Dodaj do ulubionych

Ile kosztuje

03.06.04, 12:33
kilometr trakcji tramwajowej. Całej - z szynami i tymi drutami na słupach.
I ile kosztuje tramwaj- wagon - taki jakis nawet uzywany...
trudny
Obserwuj wątek
    • longwehicle Re: Ile kosztuje 03.06.04, 12:35
      Plus 10% łapówki od wykonawcy!!!;c{)))
      • trudny2002 ! 18%! 03.06.04, 12:37
        Nie zebym sie targował...
        trudny
    • kapitan.kirk Re: Ile kosztuje 03.06.04, 12:41
      1 km linii - w zależności od jej długości. Linia na Kurdwanów (4,5 km ok.) w
      2001 kosztowała ok. 14 mln zł za 1 km.
      1 tramwaj - nowy ok. 5 mln zł, ale to też zależy od wielkości zamówienia i
      typu; uzywane są dostępne nawet od kilku(nasty) tysięcy zł.
      A co, zamierzasz sobie ułożyć w kółko przed domem? To ja pierwszy się zapisuję
      na uroczyste otwarcie :P
      • trudny2002 Nie w kółko 03.06.04, 12:45
        ale linie bym sobie walnął tak pod dom...Od pętli z jednym mostem- wiaduktem,
        dość prosto.
        Nie wiesz ile Unijne fundusz dopłacą do inwestycji?
        Long mówi, ze 15% można dostać od wykonawcy ( ja chcę 18) jakby dobrze policyć
        to mozna mieć linię i jeszcze pare groszy zostanie na eksploatację...
        trudny
        A wystarczy ok 0,8 km i gotowe...możnaby do końca roku nawet walnać...
        • kapitan.kirk Re: Nie w kółko 03.06.04, 12:48
          Tymczasowo możesz sobie puścić autobus zastępczy nr 3002; taniej wychodzi.
          • trudny2002 Na tymczasem chodzi 03.06.04, 12:51
            dorożka, ale koń mówi że już ma dość bo chodzi jak koń...tramwaj za to
            cichy...słowa nie powie...a i pomalować możnaby go pieknie...latem ciepły ,
            zimą w blękity i kobalty...i imprezować moznaby w tym tramwaju...z wyszynkiem...
            trudny
    • longwehicle Re: Już wiem ,to Ty wygrałeś te 20 baniek!!;c{))) 03.06.04, 12:56

• trudny2002 Nic nie wygrałem 03.06.04, 13:00
        zastanawiam sie jak sobie uprzyjemnić nieduzym kosztem jesień tego roku.
        To przeciez nie byłaby wielka budowa, znalazłoby zatrudnienie dodatkowo trochę
        lumpów, potem przcież miejsca pracy dla motorniczych i ten raj dla pasażerów i
        co wazne konkurencja dla przewoźnika jaki istnieje...no i nie wspomne, ze i koń
        będzie wdzieczny...
        trudny
      • ciupazka Re: Już wiem ,to Ty wygrałeś te 20 baniek!!;c{))) 03.06.04, 16:12
        hehe... na fujarce...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka