Gość: Orzeł IP: *.play-internet.pl 16.03.12, 13:16 "z zakładu karnego wyszli jak skończyli 21 lat", a wcześniej "zbrodni dokonali w wieku 16 lat". Czyli odleżeli w pierdlu 5 lat za to co zrobili. Pięknie koofa, państwo prawa jak nic mamy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx dlaczego ich nie zlikwidowali po prostu ? IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 13:28 zawsze mozna to nadrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tram Re: Śmierć Michała Łyska. Minęło już 15 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.12, 13:28 "dopiero rok po tym zabójstwie dopuścił to znowelizowany kodeks karny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: revange Ktoś zna ich nazwiska i adresy??? Proszę podać! IP: 64.85.181.* 16.03.12, 14:05 To jakieś niewiarygodne jaja. Ktoś zna adresy tych skurwli? Nie ma co liczyć na wymiar niesprawiedliwości. Trzeba samemu działać. Zwyczajne bezużyteczne ścierwa zabiły wybitnego matematyka i te ścierwa sobie po prostu wyszły po pięciu latach!!! Niewiarygodne. Proszę, podajcie ich nazwiska i adresy. ścierwa nie mają prawa chodzić, więc połamanie kolan i łokci powinno być odpowiednią karą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: Ktoś zna ich nazwiska i adresy??? Proszę poda IP: 192.166.203.* 16.03.12, 17:14 O ile sobie przypominam to zdali maturę będąc w poprawczaku. Któryś ze sprawców pod koniec pobytu w poprawczaku nie wrócił z przepustki, ale chyba mu darowano to przewinienie, bo kończył się termin odsiadki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Ktoś zna ich nazwiska i adresy??? Proszę poda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 19:14 MIESZKALI W ŁAGIEWNIKACH ......SUKINSYNY NIECH ICH SZLAK TRAFI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phaeton Re: Ktoś zna ich nazwiska i adresy??? Proszę poda IP: *.89-70-69.static.videotron.ca 21.04.12, 23:56 życze tym sku...elom śmierci w męczarniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk? Śmierć tego studenta poruszyła miasto. To już 1... IP: *.88-94-b.business.telecomitalia.it 16.03.12, 14:27 Skoro zostali skazani prawomocnym wyrokiem sądu to dlaczego ukrywacie ich nazwiska? Niech sobie ludzie przypomną. Odpowiedz Link Zgłoś
turrek Śmierć tego studenta poruszyła miasto. To już 1... 16.03.12, 14:51 Strasznie szkoda Michała Łyska. Ciekawe czy sprawcy mają jakieś wyrzuty sumienia, kiedyś czytałem, że nie. Dodatkoway ciężar sprawie dodaje fakt, że na tej tragedii wypłynął Zbynio Ziobro, zakładając Stowarzyszenie Katon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Śmierć tego studenta poruszyła miasto. To już 1... IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 15:31 I co ? 15 lat minęło i debile dalej po tym mieście latają ,teraz już z maczetami. Kto wie ilu policjantów z tamtych czasów już na zasłużonej ? emeryturce . Odpowiedz Link Zgłoś
jude_gang Internetowi napinacze 16.03.12, 16:55 Chcecie ich nazwisk, ale po co? Co zrobicie z taką wiedzą? Chłopaki mieli po 16 lat i odsiedzieli 5 lat. To bardzo dużo zważywszy na fakt, że dorośli mordercy wychodzą najczęściej po 7 latach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izazet Re: Internetowi napinacze IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 17:01 G...o odsiedzieli o ile pobyt w poprawczaku mozna nazwac odsiadka . Wiekszosc tej odsiadki spedzili na przepustkach . Kochajacy rodzice zalatwili . Ciekawe czy wogole figuruja w rejestrze skazanych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx internetowy bucu IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 19:31 > Chcecie ich nazwisk, ale po co? ja np. bym nie zatrudnił takiego goscia, nie wspolpracowal z nim, ani od niego nic nie kupił poza tym skoro zabił czlowieka kijem to chcialbym o tym wiedziec, bo to znaczy ze nalezy na niego uwazac => w razie zagrozenia z jego strony nie pie...c sie tylko zajebac go bez mrugniecia okiem to chyba oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Śmierć Michała Łyska. Minęło już 15 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 19:10 TA TRAGICZNA ŚMIERĆ TO JEDNA Z NAJBARDZIEJ BEZSENSOWNYCH ŚMIERCI ....DLACZEGO DWÓCH TĘPYCH CHŁOPAKÓW /WIEM CO PISZĘ/ ZABIŁO MĄDREGO ,ŚWIETNEGO ,UŁOŻONEGO MŁODEGO CZŁOWIEKA????????????/BYŁ POTRZEBNY W NIEBIE ????? TYCH SKUR....ELI I TAK NIC NIE ZMIENI I TE BYDLAKI POWINNI UMRZEĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylw Śmierć tego studenta poruszyła miasto. To już 1... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 23:59 osiedlowe śmiecie jakich pelno w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandynaw Śmierć tego studenta poruszyła miasto. To już 1... IP: *.tbcn.telia.com 17.03.12, 07:03 Pytanie zasadnicze : I co dalej z dziś 30- letnimi mordercami? Może znowu zechce się im wypić kilka piw?! I pewnie mają nowe kije baseballowe. A może jako przykładni tatusiowie chodzą z dziećmi na spacer. Jeśli tak to z głębi serca życzę im obu aby KAżDY ich dzień był przepełniony trwogą o to, by ich NIEWINNE dzieci nie zostały napadnięte przez podobnych do "tatusiów" BANDYTóW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zack Nie powinni wogóle być skazani. To co zrobili nie IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 18:09 jest normalne. Więc powinni być w zakładzie psychiatrycznym, a że są niebezpieczni dla otoczenia to do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RODZIC Re: Nie powinni wogóle być skazani. To co zrobili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 11:28 te śmiecie żyją i mają się dobrze .....a psychiatryk dla nich to byłaby nagroda ....największą karą jest eliminacja wszelkiego rodzaju chwastów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekonomista Re: Nie powinni wogóle być skazani. To co zrobili IP: *.cable.net-inotel.pl 18.03.12, 23:15 Gość portalu: RODZIC napisał(a): > te śmiecie żyją i mają się dobrze .....a psychiatryk dla nich to byłaby nagroda > ....największą karą jest eliminacja wszelkiego rodzaju chwastów Wiesz, że to niemożliwe, więc po co nakręcać jeszcze bardziej spiralę wściekłości , bezsilności, żalu i chęci nic nie dającej zemsty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Nie powinni wogóle być skazani. To co zrobili IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 11:03 ja nic nie nakręcam ....ja tylko nie godzę się z bezkarnością ,z chamstwem ,złym prawem ..........i nieważne co tutaj napiszesz ja i tak nie zmienie zdania .......chwasty powinno się wywalać żeby nie robiły krzywdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekonomista Re: Nie powinni wogóle być skazani. To co zrobili IP: *.cable.net-inotel.pl 19.03.12, 11:12 Zdania nikt chyba na tym forum nie zmienia. I Ty nie musisz. Zastanów się jednak o czym piszesz ? Wyrywać chwasty ? Zgoda. Ale co zrobić w tym celu ? Nawołujesz do jakiś samosądów ? Czy ponownego postawienia ich przed sądem ? Niemożliwe. Prawo nie przewiduje podwójnego karania za jedno przestępstwo. Przeraża brutalność i bezsensowność tej zbrodni, ale nic sie już z tym nie da zrobić. Miotasz się sie tylko w niemożności naprawienia sprawy która już sie nie odstanie. Pomyśl może, na jakieś pocieszenie, że właśnie ci dwaj albo choć jeden z nich, dzisiaj dorośli, może mający sami dzieci, 30-latkowie miotają się w wyrzutach sumienia, może nawet codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Nie powinni wogóle być skazani. To co zrobili IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 12:43 niestety nie mają nic takiego jak wyrzuty sumienia ....dziwię się że tak bronisz ludzi którzy i dzisiaj z prawem mają na bakier .....jest dla mnie niepojęte jaką ludzie mają pokręconą logikę myśleniową . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekonomista Re: Nie powinni wogóle być skazani. To co zrobili IP: *.cable.net-inotel.pl 19.03.12, 15:39 A Ty jesteś zanadto skłonny do tzw. Szybkich sądów. Nie napisałem, że wiem o wyrzutach sumienia, ale może mają. Wcale ich nie bronię. Napisałem o bezsensowności tej zbrodni. Chcesz przywrócenia w Polsce kary śmierci ? Dla 15 latków, bo tyle wtedy mieli ? Zapisz się do odpowiedniej partii, która tego żąda. Innej drogi nie ma jak nowe ustawodawstwo. Umiesz tylko zarzucać coś rozmówcy i okazywać złość. Jaka pokrętna logika myślenia. To po prostu wyjaśnienie okoliczności. wiem, że wolałbyś, żebym napisał, że masz rację i należy ich powiesić, najlepiej publicznie. Powtórzyć, że to straszne kilka razy i byłoby dobrze. Ulżyło by ! Tylko, że z tego nic nie wynika. Poza tym skąd wiesz, że nie maja wyrzutów sumienia teraz kiedy podrośli i zrozumieli więcej o życiu i o tym co zrobili. ? Nie wiem czy tak jest, ale skąd Ty wiesz , że tak nie jest. I skąd wiesz, że dzisiaj maja z prawem na bakier ? Pisano gdzieś o tym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Nie powinni wogóle być skazani. To co zrobili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 09:53 Uważam że takich ludzi ja ci co zabili Michała POWINNI TEŻ BYĆ UKARANI .../ja nie nawołuję do samosądów/ Wiem tylko tyle że takie szumowiny mają za nic życie ludzkie ....czemu KTOŚ TAKI JAK MICHAŁ ZOSTAŁ ZABITY A TE ŚMIECIE ŻYJĄ .? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qwe Re: Śmierć Michała Łyska. Minęło już 15 lat IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 07:15 To było takie powiedzenie w latach 90-tych "tacy młodzi chłopcy trzeba dać im szansę" i dawano ją przez przepisy Kodeksu karnego, który przewidywały pobłażanie dla 15 letnich zabójców dla zabawy, okrutnych gwałcicieli itd. Teraz wiemy, że niepełnoletni nawet ci poniżej 15 roku życia są skłonni do popełnienia najokrutniejszych, najobrzydliwszych zbrodni przeciwko ludziom, a także zwierzętom popełnianych dla zabawy, z nudy, albo pod wpływem alkoholu i narkotyków, a ich resocjalizacja mija się z celem, bo mają zdegenerowany świat wartości, i naprawdę jedyne co trzeba zrobić to odizolować ich od społeczeństwa na zawsze. Zawiniły przepisy PRL-owieskiej ustawy o postępowaniu z nieletnimi i łagodny dla przestępców Kodeks karny z III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowka Śmierć tego studenta poruszyła miasto. To już 1... IP: *.60.citypartner.pl 19.03.12, 21:18 Pamiętam, byłam potem na pochodzie protestacyjnym przeciw przemocy. Dużo ludzi było. Ładna pogoda była. A "chłopaki" siedzieli w areszcie.. A Michała nie było już. I nic tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Śmierć tego studenta poruszyła miasto. To już IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.12, 21:49 "Tutaj się zabawą żyje , za to tępe rządzą głowy a czasami kretyn z kijem bejsbolowym ". Już widzę jak przeczytają to mając sześćdziesiąt lat.Bard ich uwiecznił. Odpowiedz Link Zgłoś