Dodaj do ulubionych

Za Misteria Paschalia Kraków płaci niecały milion

IP: *.aster.pl 23.01.12, 13:19
A co to jest ?Kto to jest ? Nie znam , nie widziałam ,nie byłam ,nie będę więc dla czego mam płacić na to podatki . Dziury w drogach niech załatają bo to wszyscy odczuwają a nie organizować festiwale dla kilkudziesięciu osób .
Obserwuj wątek
    • Gość: takisiaki Taniocha te festiwale jak barszcz, prawie za darmo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.12, 13:46
      Tu tylko bańkę, tam półtora, a gdzie indziej to ledwo 500 tsiączków i już była wielka impreza, bo resztę ministerstwo, sponsorzy etc. dorzucili. No miód z boczkiem. Skoro te festiwale to taka taniocha to na co szły te miliony? 32 mln zł w 2011, 27 mln zł chcieli łyknąć w tym, wcześniej też to była studnia bez dna. Czas rozliczyć Krakowskie Biuro Festiwalowe z dotacji budżetu zobaczymy co wtedy wyjdzie.
    • Gość: liberał dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 13:53
      tacy wspaniali wykonawcy i nie sfinansuje się występ z biletów za które zapłacą melomani? Jak jeżdżę na koncerty do Chorzowa na Stadion Śląski to płacę za bilet. Zarabia na tym organizator, muzyk i wynajmujący obiekt, a tutaj trzeba dokładać do koncertu? Może bilety zbyt tanie są.
      • Gość: hehe Re: dziwne IP: *.cityconnect.pl 23.01.12, 14:25
        widac zes profesjalista za 3 grosze, na stadionie to reklamy ciagna widowisko a te smiszne trzy grosze z twojego biletu to starcza ledwo w marnym procencie na pana jozka od sprzatania murawy i ewentualnie pania helenke co posprzata miejsce po tobie. jak jestes niedouczony i sie nie znasz to sie nie wypowiadaj. to mile ze polaczki biora sie za rozliczanie wszystkich za wszystko a jakos przez 20 lat komuchow rozliczyc nie potrafili. jestescie krzykacze i tyle. jak sie dzieje cos normalnego i na poziomie organizacji zagranicznych to niszczycie, ale jakos o walke o nowe miejsca pracy i szanowanie praw pacjenta w tym kraju to wam sil brakuje. typowe polskie kopary to trolowania, chcecie lepiej? jedzcie na zmywak do irlandii tam wam przygotowal rzad wasza zielona wyspe
        • Gość: k. Re: dziwne IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.12, 14:47
          Ale jemu chodziło o koncerty, a nie mecze... Od kiedy reklamy finansują koncerty (nie mówię o festiwalach, bo to inna działka, te praktycznie nie odbywają się na Śląskim)? Więcej umiejętności czytania ze zrozumieniem i mniej jadu życzę!
        • Gość: liberał Re: dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 16:46
          tak się składa, że na żadnym koncercie na którym byłem (a było ich trochę) w Chorzowie, Łodzi (Atlas Arena), w Warszawie na Bemowie czy Budapeszcie nie ma ani pół reklamy (nie licząc operatorów hal widowiskowych), na meczach owszem to co innego. Cały koncert finansuje się z biletów, których organizatorzy sprzedają kilkadziesiąt tysięcy na stadion czy kilkanaście tysięcy na hale.
          Nie słyszałem jakoś aby miasta dopłacały komukolwiek do biletów czy do organizacji koncertu. Jestem fanem cięższego brzmienia i nie oczekuję że ktoś będzie mi dopłacał do biletu i również ja nie chciałbym dopłacać fanom muzyki klasycznej, rapu, hip-hopu etc.
          Biznes jest biznes, albo bilety za tanie albo honoraria dla muzyków zbyt duże, jeśli dziura budżetowa w organizacji festiwalu sięga prawie 50%.
          • Gość: sisi Re: dziwne IP: *.cityconnect.pl 23.01.12, 19:36
            to nastepnym razem zerknijcie sobie na bilet i zobaczcie czyje tam logo widnieje, posluchajcie zapowiedzi organizatorow i sprobujcie skojarzyc sponsoring z reklamą, bo sponsoring to nie dzialalnosc charytatywna tylko wlasnie forma reklamy. ja wiem ze przecietnosc wasza nie potrafi tego pojac wiec wytlumacze łopatologicznie jak na was przystalo mamy biedronke, biedronka sie reklamuje na plakacie, aleeee uwaga biedronka jest tez sponsorem reprezentacji pilki noznej PL i uwagaa w ten sposob sie reklamuje i jej logo jest na pilkarskich imprezach. podobnie z koncertami i ich sponsorami. a teraz podsumowanie 1. zanim zaczniecie glupio gadac nie gadajcie wcale, 2. jesli dalej chcecie cos powiedzec, patrzcie pkt.1-szy. 3.tylko w kraju gdzie takiego poziomu myslenia reprezentanci jak wy wypowiadaja sie na forum biedronka moze zostac sponsorem glownym reprezentacji 4. i tak nie zrozumieliscie, a to dlatego, ze: patrz pkt.3
            • Gość: liberał Re: dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 19:55
              przeczytaj sobie jeszcze raz ze zrozumieniem co napisałem. Później dla pewności sprawdź jeszcze raz czytając od początku.
              Jeśli chcesz mogę zeskanować dla ciebie bilet z ostatniego koncertu, gwarantuje że nie ma tam loga jednego sponsora, a jedynie logo organizatora (agencji koncertowej) oraz logo dystrybutora biletu czyli firmy Eventim.
              Teraz podsumowanie, zanim zaczniesz głupio odpisywać nie odpisuj wcale, 2 jesli dalej chcesz coś napisać, patrz pkt.1-szy. 3.tylko w kraju gdzie takiego poziomu myslenia reprezentanci jak ty w ypowiadaja sie na forum biedronka moze zostac sponsorem głównym reprezentacji 4. i tak nie umiesz czytać ze zrozoumieniem to dlatego, ze: patrz pkt.3

• Gość: sisi Re: dziwne IP: *.cityconnect.pl 23.01.12, 20:03
                ty lepiej zeskanuj sobie ta ostatnia zwrotke podsumowania i wydrukuj na papierze toaletowym bo mam wrazenie ze to twoja jedyna lektura na co dzien, a twoj sposob pojmowania swiata, rynku i relacji w nim zachodzacych jest na poziomie plaza, wiec jak pisalem papier toaletowy, a bezstresowo przebedziesz swoj zywot. noi koniecznie kup go w biedronce!
                • Gość: liberał Re: dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 20:08
                  nie ma to jak merytoryczna wypowiedź.
                  Osła z siebie zrobiłeś i teraz starasz się nieudolnie wybrnąć.
                  • Gość: sisi Re: dziwne IP: *.cityconnect.pl 23.01.12, 20:20
                    no dobra, ze światowcem co był na koncercie na Bemowie siem nie rownam, a niech to...
                    • Gość: k. Re: dziwne IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.12, 23:09
                      Ale ty to chyba na żadnym nie byłeś, bo nie masz o tym bladego pojęcia....
    • Gość: voxpopuli1 Za Misteria Paschalia Kraków płaci niecały milion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.12, 14:24
      to tyle samo, co za niepotrzebną wymianę kloszy w lampach na plantach w grudniu ub roku; a lampy mogły dalej być ew odświeżyć
    • Gość: sisi Re: Za Misteria Paschalia Kraków płaci niecały mi IP: *.cityconnect.pl 23.01.12, 14:43
      jesli w twojej rodzinie jest ktos bezrobotny,ktos potrzebuje pomocy z mopsu, masz chora matke lub ojca, a nie maja na ubezpieczenie, masz dzieci, ktorych nie jestes w stanie utrzymac, chcesz sie lub je edukowac na studiach dziennych, albo posylac do darmowej szkoly...jesli ktorakolwiek z tych sytuacji ma miejsce lub nastapi to nie życze sobie aby oplacano ja z moich podatkow bo o ile z moich to oplacam to chce miec jeszcze cos dla siebie, a jesli ty mi cos odbierasz to wzajemnie. nie zycze sobie zebys wykorzystujac panstwo kiedykowiwk wyciagal reke po moje pieniadze z podatkow kiedy bedziesz w potrzebie. ot tak ma i juz. oplac sam sobie caly rachunek za szpital i edukacje dzieci. tyle i az tyle. powodzenia w ciemnosci, zeby inaczej tego nie okreslic
    • Gość: sisisi Re: Za Misteria Paschalia Kraków płaci niecały mi IP: *.cityconnect.pl 23.01.12, 14:45
      aaa jesli w twojej rodzinie jest ktos bezrobotny,ktos potrzebuje pomocy z mopsu, masz chora matke lub ojca, a nie maja na ubezpieczenie, masz dzieci, ktorych nie jestes w stanie utrzymac, chcesz sie lub je edukowac na studiach dziennych, albo posylac do darmowej szkoly...jesli ktorakolwiek z tych sytuacji ma miejsce lub nastapi to nie życze sobie aby oplacano ja z moich podatkow bo o ile z moich to oplacam to chce miec jeszcze cos dla siebie, a jesli ty mi cos odbierasz to wzajemnie. nie zycze sobie zebys wykorzystujac panstwo kiedykowiwk wyciagal reke po moje pieniadze z podatkow kiedy bedziesz w potrzebie. ot tak ma i juz. oplac sam sobie caly rachunek za szpital i edukacje dzieci. tyle i az tyle. powodzenia w ciemnosci, zeby inaczej tego nie okreslic
      • Gość: czytelnik Re: SISI IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.12, 15:03
        Droga (Drogi) Sisi, czy możesz swoją lotną myśl jeszcze raz wyrazić, ale tym razem po polsku i z zastosowaniem reguł tego języka i jego zapisu.
        „Maryś moja Maryś ...”
        • Gość: sisi Re: SISI IP: *.cityconnect.pl 23.01.12, 20:05
          a dla kogo mama sie starac, dla ciebie? phi..TROLLejbus platformerski jedzie ja nie zamierzam sie pod koła rzucac , a juz na pewno nie bede sie starał po polskiemu pisac, prezydent nie musi to i ja a co!
          • Gość: czytelnik Re: SISI IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.12, 23:25
            Dla mnie, dla siebie, dla przyzwoitości, dla poszanowania choćby tych którzy mają poglądy podobne do Twoich. Sam sobie odpowiedz.
      • Gość: OIH Re: Za Misteria Paschalia Kraków płaci niecały mi IP: *.aster.pl 23.01.12, 15:13
        I jeszcze zapomniałeś dodać ,że sam uzbierasz sobie na emeryturę i zatrudnisz ochroniarzy ,żeby zapewnili bezpieczeństwo zamiast policjantów oraz wpłacisz kilka milionów na odrębne konto z którego w razie utraty przez ciebie świadomości przez lata będą opiekunowie utrzymywać ciebie i rodzinę oraz pokrywać koszty leczenia .
    • Gość: gość Za Misteria Paschalia Kraków płaci niecały milion IP: 93.159.152.* 23.01.12, 15:21
      Bardzo się cieszę , że około 16 godzin baroku w Krakowie kosztuje tylko 2 miliony. Czyli godzina kosztuje 125.000 zł.Oczywiście bez kosztów ukrytych. Bardzo cenna inicjatywa p. Berkowicza. Ale zaraz, zaraz. Wystarczy tego baroku w naszym mieście. Od wielu lat dominują standardy barokowe w komunikacji miejskiej, szkołach, służbie zdrowia, domy kultury oświetlenie, ulice. Przykłady baroku życia codziennego można mnożna mnożyć w nieskończoność.Ale cóż pieniądze są po to aby je wydawać nawet na fanaberie. Oczywiście tylko i wyłącznie w ramach promocji Krakowa.
    • Gość: jela Milion to bardzo dużo. IP: *.centertel.pl 23.01.12, 15:50
      Wszystko się likwiduje, brakuje na szkoły, na przedszkola, na domy kultury, gdzie to ostatnie miejsce w którym młodzież może jeszcze czegokolwiek się nauczyć, a tu proszę, państwo ślachta bańkę wydają i twierdzą, że to niewiele... Super priorytety ma nasza władza, żeby to się nie skończyło jakąś rewoltą. Swoją drogą jak się miejscy urzędnicy i kbf uaktywnił po forach, normalnie ten cityconnect to się za chwilę przegrzeje...
      • Gość: gość Re: Milion to bardzo dużo. IP: 193.164.157.* 23.01.12, 17:29
        Do imprez proszę dopisać koszty działalności KBF ok 9 mln rocznie! Ale gdzieś dzieciaki urzędasów muszą się wyszumieć by przejąć po nich pałeczkę...
    • Gość: gość Za Misteria Paschalia Kraków płaci niecały milion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.12, 16:49
      Ciekawe jakie są koszty administracyjne tego festiwal, które przecież też pokrywa miasto ? Czyli ile płacimy za pracowników, którzy pracują cały rok nad festiwalem, ile wynoszą koszty samych przygotowań. W Krakowie becikowe nie są wypłacane, bo miasto już zalega 2 miliony ale za to stać nas na festiwal. Pogratulować gazecie wnikania w temat.
      • Gość: Smok Re: Za Misteria Paschalia Kraków płaci niecały mi IP: 193.164.157.* 23.01.12, 17:36
        I jakoś na Berkowiczowe Festiwale których jest dyrektorem nie zabrakło pieniędzy!
        To prawdziwy cud! Mimo że Kraków już z niego zrezygnował to się mocno w nim umocował. Proszę podać ile bierze kasy za dyrektorowanie skoro i tak wszystko robi KBF? Może czytelnicy pojmą łatwiej te cuda?
      • Gość: gość 2 Re: Za Misteria Paschalia Kraków płaci niecały mi IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.12, 19:05
        Nie mam dzieci a na Twoje bachory i tak muszę płacić z moich podatków - becikowe, żlobek, przedszkole, szkoła, studia. Moja matka nie potrzebuje biegać po pomoc do MOPS. Mam swoje mieszkanie i nie potrzebuję wyciągać ręki po komunalne z miasta z dopłatą. Nie jeżdżę tramwajami. A i tak do wszystkiego dopłacam rocznie niemałą kwotę. Więc wara od Misteria Paschalia i Boskiej Komedii bo mam ochotę aby miasto zrobiło też coś dla mnie.
      • Gość: Naszaniec Dobry trop IP: 195.150.64.* 23.01.12, 22:02
        Radzę się zainteresować pensjami pracowników Krakowskiego biura festiwalowego.

"pensja Magdaleny Sroki, dyrektor Krakowskiego Biura Festiwalowego, wynosiła w 2009roku
        14 134 zł miesięcznie"
        krakow.naszemiasto.pl/artykul/10001,w-krakowie-nie-oplaca-sie-byc-prezydentem,id,t.html
    • Gość: dev Re: Za Misteria Paschalia Kraków płaci niecały mi IP: *.xdsl.centertel.pl 23.01.12, 17:04
      Szkoda, że nie można załatać dziur w mózgu, za żadne pieniądze. Dyktatura ciemniaków już była. Koszt budowy stadionu Wisły to 550 mln zl. Mnie nie obchodzi piłka kopana. Trzeba było łatać dziury.
    • Gość: Jaromir Kowalski Za Misteria Paschalia Kraków płaci niecały milion IP: *.vectro.com 23.01.12, 18:55
      Panie Filipie Berkowicz.
      To już jest nudne, z roku na rok to samo. A przecież są jeszcze inne zespoły grające muzykę dawną, nie tylko w kółko ta sama 6.
      Może w Gdańsku będą nowością w Krakowie wystąpili już u Pana ze 100 razy.
    • Gość: sisi Re: Za Misteria Paschalia Kraków płaci niecały mi IP: *.cityconnect.pl 23.01.12, 20:17
      aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a jednak sie stało, FMFu nie bedzie, jednak ta jedyna jedyna czesc z moich podatkow, ktora miala pojsc na cos co mnie cieszy/cieszyło rowniez przepadła. no cóż, smacznego lemingi, pozdrowcie pinokia
    • Gość: r__xxx Za Misteria Paschalia Kraków płaci niecały milion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 20:56
      Tylko 900 złotych??? Cóż za promocja...
      Elyty balują, kawior jemy ustami przedstawicieli. Albo, cholera takie imprezki są samowystarczalne, albo wara od pieniędzy publicznych.
    • Gość: Paweł Jaca Re: Za Misteria Paschalia Kraków płaci niecały mi IP: *.60.citypartner.pl 23.01.12, 22:45
      A może - tchórzliwa miernoto - miał(a)byś odwagę z imienia i nazwiska?
      • Gość: czytelnik Re: Paweł Jaca IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.12, 22:51
        Panie Jaca do kogo odnosi się Pański wpis, z umieszczenia i treści trudno wywnioskować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka