Gość: lajer IP: *.compower.pl 18.09.04, 22:38 niedoinformowany krytykant Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: machiato Re: Il Calzone - ul. Starowiślna 13 IP: *.net.autocom.pl 22.01.06, 18:19 nigdy nie znajdziemy knajpy gdzie wszytsko byłoby idealne, osobiscie lubię il calzone, choc mialam niezbyt miłe zdarzenie ze strony jednego z kelnerów, który starał się być nadgorliwy, obserwował bacznie każdy mój ruch i kiedy niefortunnie złozyłam sztućce - chciał odebrać mi talerz twierdząc , że juz skończyłam! Panie kelnerze! - nie każdy z gości to "dorobiony krakowiak" i nie pana zadaniem jest monitorowanie talerzy gości!, trzeba mieć wyczucie, którego pan jeszcze widać nie ma...a jednoczesnie chciałby sie pochwalic swoją wiedzą savuoir vivru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly kelner Re: Il Calzone - ul. Starowiślna 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 12:57 eeeh jasne ze nie znajdziemy chociaz ja tak dla siebie znalazlem.( tajemnica ) Bardzo lubie IlCalzone i kiedy mam mniejsza kwote na kolacje,lub chce cos bardzo szybko i dobrze zjec tam wlasnie ide. Bylem juz we wszystkich wloskich mi znanych restauracjach w Krakowie i wg mojej opini tam jest najlepsza Carbonara ( a w akazdej jadlem bo to moja ulubiona pasta). Nie uwazam ze Tiramisu jest za slodkie. Mi tez bardzo smakuje.Jezeli chodzi o obsluge. Uwazam ze jest bardzo fachowa i zarowno z panem Danielem jak i Sebastianem mialem okazje pracowac (SAKU! ).Obydwaj maja bardzo duze doswiadczenie i jak na takie miejsce obycie. Nie jest to Wierzynek i nie ma potrzeby tez na taki serwis liczyc chociarz dla nich nie byloby to problemem. Coz, prosze sie nie przsejmowac ze zabrali talerz i uwierzyc ze wiekszosc gosci zwrocilaby uwage gdyby im nie zabrano talerza mimo ze jest tam jeszcze jedzenie ale sztucce sa prawidlowo ulozone i uznane by to zostalo za brak manier ze strony kelnera. Nie wszyscy koncza posilki kelner zas musi znac pewne zasady i nimi postepowac. Jezeli sie wpatrywal to moze nie kwestia jedzenia ale Pani uroku :) wiecej entuzjazmu! szkoda rezygnowac z takiego fajnego miejsca. Rachunek Prosze! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Il Calzone - ul. Starowiślna 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 21:28 Restaracja przyjemna, wczesnym popołudniem pusta i mało przytulna,byłam tam z rodzicami na obiedzie jedynymi goscmi, obsługa nieco speszona wciąż nam sie nerwowo przygladała zza baru ... Jedzenie smaczne, ale WŁOS W ZUPIE mojej mamy zabił cała atmosferę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meggy Re: Il Calzone - ul. Starowiślna 13 IP: *.autocom.pl 21.05.06, 22:56 moja ulubiona wloska knajpka... watrobka jest extra, no i mozna napic sie winka della casa czy cos ;-) kiedys majac wieksze fundusze chodzilam do tratorri na anny ale od kiedy chorowalam cala noc po jakies tam pascie przekonalam sie ze wole calzone... moj portfel i ja nie chorujemy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Il Calzone - ul. Starowiślna 13 IP: *.171.139.226.crowley.pl 07.12.07, 10:41 Fajna knajpka była, ale od czasu rozpołowienia stołów przestałem tam chodzić (jak i gro znajomych - stałych klientów). Zero intymności, a jak ktoś przychodzi we dwie osoby, to obsługa prosi o przesiadanie się z własnie na owe połówkowe stoliki ("bo szef mnie opieprzy..."). Dodam że jak ktoś siądzie obok to stajemy się mimowolnym świadkiem rozmowy - a to nie o to chodzi... No ale cóż.. Szkoda, wielka szkoda, ale na pazerność właścicieli nie ma najwidoczniej rady. Odpowiedz Link Zgłoś