Dodaj do ulubionych

W Gimnazjum nr 1 uczniowie ściągali na egzamini...

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.06.04, 22:14
Gim 1 nie jest najlepszym gim w Krakowie - było jednym z lepszych - 81 pkt
otrzymali pijarzy, a i inne mają lepsze wyniki niż Gim 1.
Obserwuj wątek
    • Gość: antyPijar Pijarzy... bez jaj IP: 195.150.224.* 16.06.04, 23:27
      to nie jest dobre gimnazjum, to zaplecze LPRu!!
    • Gość: tropiciel Nieuczciwość górą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 07:25
      Fantastyczna sprawa! Utajnienie danych o szkole, która nierzetelnie
      przeprowadziła państwowy egzamin! Żeby nie zaszkodzić szkole! Boże, gdzie ja
      żyję? Do jakiej szkoły mam oddać swoje dzieci, skoro nawet Okręgowa Komisja
      Egzaminacyjna promuje nieuczciwość i kombinatorstwo! Ktoś ma jeszcze
      wątpliwości co do kierunku wychowawczego w polskich szkołach?
    • Gość: kinia Re: W Gimnazjum nr 1 uczniowie ściągali na egzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 10:06
      Najwyższy czas ,aby kuratorium zwróciło uwagę na "specjalną "pozycję
      i "specjalny" sposób oceniania dzieci z "branży" - czyli nauczycielskich .Czy
      ten relikt minionej epoki ,jakim jest Karta Nauczyciela ,gwarantuje dzieciom
      nauczycieli specjalne traktowanie ????
    • makabi Re: W Gimnazjum nr 1 uczniowie ściągali na egzami 17.06.04, 10:18
      Jak uczniowie ściągali to trzeba to napiętnować. Potrafimy się domagać
      jawności zycia od polityków i urzęników. A od młodziezy i dzieci to już nie
      trzeba? A kiedy mają się nauczyć uczciwości? Tylko że ściągające dzieci, w tym
      dyrektora i nauczycieli, to wstyd dla nauczycieli. A co to obchodzi
      nauczyciela, że uczeń się wykrywia moralbnie. Waźne zeby nauczyciel buył
      zadowolony. A poza tym um lepsze wyniki egzaminów (uczciwe czy śćiągane) tym
      lepsza pozycja nauczycieli w drodze do tytułu nauczyciela dyplomowanego.
      Jak nauczyciele mają potępić uczniów za ściąganie, skoro sa tacy pedagogdzy,
      którzy ściągają i podkradają sobie nawzajem konspekty lekcji, albo wprost
      czytają inne prace jako swoje.
      Tylko piętnująć otwarcie szkołę można doprowadzić do eleimancji tej plagi
      • Gość: *_& Re: W Gimnazjum nr 1 uczniowie ściągali na egzami IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.06.04, 18:38
        Ale z was kretyni... nie wiecie że sciąganie to odpisywanie ze ściągi?? A oni
        nie mieli ściąg, tylko odpisywali od siebie !! I nie wypisujcie głupot, że
        dzieci dyrektora mają fory czy tego typu rzeczy !! TO MITY !!!! Wcale tak nie
        jest, bo choćby cała rodzina jakiegoś ucznia pracowała w jednej szkole, to ten
        ktoś nie będzie miał na świadectwie samych szóstek!!
      • Gość: TYLKO BIEŻANÓW Re: W Gimnazjum nr 1 uczniowie ściągali na egzami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 22:20
        Zostawcie Konarskiego w spokoju, bo prawda jest taka, że w każdym gimnazjum
        sie ściaga, a tylko niektórych się czepiają... Wszystko zalezy od
        sprawdzającego, a ten widocznie chciał "jedynkę" udupić.... A swoja drogą
        jestem ciekaw, kto wykapował te szczególy o "katarze i chusteczkach"... JAK
        Jestes taki cwany i KAPUJESZ wokół, to BĄDŹ taki cwany i przynaj się, że to
        TY!!! czekam
    • mtq Re: W Gimnazjum nr 1 uczniowie ściągali na egzami 17.06.04, 10:25
      Hehe, niestety ryba śmierdzi od głowy, akurat to co robią dzieci dyrektora w tej szkole przechodzi
      ludzkie pojęcie! A w sali dla dyslektyków i tak zawsze były największe przekręty.
      Odwołać dyrektora a dzieciom kazać pisać jeszcze raz!
      I niech padnie wreszcie ten mit, że to jest dobra szkoła!!
    • Gość: tropiciel OKE - wielka tajemnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 13:04
      Pytanie do Dyrektora OKE: dlaczego nie poda Pan informacji, w których szkołach
      stworzono uczniom takie "specjalne" warunki? Przecież egzamin powtarza ponad
      100 gimnazjalistów z Krakowa. Oni wszyscy uczyli się w "1"?
      Uważam, że inne gimnazja (te uczciwe) powinny protestować. Póki co błoto
      rozlewa się równomiernie na wszystkie gimnazja i wszystkich nauczycieli.
      • Gość: anka Re: OKE - wielka tajemnica IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.06.04, 13:30
        W dziewięciu w małopolsce więc pewnie jeszcze jakimś w samym Krakowie
    • Gość: Róża Re: W Gimnazjum nr 1 uczniowie ściągali na egzami IP: *.consoft.com.pl 17.06.04, 13:29
      Ciekawie ciekawie. Przyznać musze, że to ściąganie to jest istna plama na
      honorze szkoły. Tylko pragnę zwrócić uwagę, że nie musicie od razu najeżdząć na
      cała szkołę i wszystkich którzy się tam uczą. Ja na przykład właśnie kończe to
      gimnazjum, a oprócz tego spędziłam tam 6 lat podstawówki i nie narzekam. Ponoć
      poziom jest wysoki, ale nie mam porównania, bo od zawsze taki miałam. Ja na
      przykład nie ściągałam na tych egzaminach i mam 90pkt, poza tym naprawdę
      obszerną wiedzę i nie naciągane oceny (skromnośc to podstawa). Szkoła jest
      naprawdę dobra i nawet jesli nie najlepsza to jedna z tych lepszych. I nie
      porównujcie tu z pijarami, bo to jest całkiem coś innego. Albo sie bierze pod
      uwagę szkoły publiczne albo prywatne. A....i jeszcze jedno. Chyba pewni z was
      zapomnieli, że najczęściej to czy szkoła jest "najlepsza" określa się po ilości
      olimpijczyków, a tych jedynka ma wielu.
    • Gość: absolwent_1 Re: W Gimnazjum nr 1 uczniowie ściągali na egzami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 19:34
      Z nieoficjanych żródeł?? A czy ja jestem oficjalny. Mogę to potwierdzic na
      100%. Synek dyrektora Graniczki!
    • Gość: Uczeń Re: W Gimnazjum nr 1 uczniowie ściągali na egzami IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 17.06.04, 20:02
      Prosiłbym "szanownš" autorkę powyższego aurtykułu o trochę dokładniejsze
      informacje na temat swoich artykułów np. czemu tylko Gim. nr 1
      zostało "objechane", choć szkół które powtarzały było conajmniej kilka. Moim
      zdaniem redakcja powinna redagować niektóre artykuły i nie dopuszczać do druku
      tych tendecyjnych, subiektywnych (czytaj autorstwa pani Sz.). Możliwe, że
      autorka ma pewne osobiste urazy do niektórych szkół np. 1 Gim. 10 LO. Jednak
      celem dzienikarza powinno być obiektywne przedstawienie faktów, a nie psucie
      opini szkoły przez błędy jednostek. Do redakcji: Proszę o rozpatrzenie
      propozycji wydaniawania dwóch wersji gazet: z artykułami pani Sz. i bez nich
      (gwarantuje ze nakład tych drugich będzie się sprzedawał o wiele lepiej).
    • Gość: T Re: W Gimnazjum nr 1 uczniowie ściągali na egzami IP: *.veranet.pl 17.06.04, 20:14
      NIE DZIWIĘ SIĘ ŻE NAJLEPSZE GIMNAZJUM -
      • Gość: Uczeń Re: W Gimnazjum nr 1 uczniowie ściągali na egzami IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 17.06.04, 20:22
        Muahahha, to gratuluje posta. Napisany capslokiem, widać że cię w szkole nie
        uczyli pisać (a mnie tak - chodzę do 1). Nasza szkoła ma największą ilość
        laureatów z olimpiad gimnazjalnych, większość osób z 3-4 na świadectwie umie
        więcej niz ludzie z 5-6 z innych szkół (na własnych doświedzczeniach). Ci,
        których spotkał zaszczyt ukończenia naszej "budy" idą do najlepszych liceów
        (fakty). Uważam, że dlatego nasza szkoła zasługuje na miano najlepszej, a nie z
        powodu tego drobnego incydent dotyczącego paru osób.
    • Gość: rodzic Re: W Gimnazjum nr 1 uczniowie ściągali na egzami IP: *.consoft.com.pl 17.06.04, 20:43
      Przyznajmy się my też ściągaliśmy.Nie można winić dzieci za to, że nauczyciele
      pozwalają im ściągać.Cąłą winę za ściąganie ponoszą nauczyciele.Trzeba być
      idiotą żeby nie ściągać jak jest to możliwe.Inna sprawa, że ściągać trzeba
      umieć i tu wychodzi brak tej umiejętności
      • Gość: Zdumiony Re: W Gimnazjum nr 1 uczniowie ściągali na egzami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 00:38
      • Gość: zdumiony Re: W Gimnazjum nr 1 uczniowie ściągali na egzami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 00:42
        Jeszcze odpowiedz do Rodzica ;
        Dzieci wypadaloby najpierw wychowac ....Winni nauczyciele ?????Okazja czyni zlodzieja ??
        Gratulacje , chyba , ze autor to jeden z uczniow......
    • Gość: ktos legutko chyba z roboty Cie wyleją ;/ IP: *.tele2.pl 17.06.04, 20:43
      1 jest the best!!!!!! szkołą i nie ma lepszej i to sa wielkie bzdury chciaż nei
      wiem jak dokładnie było jest tam naprawde wyyyysoki poziom chciaż to nie znaczy
      że sobie tam ludzie nie dają rady naprawde jest prze miła atmosfera i wszyscy
      sa sympatyczni(nawet nauczyciele) szkoda ze trzeba z niej odejść :(
      • Gość: uczeń jołjołjo IP: 62.111.199.* / *.crowley.pl 17.06.04, 23:09
        1Jak widac ludzie nie maja sie dokogo przyczepiac wiec oczywiście do jedynki
        bo nie oszukujmy sie ale jest nalepsza w krakowie wiele ludzi idzie z tamtad
        do najlepszych LO
        2Odczepcie sie od syna dyrektora,Mateusza Graniczki bo on jest spoko i i
        niczymsie nie rużni od innnych.Nie ma znaczenia czy taki sam jak inni nie
        powinno sie winic zarówno ojca za zachowanie syna jak i syna za zachowanie ojca.
        3wiadomo czemu sie wszyscy czepili 1 .PROSTE BO JEST NAJLEPSZA !!!!!!!!! I inni
        zazdroszcza !!!!
        4 MAM TYLKO TO DO POWIEDZENIA JE**Ć konfidentów
        5 Od lat zajmujemy nawiecej miejsc w olimpidach mamy najwiecej olimpijczyków

OLSZA II IMPERIUM ZŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MATEUSZ JETSESMY Z TOBA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: ABBAII Re: jołjołjo IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 18.06.04, 03:14
          - żenada i bezczelność - nie zajmujecie ani od roku ani w tym pierwszego
          miejsca w liczbie olimpijczyków, a liczy się to tak.

Liczba uczniów szkole przez liczbę olimpijczyków - i tu się nagle okazuje, że w
          tym roku G-16 i G-2 oraz, tradycyjnie pijarzy sa od was lepsi. Przygrzaliście w
          tym roku nawet w liczbach bezwględnych. np. I miejsce z matmy na G-16, a drugie
          mała szkoła G-2... a was nie ma, to samo z fizyki, itp.

Mistrzowie jesteście - ale propagandy i tyle.

Nie podoba mi się przede wszystkim tykanie dziecka i obnoszenie jego nazwiska.

Jestem jednak za tym, by nauczyciele winni tego procederu i uczniowie, którzy
          mają juz przecież ponad 13 lat odpowiadali przed sądem. Dyrektor nie jest
          najprawdopodobniej winien - ten, kto nie zna procedury niech się nie odzywa. Za
          ten cyrk w czasie egzaminu odpowiada przewdoniczący zespołu oceniającego
          (komisji) w danej sali - to on powinien powiadomic dyrektora o zachowaniu
          uczniów, ten zaś pownien ich zdysyplinować, a po ew. nieudanych próbach (zapisy
          do protokołu) unieważnić egzamin. Jeżeli szef komisji nie wezwał dyrektora na
          pomoc i nie poinfomował go indycdentach, to zaniedbał swoje obowiązki - na
          terenie szkoły był tez obserwator z ramienia KO, któremu powinno się to
          wszytsko przekazać. Od tego jest jednak teraz komisja, która sprawdzi zakresy
          odpowiedzialności. Wydawanie wyroków na dyrektora bez zbadania sprawy i
          zakresów obowiązków poszczegolnych ludzi - jest wyrazem chamstwa.

G-1 - nie jest i niebyłó najlepszym gim. w Krakowie - znajduje się w ścisłej
          czołowce. Kolejny raz dokonał dziennikarz manipulacji, by podnieść sensacyjność
          niusa, żenada, gdy czytam o tych gierkach na emocjach.
      • Gość: Zdumiony Re: legutko chyba z roboty Cie wyleją ;/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 00:36
        Drodzy uczniowie 1 Gimnazjum wypowiadajacy sie na tym forum.Chwalebne , iz bronicie
        dobrego imienia waszej szkoly ale z zajec jezyka polskiego skorzystaliscie niewiele ....vide
        wulgarny jezyk. marna ortografia.Nie przystoi panom/paniom ,uczniom tak dobrego(?)
        gimnazjum w tenze sposob zanizac poziom!!
        Sciaganie , oszukiwanie . odpisywanie itp to dla wielu niestety "droga" do wiedzy.
        Jestem rowniez za opublikowaniem listy szkol w ktorych doszlo do naduzyc w czasie egzaminu.
        Nie widze ZADNEGO racjonalnego powodu ukrywania oszustow.Te szkoly nie zadbaly nalezycie
        o prawidlowy przebieg egzaminow , ze nie wspomne o nagannej postawie samych uczniow
        oszustow.
    • Gość: TAJEMNICA Re: W Gimnazjum nr 1 uczniowie ściągali na egzami IP: 149.156.58.* 18.06.04, 12:07
      Uważam że jest to słuszna decyzja ponieważ niektórzy nauczyciele szkoły uważają
      ze mają naj naj naj uczniów a to raczej jest glupota bo ja chodze do innej
      klasy i moze napisalam nienajlepiej ale przynajmniej nieściągałam a uczniowie z
      3A najlepszej klasy w szkole ściągali a miedzy innymi byl nim syn dyrektora
      pana Mariusza Graniczki!!!!!!!!!!!!!! NIEPOCHWALAM TEGO
    • Gość: baja baja malena bajki IP: *.77.classcom.pl 18.06.04, 21:21
      gówno prawda
      zapytajcie sie nauczycieli jak to było
      chociaz nie przecze ze sciagal syn dyrektora

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka