Dodaj do ulubionych

Ul. Starowiślna: rowerzysta zajechał drogę tram...

IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 12:18
a jaki jest los wesołego cyklisty ?
Obserwuj wątek
    • Gość: łoj Rowerzysta oddalił się intensywnie pedałując. IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.10.12, 12:23
      Policja prowadzi poszukiwania przy użyciu helikoptera i kamery termowizyjnej nastawianej na spoconych osobników.
      • Gość: gerwazy Kierowca samochodu dostał mandat? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.10.12, 13:47
        Na ul. Starowiślnej obowiązuje zakaz zatrzymywania się. Są odpowiednie znaki drogowe. Mam nadzieję, że kierowca stojącego w niewłaściwym miejscu samochodu, który był przyczyną zdarzenia dostanie mandat.

Stojące na jezdni Starowiślnej samochody to jest plaga, zwłaszcza na odcinku od Dietla do Miodowej.
        • Gość: terer Re: Kierowca samochodu dostał mandat? IP: 217.153.93.* 23.10.12, 13:54
          widziałem ten samochód - czarny focus kombi na rejestracji TBU - przedstawiciel handlowy ze świętokrzystkeigo, czyli mieszanka wybuchowa
          • Gość: cyklista dlatego ja pie^dole system i jezdze chodnikami IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 21:59
            nie jestem samobojca zeby dac sie zabic na ulicy
            pieszym grzecznie oczywiscie ustepuje miejsca w kazdym momencie na ich terytorium i omijam szerokim łukiem powoli

no czekam teraz na wysyp kozakow ktorzy mnie beda za to bic na forum
            tak, na forum, bo w real sracie w gacie po pierwszym zdecydowanym zaproszeniu do konfrontacji
            :D
        • Gość: wodnikSzuwarek Re: Kierowca samochodu dostał mandat? IP: *.tktelekom.pl 23.10.12, 14:20
          Gerwazy, czytałeś "artykuł" ?

rowerzysta jakiś pojazd wymijał, czyli absolutnie nie mógł w tym
          zdarzeniu brać udział jakiś nieprzepisowo stojący samochód :-)
    • Gość: Yogi Ul. Starowiślna: rowerzysta zajechał drogę tram... IP: *.89.98.101.static.cdpnetia.pl 23.10.12, 12:25
      ciekawe czy rowerzysta uciekł
    • Gość: prof_dr_rehabilito a to bezczelny tramwaj IP: *.multi-play.net.pl 23.10.12, 12:36
      bezczelny tramwaj nie chciał się usunąć rowerzyście. noszkurde.

swoją drogą wiekszosc jezdzi na rowerze slepo jak pedzace stado owiec ktore goni pies. ludzie opamietajcie sie a jak nie potraficie czy nie macie zdolnosci jazdy na rowerze (samochodem itp) to jezdijcie tramwajami i wywracajcie sie/uderzajcie w glowe jak inny wam podobny mu zajezdzie droge.
      • Gość: gość Re: a to bezczelny tramwaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.12, 14:51
        wczoraj ok. 16.30 jakiś pajac w cyklistówce przejechał pędem przez skrzyżowanie JanaPawła-Meissnera po ścieżce wytyczonej dla rowerów - tyle, że na czerwonym świetle dla siebie. Miał kretyn szczęście że skręcałem z JP, więc jechałem wolno i zdążyłem wyhamować przed kretynem.

NALEŻY NATYCHMIAST PRZYWRÓCIĆ EGZAMIN NA KARTĘ ROWEROWĄ. Niech się terrorwerzyści na dwóch kołkach trochę przepisów pouczą.
        • Gość: Z Re: a to bezczelny tramwaj IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 15:30
          Naprawdę myślisz, że człowiek przejeżdżający na czerwonym świetle nie wie, co oznacza czerwone światło i dopiero dowie się tego na kursie na kartę rowerową?
          Wolne żarty. Przejeżdża na czerwonym bo tak został wychowany, w lekceważeniu dla wszystkiego i wszystkich dookoła. Egzamin nic nie zmieni.
    • Gość: Wróżka dawno powinni wycofać linię 13 IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.12, 12:54
      pechowa cyfra i tyle
      • Gość: m Re: dawno powinni wycofać linię 13 IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 13:05
        liczba jak już...
        • Gość: czytelink_gazety Re: dawno powinni wycofać linię 13 IP: *.multi-play.net.pl 23.10.12, 13:23
          zlikfidować cyfrę tfu liczbe czynaście. złykit nazłośc takom cyfr... liczbe wprowadzil zeby potracala rowarzystuf bo juz olej rozlany
    • Gość: Sztefen Druga strona medalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.12, 12:56
      rowerzyści narzekają, jak to są tłamszeni na ulicach, zapominając, że sami też nie są święci.

wyjeżdżam spod domu, z małej uliczki. wyjazd trudny, więc upewniam się, że nic nie nadjeżdża (30 metrów lewo, w prawo kilkaset metrów widać wszystko jak na dłoni) i skręcając w prawo wjeżdżam na główną. po 20 metrach łubudup: rowerzysta wjechał mi w tyłek. cały wystraszony wybiegam, patrzę co się dzieje. a ten po prostu rozpędzony chciał zajechać z prawej strony bo mu się bardzo spieszyło. gdyby nie to, że z naprzeciwka coś jechało, pewnie bym się do prawej strony nie przytulał i nic by się nie stało. leży na ziemi, drze się, że go chcę zabić i że moja wina jest niezaprzeczalna. żeby nie stresować gościa jeszcze bardziej, przeprosiłem, chwilę postałem z nim i upewniłem się, że wszystko ok. potem na chłodno w domu doszedłem do wniosku, że to jednak nie była moja wina. poharatał mi samochód, spowodował poczucie winy... przestało mi być go żal

inna sytuacja w tym samym miejscu, tyle że jedzie żona. rowerzysta jedzie za nią, ale nei czeka aż ona spokojnie włączy się do ruchu. przeciska się obok i zarysowuje drzwi i błotnik. no i oczywiście spieprza.

to nie byli jacyś szalejący gimnazjaliści ale raczej ludzie w wieku 25-30 lat.

rowerzyści, bądźcie uprzejmie dla kierowców
      • Gość: gerwazy Popełniłeś wykroczenie , nie znasz przepisów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.10.12, 13:49
        z precyzyjnego opisu który sam wytworzyłeś, wynika że wymusiłeś na skrzyżowaniu pierwszeństwo. Są na to paragrafy.
        • Gość: buu Re: Popełniłeś wykroczenie , nie znasz przepisów IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.12, 14:01
          A jak to wydedukowałeś, geniuszu?
          • Gość: wodnikSzuwarek Re: Popełniłeś wykroczenie , nie znasz przepisów IP: *.tktelekom.pl 23.10.12, 14:09
            A tak na temat: po co hamował ? Byłoby jednego przygłupa na rowerze mniej.....
          • pakero Re: Popełniłeś wykroczenie , nie znasz przepisów 24.10.12, 01:36
            Gość portalu: buu napisał(a):

> A jak to wydedukowałeś, geniuszu?

Zmiana kierunku jazdy bez upewnienia sie należytej staranności (w tej sytuacji wymijanie wolniej jadacego pojazdu z prawej strony jest dozwolona). Oprocz tego - niezachowanie nalezytej ostroznosci (to by bylo nawet gdyby rowerzysta lamal jakies przepisy).
          • pakero Re: Popełniłeś wykroczenie , nie znasz przepisów 24.10.12, 01:37
            Gość portalu: buu napisał(a):

> A jak to wydedukowałeś, geniuszu?

Zmiana kierunku jazdy bez zachowania należytej staranności (w tej sytuacji wymijanie wolniej jadacego pojazdu z prawej strony jest dozwolone). Oprocz tego - brak zachowania ostroznosci (to by bylo nawet gdyby rowerzysta lamal jakies przepisy, ciezko argumentowac ze pojawil sie znienacka, wyprzedzajac samochod, chyba ze bylby to sam Lance Armstrong ;-) ).
            • politologist Re: Popełniłeś wykroczenie , nie znasz przepisów 24.10.12, 02:22
              pakero napisał:

> Gość portalu: buu napisał(a):
              >
              > > A jak to wydedukowałeś, geniuszu?
              >
              > Zmiana kierunku jazdy bez zachowania należytej staranności (w tej sytuacji wymi
              > janie wolniej jadacego pojazdu z prawej strony jest dozwolone). Oprocz tego - b
              > rak zachowania ostroznosci (to by bylo nawet gdyby rowerzysta lamal jakies prze
              > pisy, ciezko argumentowac ze pojawil sie znienacka, wyprzedzajac samochod, chyb
              > a ze bylby to sam Lance Armstrong ;-) ).

Nic się tu kupy nie trzyma Sherlocku (najprawdopodobniej nie prowadziłeś samochodu, a już na pewno nigdy nie byłeś na Starowiślnej w dzień, nie odróżniasz też prawej od lewej - ale to nie przeszkadza ci w zmyślaniu zdarzeń, których nie byłeś świadkiem ). Zdarzenie miało miejsce przy skrzyżowaniu z Miodową, spróbuj o 11:30 pojechać Starowiślną samochodem szybciej niż 20 km/h, to właśnie rowerzyści o tej porze w mogą rozwijać na tej ulicy przyzwoite prędkości i nie muszą być Amstrongami. Plagą są też cioły, zatrzymujące samochód na awaryjnych, żeby na chwilę coś załatwić, musisz go lewą [sic!] stroną (jak niby chciałbyś prawą?) wyprzedzić, czyli torami tramwajowymi, ale jeżeli nie jesteś kretynem tak jak ten rowerzysta, to nie robisz tego akurat gdy za plecami masz tramwaj (one na szczęście nie kursują tam tak często jak samochody). Owszem koleś, który zostawił samochód w miejscu niedozwolonym jest bucem i zasługuje na mandat za blokowanie pasa ruchu, ale rowerzysta jest idiotą i sprawcą wypadku. Finito
              • Gość: ? Re: Popełniłeś wykroczenie , nie znasz przepisów IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.12, 05:55
                politologu, litości :-)

ty nas tu pouczasz o przepisach

a sam chcesz wyprzedzać stojące pojazdy.... :-)
    • Gość: steffka Re: Ul. Starowiślna: rowerzysta zajechał drogę tr IP: 192.166.203.* 23.10.12, 14:11
      Wesoły cyklista pomknął dalej nie oglądając się za siebie.
    • Gość: lolllll ROWERY NA TORY !!! IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 14:14
      niech się mierzą z pociągami a nie po mieście jeździć jak Święte krowy:-)
    • Gość: jacus Ul. Starowiślna: rowerzysta zajechał drogę tram... IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 14:24
      jeden z pasazerow doznal urazu w glowe?? a po jakiemu to? moze osoba piszaca ta wiadomosc tez doznala urazu w glowe i nie wie, jak poprawnie pisac po polskiemu?
      • Gość: redaktor_prwoadzac a to bylo tak... IP: *.multi-play.net.pl 23.10.12, 14:32
        ty sie nei znasz, ten artykul popełnił pasazer tramwaju cyfry.. libczy czynacie ktory musial hamowac przez rowerzyste z podkarpacia omijajacego przedstawiceila handlowego ze swietokrzyskiego w czarnej bmw o nimerach TBU stojacego na srodku starowislnej na awaryjnych
    • nick_othem Ul. Starowiślna: rowerzysta zajechał drogę tram... 23.10.12, 14:24
      sądzę, że rowerzysta jednak omijał, a nie wymijał inny pojazd
      podstawy języka się kłaniają
    • Gość: fakty_vtn ustalmy fakty IP: *.multi-play.net.pl 23.10.12, 14:40
      1. rowrzysta byl z podkarpacia
      2. omijal przedstawiciela handlowego w czarnej bmw /focusie ze swietokrzyskiego z cb antena na dachu stoajcego an srodku starowislnej na awaryjnych
      3. podczas hamowania ktos stuknal sie w glowe
      4. tramwaj liczby 13 mial 15 minut opiznienai spowodwanego wchodzacymi babciami jadacymi na kleparz
      5. w tramwaju jechala redakcja gazety wyborczej do pracy
      6. motorniczy byl trzezwy ale pewnie i tak to bedize jego wina
      7. na talicach informacyjnych utrudnienia pokazaly sie 2 h po fakcie
      8. rowerzysta uciekl z miejsca zdarzenia do sanoka
      9. tramwaj po ogledzinach zostal zwolniony do domu
      • big_gadu Rowerzysta miał opony z kolcami ! 23.10.12, 16:09
        Dzieki temu że rowerzysta miał zimowe opony z kolcami nie doszło do wypadku !

Inaczej by rozjechał auto !
      • wiesenblum Re: ustalmy fakty 23.10.12, 23:32
        Mała poprawka. Przedstawiciel handlowy nie jechał czarnym BMW (bardzo dobry samochod, tak przy okazji) tylko Skoda Octavia (tez całkiem dobry samochod) i nie czarna tylko stalowa.
    • Gość: rs nie zosze tych pedałuf IP: *.multi-play.net.pl 23.10.12, 15:49
      ch...j mnie trafia jak taki jeden z drugim matoł tamuje ruch w miescie,a szczególnie jak kierujący autobusem nie ma mozliwości wyprzedzenia takiej k..wy a ten nie domyśli sie że raz na czas pasowaloby sie zlitowac i zjechac na pobocze...ale jak juz nalezy gdzies sie zatrzymac to nie jest juz takim zagorzałym "uczestnikiem" ruchu tylko np. skręca na pasy i przejezdza po przejsciu w poprzek drogi ktorą wczesniej jechał.
    • Gość: 154toni Ul. Starowiślna: rowerzysta zajechał drogę tram... IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 16:38
      Niepotrzebnie maszynista HAMOWAL. Tramwaj, bo na szynach ma zawsze PIERWSZENSTWO.
      Przeczytajcie prawo jazdy.
      • Gość: vvv Re: Ul. Starowiślna: rowerzysta zajechał drogę tr IP: *.ists.pl 23.10.12, 16:57
        przeczytałem prawo jazdy, nic tam o tym pierwszeństwie nie ma
    • Gość: Mi-Ki Re: Ul. Starowiślna: rowerzysta zajechał drogę tr IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 17:12
      Wesoły cyklista zniknął we mgle... choć mgły nie było. To nie pierwszy taki przypadek i pewnie nie ostatni. Wczoraj na Alejach omal nie doszło do wypadku, bo nagle rowerzysta wjechał na ulicę na pasach dla pieszych, gdy auta miały światło zielone, a piesi czerwone, tuż przed jadącymi samochodami! Słychać było tylko pisk hamowania...
      • Gość: krakus Re: Ul. Starowiślna: rowerzysta zajechał drogę tr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.12, 17:21
        Proponuje wydac motorniczym kusze, zeby mogli osadzic takich smialkow w miejscu. A potem zakuc ich w dyby na Rynku, niech sobie dzieci porzucaja w nich zgnilymi owocami.
    • pj.pj Rowerzysta uciekł z miejsca zdarzenia. 23.10.12, 17:47
      Rowerzysta uciekł z miejsca zdarzenia.

I dlatego właśnie należy w tym pięknym kraju należy wprowadzić obowiązkowe OC i rejestrację rowerów. Odsetek chamów wśród kierowców i rowerzystów jest taki sam (bo odbija tenże odsetek w społeczeństwie), ale kierowcę samochodu przynajmniej można namierzyć, a rowerzystów powodujących wypadki - nie.
      • Gość: x pj pj jak zwykle zachłystuje się własną głupotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.12, 19:16
        Z jakiego "miejsca zdarzenia"? Kto uciekł?

"zdarzeniem" było HAMOWANIE tramwaju! Od kiedy hamowanie jest "zdarzeniem drogowym"?

Skąd rowerzysta mógł wiedzieć, że ktoś w tramwaju się przewrócił i potłukł? Gdzie i skąd miał obowiązek się zatrzymać?

A może to motorniczy jechał jak szalony, cisnąc wajchę do dechy?

Jak słyszę "obowiązkowe OC i rejestracja rowerów" to wiem, że mam do czynienia z bezmózgiem od wykładania kafelków na akademii politechnicznej z południowo wschodniej Białorusi, któremu wydaje się że wszystko wie o świecie cywilizowanym. Proszę podać choć jeden kraj w którym obowiązuje OC dla rowerzystów, rejestracja rowerzystów, proszę podać zasady i koszty takiego systemu i kto by na tym zarobił oprócz policyjnych dziuń na poziomie intelektu i urody pj.pj
        • wiesenblum Re: pj pj jak zwykle zachłystuje się własną głupo 23.10.12, 23:45
          Ubezpieczenie moze nie, ale takie przepisy juz tak:

www.versicherung-und-verkehr.de/fahrrad-und-fussgaenger/sicherheit/sicher-unterwegs/verkehrsregeln-und-bussgelder-fuer-radfahrer.html
          I wiesz co? one sa egzekwowane.

(Nie tłumacze, bo zakładam, ze ludzie inteligentni i wykszałceni znaja co najmniej angielski, francuski, niemiecki, hiszpanski i rosyjski. Przynajmniej potrafia w tych jezykach czytac)
    • Gość: bulock Ul. Starowiślna: rowerzysta zajechał drogę tram... IP: *.multi-play.net.pl 23.10.12, 18:15
      Jeszcze więcej praw dla rowerzystów !!!!!!.
      Nie mogę się doczekać ostrej zimy - część z tych oszołomów zniknie z ulic i chodników.
    • trzemesnia Ewidentna wina motorniczego! 23.10.12, 18:27
      Dlaczego nikt nie nauczy motorniczych żeby patrzyli przed siebie i raczyli patrzeć i WIDZIEĆ, że po ulicach poruszają się ludzie nie tylko w samochodach, ale i na rowerach! przecieą jak jedzie się rowerem po Starowiślnej i stoi na ulicy auto, to żeby je wyminąć trzeba wjechać na torowisko - nie ma innej możliwości wyminięcia - WIDZĄC rowerzystę zbliżającego się do blokującego przejazd auta motorniczy powinien zwolnić, a nie jadąc zbyt szybko zacząć hamować: co za kretyni pracują w MPK????
      • Gość: Zenek rowerzysta Re: Ewidentna wina motorniczego! IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 18:41
        Żartujesz, czy tylko głupio prowokujesz?

To, że jakiś kierowca nieprawidłowo zaparkował (a może rzeczywiście zepsuł mu się samochód?) nie daje rowerzyście pierwszeństwa. Motorniczy mógł co prawda przewidzieć, że coś się święci, ale jak dla mnie bardziej prawdopodobne jest, że rowerzysty po prostu nie zauważył. Dobry rowerzysta też powinien to brać pod uwagę, jak również to, jak w praktyce wygląda hamowanie tramwajem. Nie cały świat kręci się wokół bikerów.

I jeszcze jedna sprawa, obserwując ilu moich "kolegów" zasuwa na złamanie karku na kompletnie nieoświetlonych rowerach (nawet bez odblasków), aż dziw, że wypadki nie zdarzają się częściej.
      • Gość: wiktor_wektor Re: Ewidentna wina motorniczego! IP: *.multi-play.net.pl 23.10.12, 18:53
        ty, trzemesnia, jak jezdza twoi ziomkowie KMY to wszyscy widzom wiec siec cicho a nie gadaj glupot.
      • Gość: vfv Re: Ewidentna wina motorniczego! IP: *.30.186.43.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 23:06
        Dokładnie tak.
    • Gość: ced ??? IP: *.30.186.43.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 23:05
      Nie rozumiem celu tego artykułu.
      W jakim celu podaje się informację, że tramwaj hamował awaryjnie i ktoś sobie nabił guza?
      Nawet jakby to była wina rowerzysty (* wcale tak nie uważam ), to czy jest to powód żeby pisać o tym w gazecie?
      Chyba że chce się wywołać pyskówkę na forum i zaliczyć wiele kliknięć w link.
    • wiesenblum Re: Zapamietajcie raz na zawsze 23.10.12, 23:28
      Rowerzysci sa zawsze niewinni i zawsze to oni sa ofiarami zdarzen drogowych - tak samo jak wegetarianie sa zawsze szczupli i zdrowi i madrzy.

Z tym sie nie dyskutuje. Tak jest i basta !
    • pakero Na szcescie kierowca odjechal nieniepokojony 24.10.12, 01:29
      Cale szczescie ze kierowca samochodu, ktory zapewne zostawil auto w miejscu niedozwolonym, odjechal nieniepokojony, przynajmniej wedle tresci wiadomosci.
    • Gość: buraczek Ul. Starowiślna: rowerzysta zajechał drogę tram... IP: *.xdsl.centertel.pl 24.10.12, 10:20
      "Drogę zajechał mu rowerzysta, który wymijał samochód." Wymijanie to przejeżdżanie obok pojazdu lub uczestnika ruchu poruszającego się w przeciwnym kierunku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka