hauge45 04.07.13, 08:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Baca Prokuratura na tropie zmowy firm budujących aut... IP: *.play-internet.pl 04.07.13, 08:50 Tak się rozkrada Polakę za panowania pełusów... Niech prokuratura przyjrzy się budowie orlików... Tam to jest rozkradanie funduszy, tylko że to samorządowe pieniądze są rozkradane... Odpowiedz Link Zgłoś
szczecin321 Szczecin bez korupcji - facebook - zapraszam 04.07.13, 10:49 Skala korupcji w Polsce coraz bardziej przeraża. Władze nie potrafią sobie z tym poradzić. Co raz częstsze są, tak jak tutaj zmowy cenowe, które są bardzo trudne do udowodnienia, a sprawy sądowe ciągną się w nieskończoność, by zakończyć się albo niskimi wyrokami, albo umorzeniami. Firmy matki, odcinają się od takich działań, obawiając się restrykcji przy następnych przetargach. Zmniejszając wpływ polityków i urzędników na gospodarkę możemy ograniczyć korupcje. W Szczecinie też borykamy się z różnego rodzajami korupcji. Kiedy to się zmieni, jak władza się zmieni . Nie. Jak zmieni się świadomość ludzi, którzy tą władze wybierają. Zapraszam na facebook "Szczecin bez korupcji" www.facebook.com/pages/Szczecin-bez-korupcji/459647790774706 Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Prokuratura na tropie zmowy firm budujących a 04.07.13, 12:27 za tych pełusów to akurat się z tym walczy. A nie mówi, że będzie się walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Re: Prokuratura na tropie zmowy firm budujących a 04.07.13, 12:44 wujaszek_joe napisał: > za tych pełusów to akurat się z tym walczy. A nie mówi, że będzie się walczyć. Komentarz: Winne nie "pełusy" a ustawa prawo zamówień publicznych!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spitek Re: Prokuratura na tropie zmowy firm budujących a IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.13, 12:52 Gdyby rządzil tow. Jarosław, to do takich nieprawidłowości nigdy by nie doszło, a nasze czołgi już by stały pod Moskwą. -- Kaczezus Odpowiedz Link Zgłoś
c.t.k Prokuratura na tropie zmowy firm budujących aut... 04.07.13, 08:50 "Skuteczność":Policji,CBA,Prokuratury,Sądów,wysokość kar......-nikogo nie odstrasza,a wręcz przeciwnie.Opłaca się robić przekręty,byle duże. Odpowiedz Link Zgłoś
aptekarz2 Re: Prokuratura na tropie zmowy firm budujących a 04.07.13, 10:11 c.t.k napisał: > "Skuteczność":Policji,CBA,Prokuratury,Sądów,wysokość kar......-nikogo nie odstr > asza,a wręcz przeciwnie.Opłaca się robić przekręty,byle duże. Kiedy około 2000 roku budowano drugą nitkę A4 od Bielan Wrocławskich w kierunku Opola,podróżujący ze mną w samochodzie kolega z Berlina/inżynier od budowy dróg i mostów/,powiedział,że droga jest źle budowana,ponieważ za mało jest podsypki/kruszywa,asfaltu/??/-szczegółów po latach nie pamiętam.Po kilku latach okazało się,że miał rację,a ja zastanawiałem się jak to jest możliwe,że jadący samochodem koleś,prowadzący rozmowę i tylko zerkający na prowadzone prace budowlane-jest w stanie stwierdzić to czego nie potrafią/nie chcą/zauważyć kierownicy budowy,nadzór oraz ci,którzy drogę odbierali. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Prokuratura na tropie zmowy firm budujących a 04.07.13, 12:31 i co, dzieje się coś z tą drogą? Jak on tą podsypkę niby zauważył? Odpowiedz Link Zgłoś
men1972 Prokuraturatorzy nie otrzymali swojej ,,działki,,? 04.07.13, 09:00 ? Pytanie ile chcieli? Odpowiedz Link Zgłoś
