Dodaj do ulubionych

Skałka już pewna

• Gość: marior Re: Skałka już pewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 11:48
      pewnie i przy pogrzebie Mickiewicz bylyby protesty:)przeciez to jeden z
      niewielu Polakow,ktorego zna 0,00....% ludzi na swiecie.......a jesli przyjada
      do Krakowa:)
      • hki Re: Skałka już pewna 21.08.04, 11:55
        Zastanawiam się czemu tak nienawistnie protestujecie przeciwko temu pochówkowi
        na Skałce? Pieprzycie , że Miłosz był Litwinem- a czy Mickiewicz, Jagiełło,
        Kopernik i wielu inych byli Polakami???? Opamietajcie się z fobią przeciwko
        ludziom którzy nie leżą całymi dniami krzyżem w kościele. Myślę, ze jest
        niewielu ludzi bardziej oddalonych od katolicyzmu niż rydzyk i lpr- to sa
        dopiero faszyści, ksenofobowie i ludzie mający za nic podstawowe wartośc,
        którymi sobie wycieraja mordy.
        • Gość: krochmal Re: Skałka już pewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 12:02
          Używając twojego słownictwa prymitywnego, żaden z wymienionych przez ciebie
          ludzi nie wycierał sobie mordy Polską, a wręcz przeciwnie. Natomiast Miłosz to
          robił i to wiele razy. na tym polega róznica, niby tak widoczna, a jednak dla
          większości niedostrzegalna. To tak jak człowiek jest zaślepiony nienawiścią i
          wszędzie widzi tylko Rydzyka i LPR....
          • hki Re: Skałka już pewna 21.08.04, 12:07
            Gość portalu: krochmal napisał(a):

> Używając twojego słownictwa prymitywnego, żaden z wymienionych przez ciebie
            > ludzi nie wycierał sobie mordy Polską, a wręcz przeciwnie. Natomiast Miłosz to
            > robił i to wiele razy. na tym polega róznica, niby tak widoczna, a jednak dla
            > większości niedostrzegalna. To tak jak człowiek jest zaślepiony nienawiścią i
            > wszędzie widzi tylko Rydzyka i LPR....
            Nie pomyslałes jednak że ma racje narzekając na ten kraj?Prawda w oko kole?
            Za to nienawiśc jest pewnie zupełnie obca prawicowym nacjonalistom?????
            • Gość: krochmal Re: Skałka już pewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 12:12
              Według mnie nie miał racji. Ale nawet przyjmując że miał, nie jest to powodem
              aby pochować go na Skałce. Tam leżą patrioci, a nie krytycy polskości!!! Kiedy
              to wreszcie do was wszystkich dotrze?!
          • Gość: VlaD Re: Skałka już pewna IP: *.localdomain / *.kim.pl 21.08.04, 14:00
            Któryś już raz proszę na tym forum - niech ktoś wlepi "zniesławiający" cytat
            z Miłosza dłuższy niż dwa zdania (bo tyle to da się wyciąć każdemu z kontekstu
            i wlepić w inny). Jeżeli potrafi... Wtedy - cóż, będę zmuszony przemyśleć
            jeszcze raz całą sprawę. Bo na razie to nie widziałem tu nie tylko nic w miarę
            długiego, ale i samodzielnie wyszperanych cytatów jednozdaniowych (tzn. innych
            niż wygrzebał niedoprofesor Majtas na potrzeby tego pożal-się-Boże wywiadu).
            Nienajlepiej to świadczy o osobach piszących o zniesławianiu kraju przez ś.p.
            Miłosza.
            P.S. Jak chodzi o cytaty jednozdaniowe - to ja się wczoraj wiechorem
            zabawiałem w ten sposób zbiorkami wierszy Tuwima (pierwsze "antypolskie" zdanie
            utrafiłem koło 20 strony) i Słowackiego (na ...nastej) ;)
            • Gość: Obywatel Re: W TYM SĘK, ŻE ONI BYLI POLAKAMI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 18:47
              Nawet jeśli ten obszar Polski nazywał się Litwą.
              Miłosz natomiast, sam się odżegnywał od bycia Polakiem. Nie można robić mu
              tej przykrości pochówku na Skałce.
        • Gość: swiat Re: Skałka już pewna IP: *.proxy.aol.com 21.08.04, 12:10
          a tak prawde mowiac
          to niewiele mnie obchodzi Milosz,Polska itd.
          Tylko wam sie wydaje ze jestescie pepkiem swiata
          Zprochu powstales
          w proch sie obrocisz
        • Gość: Obywatel Re: PROTESTY OPARTE NA CYTATACH ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 12:34
          Kto nie rozumie protestów, niech sięgnie po lekturę.
    • Gość: TomekS Re: Skałka już pewna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 12:08
      Który skrzywdziłeś Człowieka Wielkiego,
      Złością nad śmiercią Jego wuybuchając,
      Gromadę błaznów koło siebie mając,
      Na pomieszanie dobrego i złego.

Nie bądź bezpieczny ....
    • Gość: Tatry Re: Skałka już pewna IP: *.bredband.comhem.se 21.08.04, 12:09
      Jacy dumni bylismy kiedy Milosz dostal Nobla, jacy podli jestesmy w chwili
      jego smierci.
      • Gość: swiat Re: Skałka już pewna IP: *.proxy.aol.com 21.08.04, 12:12
        Gość portalu: Tatry napisał(a):

> Jacy dumni bylismy kiedy Milosz dostal Nobla, jacy podli jestesmy w chwili
        > jego smierci.

Bylismy dumni z Milosza
        bo nie mamy sami sie czym pochwalic
        • Gość: Franio ODEZWAŁ SIĘ GŁOS NARODU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 12:29
          ... i ku wielkiemu zdziwieniu monopolistom medialnym głos ten mówi nie tak, jak
          był nauczony!

Czy to znaczy, że większość Polaków czyta "Nasz Dziennik" i słucha Radio Maryja?
          A może to tylko znaczy, że Polacy wcale takim głupim narodem nie są i że wiedzą,
          kiedy wciska im się kit?

Widać aż nadto wyraźnie, że naród polski wie, co myśleć o człowieku, który przez
          całe swoje życie myślał tylko i wyłącznie o własnym interesie. Michnik kiedyś
          powiedział, że nie lubi słowa "naród" - może przeczuł, że i on pewnego dnia
          będzie dla Polaków tylko przykrym wspomnieniem.
    • Gość: CZCIGODNY Re: Skałka już pewna IP: *.legs.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 12:18
      LUDZIE ! JAK WAM NIE WSTYD PROTESTOWAĆ W TAKIEJ CHWILI. D E B I L I Z M
    • Gość: pak Zal mi Polakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 12:30
      Komuna i kosciol Katolicki zupelnie zniszczyli nasze mozgi.
      Debile i zdrajcy z LPR beda protestowac a reszta targa watpliwosc - czy byl
      Milosz wystarczajaco polski czy nie?
      Jedno pokolenie musi odejsc zeby troche przefiltrowac ten kretynizm.
    • w_banasik Re: Skałka już pewna 21.08.04, 12:38
      Czeslaw Milosz jest jednym z polskich wieszczy narodowych rowny Mickiewiczowi i
      Norwidowi, nie mówiac juz o innych noblistach jak Sienkiewicz, Reymont, czy
      Wislawa Szymborska. Byl genialnym poeta, wspanialym profesorem, madrym i pelnym
      tolerancji i ciepla czlowiekiem. Byl wielki. Jego tworczosc i cale zycie warte
      sa uhonorowania i upamietnienia zlozeniem ciala poety do grobowca w panteonie
      polskich najwiekszych postaci. Wlasnie na Skalce.
      Cz. Milosz wystawil sobie i nam Polakom wspanialy pomnik juz za swego zycia.
      Teraz nasza kolej. Powinnismy zrobic cos dla Niego. I pewnie i dla nas samych.
      Godny pochowek w miejscu swietym dla wiekszosci Polakow i kilka mysli Jemu
      poswieconych, kwiatow polozonych i lez uronionych nad Jego trumna to niewiele.
      Miara czlowieczenstwa jest stosunek do innego czlowieka. Tym bardziej, ze Cz.
      Milosz dostarczal nam przez dlugie piekne i pracowite zycie wielu
      niezapomnianych wzruszen. Zawsze pozytywnych, madrych i ozywczych. Oczywiscie
      ani Czeslaw Milosz ani nikt inny 'zwyklych zjadaczy chleba w aniolow nie
      przerobi', ale moze chociaz przez chwile znowu bedziemy razem zjednoczeni jak w
      1927 roku nad trumna J. Slowackiego, czy w 1984 nad trumna ksiedza Jerzego
      Popieluszki. Oby.
      Wierze w to.
      'Wiara jest wtedy,
      kiedy ktos zobaczy krople rosy,
      albo lisc na wodzie i wie,
      , ze one sa bo sa konieczne,
      Chocby sie oczy zamknelo, marzylo
      na swiecie bedzie tylko to, co bylo
      A lisc uniosa dalej wody rzeczne...' ('Wiara'- Cz. Milosz, przepraszam za cytat
      z pamieci)
      Nie mam zludzen. Wielu jest radykalnych fundamentalistow, ktorzy zawsze
      potrafia pojawic sie w najmniej odpowiednim miejscu i czasie wrzeszczac
      wnieboglosy, machajac narodowym sztandarem, tym sam o którym Norwid pisal,
      majac na mysli Polakow. Wielki narodowy sztandar i mikre spoleczenstwo. Sam sie
      tak czuje. Rzecz jasna nie wszczyscy sa marni, choc pewnie niewiele sie w tej
      mierze zmienilo od czasow rozbiorow. Tak czy owak, malostkowi, mali ludzie,
      zawistni i nijacy przy tej czy innej okazji zawsze sie pojawiaja. Przeczucia
      zwiazane z przyszloscia sa we mnie mieszane. Wciaz jednak przewaza w nich
      jednak nadzieja.
      Wiara, nadzieja i ....Milosz.
      Witold Banasik
      • Gość: b z i k Re: Skałka już pewna - ?????? a może jeszcze nie ? IP: *.local.pl / 195.117.123.* 21.08.04, 15:57
        Ty Banasik, skąd tyś się - uwrwał ?

Nibyś elokwentny i wykształcony
        a pleciesz - a n d r o n y.

Podany cytat, to już wyraźny przykład
        Miłoszowego braku logiki i grafomaństwa.
        Jakiś tam Nobel, przysłonił ci pewnie
        miałkość jego tfu-rczości i fakt wielokrotnego zaprzaństwa tego wierszoklety.
        Zupełnie niestosowne i bezpodstawne jest porównywanie tego Litwina z Wielkim
        Mickiewiczem czy Genialnym Słowackim ???
        - no daruj sobie ! Nie ten Geniusz, nie ta Klasa.
        A i format Człowieczeństwa - nie ten.
        Wszak popierał Miłosz aborcję i pedalstwo -i to w swoich publicznych
        wypowiedziach.
        Czyż nie tak...?
        No więc ...?

Z Szymborską - tak, tu zgoda; to ten sam poziom moralny i klasa - zaprzaństwa !

Banasik -przeczytaj ty sobie jeszcze raz wcześniejsze posty
        - Marco z Wrocławia !
        Może nie będziesz się wtedy tu tak - n a d y m a ł i pysznił wobec
        przytoczonych tam kompromitujących Miłosza wypowiedzi i fragmentów jego
        twórczości. Twój zbyt pospolity serwilizm jest w ich świetle - mocno
        podejrzany a ignoranctwo wobec faktow - niemiłosiernie cię banasik -
        - k o m p r o m i t u j e !
        Wiesz coś o tym ??? Czujesz to...?

Problem pochówku tego jegomościa ... przekracz jak nam pokazałeś - twoje
        banasikowe, skundlone myślowe "możliwości".
        Patriotą to ty bratku nie jesteś.... oj nie jesteś!
        Chyba wogóle, patriotyzm jest ci obcy ?

Więc;
        Kończ waść - wstydu (sobie) oszczędź !
        • Gość: zawodowy dureń BZIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 00:52
          miło jest spotkać kolegę po fachu
    • Gość: Sasza Re: Skałka już pewna IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.04, 12:41
      Cała ta dyskusja o katolicyżmie Miłosza oraz o jego "błędach" z młodości jest
      żenująca. Żenujący jest też brak w Polsce miejsca spoczynku dla zasłużonych
      Polaków, którym nie było za życią po drodze z endecją.
    • Gość: antyefraim NA KIERKUT Z ŻYDZISKIEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 12:42
      W kucki go pochować, bo mu na Skałce niewygodnie na leżąco będzie!
      • Gość: roo I CO TU Z TAKIM GADEM UCZYNIC ?.... IP: 203.220.53.* 21.08.04, 13:14
        Za duzo gowien wsrod Polakow, beznadziejna jest przyszlosc tego KRAJU I NARODU.
    • Gość: Ziuta z Rawy Prosze Was!!!! IP: 202.67.65.* 21.08.04, 13:26
      Po tylu dniach prosze tylko przypadkiem nie otwierajcie trumny na pokaz jak to
      czasami jest w zwyczaju przed pogrzebem w Polsce.Jak cialo nie zostalo solidnie
      zakonserwowane to takie otwieranie moze przyczynic sie ze co blizsi uczestnicy
      pogrzebu moga skonczyc w szpitalu.Ostatecznie on zmarl prawie tydzien temu a
      jak nie trzymano go w lodowce to przy tych upalach zreszta nie musze nic wiecej
      pisac,macie wyobraznie.
    • Gość: jok polacy odmozdzeni? IP: *.bitech.krakow.pl 21.08.04, 13:27
      a jednak polacy to narod idiotow.
      niewiele jednostek wybitnych, a te i tak traktowane jak smieci..
    • Gość: mee... WBREW WOLI WIEKSZOSCI... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 21.08.04, 13:29
      tak jak za prl-u...wladza wie lepiej...orszak pogrzebowy otocza kordonem
      policji...podatnik za to wszystko zaplaci z wlasnej kieszeni...a skalka na tym
      strci...to juz nie polskie swiete miejsce a jezeli juz to skazone
    • starfruit Re: Skałka już pewna 21.08.04, 13:34
      Nie, ja jednak muszę emigrować. Niedobrze mi się robi, jak to czytam. Jaki
      szantaż rodziny do cholery? Ja na miejscu rodziny chyba faktycznie bym machnęła
      ręką na tą Skałkę. Wstyd mi naprawdę. Strasznie wstyd.
      • Gość: I_BEZ_ŻALU ! SPIESZĄCYCH NA EMIGRACJĘ ŻEGNAM UPRZEJMIE..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 18:54
        Straszysz i straszysz tym zamiarem emigracji, tak jakby ktoś cię tu zatrzymywał.
        Pakuj się i jedź, choćby dzisiaj. Żegnaj i nie wracaj!
        Nie potrzeba Polsce obywateli zawstydzonych tym, że w Polsce żyją.
    • Gość: Europejczyk Kompromitujecie sie Polacy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 13:36
      A może i dobrze?niech Europa zobaczy jakie curiosum przyjęla do swego grona.
    • Gość: kubajaw kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamien IP: *.hechtsheim.wohnheim.uni-mainz.de 21.08.04, 13:37
      • Gość: mee... WEZ KAMIEN I WALNIJ SIE NIM GLOWE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 21.08.04, 13:44
        ...co skalka ma z tym wspolnego...tam chowano do tej pory polskich bohaterow-
        patryjotow...nigdy nie pochowano tam oszczerce polskosci...nienawidzacego tak
        glosno...,ze az serce peka...skad mogla sie wziasc taka nienawiscdo tego co
        polskie...
        • Gość: VlaD Re: WEZ KAMIEN I WALNIJ SIE NIM GLOWE... IP: *.localdomain / *.kim.pl 21.08.04, 14:12
          Meee to mówią barany...
          Ciekaw jestem czy dowodem polskości i życia zgodnie z zaleceniam Kościoła
          jest np. przywieziony z Paryża syfilis pochodzący bynajmniej nie z małżeńskich
          stosunków?
          Niejeden spośród tych co obecnie leżą na Skałce też za życia wzbudzał znaczne
          kontrowersje. A z tych co nie wzbudzali paru zdążyło już zniknąć z podręczników
          (poza akademickimi) - bynajmniej nie z powodów politycznych, po prostu ich
          dokonania nie wytrzymały ciężaru paru setek lat.
          • Gość: mee... Re: WEZ KAMIEN I WALNIJ SIE NIM GLOWE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 21.08.04, 14:20
            ...nic nie lykasz baranie...i jak tu ci odpowiedziec
            • Gość: VlaD Re: WEZ KAMIEN I WALNIJ SIE NIM GLOWE... IP: *.localdomain / *.kim.pl 21.08.04, 14:37
              > ...nic nie lykasz baranie...i jak tu ci odpowiedziec

Jak???
              Rzeczowo, otwartym tekstem, używając siły argumetów zamiast argumentów siły. I
              dokańczając swoje myśli (o ile czujesz się na siłach), zamiast srać gdzie się
              da i nie da bobkami wielokropków.
              • Gość: mee... Re: WEZ KAMIEN I WALNIJ SIE NIM GLOWE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 21.08.04, 14:41
                ...sila argumentow...wiec czekam...co ma wspolnego syfilizm z sila
                argumentu....a czy garbaty wedlug twego kryterium moze byc patryjota...
                • Gość: VlaD Re: WEZ KAMIEN I WALNIJ SIE NIM GLOWE... IP: *.localdomain / *.kim.pl 21.08.04, 14:51
                  Faktycznie, w pierwszym poście odpowiadałem nie tylko konkretnie tobie, a
                  raczej całości forumowych krytyków pogrzebu na Skałce. Syfilis z patriotyzmem
                  wiele wspólnego nie ma - za to wiele wspólnego z przekraczaniem przykazań. A
                  to "antykatolicyzm" i życie wbrew przykazaniom Kościoła były oprócz
                  antypolonizmu jednymi z głównych podnoszonych na tym forum argumentów. Zaś
                  przynajmniej jeden syfilityk na Skałce już leży.
                  Co do antypolonizmu - powtórzę to co już napisałem: czekam na cytat długości
                  przynajmniej 5 do 7 zdań.
                  • Gość: mee... Re: WEZ KAMIEN I WALNIJ SIE NIM GLOWE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 21.08.04, 14:57
                    ...prosze pani dulskiej...jabym radzil opuscic to okienko ...i zobaczyc jak
                    prawdziwe zycie wyglada...mowisz ,ze co jest wbrew przykazaniom...pociag do
                    kobiety...to wbrew naturze...to wbrew wolnosci...oczywiscie nie powiedziano ci
                    tego glosno i nigdy ci glosno tego nikt nie powie...bo wielu by wzielo to zbyt
                    doslownie...
                    • Gość: VlaD Re: WEZ KAMIEN I WALNIJ SIE NIM GLOWE... IP: *.localdomain / *.kim.pl 21.08.04, 15:17
                      Zdaje mi się, że prosiłem o używanie argumentów zamiast wyzwisk?

Nie chciałem bynajmniej mieszać Wyspiańskiego z nawozem, ani też nie nawołuję
                      do wyrzucenia go ze Skałki (co, jak się zdaje, wmawia mi mee...).
                      Twierdzę tylko, że
                      - Jak dotąd nikt nie podał argumentów dot. antypolonizmu Miłosza innych niż
                      podane parę dni temu przez "Nasz Dziennik". A te - jak już parę razy pisałem -
                      nie są dla mnie zbyt silnymi.
                      - Jeżeli chodzi o zachowania typu poparcia dla parady gejów - wiele to się nie
                      różni od niektórych wyczynów osób już leżących na Skałce. Wyspiański przykładem.
                      Wiem, wiem, natura ludzka ułomna. Ale albo tniemy równo z glebą, albo miejsce
                      na błąd zostawiamy WSZYSTKIM.

I jeszcze raz proszę o płynne kończenie wypowiedzi, a nie rwanie ich
                      wielokropkami, które może i ładnie wyglądają, ale bardzo utrudniają uchwycenie
                      myśli przewodniej (jeżeli jakaś istnieje).
                      • Gość: Szwab z Katowic Re: WEZ KAMIEN I WALNIJ SIE NIM GLOWE... IP: *.Kortrijk.GoPlus.FastDSL.tiscali.be 21.08.04, 15:24
                        A widzicie, Wy Polacy MATOLKI, kto w Polsce ma dzis autorytet, jesli chodzi o
                        prase. Tak jest, NASZ DZIENNIK !
                        • Gość: VlaD A jednak IP: *.localdomain / *.kim.pl 21.08.04, 15:31
                          mee... to nie jest taki baran jak niektórzy inni na tym forum. Z nim może nie
                          dało się porozumieć, ale przynajmniej dało się dyskutować. A z tobą...
                          • Gość: POLAK Re: A jednak IP: *.Kortrijk.GoPlus.FastDSL.tiscali.be 21.08.04, 15:34
                            KWACH TEZ GADA PO POSLKU I CO Z TEGO WYNIKA ?
                            • Gość: palaczok Re: A jednak IP: *.Kortrijk.GoPlus.FastDSL.tiscali.be 21.08.04, 15:38
                              juz ja wole smierdzacego polaka z siedmiogrodu niz MILOSZA i KWACHA
                      • Gość: mee... Re: WEZ KAMIEN I WALNIJ SIE NIM GLOWE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 21.08.04, 15:27
                        ...musial bym zaczac wszystko od zera...wiec zaczne gdzies od
                        srodka....pytanie...czy cialo moze zaszkodzic duszy...
                        • Gość: VlaD Re: WEZ KAMIEN I WALNIJ SIE NIM GLOWE... IP: *.localdomain / *.kim.pl 21.08.04, 15:32
                          Zdaje się że zależy od tego który z filozofów opracowuje temat;)
                          • Gość: mee... Re: WEZ KAMIEN I WALNIJ SIE NIM GLOWE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 21.08.04, 15:50
                            ...widzisz...i tu jest pogrzebany twoj problem...,ze nie jestes soba...wsluchaj
                            sie czasami w dusze...jezeli nie masz jej zagluszonej
                            • Gość: VlaD Re: WEZ KAMIEN I WALNIJ SIE NIM GLOWE... IP: *.localdomain / *.kim.pl 21.08.04, 18:07
                              Kwestia zależności między ciałem a duszą wywoływała - o ile mi wiadomo -
                              kontrowersje także i wśród Doktorów Kościoła. Czemu więc nie może różnić np.
                              VlaD-a i mee...
                              Mam zresztą wrażenie, że wreszcie dotarłem do jądra Twojego sposobu
                              myślenia... jeśli wsłucham się w duszę to mam usłyszeć to samo co Ty, bo w
                              przeciwnym razie będzie to oznaczało że moja dusza jest "zagłuszona". Tak jak
                              nie powinienem bronić osób, które uznałeś za wrogów - bo wtedy
                              jestem "niedośćpolak" z ciężkim atakami libertynizmu bądź nagłą zaćmą - czy
                              ukazywać skaz na życiorysach osób przez Ciebie poważanych (przeze mnie zresztą
                              też - za całokształt), gdyż wtedy staję się pogrobowcem pani Dulskiej.
                              Zastanawiam się czy tak zmienny sposób postrzegania rozmówcy nie świadczy że
                              tu raczej kto inny ma problemy? Tak czy inaczej - dziękuję za ciekawą dyskusję.

P.S. Uważam, że to co robimy z naszym ciałem zdecydowanie nie jest niezależne
                              od duszy. I że jest to jeden ze sposobów w jaki się ona wyraża.
                              Czy ciało może zaszkodzić duszy? A jeśli myjesz talerze w pralce to winny
                              skutkom jesteś Ty czy pralka?

P.P.S. Czy mógłbyś wyjaśnić mi na pożegnanie skąd w Twoich postach taki natłok
                              wielokropków???
                              • Gość: mee... Re: WEZ KAMIEN I WALNIJ SIE NIM GLOWE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 21.08.04, 20:03
                                ...dusza jak odciski palcow...jest jedyna...niepowtarzalna...
        • Gość: J.R. Re: WEZ KAMIEN I WALNIJ SIE NIM GLOWE... IP: *.ifw-kiel.de 21.08.04, 15:39
          miedzy innymi Mickiewicza, ktory pisal "Litwo, Ojczyzno moja...".
          kim ty jestes by miec czelnosc opluwac czlowieka po jego smierci?
          • Gość: lilian Re: WEZ KAMIEN I WALNIJ SIE NIM GLOWE... IP: *.Kortrijk.GoPlus.FastDSL.tiscali.be 21.08.04, 15:42
            jam jest niemiec, czytalem daniej trybune, tylko, ze myslalem i mysle po
            swojemu, byc moze blednie !
            • Gość: mee... Re: WEZ KAMIEN I WALNIJ SIE NIM GLOWE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 21.08.04, 15:51
              ...ja jest kali i ciebie...zjesc
          • Gość: http://pamietamy.t Re: wykasowac wszystkich od litwy ojczyzno moja IP: 200.160.128.* 21.08.04, 17:40
            bo juz nie dosc ze glupie ale i nudne

pamietamy.tripod.com
    • Gość: observer Re: Skałka już pewna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 13:46
      Typowa metoda Gazety Wyborczej, Najpierw prowokacja, pożniej plucie. Nie
      omineło to nawet rodziny zmarłego.
    • Gość: Lukasz Polacy to jednak najglupszy narod na swiecie (jesl IP: 195.116.133.* 21.08.04, 13:54
      i ta zbieranine flustratow mozna wogole narodem nazwac.
    • Gość: k a t o n To straszne - Miłosz na Sałce. Przodkowie pomstują IP: *.local.pl / 195.117.123.* 21.08.04, 14:06
      Dali mu nobla, bo pluł na polskość i Ojczyznę.
      Czyli nagrodzili go za jego zapszaństwo.

A teraz wy... chcecie paskudzić nim dalej..... więc spaskudzicie już wszystko ?
      Nie oszczędzicie nawet swiętej dla narodu - Skałki ?
      P a u l i n i , komu wy się z tego wyspowiadacie?

Naród na pewno wam tego nie zapomni ani was z tego nie rozgrzeszy !
      Tą swoją g ł u p o t ę, możecie zrobić wbrew niemu - tylko - raz.
      Ale czy wam zrobić to wolno ?
      Po stokroć - Nie !!!
      • Gość: VlaD Re: To straszne - Miłosz na Sałce. Przodkowie pom IP: *.localdomain / *.kim.pl 21.08.04, 14:32
        Gość portalu: k a t o n napisał(a):

> Dali mu nobla, bo pluł na polskość i Ojczyznę.
        > Czyli nagrodzili go za jego zapszaństwo.

Bzdety - a kto z komitetu noblowskiego się w czasach tego Nobla Polską jako
        taką aż tak bardzo przejmował? Nobla dostał, owszem, w znacznej mierze z
        klucza - jako niewygodny dla sowietów, jako emigrant z demoludów etc. Tyle ze
        to wcale go nie dyskwalifikuje jako twórcy.
        A za antypolskość to faktycznie da się dostać nagrodę - ale nagrodę im.
        Bandery od ukraińskich skinów, a nie Nobla.

> Nie oszczędzicie nawet swiętej dla narodu - Skałki?

Przejrzyj jeszcze raz życiorysy jej "mieszkańców" - ze zwróceniem szczególnej
        uwagi na stosunek do powstań, czy na przypadkowe syfilisy...

> P a u l i n i , komu wy się z tego wyspowiadacie?

Taaak, a komu wyspowiada się kardynał Macharski, popierający ten pomysł? I
        dlaczego nie zrzucić ze stolicy Piotrowej tego zbrodniarza który pozwala na coś
        takiego w swej dawnej diecezji??? Pomyśl zanim coś napiszesz...

> Naród na pewno wam tego nie zapomni ani was z tego nie rozgrzeszy !
        > Tą swoją g ł u p o t ę, możecie zrobić wbrew niemu - tylko - raz.

Czyli w tym kraju dobrze ponad trzy czwarte mieszkańców (zarówno ci, którzy są
        za pogrzebem Miłosza na Skałce, jak i ci, których ta cała afera wokół pogrzebu
        po prostu gówno obchodzi) nie należy do narodu polskiego? A może chodzi ci o
        jekiś inny naród?? Albo po prostu jakieś rozszczepienie osobowości i sam cały
        naród stanowisz???

Bardzo proszę: kat - off! Przynajmniej Rzymian nie obrażaj swym nickiem.
    • Gość: mee... KRYTERIA POCHOWKU NA SKALCE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 21.08.04, 14:19
      ...badz otwarty na wszelkie zboczenia...,wysmiewaj tradycje i zwyczaje...napisz
      cos cieplego o gejach...zaprotestuj gdy narod gnebia z dala w wygodnym fotelu z
      dala gdzies za oceanem-za to dostajesz nola...a przede wszystkim bluzgaj na
      polakow i polskosc...to zapewnia miejsce na skalce ...na kosz podatnika
      opluwanego...po polak to glupiec...tak jaki w twojej tworczosci ...drogi
      wieszczu...
      • Gość: Saj Re: KRYTERIA POCHOWKU NA SKALCE... IP: *.media4.pl 21.08.04, 15:42
        mee ty się nawet nei kryjesz,że jesteś baran
        • Gość: mee... Re: KRYTERIA POCHOWKU NA SKALCE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 21.08.04, 15:43
          ...a ty niby ...kto cepie
    • Gość: maciej.. Re:od pogrzebu zacznie sie nowa Solidarnosc IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 21.08.04, 14:21
      Kpiny sobie robicie towarzysze z SLD, razem z Tygodnikiem Powszechnym. Milosz
      byl megalomanem, ktory byl z tymi gdzie byla wygoda i latwy chleb. Miejmy
      nadzieje , ze od tego pogrzebu ludziom spadna luski z oczu.
      • Gość: http://pamietamy.t Re:i to by bylo na tyle o miloszu, nie byl bohater IP: 200.160.128.* 21.08.04, 17:45
        z polskich marzen
        wrecz przeciwnie
        wiec pytanie dlaczego nie pochowac go w rodzinnym grobowcu
        obok ojca

pamietamy.tripod.com
    • Gość: kazio Re: Skałka już pewna IP: *.proxy.aol.com 21.08.04, 14:59
      najlepiej to caly kondukt skierowac do stodoly i niech no ktory skoczy
      po zapalki,bedzie patriotycznie .
      • Gość: maciej Re: Skałka już pewna IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 21.08.04, 15:04
        Po zapalki, to ty juz idziesz . Sam widzisz jak propaganda Gazety narzucila ci
        falszywy stereotyp w mysleniu o Polsce i Polakach. To jest wlasnie dalszy ciag
        tej walki o folwark Orwellowski w Polsce i kto bedzie trzymal kierownice.
        • Gość: kazio Re: Skałka już pewna IP: *.proxy.aol.com 21.08.04, 15:15
          ten caly skansen to dawno temu trzeba bylo ogrodzic drutem
          kolczastym,z dziura od strony lukaszenki.
          i postawic na slupach granicznych napis "dom wariatow",przekroczenie
          granicy grozi zarazeniem.
          u prawdziwych polakow za duzo obcych genow starotestamentowych
          typu oko za oko itp.
          tylko skad one u nich?
    • graboart Re: Skałka już pewna 21.08.04, 15:10
      Swoich wielkich zawsze kopiemy awystarczy ze pojawi sie byle kto z paszportem cudzoziemca,
      to wchodzimy mu do dupy bez mydla...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: PROTEST Re: Skałka już pewna IP: *.Kortrijk.GoPlus.FastDSL.tiscali.be 21.08.04, 15:14
      TAKI Z NIEGO POLAK JAK I Z KWACHA !
      • Gość: POLAK Re: Skałka już pewna IP: *.Kortrijk.GoPlus.FastDSL.tiscali.be 21.08.04, 15:19
        DO MOSKWY Z NIM !
    • Gość: PROTEST Re: Skałka już pewna IP: *.Kortrijk.GoPlus.FastDSL.tiscali.be 21.08.04, 15:16
      TAKI Z NIEGO POLAK JAK I Z KWACHA
    • Gość: mee... SLOWA MILOSZA PONIEKAT SIE SPELNIAJA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 21.08.04, 15:25
      ...jak pisal milosz...narod o parszywej mowie...,narod skaczacy sobie do oczu
      jak w tancu hoholim...narod pelen konfidentow , ktorzy chca postawic na
      swoim...nie rozliczono moralnie bolszewizmu...nie ukazano konfidentow...nie
      stworzono polskiego kregoslupa- fundamentu...,ktory -by wytyczaj polski
      kierunek a ponad to to moglibysmy sie klocic , udawadniac swoje racje...zamet
      tu panuje ...,ciemnosci...duza w tym zasluga ...szanownego noblisty milosza...i
      kofidentow dbajacy o swoich...
    • Gość: PROTESTUJĄCY Re: RĘCE PRECZ OD MIŁOSZA !!! IP: *.tele2.pl 21.08.04, 15:27
      POLSCY MANIPULATORZY, ZOSTAWCIE MIŁOSZA W SPOKOJU, NIE PO TO CAŁE ŻYCIE WALCZYŁ
      Z POLSKOŚCIĄ ŻEBY TERAZ SPOCZĄĆ W PANTEONIE POLSKIM NA SKAŁCE.
      POLSKA BYŁA MU OBRZYDLIWA, WIEC POLACY ODDAJCIE GO LITWINOM !!!
      • Gość: POLAK Re: RĘCE PRECZ OD MIŁOSZA !!! IP: *.Kortrijk.GoPlus.FastDSL.tiscali.be 21.08.04, 15:29
        TAK JEST! NA LITWE Z NIM !
        • Gość: kazio Re: RĘCE PRECZ OD MIŁOSZA !!! IP: *.proxy.aol.com 21.08.04, 17:20
          wodzu prowadz na wilno!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka