Gość: fd Re: Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skaza IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 08:59 Jestem oburzony tym, że wójt zatrudnia na stanowisku kierowniczym osobę skazaną za mobbing - i to mobbing, który zakończył się samobójstwem ofiary. Można pisać do niego maile z naszą oceną takiego postępowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaks1 Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.12, 09:09 He no jasne zapewne wójt to znajomy ex-dyrektorki i przecież nie zostawi znajomej bez srodków do zycia (może popasc w depresje!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... IP: 89.126.88.* 22.04.12, 09:12 i, to jest wlasnie cale .urestwo, wladzy gminnej. gdzie wojt mysli, ze jest bogiem ,,,,,,,,,,,,,,, i, jeszcze jest w stanie rowniez "upokorzyc" sad,,,,,,, poprzez UMIESZCZENIE tej osoby na jeszcze lepszej posadce. jak zatem, ma wygladac przyszlosc polski poprzez takich pseudo wlodarzy, ktorzy maja tyle chamstwa w sobie, aby smiejac sie w oczy spoleczenstwa i sadu, ze ja, tu jestem juz kilka kadencji, wybrali mnie ludzie, bedzie tak ja chce . WSZYSTKICH WOJTOW, PREZYDENTOW MIAST, STAROSTWO itp, PREMIER POWINIEN DOKLADNIE - PRZECZESAC, WSZYSTKICH PSYCHOLI WYSLAC NA LECZENIE DO ODDZIALOW ZAMKNIETYCH . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RODZIC Re: Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 09:44 W wielu miejscowościach są tacy wójtowie ...takie miernoty ale je ktoś wybiera /w mojej gminie wój też jest już chyba 10 kadencję bo wybierają go takie proste nieuki którym się coś naobiecuje i siedzi taki plebs masę kadencji nic nie robiąc dla społeczeństwa . Wiele jest takich przypadków gdzie konkursy na dyr szkól są ustawione i niby wygrywają takie pingle niedouczone ,nie mające za grosz szacunku dla innych ....bo to wygrało konkurs i jest ważne .........miernoty zawsze potrafią się ustawić Odpowiedz Link Zgłoś
robjaw6 Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... 22.04.12, 10:05 Wreszcie wyrok. O sprawie lata temu pisała "Polityka". U mnie w szkole też był niezły dyr. Zatrudniał na fikcyjnym etacie krewnych, niekoniecznie królika. Na RP potrafił po ludziach wrzeszczeć. Podwinęła mu się noga, został odwołany i ponownie startował na stołek. Na szczęście przegrał. Teraz jest zwykłym belfrem w Psiej Wólce. Odpowiedz Link Zgłoś
anonim111.1 sam doswiadczylem mobingu w szkole 22.04.12, 10:45 W szkole sredniej doswiadczylem mobingu od uczniow. Mialem mysli samobojcze, bole nerwicowe glowy, nie moglem spac, uczyc sie. Nauczyciele widzieli wszytko i nie rozpoczeli proceduru relegacji przesladowcow ze szkoly. (Nektorzy nauczyciele tez byli przesladowani). Kiedy zglosilem sprawe do Kuratorium - wychowawczyni probowala 'obsadzic'mnie na maturze. Obecnie lecze sie z powodu depresji, mam niektore objawy nerwicy pourazowej. Czy moge podac Ministerstwo Edukacji do Sadu Cywilnego, ze to, ze nauczyciele nic nie robili, aby mi pomoc, a kiedy zglaszalem sprawe do Kuratorium przesladowali mnie. Mam swiadkow, ktorzy zgodzili zeznawac w Sadzie. Mam opisy sytuacji, ktore dotknely mnie w szkole w karcie zdrowia u lekarza. Wyrok ws dyrektorki jest bardzo niski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeż Re: sam doswiadczylem mobingu w szkole IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 11:36 widocznie dyrektorka byla lub jest przyjaciółka pana kuratora to bardzo czeste....w obecnej sytuacji oswiatowej w krk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magistra Re: sam doswiadczylem mobingu w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 18:33 Pomijam ten dramatyczny przypadek - wielu nauczycieli to ma w ebie pokręcone. Każda uwaga to mobbing. Odpowiedz Link Zgłoś
tyberium11 dwa lata za zabójstwo 22.04.12, 11:04 opłaca się w tym kraju mordować ludzi, i rzeczywiście w ten sposób zamordowanych są tysiące rocznie. A biurowi mordercy się śmieją. Odpowiedz Link Zgłoś
realizmforte Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... 22.04.12, 12:47 Wójt o niczym nie wiedział, nie ma sobie nic do zarzucenia ?? Ale kiedy w maju już wszystko było wiadomo i psychopatkę zwolniono ze stanowiska dyrektora szkoły, wójt szybciutko dał „ poszkodowanej „ ciepłą posadkę w Urzędzie. Tak wygląda korytkowa republika kolesi na prowincji. Miejmy nadzieję, że mieszkańcy więcej takiej cwanej świni nie dadzą się zmanipulować na głosy. Dzisiaj wystarczy, że nauczyciel nie godzi się brać udziału w fanatycznym klerykalizmie w szkole i już jest na wylocie. Takiej atmosfery strachu w śród nauczycieli w wolnej Polsce jeszcze nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skaza IP: *.tktelekom.pl 23.04.12, 14:13 Prawda jest taka, ze za własne głośno wypowiedziane zdanie można narazic się na szykany ze strony pani dyrektor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morlis2 Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... IP: *.starachowice.vectranet.pl 22.04.12, 12:59 Co za głupi wyrok. Powinna być pozbawiona prawa do pracy w szkolnictwie na całe życie i dostać do odsiadki /bez zawieszenia/ z 10 lat co najmniej. Przecież przez tą wariatkę nie żyje kobieta, która osierociła dzieci. Ta dyrektorka to jakaś psychiczna baba. Dziwię się nauczycielom, że nie zmówili się i nie donieśli na nią do władz. Odpowiedz Link Zgłoś
yuly Re: Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skaza 22.04.12, 17:30 Do jakich władz? Wojta ktory się z nią kumplował? Czy kuratorium którego takie sprawy nie interesują jeśli w papierach wszystko się zgadza. Byłam mobbingowana przez 6 lat. Była tzw. wizytacja. Pani wizytator wywoziła kilogramy żarła ładowanego przez dyrektorkę. Miałam się jej poskarżyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też nauczyciel Re: Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 18:04 ja też byłam jakiś czas szykanowana przez dyrektorkę przedszkola ...strasznie od niej śmierdziało nawiasem mówiąc -więc nikomu się nie skarżąc znalazłam sobie inną pracę w szkole a tamta szykanująca smierdząca dyrektorka i tak dostała za swoje .....już nie szykanuje ,bo są sposoby na wariatów i chamów prostackich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... IP: *.tktelekom.pl 22.04.12, 19:30 Jestem w bardzo podobnej sytuacji, w której znalazła się pani Bernadetta G. To straszne, że podjęła ona tak drastyczną decyzję. Myślę, że ofiarą jest tu nie tylko ona, ale jej cała rodzina, która musiała razem z nią cierpieć przez wiele lat. Nie ma żadnego wytłumaczenia dla tej pani "dyrektor" i prawda nie leży po środku. Człowiek na stanowisku może bardzo dużo, praktycznie wszystko do czasu, kiedy wydarzy się tragedia. Kiedyś w jednym z artykułów o mobbingu ktoś napisał, że stres związany z mobbingiem w pracy jest porównywalny ze stresem w obozie koncentracyjnym. Potrafię to sobie wyobrazić. Bardzo współczuję rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś