Dodaj do ulubionych

Kraków cały w korkach

• Gość: utt Uwaga kierowcy! Kraków cały w korkach, jeden wy... IP: 31.187.12.* 10.05.12, 19:25
      Kurier rowerowy .dziś był bankiet.wszystko sie mija, dobry utarg
    • Gość: mn Re: Kraków cały w korkach IP: *.smtvsat.pl 10.05.12, 19:46
      przecież w takim miasteczku nie wszyscy powinni jechać autem...to chyba oczywiste...(sam poszedłem piechotą), szybciej, ekologiczniej, no i.....dotarłem tam gdzie chciałem, szybciej!!
      • Gość: Basia apus Re: Kraków cały w korkach IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.12, 20:39
        z mężem mamy dwa auta terenowe nie wyobrażam sobie żebym z ruczaja do mojej kochanej korporacji comarch jechała jakimiś tramwajem z menelami jestem menadżerką z teleserwisu to wymaga statusu i pokazania się.

ps. jadę godzinę a potem pół godziny parkuję u filipiaka
    • Gość: Wolny Rower Uwaga kierowcy! Kraków cały w korkach, jeden wy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.12, 21:28
      Pozwolę się nie zgodzić, że wszystko stoi. Stoi tylko niewielka w stosunku do pozostałych użytkowników dróg grupa kierowców samochodów. Moja polemika: wolnyrower.blogspot.com/2012/05/wszystko-stoi-jak-mawiaja-wspoczesni.html
    • Gość: DriversTeam Zamknięcie skrzyżowania ul. Karmelickiej, Dunajews IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.12, 21:47
      Ktoś kto powołuje się na problem wymienionych ulic wyżej powinien odwiedzić psychiatryk .
      Co do korka mają ulice na które wjazd zezwala tylko identyfikator strefowy ? Na karmelickiej tranzyt ? Komuś się nieźle przestawiło w główce ,bo kto z poza tej strefy ma prawo tam parkować nie będąc mieszkańcem tych ulic lub obrzeża? Jakiś kretynium napisał ten artykuł.
    • Gość: cogitoergovideo Uwaga kierowcy! Kraków cały w korkach, jeden wy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.12, 22:20
      Co to za pacan pisze te teksty; zdaje się, że jakiś przysłowiowy dziennikarz; skrzyżowanie pod Bagatelą było i przed remontem wyłączone z ruchu pojazdów: kto umie czytać znaki drogowe, ten wie, jak wyglądał tam znak B-1. Owszem, znak zakazu uwzględniał wyjątki, ale czy to jest powód, żeby z pełniejszego zamknięcia tego jednego skrzyżowania robić oficjalny powód korków w całym mieście? Sprawa zaś jest tak prosta, jak budowa cepa: na ulice wyjeżdża więcej pojazdów, niż może się pomieścić na ulicach (a właściwie na węzłowych fragmentach sieci ulic). Maj jest sezonem przedwakacyjnych spiętrzeń ruchu - tak jest od dziesięcioleci i są po temu społecznie uzasadnione powody. Kto cokolwiek rozumie teorię kolejek (ogólną, oczywiście), ten wie, że gęstnienie kolejki powoduje gwałtowny, nieproporcjonalny do wzrostu gęstości, przyrost strat czasu. Takie są prawa natury i żadne konkursy na pomysł jak zmniejszyć kolejki nic istotnego tu nie wniosą. Choćby dlatego, że tam, gdzie z jakiegoś powodu gęstość kolejki się pomniejszy, tam wjadą nowi kierowcy. Tak jest na całym świecie w dużych miastach i tylko gorzej jest tam, gdzie gęstość ulic jest słabsza a komunikacja zbiorowa gorsza. I to tylko dlatego, że odczuwa tę dolegliwość większa ilość kierowców i jest więcej płaczu. Jeśli, co daj Boże, kiedyś Kraków zbuduje sobie potężną trzecią obwodnicę (ciekawe z czyich pieniędzy; kto wpłaci takie podatki?), to ilość płaczek samochodowych zmaleje o kilka punktów procentowych. Chyba że paliwo i koszty samochodów zdrożeją do użytecznego poziomu regulującego podział zadań przewozowych, to i na ulicach się poprawi.
    • Gość: kk Uwaga kierowcy! Kraków cały w korkach, jeden wy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.12, 22:25
      Skandal to malo powiedziane! !! Malo tego ani jedna ulica w Krakowie nie nadaje sie do jazdy! SZCZEGOLNIE ZAPRASZAM PANA PREZYDENTA MAJCHROWSKIEGO na ul.Gdanska i ul. Radomska ,zeby zobaczyl co to znaczy jazda samochodem.Proponuje aby CALY ZARZAD MIASTA Z RADNYMI codziennie jechali do pracy jechali tymi ulicami OBOWIAZKOWO!!!
      • Gość: abc Re: Uwaga kierowcy! Kraków cały w korkach, jeden IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 00:37
        Wyluzuj. Majchrowski ma ci drogi budować bo chcesz d..pe wozić?
        Wróć do siebie na wieś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka