Dodaj do ulubionych

Chole..ra, Sejm podnióśł mi podatek do 50 %

22.10.04, 14:53
bandyci !
albo Kwachol zawetuje, albo trza faktycznie pomyśleć o Słowacji, i tam bulić
kase podatkową,

wszak to tylko nieco ponad 100 km od Krakowa,
Obserwuj wątek
    • viking73 Re: Chole..ra, Sejm podnióśł mi podatek do 50 % 22.10.04, 15:01
      Przeciez jesteś teraz w Zakopcu (podobno miałas tam być 20-23 X) to masz na
      Słowację dwa kroki. Może w ogóle nie będziesz wracać do Krakowa?
      • sabbina Re: Chole..ra, Sejm podnióśł mi podatek do 50 % 22.10.04, 15:13
        nie, no !
        czytaj dokłądnie, w Zakopau byłam 13-16 X, sprawdź sobie wpisy na Forum,

musze być od czasu do czasu w Krakowie, zeby pilnować interesu, podobnie w
        Zakopanem,

przy okazji zapraszam do Zakopca, teraz straszna taniocha, !

np. wynajęcie dorożki na godzinę tylko 50 zł !!!

w sezonie nie do pomyslenia !, wtedy buli się minimum 150-200 zeta,

przejechałam się dorożką także po doliniekościeliskiej, na drugi dzień po
        chochołowskiej PUSTKI !

no tylko zaskoczonam, że na Krupówkach po 23,00 praktycznie zamykają Wszystkie
        knajpy...,
        • Gość: pekol [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 15:24
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: pekol Re: Chole..ra, Sejm podnióśł mi podatek do 50 % IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 15:40
            przepraszam cie Sabbina, już taki głupej jestem, czasami mi odbija...
    • zielonki Re: jak powiada Krzysztof Habich 22.10.04, 16:08
      "Państwo lubi zabierać - mówił w wywiadzie dla "Expressu Wieczornego". - Bo to
      takie miłe coś dawać, w świetle kamer telewizyjnych mówić o osłonach
      socjalnych, o tej całej budżetówce, służbie zdrowia, i emeryturach dawanych jak
      jałmużna. Jedną ręką się wyciąga z kieszeni, a drugą niby daje, ale im większe
      pieniądze przewijają się przez ministerstwa, tym są tam ładniejsze gabinety,
      nowocześniejsze samochody".
      • Gość: lolita Re: jak powiada Krzysztof Habich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 16:11
        i znów się posłowie pomylili, myśleli , że zrobią nam przyjemność - najłatwiej
        jest komuś zabrać - potwierdzili tylko, ze sa zlodziejami
        • zielonki Re: Rolnikom też 22.10.04, 16:37
          Sejm zdecydował się też opodatkować renty strukturalne. Mają one być
          opodatkowane według skali 19, 30 i 40 proc. Renty strukturalne będą wypłacane
          na podstawie przepisów o wspieraniu rozwoju obszarów wiejskich.
          • zielonki Re: Polakom też 22.10.04, 16:39
            W przyszłym roku nie będzie też ulgi remontowej. Propozycje wydłużenia czasu
            obowiązywania tej ulgi, która wygasa z końcem 2005 r.
            • zielonki Stado (p)osłów 22.10.04, 16:59
              "Bardzo mało jest wymagane, by doprowadzić państwo do dobrobytu, nawet z
              najniższego poziomu barbarzyństwa. Mianowicie: pokój, tolerancyjne kierowanie
              sferą sprawiedliwości i niskie podatki" - przekonywał już dwa wieki temu Adam
              Smith.
              Decyzja Sejmu o wprowadzeniu nowej 50 proc. stawki dla najlepiej zarabiających
              wynika z populizmu 325 posłów, którzy bardziej niż gospodarką i dobrem państwa
              interesują się poklaskiem społecznym.
              Nowy podatek nie przyniesie budżetowi żadnych dodatkowych dochodów. Osoby
              zarabiające ponad 600 tys. zł rocznie stać na to, aby tak określić swoją
              działalność aby płacić w Polsce nikłe, bądź żadne podatki (na przykład:
              przebywając w Monako 180 dni w roku mogą płacić, jako rezydenci tego kraju,
              podatki w wysokości... 0 proc.).

Jedyna grupa, która zyska na nowym podatku to doradcy podatkowi, którzy więcej
              zarobią za rady "jak nie zapłacić podatków".

Straci natomiast Polska. Nasi posłowie zapomnieli na przykład, że niektóre
              inwestycje nie trafiają do naszego kraju, bo zagraniczni menedżerowie nie chcą
              oddawać 40 proc. swoich dochodów (był to jeden z powodów dla których Hyundai
              zainwestował na Słowacji, a nie w Polsce).
              • Gość: Krytyk Re: Ciekawe co dalej IP: *.crowley.pl 22.10.04, 21:39
                Polska potrzebuje inwestycji, żeby ludziom żyło się dostatniej. Tymczasem
                inwestycje lokują się za południową granicą, u nas co najwyżej sprzedadzą
                wytworzone tam towary.
                Owszem ta skala nie jest sprawiedliwa, ale jeszcze bardziej nie jest
                sprawiedliwe tak olbrzymie bezrobocie dotykające właśnie najsłabszych. I nie ma
                co opowiadać tu że z tych 19 % to szara strefa a poza tym to jest świetnie, to
                efekt braku inwestycji i tych krajowych, i tych zagranicznych. I zbytniego
                dbania przez polityków o interesy najsłabszych. Najsłabszych, którzy potrzebują
                pracy i chleba a nie skali podatkowej.
    • zen16 Miałem zastąpic Balcerowicza, 22.10.04, 22:14
      ale teraz sie juz nie opłaci. Wolę dalej płacic podatek od 1200 zł.
    • Gość: kkk Re: Chole..ra, Sejm podnióśł mi podatek do 50 % IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 22.10.04, 23:39
      te, sabinka, a po co na słowacji? co to ma do rzeczy że blisko, weź idź
      przynajmniej do monako, internet masz chyba....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka