Dodaj do ulubionych

Młodzież przegrała w krakowskim SLD

IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 21:02
No i niech idzie w diabły. SLD i SDPL i reszta tej zgrai to albo byli
pzprowcy albo mlodzi socjalisci-utopisci. Poglądy lewicowe i cały
ten 'socjalizm' skompromitowały się już wiele razy i kompromitują się dalej.
Obserwuj wątek
    • Gość: tutu Nowa zaraza lepsza czy stara,młody złodziej czy st IP: *.crowley.pl 07.11.04, 21:48
      Póki psy się gryzą między sobą to nas nie atakują.
      • m635 GW stawia na młodzież:-)Na marsze gejów mogą razem 08.11.04, 00:12
        ...pomaszerować.
        Sojusz z Sojuszem? Jasne. W tak ważnej sprawie jak walka z Ciemnogrodem w
        jednym szeregu staną Michnik, Pelowski i Maleszka z Brzozowską, Jarugą i
        Biedroniem.
        A niech was wszystkich...
    • Gość: lawa [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 09:00
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Paweł Re: Młodzież przegrała w krakowskim SLD IP: *.golebia.clarus.com.pl 08.11.04, 11:29
      Młodzieży SLD już się zupełnie w głowach przewraca.
      Jeszcze trochę ,a zaczną się domagać usunięcia z partii jej fundamentu:
      byłych SB-ków i ZOMO-wców.
      Na szczęście kontrrewolucja została zduszona w zarodku.
      Kazimierz Chrzanowski i firma FeREX górą.
      • Gość: krakus Szkoda mi Brzozowskiej ! IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 08.11.04, 16:32
        Teraz wiem ,ze po wyborach całe to towarzystwo sie rozpadnie , beda plakac na
        wlasnym pogrzebie , A Joanny mi szkoda , bo to zdolna i ambitna dziewczyna :)
        • Gość: FAN-ASI Re: Szkoda mi Brzozowskiej ! IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.11.04, 20:08
          Asiu - na prawde mi szkoda że nie wygrałaś - ale powiedz po co ci to ? jesteś
          piękną YntelYgentną - blondyną - ? - wykształconą - bystrą i generalnie kumasz -
          po co ci to GÓWNO !!! - niech się Józef cieszy - a dóch socjalizmu będzie
          krązył i krążył ....... pozdrawiam - oddany przyjaciel
          • Gość: FAN-JÓZEFA KIJ JEJ W RYJ! IP: *.crowley.pl 08.11.04, 23:20
      • Gość: del Re: Młodzież przegrała w krakowskim SLD IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 23:49
        i chyba było by dobrze - gdyby tylko się dało :-((
    • Gość: J.M. Re: Młodzież przegrała w krakowskim SLD IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.11.04, 01:24
      Ogromny blad popelnilo 7 delegatow,ktorzy nie zdecydowali sie oddac glosu na
      mloda,prezna w dzialaniu i z inna wizja wspolpracy z tymi,ktorzy chca zmienic
      dotychczasowy styl pracc w organizacji krakowskiej.JOASIU-Wynik jaki osiagnelas
      to poczatek konca dla betonu partyjnego;ktory juz nic nie rozumie jesli chodzi
      o stan w jakim znajduje sie SLD,ale to POCZATEK DOBREGO ZNAKU DLA OPTYMISTOW
      TAKICH JAK TY I BARDZO WIELU NIE TYLKO MLODYCH.Koniec tow.Wozniakow jest juz
      bliski-BETON MUSI ODEJSC!!!!!!!!
    • bo98 FOLKLOR 10.11.04, 14:55
      , Oliny, Olki, mieszkania dla młodych, Millery, autostrady, gruszki na wierzbie,
      idee Lenina wiecznie żywe, Bolesław Bierut, Edward Gierek, Władysław Gomułka,
      ekonomia polityczna socjalizmu, pomożecie? pomożemy! Mieczysław Moczar, Polska
      dziesiątą potęgą gospodarczą świata, Wojciech Jaruzelski, Wanda Wasilewska,
      zapluty karzeł reakcji, "społeczeństwo - wstęp do socjologii systematycznej",
      Józef Stalin-nasze słoneczko, Konstytucja 1952, Katyń, Ostaszkowo, PKWN, SZMS,
      ORMO, ZOMO, UB, SB, TPPR, PZPR

"do Partii wstąpiłem, bo chciałem coś zrobić dla Polski, inaczej nie mógł bym być:
      dyrektorem
      profesorem
      oficerem
      itd."

Ależ mnie mdli od tego całego gówna.
      • Gość: belfer FOLKLOR cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 15:23
        Marzec 68, wicie rozumiecie, literaci do piór!, inspekcje robotniczo-chłopskie,
        spust surówki, stan wojenny, zaplute karły reakcji, czerwiec 76, młodzież z
        partią, spust surówki, plenum (piąte przez dziesiąte), grudzień 70, spust
        surówki, Albin Siwak (wiecznie żywy, jak się okazuje!), Pewex, ZBOWiD, spust
        surówki, węgiel wydobędziemy – choćby spod ziemi!, FWP, Jawohl Herr Winnetou!,
        spust surówki, Tezy Na Zjazd (piąty przez dziesiąty), chłoporobotnicy, Fiat 126
        p, spust surówki, Pierwszy Sekretarz, punkty za pochodzenie, kartki na wołowe z
        kością, spust surówki, traktory zaorzą przyszłość, 007 – zgłoś się!, spust
        surówki, zrzut stonki, spust surówki...

cdn?
        • bo98 Re: FOLKLOR cd 11.11.04, 16:24
          Dzięki.

Cholera, nie pamiętam, czy to było:
          „człowiek o moralności alfonsa”
          czy „człowiek o mentalności alfonsa”
          (Gomułka chyba jednak nie znał słowa mentalność)

A dzisiaj, kto ze strony Rządu i Samorządu przewodzi obchodom Niepodległej w
          Krakowie (o jakiej mentalności/moralności)?
          Pójdę do marketu.
    • Gość: Joanna Brzozowska Re: Młodzież przegrała w krakowskim SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 16:40
      Zabrakło faktycznie niewiele... Ja nie rozpaczam, nie traktuję tego w formie
      porażki, dlatego, że chyba niewiele osób wierzyło, że znajdzie się na sali aż
      tylu delegatów, którzy będą chcieli zaufać zupełnie młodemu człowiekowi :-)
      W tych kategoriach traktuję ten wynik jako sukces... nie mój osobisty... sukces
      tego nowego sposobu myślenia...
      Za te wszystkie miłe słowa, które przeczytałam na tym forum bardzo Wam dziękuję!
      Natomiast dla tych osób, które tak łatwo opluwają... uważajcie, żebyście przez
      takie ferowanie wyroków, że każdy to złodziej, szubrawca, nie zniechęcili do
      polityki ludzi, którzy naprawdę mają poczucie potrzeby zrobienia czegoś dobrego
      i robią to z zamiłowania! Takich ludzi nam w polityce brakuje i dlatego życie
      polityczne wygląda tak jak wygląda... I nie chodzi tutaj tylko o SLD, tak jest
      wszędzie!
      A do osób, które twierdzą, że wartości lewicowe się zdezawuowały i nie mają już
      przyszłości powiem tylko,że ubolewam nad tym, że w Polsce niestety nie wszyscy
      nadal wiedzą, co to są wartości lewicowe... Oczywiście jest to wina tego, że
      mieliśmy system polityczny jaki mieliśmy i że teraz SLD też nie potrafiło tego
      pokazać...
      Bo czy bez przyszłości są takie wartości jak solidaryzm i sprawiedliwość
      społeczna, równość wszystkich obywateli (niezależnie od statutus materialnego),
      pomoc najuboższym, tolerancja i demokratyczne państwo? Przecież to są wartości
      lewicowe, a w nich wszystkich jak podmiot, a nie przedmiot, jest jednostka!
      Zgadzam się, że SLD nie pokazało tego społeczeństwu, ale właśnie chcemy zmienić!

Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję do usłyszenia albo zobaczenia...
      :-)

• bo98 Re: Młodzież przegrała w krakowskim SLD 12.11.04, 09:42
        "Bo czy bez przyszłości są takie wartości jak solidaryzm i sprawiedliwość
        społeczna, równość wszystkich obywateli (niezależnie od statutus materialnego),
        pomoc najuboższym, tolerancja i demokratyczne państwo? Przecież to są wartości
        lewicowe,"

Szanowna Pani Joanno, poza "sprawiedliwością społeczną" która pasuje jak ulał do
        tradycji Partii, wartości które Pani przytacza są normą ludzką. Sprawiedliwość
        natomiast jest, albo jej nie ma. "Społeczna" jest "sprawiedliwością".

Mam niestety, sprecyzowane zdanie i na tyle zaawansowany wiek, że brak mi
        elastyczności.

Oto moje zdanie:
        SLD to kontynuacja PZPR.
        W tzw. Partii byli wyłącznie łajdacy, lub głupcy, lub cyniczni koniunkturaliści.
        Tacy ludzie Polsce są zbędni. (Zastanawiam się w której kategorii mieszczą się
        obecni „młodzi lewicy”)

Ludzie nie są doskonali, ale są granice zła, za którymi zaczyna się zwykłe
        przestępstwo.
      • cet2 porozmawiajmy o konkretach 12.11.04, 12:23
        Szanowna Pani Joanno, ja protestuję! Podobnie jak bo98 uważam, że „solidaryzm i
        sprawiedliwość społeczna, równość wszystkich obywateli (niezależnie od statusu
        materialnego), pomoc najuboższym, tolerancja i demokratyczne państwo” nie
        są „wartościami lewicowymi”, tylko uniwersalnymi, które lewica stara się
        zawłaszczyć. Fakt, przy niezwykle wydatnej „pomocy” prawicy, zwłaszcza
        skrajnej.
        A problem sprowadza się nie do pytania CZY, ale JAKIMI METODAMI owe cele
        osiągnąć. I tu się różnimy dosyć fundamentalnie. Niemniej sensowna lewica (czy
        coś lewicopodobnego) jest niezbędna, choćby po to, aby studzić zapędy co
        bardziej oszołomionych polszewików, szowinistów, nacjonalistów, skrajnych
        liberałów itp.
        Jak słyszę i czytam, reprezentuje Pani skrzydło cywilizowane i niebetonowe.
        Jeżeli tak jest istotnie, to wielka szkoda, że poniosła Pani porażkę, chociaż
        ona może dość łatwo i szybko przerodzić się w sukces, bo historycznie,
        naturalnie i rozwojowo rzecz biorąc, to są już ostatnie podrygi tego betonu. O
        ile oczywiście beton może podrygiwać.
        Ale - aby nie bawić się dalej w przerzucanie frazesami i hasłami - przejdźmy
        może do konkretów (najlepiej lokalnych) oraz wspomnianych wcześniej metod i
        zróbmy mały test. Otóż niebawem mają się rozstrzygnąć losy projektu
        uporządkowania oraz urealnienia czynszów w lokalach „kwaterunkowych” i
        komunalnych w związku z ich „uwolnieniem”. Jest o tym w mediach, dyskusja toczy
        się również w Forum. Korzystając z okazji, że Pani w Forum zechciała zabrać
        głos (i to pod nazwiskiem, co rzadkie i cenne) chciałbym zapytać, czy Pani oraz
        Pani środowisko popieracie ten projekt, czy też jesteście i będziecie przeciw?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka