Gość: alexanderDeLarge IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 20.10.04, 08:26 wczoraj Orbis sprzedal teren hotelu forum , cena -40mln zl , kupujący - jeszcze nieznany , zamierzenia kupującego co do terenu -jeszcze nieznane Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lolita Re: hotel Forum sprzedano! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 08:34 wreszcie zacznie się nowe zycie był cholernie martwym obiektem czy sa przecieki co tam będzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith0 Re: hotel Forum sprzedano! 20.10.04, 12:34 pewnie zburzą obecny obiekt i wybudują hipermarket Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: hotel Forum sprzedano! IP: *.sport.ox.ac.uk 20.10.04, 21:53 w tym miejscu zmieszcza sie nawet dwa hipermarkety proponuje quiz: jakiej marki hipermarket powstanie w miejscu hotelu forum? moj typ to tesco Odpowiedz Link Zgłoś
cyberghost1 Re: hotel Forum sprzedano! 21.10.04, 22:56 ee tam Biedronka na bank! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
piter_vel_pior Re: Forum sprzedano! 20.10.04, 22:39 ja proponuje lerła merlę bo tesco jest na Kapelance a budowlańca w pobliżu niet!:P Odpowiedz Link Zgłoś
garg_ul Wyburzyć!!! A 21.10.04, 21:10 na jego miejscu postawić centrum konferencyjne. Budynek opery. Ogród botaniczny. Muzeum czekolady. Zapędziłem się :)) Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Wyburzyć!!! A 21.10.04, 21:17 O, Garg_ul! Czyli kolejny zaginiony forumowicz powrócił! Co się dzieje, co się dzieje...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prado Re: Wyburzyć!!! A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 21:50 Jak to co będzie? Hotel! To było do przewidzenia. Trzeba było zaczekać 3 lata bo były zwolnienia grupowe i przy rozpoczęciu wcześniej działalności, powstałby obowiązek zatrudnienia tych samych ludzi. Ktoś na tym łapę trzymał od dawna i tylko czekał. Wszelkie gatki o zwaleniu tego budynku to bajki. Tego atom nie ruszy, wylewany metodą ciągłą beton. Wystarczy obniżyć do trzech gwiazdek i od stycznia można ruszać z interesem. Zresztą obiekt cały czas był pilnowany i krzywda przez te trzy lata się mu nie stała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Wyburzyć!!! A IP: *.server.ntli.net 21.10.04, 23:37 z tym atomem to troche nie do konca prawda bo kilka sufitow z tego co wiem gosciom na glowy polecialo a na czesc hotelu w ksztalcie nogi tez juz sie troche rozlatywala Odpowiedz Link Zgłoś
stary71 Re: Wyburzyć!!! A 22.10.04, 00:25 Żal by mi było. Budynek jest niebrzydki, stokroć oryginalniejszy od tego, co wówczas budowano, ale zastosowane technologie wymagałyby dziś działań takich, jak niegdysiejszy budynek EWG w Brukseli. Szkoda tym bardziej, że właśnie zaczęto porządkować otoczenie. Ale ja jestem sentymentalny. Na Ludwinowie - bo tak sie to miejsce nazywa - był kiedys drewniany stadion Garbarni (byłem jako dziecko na kilku meczach). A kawałek w kierunku miasta stał modrzewiowy dworek, w którym mieszkali przyjaciele moich Rodziców - państwo Kieciowie. W ogrodzie stała zaś wielka łódź, którą pływano kiedyś dla rekreacji po Wiśle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee kocham sentymenty! IP: *.server.ntli.net 22.10.04, 09:40 ocalic bar Smok i budki pod dworcem glownym! Odpowiedz Link Zgłoś