1234qwerty Prokuratura na tropie zmowy firm budujących aut... 04.07.13, 09:06 Najlepsze lody i wałki w historii tego kraju to budowa autostrad, dlatego taki jest pęd do tego. Bez tego to gospodarka nie ruszy z kopyta tylko pytam czyja a te nazwy firm budujących to powalają na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Naiwnyś jak dziecko we mgle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.13, 10:22 Najlepsze wałki są robione nie na budowach, lecz w zaciszu gabinetów. I to przez tych, którzy najgłośniej drą mordy o przekrętach i oszustwach. Wiadomo - złodziej krzyczy: "łapaj złodzieja!" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ollendorff Poczytaj mi mamo, a dowiem się kim jestem! 04.07.13, 09:16 Oto Polska właśnie. Osobiście polskość mnie już od dawna męczy, a szczególnie gdy jestem za granicą. Przeważnie cudzoziemcy, jak się zorientują, ze jestem Polakiem, oglądają się za mną, ponieważ zgodnie z obowiązującymi stereotypami i nie tylko, myślą, że na pewno zaraz coś ukradnę. Czasami mnie wąchają, ponieważ nie od dawna wiadomo że Polak raczej się nie myje, ma brudne paznokcie i zagrzybiałe stopy. Jednocześnie nie przeszkadza mu to, że na ręce nosi drogi zegarek a z przodu brakuje mu kilku zębów. Uśmiecha się taki wyszczerbiony Polak i jest zadowolony. Z jego ust zionie śmietnikiem. Na co dzień obżera się ohydną polską kiełbasą i pije mnóstwo wódy. W łazience przeważnie zostawia po sobie ściany obryzgane moczem, a muszlę oklejoną kałem. Pytam więc, czy można być dumnym z takiego kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Poczytaj mi mamo, a dowiem się kim jestem! 04.07.13, 09:27 Jestem poruszony Twoim nieszczęściem. No baardzo Ci współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ollendorff Re: Poczytaj mi mamo, a dowiem się kim jestem! 04.07.13, 09:35 Dziękuję za wyrazy współczucia, mam tylko nadzieję, że już niedługo zostaną zaszczepione u nas podstawowe standardy kultury europejskiej w ramach UE. po prostu, dość wschodnich kulturowych naleciałości, cwaniactwa i chamstwa. Jeszcze raz dziękuję za współczucie, ponieważ jest czego współczuć. Zacofanie kulturowe u nas widać na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Poczytaj mi mamo, a dowiem się kim jestem! 04.07.13, 09:43 No to jest pole do popisu. "Keep calm and carry on". Odpowiedz Link Zgłoś
ollendorff Re: Poczytaj mi mamo, a dowiem się kim jestem! 04.07.13, 09:46 Don`t worry we can do it. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Poczytaj mi mamo, a dowiem się kim jestem! IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 09:56 Wyjedź na Fidżi. Tam raczej naszych rodaków za dużo nie spotkasz. Twojej wrażliwości i poczucia estetyki nie ubodzie więcej już widok tego prymitywnego, żałosnego narodu, którzy niczym Hunowie zalewają Europę. Szerokiej drogi i niedozobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ollendorff Re: Poczytaj mi mamo, a dowiem się kim jestem! 04.07.13, 10:24 Oczywiście, że takie osoby też tam się zdarzają, ponieważ ludzie są tylko ludźmi, ale u nich to naprawdę wyjątkowe sytuacje. Podobnie jest i u nas, z tym że tutaj te proporcje są zupełnie odwrotne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KerG Re: Poczytaj mi mamo, a dowiem się kim jestem! IP: *.kolporter.com.pl 04.07.13, 10:03 Zaraz , zaraz , to w 'tamtej' światłej części Europy nie ma złodziei , morderców , malwersantów , gwałcicieli , pedofilii , nie ma pijaków , brudasów , alfonsów i żebraków ? To wszystko pojawiło się z chwilą przybycia polaków ? Weź się człowieku stuknij mocno w głowę a potem jeszcze raz i jeszcze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Poczytaj mi mamo, a dowiem się kim jestem! IP: *.multi-play.net.pl 04.07.13, 09:54 Przesadzasz. Spędziłam trochę czasu w Anglii i Norwegii i są nacje dużo gorzej zachowujące się i wyglądające niż Polacy. A marginalne przypadki są wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Poczytaj mi mamo, a dowiem się kim jestem! IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 10:06 Ależ ollendorf to właśnie esencja tak pogardzanego polactwa. Malkontenctwo i generalizowanie, wywyższanie krajów zachodu, co tylko udowadnia jego poważne kompleksy. On nigdy nie zauważy pozytywów, zawsze dla niego szklanka będzie do połowy pusta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwabina Re: Poczytaj mi mamo, a dowiem się kim jestem! IP: *.yolau.net 04.07.13, 12:33 Omijam takich pajaców z daleka. Zieją smrodem rozkładającego się mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
foczka_z_ochoty Re: Poczytaj mi mamo, a dowiem się kim jestem! 04.07.13, 10:46 ollendorff napisał: > Oto Polska właśnie. Goovno prawda - tak jest wszedzie na swiecie tam gdzie jest do wyjecia panstwowa kasa. Doszkol sie ( google, wiki itp) i nie pluj na Polske. > Osobiście polskość mnie już od dawna męczy, a szczególnie g > dy jestem za granicą. Przeważnie cudzoziemcy, jak się zorientują, ze jestem Pol > akiem, Zmien nazwisko - sorki, juz to chyba zrobiles patrzac na nicka > [Ciach] zgodnie z obowiązującymi stereotypami Tylko pogratulowac srodowiska - takie co to opisuja czasem w mediach jak wykorzystuja poglowkow- polniewolnikow ze wschodniej Europy? > e tylko, myślą, że na pewno zaraz coś ukradnę. Czasami mnie wąchają, ponieważ n > ie od dawna wiadomo że Polak raczej się nie myje, ma brudne paznokcie i zagrzyb > iałe stopy. Jednocześnie nie przeszkadza mu to, że na ręce nosi drogi zegarek a > z przodu brakuje mu kilku zębów. Uśmiecha się taki wyszczerbiony Polak i jest > zadowolony. Z jego ust zionie śmietnikiem. Na co dzień obżera się ohydną polską > kiełbasą i pije mnóstwo wódy. W łazience przeważnie zostawia po sobie ściany o > bryzgane moczem, a muszlę oklejoną kałem. Pytam więc, czy można być dumnym z ta > kiego kraju? Jak widac wyjechales z Polski w latach 80-tych pewnie XIX wieku. Dobrze, ze wyjechales - juz nie bryzga sie moczem po scianach i nie okleja muszli kalem. Ciekawe dokad wyjechalos nieszczesne stworzenie ze swoimi obyczajami, sadzac po dzisiejszym stanie spoleczenstwa pewnie do Skandynawii. Bez odbioru Foczka z Ochoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grad Re: Poczytaj mi mamo, a dowiem się kim jestem! IP: *.icpnet.pl 04.07.13, 10:57 Masz bardzo fajny nick Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwabina Bidny idiota - ollendorff IP: *.yolau.net 04.07.13, 12:16 Wyżywa się literackim rzygiem, po kiepskiej, szkopskiej wódzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tu_nie_bedzie_rewolucji Prokuratura na tropie zmowy firm budujących aut... 04.07.13, 09:20 Dopóki za takie wałki nie będzie groziła konfiskata całego mienia i 10 lat w więzieniu - dopóty układy będą rządziły a sępy krążyły przy każdym przetargu. Taki już kraj i taka rzeczywistość. ---- czekam-na.pl -bo każdy na coś czeka Odpowiedz Link Zgłoś
ccc-bbb 24 tony kruszywa z tej budowy było po 700-900 zł!! 04.07.13, 09:26 Kto chciał kupić tanio kruszywo na swoją prywatną drogę to szedł do kierowców wywrotek i kupował kruszywo które miało być właśnie na tą opisywaną drogę! Oczywiście to nie kierowcy sami kradli, ale cały łańcuszek osób w tym siedział. Tiry wjeżdżały z ładunkiem na budowę, ale wyjeżdżały z nim również. Proceder trwał długie miesiące, oczywiście nikt z odpowiednich organów ścigania "nic nie widział, nic nie słyszał nic nie zrobił". Odpowiedz Link Zgłoś
brat_maupy Re: 24 tony kruszywa z tej budowy było po 700-900 04.07.13, 09:40 ccc-bbb napisał: > Kto chciał kupić tanio kruszywo na swoją prywatną drogę to szedł do kierowców w > ywrotek i kupował kruszywo które miało być właśnie na tą opisywaną drogę! Oczyw > iście to nie kierowcy sami kradli, ale cały łańcuszek osób w tym siedział. Tiry > wjeżdżały z ładunkiem na budowę, ale wyjeżdżały z nim również. > > Proceder trwał długie miesiące, oczywiście nikt z odpowiednich organów ścigania > "nic nie widział, nic nie słyszał nic nie zrobił". I właśnie dlatego nie powinniśmy dopuścić do budowy elektrowni jądrowej - beton zamiast na konstrukcję elektrowni trafi na prywatne budowy a i tak będzie o dwie klasy wytrzymałościowe gorszy od planowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Pitolisz jak potrzaskany, wszystko zależy od IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.13, 10:20 nadzoru inwestora i wykonawcy. Na budowie A4 w kierunku Zgorzelca podwykonawcy z przewoźnymi betoniarniami mieli w kontraktach ZAKAZ obsługi kogokolwiek poza budową autostrady, żeby nawet przypadkowo nie doszło do wymieszania gorszego i mocniejszego betonu na drogę i wiadukty. I wszyscy pilnowali się nawzajem, więc ciężko byłoby komuś coś "skręcić na boku". Można? Ano można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedededede Re: Pitolisz jak potrzaskany, wszystko zależy od IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 11:15 Dokładnie! Trzeba łapać konkretnych złodziei za rękę i do pierdla, a nie narzekać na cały kraj i że tu tak zawsze i że nic się nie zmieni. Ustalić kto sprzedawał, kto wywoził tłuczeń, a kto kupował (wiedząc, że pochodzi z utwardzenia autostrady) i do paki. Dla przykładu chociażby. To w końcu nasze pieniądze. Gdyby nie złodzieje i wysokie koszty funkcjonowania państwa i jego inwestycji to my wszyscy mielibyśmy w kieszeni więcej pieniędzy i zyłoby nam się wygodniej, bezpieczniej, zdrowiej... co kto woli. Gdyby tylko aż tyle pieniędzy nie zabierało państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: 24 tony kruszywa z tej budowy było po 700-900 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.13, 09:44 To dlaczego nie poinformowałeś właściwych organów o tym, że kradną? Gadanie o tym teraz, to przyznanie się do współuczestnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ccc-bbb Re: 24 tony kruszywa z tej budowy było po 700-900 04.07.13, 13:12 Gość portalu: Waldek napisał(a): > To dlaczego nie poinformowałeś właściwych organów o tym, że kradną? Gadanie o t > ym teraz, to przyznanie się do współuczestnictwa. Weź mnie nie rozbawiaj .... Mieszkam ok 200 km od tamtego miasta. Po drugie nie ja biorę kasę na nadzór i za łapanie złodzieja w tym kraju. Po trzecie życie mi jeszcze miłe i nie mam zamiaru mieć połamanych rąk i nóg przez "szefów" tych złodziei. Po czwarte informacje takie miałem po ok 6 miesiącach od zakończenia prac. Po któreś - był koleś który latał z gotowymi dowodami na machloje przy budowie autostrad po wszelkich instytucjach - jedynie co osiągnął to wilczy bilet u wszystkich pracodawców oraz propozycje wyjazdu "do lasu" - oczywiście bez podwózki z powrotem. Nie takie afery ukręcano w tym kraju. Ryszard S. wyciął las nielegalnie i co? I nic.... Widzę sami kozacy na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: 24 tony kruszywa z tej budowy było po 700-900 IP: *.multi-play.net.pl 04.07.13, 09:56 A Ty po prostu udawałeś, że nic nie widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwabina Re: 24 tony kruszywa z tej budowy było po 700-900 IP: *.yolau.net 04.07.13, 12:21 Powsadzać całe to towarzycho do pierdla, aż będzie srało kruszywem. Inaczej nigdy z tymicw...ami nie będzie końca. A ty - "organie" - też oczywiście, nic nie widziałeś, nic nie słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . popierajmy Polskch przedsiębiorców i ich biznesy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.13, 09:34 popierajmy Polskch przedsiębiorców i ich biznesy! bądźmy patriotami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwabina Re: popierajmy Polskch przedsiębiorców i ich bizn IP: *.yolau.net 04.07.13, 12:25 Dobre bo polskie - kradzione. Odpowiedz Link Zgłoś
ergosumek Prokuratura na tropie zmowy firm budujących aut... 04.07.13, 09:36 Przekręty na faktycznie dużą skalę to dokonuja się na innych szczeblach, a wykonawcy to moga się zmówić na grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Prokuratura na tropie zmowy firm budujących aut... IP: *.ostnet.pl 04.07.13, 09:36 tępić złodziei!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edza4 Prokuratura na tropie zmowy firm budujących aut... 04.07.13, 10:13 Dopiero teraz?,gratuluję refleksu.Głośno już było przy budowie autostrady przez Chińczyków,gdzie zmowa doprowadziła do usunięcia ich z kontraktu,firmy budujące autostrady doprowadziły do tego że materiały na budowę dróg dla Chińczyków oferowano po znacznie zawyżonych cenach w stosunku do cen jakie miały inne firmy,to spowodowało brak możliwości wykonania kontraktu przez firmę azjatycką w cenie zawartej umowy.Ta totalna zmowa to tylko wierzchołek góry, która doprowadziła do tego iż u nas budowa autostrady to chyba najdroższy przedsięwzięcie w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
kot2ka Prokuratura na tropie zmowy firm budujących aut... 04.07.13, 10:13 Jestem przekonany że takie przewałki przy większych inwestycjach w Polsce są na każdym kroku !!! Nie trzeba daleko szukac wystarczy popatrzec na" przetargi" odbywające się w różnych gminach. Okazuje się że te które przynoszą największe zyski "wygrywają" firmy powiązane z zarządem miast. Tak sie dzieje wszędzie i nie wierzę żeby te firmy nie dawały sutych łapówek pod stołem za te lipne przetargi !!!! To jest skorumpowane państwo, gdzie prawo jest omijane szerokim łukiem ,a w mętnej wodzie najlepiej sie czują takie padalce !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Prokuratura na tropie zmowy firm budujących aut... 04.07.13, 10:20 Przecież to PiS wstrzymał budowę A4 pod Tarnowem dowodząc, że została źle zaprojektowana, na przekręt z tańszymi materiałami. Oni wszystkich odsyłają do prokuratora, a ten szuka układu i zamyka, jeśli się nie wytłumaczą materialnie. Natomiast swoich spraw z Ruchem i Rydzykiem oraz obrazy faszystowskim wehrmachtem nie kierują, a nawet jak to swoi umorzą! Wolność uzasadniona politycznie. oto słowa wodza w imię boże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rethink Re: Prokuratura na tropie zmowy firm budujących IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 11:09 Czyli co? Źle że wstrzymali po wykryciu przekrętu? Powinni byli przymknąć oko na przekręty i budować dalej? Jakie są Twoje wnioski? bo Twoja pojazdka na PiS się kupy nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba Ceny wyższe niż w Szwajcarii i nikt nie zauważył? 04.07.13, 10:23 Najwyższe ceny na świecie przy najniższych zarobkach pracowników i nikt nie zaważył że są zawyżone? Konsorcja to zwykła zmowa cenowa: Przy obecnych przetargach na śmiecie znowu to samo: w moim mieście obsługiwanym dotychczas przez dwie konkurujące firmy wpłynęła oferta KONSORCJUM tych dwóch firm - cena 2x wyższa od zakładanej w przetargu (już i tak znacznie wyższa od cen z przed ustawy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ededded Re: Ceny wyższe niż w Szwajcarii i nikt nie zauwa IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 11:20 miał rację ten rasista Korwin Mikke, im mniej wspólnej własności i wspólnych pieniędzy do wydania tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwabina Re: Ceny wyższe niż w Szwajcarii i nikt nie zauwa IP: *.yolau.net 04.07.13, 12:35 Ależ epokowe odkrycie. Ze wspólnego kradnie się najlepiej. Po co ma byle kto się tuczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
moje_slowa mógłbyś zamieścić jeszcze raz? 04.07.13, 10:41 Nie będą mi klasztorne nieroby usuwać posty nieprzychylne wyjątkowo wypaczonej krakowskiej prokuraturze. ZZiobraNEJ! Pan Nocuń np. z panem Kluską, Układ Zamknięty Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Wszystkich prezesów firm budowlanych do paki! 04.07.13, 10:54 Jeżeli kiedykolwiek ich firma przystąpiła do przetargu w konsorcjum albo wzięła podwykonawców, którzy mogliby spełnić kryterium samodzielnego dopuszczenia do realizacji inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
mcbet Prokuratura na tropie zmowy firm budujących aut... 04.07.13, 11:11 To teraz czekamy jeszcze na rozwikłanie afery z tym mostem: Niebezpieczne tajemnice mostu na A1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POlska w dole nie ma winnych, są tylko zadziwieni IP: 62.29.160.* 04.07.13, 11:25 korupcja jak w Am.Pd. :( tragedia, tacy biedni, a jeszcze sami się okradamy... a może po części dlatego tacy biedni, że sami się okradamy? "nie róbmy POlityki, budujmy drogi" - lepiej i tego nie róbmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej1234 Prokuratura na tropie zmowy firm budujących aut... IP: *.ip.netia.com.pl 04.07.13, 11:45 niezła historia, wow. Odpowiedz Link Zgłoś
totapis213 Prokuratura na tropie zmowy firm budujących aut... 04.07.13, 11:55 Czasami jadę w tamtym kierunku do rodziny w Rzeszowie wielkie transparenty informują że tą drogę budują jak zwykle Budimex,Skanska i Strabag który miał mieć zakaz wykonywania robót w Polsce za numery, które wykręcił na przejściu granicznym w Zwardoniu znowu komuś posmarowali i jadą dalej z drogami,Budimex po wybudowani drogi szybkiego ruchu na Cieszyn przeniósł się na drugi koniec Polski,aby nie widzieć dziur i kolein które zaczęły się pokazywać zaraz po oddaniu obiektu do użytku.Odnoszę wrażenie że w tym tempie budowę zakończą w XXII wieku,GDDKiA musi im nieźle płacić bo dostaje od ministra wysokie premie plus niezłe łapówki za różne śmieszne roboty dodatkowe które nie mają nic wspólnego z kosztorysem ofertowym.Nasi budowlańcy uprawnieni bez ograniczeń dopilnują aby droga do odbioru się nie rozlazła jak wszystkie inne bo by poszli bez premii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzeg To tylko zarzuty, a nie wyrok!! IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 11:58 Znowu zarzuty ze strony prokuratury przedstawia się jako faktyczny stan rzeczy. Czy wy, dziennikarze, w ogóle rozumiecie, co oznacza "domniemanie niewinności" i zasada praworządnego procesu w ramach wymiaru sprawiedliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwabina Wyrok też będzie! IP: *.yolau.net 04.07.13, 12:27 Cierpliwości - nie pchać się! Odpowiedz Link Zgłoś
1zawisza Jak zwykle gangsterska i zlodziejska sitwa 04.07.13, 12:07 budowlana trzyma się razem tym ich odziedziczonym jeszcze po PRL-u uprzywilejowanym statusem "budowniczych socjalizmu", w myśl którego już od czasów "dyktatury proletariatu" było im wolno w naszym kraju, podobnie jak górnikom, stoczniowcom czy w ogóle pracownikom wielkich zakładów przemysłowych "dużo więcej" niż pozostałym obywatelom kraju ... Kodeks karny nieomal nigdy nie był dla tej złodziejskiej hołoty problemem wiec dzisiaj nie mogą się nadziwić ze jak to jest ze kiedyś było wolno a dzisiaj ciągają ich po prokuraturze .. A za to wszystko, za sprawa dotychczasowych rządów okraglostolowej hołoty, płacą nie tylko dzisiejsi podatnicy ale zapłacą jeszcze ci następni, ten obecny, coraz mniej zresztą liczny (tym drożej ich to bezkarne złodziejstwo pokolenia okraglostolowej hołoty będzie kosztować) , narybek na podatników czyli kolejne pokolenia .. I dziwić się, że wyjeżdżają setkami tysięcy z tego złodziejskiego grajdołka stworzonego przez okrągłostołową hołotę ich bezkarnych ojców i dziadów Po prostu dzisiaj już nie ma w kraju czego kraść .. bo ich ojcowie i ojcowie ich ojców już nieomal wszystko rozkradli .. i roztrwonili tym "naszym" tradycyjnym dumnym, nierzadko zapijaczonym "patriotycznym" sarmackim warcholstwem To rozjeżdżają się po świecie Prokuratura na tropie zmowy firm budujących aut... Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Przetargi 04.07.13, 12:08 to bardzo korupcjogenna procedura .Posiedzą a kasę im zarekwirują . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćgość Niewidzialna ręka rynku pokazała środkowy palec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 12:17 Znowu? Niemożliwe! Odpowiedz Link Zgłoś