Dodaj do ulubionych

Demonstracja bandziorstwa

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.04, 00:49
Na Rynku Głównym w Krakowie, kulturalnym centrum arcy kulturalnego centrum
Europy dzisiaj pijany bandzior (w grupie z innymi) pobił duńskiego ucznia
który przyjechał z ze szkołą z Danii zwiedzać Polskę. Został skopany i leży w
szpitalu na obserwacji.
Z tego co wiem policja się nie popisała (jak to zwykle bywa gdy ma do
czynienia z mocniejszymi od siebie).
Ciekawe jakie wrażenia zabiorą ze sobą Ci młodzi Europejczycy do Europejskiej
Danii z wizyty w pożal się boże Europejskim Centrum Kultury?

Chwała Krakowowi, jego władzom i przysłowiowej naszej polskiej gościnności.

ZEN
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Demonstracja bandziorstwa IP: 213.17.170.* 02.09.04, 08:38
      Zaraz cię napadnie cała rzesza gości, która wyzwie cię, żeby warśawiaczek ze
      swojej Azji się nie odzywał.
      • radnybk Re: Demonstracja bandziorstwa 02.09.04, 09:27
        Witam
        Przekaż na skrzynkę szczegóły i namiary.Z bandziorstwem trzeba walczyć
        natychmiast i bez zmiłowania.Pozdrawiam.
        • qlrafik Re: Demonstracja bandziorstwa 02.09.04, 17:08
          brawo! przynajmniej jedna konkretna osoba! USZANOWANKO!
          • Gość: ZEN Re: Demonstracja bandziorstwa IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.04, 17:33
            qlrafik napisał:

> brawo! przynajmniej jedna konkretna osoba! USZANOWANKO!

mam nadzieję że chodzi Ci o to że sprawą zaiteresował się radny RM.

Rzeczywiści zainteresował się, myslę że szczerze. Zobaczymy.
            Co tej "warśiawki" to nie wiem dlaczego wyskoczyła bo jestem i piszę z Katowic,
            ale to przecież nie ma nic do tego.

Sprawa jest. To wstyd że w takim miejscu (pod pomnikiem Mickiewicza) dzieją się
            takie rzeczy, to wstyd że w takim mieście dzieją się takie rzeczy.

W takich momentach - Polska, Polak to nie brzmi dumnie.

Pozdr.
            ZEN
            • qlrafik Re: Demonstracja bandziorstwa 02.09.04, 17:52
              DOOOKŁADNIE! cieszę się że nie ja jeden myślę w ten sposób. wszystkiego co naj.
    • stalynick czy zostało to gdzieś w prasie opisane? 02.09.04, 19:04
      • radnybk Proszę o szczegóły 02.09.04, 20:15
        Witam
        Jeżeli mam pomóc to podajcie szczegóły.
        Pilne
        Pozdrawiam
        • to.ya Re: Proszę o szczegóły 02.09.04, 20:18
          radnybk napisał:

> Witam
          > Jeżeli mam pomóc to podajcie szczegóły.
          > Pilne
          > Pozdrawiam

A czy pomoże Pan również rozwikłać sprawę pewnych lekarzy i traktowania przez
          nich pewnego młodego człowieka?
          (o ile rzecz jasna Rodzina tego Chłopca będzie chciała to nagłośnić)
          Pozdrawiam.
          • radnybk Re: Proszę o szczegóły 02.09.04, 22:25
            W sprawie Duńczyka powinna być w GW informacja o działaniach Policji.Jak
            widzę - troche zadziałali ,trochę przed nimi.A z bandziorstwem trzeba walczyć
            natychmiast.
            W sprawie drugiej - lekarze i młody człowiek - proszę o szczegóły.
            Pozdrawiam
            • Gość: ZEN Re: Proszę o szczegóły IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.04, 23:27
              Szanowny Panie Radny BK (chyba inicjały?)

W biurze Rady Miejskiej Miasta Krakowa są moje namiary (nr tel komórkowego),
              Pani z biura zna sprawę. Jeśli jest Pan zainteresowany szczegółami proszę o
              telefon.

Pozdr.
              ZEN
              • ja275 Re: Proszę o szczegóły 02.09.04, 23:44
                skurwysynstwo z tymi bandziorami, normalnie mam tego dosc, o to Polska wlasnie
                !!! ZENADA maksymalna - takie sprawy jak ta bulwersuja mnie i wpieniaja ze az
                sie gotuje w czlowieku, nie znosze przemocy i chamstwa, ech trza stad uciekac
                tzn z Polski oczywiscie ....
                • Gość: ZEN Re: Proszę o szczegóły IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.04, 06:58
                  Też się nad tym czasami zastanawiam ale lata nie te i co tu dużo mówić chyba
                  nie mógłby, mimo wzsystko, gdzieś tam mieszkać na stałe poza Polską. Ale ludzie
                  którzy zaczynają życie?

Co do tego incydentu to była to grupa 100 uczniów szkoły wraz z nauczycielami.
                  Czekali pod pomnikiem Mickiewicza aż wszyscu się zbiorą i będą mogli pójść na
                  kolację do Chłopskigo Jadła. Nie wiem kto zaczął, czy też kto kogo prowokował i
                  czy wogóle ktoś kogoś prowokował ale w końcu pijany dresiarz podbiegł do
                  jednego z chłopców kopnął go w brzuch z kolana a potem w głowę. Chłopak padł
                  nieprzytomny. Gdyby nie gwałtowna reakcja duńskich nauczycieli którzy
                  powstrzymali swoją młodzież doszłoby do totalnej bitwy.
                  Działo się to PIERWSZEGO WRZEŚNIA.
                  Co młodym Duńczykom będzie się kojarzyło z tą datą.
                  Co będzie się kojarzyło z Polską, z Krakowem im i ich znajomych i znajomych ich
                  znajomych, bo przecież pierwsze o czym powiedzą po powrocie to że W KRAKOWIE
                  pijany Polak pobił ich kolegę.

CDN

Pozdr.
                  ZEN
                  • stary71 Re: Proszę o szczegóły 03.09.04, 08:33
                    To oczywiste, że tak właśnie Kraków zapadnie w ich pamięci, ale chyba mało kto
                    się tym przejmuje. Interes będzie się wszak kręcił i bez tych Duńczyków, a
                    niebezpieczeństwa czyhają na turystów i w Rzymie i w Nowym Jorku. Tak
                    przynajmniej rozumuje większość tzw. rozsądnych ludzi, nawet jeśli przez chwilę
                    odczują coś w rodzaju wstydu. A rzecz w tym, że zbyt łatwo godzimy się na
                    dyktat ciężko upośledzonego intelektualnie marginesu społecznego. Pomyślmy: z
                    kim się będzie identyfikowało 25 tys. szóstoklasistów mających kłopoty z
                    czytaniem, albo 180 tys. nie umiejących logicznie myśleć(tak!), jak nie ze
                    zdebilałymi, napakowanymi drechami, rządzącymi na osiedlach i stadionach?
                    Przecież tylko w tym środowisku będą mieli szansę się odnależć, bo tam nikt im
                    nie będzie wymawiał, że dysponują zasobem 500 słów! Od lat przysłuchuję się
                    rozmówkom kolejnych generacji dzieciaków wysiadujących przed moim blokiem, znam
                    ich rodziców i nie sądzę, żeby byli oni w stanie wesprzeć swe potomstwo w inny
                    sposób, jak tylko żywiąc je i odziewając (w dresy oczywiscie). Ale to tylko
                    wierzchołek góry lodowej. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że skopanie w biały
                    dzień chłopaka na Rynku Krakowskim i wydawanie książek bez jakiejkolwiek
                    redakcji (również w biały dzień) - nie mają ze sobą związku. Tymczasem są one
                    objawem jednego i tego samego zjawiska: tworzenia społeczeństwa o obniżonym
                    poziomie kompetencji w każdej dziedzinie życia społecznego, ale za to o
                    podwyższonej podatności na wszelką manipulację. Z tego punktu widzenia drech
                    obtłukujący Duńczyka jest - jako elektor populistycznych partii, adresat reklam
                    telewizyjnych tworzonych na jego poziomie, wreszcie konsument - znacznie
                    lepszym obywatelem niz jakiś pieprzony profesor uniwersytetu...
                  • Gość: ale wstyd Re: Proszę o szczegóły IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 10:44
                    Gdyby nie gwałtowna reakcja duńskich nauczycieli którzy
                    > powstrzymali swoją młodzież doszłoby do totalnej bitwy.

no i w sumie szkoda, ze nie doszlo, bo widac potrzeba ludzi z zagranicy zeby wjebac dresom, w
                    krakowie chyba nikogo na to nie stac?! brak mi slow na to, co sie stalo, myslalem ze rynek to
                    bezpieczne miejsce... o tym, co pomysleli sobie dunczycy to az wstyd mowic, po prostu skandal,
                    oczywiscie pewnie policja i straz miejska byla akurat po drugiej stronie sukiennic (jak zwykle
                    zreszta)
                    • Gość: Madzia Re: Proszę o szczegóły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 13:19
                      No ładnie,miasto upada w oczach,tyle tam się tego wiejskiego dresiarskiego
                      badziewia kręci ze az głowa boli a policjanici przyzwyczaili tych wieśniaków
                      do tego by bezkarnie szaleli w królewskim miescie.A chłopstwo i ciemnotę trzeba
                      krótko za mordę trzymać.
                      • qlrafik Re: Proszę o szczegóły 03.09.04, 13:28
                        racja, przegonić badziewiactwo! niech sobie noszą te cholerne dresy u siebie! (
                        to jest tam gdzie dopiero przez lornetkę widać tablicę z napisem KRAKÓW).
                        pozdro.
                        • Gość: ZEN Re: Proszę o szczegóły IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.04, 14:41
                          proszę bardzo, szczegóły - cd.

Po zajściu przyjechali (przyszli?) policjanci. Byli całkowicie bezradni. Z
                          informacji które mam, policjanci rozmawiali ze wskazanym przez otaczających
                          ludzi, sprawcą pobicia. Ten powiedział im że nic nie zrobił!!! I policjanci na
                          tym skończyli. Chłopak leżał na posadzce, a panowie nic nie robili (bo i co
                          mogli zrobić, jeszcze ich by skopali?). Otaczający ludzie, wstrząśnięci tym co
                          się stało (w tym liczni turyści), próbowali pomóc np. w wezwaniu pogotowia. Te
                          zaś przyjechało szybko dopiero po ponagleniu przez drugi patrol. Cała ta
                          sytuacja wskazuje jak bardzo bezradni są ci którzy mają nas bronić przed
                          bandytami.
                          Chłopak wylądował w szpitalu na Lea.
                          Całe szczęście że na drugi dzień wrócił cały, czy zdrowy okaże się w Danii.
                          cdn
                          • Gość: ZEN Re: Proszę o szczegóły IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.04, 14:49
                            I teraz parę uwag na podsumowanie.

Ta szkoła od 10 lat przyjeżdża do Polski raz na dwa lata ze wszystkimi
                            uczniami. Duńczycy nas szczerze lubią (rzadkość w Europie) i dobrze się tu
                            czuli. Po tym zajściu opiekunowie powiedzieli że pewnie czas zmienić kierunek.
                            Jeśli emocje nie opadną lub rodzice (a jest to szkoła prywatna) z obawy o
                            zdrowie i życie swoich dzieci zabronią przyjazdu do Polski to 10 lat można
                            wrzucić w błoto.
                            Nie będzie ważne to że odbyli piękną wycieczkę po polskich Tatrach, że
                            zobaczyli Wieliczkę, Oświęcim, że zostali bardzo ciepło przyjęci w u
                            Benedyktynów w Tyńcu (Bratu Szymonowi szczególne podziękowania bo pozwolił im
                            na chwilę myślenia o czymś pięknym i wartościowym) , wszystko to nie będzie
                            ważne. Ważne będzie zaś to że w Polsce, w Krakowie, w centrum miasta można
                            zostać brutalnie skopanym tak że ląduje się w szpitalu. Wszyscy którzy to
                            widzieli a oprócz tych 100 Duńczyków było tam mnóstwo turystów w tym wielu z
                            zagranicy, na własne oczy się przekonało że może ich, ich dzieci, ich znajomych
                            to samo spotkać.
                            Sprawy nie zostawię w spokoju. Nie dlatego że oczekuję kary dla sprawcy, to
                            teraz nie ma zasadniczego znaczenia.
                            Sprawę szczegółowo zna Policja, Pogotowie Ratunkowe, lekarze ze szpitala,
                            Konsulat Królestwa Danii.
                            Ciekaw jestem co na to Prezydent Miasta, co na to Rada Miejska.
                            Duńczycy wyjechali, ci co widzieli zajście – wyjechali. My zostaliśmy ze
                            wstydem za swój kraj, za ludzi, za piękny Kraków.
                            Jak na tą sytuację kompromitującą wszystkich mieszkańców Krakowa i nie tylko
                            zareagują Władze Miasta? I nie ma tu żadnego znaczenia to o czym pisała GW
                            sugerująca że pobicie mógł sprowokować Duńczyk, uderzając plastikową butelką.
                            Czy było tak czy inaczej, nie ma żadnego znaczenia. To duński chłopak znalazł
                            się pobity w szpitalu. I to o Krakowie będą mówić – tam gdzie biją.
                            Jeśli chodzi o mnie to nie zostawię tej sprawy w spokoju. Przez 2 tygodnie w
                            nie będę mógł się sprawą zająć. 2 tygodnie na zastanowienie się i refleksję
                            (dla mnie też). Mam nadzieją że Prezydent Miasta, Radni mają takie samo
                            poczucie wstydu i potrafią zachować się w takiej sytuacji godnie jak na
                            Królewskie Miasto przystało.
                            Dzisiaj rozmawiałem w tej sprawie z jednym z Radnych RM.
                            Moje dane i duńskiej szkoły są znane (i tylko do wiad. RM i Prez. Miasta)w
                            Biurze Rady Miejskiej CK Krakowa.

Panie, Panowie teraz do Was należy ruch.

Pozdrawiam tą wspaniałą część Krakowa, którą chciałbym zawsze oglęądać i
                            podziwiać.

ZEN
                            • telewizja.trwam Re: Proszę o szczegóły 03.09.04, 15:27
                              Gość portalu: ZEN napisał(a):

> I teraz parę uwag na podsumowanie.
                              >
                              > Ta szkoła od 10 lat przyjeżdża do Polski raz na dwa lata ze wszystkimi
                              > uczniami. Duńczycy nas szczerze lubią (rzadkość w Europie) i dobrze się tu
                              > czuli. Po tym zajściu opiekunowie powiedzieli że pewnie czas zmienić
                              kierunek.
                              > Jeśli emocje nie opadną lub rodzice (a jest to szkoła prywatna) z obawy o
                              > zdrowie i życie swoich dzieci zabronią przyjazdu do Polski to 10 lat można
                              > wrzucić w błoto.
                              > Nie będzie ważne to że odbyli piękną wycieczkę po polskich Tatrach, że
                              > zobaczyli Wieliczkę, Oświęcim, że zostali bardzo ciepło przyjęci w u
                              > Benedyktynów w Tyńcu (Bratu Szymonowi szczególne podziękowania bo pozwolił im
                              > na chwilę myślenia o czymś pięknym i wartościowym) , wszystko to nie będzie
                              > ważne. Ważne będzie zaś to że w Polsce, w Krakowie, w centrum miasta można
                              > zostać brutalnie skopanym tak że ląduje się w szpitalu. Wszyscy którzy to
                              > widzieli a oprócz tych 100 Duńczyków było tam mnóstwo turystów w tym wielu z
                              > zagranicy, na własne oczy się przekonało że może ich, ich dzieci, ich
                              znajomych
                              >
                              > to samo spotkać.
                              > Sprawy nie zostawię w spokoju. Nie dlatego że oczekuję kary dla sprawcy, to
                              > teraz nie ma zasadniczego znaczenia.
                              > Sprawę szczegółowo zna Policja, Pogotowie Ratunkowe, lekarze ze szpitala,
                              > Konsulat Królestwa Danii.
                              > Ciekaw jestem co na to Prezydent Miasta, co na to Rada Miejska.
                              > Duńczycy wyjechali, ci co widzieli zajście – wyjechali. My zostaliśmy ze
                              > wstydem za swój kraj, za ludzi, za piękny Kraków.
                              > Jak na tą sytuację kompromitującą wszystkich mieszkańców Krakowa i nie tylko
                              > zareagują Władze Miasta? I nie ma tu żadnego znaczenia to o czym pisała GW
                              > sugerująca że pobicie mógł sprowokować Duńczyk, uderzając plastikową butelką.
                              > Czy było tak czy inaczej, nie ma żadnego znaczenia. To duński chłopak znalazł
                              > się pobity w szpitalu. I to o Krakowie będą mówić – tam gdzie biją.
                              > Jeśli chodzi o mnie to nie zostawię tej sprawy w spokoju. Przez 2 tygodnie w
                              > nie będę mógł się sprawą zająć. 2 tygodnie na zastanowienie się i refleksję
                              > (dla mnie też). Mam nadzieją że Prezydent Miasta, Radni mają takie samo
                              > poczucie wstydu i potrafią zachować się w takiej sytuacji godnie jak na
                              > Królewskie Miasto przystało.
                              > Dzisiaj rozmawiałem w tej sprawie z jednym z Radnych RM.
                              > Moje dane i duńskiej szkoły są znane (i tylko do wiad. RM i Prez. Miasta)w
                              > Biurze Rady Miejskiej CK Krakowa.
                              >
                              > Panie, Panowie teraz do Was należy ruch.
                              >
                              > Pozdrawiam tą wspaniałą część Krakowa, którą chciałbym zawsze oglęądać i
                              > podziwiać.
                              >
                              > ZEN
                              Pamiętajmy, że cały czas trwa walka z Kościołem. Jeśli podważy się autorytet
                              Radia Maryja, to jednocześnie podważa się i autorytet Kościoła, Polski i
                              Watykanu !!!
                              • seven Re: Proszę o szczegóły 03.09.04, 15:50
                                i co to ma do rzeczy, ten co bil byl moze ministrantem?
                                • Gość: Net Re: Proszę o szczegóły IP: *.acn.waw.pl 03.09.04, 16:57
                                  jak to co a to ma do rzeczy ze na chamstwo nie ma rady w tym zakichanym kraju,
                                  Policja jest nieudolna, przestepcy czuja sie bezkarni a Policja zajmuje sie
                                  pierdolami zamiast wziac sie za tych wyrostkow, szkoda gadac, sami
                                  zapracowalismy sobie na taka opinie jaka maja o nas na zachodzie i WCALE MNIE TO
                                  NIE DZIWI !!!
                              • Gość: Zasmucony. Re: Proszę o szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 20:54
                                Przestań pisać o gównie, które przykleiło się do okretu i woła-"płyniemy
                                kolego!!!".
                                • ja275 Re: Proszę o szczegóły 03.09.04, 21:06
                                  do mnie to byc? bo nie kumac ?
                                  • Gość: 7 Re: Proszę o szczegóły IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 04.09.04, 00:31
                                    naucz sie czytac ze zrozumieniem, bo do mnie piszesz zupelnie nie na temat, post wyzej tez
                      • Gość: Bukiet. Re: Proszę o szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 20:50
                        Nie można, niestety. Wałęsa otworzył puszke Pandory i dał chamstwu szczególne
                        przywileje a do tego policja i inne służby są do dupy więc jak ma być
                        normalnie?. Swój swojego popiera.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka