Gość: słonik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 23:59 bardzo prosze o opinie na temat knajpy na Kurdwanowie OBERŻA SASIADA!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fryga Re: POMOCY!!!poradźcie mi knajpe IP: *.local.pl / *.lama.net.pl 07.11.04, 00:39 Chyba miales na mysli oberze sasiadow :D Moja opinia na jej temat jest jak najbardziej pozytywna, choc jakis rok juz tam nie bylam. Bardzo oryginalna, kameralna restauracja z przemila obsluga. Kazda sala ma swoj wyjatkowy nastroj, dodatki sa indywidualnie dobierane, wiekszosc robiona recznie... Wlascicielka zainwestowala w nie sporo kasy, co niestety przeklada sie na ceny... Ale jesli tylko mozesz udzwignac ich ciezar to szczerze polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
summa Re: POMOCY!!!poradźcie mi knajpe 07.11.04, 00:53 owszem, wizualnie to bardzo wszystko ładnie wyglada, nazwy dań też bardzo wyrafinowane, gorzej z konsumpcją :( kuchnia bardzo przecietna, porcje niewielkie, z deserów szczególnie odradzam gruszke w sosie waniliowym - wszystko w tym wydaje sie sztuczne, łącznie z gruszką :( Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: POMOCY!!!poradźcie mi knajpe 07.11.04, 01:26 Byłem tam dość dawno ale wspomnienia mam paskudne. Obsługa leniwa, zupa grzybowa w chlebie niedobra (nawalone makaronu, brrr)i porcja miniaturowa. Nie jadam mięsa więc stałem się problemem dla kelnerki - dawała mi do zrozumienia, że ma dość moich fanaberii. Wnętrze mocno pretensjonalne, miało być ładnie i jest - aż za bardzo. Brak gustu i smaku. Podmiejski haj lajf. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 oberża sąsiadów? 07.11.04, 11:20 To taka kontynuacja melanzu stołówki z pretensjonalną paraelegancją. Jaki Pan taki kram , akurat w tym przypadku w pełni potwierdza słusznosć porzekadła. Lichota, lichota i raz jeszcze lichota ze wskazaniem na drenowanie kieszeni młodych naiwnych...zarówno jako jakosć kulinarna jak i "wysmakowana estetyka wnętrz"...o serwisie nie wspominając. trudny Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: oberża sąsiadów? 07.11.04, 11:43 a słoniu juz trzeci identyczny wątek zakłada w przeciągu ostatnich dni, znaczy albo przyślepawy conieco, albo, jako właściciel rzeczonej oberży, zbiera opinie społeczne na jej temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonik Re: oberża sąsiadów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 00:39 no szukam szukam i nie jestem przyslepawy ale albo na watku zaczynają się złośliwosci i zapominaja ludzie o opinii albo nikt nic nie wie poprostu chce wiedzieć czy warto tam zrobić wesele no i znalazłeś się Ty czyli znowu głupie uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: oberża sąsiadów? 08.11.04, 00:49 No to jeszcze raz - nie warto (choć na weselu tam nie byłem)! Chyba, że chcesz podmiejsko-discopolowo, a i wałówkę lepiej przynieść ze sobą. Czemu tam po prostu nie pójdziesz i sam nie zobaczysz??? Zainwestuj dwie-trzy dychy i zamów coś z karty to będziesz wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen mądrej głowie dość dwie słowie... 08.11.04, 06:56 no, ale słoń musi spytać o tę samą knajpe trzy razy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoń Re: mądrej głowie dość dwie słowie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 23:51 to nie to samo isc i cos zamówic-poprostu szukam ludzi, którzy mieli tam wesele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonisko Re: mądrej głowie dość dwie słowie... IP: *.crowley.pl 09.11.04, 01:23 Może nikt nie miał tam wesela??? Nikt jeszcze nie zaryzykował albo nikt nie może już tego opisać. "No i przez te grzybki chłód rodzinnej kryptki..." Odpowiedz Link Zgłoś
gosiab10 Re: POMOCY!!!poradźcie mi knajpe 09.11.04, 18:30 Wiadomo, rzecz gustu. Moje wrażenia są bardzo pozytywne.Byłam tam na weselu, i byłam zachwycona. Co ma ta knajpa wspólnego z discopolo??? Nie zauważyłam. Jedzenie, obsługa, cała organizacja idealna. Ostatnimi czasy często byłam na różnych weselach, i mam spore porównanie co do lokalu itd. Myślę, że wesela z reguły są to drętwe imprezy. Ciotki, wujki, jesteś szalona, itd. Natomiast oberża jest ok. Ma klasę, i niejeden kiedykolwiek chciałby znaleźć sie w takim miejsu. Ci, którzy twierdzą, że jedzenie jest niefajne, chyba nie bywają w knajpach z jedzeniem i nie orientowali sie co zamawiać. Na chybił trfił niestety chybili. Żarcie jest super i trzeba wiedzieć co zamawiać, zresztą przed weselem sam ustalasz menu. Sposób podania tego jedzenia ścina z nóg, barzdzo pomysłowo. No cóż to moja opinia, ponadto wcześniej słyszałam od znajomych, którzy też tam byli na tego typie imprezie, same plusy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoń Re: POMOCY!!!poradźcie mi knajpe-DO GOSIAB10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 21:41 bardzo Ci dziekujemy bo juz się troche załamalismy-bardzo bardzo dziekujemy tez słyszelismy, że jest tam super ale na forum tylko krytykuja a jak ktos pochawli to od razu pisza , ze to własciciel oberży.prosze Cie napisz jeszcze jak z tańczeniem tam-jest wystarczająco duo miejsca??a grał DJ czy orkiestra.nawet nie wiesz jak nam ulżyło pozdrawiamy gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 I to się moze podobać... 09.11.04, 22:07 Gość portalu: słoń napisał(a): > bardzo Ci dziekujemy bo juz się troche załamalismy-bardzo bardzo dziekujemy tez > > słyszelismy, że jest tam super ale na forum tylko krytykuja a jak ktos pochawli > > to od razu pisza , ze to własciciel oberży.prosze Cie napisz jeszcze jak z > tańczeniem tam-jest wystarczająco duo miejsca??a grał DJ czy orkiestra.nawet > nie wiesz jak nam ulżyło pozdrawiamy gorąco najbardziej cieszy kiedy otrzymujesz spodziewaną, ba z dawna oczekiwaną opinie. Świetnie jeśli opinia , co zazwyczaj absolutnie przypadkowe, zbieżna z czymś na kształt peanu...i jeszcze ta ulga. To cudowne choć skuteczniejszy dla ulgi owej mógłby być reklamowany w mediach szeroko Epumisan...chyba ze ktoś woli tradycję. Ale do tematu. Jakść kulinarnej strony tej Oberzy jest zwyczajnie niska, nie zachwyca spontanicznścią szef kuchni ze swą lotnością, nie spełnia oczekiwań średnio wyrafinowanych jakosć surowców dla kuchni i rezultaty termicznej obróbki. Sporo pozostawia do życzenia garnitur , absolutnie pretensjonalna i nowobogacka i ze wszech miar licha jakosć aranzacji wnętrz. Lokalizacja, sanitariaty, serwis czyli wszystko to co składa sie na klasę tego typu przybytku poziomem trzyma się w niskiej średniej klasie turystycznej. Ale jedna uwaga - o gustach dyskutować nie nalezy...stąd jeśli ktoś lubi tak i uznaje że klasa to własnie to? Niechze sobie siedzi w Oberży, a za wykwintny deser uzna wafel z lodami w Mc Dnalds'ie... Milych wrażen i udanego balu t Odpowiedz Link Zgłoś
gosiab10 Re: I to się moze podobać... 09.11.04, 23:04 Co do muzyki była orkiestra, sala jest wystarczająco duża. A co do Trudnego. Nie rozumiem związku Mc Donads'a i Oberży???? To już totalna sprzeczność.Nie ważne. Jakość kulinarnej strony (jak to wyszukanie ująłeś)wg mnie jest odwrotnie proporcjonalna do twojej opinii. Wiesz nie jestem z buszu, tu i ówdzie bywałam, tak więc wnioski moje nie są bezpodstawne. Może wstąpiłeś kiedyś przelotem do tego lokalu i nie miałeś okazji zobaczyć jak organizowana jest tam większa uroczystość, stąd twój wniosek. Każda z potraw, nawet chleb, byla podana w sposób nieprzeciętny. Nie bede opisywała każdej potrawy, ale uwierz, że było smaczne i oczywiście oszałamiało sposobem podania. Obsługa była również miła i nie mogę na nic narzekać opisując moje wrażenia stamtąd.Atmosfera dopełniła moje pozytywne wrażenie stamtąd. Dla mnie klasa. (klasa rozumiana jako super, świetnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słon Re: I to się moze podobać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 23:45 no i super-trudny-jest nienormalny-wszystko krytykuje.balismy sie troche o sale do tańczenia i rozmieszczenie gości ale bedzie OK.nam jak weszlismy to się strasznie spodobało (nawet Toaleta jest bardzo fajna).jest drogo bo biora 180,00zł od osoby ale wszystko bez ograniczeń, a w cenie jest juz tort i ciasta.ważne jest jedzenia, ale skoro piszesz, ze było super to naprawde "kamień spadł mi z serca".pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Nie taki jednak nienormalny... 10.11.04, 09:07 Gość portalu: słon napisał(a): > no i super-trudny-jest nienormalny-wszystko krytykuje.balismy sie troche o sale > > do tańczenia i rozmieszczenie gości ale bedzie OK.nam jak weszlismy to się > strasznie spodobało (nawet Toaleta jest bardzo fajna).jest drogo bo biora > 180,00zł od osoby ale wszystko bez ograniczeń, a w cenie jest juz tort i > ciasta.ważne jest jedzenia, ale skoro piszesz, ze było super to > naprawde "kamień spadł mi z serca".pozdrawiamy A Ty co ? Wsładzie porcelany to musisz tradycyjnie i stereotypowo? Słoniku zacny, moze i normalny nie jestem a nawet bez ryzyka powim,ze niekonwencjonalny z pewnościa. To , że nie akceptuję lichych i podrzędnych , pretensjonalnych knajp, to raczej przejaw normalnosci. Jednak nikomu nie smiem niczego odradzać. Pytasz o opinie i masz opinie. jeśli nie potrafisz czytać tychże...no to problem raczej mało mój. Raz jeszcze życze najlepszego na nowej drodze, udanego wieczoru weselnego i nie moja to zaiste rzecz w Oberży on czy w dworcowej knajpie na Pomorzu... Na marginesie pozwole sobie na uwagę , iz o jakości tego rodzaju spotkań stanowi skład osobowy czyli ludzie, a miejsce jest jedynie tłem. Co złego widzisz w moim braku zachwytu dla tandety i bylejakości? To że inn to samo miejsce nazywa klasowym? To przecież własnie kwestia gustu... mnie jakoś namiastka i zastepcza etykieta przekonuje słabo... Pozdrawiam i proponuję mniej agresji w kierowanych do mnie słowach. Dlatego, ze tego również nie lubie... ;-)))trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słon Re: Nie taki jednak nienormalny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 23:25 poprostu już sie trudny 2002 nie odzywaj na tym wątku-jestes beznadzieja i już. i nawet nie wisz co to jest agresja. Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: I to się moze podobać... 10.11.04, 01:28 gosiab10 - a jadłaś tam zupę borowikową w chlebie? Totalna porażka. Rzeczywiście podane efekciarsko ale nie przyszedłem tam do cholery gapić się na piękną miniaturową czarkę z chleba. Chciałem coś dobrego zjeśc! Chlebową czareczkę napełniono głównie makaronem (o zgrozo!!!). Pozostałe miejsce zajmowała glutowata ciecz o konsystencji krochmalu a kolorze szpitalnej ścierki do podłogi. Nie dojadłem tego specyfiku i odradzam Państwu Słonikom zamawianie go na wesele. > Ci, którzy twierdzą, że jedzenie jest niefajne, chyba nie bywają w > knajpach z jedzeniem i nie orientowali sie co zamawiać. Przyznaję się - nie wiedziałem, że nie należy zamawiać zupy borowikowej. A skąd miałem wiedzieć, że smakuje jak klej do tapet? Nie wiedziałem, że nie należy zamawiać pizzy. Jak mogłem wpaść na to, że jest ona wyschniętym, niesmacznym plackiem. > Na chybił trfił niestety chybili > (...) trzeba wiedzieć co zamawiać A jest jakiś system - np. zamawia się tylko dania na "K", bo reszta to świństwo? > Atmosfera dopełniła moje pozytywne wrażenie stamtąd. Dla mnie klasa. A dla mnie pretensjonalność, bezguście, podmiejski przepych. "Oberża" wygląda jak Lepper przebrany w smoking - z oddali klasa i arystokracja, z bliska tandeta i niesmak. Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike no tak.. 10.11.04, 10:25 Pójdzie se taki prostak do knajpy raz na 5 lat i zamówi zupę borowikową ;) toż przecież każdy kto bywa w restauracjach "naprawde dobrych" , takich "klasa" to wie , że zupa borowikowa jest wstrętna. Oj chłopie, źle z Tobą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: no tak.. 10.11.04, 12:29 Przepraszam, już nigdy więcej! Od wizyty w Oberży nie bywam w knajpach, w których jedzenie "oczywiście oszałamia sposobem podania" a "sposób podania tego jedzenia ścina z nóg". To może być niebezpieczne dla zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: no tak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 23:24 to w ogóle nie żryj nic i na- ra Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Oberżyści... 11.11.04, 00:42 Gość portalu: kaska napisał(a): > to w ogóle nie żryj nic i na- ra No i to jest kultura i klasa godna takiego lokalu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Oberżyści... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 22:58 jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie-słyszałeś o takich słowach dostosowałam się poprostu do twojego poziomu.byłam taka miła, ze przemówiłam twoim stylem mówienia w obawie, że innego nie zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytrynka Re: Oberżyści... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 01:09 urzadzałam w tym lokalu chrzciny-i naprawde było Ok. dostałam pokój gdzie w spokoju mogłam nakarmic dziecko. jedzenia dużo i bardzo dobre.jedyny minus to wysoka cena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basieńnka Re: Oberżyści... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 00:27 jak dla mnie to zdecydowanie za drogo-za taka samą kwote mozna urzadzić przyjecie w Willi Decjusza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basieńka Re: POMOCY!!!poradźcie mi knajpe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 00:28 za drogo-za taka sama kwote mozna urzadzic przyjecie w Willi Decjusza Odpowiedz Link Zgłoś