Dodaj do ulubionych

Il Calzone - ul. Starowiślna 13

IP: *.compower.pl 18.09.04, 22:38
niedoinformowany krytykant
Obserwuj wątek
    • Gość: machiato Re: Il Calzone - ul. Starowiślna 13 IP: *.net.autocom.pl 22.01.06, 18:19
      nigdy nie znajdziemy knajpy gdzie wszytsko byłoby idealne, osobiscie lubię il
      calzone, choc mialam niezbyt miłe zdarzenie ze strony jednego z kelnerów, który
      starał się być nadgorliwy, obserwował bacznie każdy mój ruch i kiedy
      niefortunnie złozyłam sztućce - chciał odebrać mi talerz twierdząc , że juz
      skończyłam! Panie kelnerze! - nie każdy z gości to "dorobiony krakowiak" i nie
      pana zadaniem jest monitorowanie talerzy gości!, trzeba mieć wyczucie, którego
      pan jeszcze widać nie ma...a jednoczesnie chciałby sie pochwalic swoją wiedzą
      savuoir vivru
      • Gość: byly kelner Re: Il Calzone - ul. Starowiślna 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 12:57
        eeeh jasne ze nie znajdziemy chociaz ja tak dla siebie znalazlem.( tajemnica )
        Bardzo lubie IlCalzone i kiedy mam mniejsza kwote na kolacje,lub chce cos
        bardzo szybko i dobrze zjec tam wlasnie ide.
        Bylem juz we wszystkich wloskich mi znanych restauracjach w Krakowie i wg mojej
        opini tam jest najlepsza Carbonara ( a w akazdej jadlem bo to moja ulubiona
        pasta). Nie uwazam ze Tiramisu jest za slodkie. Mi tez bardzo smakuje.Jezeli
        chodzi o obsluge. Uwazam ze jest bardzo fachowa i zarowno z panem Danielem jak
        i Sebastianem mialem okazje pracowac (SAKU! ).Obydwaj maja bardzo duze
        doswiadczenie i jak na takie miejsce obycie. Nie jest to Wierzynek i nie ma
        potrzeby tez na taki serwis liczyc chociarz dla nich nie byloby to problemem.
        Coz, prosze sie nie przsejmowac ze zabrali talerz i uwierzyc ze wiekszosc gosci
        zwrocilaby uwage gdyby im nie zabrano talerza mimo ze jest tam jeszcze jedzenie
        ale sztucce sa prawidlowo ulozone i uznane by to zostalo za brak manier ze
        strony kelnera. Nie wszyscy koncza posilki kelner zas musi znac pewne zasady i
        nimi postepowac. Jezeli sie wpatrywal to moze nie kwestia jedzenia ale Pani
        uroku :) wiecej entuzjazmu! szkoda rezygnowac z takiego fajnego miejsca.
        Rachunek Prosze! :)
    • Gość: K. Re: Il Calzone - ul. Starowiślna 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 21:28
      Restaracja przyjemna, wczesnym popołudniem pusta i mało przytulna,byłam tam z
      rodzicami na obiedzie jedynymi goscmi, obsługa nieco speszona wciąż nam sie
      nerwowo przygladała zza baru ... Jedzenie smaczne, ale WŁOS W ZUPIE mojej mamy
      zabił cała atmosferę !!!
    • Gość: meggy Re: Il Calzone - ul. Starowiślna 13 IP: *.autocom.pl 21.05.06, 22:56
      moja ulubiona wloska knajpka... watrobka jest extra, no i mozna napic sie winka
      della casa czy cos ;-) kiedys majac wieksze fundusze chodzilam do tratorri na
      anny ale od kiedy chorowalam cala noc po jakies tam pascie przekonalam sie ze
      wole calzone... moj portfel i ja nie chorujemy :-)
    • Gość: ww Re: Il Calzone - ul. Starowiślna 13 IP: *.171.139.226.crowley.pl 07.12.07, 10:41
      Fajna knajpka była, ale od czasu rozpołowienia stołów przestałem tam
      chodzić (jak i gro znajomych - stałych klientów). Zero intymności, a
      jak ktoś przychodzi we dwie osoby, to obsługa prosi o przesiadanie
      się z własnie na owe połówkowe stoliki ("bo szef mnie opieprzy...").
      Dodam że jak ktoś siądzie obok to stajemy się mimowolnym świadkiem
      rozmowy - a to nie o to chodzi...
      No ale cóż.. Szkoda, wielka szkoda, ale na pazerność właścicieli nie
      ma najwidoczniej rady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka