Gość: Joanna /Kutz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 15:01 chciałam zapytac czy ktoś z jurorów ARCHI0SZOPA cokolwiek stworzył oprócz krytyki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad_myslik Re: archi-szopa 14.07.04, 12:07 Odpowiedź na Pani - jakże uprzejme w formie i treści - pytanie, brzmi tak: analfabetyzm został w Polsce zlikwidowany, oficjalnie, pod koniec lat 50-tych. Ale w naszej rzeczywistości stale odnajdujemy dowody, że jest inaczej. Zachęcam więc Panią do czytania. Możliwie dużo. To bardzo pomoże Pani w udzieleniu sobie samodzielnie odpowiedzi na tak zręcznie postawione pytanie. pozdrawiam Konrad Myślik juror PS: jeśli nurtują Panią inne jeszcze wątpliwości, o podobnym poziomie wewnętrznego skomplikowania, to chętnie pomogę w ich rozwianiu. KM Gość portalu: Joanna /Kutz napisał(a): > chciałam zapytac czy ktoś z jurorów ARCHI0SZOPA cokolwiek stworzył oprócz > krytyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JacekKra Trochę kultury, proszę Jurora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 15:24 Witam ! Może i analfabetyzm zlikwidowano, ale poziom kultury osobistej i tzw. odwagi cywilnej niektórych Obywateli nadal pozostawia wiele do życzenia. Bardzo brzydko się Pan zachował, Panie Jurorze. Ale właśnie zauważyłem, że najnowsza metoda dyskusji polega na obrażeniu drugiej osoby i tzw. "odwróceniu kota ogonem". Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_myslik "Konia kują - żaba nogę podnosi" 18.07.04, 14:53 W mojej firmie anonimowe przesyłki i telefony nie są odbierane. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_myslik Po przejrzeniu... 18.07.04, 17:07 Pańskich postów w innych wątkach doszedłem do wniosku, że nalezy się Panu wyjaśnienie, a nie tylko widok moich pleców. Przyjęło się w polskim życiu publicznym, że ludzi o odmiennych poglądach mozna atakować nie przedstawiając nawet poglądów własnych. Przyjęło się także, że nawet pierwsze pytanie postawione komuś publicznie przybiera formę supozycji, co natychmiast zwalnia zapytanego z obowiązku rzetelnej odpowiedzi. Bo supozycja to przecież zwykły atak. Atak Pańskiej poprzedniczki nie jest formą dialogu, na którą zwykłem reagować. Albowiem - albo zależy jej na uzyskaniu informacji o które niby-to-pyta, albo na publicznym ośmieszeniu naszej inicjatywy, albo też robi to, co robi z innych, sobie znanych powodów. Najzwyklejsza analiza treści jej krótkiej zaczepki pozwoli Panu, jako człowiekowi inteligentnemu, odczytać intencje Pani Joanny. Do ataków na naszą inicjatywę jesteśmy przyzwyczajeni od początku naszej działalności, i nie robią one na nas zamierzonego przez autorów wrażenia. Ponadto - o czym Pan po prostu nie wie - jesteśmy atakowani przez autorów wynajętych specjalnie w tym celu, przez stowarzyszenia twórcze, (same nie bez winy), przez lobbystów biorących pieniądze od wpływowych a pozbawionych gustu inwestorów. Jesteśmy atakowani bezposrednio i pośrednio, np poprzez ataki na wspierające nas media, albo poprzez próby dyskredytowania naszych członków. Ponieważ większość z nas, a być może i Pan, pamięta te wszystkie metody z nieodległej przeszłości, więc nietrudno Panu będzie zrozumieć, że nasz stosunek to takich wojenek jest dość pobłażliwy. Ku naszej wesołosci słyszymy i głosy, dobiegające ze środowisk architektów, że naszej działalności powinno się zakazać, albo, że krakowski zarząd Strowarzyszenia Czegoś-Tam nie otrzyma absolutorium na swoim zjeździe wyborczym, jeśli "...czegoś nie zrobi z tą okropną Archiszopą." Każde z nas zrobiło juz w życiu kilka rzeczy, i dlatego pytanie Pani Joanny jest najoczywiściej zaczepne, oraz nie zasługuje na to, by na nie rzeczowo odpowiadać. Podług mojego zdania Pani Joanna powinna najpierw odrobić zaległe lekcje dobrego wychowania i kultury obowiązującej w polemikach prowadzonych publicznie, a później dopiero korzystać z Pańskiej życzliwej obrony. Jeśli zaś zależało jej w rzeczywistości na pozyskaniu jakichkolwiek informacji na tamat naszej inicjatywy, to -niestety - odniesione przeze mnie pierwsze wrażenie bardzo jej zamiar utrudniło. Proszę także zwrócić uwagę, że prawie na pewno chodziło wyącznie o kopniak, bo już się więcej nie pojawiła, ani też nie zalogowała. Cały ten przydługi wykład jest oczywiście przeznaczony nie tylko do Pańskiej wiadomości, ale i do wiadomości tych wszystkich, których w sprawie walorów Krakowa interesuje rzetelna polemika publiczna, a nie kopanina rodem z kapturowych procesów. Z poważaniem Konrad Myslik Gość portalu: JacekKra napisał(a): > Witam ! > Może i analfabetyzm zlikwidowano, ale poziom kultury osobistej i tzw. odwagi cy > wilnej niektórych Obywateli nadal pozostawia wiele do życzenia. Bardzo brzydko > się Pan zachował, Panie Jurorze. Ale właśnie zauważyłem, że najnowsza metoda dy > skusji polega na obrażeniu drugiej osoby i tzw. "odwróceniu kota ogonem". > Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JacekKra Re: Po przejrzeniu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 23:59 Witam !! Hmmm.. Po chwili przemyślenia ;) przyznaję rację, że pytanie P. Joanny było dosyć zaczepne. Może trzeba było zignorować, może właśnie nie reagować. Wiadomo, że każdy plebiscyt budzi emocje. Niestety czasem negatywne. No nic !! Było i mija. Do następnej Archiszopy !! Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: arcy-schopa 17.07.04, 01:17 Szeraton dołożył się do koncertu Zawinula a wy co dobrego zrobiliście dla Krakowa? Takiego pozytywnego. Zadowoli mnie wypowiedź nawet zespołowa. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_myslik Szczególne wrażenie... 18.07.04, 14:59 ...Panie "Zielonki", zrobiła na mnie forma "Wy". Taki miły, bolszewicki zwyczaj. Zwyczaj ten w jednych miejscach się przyjął - a w innych nie. No i tradycyjnie: na anonimy nie odpowiadam, ponieważ kopanie się z końmi mnie nie pociąga. Proszę brać przykład z występującego niekiedy na tych stronach p. Piotra Lewickiego, który, jeśli już zabiera głos, to robi to pod własnym nazwiskiem. Zaś merytorycznie Pańska napaść, jest - jak by tu rzec - nieprzemyślana. I tak też zostanie potraktowana. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Oto cytata 19.07.04, 16:07 "Towarzysze! Wy, którzy pamiętacie czasy realnego socjalizmu i Wy, którzy znacie je tylko z opowiadań! W duchu internacjonalistycznej, proletariackiej wspólnoty wzywamy Was do włączenia się w dzieło interaktywnego spotkania z pomnikami i pamiątkami PRL-u, na czele z perłą jego chwały - Nową Hutą" Tak. Zwracam się upoważniony faktem, że przecież robisz Pan kasę na sentymnencie do socjalizmu. Chyba, że źle kojarzę K. Agencję PR. Jeśli się mylę to serdecznie przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_myslik Przeprosiny przyjęte 19.07.04, 21:10 A utrzymuję się z czegoś innego niż to, o czym Pan domniemywa. Pozdrawiam. KM PS: jakkolwiek Pańskie wiadomości są prawdopodobne, to od trzech lat są nieaktualne. Przyznaję się do autorstwa innych programów. KM Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: archi-szopa 14.07.04, 14:52 no i zawsze konstruktywna krytyka ma większą wartość od tego co ulepili zwycięzcy ArchiSzopy... Odpowiedz Link Zgłoś
dddddddd Re: archi-szopa 20.07.04, 16:46 ... szkoda tylko ze rok temu nominowaliście zabudowe mieszkaniową na woli justoskiej autorstwa L.Ł. - co za zawiść, całe szczeście ze w tym roku nominowany byl ten kiczowatuy sheraton, tylko dlaczego nikt nie mówi ze autorem podpisanym na projekcie jest prof. Kadłuczka? powinien za to dostac wyrok .. w zawieszeniu Odpowiedz Link Zgłoś