Dodaj do ulubionych

archi-szopa

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 15:01
chciałam zapytac czy ktoś z jurorów ARCHI0SZOPA cokolwiek stworzył oprócz
krytyki
Obserwuj wątek
    • konrad_myslik Re: archi-szopa 14.07.04, 12:07

Odpowiedź na Pani - jakże uprzejme w formie i treści - pytanie, brzmi tak:
      analfabetyzm został w Polsce zlikwidowany, oficjalnie, pod koniec lat 50-tych.
      Ale w naszej rzeczywistości stale odnajdujemy dowody, że jest inaczej. Zachęcam
      więc Panią do czytania. Możliwie dużo. To bardzo pomoże Pani w udzieleniu sobie
      samodzielnie odpowiedzi na tak zręcznie postawione pytanie.

pozdrawiam

Konrad Myślik
      juror

PS: jeśli nurtują Panią inne jeszcze wątpliwości, o podobnym poziomie
      wewnętrznego skomplikowania, to chętnie pomogę w ich rozwianiu.
      KM

Gość portalu: Joanna /Kutz napisał(a):

> chciałam zapytac czy ktoś z jurorów ARCHI0SZOPA cokolwiek stworzył oprócz
      > krytyki
      • Gość: JacekKra Trochę kultury, proszę Jurora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 15:24
        Witam !
        Może i analfabetyzm zlikwidowano, ale poziom kultury osobistej i tzw. odwagi cywilnej niektórych Obywateli nadal pozostawia wiele do życzenia. Bardzo brzydko się Pan zachował, Panie Jurorze. Ale właśnie zauważyłem, że najnowsza metoda dyskusji polega na obrażeniu drugiej osoby i tzw. "odwróceniu kota ogonem".
        Pozdrawiam !!
        • konrad_myslik "Konia kują - żaba nogę podnosi" 18.07.04, 14:53
          W mojej firmie anonimowe przesyłki i telefony nie są odbierane.
        • konrad_myslik Po przejrzeniu... 18.07.04, 17:07
          Pańskich postów w innych wątkach doszedłem do wniosku, że nalezy się Panu
          wyjaśnienie, a nie tylko widok moich pleców.
          Przyjęło się w polskim życiu publicznym, że ludzi o odmiennych poglądach mozna
          atakować nie przedstawiając nawet poglądów własnych. Przyjęło się także, że
          nawet pierwsze pytanie postawione komuś publicznie przybiera formę supozycji,
          co natychmiast zwalnia zapytanego z obowiązku rzetelnej odpowiedzi. Bo
          supozycja to przecież zwykły atak.
          Atak Pańskiej poprzedniczki nie jest formą dialogu, na którą zwykłem reagować.
          Albowiem - albo zależy jej na uzyskaniu informacji o które niby-to-pyta, albo
          na publicznym ośmieszeniu naszej inicjatywy, albo też robi to, co robi z
          innych, sobie znanych powodów. Najzwyklejsza analiza treści jej krótkiej
          zaczepki pozwoli Panu, jako człowiekowi inteligentnemu, odczytać intencje Pani
          Joanny.
          Do ataków na naszą inicjatywę jesteśmy przyzwyczajeni od początku naszej
          działalności, i nie robią one na nas zamierzonego przez autorów wrażenia.
          Ponadto - o czym Pan po prostu nie wie - jesteśmy atakowani przez autorów
          wynajętych specjalnie w tym celu, przez stowarzyszenia twórcze, (same nie bez
          winy), przez lobbystów biorących pieniądze od wpływowych a pozbawionych gustu
          inwestorów.
          Jesteśmy atakowani bezposrednio i pośrednio, np poprzez ataki na wspierające
          nas media, albo poprzez próby dyskredytowania naszych członków.
          Ponieważ większość z nas, a być może i Pan, pamięta te wszystkie metody z
          nieodległej przeszłości, więc nietrudno Panu będzie zrozumieć, że nasz stosunek
          to takich wojenek jest dość pobłażliwy.
          Ku naszej wesołosci słyszymy i głosy, dobiegające ze środowisk architektów, że
          naszej działalności powinno się zakazać, albo, że krakowski zarząd
          Strowarzyszenia Czegoś-Tam nie otrzyma absolutorium na swoim zjeździe
          wyborczym, jeśli "...czegoś nie zrobi z tą okropną Archiszopą."
          Każde z nas zrobiło juz w życiu kilka rzeczy, i dlatego pytanie Pani Joanny
          jest najoczywiściej zaczepne, oraz nie zasługuje na to, by na nie rzeczowo
          odpowiadać. Podług mojego zdania Pani Joanna powinna najpierw odrobić zaległe
          lekcje dobrego wychowania i kultury obowiązującej w polemikach prowadzonych
          publicznie, a później dopiero korzystać z Pańskiej życzliwej obrony.
          Jeśli zaś zależało jej w rzeczywistości na pozyskaniu jakichkolwiek informacji
          na tamat naszej inicjatywy, to -niestety - odniesione przeze mnie pierwsze
          wrażenie bardzo jej zamiar utrudniło. Proszę także zwrócić uwagę, że prawie na
          pewno chodziło wyącznie o kopniak, bo już się więcej nie pojawiła, ani też nie
          zalogowała.
          Cały ten przydługi wykład jest oczywiście przeznaczony nie tylko do Pańskiej
          wiadomości, ale i do wiadomości tych wszystkich, których w sprawie walorów
          Krakowa interesuje rzetelna polemika publiczna, a nie kopanina rodem z
          kapturowych procesów.

Z poważaniem

Konrad Myslik

Gość portalu: JacekKra napisał(a):

> Witam !
          > Może i analfabetyzm zlikwidowano, ale poziom kultury osobistej i tzw. odwagi
          cy
          > wilnej niektórych Obywateli nadal pozostawia wiele do życzenia. Bardzo
          brzydko
          > się Pan zachował, Panie Jurorze. Ale właśnie zauważyłem, że najnowsza metoda
          dy
          > skusji polega na obrażeniu drugiej osoby i tzw. "odwróceniu kota ogonem".
          > Pozdrawiam !!
          • Gość: JacekKra Re: Po przejrzeniu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 23:59
            Witam !!
            Hmmm..
            Po chwili przemyślenia ;) przyznaję rację, że pytanie P. Joanny było dosyć zaczepne. Może trzeba było zignorować, może właśnie nie reagować. Wiadomo, że każdy plebiscyt budzi emocje. Niestety czasem negatywne.
            No nic !! Było i mija. Do następnej Archiszopy !!
            Pozdrawiam !!
      • zielonki Re: arcy-schopa 17.07.04, 01:17
        Szeraton dołożył się do koncertu Zawinula a wy co dobrego zrobiliście dla
        Krakowa? Takiego pozytywnego.
        Zadowoli mnie wypowiedź nawet zespołowa.
        • konrad_myslik Szczególne wrażenie... 18.07.04, 14:59
          ...Panie "Zielonki", zrobiła na mnie forma "Wy". Taki miły, bolszewicki
          zwyczaj. Zwyczaj ten w jednych miejscach się przyjął - a w innych nie.
          No i tradycyjnie: na anonimy nie odpowiadam, ponieważ kopanie się z końmi mnie
          nie pociąga. Proszę brać przykład z występującego niekiedy na tych stronach
          p. Piotra Lewickiego, który, jeśli już zabiera głos, to robi to pod własnym
          nazwiskiem.
          Zaś merytorycznie Pańska napaść, jest - jak by tu rzec - nieprzemyślana. I tak
          też zostanie potraktowana.
          • zielonki Re: Oto cytata 19.07.04, 16:07
            "Towarzysze! Wy, którzy pamiętacie czasy realnego socjalizmu i Wy, którzy
            znacie je tylko z opowiadań! W duchu internacjonalistycznej, proletariackiej
            wspólnoty wzywamy Was do włączenia się w dzieło interaktywnego spotkania z
            pomnikami i pamiątkami PRL-u, na czele z perłą jego chwały - Nową Hutą"
            Tak. Zwracam się upoważniony faktem, że przecież robisz Pan kasę na
            sentymnencie do socjalizmu. Chyba, że źle kojarzę K. Agencję PR. Jeśli się mylę
            to serdecznie przepraszam.
            • konrad_myslik Przeprosiny przyjęte 19.07.04, 21:10
              A utrzymuję się z czegoś innego niż to, o czym Pan domniemywa.
              Pozdrawiam.

KM

PS: jakkolwiek Pańskie wiadomości są prawdopodobne, to od trzech lat są
              nieaktualne. Przyznaję się do autorstwa innych programów.
              KM
    • kserkses1 Re: archi-szopa 14.07.04, 14:52
      no i zawsze konstruktywna krytyka ma większą wartość od tego co ulepili
      zwycięzcy ArchiSzopy...
    • dddddddd Re: archi-szopa 20.07.04, 16:46
      ... szkoda tylko ze rok temu nominowaliście zabudowe mieszkaniową na woli
      justoskiej autorstwa L.Ł. - co za zawiść, całe szczeście ze w tym roku
      nominowany byl ten kiczowatuy sheraton, tylko dlaczego nikt nie mówi ze autorem
      podpisanym na projekcie jest prof. Kadłuczka? powinien za to dostac wyrok .. w
      zawieszeniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka