Gość: Topik IP: *.chello.pl 26.03.02, 19:31 Jakie dobranocki lubiliście oglądać najbardziej? Ja uwielbiam "Listonosz Pat" :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikolaj7 Re: dobranocki :-) 26.03.02, 19:50 Gość portalu: Topik napisał(a): > Jakie dobranocki lubiliście oglądać najbardziej? Ja uwielbiam "Listonosz Pat" : > ) te, co szly w niedziele. np. gumisie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skks Re: dobranocki :-) IP: *.chello.pl 26.03.02, 19:58 a ja Balbine i Ptysia. misia z okienka, Jacka i Agatkę.Genialny był Rumcajs. :-))) skks Odpowiedz Link Zgłoś
separatysci_limanowscy Re: dobranocki :-) 26.03.02, 20:02 tak - Rumcajs. dla większego realizmu grodem Księcia Pana winien być Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.r.y.s.i.a Re: dobranocki :-) 26.03.02, 20:15 Pszczółka Maja!!!!!!!! Tylko i wyłącznie.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 20:45 Pamiętajcie o Reksiu zawsze podobało mi się że w tej małej budzie ma swoje małe mieszkanko nawet kibelek tam był:) No i oczywiście Bolek i Lolek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 20:49 porwanie baltazara gąbki ( pagaczewski debeściak ! ) koziołek matołek ( westchnął kozioł: nic tu po mnie... ) baśnie i waśnie ( kierowy rycerz lepszy niz pikowy król ) opowieści z mchu i paproci ( potraficie robić żwirki palcami u nóg ? ) krecik ( ah, ju ) zaczarowany ołówek ( kto by go nie chciał mieć ) a w ogóle uwielbiam dobranocki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: dobranocki :-) 26.03.02, 21:08 O dwóch takich co ukradli księżyc...ale to było jednorazowe, ale animacja i muzyka Lady Punk...uffffff. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 21:12 Bajki z mchu i paproci, krecik, Rumcajs, Ja tez lubię bajki. Można się oderwac od codzienności. Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 23:17 płyta bladych panków jest zajebista, dla mnie debesty:siedmioramienna tęcza, marchewkowe pole i hrabia ! a animacja była zbyt nowoczesna jak dla naszych szczawików Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 23:19 smurfy - OK, zwłaszcza, że po niemiecku nazywają się szlumfy ! a żadnego ŻiM nie było, tylko bajki z mchu i paproci !!! a makowa panienka ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 21:13 Prawie tego nie pamiętam. Jakiej to produkcji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 21:15 Gość portalu: kasia napisał(a): > Prawie tego nie pamiętam. > Jakiej to produkcji??? Chodzi mi o listonosza Pata. Topik o nim pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 23:31 Był listonosz PAT i strażak SAM - made in England Ale ja lubiłem też usłyszeć - Nu zajac pogodi !!! Albo produkcji południowych sąsiadów dobranocka "Sąsiedzi" i ich remonty przeprowadzki itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: dobranocki :-), KTO ZNAŁ, KTO PAMIĘTA !!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 23:51 jak kozacy grali w piłkę nożną !!! hit zajebisty ! ( sorka, to podobno określenie młodzieżowe ) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: dobranocki :-), KTO ZNAŁ, KTO PAMIĘTA !!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 00:00 pamiętam ale może nie po kolei: - najpierw średnioweczni rycerze - potem muszkietery ?? - a na koniec deszczowa Anglia , kop słoneczko i puchar dla Kozaków czy coś pomyliłem ?? ( sorry ale pamięć już nie ta ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia-pe Re: dobranocki :-), KTO ZNAŁ, KTO PAMIĘTA !!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 11:10 Gość portalu: peteen napisał(a): > jak kozacy grali w piłkę nożną !!! > hit zajebisty ! ( sorka, to podobno określenie młodzieżowe ) > :))) Sorka - tak się wabi jeden piesek. A ta baja fajna była. Z wykopem. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonzaj1 Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.pl 27.03.02, 14:32 Tak pamiętam sąsiadów byli ekstra!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuen Re: dobranocki :-) IP: *.ha3.agh.edu.pl 27.03.02, 00:40 A czy w tym zacnym gronie ktoś pamięta Jacka i Agatkę? Razem z Bolkiem i Lolkiem i jeszcze z Reksiem dorobili się własnych znaczkówpocztowych. Był jeszcze czwarty w tej serii ale nie wiem z kim bo nigdy jej nie skompletowałem. I jeszcze jedno pytanie czy ktoś pamięta jak miał na imie taki dobranockowy stworek ze skarpety albo rękawiczki? Czy to nie był Pan Kracy? Listonosz Pat jest doskonały. Chętnie pooglądałbym go z moimi chłopakami, ale oni, nie wiedzieć czemu wolą Scooby Doo. Ta dzisiejsza młodzież! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 06:50 Nie był to Pankracy ale Pan Cerowany ! A jeszcze dawniej był jeszcze "Miś z okienka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joseph Re: dobranocki :-) IP: *.interkom.pl 27.03.02, 11:46 Czwarty znaczek był ze smokami Telesforem i Teodorem, którzy swego czasu dorobili sie nawet własnego longplaya. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 13:22 animacja figurek: colargol ( z...flecikiem czarownym ! ) i miś uszatek ( z klapnietym uszkiem ) też dawali czadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MA Re: dobranocki :-) IP: 193.108.177.* 27.03.02, 14:48 Gość portalu: wuen napisał(a): > A czy w tym zacnym gronie ktoś pamięta Jacka i Agatkę? Razem z Bolkiem i Lolkie > m i jeszcze z Reksiem dorobili > się własnych znaczkówpocztowych. Był jeszcze czwarty w tej serii ale nie wiem z > kim bo nigdy jej nie > skompletowałem.- odp. to był smok telesor albo Teodor z piątkowych spotkań z p.Zygmuntem Kenstowiczem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonzaj1 Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.pl 27.03.02, 14:34 A czy ktoś z was oglądał "Wściekłe gacie" z Walecem i Gromitem ...Miodzio!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MA Re: dobranocki :-) IP: 193.108.177.* 27.03.02, 14:53 piaskowy dziadek,-który miał torbe z czarodziejskim piaskiem, zmieniającym świat Porwanie Baltazara Gąbki a z nowszych "w ...zatoce'' jakoś tak to brzmiało o sympatycznym piżmaku, z ekstra muzyczką teraz obserwuję co ogląda moja córka -te same bajki podobają się jej najbardziej, czyli gusty dzieci się nie zmieniają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 17:47 Gość portalu: MA napisał(a): > piaskowy dziadek,-który miał torbe z czarodziejskim piaskiem, zmieniającym świa > t > Piasek nie zmieniał świata tylko wpadał w oczy dzieci i po dŁugim aaaaaaaaa kładły się one do wzorowo zaścielonych łóżeczek ( bo to przeciż był film z NRD ) Za to pomysły pana Lisa i Pania Sroki były nieraz całkiem do śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skks Re: dobranocki :-) IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 18:08 A ten Pies Pluto z ostrym hamowaniem, miś Yogi, myszy mnie denerwowały, kot Dżinks/czy jakoś tak/. Jak se to przypomne to świczki w oczech stają. I grać w zośke mi sie zachciewa. Młodzież to pewnie nie wie co to "zośka" :-))) skks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 18:13 "zośka" stare dzieje - i kombinacje skąd "pożyczyć" ołowiną plombę a potem włoćzka i kawałek kredy albo cegły w teczce. Jak dobrze wtedy człowiek umiał dzielić i mnożyć przez trzy - zmiana! kapa - kolango , główka , ząbki itd.. Ech dawne dzieje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skks Re: dobranocki :-) IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 18:53 nie tak dawne, tylko czterdzieści lat, moment. Czy ktoś nie wierzy, że to chwilka? :-((( skks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 21:36 i w pikuty zagrać przed dobranocką, a potem już tylko czeszcz balbina, czo robisz ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 22:23 A może jeszcze Gucio i Cezar w wyprawie na wyspę marchewkową. Ale z tych statycznych dobranocek to wolałem Lendgrena opowiadającego o Doktorze Dolittle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 22:34 chociaż upał nam dokucza i pragnienie choć przeraża piach pustyni, czarny las wyruszamy wciąż na nowo, niestrudzenie do krainy, w którą bajka wiedzie nas... a ich małpa to karolina, jeśli pamiętam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 22:39 Brawo - pamięć fotograficzna A melodia przypominała chyba filipinki ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 22:44 zaśpiewam ci na majówce ( jeśli przyjdziesz ) a najbardziej mnie wkurzyło, jak bolkowi i lolkowi kazano mówić pedalskimi głosamoi i im, starym mizoginistom, dodali tę pieprzenie wyemancypowaną tolę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: dobranocki :-) 27.03.02, 22:50 Bolek i Lolek na dzikim zachodzie. Czy widzicie oczkami wyobraźni tą/ę/ kobyłę co tak bosko biegała za brodziato, szczerbatym bandytą/om/? :-))) skks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 22:56 Zgadza się - podkład muzyczny czy to do Bolka i Loka czy to do zaczarowanego ołówka potrafił oddać wspaniale nastrój toczącej się akcji. Kiedyś nagrałem całą kasetę z BiL ale praktycznie to najbarziej lubiaŁem serie : BiL na wakacjach, Bajki Bi L , Na dzikim zachodzie i tą serię przed Tolą. A potem cóż dodanie głosu i przestałem to trawić. W pierwszych seriach głos pojawiał się tylko jak się wołali gdzieś w jaksini czy w górach i ten pogłos Booooleeeeek Loooleeek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 23:26 Pszukam - ale nie obiecuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 23:53 moim zdaniem "k" na końcu było nieme dodaję serię dookoła świata z pukaniem w globus i czachę grubego i potrafię to wszystko zaśpiewac bądź zagwizdać ( jeśli nagranie się nie odnajdzie ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 00:25 Gość portalu: peteen napisał(a): > chociaż upał nam dokucza i pragnienie > choć przeraża piach pustyni, czarny las > wyruszamy wciąż na nowo, niestrudzenie > do krainy, w którą bajka wiedzie nas... > > a ich małpa to karolina, jeśli pamiętam > :))) Dziadku,drogi Dziadku,....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcj Re: dobranocki :-) IP: 192.168.2.* 28.03.02, 09:28 To wszystko powyżej jest extra ale wszyscy zapomnieli chyba o czymś takim jak "Miś Kolabor" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skks Re: dobranocki :-) IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 09:39 A któren aktor powiedział: "A teraz kochane dzieci pocałujcie kochanego misia w dupę." :-))) skks PS. Na rynku chodzą dwie wersje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 12:57 pierwszym który prowadził misia z okienka był Bronisław P -i to raczej o niego chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 18:05 oczywiście, że bronisław p, zaś niesłusznie, przez całe lata, obciążano za to gminną pieśnią mieczysława cz czy dzisiejsze dzieciaki dałyby się jeszcze porwać takim prostym, szczerym dobranockom ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kriss.forum Re: dobranocki :-) 28.03.02, 15:33 Miś Uszatek, Smerfy (ale wstrętna nazwa!), Sąsiedzi (mój siostrzeniec ma całą kolekcją kaset z Sąsiadami), Krecik (szczególnie zapadł mi w pamięci odcinek z wycinaniem lasu, wtedy co Krecika wsadzili do pokoju z gumowym lasem - oglądając to pierwszy raz mając parę lat płakałem :((( ), Baltazar Gąbka, Wilk i Zając. Był jeszcze taki program edukacyjny, chyba "Pi i Signa" czy jakoś tak, z takimi dwoma kosmitami, lubiłem to. Pozdrawiam, Kriss. Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: dzien doberek:-) 28.03.02, 18:59 Ja bardzo lubilam Teleranek:) Wiem ze to na dzien dobry, ale nigdy nie zapomne tego biegnacego kogucika ile sil w nogach. Pial dokladnie w momencie kiedy slychac bylo ostatnie tykniecie, a duza wskazowka ladowala na dwunastce. Juz nie wspomne co sie dzialo dalej:) Napewno wielu pamieta cykle "Niewidzialna reka", "Zrob to sam"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skks Re: dzien doberek:-) IP: 62.179.0.* 28.03.02, 19:06 Słodowy to taki pirwowzór Makgajwera co to ze sznórówki i spinacza zrobi rakiete :-))) skks Ps. Słodowy był lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Słodowy - the best IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 20:32 Do tej pory mam jeszcze jego książkę - Zrób to sam. W tamtych trudnych czasach zbudował samochod - chyba nawet 2 wersje SAMA. I te jego dwie strzałeczki - czarna i biała. I na końcu... a tutaj mamy już gotowy model - pralki dla lalek z dwóch puszek po kawie Marago. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Słodowy - the best IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 23:39 no i biedak dał głowę w czasach edwarda - no to jak, towarzysze, pomożecie - zrób to sam ! a tak zupełnie serio, ostatni raz pokochałem w telewizorze dwóch suer gostów z sondy, szkoda, że musieli tak głupio odejść to co prawda nie dobranocka, ale zaraz wrócę do wątku... Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: sonda to był genialny program 29.03.02, 21:37 www.tk.pl/sonda/ To dla młodzieży, nieświadomej pp. Kurka i Kamińskiego. :-((((( skks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: sonda to był genialny program IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.02, 22:41 a klub 6 kontynentów ? na nim uczyłem się świata, miłości do podróży i opowiadania ze swadą ( nie tylko o miłosnych podbojach ) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skks Re: sonda to był genialny program IP: *.chello.pl 30.03.02, 12:42 Pamiętam, oglądałem ale nie zapadł tak w pamięć jak Sonda czy Czterej pancerni i pies albo czwartkowe Kobry lubiałem tez Monitor z Małcużyńskim/ no wiem, że monitor był szczekaczką ale ...../,a ilem się nawalczył z mamą by w niedziele leciec do kościoła nie na 10,00 tylko póżniej bo Teleranek z genialnym kogutem / do dzis drania słyszę/. :-))) skks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGGY Re: dobranocki :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 12:45 Moją ulubioną dobranocką byli "SĄSIEDZI" taka czeska bajka........szkoda że już jej nie puszczają.... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faciu Re: dobranocki :-) IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 12:48 A pamietacie animowanego Don Kichota ??? Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: dobranocki :-) 23.10.02, 16:39 Chcę normalnych, ciekawych,smiesznych postów a nie o wyzszości rokity nad majchrowskim czy odwrotnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: dobranocki :-) 23.10.02, 16:56 a może być: jak majchrowski na lasso (tę ) rokitę diabełka złapał ? plastyk projektodawca radek pilarz wytwórnia bratri v triku :c) i jeszcze raz :c) Odpowiedz Link Zgłoś
bluetab70 Re: dobranocki :-) 11.11.02, 23:45 wszystkie stare, na których się wychowałam, już chyba wymieniliście.. był jeszcze Kiwaczek: takie małe toto co przyjechało w skrzynce z pomarańczami (chyba rosyjskie było, znaczy radzieckie) a z nowych bajek jest jedna super: Miś z Błękitnego Domu (UK to robi). Nagrywałam to mojej gadzince, szkoda, że przestali emitować, mam nadzieję, że będzie wznowienie Odpowiedz Link Zgłoś