Gość: ja Zlikwidować to gniazdo korupcji i tchórzostwa! IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 14:56 Banda tchórzy, ignorantów, a do tego łapowników. Pora zdjąć śmieszne mundurki i chwycić się za miotły: psie gówna sprzątać, ulice zamiatać - tak się przydacie miastu. Do roboty, skorumpowane patałachy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Wielka afera korupcyjna w krakowskiej straży mi... IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 15:03 Ah żeby można ich było kopać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mki Wielka afera korupcyjna w krakowskiej straży mi... IP: *.xdsl.centertel.pl 28.03.12, 15:31 No i państwu wyrosła konkurencja w dojeniu kierowców . Szkoda że ,,firma" pada bo ludziom było taniej . Wiadomo co dobre to się kiedyś skończy . Więcej fotoradarów i skarb państwa się odkuje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do domu! Wielka afera korupcyjna w krakowskiej straży mi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 15:35 STRAŻ MIEJSKA TO BEZSENSOWNY APARAT REPRESJI, KTORY POWINIEN ZOSTAĆ ZLIKWIDOWANY TAK SZYBKO, JAK TO MOŻLIWE. Mandatami zarabiaja pieniądze na premie dla wójtów, burmistrzów i całej tej menażerii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumburak Jak się robi konkurencje policji tak to się kończy IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 18:11 tamtych nikt nie kontroluje więc OK. Tych nikt nie załuje więc tępić mimo ze robią wiecej i taniej choć nie wolni od ludzkich wad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strazniktexasu Wielka afera korupcyjna w krakowskiej straży mi... IP: *.ip.netia.com.pl 28.03.12, 19:03 Straże gminne nadużywają swoich uprawnień wobec właścicieli pojazdów. prawonadrodze.org.pl/index.php/archives/1478 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Ryba psuje się od głowy. Komendant jeszcze IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 19:45 pracuje? A szefem SM jest miasto czyli Machlojski. To mówi samo za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeti Wielka afera korupcyjna w krakowskiej straży mi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 21:06 ... to jakaś kpina. Opisany w art. Tomasz to przecież pupilek miłościwie rządzacych Panów Komendantów. Od dłuższego czsu był faworyzowany i obsadzany na stanowisku kierowniczym, mimo to że nie posiadał parwa jazdy. A cóż to za kierownik co nie potrafi samochodem kierować w wieku trzydziestu paru lat? Nie jest skuteczny, bo nie mobilny i ludzi nawet jak nie ma jak kontrolować, bo czym? na roweże czy na wrotkach ???????? Tomusia już dawno ktoś w tej firmie promował, ktoś wysoko postawiony. Jakiś czas temu był zastępcą kierownika na jednym z oddzaiłów SM, gdzie został znienawidzony przez ludzi bo chciał swoje porządki wprowadzić. Chwilę przed zatrzymaniem został kierownikiem głosnej grupy "EKO" elity SM powołanych do celów wyższych - o czym głóśno było w prasie i na naszej stronie. I jak się teraz czują osoby które promowały Tomusia zwanego przez starszych kolegów "TOFIKIEM", że kierownik brał udział w procederze korupcji w SM. Chodź ostatnio w sztni i na szkoleniach się mówi /w wolnych chwilach/ że nie tylko on jako kierownik brał udział w tym procederze. Podobno są jeszcze obecnie tacy kierownicy którzy też nie mogą spokojnie spać, bo mają coś na sumieniu. Do tej pory czuli się bezpiecznie bo nikt nie ruszł kierowników. Ale coś się zmieniło i teraz biorą się z kadrę. A przecież z tego referatu co wszytkich już pozwalniali wywodzi się wielu kierowników którz pełnją swoje funkcje na Śródmieściu a w tych czasach gdy kwitneła korupcja byli strażnikami i pewnie też brali w tym czynny udział. A co do Tofika to jakieś jaja postawili mu zarzuty a on jeszcze przez 2 tygodnie pracował mimo tego że miał zarzuty, nikt go nie zawieśił w tym czasie. Pytanie dlaczego ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bryza Zawiść - choroba nieuleczalna IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 21:20 typowa dla związkowych popaprańców głupota i niedorozwój również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeti Re: Zawiść - choroba nieuleczalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 21:23 to on w związach był? których? no to może związki mu pomogą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bryza Zawiść - choroba nieuleczalna IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 21:25 typowa dla niedouczonych związkowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeti Wielka afera korupcyjna w krakowskiej straży mi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 21:31 nasuwa się pytanie dlaczego nikt nie wycjaga konsekwencji wobec osób nadzorujacych to " kółko różańcowe" .. Co kadra kierownicza nie wiedział abo nie widział co sie dzieje? Może i oni byli w to umoczeni. Nie widzieli nie słyszeli czy nie chcieli widzieć??///? Przecięz to ewidentny brak nadzoru. Ale jakoś nikt w wyższe sfery nie uderza, pytanie dlaczego? Co w tych czasach nie było kadry kierowniczej która miała obowiązki nadzorować strażników. Jakoś nik się tym nie interesuje. A szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benio Wielka afera korupcyjna w krakowskiej straży mi... IP: *.naszasiec.net 28.03.12, 21:39 Przecież ukarali kadrę....jednego za karę awansowali na komendanta, drugiego przenieśli na nowohuckie zadupie i ma spokój. he he he he..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAK Wielka afera korupcyjna w krakowskiej straży mi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 21:42 same anioły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeti Re: Wielka afera korupcyjna w krakowskiej straży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 22:13 aniły marki oczywiście! he he he! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Wielka afera korupcyjna w krakowskiej straży IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 22:38 z tego referatu z tych lat już wszyscy chyba zostali oskarżeni, (zostało może ze 2 osoby ), jak kadra kierownicza z tych lat może nie ponosić odpowiedzialności za to co się stało ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reklama Wozili sianko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 09:10 AKCJA „ZIMA 2012” - RAPORT STRAŻY MIEJSKIEJ Straż Miejska w Skawinie, udziela również pomocy zwierzętom, dostarczając karmę, koce i siano. :) strona UMiG Swoje straże zlikwidowały już m.in. władze gmin Stare Pole, Raba Wyżna, Łagów, Łask i Nasielsk, Świątniki Górne, Zakroczym. Niebawem pracę stracą strażnicy z Kętrzyna. Pojawił się pomysł likwidacji Straży Miejskiej w Skawinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirosława Pan komendant jest wstrząśnięty takim procederem IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 10:54 wyznacza nagrodę a kto sprawuje nadzór nad strażnikami, komendant,komendanci,kierownicy !! czy do nich nie dochodziły informacje ?? teraz wielkie halo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: Pan komendant jest wstrząśnięty takim procede IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.03.12, 12:15 Gdybys znal sprawe to bys wiedzial ze to wlasnie nadzor komendanta ujawnil te przypadki a akty oskarzenia kierowane do Sadu dotycza spraw z lat 2006 do poczatkow 2008. Inaczej proceder ten trwalby dalej. Winni sa Ci co daja i Ci co biora. W Twojej ocenie wine jeszcze powinni ponosic Ci ktorzy mowia STOP i ujawniaja w trybie nadzoru te przypadki i walcza z tymi co biora. Zaiste, ciekawa teoria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Pan komendant jest wstrząśnięty takim procede IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 12:28 No tak, winni byli tylko ci strażnicy co brali. W łapę brał jak teraz widać cały referat, a dawali im nagrody , awanse , medale , pochwały, premie i nikt nic nie wiedział. Kierownik nic nie wiedział, naczelnik nic nie wiedział , cała straż wiedziała kto brał, kto pił i przychodził pijany , tylko jak zwykle kierownictwo nic nie wiedziało. Teraz jest to samo, na potęgę ludzie piszą dziwne mandaty bezdomnym by zadowolić przełożonych , ale tez nikt nic nie wie . Jak się zrobi afera to znowu będzie że to strażnicy byli be a kadra kierownicza czuwa . Żenada, ale to polska właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Jak czytam strone straży to ciągle wzrost wykrocze IP: *.ip.netia.com.pl 30.03.12, 11:58 jak wy to robicie że policji spada przestęczośc a straży wzrasta wszystko. Płaciłem ostatnio mandat to strażnik powiedział że nie może pouczyć bo ma wykonać średnią , do jasnej cholery tak ma wyglądać wasza praca bo średnia ma być - chore macie zasady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszust ! Wielka afera korupcyjna w krakowskiej straży mi... IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 29.03.12, 13:28 forum.gazeta.pl/forum/w,73,134668112,134674018,Re_Goodbye_Gorzow_To_nie_takie_proste.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Strażnicy instruowali, jak przekazać łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 11:16 A tak zapytam, naczelnik straży miejskiej w krakowie to polrciał, czy Prezydent dalej go trzyma ? Odpowiedz Link Zgłoś