Dodaj do ulubionych

KKS PROKOCIM

IP: *.client.attbi.com 13.05.02, 02:12
Jak z nimi jest? Kiedys oprocz pilki noznej mieli sekcje siatkowki i pingponga
(tenis stolowy).
Na "starym boisku" na ul. Biezanowskiej przy zbiegu z ul.Prosta. Bylo tam
boisko i budynek ktory kiedys byl kinem. Po zlikwidowaniu kina zalozyli sekcje
siatkowki i pingponga. W weekendy wynajmowali sale na wesela.
Jak jest teraz? moze ktos wie
Obserwuj wątek
    • Gość: rita Re: KKS PROKOCIM IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 21:19
      mieszkam od 10 lat obok twojego opisywanego stadionu, jeśli ci bardzo zależy
      mogę się wszystkiego dowiedzieć ze szczególami. Napisz mi w jakim celu
      potrzebne są ci te informacje i dlaczego podpisujesz się PROKOCIM kiedy nie
      masz z nim nic wspólnego.
      • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 13.05.02, 21:44
        Gość portalu: rita napisał(a):

> mieszkam od 10 lat obok twojego opisywanego stadionu, jeśli ci bardzo zależy
        > mogę się wszystkiego dowiedzieć ze szczególami. Napisz mi w jakim celu
        > potrzebne są ci te informacje i dlaczego podpisujesz się PROKOCIM kiedy nie
        > masz z nim nic wspólnego.

Jak to nie mam, mieszkalem w Prokocimiu przeszlo dwadziescia lat. Mieszkalem
        niedaleko "aniolkow". Jak bylem maly to na Snycerkiej rosla piekna trawka,
        jeszcze zanim wybudowali to dlugie czteropietrowe paskudztwo. Podstawowke
        rozpoczalem w starej szkole na Biezanowskiej, teraz podobno jest tam przedszkole
        a skonczylem w nowej przy Prostej.
        Na stare boisko Prokocimia (to nie stadion) przy Biezanowskiej chodzilismy grac w
        pilke przez cale lato. Przy wejsciu byl przystanek autobusu 143.
        • Gość: rita Re: KKS PROKOCIM IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 21:29
          Trafiłeś w serce swojego długiego bloku, mieszkam dokładnie na przeciwko niego
          i wszystkich w okolicy znam. Moje dzieci skończyły podstawówkę na Prostej.
          Gdzie teraz mieszkasz i jakie wspomnienia łączą cię z tym rejonem i czy
          tęsknisz za starym miejscem zamieszkania.
          • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 14.05.02, 22:14
            Nie wiem czy tesknie ale milo wspominam. Kupilas dom czy wynajmujesz?
            Ja mieszkalem na Jasinskiego, mielismy duzy ogrod ale zabrali nam w latach 70-
            tych. Nie tylko nam, innym tez. Wybudowali tam cztery bloki. Domy spokojnej
            jesieni, chyba tak sie nazywaja. Podstawowke na Prostej otworzyli jak bylem w
            drugiej klasie. W czynie spolecznym przenosilismy tam krzesla itp. Blisko bylo
            i pamietam jak sie cieszylismy z nowej szkoly. Powiedz mi czy jest jeszcze
            zaklad stolarski Nowaka na Jasinskiego? Byl tam tez gabinet dentystyczny Kuliga.
            Mieszkali obok siebie. Czy Zbyszek Uznanski ma jeszcze sklep spozywczy na
            Snycerskiej? Byl w polowie miedzy Jasinskiego i Prosta?
            Bylem w Prokocimiu dwa lata temu ale tylko kilka godzin. Odwiedzilem rodzine,
            troche pojezdzilem wkolo i to wszystko.
            Pozdr
          • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 14.05.02, 22:18
            Zapomnialem. Mieszkam okolo 20 mil na zachod od Chicago.
            • Gość: rita Re: KKS PROKOCIM IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 22:37
              Jestem konkurencją dla tego sklepu, jeżeli byłeś dwa lata temu to powinineś
              pamiętać nowy dom z cegły na rogu ulicy. Nie chce mi się wierzyć że piszesz z
              tak daleka. Wciągłam się w internet bo z sąsiadami założyliśmy sieć. Jestem
              laikiem w tach sprawach i od niedawna wysiaduję przy komputerze, szczególnie
              wieczorami po pracy. Jeżeli nie ma już twojego domu to do kogo przyjechałeś dwa
              lata temu. Wszyscy opisani przez ciebie żyją i mają się dobrze. Dentysta chyba
              skończył praktykować bo szyldu już nie ma, stolarnia jest.
              A czy pamiętasz piękny park i stadion w nim - chyba tam się przeniósł KKS
              PROKOCIM.
              • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 14.05.02, 22:53
                Nie wiem czy zauwazylem, tylko przejezdzalem. Nie jestem pewny ale chyba
                widzialem dom na rogu Jasinskiego i Snycerskiej. Czy mieszkasz zaraz obok
                Palczynskich? Czy na drugim rogu jest jeszcze to drzewo orzechowe, kiedys
                nalezalo chyba do Smolskich. Ze Zbyszkiem Uznanskim chodzilem do podstawowki z
                Palczynskim tez. Jarek mial chyba na imie. Kilkanascie lat temu przyjechali do
                Prokocimia z Australii. Jesli chodzi o moj dom to nadal tam jest, zabrali nam
                tylko ogrod. Park w Prokocimiu oczywiscie pamietam, niezbyt bezpiecznie tam
                bylo wieczorem. Czy wiesz, ze park i palacyk byl wlasnoscia prywatna przed
                wojna?
                Po wojnie w palacyku zrobili dom dziecka. Park przeszedl na wlasnosc panstwa i
                KKS Prokocim wybudowal tam swoje nowe boisko potocznie nazywane "na stawach".
                Przedwojenny wlasciciej mial stawy chodowlane ryb, dokladnie w tym miejscu
                gdzie znajduje sie teraz boisko.
                • Gość: rita Re: KKS PROKOCIM IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 23:14
                  Zgadłes ,mieszkam obok Pałczyńskich. Ich rodzice są w Stanach. Jarek ma żonę i
                  chłopca który teraz pójdzie do komuni. Jego siostra Agata również wyszła za mąż
                  i ma córkę. Drzewa orzechowego na rogu już nie ma, widocznie z żalu za tobą
                  uschło, a wierzby również zostały wycięte. Podaj swoje nazwisko -pozdrowie
                  wszystkich od ciebie.
                  Aha park i ten piękny obiekt był Jerzmanowskich.
                  Na dzisiaj muszę kończyć, należy mi się kilka godzin snu. Cieszę się z tego
                  spotkania. Będę się starała opisać ci każdego twojego sąsiada. Od którego mam
                  zacząć. Aha - to został sam ogród, w którym miejscu i czyj jest on teraz.
                  Nie napisałeś w jakim celu byłeś dwa lata temu w Prokocimiu.
                  • Gość: kathy38 Re: KKS PROKOCIM IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 14.05.02, 23:22
                    Historia parku Jerzmanowskich została dokładnie opisana na stronie www
                    (niestety w tej chwili nie pamiętam adresu).
                    Bardzo wzruszające dla mnie są spotkania ludzi niby z różnych zakątków świata a
                    jednak z tego samego podwórka. Świat się okazuje być bardzo mały. I dobrze, że
                    jest takie miejsce jak to forum gdzie można się odnaleźć.
                    • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 14.05.02, 23:43
                      Gość portalu: kathy38 napisał(a):

> Historia parku Jerzmanowskich została dokładnie opisana na stronie www
                      > (niestety w tej chwili nie pamiętam adresu).
                      > Bardzo wzruszające dla mnie są spotkania ludzi niby z różnych zakątków świata a
                      >
                      > jednak z tego samego podwórka. Świat się okazuje być bardzo mały. I dobrze, że
                      > jest takie miejsce jak to forum gdzie można się odnaleźć.

Pozdrawiam ze slonecznego Chicago. Piekna pogode mamy dzisiaj.
                      • Gość: kathy38 Re: KKS PROKOCIM IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 14.05.02, 23:45
                        Ja mieszkam po drugiej stronie parku Jerzmanowskich.
                        Też pozdrawiam, K.
                  • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 14.05.02, 23:36
                    Nazwika to raczej nie bede podawal, zwlaszcza na forum. I tak nie wszyscy mnie
                    lubili w Prokocimiu. Roznie bywalo, swego czasu bylem mlody i gniewny. Troche
                    rozrabialem. Teraz to juz historia.
                    Nie zrozumialas mnie jesli chodzi o moj dom. Nadal tam jest, ogrodu nie ma.
                    W Prokocimiu bylem odwiedzic rodzine i na cmentarz zajzalem.
                    Bylem w Polsce po raz pierwszy od siedmiu lat to i Prokocim trzeba bylo
                    zobaczyc.
                    Czy znasz Rozanskich, zwlaszcza Piotrka. Mieszkali zaraz przy dzialkach.
                    Tez chodzil z nami do klasy. Z tego bloku na Snycerskiej to jeszcze chyba
                    chodzilem do jednej klasy z Andrzejem Wlazlo, Marek Szymanski, Barbara Batko,
                    Jarek Wolak. Wiecej nie pamietam w tej chwili. Reszta chyba mieszkala w tych
                    blokach przy rynku.
                    Pozdr.
                    • Gość: rita Re: KKS PROKOCIM IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 21:10
                      Rafał - wywiad działa, masz pozdrowienia od Jarka Pałczyńskiego . Czy znasz p.
                      Wywiał. Oraz kto to jest starsza pani Pałka w stosunku do ciebie. Do mnie
                      przychadzą klienci lecz nie znam ich nazwisk, Różańskiego znam , wpada po
                      papierosy i pewnie tych innych też znam . Będę puszczać wici. czy imię się
                      zgadza, znam twoje nazwisko ale zgodnie z twoim życzeniem nie będę wymieniać,
                      może poznam też twoje wybryki w młodzieńczych latach.
                      Zresztą czego ty się boisz, jesteś za Wielkim Morzem a ja tu jestem przez
                      ciebie zdekonspirowana.
                      • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 15.05.02, 21:27

> Rafał - wywiad działa, masz pozdrowienia od Jarka Pałczyńskiego . Czy znasz p.
                        > Wywiał. Oraz kto to jest starsza pani Pałka w stosunku do ciebie. Do mnie
                        > przychadzą klienci lecz nie znam ich nazwisk, Różańskiego znam , wpada po
                        > papierosy i pewnie tych innych też znam . Będę puszczać wici. czy imię się
                        > zgadza, znam twoje nazwisko ale zgodnie z twoim życzeniem nie będę wymieniać,
                        > może poznam też twoje wybryki w młodzieńczych latach.
                        > Zresztą czego ty się boisz, jesteś za Wielkim Morzem a ja tu jestem przez
                        > ciebie zdekonspirowana.

Haha. Wywiad musial sie udac. Na naszej ulicy tylko ja i Jarek chodzilismy do
                        jednej klasy. Pozdrow go odemnie. Zdemaskowalas moje imie na forum, nie wiem czy
                        to dobrze. Ta starsza pani Palka to byla moja babcia. Wywialow znam, ze Zdiskiem
                        czasami napilismy sie na zdrowie. Natomiast Bogdan W. byl chyba moim najlepszym
                        kolega w dziecinstwie. Niczego sie nie boje, nie o to chodzi. Teraz mam nowe
                        zycie, tamto w Prokocimiu to juz zamkniety rozdzial. Pozostaja tylko wspomnienia.
                        Jesli chodzi o moje wybryki dawno temu to wspominam je z lekkim usmiechem jednak
                        na forum nic nie powiem.
                        Przyznaj sie, ze ta wierzbe to sama wycielas. Byla chyba dokladnie przed twoim
                        domem.
                        • Gość: rita Re: KKS PROKOCIM IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 21:54
                          Jak mogłeś napisać była moja babcia, przecież ona żyje i pójdę kiedyś do niej i
                          zrobię wywiad. Rzadko przychodzi do mnie chyba że w niedzielę. O twoich
                          wybrykach też się dowiem tylko daj mi trochę czasu. Szkolę dzieci w tenisa więc
                          jestem trochę rozbiegana bo lato to jest sezon . Jeśli chodzi o Zdziska to on
                          jest stary jak mogliście razem pić. Napisz jakie życie prowadzisz tam gdzie
                          jesteś.
                          • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 15.05.02, 22:08

> Jak mogłeś napisać była moja babcia, przecież ona żyje i pójdę kiedyś do niej i
                            >
                            > zrobię wywiad. Rzadko przychodzi do mnie chyba że w niedzielę. O twoich
                            > wybrykach też się dowiem tylko daj mi trochę czasu. Szkolę dzieci w tenisa więc
                            >
                            > jestem trochę rozbiegana bo lato to jest sezon . Jeśli chodzi o Zdziska to on
                            > jest stary jak mogliście razem pić. Napisz jakie życie prowadzisz tam gdzie
                            > jesteś.

Moja babcia nie zyje juz chyba z szesc lat. Ta pani ktora do ciebie przychodzi to
                            musi byc moja ciotka i nie nazywa sie Palka. A Zdzisek moze juz stary ale 10 lat
                            temu byl mlodszy. Nie mowie,ze pilismy tylko czasami wychylilismy kielicha.
                            Z moim tata tez czasami napijemy sie po drinku i nie widze w tym nic dziwnego.
                            O moich wybrykach to chyba nic sie nie dowiesz (mam nadzieje) ale jak chcesz
                            sprobowac to mnie to nie przeszkadza. Zwykle glupoty jak to dzieci lub nastolatki
                            robia.
                            A zycie tutaj to ciagla gonitwa. Szczerze mowiac w Polsce zylem duzo spokojniej
                            ale tutaj za to sa wieksze mozliwosci zrealizowania sie. Odpowiada mi ten klimat
                            i czuje sie dosc dobrze. Nie wiem co wiecej, moze nastepnym razem.
                            • Gość: rita Re: KKS PROKOCIM IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 22:53
                              Jarek się zapytuje o rodzinę, a ja czy prace masz związaną z komputerem i czy
                              takie możliwości miałbyś w Polsce. Zobaczysz czym będziesz starszy tym bardziej
                              b ędziesz tęsknić do stron ojczystych. Czy pamiętasz , po przeciwnej stronie
                              mieszkali Czerwonki - znałeś ich, jeszcz są Kielarowie, Gawlasowie, Bauer,
                              Czubin - czy z tych kogoś znasz? Dokończę ci jutro.
                              • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 15.05.02, 23:31

> Jarek się zapytuje o rodzinę, a ja czy prace masz związaną z komputerem i czy
                                > takie możliwości miałbyś w Polsce. Zobaczysz czym będziesz starszy tym bardziej
                                >
                                > b ędziesz tęsknić do stron ojczystych. Czy pamiętasz , po przeciwnej stronie
                                > mieszkali Czerwonki - znałeś ich, jeszcz są Kielarowie, Gawlasowie, Bauer,
                                > Czubin - czy z tych kogoś znasz? Dokończę ci jutro.

Hmm, rodzina chyba w porzadku. Tutaj jest tylko moj tata, ja i moj mlodszy brat.
                                Jakos nam leci. Pracy obecnie nie mam, niedawno zamkneli moj oddzial w zwiazku z
                                trudna sytuacja w kraju (kryzys). Siedze na zasilku i odpoczywam. W zeszlym roku
                                robilismy duzy projekt dla Palm Computing. Pracowalem od 7 rano do 8-10 wieczor.
                                Bylo dobrze az do jesieni, pozniej wszystko siadlo. Mniej pracy i mniej az w
                                koncu zamkneli moja filie. Jak bylo duzo pracy to narzekalem (12-14 godzin na
                                dzien) jednak teraz wolalbym zeby to wrocilo. Zawsze zle, jakby nie patrzec.
                                Jednak nie ma sie co zalamywac. Kilka razy mialem dobre oferty pracy ale coraz
                                czesciej wymagaja znajomosc j.hiszpanskiego (zmienia sie w tym kraju),
                                zastanawiam sie czy nie zaczac uczyc sie tego jezyka. Pracowalem z koputerami i
                                nie tylko. W sumie chyba tak, w moim office mialem piec maszyn (komputerow) i
                                krzeselko na kolkach. Bylo fajnie ale minelo (na razie).
                                Powiedz Jarkowi, ze kompy to podstawa tutaj. W Polsce nie mialbym takiej szansy
                                jednak nigdy nie wiadomo jak sie powiedzie. Zalezy od szczescia lub znajomosci.
                                Czerwonki-Socha pamietam, mieli chyba taki drewniany dom. Podobno spalil sie
                                kiedys a Czerwonkowa popelnila samobojstwo. Kielarow nie pamietam a Gawlasow
                                tylko z nazwiska. Bauer to byla starsza kobieta ktora mieszkala z corka, stara
                                panna. Tylko tyle pamietam, matka Bauer chyba pomagala troche w kosciele.
                                Natomiast Czubin nie pamietam ale Czubinskich tak. Mieszkali na przeciwko
                                Wywialow ale wyprowadzili chyba jeszcze za moich czasow.
                                Pozdr.
                                • Gość: rita Re: KKS PROKOCIM IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 21:08
                                  Rozmawiałam z mamą Bogdana Wywiała, oraz z Piotrem Różańskim, byli dzisiaj w
                                  moim sklepie, są zaskoczeni twoimi pozdrowieniami i odwzajemniają. Jutro będę
                                  oglądać twoje zdjęcia. Aha Piotrek powiedział że razem startowaliście do
                                  komisji wojskowej. Będę się starała by Bogdan poszedł do kawiarenki
                                  internetowej i dołączył się do naszej rozmowy, tylko nie wiem czy umie
                                  obsługiwać komp. Siedż tam i szukaj pracy u nas jeszcze gorzej. Ja pracuję na
                                  kilka etatów mimo że mam sklep. Bogdan też jest sam. Skąd wiesz o Czerwonkach?
                                • Gość: rita Re: KKS PROKOCIM IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 21:11
                                  Co projektowałeś
                                  • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 16.05.02, 21:39
                                    Czesc!
                                    Pozdrow Piotrka i Bogdana. Rzeczywiscie bylem z Piotrkiem na komisji wojskowej.
                                    Po podstawowce widzielismy sie tylko czasami. Na komisji wyladowalismy w ten
                                    sam dzien. Jeszcze paru chlopakow ale nie bardzo pamietam kto z nami byl.
                                    Pozniej poszlismy na piwo cala gromadka.
                                    Jak bylem maly to czasami chodzilem do Darka u Czerwonkow. Ta kobiete pamietam
                                    dosc dobrze, pozniej chyba byla w Kanadzie. O tragedii dowiedzialem sie chyba
                                    od taty. Dzwoni czasami do Prokocimia.
                                    Jesli chodzi o Palm Computing to pracowalismy nad new design dla ich nowego
                                    personal organaizer (osobisty organizator) z serii Mark V. Na lato zeszlego
                                    roku wprowadzili dwa nowe modele M500 z czarnobialym monitorkiem i M505 z
                                    kolorowym. Mial to byc szlagier ale chyba sie przeliczyli. Mysle ze cena sie do
                                    tego przyczynila, na poczatku kosztowalo $499. Konkurencyjne firmy mialy
                                    podobny produkt za nizsza cene. Pozniej planowali jeszcze wielka sprzedaz na
                                    Boze Narodzenie, niestety nie wypalilo.
                                    • Gość: rita Re: KKS PROKOCIM IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 22:02
                                      Nie wiem co ci powiedzieć. Ale po co znać trzeba hiszpański. Masz tam stały
                                      pobyt? Wbrew twoim oczekiwaniu wszyscy cię mile wspominają. Mam nadzieję że tam
                                      już nie pijesz i swoje życie zmieniłeś na lepsze.
                                      • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 16.05.02, 22:30

> Nie wiem co ci powiedzieć. Ale po co znać trzeba hiszpański. Masz tam stały
                                        > pobyt? Wbrew twoim oczekiwaniu wszyscy cię mile wspominają. Mam nadzieję że tam
                                        >
                                        > już nie pijesz i swoje życie zmieniłeś na lepsze.

Mam obywatelstwo. Ciesze sie ze ktos mnie milo wspomina. Jesli chodzi o picie to
                                        jak mam ochote to owszem. Jednak nie podtrzymuje polskiej tradycji czyli do dna.
                                        Jedno piwo, lampka wina czy jakis drink. Juz dawno zmienilem kierunek z mocy i
                                        ilosci na dobry smak. Dawniej bylem mlodszy i imprezy byly w glowie.
                                        Teraz bardziej mysle o rachunkach do zaplacenia i zalozeniu rodziny. Chyba
                                        doroslem kilka lat temu.
                                        Jesli chodzi o hiszpanski to niestety zmienia sie w tym kraju. W szkolach
                                        hiszpanski (jak u nas kiedys rosyjski) jest drugim obowiazkowym jezykiem.
                                        W Chicago i okolicach mieszka prawie 6 milionow ludzi w tym 1.8 miliona samych
                                        meksykanow. Dochodza do tego jeszcze inne hiszpansko jezyczne narodowosci z
                                        Ameryki Poludniowej. W samym Meksyku ok.45% ludnosci nie pisze i nie czyta po
                                        hiszpansku. Trudno wymagac od nich nauki angielskiego skoro ze swoim jezykiem
                                        maja problemy. Co raz wiecej sklepow ma wywieszki " se habla epanole".
                                        Co raz wiecej firm wymaga znajomosci tego jezyka. Zatrudniaja meksykanow jako
                                        tania sile robocza a jakos trzeba sie z nimi porozumiec. Wiekszosc Amerykanow nie
                                        chce podjac danej pracy za 7 dolarow na godzine. Emigranci sie godza. Amerykanie
                                        narzekaja, ze emigranci odbieraja im prace ale samich takich prac nie chca robic.
                                        Takie male bledne kolo.
                                        • Gość: rita Re: KKS PROKOCIM IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 22:49
                                          Starsza pani Bauerowa zmarła i córeczka została sama, jest już nawet na rencie.
                                          Niedawno dach w tym drewnianym domku został pokryty blachą przez Zdziska i
                                          synów. Bardzo ładnie wygląda. Jak mi móiła mama Bogdana miałeś dziewczynkę w
                                          Krakowie i co się stało ? Która jest godzina u was i czy regularnie bywasz na
                                          tym forum i czy tylko dla rozrywki?
                                          • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 16.05.02, 23:11

> Starsza pani Bauerowa zmarła i córeczka została sama, jest już nawet na rencie.
                                            >
                                            > Niedawno dach w tym drewnianym domku został pokryty blachą przez Zdziska i
                                            > synów. Bardzo ładnie wygląda. Jak mi móiła mama Bogdana miałeś dziewczynkę w
                                            > Krakowie i co się stało ? Która jest godzina u was i czy regularnie bywasz na
                                            > tym forum i czy tylko dla rozrywki?

Pamietam, ze Zdzisek byl dobrym blacharzem. Dziewczynek mialem duzo ale tylko
                                            jedna na powaznie. Rozstalismy sie chyba w 1990 roku (ups ale to juz dawno temu).
                                            Nawet myslelismy o slubie ale nie wyszlo. Wtedy nie doroslem jeszcze do takiego
                                            zwiazku. Teraz jestem zareczony juz prawie dwa lata. Mysle, ze sie uda tym razem.
                                            Czuje sie gotowy zeby zostac mezem i tatusiem. hehe
                                            Pozdrow pania Wywial ode mnie. Pamietam jeszcze jak pani Widor lub Widur (sorry)
                                            robila takie wielkie ruskie pierogi. Jak wpadalem z Bogdanem do ich domu to kilka
                                            razy skosztowalem (niebo w gebie).
                                            Jesli chodzi o godzine to u nas jest teraz 4:09 PM u was bedzie 23:09. Jest 7
                                            godzin roznicy.
                                            Natomiast na to forum wszedlem kilka miesiecy temu. Gazete czytalem ale na forum
                                            sie nie udzielalem. Kilka miesiecy temu wszedlem dla zabawy i chyba nadal tak
                                            jest.
                                            Z dwoma wyjatkami. Pisze czasami z chlopakiem ktory zdaje teraz mature no i z
                                            toba.
                                            Mam na mysli normalne pisanie (bez bzdur).
                                            Regards
                                            • mikolaj7 Re: KKS PROKOCIM 16.05.02, 23:28
                                              przepraszam bardzo, ze sie wmieszam, ale mowisz, ze
                                              wszedles kilka miesiecy temu prokocimku - ja cie nie
                                              pamietam, a jestem tutaj juz prawie 8, zaczales bruzdzic
                                              w watku z ksia dopiero, czyli nie tak dawno... wczesniej
                                              byles pod innym nickiem?
                                              • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 17.05.02, 00:03
                                                mikolaj7 napisał(a):

> przepraszam bardzo, ze sie wmieszam, ale mowisz, ze
                                                > wszedles kilka miesiecy temu prokocimku - ja cie nie
                                                > pamietam, a jestem tutaj juz prawie 8, zaczales bruzdzic
                                                > w watku z ksia dopiero, czyli nie tak dawno... wczesniej
                                                > byles pod innym nickiem?

Prokocim pojawil sie dopiero jak wpadlem na Krakow. Wczesniej pisalem na innym
                                                forum z pracy. Nawet mielismy tam dostep do internetu. hohoho
                                                A w Krakowie zaczal gadac z Kasia a nie z ksia. brrrrrrr
                                                • kathy38 Re: KKS PROKOCIM 17.05.02, 00:42
                                                  Ale fajnie ście sobie wtedy pogadali. :)
                                                  Boże, a ja zamiast spać czytam jakieś starocie.

Pozdrawiam PROKOCIMIA z Prokocimia (Nowego)
                                                  K.
                                                  • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 17.05.02, 02:50
                                                    kathy38 napisał(a):

> Ale fajnie ście sobie wtedy pogadali. :)
                                                    > Boże, a ja zamiast spać czytam jakieś starocie.
                                                    >
                                                    > Pozdrawiam PROKOCIMIA z Prokocimia (Nowego)
                                                    > K.

Oczywiscie ze fajnie. Kasienka byla moja jedyna ostoja. A ja jednak wytrzymalem
                                                    (dzieki Kasi) mimo ogolnej nienawisci do Prokocimia. Niektorzy nadaja na separka
                                                    zapominajac co sami pisali o Prokocimiu przed wielkanoca. hrum,hrum
                                                    Pozdr.
                                                  • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 17.05.02, 04:01
                                                    kathy38 napisał(a):

> Ale fajnie ście sobie wtedy pogadali. :)
                                                    > Boże, a ja zamiast spać czytam jakieś starocie.
                                                    >
                                                    > Pozdrawiam PROKOCIMIA z Prokocimia (Nowego)
                                                    > K.

Czy Ty bylas Kasia ? Lepiej sie przyznaj. Mikos szykuje ekipe.
                                                  • Gość: mikolaj7 Re: KKS PROKOCIM IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 07:50
                                                    jasne, jestesmy silni zwarci i gotowi. mozemy uderzyc w
                                                    kazdej chwili.
                                                  • Gość: kathy38 Re: KKS PROKOCIM IP: 149.156.58.* 17.05.02, 08:05
                                                    Gość portalu: mikolaj7 napisał(a):

> jasne, jestesmy silni zwarci i gotowi. mozemy uderzyc w
                                                    > kazdej chwili.

Mikołaj, Ty jeszcze przy komputerze siedzisz ?!?!?!
                                                  • mikolaj7 Re: KKS PROKOCIM 17.05.02, 19:48
                                                    Gość portalu: kathy38 napisał(a):

> Gość portalu: mikolaj7 napisał(a):
                                                    >
                                                    > > jasne, jestesmy silni zwarci i gotowi. mozemy uderzyc w
                                                    > > kazdej chwili.
                                                    >
                                                    > Mikołaj, Ty jeszcze przy komputerze siedzisz ?!?!?!

no co Ty, nie siedzialem przeciez cala noc ;-)))
                                                  • Gość: kathy38 Re: KKS PROKOCIM IP: 149.156.58.* 17.05.02, 08:04
                                                    Gość portalu: PROKOCIM napisał(a):

>
                                                    > Czy Ty bylas Kasia ? Lepiej sie przyznaj. Mikos szykuje ekipe.

Nie byłam tą Kasią.

• Gość: rita Re: KKS PROKOCIM IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 21:30
                                                    Co tu się dzieje - a sio !
                                                    Mikołaj odbierz pocztę - czy to ty?
                                                    Bądz grzeczny dla Rafała - my tu organizujemy sentymentalne spotkanie chłopców
                                                    z Prokocimia Starego.
                                                    Rafał, dałam namiary forum Bogdanowi i powiedział że wejdzie na ten wątek.
                                                    Bogdan ma dużo roboty, pogoda u nas ci piękna i dachowe roboty muszą być
                                                    robione.
                                                    Rafał mam dużo jeszcze pytań do ciebie ale jeszcze czeka na mnie robota w domu,
                                                    zaczekaj.
                                                  • kuba203 Re: KKS PROKOCIM 17.05.02, 22:17
                                                    Będę bezczelny, że się wtrącę, ale nie mogę wytrzymać: dlaczego w Prokocimiu
                                                    macie ip z Bieżanowa? To jest nie w porządku...
                                                  • Gość: rita Re: KKS PROKOCIM IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 22:24
                                                    Miło że się wtrącasz, ja mieszkam na Bieżanowskiej tylko 10 lat, w życu miałam
                                                    kilka przeprowadzek - Bieżanów też zaliczyłam ale ul. Biezanowska zaczyna się
                                                    od Wielickiej aż ho, ho nie wiem gdzie się kończy , przypuszczam że w Wieliczce.
                                                    A pamiętasz że miała przebiegać tendy Trasa Bagrowa.
                                                  • kuba203 Re: KKS PROKOCIM 17.05.02, 22:30
                                                    Pamiętam, pamiętam, i dobrze, że jej nie będzie - szkoda by było parku.
                                                    A ul. Bieżanowska kończy się w najpiękniejszym miejscu na Ziemi - w
                                                    Bieżanowie :)))
                                                  • kuba203 Re: KKS PROKOCIM 17.05.02, 22:30
                                                    PS a gdzie mieszkałaś w B.?
                                                  • Gość: rita Re: KKS PROKOCIM IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 22:33
                                                    Do Rafała - pozdrawia cię Jacek Chochół.
                                                    Wiesz co tam u ciebie są ludzie którzy wyjechali niedawno i pracują przy
                                                    stawianiu domków, obkladaniu sidingiem, są to domki które w każdym momencie
                                                    rozbiera i przenosi na inne miejsce. Więc oni tam pracują i nie narzekają na
                                                    brak pracy. Wiem że są to chłopcy z Bieżanowa, może się dowiem nazwiska.
                                                    Moje osobiste pytanie brzmi - czy widziałeś tam korty tenisowe i na jakiej
                                                    zasadzie działają. Dowiedz się wszystko co jest związane z tenisem ziemnym.
                                                    Interesuje mnie cena kortu za godz. i jakie stawki są treningowe.
                                                  • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 18.05.02, 22:40
                                                    Czesc!
                                                    Wczoraj pozno wrocilem do domu ale teraz juz jestem. Pozdrow Jacka Chohola ode
                                                    mnie. Nazwisko znane ale Jacka chyba musze sobie przypomniec. Dosc duzo ludzi
                                                    pamietam juz tylko przez mgle. Potrzebuje odswiezenia, to juz tyle lat.
                                                    Z tymi domkami do przenoszenia to nie zupelnie tak jest. Bardzo rzadko sie
                                                    zdarza zeby ktos przenosil jakis dom. Czasami jezeli jest to zabytek lub ktos
                                                    bardzo bogaty chce zabrac ze soba swoj dom. Mysle, ze wybudowanie nowego jest
                                                    duzo tansze niz przenoszenie. Wiekszosc domow jednorodzinnych jest lekka. Mam
                                                    na mysli ze maja fundamenty betonowe ale cala konstrukcja jest drewniana. Od
                                                    srodka jest ocieplenie i drywall (plyty gipsowe). Od zewnatrz przychodzi
                                                    sklejka a na to stosuje cegle lub siding. Siding moze byc metalowy, plastikowy
                                                    lub drewniany. Znawca jednak nie jestem.
                                                    Natomiast jest tez grupa tanich domow ktore mozna przenosic w calosci.
                                                    Powszechnie nazywaja sie "trailer house" czyli dom ktory mozna przewiezc na
                                                    przyczepie. Okolice takich domow jednak nie maja dobrych opinii. Czesto
                                                    dochodzi tam do bojek i drobnych przestepstw. W takich domach mieszka duzo
                                                    alkoholikow i narkomanow, ludzi z marginesu. Oczywiscie nie wszyscy tacy sa ale
                                                    ogolnie chyba tak sie przyjmuje. Jak chcesz komus dogryzc kto mieszka w takiej
                                                    okolicy to najczesciej nazywasz go "trailer trash".
                                                    Jesli chodzi o tenis to jestem zielony. Tu gdzie mieszkam mamy dwa korty, basen
                                                    i club house. Dla mieszkancow mojego kompleksu wstep jest za darmo.
                                                    Jak chcesz to wejdz na dwie stronki, moze znajdziesz cos ciekawego.
                                                    www.midtowntennisclub.com
                                                    www.tennis.com
                                                  • Gość: kathy38 Re: KKS PROKOCIM IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 17.05.02, 22:54
                                                    kuba203 napisał(a):

> Będę bezczelny, że się wtrącę, ale nie mogę wytrzymać: dlaczego w Prokocimiu
                                                    > macie ip z Bieżanowa? To jest nie w porządku...

Być może dlatego, że obsługuje ich centrala telefoniczna z Bieżanowa.
                                                  • kuba203 Re: KKS PROKOCIM 17.05.02, 23:00
                                                    Aha, w sumie to jest możliwe :)))
                                                    Bieżanów rulezzz :)))
                                                  • Gość: rita Re: KKS PROKOCIM IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.05.02, 23:24
                                                    Rafał - dziś nie mam dla ciebie żadnych nowych wiadomości. Bogdana nie
                                                    widziałam, ponoć ma dużo pracy, mam nadzieję że wpadnie niedługo do mnie , wici
                                                    rozesłałam.
                                                    Myślisz że ten chłopak co wyjechał ma dużą szansę rozpić się przy tej pracy,
                                                    muszę to powiedzieć jego ojcu. Ojciec tak się cieszył gdy wyjeżdzał.
                                                    Poznałam twoje kłopoty z otrzymaniem wizy, jesteś szczęśliwy że tam jesteś.
                                                    Moja córka była dwa tygodnie w Los Angeles na wymianie szkolnej w liceum.
                                                    Przyjechała bardzo zadowolona. Była to wymiana szkolna i kiedy przyjmowałam
                                                    dwie amerykanki to okazało się że to są chinki. Byłam zaskoczona, dowiedzialam
                                                    się że rodzice również są emigrantami. Chciała nawet pojechac do Stanów jako au
                                                    paer a ze studiów ma szanse wyjechac do pracy. Jednak po 11 września
                                                    powiedziałam jej że wolę aby siedziała w domu choćbym miała ją utrzymywać.
                                                    Wiesz ja też mam swoje rodzinne miasto daleko w Polsce i bardzo tęsknię za nim,
                                                    czas i praca i inne sprawy nie pozwalają mnie wyjechać, chociaż powspominać
                                                    swoje stare ulice i podwórka. Nie widziałam go już 25 lat. Dlatego całkowicie
                                                    cię rozumię i mam nadzieję źe najbliżsi się odezwą - przypilnuję ich. Będzie
                                                    bardzo ciężko bo oni nie wysiadują przy komputerze, jest to zaraza i narkotyk.
                                                    Czy ty też to odbierasz. Aha czy masz zamiar kiedyś jeszcze odwiedzić Kraków.
                                                    Widziałam kiedyś p. Marszałek -szła na pogrzeb p.Kielara 72lata. Widzisz jak
                                                    szybko znikają ludzie. Okolica twoja zmienia się . Czy masz na widoku pracę.
                                                    Jeszcz jedno - forum krakowskie jest bardzo przyjemne, a jak ktoś się włańcza
                                                    do wątku to raczej żeby zaznaczyć swoją obecność. Mikołaj jest tubylcem i
                                                    bardzo go lubię, napewno zaznaczy swoją obecność.
                                                    Powiem ci że nie spodziewałam się takiego naszego spotkania i kogoś z tak
                                                    bliska. Ludzie pytają się o twojego ojca. Co robi?
                                                    Czy p. Marszałek mieszkała z wami - napisz mi coś o niej. Nic o niej nie wiem
                                                    chociaż ją znam.
                                                  • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 19.05.02, 00:00

> Rafał - dziś nie mam dla ciebie żadnych nowych wiadomości. Bogdana nie
                                                    > widziałam, ponoć ma dużo pracy, mam nadzieję że wpadnie niedługo do mnie , wici
                                                    >
                                                    > rozesłałam.
                                                    > Myślisz że ten chłopak co wyjechał ma dużą szansę rozpić się przy tej pracy,
                                                    > muszę to powiedzieć jego ojcu. Ojciec tak się cieszył gdy wyjeżdzał.
                                                    > Poznałam twoje kłopoty z otrzymaniem wizy, jesteś szczęśliwy że tam jesteś.
                                                    > Moja córka była dwa tygodnie w Los Angeles na wymianie szkolnej w liceum.
                                                    > Przyjechała bardzo zadowolona. Była to wymiana szkolna i kiedy przyjmowałam
                                                    > dwie amerykanki to okazało się że to są chinki. Byłam zaskoczona, dowiedzialam
                                                    > się że rodzice również są emigrantami. Chciała nawet pojechac do Stanów jako au
                                                    >
                                                    > paer a ze studiów ma szanse wyjechac do pracy. Jednak po 11 września
                                                    > powiedziałam jej że wolę aby siedziała w domu choćbym miała ją utrzymywać.
                                                    > Wiesz ja też mam swoje rodzinne miasto daleko w Polsce i bardzo tęsknię za nim,
                                                    >
                                                    > czas i praca i inne sprawy nie pozwalają mnie wyjechać, chociaż powspominać
                                                    > swoje stare ulice i podwórka. Nie widziałam go już 25 lat. Dlatego całkowicie
                                                    > cię rozumię i mam nadzieję źe najbliżsi się odezwą - przypilnuję ich. Będzie
                                                    > bardzo ciężko bo oni nie wysiadują przy komputerze, jest to zaraza i narkotyk.
                                                    > Czy ty też to odbierasz. Aha czy masz zamiar kiedyś jeszcze odwiedzić Kraków.
                                                    > Widziałam kiedyś p. Marszałek -szła na pogrzeb p.Kielara 72lata. Widzisz jak
                                                    > szybko znikają ludzie. Okolica twoja zmienia się . Czy masz na widoku pracę.
                                                    > Jeszcz jedno - forum krakowskie jest bardzo przyjemne, a jak ktoś się włańcza
                                                    > do wątku to raczej żeby zaznaczyć swoją obecność. Mikołaj jest tubylcem i
                                                    > bardzo go lubię, napewno zaznaczy swoją obecność.
                                                    > Powiem ci że nie spodziewałam się takiego naszego spotkania i kogoś z tak
                                                    > bliska. Ludzie pytają się o twojego ojca. Co robi?
                                                    > Czy p. Marszałek mieszkała z wami - napisz mi coś o niej. Nic o niej nie wiem
                                                    > chociaż ją znam.

Nie wiem kto tu przyjechal ale z rozpiciem sie prosze nie panikowac. Rozpic sie
                                                    kazdy moze w kazdym miejscu na swiecie. To zalezy od danej osoby. Ja jak tu
                                                    przyjechalem to wydoroslalem szybko. Teraz pije tylko czasami i w malych
                                                    ilosciach. Jeden lub dwa drinki i zamykam paszcze. Nie denerwuj ojca tego
                                                    chlopaka bo nie ma czym. Jak chlopak pracuje i jest mu dobrze to tak powinno byc.
                                                    Dajcie mu szanse na lepsze zycie.
                                                    Z moja wiza mialem przejscia ale tylko dlatego ze probowalem dostac turystyczna.
                                                    Jak ruszylem o emigracyjna to nie bylo problemow. Jest mi tu dobrze, zycie jest
                                                    bardzo "szybkie" ale sa wieksze mozliwosci. Ja swoim dzieciom nie zabranialbym
                                                    przyjazdu tutaj. Zamachy, zamachami a zycie toczy sie dalej. Nie ma co robic z
                                                    igly widly. Mialas dwie chinki lub raczej chinese americans bo przeciez ten kraj
                                                    to kraj stworzony przez emigrantow. Wszystkie narodowosci mozna tu spotkac
                                                    kazdego dnia i fajnie jest.
                                                    Do Krakowa nie wiem kiedy przyjade ale jak juz, to lepiej zebys miala w swoim
                                                    sklepie dobre ruskie pierogi i czerwony barszcz.
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: rita Re: KKS PROKOCIM IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.05.02, 22:24
                                                    Nie myślę o kłopatach Ameryki ale o bezpieczeństwie swoich dzieci. Ty jesteś
                                                    tam przy ojcu i nie masz wyjścia. Masz do kogo wracać ?. Ci co wracają upijają
                                                    się najczęściej i zostają na dnie. Znam kilku klientów którzy byli wrócili z
                                                    kasą i dalej mieszkają u mamusi i siedzą na jej karku. Póżniej toną w kłopotach
                                                    rodzinnych i finansowych - są to psychiczni degeneraci.
                                                    Popatrz, podałam adres forum Bogdanowi i nic, nie widzę jego postu, myślę że
                                                    jednak nie daje sobie rady z internetem lub również prowadzi żecie w biegu.
                                                    Jeśli chodzi o pierogi ruskie i barszcz czerwony to może zrobi ci domowo p.
                                                    Marszałek. Nic o niej nie napisałeś a wiem że jest siostrą twojego ojca.
                                                    Czy jesteś wyznania że najlepiej z rodziną wychodzi się na zdjęciach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka