Dodaj do ulubionych

Zarzadzanie na AGH

IP: 142.216.63.* 19.04.02, 17:47
Goraco polecam ten kierunek, szczegolnie osobom znajacym jezyki. Sa tutaj
mozliwosci wyjazdow zagranicznych i praktyk, mozna sie zahaczyc za granica. W
Krakowie z praca jest kiepsko, jak poltora kanta dostaniesz na lape to skaczesz
pod sufit.Studia fajne, niewiele sie robi, glownie chleje. A z reszta, robcie
co chcecie. NaraN
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbigniew Re: Zarzadzanie na AGH IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.04.02, 16:43
      Gość portalu: Newport napisał(a):

>W Krakowie z praca jest kiepsko, jak poltora kanta dostaniesz na lape to skaczesz
      >
      > pod sufit.

Ja bym nie skakał, a w porównaniu do innych miast (oczywiście oprócz Wawy) z
      pracą nie jest źle.

> Studia fajne, niewiele sie robi, glownie chleje. A z reszta, robcie
      > co chcecie. NaraN

No to faktycznie po takich studiach za 1500zł na rękę skacze się po sufit:)))
      • Gość: Krzesmir Re: Zarzadzanie na AGH IP: 2.4.STABLE* / 142.216.63.* 22.04.02, 16:02
        Ja jestem zdania ze z praca nie jest zle w Krakowie, a sam skonczylem ten
        wydzial. Zarabiam sporo wiecej niz 1500zl, pracuje w firmie handlowej z
        zagranicznym kapitalem.
        Aha, wcale na studiach nie chlalem, a wrecz przeciwnie sporo sie uczylem.
    • Gość: Tomek Re: Zarzadzanie na AGH IP: *.markom.krakow.pl 23.04.02, 15:04
      Studia fajne, niewiele sie robi, glownie chleje. A z reszta, robcie
      > co chcecie.

jak szukasz na studiach chlania i obijania sie to ladny kretyn jestes; dosc dawno
      temu skonczyly sie czasy gdy sie szlo na studia aby sie bawic, teraz realia sa
      calkowicie inne ale jesli do tego jeszcze nie doszedles to faktycznie musisz sie
      cieszyc z 1500 na "lape"

• Gość: Newport Re: Zarzadzanie na AGH IP: 2.4.STABLE* / 142.216.63.* 24.04.02, 10:01

Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Studia fajne, niewiele sie robi, glownie chleje. A z reszta, robcie
        > > co chcecie.
        >
        > jak szukasz na studiach chlania i obijania sie to ladny kretyn jestes;

Sam pewnie jestes kretyn, skoro tak mowisz. Mlodosc jest po to zeby sie bawic,
        poznac co to wolnosc.

dosc daw
        > no
        > temu skonczyly sie czasy gdy sie szlo na studia aby sie bawic, teraz realia sa
        > calkowicie inne ale jesli do tego jeszcze nie doszedles to faktycznie musisz si
        > e cieszyc z 1500 na "lape"

Pieniadze nie daja szczescia, a te studia nie wypuszczaja przynajmniej takich
        frustratow zyciowych jak ty, co wypisuja takie glodne kawalki o "realiach". Zrob
        ze chlopie cos ze swoim zyciem, idz na impreze, zjedz kwasa, zabaw sie!

Newport
        >

• Gość: Dude ponoc idzie w gore.... IP: *.auchan.com, 07.08.03, 16:42
        Wydzial znow zyskuje na renomie. Zostalo nawiazanych wiele ciekawych kontaktow
        z firmami w Anglii i we Francji. Mysle ze wieszanie psow na WZ nie jest
        slusznym dzialaniem. Mozna sie dzieki niemu niezle wkrecic w trudne realia
        rynkowe. Sluze wieksza iloscia informacji na ten temat (z wyjatkowo dobrego
        zrodla ;-) )
    • Gość: Borg Re: Zarzadzanie na AGH IP: ECKRAPX* / 212.160.95.* 29.04.02, 14:13
      GORĄCO NIE POLECAM TEGO KIERUNKU!!!

Mam "przyjemność" ukończyć tak "wspaniały" Wydział AGH na SUMie. Co co się
      tutaj dzieje - zakrawa na kpinę! "Wykwalifikowana" kadra zarządzająca, nie
      potrafiaca zarządzać nawet najprostszymi sprawami, zadufani w sobie profesorzy -
      widzący tylko i wyłącznie swoj czubek nosa i nic więcej... Program
      studiów "odjechany" od rzeczywistości, bez przekładni na rzeczywistość... No i
      oczywiście te możliwości rozwoju!!! :)))
      Koniunktura na rynku pracy na "kadrę zarządzającą" mizerna - praktyka? Jak ktoś
      jest cwany może pracować na studiach, ale niekiedy ze względu na "wykładowców"
      jest to nie możliwe... Cytuję: "Studenci - powinni się uczyć, a nie pracować!"
      (sic!). Niewiarygodne??? A jednak prawdziwe...
      A coż ponad to? Teoria, teoria i jeszcze raz teoria... Brak ćwiczeń
      praktycznych opartych na realiach rynkowych. Case'y??? Zapomnijcie! Nie tutaj...
      Może mi ktoś zarzucić brak obiektywizmu... Być może. Dwa fakultety mam już za
      sobą. Przeżyłem sporo - i mam wyrobiony swój światopogląd - co do tego - jak
      takie studia powinny wyglądać... Niestety - nie zanosi się na to, żeby
      cokolwiek zmieniło się w najbliższym czasie...
      Oczywiście moja opinia nie odnosi się do wszystkich wykładowców! Pracują tutaj
      ludzie posiadający charyzmę z ktorymi naprawdę warto porozmawiać i czerpać od
      nich wiedzę całymi garściami... Niesety jest ich nikła garstka...
      Jeżeli macie możliwość kształcenia się w innym kierunku, w czymś czym jesteście
      zainteresowani - nawet sie nie zastanawiajcie!!!
      Niech nie zmami Was "magia" wydziału zarządzania (celowo napisanego małymi
      literami)! Sam się na to nabrałem...

Pozdrawiam wszystkich forumowiczow! Nie djacie się zaślepić!!!

mgr mgr inż. BORG

• Gość: Newport Re: Zarzadzanie na AGH IP: 2.4.STABLE* / 142.216.63.* 29.04.02, 15:40
        Ciekawie mowisz o tych studiach... A napisz jak ty sobie poradziles ze
        znalezieniem pracy, dwa fakultety to atut?
        Wedlug mnie to ten wydzial jest bardzo reprezentacyjny dla wszystkich tego typu
        wydzialow utworzonych na uczelniach technicznych. Ja bym tego tak ostro nie
        krytykowal, mozna sie tu sporo nauczyc, jak sie chce... Pracowac oczywiscie sie
        da, nigdy nie slyszalem zeby ktos mial z tym problemy (nawet na dziennych). W
        zasadzie mozna nie chodzic na zadne zajecia, osobiscie znam osoby ktore
        wyjezdzaly na 1 semestr do Anglii (pracowac) i nie mieli zadnych klopotow.
        Pewnie na Sumie jest inaczej.
        Newport
    • Gość: AP Re: Zarzadzanie na AGH IP: *.centrum.to.krakow.pl / 192.168.1.* 07.05.02, 14:44
      A na ktorym roku jestes ze tak zachwalasz sobie ten kierunek? Ja juz mam troche
      za soba i stwierdzam ze wcale tak pieknie nie jest jak piszesz ani tak zle jak
      pisza inni. Otoz miales juz egzamin u Pani Dyduch, Pana Łuckiego? Robiles
      projekt z PSP? DO tego trzeba sie przylozyc i cos umiec. Co do chlania to pije
      sie jak wszedzie, a co wyjazdow na stypendia i praktyki to nie jest tak prosto
      trzeba wysoka srednia, a to nie zawsze jest latwe. Miales moze fizyke z Panem
      Dulinskim? Po zajeciach z nim nie powiedzialbys ze jest lekko, bo z jego
      zadaniami profesorowie z wydzialu fizyki AGH nie dawali sobie rady. Mozna sie
      slizgac ale niska srednia nie rokuje dobrze. Co do innych zarzutow, ze oderwane
      od rzeczywistosci, moze i tak jest ale nie zawsze zalezy z kim sie ma zajecia
      takie np Zarzadzanie Finansami u jednego jest meczarnia oderwana od czego
      kolwiek a u drugiego milymi zajeciami z przeliczaniem gdzie sie bardziej oplaca
      miec konto, gdzie oszczedzac.... Wydzial polecam, szczegolnie ze teraz nie jest
      sie tak trudno dostac jak wtedy gdy ja zdawalam zeby sie dostac musialam miec
      ponad 120 punktow na 150 mozliwych teraz duuuuuuzo mniej mozna miec.
      • Gość: Newport Re: Zarzadzanie na AGH IP: 80.48.253.* 14.05.02, 23:34
        Ja juz skończyłem w tym roku. U Dyduch egzamin to byla parodia (mozna bylo
        rozmawiac na głos, a i tak dostałem 4), fizyka była trudna to fakt, chociaż z
        tymi porofersorami to bym nie przesadzał, zadania jak zadania, każde da sie
        rozwiazać jak sie rozumie fizyke. U Łuckiego MTZ byl chyba najtrudniejszy, ale
        akurat mi sie udało dostać 5. Finanse chyba niezle, choć na AE lepsze. Teraz
        iść na ten wydział sie kompletnie nie opłaca, a przyjmują absolutnie wszystkich
        chętnych na dzienne (przynajmniej tak bylo rok temu). Dalej polecam WZ nieukom
        i pijakom - na pewno dobrze sie będą bawić przez 5 lat... tylko co potem?
        • Gość: AP Re: Zarzadzanie na AGH IP: *.centrum.to.krakow.pl / 192.168.1.* 15.05.02, 18:34
          Co potem> To pytanie mozesz sobie zadac po kazdym kierunku na kazdej uczelni co
          do tego wydzialu to z mojego roku 50% osob juz pracuje i czesc na dosc wysokich
          stanowiskach w renomowanych firmach, czesc w mniejszych ale za niezle
          pieniadze, wydaje mi sie ze duzo tez zalezy od Ciebie co potem, znajomosci
          jezykow, charakteru, umiejeynosci sprzedania sie, jesli nie spelniach tych
          warunkow to co bys nie konczyl to mozesz sie martwic o przyszlosc. A tak na
          marginesie to ktora specjalnosc skonczyles? Pytam bo stoje przed wyborem. Moze
          wiesz cos na temat ISZ'u?
          • Gość: Newport Re: Zarzadzanie na AGH IP: leuroproxy:* / 142.216.63.* 22.10.02, 11:45
            ISZ to chyba trafiony strzal...ale na marketingowej specjalnosci jest fajowo :-)
        • Gość: Ariel Re: Zarzadzanie na AGH IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 14:35
          O co chodz z prof.Dyduch?
          Uczy mnie w WSZiB i jest klawo, wychodzi z klasy podaczas egz. pomaga a do tego
          jest to szalenie inteligentna i dowcipna kobieta!
          • Gość: Newport Re: Zarzadzanie na AGH IP: *.auchan.com, 22.01.03, 16:28
            Gość portalu: Ariel napisał(a):

> O co chodz z prof.Dyduch?
            > Uczy mnie w WSZiB i jest klawo, wychodzi z klasy podaczas egz. pomaga a do
            tego
            >
            > jest to szalenie inteligentna i dowcipna kobieta!

Ona jest fajna to fakt. Ocenia glownie po wylgladzie (i pracy, i czlowieka) ale
            jest ok. Chyba byla kiedys aleo dalej jest Glownym Ksiegowym "Ruchu". Ma tez
            swoich zwolennikow jesli chodzi o wyglad ;-)
      • Gość: AP Re: Zarzadzanie na AGH IP: *.kv.net.pl 28.03.03, 11:49
        Dulinski dostal bana na nasz wydzial po tym jak wezwalizmy Płazaka na nasze
        zajecia i zobaczyl co on wyprawia :)
    • Gość: tyk Re: Zarzadzanie na AGH IP: *.uci.agh.edu.pl 22.10.02, 16:30
      to chyba jedyny wydzial gdzie sa na AGH kobiety....
      • Gość: q Re: Zarzadzanie na AGH IP: *.inds.pl / 192.168.0.* 02.01.03, 16:08
        > to chyba jedyny wydzial gdzie sa na AGH kobiety....

Nie zapominaj o matematyce stosowanej...
        • cossa Re: Zarzadzanie na AGH 25.03.03, 03:16
          i o ceramice i geologii :)

Gość portalu: q napisał(a):

> > to chyba jedyny wydzial gdzie sa na AGH kobiety....
          >
          > Nie zapominaj o matematyce stosowanej...
          • Gość: Qba Re: Zarzadzanie na AGH IP: *.w81-50.abo.wanadoo.fr 24.09.03, 22:58
            polecamy wraz z zona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka