.fema.krakow.pl 13.12.11, 18:01 Człowieku - podobno policja jest zbyt brutalna. Nie pisz Pan głupich i nieskutecznych listów, tylko walczmy wszyscy o zaostrzenie prawa. Przecież za takie urwanie lusterka gość dostanie w najlepszym razie nadzór kuratora, o ile w ogóle coś. Poza tym rzeczywiście, zamiast śmiać się z tych 24 godzinnych sądów coś trzeba by zrobić z opieszałością i lenistwem naszego wymiaru sprawiedliwości. Prokuratura i sąd rozpatrzą taka sprawę po okresie pół roku. Szansy na zwrot kosztów nie ma żadnych, absolutnie żadnych. Taki chuligan powinien być osądzony w przeciągu paru dni, skazany na solidną grzywnę, zwrot kosztów. o ile tego nie zrobi powinien na jakiś czas pójść siedzieć. Albo grzywna i siedzenie. Nadzór kuratora - to fikcyjny wyrok. Zresztą sposób karania niech wymyślą fachowcy - byleby był skuteczny. Natomiast pisanie takich głupich, płaczliwych listów nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuteq55 Listy. Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 19:08 To nie byli katolicy ani Polacy, na pewno to byli Ruscy, Żydzi albo Marsjanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Listy. Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 20:57 Panie Sławomirze KOWAL "pretensje" nie do Policji, że nie było wzmożonych patroli, tylko do rządu RP, który "oszczędza" i teraz brakuje w Polsce O S I E M tysięcy policjantów w samym Krakowie kilkuset! Z pustego i Salomon nie naleje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek A propos monitoringu... IP: *.ghnet.pl 13.12.11, 21:55 W piatek bylem sluzbowo w Bielsku. Musialem podrzucic papiery w jedno miejsce. Jak to zwykle w centrum Bielska - problem z parkowaniem. Po 15 min. krazenia po okolicy w koncu postanowilem nagiac przepis i zatrzymalem sie na ulicy, dwoma kolami na chodniku, wlaczylem awaryjne i biegiem do budynku oddalonego o ok. 20-30 m. Zostawilem, to co mialem zostawic, nie bylo mnie przy samochodzie, z zegarkiem w reku ok. 1,5 do maksymalnie 2 minut. Gdy wrocilem, za mna stala juz Straz Miejska i mnie spisywala. Mysle sobie - mam pecha, akurat przejezdzali i trafili na mnie. Ale jednak nie. W trakcie bardzo milej pogawedki zakonczonej madatem w wys. 100 zl za "parkowanie na chodniku bez zachowania przepisowego miejsca dla pieszych" dowiedzialem sie, ze cale centrum Bielska jest objete monitoringiem i w tym momencie jak zaparkowalem i zobaczyl to dyzurny, od razu wyslal informacje do najblizszego patrolu. Byli 500 m dalej. Dojechali w minute. Mily Pan Straznik stwierdzil "niech pan pamieta, ze w Bielsku to bezkarnie nawet w nosie nie mozna na ulicy podlubac, bo wielki brat patrzy". Z relacji moich znajomych z Bielska, ktorym pozniej opowiadalem o tym zdarzeniu wynika, ze rzeczywiscie. SM reaguje tam blyskawicznie na jakiekolwiek wykroczenia. Na obszarze objetym monitoringiem z reguly zajmuje im to od 3 do 5 min. Da sie? Da. Tylko nie w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: A propos monitoringu... IP: 77.236.16.* 14.12.11, 05:43 Jozek oprócz tego że jesteś "dysortografem" /dawniej po prostu nazywało się to matoł nie za bardzo kojarzysz co to "jezdnia" a co "chodnik" może przesiadłbyś się do tramwaju ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja Złodzieje w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 22:12 Witam, chciałem przestrzec wszystkich mieszkańców południowego Krakowa przed grasującą grupą złodziei. W ostatnim czasie na osiedlach Wola Duchacka, Piaski Nowe, Kurdwanów, Kozłówek nie ma nocy aby nie było włamania do aut - dzieje się tak już od około dwóch tygodni. Co kradną? Z tego co słychać, chodząc po osiedlu to kradną wszystko co się da: - skradli koła z dwóch samochodów na Woli Duchackiej - auta zostawili na cegłach po środku samochodu po czym auta te spadły i "wisiały" na przednich tarczach - włamali się do aut i ukradli radia (przeczyścili również schowki) - poniszczyli drzwi w kilku innych samochodach Dlatego miejmy oczy szeroko otwarte, bo grupa niestety działa :((( Miejmy nadzieję, że na dniach ich złapią i ręce poucinają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupajas Listy. Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 22:25 Mecz nie mecz, kibole czy nie kibole nie to jest ważne. Faktem jest, że zostawić auto w centrum jest ryzykowne w prawie kazdy wieczór. Nie ma tygodnia żeby moje auto nie było: a) obklejone naklejkami, b) bez kołpaków, c) z pozostawionymi na masce śmieciami/butelkami, d) ze śladami od butów na drzwiach i masce, e) z wykręconymi w drugą stronę lusterkami. I co ? i gó...! To się ludzie dobrze bawią na mieście tylko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: live_is_hard Listy. Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.60.citypartner.pl 13.12.11, 23:07 2 lata temu w okolicy ul. Wrocławskiej przydarzyło mi się to samo. Poniszczonych w podobny sposób było kilka samochodów, w tym moje. Oczywiście sporo czasu spędziłem ("straciłem") na policji. Ci nawet mieli znaleźli podejrzanych... ale co z tego? Nie umieli im nic udowodnić i nawet się nie starali. Może to nawet te same osoby dalej się tak "bawią".... i znów im nic nie udowodnią..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin Listy. Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 23:31 Autorze listu i czytelnicy przyjmujący bezkrytycznie prawdy GW - ochłońcie. Być moze to rzeczywiście jakieś matoły, które mogły sie pojawić wśród kilkunastu tysiecy ludzi na meczu, a być może jakieś indywidua, które nie miały nic z meczem wspólnego i pojawiły się w centrum miasta dlatego że był piątkowy wieczór i zwyczajowo w tym czasie "bawią się" w tym miejscu. Gdyby redaktorzy zachowywali minimum rzetelności dziennikarskiej, to zanim pojawiłby się w gazecie taki tytuł odpowiedzieliby sobie czy ma on uzasadnienie i czy jeszcze jest związany z informacją czy już tylko szukaniem taniego poklasku. Ewentualnie realizowaniem jedynie słusznej linii wyznaczonej na ulicy Czerskiej. Odpowiedzcie sobie Państwo sami. Spojrzcie na poziom informacji w głownych portalach, porownajcie z tym co było kilka lat temu. Fakt i SE wyznaczyły standardy, a teraz GW pozujac na obronce moralnosci dostosowala sie do nich. Ludzie myślcie trochę. Zachowajcie troche krytycyzmu wobec tego czym karmią Was media. Z każdej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Listy. Masowa dewastacja samochodów po meczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.11, 00:16 A skąd wiadomo że te wydarzenia mają związek z meczem. Debilu - czytelniku wyborczej !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość zgloszenie na policję nic nie da IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 00:29 zważywszy na to z jakiego meczu wracali "patridioci". Oba spotykające się kluby miały w swojej historii epizody "milicyjne" - jeden dluższy, drugi krótszy. Więc śledztwo nie może wskazać winnych. Jak to, swoich karać? Nie może być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj tam oj tam jest winny IP: 89.78.109.* 14.12.11, 01:45 to ja poórywalę te lusteka, bo jetem bżydki i w karzdym to widzialę :-) spżedam i kópiem sobię slownik Odpowiedz Link Zgłoś