Dodaj do ulubionych

Recykling w MPO i Van Gansewinkel

31.03.12, 15:21
Witam,

kiedyś odwaliśmy śmieci do MPO i przyjeżdżał osobny samochód po śmieci recyklingowalne. Teraz korzystamy z Van Gansewinkel i wszystko wrzucają do jednego auta.
Dzwoniłem do nich to powiedziano mi, że nie opłaca im się wysyłać osobnej śmieciarki bo i tak tylko karton opłaca im się segregować.
Po co więc mam czyścić wszystkie bulelki skoro wszystko idzie do jednego samochodu?

Czy ktoś mi wyjaśni tą politykę?

Może warto zorganizować wycieczkę (w ramach spacerów Gazety) do miejsca gdzie śmieci są segregowane.

Karol
Obserwuj wątek
    • Gość: krakus Re: Recykling w MPO i Van Gansewinkel IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.12, 23:02
      Gdy MPO zaproponowało mi łaskawie jeden worek na miesiąc ekstra płatny na recykling - zrezygnowałem i przeszedłem do MIKI. Zabierają bezpłatnie cztery rodzaje recyklingu. Najpierw kilka lat temu jeździła owszem, jedna śmieciarka - ale z siatkami na recykling po bokach. Teraz jeżdżą w tym samym terminie dwie - najpierw rano śmieci standardowe, później dodatkowy samochód po worki z recyklingiem.
    • Gość: Marek Re: Recykling w MPO i Van Gansewinkel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.12, 21:53
      Bo to cwaniaki i zlodzieje :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka