Gość: krakus Podsumowujemy: kto skorzystał, a kto stracił na... IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.12, 16:18 W artykule jest napisane, że najmniej poszkodowani są Ci, którzy mają bilety okresowe i korzystają z komunikacji miejskiej codziennie. To totalna bzdura!!!!! Sam jestem taką osobą, zawsze uwielbiałem komunikację miejską, z przesiadek chętnie korzystałem, a teraz jestem załamany. Na odcinku Bronowice Małe - teatr Bagatela tramwaje jeżdżą z mniejszą częstotliwością niż jeździły i są przepełnione. Straciliśmy około 200 kursów tygodniowo - wiem, bo zdążyłem przeliczyć póki były dostępne oba rozkłady jazdy - stary i nowy. Na dodatek zamiast 3 - wagonowej 13 wspomaganej w godzinach szczytu tramwajem 24, jeździ obecnie pod dworzec 24 - ka z dwoma wagonami i z mniejszą częstotliwością niż ta, którą miały wspólnie dawne dwie linie. Sprawny dojazd do Bronowic Małych z centrum zapewniają tylko tramwaje a te jeżdżą zbyt rzadko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Albo postawimy na komunikację albo całe miasto stanie w korku!!!! Ostatnie zmiany to poważny krok w tył ale pewnie urzędnikom zależy tylko na wysokich pensjach a nie na wspólnym dobru krakowian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złocieniak Re: Podsumowujemy: kto skorzystał, a kto stracił IP: 62.233.211.* 05.12.12, 09:50 Ja też jestem użytkownikiem biletu oikresowego i bardzo się cieszę ze zmian. Jestem ze Złocienia, a tam z roku na rok coraz lepiej z komunikacją :) Kiedyś jeden,później 2 autobusy, a teraz, z osiedla 3 + nocny i jeszcze po 7 minutowym spacerze kolejne dwa :) Dojazd na Plac Inwalidów, 32 minuty. Dziękuje i tyle w temacie. 503 to super strzał. Dodatkowo jeszcze nowa trasa 163. cud miód, nic dodać i ująć :) Choć SKA rozwiązałoby już wszystko. 14 minut ze Złocienia na Dworzec Główny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Podsumowujemy: kto skorzystał, a kto stracił IP: *.free.aero2.net.pl 05.12.12, 13:25 Ty to naprawdę potrzebujesz takiego ciągłego dowartościowywania się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orion Podsumowujemy: kto skorzystał, a kto stracił na... IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.12, 19:51 Straciła większość - zyskali urzędasy bo ludzie muszą się więcej przesiadać i więcej biletów kasować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsf 52 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.12, 22:48 Idę dziś między 15:00 a 16:00 Starowiślną od Poczty Głównej i co widzę? Na przystanku stoi tramwaj linii nr 1, za nim 52, za nim kolejne 52, a następne 52 już wyjeżdża z zakrętu z Dietla...Czy tak jest tam codziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: 52 IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.12, 22:54 Nie wiem, czy tam jest tak codziennie - ale #52 trójkami to już kilka razy widziałem. Np. #52 i #22 na przystanku Rondo Grunwaldzkie, kolejne #52 na środku ronda, a od strony mostu #18 i trzeci #52. Natomiast rekord jaki miałem okazję widzieć to pięć jadących niemal jeden po drugim. Odpowiedz Link Zgłoś