Dodaj do ulubionych

Wici!Wici! USOpen swici...

27.08.14, 17:17
..na razie marnym ogienkiem sie jarzy-troje juz ogarkami sie zostalo-ale mamy Komete i Meteora ktore moga cos rozpalic w naszych sercach kibicowskich!
Wzywamy energicznie "rite100","peteena","krzychuta","dicksmitha","szto_towariszczi",
"sevena" a nawet "skks-a" i wiadomego "doktora S" do merytorycznych polemic w ty kwestyi.

Nasza Kometa juz jedna stojaca na trajektorii lotu warkoczem pozamiatala a zaraz nasz Meteor byc moze szope ominie i dalej bedzie grasowau nad NY?

Halo!Halo!Kroke czy mamy problem?

Obserwuj wątek
    • bombullo Re: Wici!Wici! USOpen swici... 27.08.14, 17:58
      Kometa jakby zygzakiem i "chinski Smok" zaczal ykac warkocza...
      Zarowa w NY a na korcie 100F czyli 38.8C.
      Spocimy sie ale trzeba to wygrac.
      • bombullo Re: Wici!Wici! USOpen swici... 27.08.14, 18:08
        Jeszcze informacje ktore moga Was zainteresowac o naszych "Obiektach".
        Radwanska na Orbicie znajduje sie od 2005.
        Wygrala 369 - przegrala 160 w 2014 42/15
        Zarobila $16 488 986,oo -> $2 318 977 w 2014

Janowicz od 2007.
        Wygral 67 przegral 56 w 2014 20/20
        Zarobil $2 318 977 w 2014 $590 964
    • krzychut Re: Wici!Wici! USOpen swici... 27.08.14, 17:59
      Problem w tym, że zaraz Radwańska odpadnie, potem Janowicz i po ptokach.
      Nie ma się czym podniecać.
      • bombullo Re: Wici!Wici! USOpen swici... 27.08.14, 18:18
        Wernyhora sie znalazla!
        Moze jednak ptacy okaza sie Sokolami a nawet Bielikami a nie kuropatwami czy perliczkami!
        Tenisistom to Wy Krzychucie nie bylibyscie. Janowicz "CUS" z Waszmosci szanownej musi miec!Puta Madre! Zeby nie kliknac awruK! - Querva Amore myio!
        • krzychut Re: Wici!Wici! USOpen swici... 27.08.14, 18:44
          No i co?
          Wykrakałem?
          • rita100 Re: Wici!Wici! USOpen swici... 27.08.14, 18:47
            ale walczyła Agnieszka
            zacięty to był bój

i za to kochamy sport lecz bardziej bym go kochała gdyby nasza wygrała.
            Co by tu powiedzieć to made in China to dobra jakość. Zalany rynek, zalane korty tą marką ;))))
        • bombullo Re: Wici!Wici! USOpen swici... 27.08.14, 18:44
          PKP!!!!!!
          • rita100 Re: Wici!Wici! USOpen swici... 27.08.14, 18:55
            co za PKP ?

Intercity
            Jak strasznie kolej się wykoleiła, ledwo dojechałam do Krakowa. Konduktorka w kuszetce w pociągu dalekobieżnym zakazała mi siedzieć ponieważ wykupiłam sobie bilet leżący. Myślałam, ze padnę na leżąco z tej dyrektywy. Kiedy nie posłuchałam rozkazu zastraszała mnie, ze przyjdzie rewizor i wlepi jej karę, że pasażer siedzi a nie leży.

To było na prawdę !

Czekamy teraz na Jerzyka. Gra o 19.00. Tymczasem na kolację trzeba pobieżyć.

Pozdrawiam wszystkich miłujących sport i tych innych też.
    • peteen i o kant sempiterny ten jues... 27.08.14, 19:02
      Agnieszka wróciła do swojej zwykłej juesopenowej formy...
      • rita100 Re: i o kant sempiterny ten jues... 27.08.14, 19:06
        peteen napisał:

> Agnieszka wróciła do swojej zwykłej juesopenowej formy...

dokładnie :)

Te turnieje po prostu jej nie leżą.
        • rita100 Re: i o kant sempiterny ten jues... 27.08.14, 19:26
          Jerzykowi idzie lepiej. Nie bawi się w żadne takie pykanie. Wyjdzie albo nie wyjdzie i tyle z gry.
          Oby dobrze było.
          • rita100 Re: i o kant sempiterny ten jues... 27.08.14, 19:32
            I mamy błyskawicznie seta. Jeszcze dwa takie i Bombullo odtańczy jakie country ;)
            • rita100 Re: i o kant sempiterny ten jues... 27.08.14, 19:53
              i zaczyna się nerwówka. To jak gra w karty.
              • rita100 Re: i o kant sempiterny ten jues... 27.08.14, 19:55
                zła passa lub dobra passa
                Tutaj nic się nie da przewidzieć ale gramy dalej.
                Po przerwie wznawiamy grę.
                • rita100 Re: i o kant sempiterny ten jues... 27.08.14, 20:12
                  i mamy drugiego seta. Jeszcze trzeci i możemy krzyczeć huurrrrrrrra
                  • rita100 Re: i o kant sempiterny ten jues... 27.08.14, 20:40
                    Po Janowiczu wszystkiego można się spodziewać, może zagrać świetnie, a może taka wystawkę zepsuć, może asa zaserwować, a może i posłać podwójny serwis autowy - i właśnie w tym momencie zepsuł piłke, która była na pewniaka wygraną.
                    • rita100 Re: i o kant sempiterny ten jues... 27.08.14, 21:06
                      A nie mówiłam

Pewne , kończące piłki Jerzyk siatkuje. I w ten sposób przegrywa seta.
                      • rita100 Re: i o kant sempiterny ten jues... 27.08.14, 21:33
                        Czwarty set tak nudny jak flaki z olejem, żadnej wymiany piłek tylko jedno rozdanie i benc.
                        Gra się całkowicie nie klei. Rządzi na tym korcie przypadek ;)
                        • rita100 Re: i o kant sempiterny ten jues... 27.08.14, 21:46
                          Ciekawe jak WY skomentujecie ten mecz. Nie chcę być niegrzeczna.
                          • bombullo Re: i o kant sempiterny ten jues... 28.08.14, 01:05
                            ...jeszcze poczekajmy,jeszcze soe nie spieszmy...Meteor jeszcze krazy nad NY a pierdyknie tak ze jankeskim kowbojom Stetsony zleca z shitheadow.Howhg!
                            PKP - znaczy sie "Pieknie awruK Pieknie!"->wez to na "a" na wznak tfu!wspak!
                            To siedzenie na lezeniu to mistrzostwo Globusa jest.
                            A to lezenie to tyz zunifikowane jest? Mozna na dowolnie wybranym boku czy na wznak czy na pepku?Chociaz na pepku to moze tyz pod Darka Oko podpasc,szczegolnie zas gdyby na rodzaj meski trafilo...
                            Polska to jednak nie do konca Rzecza pospolita jest a bardziej nie pospolita jednak.

Puscili mi tu na TennisChannel drugiego seta z "Armstronga" bo rownoczesnie Stephens grala ze Szwedka,wiec wg.mnie mecz wcale nie byl zaciety ani zazarty a "Komete" wykonczyly te dluuugie wymiany w ktore dawala sie wrobic.
                            Grala jednostajnie,nudnie i przewidywalnie.I zasluzenie przegrala chociaz kostiumik miala bardzo ladny i seksowny.

Meteora nie ogladalem bo bylem pewny,ze wygra.Pojechalem wiec do miasta po polskie tygodniki oraz jakies burrito wprowadzic do ustroju osobistego aby nie doswiadczyc tzw.leniwego jelita i rano energicznie oraz efektownie defekowac!Czuwaj!

Szanowny Krzychut wyczail blusa a kiedys nadawau na moja OOO ze jade po Radwanskiej wtedy na krakoskim forum,po naszej Isi.
                            Nie bedziemy mieli NR1 ani zwyciezcy WS,niestety.
                            Chyba,ze Kaczafi po wyborach w 2015 zarzadzi,ze mamy miec!

• rita100 Re: i o kant sempiterny ten jues... 28.08.14, 21:07
                              Tak, tak, zobaczymy jak Jerzyk dalej będzie się kulał. Chciałabym aby nas wszystkich zaskoczył i oczywiście dobrnął jak najdalej. Tego nikt nie przewidzi. Potrafi wszystko zagrać, ale też potrafi dużo zepsuć szczególnie wystawki. Zauważyłam, że mniej już daje skrótów, tak samo Agnieszka w ostatnim meczu Chinka bardziej zmuszała ją do biegu. Ale to już było, jutro trzymamy kciuki za Jerzyka.

Co do PKP. to wehikuł czasu jeszcze. Nic się nie zmieniło. Wspomniane miejsce do leżenia było na samej górze i ciężko tak przeleżeć 15 godzin na jakimkolwiek boku. Przedział obok był całkiem pusty, bo w Katowicach ludzie wysiedli, a młodziutka konduktorka już mnie wypatrzyła na siedzącym miejscu i zaś do mnie - Pani ma wykupione miejsce leżące i znów mnie przegania. W głębokiej komunie tego nie było, choć było wiele i nikt nikogo nie zmuszał do leżenia. Ach, warto przeżyć i takie chwile, by potem mieć o czym opowiadać.
                              Szkoda, że na turnieje tenisowe nie wyjeżdżam , wtedy dopiero byłoby opowiadania.

Bombullo, a co ty takie sztuczne jedzenie wprowadzasz do swojego ustroju. Nie potrafisz naleśniczka usmażyć, abo jaki placek ze śliwkami drożdżowy sklecić, nie mówiąc o szarlotce z polskim jabłkami. Gdzie masz żonę ? ;)))))))))
                            • krzychut Re:> i o kant sempiterny ten jues... 29.08.14, 08:40
                              bombullo napisał:
                              > Szanowny Krzychut wyczail blusa a kiedys nadawau na moja OOO ze jade po Radwans
                              > kiej wtedy na krakoskim forum,po naszej Isi.

Nadawałem, bo czepiałeś się Radwańskiej z powodów politycznych. Nie podzielam jej poglądów ale uważam, że ona jest sporowcem a nie politykiem i nic nam do jej poglądów w tej dziedzinie życia.
                              Co do strony sportowej: daj nam Boże więcej sportowców, którzy przez wiele miesięcy potrafią utrzymać się w czołowej dziesiątce świata. Sama Agnieszka wygląda mi na osobę twardo stąpającą po ziemi. Zdaje sobie sprawę ze swoich możliwości i ograniczeń, jest profesjonalistką, wie z czego zyje (i to jak!) i wyciąga z tego biznesu ile się da.
                              Bez nadmiernego entuzjazmu ale pełny szacun dla Agnieszki i oby tak grała jak najdłużej.
    • dicksmith na mnie nie liczcie, USopen mi lata 28.08.14, 00:54
      ja tylko komentuje Australian Open
      • rita100 Re: na mnie nie liczcie, USopen mi lata 28.08.14, 21:14
        Ale bardzo fanie, że stajesz do apelu.
        Można na Ciebie liczyć, to ważne.

Wstawiliśmy się

A teraz idziemy na jednego
        A teraz bedziemy wódke pić do dna
        za pokój
        • bombullo Re: na mnie nie liczcie, USopen mi lata 28.08.14, 23:19
          Nie kolikasz czem ciebie lata ten USopen.Czy eukaliptusem z przyczepionym koalem czy jakim dziobakiem.
          rita zaprasza na zimna wodeczke bo ma wolny,rozumie,pokoj w ziemiance wiec moze AUSOP ogladniemy u niej dicku? Kombinujemy co na styczen?

rit(k)a ty wez sie skontaktuj z ludzmi z kabaretu "pod Wyrwigroszem" i daj im temat na skecz.
          Nie zartuje.Podziekuja ciebie za niego.Atakuj energicznie.
          Jechalas ze Stettin Banhof i cala droge mialas tam na gorny polce przekimac lezaco?
          A siedziec tam daoby sie?
          Nie piszesz co zes w koncu zrobila.Leglas czy wyskoczylas z PKP?
          • rita100 Re: Janowicz - mamy seta ! 29.08.14, 18:14
            w podskokach ;)
            czekamy na drugi :)

Bardzo interesujący mecz, trzyma w napięciu, warto oglądać.
            • rita100 Re: Janowicz - mamy seta ! 29.08.14, 18:46
              i po secie

Na zdrowie !
              • rita100 Re: Janowicz - mamy tylko jednego seta 29.08.14, 20:05
                i żadnych innych oczekiwań nie mam;)))
                Grał tylko pierwszego seta, na resztę zabrakło sił.
                Nie podobała mi się w czwartym secie jego nonszalancja, lekceważenie, taka nadmierna swoboda w ruchach, takie tu mi wisizm.

Błyskawicznie kończymy US Open.
              • krzychut Re: Janowicz - i na tym secie koniec 29.08.14, 20:15
                Goguś ma warunki fizyczne ale z tą psychiką daleko nie zajdzie.
                • rita100 Re: Janowicz - i na tym secie koniec 29.08.14, 20:49
                  krzychut napisał:

> Goguś ma warunki fizyczne ale z tą psychiką daleko nie zajdzie.

Trafnie to napisałeś. Też mam takie odczucie.
                • bombullo Re: Janowicz - i na tym secie koniec 29.08.14, 21:03
                  Psychicznie wyglada JJ na krasnoludka,niestety.
                  W ostatnim numerze(33)Tygodnika "Przeglad Sportowy" - kupilem tylko ze wzgledu na artykul:"USOpen:embargo na polskie sukcesy" i jestem "pod wrazeniem" uwag znafcuf ktorzy zaberali gos w dyskusji.
                  Znafcy to:
                  1.Joanna Sakowicz -kolezanka rity "po rakiecie", b.MP(nie pamietam)a takze komentatorka Eurosportu,szlag!
                  2.Pawel Ostrowski - b.szkoleniowiec A.Kerber i Marty Domachowskiej.Byly...
                  3.Dawid Olejniczak - b.reprezentant Polski w Pucharze Daviesa,hohoho;komentator Polsatu i Eurosportu,szlag!
                  4.Bartosz Gebisz - piszacy w "PS" - prawie dziennikarzol
                  5.Andrzej Sobon - piszacy w "PS" - tyz.
                  Nie bede przepisywal co w/w indywidua gaworza w temacie naszych niewypalow i niewybuchow tenisisowych bo moze mnie troista krew zalac ale przeczytajcie.Warto wydac 3.90 zeta - ja zaplacilem $2.95 - chocby ze wzgledu na to jakie mysli im w czerepakach bladza! Nie ktorzy jednak przebonkuja prawde...
                  • rita100 Re: Janowicz - i na tym secie koniec 29.08.14, 22:17
                    bombullo napisał:
                    > 1.Joanna Sakowicz -kolezanka rity "po rakiecie", b.MP(nie pamietam)a takze kome
                    > ntatorka Eurosportu,szlag! - ..... Katarzyna Strączy

Nie czytałam, jestem trochę do tyło z wieściami

• rita100 Re: na mnie nie liczcie, USopen mi lata 29.08.14, 20:48
            Bombullo, przypominam, że moja ziemianka nie ma odbioru kanałów sportowych. Komputer mam szybszy i lepiej się ogląda.

Nie mam czasu kontaktować się z kabaretem, bo jak widzisz życie to kabaret. Proponuję aby sami się przejechali pociągiem relacji Kołobrzeg- Kraków, zdobyć bilet z miejscówką, kuszetka bez pościeli na górze, najlepiej na górze, bo inni nie podskoczą i nie będą przez nas wyłazić . Wagon pod nadzorem młodej ładnej konduktorki i sami przeżyją horror.
            Bilet zachowałam ku potomności:
            Był to dzień: 21.08 godz. 18.58 wyjazd z Kołobrzegu do Krakowa 22.08. godz.11.13
            wagon 61 , miejsce do leżenia 66 góra, przewoźnik PKP IC

Co zrobiłam ?
            Ponieważ często jeżdżę tą trasą, to tradycyjnie raniutko wstaje, bo ileż można spać i udaję się do konduktorki po czarną kawę, a tu niespodzianka , dziewczyna mówi, że nie robi kawy bo nie ma sprzętu. Uuuu, już mnie wkurzyła, bo zawsze rano kupowałam w pociągu kawę i konduktorzy chętnie podawali. Nic to, pomyślałam i udałam się do pierwszego wolnego przedziału czytać książkę, by nie przeszkadzać innym śpiącym w moim przedziale.
            Siedze grzecznie, czytam, a ta młoda konduktorka do mnie - to nie pani miejsce, prosze zwolnić przedział i dać się do swojego miejsca. To ja jej mówię, że w moim przedziale ludzie jeszcze śpią, a ona - to trudno, wykupiła sobie pani taki bilet to teraz tam trzeba leżeć.
            Tłumaczę kobitce, że nie wykupiłam sobie to miejsce tylko takie miejsce było wolne i nie miałam zbytnio wielkiego wyboru.

Bardzo się wtedy wściekłam, bardzo, a bardzo i postanowiłam z tupetem wrócić do swojego przedziału i na swoje miejsce. Bardzo się źle zachowalam, bo w nerwach otworzyłam swój przedział i powiedziałam : - pobudka, proszę wstawać, mam zamiar siedzieć i czytać książkę i pasażerowie musieli wstać. Opowiedziałam im, że sytuacja mnie do tego zmusiała.
            Ale ja nie lubię tłumu, i mimo wszystko poszłam cichaczem siedzieć do innego wolnego przedziału i już nie mogłam czytać, a ta mnie znów dorwała - a nie mówiłam pani, że nie wolno zmieniać miejsc, przyjdzie rewizor i dostanę karę.
            Wyznaczyła mi miejsce siedzące na korytarzu, takie tam rozkładane krzesełko.
            I siadłam i siedzę w tym korytarzu, jak ktoś się udaje do toalety to musze wstawać by przeszedł. Długo tak nie posiedziałam, jak mi tylko znikła z horyzontu ta konduktorka, to bach znów do przedziału wolnego.
            I sobie myślę i myślę i na płacz mnie zbiera , że coś takiego jest możliwe, że przyszły czasy takiej inwigilacji, że człowiek spokojnie nie może siedzieć w pustym przedziale, a nawet wagonie.

Do tej pory czuję niesmak z tej podróży.
            Po za tym, wyobrażasz sobie jak ta mała kobitka pomagała podróżnym wnosić bagaż, a tak zawsze postępowali konduktorzy. To jest trasa do uzdrowiska, kurortu gdzie jeździ do sanatoriów mnóstwo emerytek i jak im pomoże ta krucha piękna istota opisana konduktorka ?
            Było minęło, nie ma urazy.
            • bombullo Re: Nie ma urazy!? 29.08.14, 21:14
              Jazem,chociaz jest tolerancyjny und milosierny to natentychmiast zwolalbym dziennikarzoli na peron w Kroke z "GK","DP" czy innego "asfaltofca" i naglosnil ten wybryk PKP IC a pozniej zaminowau bym jakis wagonik-ten co maja do dyspozycji konduktory- czy koperte z wiadomym proszkiem bym podeslau derekcji.A co?
              Dzialaj! Chamstwu nalezy sie przeciwstawiac silno z godnosciom osobistom!

A "Adamiaki" wygrywaja...na razie.
              • bombullo Re: USopen - lekcje dla Radwanskiej 29.08.14, 21:51
                Zastanawiam sie czy widziala dzisiejsze spotkania Sary Errani z V.Williams i Belindy Bencic(17lat)z A.Kerber nr.6 w turnieju?
                Szczegolnie ten pierwszy mecz.Errani wygrala pierwszego 6:0,drugiego przegrala 0:6 a trzeciego wygrala 7:5.Tego seta ogladalem i jestem pod wrazeniem gry Sary w tym secie.
                Taka chcialoby sie widziec Radwanska na korcie.Niestety jest to marzenie tzw."scietej gowy!"
                A Belinda? Spokojnie wypunktowala Kerber ktora z nauk b.szkoleniowca ktorego wspomnailem w poprzednim poscie nie wyniosla nic bo jakiz to szkoleniowiec?
                17 lat - czy nasza "Kometa" ktora wg.kilku z tego forum miala byc GWIAZDA majac 17 lat byla w III rundzie jakiegokolwiek "Szlema".
                W III rundzie zagra Belinda z Jankovic i wcale nie stoi na straconej pozycji.

A "Adamiaki" walcuja murawe...czy dowioza te 1:0?
                "Kibole" weszli juz na trybuny ale kibuce wyszli.
                Czerwinski musi chyba b.ORMOwcow zmobilizowac!
                • rita100 Re: USopen - lekcje dla Radwanskiej 29.08.14, 22:48
                  To nie jest wszystko takie proste jak piszesz, Bombullo. I tak mamy szczęście, że Agnieszka późno, bo późno załapała się do czołówki i trochę w niej pobędzie. Nie udało się to Uli, która jest mlodsza. Mieliśmy szczęście, że doczekaliśmy takich chwil jak oglądanie w tv meczów tenisowych. Dawniej nic nie transmitowano, żadnego meczu. Grałam kiedyś w tenisa nie widząc jak grają mistrzowie. Zbierałam w antykwariatach zachodnie gazety i wycinałam dawne gwiazdy tenisa, wklejałam je do zeszytów, tak jak kiedyś zbieralo się i wycinalo sławnych aktorów. Granice pozamykane i kisiliśmy się we własnym sosie. Komu się chciało grać skoro i tak się dieta należała i zwrot kosztów podróży oraz sprzęt produkcji Polonez. Marzeniem był oryginalny strój tenisowy kupić.
                  I dzięki temu, że Radwański sam był zawodnikiem, i wyjechał do Niemiec, i poczuł Zachód, i silnie był zmobilizowany co do przyszłości swoich córek, postawił wszystko - wygrał.
                  Dla mnie to wygrał Radwański.
                  Dzięki niemu możemy cieszyć się polskim tenisem. To była ciężka praca ojca.
                  A Agnieszka, po prawdzie nie ma czym wygrywać - finezja w grze to nie wszystko, brak jej mocnego , kończącego uderzenia i wypracowania piłki kończącej. Serwis dopiero teraz wzmocniła. Zazwyczaj ona goni za piłką zamiast przeciwniczkę pogonić. Tyle uwag, ale jestem zachwycona jej grą i jej wynikami. Może jeszcze nas zaskoczy, choć lata uciekają i jak piszesz młodsze rwą się do finałów.
    • dicksmith nie angazowalem sie w USopen i dobrze wyszedlem 30.08.14, 02:45
      Jak tylko polskie media zaczely zachwycac sie nadmiernie forma Isi i Jerzyka, od razu wiedzialem ze wszystko spalone.
      • bombullo Re: nie angazowalem sie w USopen i dobrze wyszedl 30.08.14, 03:34
        ...i dobrze wyszlem" sie gaworzy w dziennikarzolskim narzeczu.
        Ogladasz "popisy" Kangurow obu pci?
        Prawie jak nasze...co?
        Teraz ogladam Sama Grotha w pojedynku ze Federerem - 0:2 w 3.secie 2:1.Walczy chopisko -wyglada jak wzorcowy Wiking z serialu "Wikingowie"-ale raczej do 3 rundy sie nie przedrze.
        U ciebie juz pewnikim sobotnie popoludnie.Jak Zima minela bo wiosna czuc zapewne?
        • rita100 Re: nie angazowalem sie w USopen i dobrze wyszedl 30.08.14, 21:19
          I u nas wiosna musi być gdzieś niedaleko skoro zima nadchodzi :)

Dick pewno ma teraz głowę pełną polityki, bo dzieje się, oj dzieje, nie potrzeba igrzysk.
          • dicksmith a tak, mam glowe pelna polityki 30.08.14, 23:28
            zastanawiam sie czy Australia podazy z pomoca Europie w wypadku III WS.
            • bombullo Re: a tak, mam glowe pelna polityki 31.08.14, 02:08
              Powinienes wiedziec bo jak b.Cichociemny spuszczony na Antypody jestes bardziej zorientowany niz my.
              Wojenka moze by sie i przydala ale jak podejrzewam zatrzyma sie na Odrze...
              A MY wojny sie nie boimy bo niejaki Czapinski ponoc profesor tak byl powiedzial...
              • rita100 Re: a tak, mam glowe pelna polityki 01.09.14, 19:46
                Czyli miałam rację - igrzyska nie zasłonią polityki w której dzieje się, a dzieje. Tylko nieliczni mogą ją zrozumieć. Ja już tego nie ogarniam.
                • rita100 Re: a tak, mam glowe pelna polityki 01.09.14, 20:08
                  Macie jakieś rokowania do do dalszych losów Europy ?
                  Dick, przy europejskiej polityce jakby Australia nie istniała.
    • dicksmith bombullo, rita.. coscie tak przycichli 31.08.14, 23:25
      czyzby US Open sie juz skonczylo?
      • bombullo Re: bombullo, rita.. coscie tak przycichli 01.09.14, 03:18
        Popatrz ile my nabazgrali a ile ty?
        rita teraz na siedzaco spi pamietajac zalecenie konduktorki z PKP IC u ciebie 1:1o po poludniu w poniedzialek wiec nie byc taki ura-bura.
        Ja mam 8:10 wieczorem w niedziele,jutro mam swieto federalne tzw.Labor Day.Urzedy panstwowe maja wolne ale wszystkie sklepy,centra handlowe sa otwarte bo w cywilizacji szanuje sie pieniadze a z jakimiklwiek kosciolami tutaj jest wiekszosci "nie po drodze" jak
        np. w Ojczyznie Prezydenta UE.
        Ogladam teraz mecz Jankovic z Bencic-o niej klikalem wczesniej-2:1.
        Jankovic w pierwszym gemie przelamala Belinde ale w drugim dostala to samo od niej.
        3 gem i "piekna inaczej" Jankowic znowu uskutecznila przelamanie.
        Martina Hingis obserwuje mecz czy wiecie,ze zagrala w deblu w tym roku?
        • bombullo Re: bombullo, rita.. coscie tak przycichli 01.09.14, 04:10
          Pierszy set i mamy tajbreka.17latka walczy jak pantera i prowadzi 4:1>4:4>7:6>8:6!!SET!

Martinka gra dalej w deblu w parze z Wloszka Panetta.
          W 1/4 zagraja z takimi samymi Australijczykami jak ty poniewaz sa to Jarmila Gajdosova urodzona w Bratyslawie oraz Ajla Tomljanovic urodzona w Zagrzebiu.
          Na kortach w NY jeszcze polskie ywruK latac beda bo Matkowski w 1/4 miksta grajac z Peschke maja szanse na wygrana Opena.
          Takze samo dwoch juniorow mamy w turnieju ale zadnej laseczki!
          rita co je?
          • bombullo Re: bombullo, rita.. coscie tak przycichli 01.09.14, 05:14
            Wygrala nastolatka od Wilhelma Tella 7:6,6:4!
            Pierwsza 17 latka od 1997(Martina Hingis)ktora zagra w 1/4 UsOpen.Martina wyedy chyba wygrala caly turniej.
            1/4 spotka sie ina z Chinka Peng a,ze umie(Belinda) na skos grac wiec powinna wygrac.
            Jankovic skurczu twarzoczaszki dostala i wygladala jak...szkoda gadac!
            Cos mi sie zdaje dicku,ze uorkujesz-liczysz kangury czy strzyzesz tryki,barany czy szipy?
            Pozyczylem se dzis wolski film pt."Swieta krowa" ze Zamachowskim,Pawlickim i plemnikiem Buzka pt.Agata.Jutro klikne czy to gniot czy Oskar,zartuje ofkorsem.
            Zaraz w Kroke poranek wiec rita wezmie sie za "ranne zorze" po wyprostowaniu kosci pacierzowej...wiemy ze kimono na siedzaco usquteczniala!
        • rita100 Re: bombullo, rita.. coscie tak przycichli 01.09.14, 19:50
          Zobaczyłam na drabinki i pogromczyni Agnieszki czyli Peng gra dalej. Jest silna dziewczyna.
      • rita100 Re: bombullo, rita.. coscie tak przycichli 01.09.14, 19:47
        dicksmith napisał:

> czyzby US Open sie juz skonczylo?

Dla mnie tak. Dal Polaków mogłabym sie poświęcić, a tak to inne sprawy ważniejsze.
        • bombullo Re: chiropraktyk czy tarot 01.09.14, 23:52
          To sa te wazniejsze sprawy?
          Cos mie tu moherem zajezdza.
          "Poswiecenie dla Polakow" - jeden juz ladnych kilka lat sie poswieca z banda poswieconych jak i on,niestety gowno z tego wychodzi lepiej nawet jak po lewatywie.
          Wyluzuj ritko...
          Carpe diem! - energicznie

dicku chyba na eukaliptusie kumpli znalazl...
          • dicksmith nie lubię eukaliptusów 02.09.14, 10:01
            Moje ulubione drzewko to bottlebrush wprowadzające wesołość przed oknem bo swoimi kwiatami przyciąga papużki i inne mniejsze ptaszki spijające nektar, a poza tym kwiaty te można wykorzystać zgodnie z nazwą krzaczka. Tyle tylko że nie ma to większego sensu jako że w Australii butelek nie skupują. Co prawda w Płd Australii płacą po 5 centów za niektóre gatunki butelek, ale trzeba by zbierać 200 lat na bilet z Sydney w jedną stronę.
            • rita100 Re: nie lubię eukaliptusów 02.09.14, 20:53
              Dick, to jest piękne drzewko ten kuflik - zazdroszczę takiej dekoracji. Gdyby u nas takie drzewa rosły to też mielibyśmy i egzotyczne ptaki na wolności Może kiedyś ociepli sie klimat i będziemy mogli je uprawiać. Tymczasem nasze rośliny przygotowują się do snu zimowego, jeszcze astry, dalie i chryzantemy złociste zakwitną i sprzątanie ogrodów.
              • dicksmith Re: nie lubię eukaliptusów 03.09.14, 02:32
                Czy kwiaty w Polsce jeszcze pachną, bo u nas wskutek kuracji genetycznych straciły zapach kompletnie. Są piękne, dorodne, praktyczne (róże bez kolców), tyle że szybko więdną więc trzeba częściej kupować. Mówią że producent produkuje dla konsumenta i dostarcza dokładnie to czego sobie konsument życzy. Tymczasem jest dokładnie odwrotnie. Konsument życzy sobie pachnących róż z kolcami, arbuzów z czarnymi wielkimi pestkami, czyli dokładnie tego czego nie ma na rynku już od paru lat. Zamiast pachnących i miękkich jabłek z cienką skórką, producent z szerokim uśmiechem dostarcza na rynek jabłka na których można sobie zęby połamać, pozbawione zapachu i smaku, tak że nawet robak się tego nie chwyci, a my musimy to jeść. Z tego wszystkiego zaczynam już tęsknić za komuną.
                • rita100 Re: nie lubię eukaliptusów 04.09.14, 21:54
                  No własnie, dotykasz Dick ciekawego tematu. Mnie sie wydaje, że nic już tak nie pachnie jak kilkadziesiąt lat temu. Nic nie jest takie same,ani jedzenie, ani roślinność, ani zwierzęta ani ludzie.
                  Niekiedy faktycznie mam sentyment za komuną.
                  Ale..... niekiedy udaje mi się zachować i smak i zapach tamtych czasów.
                  Mam w ogrodzie posadzony lubczyk, który jest z pierwszej linii genealogicznej - od dzieciństwa niosę go ze sobą i wsadzam w nowe miejsca gdzie zamieszkuję. W ten sposób utrzymuje ten smak od wieków - z jednego korzenia.
                  Drugim takim smakiem to jest - placek królewski, którego moją babcie uczyła jej babcia i ja przekazuję swoim. Sekret tego placka jest w zapachu rumowym oraz powidłach śliwkowych.

Teraz jestem degustatorem róż i masz rację dzisiaj róże ciężko pachną. Trzeba mieć szczęście żeby znaleźć zapachową, a tyle rodzajów ich jest, ze trudno wybrać.

I co do jabłek masz rację - kupić dobre to wielka sztuka, nawet jak mają tradycyjną nazwę to ich smak jest inny niż kiedyś.

A może marudzimy ?
          • rita100 Re: chiropraktyk czy tarot 02.09.14, 20:39
            Nie mogę wyluzować Bombullo, musze odpowiedzialnie działać w realu, a to wymaga głowy nie od parady. Teraz sobie przysiadam przy piwku i luzuje całkowicie. Nie mam pojęcia kto i z kim grał i kto wygrał , a kto przegrał, bo głowa zaprzątnięta innymi przy ziemskimi sprawami. Omijam artykuły o Tusku, który w wieku 62 lata pójdzie na emeryture ( bo tak mają urzędnicy unijni) i otrzyma miliony, a nam w Polsce zaserwował wiek emerytalny 67 lat. Nie mam pojęcia co jeszcze politycy nam zgotują i czy gaz będzie w zimie ogrzewał nasze domy i za ile.
            itd życie toczy się dalej, ale nic nie ma za darmo jak w Ameryce czy Australii ;))))))
            • bombullo Re: Bylem dzisiaj w Kroke 02.09.14, 22:26
              mam taki kanau "beINSport"(satelitka) ktory mecze MSw siatkarzy pokazuje,oczywiscie nie wszystkie bo tylko Amerykanow Latynosow.
              Widzialem Kubanczykow z Suomczykami (2:3 - niespodzianka?)a dzisiaj z Czyzyn Amerykanow(bez murzynow na parkiecie) z Persami ktorzy wygrali.Ta aparatura przegladajaca sporne momenty nie jest zbyt dokladna,niestety i byc moze dlatego tak sie mecz skonczyl.
              Zaczely sie tez MSw koszykarzy w Hiszpanii.ESPN wali mi te mecze po 3 dziennie.
              Na razie nie ogladam bo Amerykanie kosza jak leci a reszta Globusa gra ...no tak jak gra.

Ogladam 1/16 USOpen.Monfils wygrywa z Dimitrowem 2:0 i 3.secie 2:1.
              Wczoraj Gienia zrobila mi przykra niespodziewanke przegrywajac z jakas "piekna inaczej" Makarowa.

"Smok" Jacus(7 lat) zaatakowal z wielkim niesmakiem szkole podstawowa.
              W sobote rozpocznie zas "sobotnia polska szkole podstawowa".
              Tylko w soboty.

A co do emerytury Premiera III RP vel Prezydenta UE to wcale nie zazdroszcze bo gdybym nie rzucau kamieniami w osrodki edukacyjne byc moze tez takiej emerytury bym sie dochrapau!
              Wiec nie jojcz bo powaznemu HomoSapiensowi to nie przystoi chyba ze sie homunculusem est!
              • rita100 Re: Bylem dzisiaj w Kroke 02.09.14, 23:27
                A zauważyłeś, że w turnieju panów US Open wszystko idzie zgodnie z planem. Nie ma żadnych mocnych niespodzianek, nie to co u kobiet, została tylko Williams z jedynką, reszta została w tyle.

A siatkarzy nie sposób śledzić , kiedy gospodarze turnieju sami sobie strzelili gola w kolano. Po prostu bojkot siatkarzy, niech się oglądają w wąskim gronie.

To Jacuś ma już siedem lat. Dostanie od naszej minister darmowy elementarz. A może już ma.

W polityce wszystko jest ok, kula się dobrze tak jak sobie wyobrażasz i nie mam żadnego wpływu na dalsze jej kulanie jeno coś tam sobie pomruczę pod nosem i tyle.

A wiecie, że w Krakowie dokładnie w Podgórzu czaił się wąż boa dusiciel . Była akcja łapania węża. Kiedyś dzik się pokazał nad Wisłą w Krakowie, a kiedyś na własne oczy ujrzałam łosia przelatującego po ulicy Bieżanowskiej. Ludzie byli tak z szokowani tym łosiem przeskakującym przez ogrodzenia ogrodowe, że kupowali w w sklepie żubrówkę z tej okazji, a sąsiadka raczyła sąsiedztwo jeszcze świeżo zlewaną wiśnióweczką. Wszystko wyduldalim , jeno ostał się pusty słój. Takie pustki łoś nam uczynił.
                To też jest życie Bombullo i Dick, którego pewnie nie zaznajecie :)
                • rita100 Re: Bylem dzisiaj w Kroke 04.09.14, 22:00
                  Oglądałam wczoraj mecz Wawrinka z Japończykiem i padłam o 23.00. Zacięty niemożliwie.
                  Prawie Berdych przegrywa z Chorwatem.
                  A pogromczyni Agnieszki Chinka Peng już jest w półfinale i będzie grała z Karolinką Wozniacki.

Szykujesz się Bombullo na finał ? Miejsce masz zarezerwowane ?
                  • bombullo Re: Prawie koniec 05.09.14, 23:44
                    rita tu byl i napisau ze "Wozniacki" grac bedzie z Peng.
                    Tak miedzy nami Polakami to Wozniacka grac bedzie z Peng.
                    Co nas obchodzi jak Ona ma w dunskim paszporcie napisane w polskim ma Wozniacka,chyba...
                    Nie pograla duzo w 1/2 z pogromczynia naszej Komety bo ta padla w drugim secie ale pewnie by przegrala.Wozniacka wrzucila do komorki amory i sexcesy dochodzac do wniosku,ze bara-bara kasiorke wysysaja a nie zasysaja wiec trzeba sie z powrotem wrocic do roboty bo grac potrafi.Zwyciestwo USOpen w tym roku jeszcze jest nie osiagalne bo Serena jedzie po wszystkich jak walec.Teraz w 26 minut w I secie zalatwila Makarowa.Drugi nie bedzie pewnie dluzszy.Pakuje jak w taraban.2:0 po dwoch gemach.4:1,5:1...5:2...5:3(?!)...6:3
                    60 minut! 6:1,6:3.
                    Wyglada na to,ze Makarowa po 5 minutach gry zorientowala sie,ze nie ma co,jak mowi klasyk,kopac sie z koniem a dograc spokojnie te 60 minut bo jutro czeka ja final debla,gra z Viesnina a przeciwniczkami beda Hingis z Panetta.
                    Kto ogladal mecz Monfilsa z Federerem ten zrozumial dlaczego on wygral 17 turniejow WS,prawdaz?
                    Przegrywajac w setach 0:2 w 3. obronil pilki meczowe i wygral seta i mecz.
                    Widzicie w tym miejscu naszego Meteora?
                    Oto subtelna roznica miedzy wirtuozem a czeladnikiem!
                    Monfils do momentu przegrania 3 seta gral bardzo dobrze.Potem "zeszlo z niego powietrze"
                    tak w gowie jak i w pucach i bylo "po ptokach".
                    Czy final to Djokovic z Federerem? Byc moze,bo Djokovic jest wg.zdecydowanym faworytem.
                    Nie wazne z kim sie spotka.
                    • dicksmith Re: Prawie koniec 06.09.14, 00:13
                      słusznie się obruszasz na te "Woźniacki", komentatorzy w Australii poszli jeszcze dalej i określają tę Woźniacki "Skandinavian blonde".
                      • bombullo Re: Prawie koniec 06.09.14, 05:01
                        Im aqurat nie ma sie co dziwic i kruszyc kopie.Dla nich Tomljanovic i Gajdosova to prawie "pelnej krwi" Aborygenkami sa.
                        Na kogo stawiasz?

Ogladam teraz mecz Brazylii z Kolumbia w Miami.Taki sobie towarzyskie kopanko.
                        Pierwszy mecz Dungi po powrocie do "Kanarkow".Kilku z MSw nie ma ale jest za to Robinho.Neymar slicznego gola strzelil z wolnego,z 18m."Pajeczynke" zerwau.
                        Objawienie Kolumbii James Rodrigez nic nie grau(zmieniony) i mysle,ze w Realu dlugo miejsca nie zagrzeje.
                        Acha,mecz ogladalo 80 000 widzow!
                        Brazylia-Kolumbia 1:0.
                        We wtorek w NY Brazylia - Ekwador.
    • dicksmith kto wygra? Cilić czy Nishikori? 07.09.14, 01:54
      Bombullo, czy ty o nich słyszałeś wcześniej? Zaskoczyli nawet CIA. A nasz Jerzyk swoje 15 minut sławy ma już chyba poza sobą.
    • dicksmith bombullo,rita,nie wytrzymaliscie kondycyjnie? 09.09.14, 01:57
      Tylescie mieli do powiedzenia w eliminacjach, a tu wielki final, a wy nic... powinniscie sie przerzucic na zuzel, tylko tam rzadza nasi, o cymbergaju przemilcze...
      • bombullo Re: bombullo,rita,nie wytrzymaliscie kondycyjnie? 09.09.14, 04:11
        Mieliscie..mieliscie... ale nie wszyscy wytrzymaliscie niestety.
        Jednak lequtkie usprawiedliwienie dla rity mam w zanadrzu poniewaz,ze byc moze ona jako pasjonatka/zawodniczka/trenerka "bialego sportu" galopuje w tenisowkach weszac za talentami tenisowymi na miare Jadwigi Jedrzejowskiej-kojarzysz? bo te "kometowo-meteorytowe" zostaly odkryte wczesniej na nasze utrapienie.
        Ogladalem dzisiaj final "chopakow" ktory skonczyl sie zgodnie z moimi przewidywaniami aczkolwiek 1/2 finalu wprawilo mnie w powazne zdumienie.Szczegolnie Djokovic.
        Ty chociaz masz troche satisfaction bo jednak Australia zaakcentowala swoj tenisowy kunszt przy pomocy "Austalijczyka" pt.Omar Jasik ktory wygral turniej juniorow pokonujac "zabojada".Czy ten sadzac z imienia i nazwiska troche Arab troche Polak(?)bedzie kims na miare jezeli nie Hewitta to chociaz Roda Lavera?
        Klikam Polak bo nazwisko jest czysto polskie-Jasik,gdyby byl Yasik mozna by sadzic,ze jednak pociotek Mahometa.Sprawdzisz?
        Co ciebie przyszlo do gowy w temacie zuzla?
        Jacy nasi?Polacy?W 10.Grand Prix 2014 "Birkutow" jest 2 a "Dziobakow" 3!
        Ja jakos nie sledze namietnie chociaz w latach 60,70 i troche 80 bylem kibicem tego sportu.
        Mam tutaj kanal sportowy z Polski w ktorym pokazuja m.in,zuzel duzo zuzla.Ale nie jest to "na zywo" tylko takie pomiszanie z poplataniem,npz 2011,2012,2014 potem znowu 2010 liga ENEA i Grand Prix.
        Klikales kiedys o siatkowce.W szikagoskich gazetach wogle nie ma wzmianki o MSw-ja mam mozliwosc ogladac bo mam satelitarny program "BeinSport" w ktorym pokazuja mecze Latynosow i Amerykanow.W srode po raz pierwszy zobacze Polakow bo graja z Jankesami.
        W srode o tej samej godzinie(u ciebie czwartek 5-6 rano)gracie (AUS) z Iranem,Republika Islamska.Iran dobrze gra,kto by to pomyslau?
        W Polandii euphoria jakbysmy juz byli Mistrzami Globusa.Nie dziwie sie bo to takie polsko-wolska megalomania i zakompleksienie.
        Jak odebrales Viktorie kopaczow Birkutow z Gibraltarem?
        Moim zdaniem szkoda sliny i szkoda jezyka a tu oczu i 2 paljuszkow madzryc sie w tym temacie.Miarodajnym sprawdzianem bedzie mecz z "Helmutami" i jak przypuszczam bielmo z oczu zostanie brutalnie zerwane.
        Trzymaj sie "dicku".Pokaz sie czasem na Kroke.
        • dicksmith nie Jasik, tylko Jasika 09.09.14, 06:19
          Wyglada na to ze ten Omar Jasika ma korzen serbski. Skad Omar? Moze tatus milosnik alkoholowych trunkow dal synowi imie na czesc slynnego trunkowego perskiego poety Omara Chajjama?
          Co do wpadki Djokovica z Japonczykiem, to musi to byc ciezki cios dla Mossadu z Borysem Beckerem na czele :) Widac CIA nie dopilnowalo nalezycie tego US Open :)
          Na to ze Lewandowski cos strzeli Helmutom, to razej nie liczmy, ani na to ze sie przynajmniej zaprezentuje jak niegdys Kohut po meczu z ZSRR na Luznikach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka