trudny2002 03.06.04, 12:33 kilometr trakcji tramwajowej. Całej - z szynami i tymi drutami na słupach. I ile kosztuje tramwaj- wagon - taki jakis nawet uzywany... trudny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
longwehicle Re: Ile kosztuje 03.06.04, 12:35 Plus 10% łapówki od wykonawcy!!!;c{))) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Ile kosztuje 03.06.04, 12:41 1 km linii - w zależności od jej długości. Linia na Kurdwanów (4,5 km ok.) w 2001 kosztowała ok. 14 mln zł za 1 km. 1 tramwaj - nowy ok. 5 mln zł, ale to też zależy od wielkości zamówienia i typu; uzywane są dostępne nawet od kilku(nasty) tysięcy zł. A co, zamierzasz sobie ułożyć w kółko przed domem? To ja pierwszy się zapisuję na uroczyste otwarcie :P Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Nie w kółko 03.06.04, 12:45 ale linie bym sobie walnął tak pod dom...Od pętli z jednym mostem- wiaduktem, dość prosto. Nie wiesz ile Unijne fundusz dopłacą do inwestycji? Long mówi, ze 15% można dostać od wykonawcy ( ja chcę 18) jakby dobrze policyć to mozna mieć linię i jeszcze pare groszy zostanie na eksploatację... trudny A wystarczy ok 0,8 km i gotowe...możnaby do końca roku nawet walnać... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Nie w kółko 03.06.04, 12:48 Tymczasowo możesz sobie puścić autobus zastępczy nr 3002; taniej wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Na tymczasem chodzi 03.06.04, 12:51 dorożka, ale koń mówi że już ma dość bo chodzi jak koń...tramwaj za to cichy...słowa nie powie...a i pomalować możnaby go pieknie...latem ciepły , zimą w blękity i kobalty...i imprezować moznaby w tym tramwaju...z wyszynkiem... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Nic nie wygrałem 03.06.04, 13:00 zastanawiam sie jak sobie uprzyjemnić nieduzym kosztem jesień tego roku. To przeciez nie byłaby wielka budowa, znalazłoby zatrudnienie dodatkowo trochę lumpów, potem przcież miejsca pracy dla motorniczych i ten raj dla pasażerów i co wazne konkurencja dla przewoźnika jaki istnieje...no i nie wspomne, ze i koń będzie wdzieczny... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Już wiem ,to Ty wygrałeś te 20 baniek!!;c{))) 03.06.04, 16:12 hehe... na fujarce... Odpowiedz Link Zgłoś