Dodaj do ulubionych

Stare aparaty

27.08.12, 19:45
Co - sensownego - zrobić ze starymi aparatami fotograficznymi (jeszcze na klisze) np. lustrzanka Exacta, Zorka 4?
Trochę mi szkoda, zwłaszcza Exacty, bo ma dobrą optykę, ale zatartą migawkę i nikt tego nie chciał naprawić ...
Obserwuj wątek
    • redaktor.traktor Re: Stare aparaty 27.08.12, 23:39

Szkoda, że nie Zorka 5, bo jest kultowa.

• tgif Re: Stare aparaty 28.08.12, 04:48
      Moja corka jest w szkole filmowej i zbiera stare aparaty fotograficzne na klisze (ktore uzywa,a nie tylko siedza na polce). Daj znac ile za nie chcesz, to moze dla niej kupie.
      • kocinos Re: Stare aparaty 28.08.12, 10:06
        Daj jakiś namiar na siebie, bo konto w GW masz nieaktywne, więc jak mam wysłać Ci prywatnego maila?
        Musisz tylko jakoś je odebrać. Daj tylko znać do jutra wieczór (środa 29.08.2012), bo robię "czyszczenie" i (choć z bólem) eksmituję stare szpeja ...
        A może zainteresuje Cię też "starsza" elektronika typu magnetofon ZK 2405 - szpulak i parę drobiazgów "elektromuzycznych"? Oddam za przysłowiową flaszkę cały majdan ...
        Pozdro ...
        • peteen Re: Stare aparaty 28.08.12, 10:16
          tgif ma konto nieaktywne? to komu ja wysyłam maile raz na jakiś czas? o mamma mia... tgif potwierdź, że odbierasz gazetową skrzynkę, a w ogóle to może byś się na jakies piwko umówił, też przyniosę aparat... golgiego
          ;)
        • peteen Re: Stare aparaty 28.08.12, 10:30
          aha, a masz tam jakie stare radio do wydania?
          • kocinos Re: Stare aparaty 28.08.12, 14:36
            Nie zupełnie radio - mini wieżę Sony ... Jak reflektujesz - proszę bardzo ...
            A co do konta pocztowego, to taką informację wyświetlił mi serwis, jak próbowałem wysłać mu maila na priva. Fakt, że ostatni raz taką operację (wysłanie maila via konto w GW) robiłem parę lat temu i nie pamiętam jak to zrobiłem, ale przecież nie może to być jakiś hiperHackerski trik ...:)
            • peteen Re: Stare aparaty 29.08.12, 18:59
              dzięki, ale mnie nie chodzi o sprzęt grający, tylko o stare radia - mam już pioniera, mam sokoła, stolicę, coś tam z gramofonem, mam i najstarszego radmora, ot tak mała wystawka na regale zamiast pudełek po papierosach i puszek po napojach...
              • kocinos Re: Stare aparaty 29.08.12, 19:08
                Oups, sorry ... W porównaniu (nawet) z Radmorem to moja wieża to młodzieniaszek ... Ale radio ma ...;) Jeszcze 15 lat i będzie muzealna, jak doczeka ...
    • c.t.k Obiektywy,obiektywy,obiektywy. 28.08.12, 07:51
      Niektóre stare aparaty mają rewelacyjne,jasne "szkła".Warto je zatrzymać-tym bardziej,że można
      je podpiąć do nowoczesnych lustrzanek.
    • teczowa-szmata wystaw na znanym serwisie 28.08.12, 20:45
      aukcyjnym
      • tgif Re:Kocinos/Peteen 29.08.12, 05:23
        Kocinosie, dzieki za dobre checi, ale w Polsce bede dopiero pod koniec czerwca 2013, wiec do srody na pewno nie odbiore. Nie mam nikogo na miejscu, zeby odebral i przetrzymal dla mnie do nastepnego roku.
        Peteen, wyczyscilem swoja skrzynke i odkrylem Twoje maile. Przepraszam i obiecuje spotkac sie w przyszle wakacje.
        Bedzie przyjemnie spotkac sie ze stara gwardia- Kocinos tez mile widziany bedzie-moze i ktos nowy sie zjawi?
        Pozdrowienia
        • peteen Re:Kocinos/Peteen 29.08.12, 19:01
          gdyby to była tylko kwestia przechowania, to mogę to dla ciebie zrobić, ale się jakoś z kocinosem dogadajcie...
          • tgif Re:Kocinos/Peteen 30.08.12, 04:59
            Dzieki , Peteen, za dobre checi. Teraz wszystko jest w rekach Kocinosa (dla ktorego butelka juz czeka). Robie to dla dziecka bo wiem, ze chcialaby miec troche sprzetu fotograficznego z Polski, ktorego jej koledzy w Los Angeles nigdy nie widzieli.
            Kocinosie, jezeli bylbys tak uprzejmy przetrzymac ten sprzet jeszcze jakis czas i dostarczyc Peteenowi na np. jakims forumowym pikniku, bylbym ogromnie wdzieczny. A spotkamy sie wszyscy pod koniec czerwca. Tym razem bede sprawdzal maila:-)
            • kocinos Re:Kocinos/Peteen 30.08.12, 11:03
              Noooo, jak butelka, to wyciągam aparaty z pudła "do eksmisji" i przekładam "do poczekalni" ...
              Tylko jak nie odbierzesz, to pojadę do L.A i będę miałczał na każdej ulicy ... Tak dla zasady ... Nie wyśpisz się za cholerę ...:)
              Na marginesie, dobrze kojarzę, że maila na priva wysyła się na nick@gazeta.pl?
              • peteen Re:Kocinos/Peteen 30.08.12, 11:11
                jeśli chcesz, żebym je wziął do siebie na przechowanie (bez partycypacji w spożyciu flaszki), napisz mi kiedy moglibyśmy sie spotkać (ale w przyszłym tygodniu jestem uchwytny tylko do środy) i niczego nie utylizuj, na boga, jak chcesz coś wyrzucić daj mnie, ja to przekażę potrzebującym (czyt. ubogim)...
                tgif to biały człowiek, swego czasu widywalismy się na małym co nieco na kazku, a później w uroczych piwniczkach ;)
                • kocinos Re:Kocinos/Peteen 30.08.12, 11:42
                  Peteen - Ty na prawdę chcesz takie szpeja?
                  Mam starą (częściowo działającą wieżę - walnięty CD), notebook Toshiba (stareńki i malutki - ledwo win 98 +ofice 97 działają bo ram mały, a i dojście tylko przez dyskietki i ZEWNĘTRZNY CD ROM - ale działa), parę przestarzałych gadżetów elektromuzycznych (el. drums - "kostka", aranżer Rolanda i.t.p.).
                  Jestem gotów Cię zaprosić/dowieść do siebie do chałupy, żebyś sobie to wszystko obejrzał i wziął (z tego, co do oddania jest) co chcesz, TYLKO decyzja DZIŚ do 16.00, a realizacja jak najszybciej - nawet jutro, GÓRA początek tygodnia.
                  Sorry, że poganiam, ale moja lepsza połówka ciosa mi kołki na głowie, że miejsca ni ma (co też prawda jest), a dziś o 17 mają "zbiórkę" niepotrzebnej elektroniki więc ...
                  Ponawiam pytanie, na priva adres jest nick@gazeta.pl?
                  • kocinos Re:Kocinos/Peteen 30.08.12, 11:47
                    Pardon, podśmiechiwałem się z Sabbina, a sam palnąłem byka ...
                    Oczywiście "dowieźć" (od dowożenia), a nie (jak wklepałem) "dowieść" - od dowodzenia ...
                    • peteen Re:Kocinos/Peteen 30.08.12, 12:35
                      napisałem ci wiadomość na priv...
                      • kocinos tgif!! 30.08.12, 15:14
                        Aparaty poczekają na Ciebie, tylko ozwij się tak z tydzień przed zjawieniem się w Kraku, bo pamięć mam wytrenowaną w zapominaniu do perfekcji ...
                        Pozdrawiam
                        • tgif Re: tgif!! 31.08.12, 05:23
                          Dzieki za przetrzymanie, na pewno dam znac wiecej niz tydzien przed przyjazdem.
                          Uzgodnilem z corka, ze nie bedziesz musial miauczec po LA, obiecala, ze jak dostanie Oskara to sama zamiauczy na scenie :-)
                          Jaka preferujesz butelke? Masz an mysli wino kalifornijskie czy cos mocniejszego, krajowego?
                          Dla Peteena tez sie dzialka znajdzie....
                          Pozdrawiam
                          • kocinos Re: tgif!! 31.08.12, 12:06
                            Aparaty czekają, niezależnie od ew. flaszki, tylko się ozwij ...
                            A jeśli już o butelkach mowa, smakoszem nie jestem, ale gusta mam pokręcone. Oprócz piwa (nie znoszę) i whiskey (nie lubię) każda będzie dobra. Jakaś brendy była by wspaniała ...
                            Pzdr.
    • sarahh7 Re: Stare aparaty 30.08.12, 14:30
      Najsensowniej to zatrzymać dla siebie i potomnych;-)
    • Gość: Proste Re: Stare aparaty IP: *.wtvk.pl 04.01.22, 19:41
      heh, najlepiej to stare aparaty wykorzystać do robienia zdjęć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka